RC10.FI

Yleiset => Radiolaitteet => Aiheen aloitti: Koheltaja - 24.02.11 - klo: 15.19

Otsikko: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Koheltaja - 24.02.11 - klo: 15.19
Lähettimen päivitys tuli ajankohtaiseksi ja etsin paremmin käteen sopivaa lähetintä. Futaba 4PL oli useamman kerran kädessä mutta Sanwan lähettimet sopii käteen paremmin joten taas meni miettimiseksi mikä ohjain laitetaan Spektrumin tilalle. M11X menee selkeästi budjetin yli ja vaihtoehdoksi jäi MX3X, sitten netin syövereistä löytyi Sanwan uutuus MT-4 lähetin.

Pikaisella surffauksella nettikaupat läpi kaverin avustuksella ja ohjain tilaukseen. Viikko vierähti ja kuriiri kiikutti uuden ohjaimen kotiovelle. Laatikko auki ja katsomaan mitä siellä on kun paketti tuntui kovin kevyeltä, olihan siellä lähetin oheistarvikkeineen joten ei muuta kun tutustumaan tarkemmin.

MT-4 on telemetria ohjain, aivan kuten Spektrum DX3S. Paketissa tulee mukana ohjain, yksi telemetria vastaanotin, kaksi vakioservoa, lämpötila sekä rpm anturi oheistarvikkeineen, L-kokoinen vaihtokahva, vastarin akuille teline ja siihen katkaisija sekä joitain ratin/kaasun säätöön tarvittavia nippeleitä. Käyttöohjeita ei tässä tullut ollenkaan mukana joten mennään yritys/erehdyksen kautta ja surffataan netistä ohjeita.

Ohjain on käteen sopivuudeltaan tuttua Sanwaa, L-kokoisella kahvalla ja liipasin eteen säädettynä ohjain on just sopivan mun L-kokoiseen käteen eikä kaasusormen tarvii olla koukussa. Säätöjä on riittävästi niin ratin kuin kaasu/jarrun osalta joten varmaan löytyy mieleinen setuppi. Näyttö on selkeä ja helppo käyttää, vielä kun oppisi mitä mistäkin tapahtuu, toimintoja on selkeästi enemmän mitä aiemmissa ohjaimissa mulla on ollut. Kaikki hallintalaitteet on hyvin sormien ulottuvilla ja ne toimii tunnokkaasti ja loogisesti. Alkuvaikutelma ohjaimesta on vakuuttava, ohjain on jämäkän ja laadukkaan oloinen, myös ulkonäössä on onnistuttu yhtä hyvin kuin käteen istuvuudessa. Nyt kun vielä kerkeisi lähteä ajamaan niin näkisi paljonko on ajotuntumassa eroa entisiin ohjaimiin...

(http://www.airtronics.net/media/catalog/product/cache/1/image/800x600/e5c3f25dbe2a3021345b55270d5894a1/7/5/751571.jpg)

http://www.airtronics.net/index.php/radios-receivers/2-4-ghz-surface-radios-1/airtronics-mt-4-pistol-grip-radio-2-4g-w-telemetry.html (http://www.airtronics.net/index.php/radios-receivers/2-4-ghz-surface-radios-1/airtronics-mt-4-pistol-grip-radio-2-4g-w-telemetry.html)

! No longer available (http://www.youtube.com/watch?v=OVzLYMOh-Ws&playnext=1&list=PL53857CF80B6DB027#)

 
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Koheltaja - 26.02.11 - klo: 16.57
Nyt on pari päivää räpätty menemään Sanwan kanssa, mitään moitittavaa en ole vielä löytänyt ja häiriöt loistaa poissaolollaan. Ajaminen on luontevampaa ja tarkempaa kun ohjain sopii hyvin käteen ja ratti on sopivan pieni.

Useampi on lähetintä käpistellyt ja hämmästelleet sen siroutta ja samalla jämäkkyyttä. Vielä kun löytäisi jostain manuaalin että pääsee tutustumaan kaikkiin toimintoihin, niitä tuntuu valikon perusteella olevan runsaasti ja kaikkia ei viitsi kokeilla yritys/erehdys metodilla. Crawlaajille löytyy 4ws ja digille omat setupit, 4ws nupikkaa on helppo käyttää kaasukäden peukalolla, 4ws vivun tilalle voi laittaa vaikka vinssin ohjauksen.

Ensivaikutelman perusteella olen erittäin tyytyväinen tähän hankintaan, hinta/laatusuhde on todella kohdallaan. Tulevaan FG Miniin laitetaan sitten telemetriat kiinni kun tilaa on reilummin mitä näissä patterivärkeissä :smiley:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Bonzer - 26.02.11 - klo: 17.05
Mistä ostit ja mihin hintaan? Tästä saattaa tulla Futten 4PL:n kilpailija.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: J.J.A - 26.02.11 - klo: 18.08
manuaali mt4 löytyy tuolta airtronocsin sivuilta. http://www.airtronics.net/index.php/radios-receivers/2-4-ghz-surface-radios-1/airtronics-mt-4-pistol-grip-radio-2-4g-w-telemetry.html (http://www.airtronics.net/index.php/radios-receivers/2-4-ghz-surface-radios-1/airtronics-mt-4-pistol-grip-radio-2-4g-w-telemetry.html)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Koheltaja - 26.02.11 - klo: 18.54
Tilasin ohjaimen tuolta: http://www.rc711.com/shop/index.php

Hätäisenä otin pikarahdilla ja DHL toimitti paketin suoraan kotiin, kauppalasku oli lähetyskuluineen 191€ ja nyt odotellaan tuleeko DHL:ltä tullauslasku vai ei. Hinnaltaan tulee olemaan varmaankin olemaan 4PL:än kantturoissa kunhan niitä alkaa Suomesta saamaan?

PDF linkki on bongattu mutta en saa tiedostoa auki kummallakaan koneella.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 27.02.11 - klo: 00.13
Kunhan/jos saan linkin auki niin pistän rintterin laulamaan ja tuon huomenna (tänään sunnuntaina) myyriin.


Edit...
Aukes... painoin rintti nappia...  88 sivua tulostetaan  :shocked: :lol: :lol:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: IIVONEN - 28.02.11 - klo: 17.20
Sain ko. radion tänään postista. Samalla tuli ilmoitus sähköpostiini että radion manuaali on lähetetty tänään jälkitoimituksena..
Ohjekirja on siis tullut painosta ulos.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Mikko L - 03.03.11 - klo: 08.50
Sain ko. radion tänään postista. Samalla tuli ilmoitus sähköpostiini että radion manuaali on lähetetty tänään jälkitoimituksena..
Ohjekirja on siis tullut painosta ulos.
Ite sain myös eilen postia, että manuska tulee perässä, melko hyvää asikaspalvelua. Olisin kyllä pärjännyt hyvin tuolla itse tulostetullakin...

Ite radio tuntui omalta heti noin niin kuin kylmiltään. Ohjain tuntuu todella laadukkaalta, ei nitise eikä natise, on kevyt ja todella siro. Kuvista ei oikein saa käsitystä tuon koosta, vasta kun se on kourassa huomaa kuinka kompakti paketti se onkaan.

Tänään sitten kokeilemaan tositoimissa, pitää ihan vertailun vuoksi ajaa ensin akullinen vanhalla ratilla ja perään tällä uudella...

Edit: Sanokaa Hep kun löydätte tarrasettiä tähän kapulaan, niin ja laittakaa linkkiä sit kans  :wink:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Ile__ - 03.03.11 - klo: 21.26

Ite radio tuntui omalta heti noin niin kuin kylmiltään. Ohjain tuntuu todella laadukkaalta, ei nitise eikä natise, on kevyt ja todella siro. Kuvista ei oikein saa käsitystä tuon koosta, vasta kun se on kourassa huomaa kuinka kompakti paketti se onkaan.

Paljonko se painaa?
Vertailun vuoksi esim Spectrum DX3S noin 470g neljällä AA akkupatterilla...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Koheltaja - 03.03.11 - klo: 22.01
Huomenna kun mörkö ei ole makkarissa kuorsaamassa niin voin käydä punnitsemassa ohjaimen, nyt ei vaan uskalla mennä kolistelemaan vaakaa esille...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: goos - 03.03.11 - klo: 23.01
Tuli vilkaistua kyseistä kapulaa tänään myyrissä, vaikutti ihan kelpovehkeeltä vaikkei vasurin käteen sovikkaan. Oletettua pienempi oli, luulin että olisi melkeen yhtä iso kuin m11x.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: IIVONEN - 04.03.11 - klo: 07.44
Mun vaaka  näytti 454 g . Akkuna oli 2300 mAh 7,4v lipo. Näyttö noin puolet pienempi kuin 11X:n. Erittäin helppo lukea ja etsiä näytöstä  säätöpaikkoja.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Koheltaja - 04.03.11 - klo: 07.51
MT-4 ladattavilla pattereilla 508 grammaa ja samoilla pattereilla DX3S 463 grammaa. Ohjainten tasapainopiste on aika samassa kohdassa eli keskisormen ja nimettömän välissä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Mikko L - 04.03.11 - klo: 09.22
Eilen pääsin ratin kanssa tositoimiin ja kyllähän tämä jatkoi vakuuttamista. Ratti tuntui omalta varsin nopeasti, kunhan liipasimen sai kohdalleen ja ruorin jäykkyyden riittävän herkäksi. Toki vertailukohtana on perusratti, mutta tuntuma oli selkeästi tarkempi ja täsmällisempi. Tuntui, että ajosta tuli varmempaa.

Valikoita ei ole vielä paljoa tullut plärättyä, mutta mitä nyt noi pakolliset säädöt sai kohdalleen niin kyllä tuo käyttöliittymäkin tuntui loogiselta ja helpolta käyttää.

Kyllä voisi ennakoida tästä ratista tulevan varsin suosittu, on laatu, hinta ja ominaisuudet enemmän kuin kohdallaan.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Koheltaja - 05.03.11 - klo: 16.56
Ratti tuntui omalta varsin nopeasti

Tästä on helppo olla samaa mielipuolta, Spektrumin jälkeen Sanwaan tottui käytännössä välittömästi ja tuntui kun sillä olisi ajanut jo monta vuotta. Tänään sitten käytiin pojan kanssa ajamassa ja kokeilin pojan krossaria  eli Spektrum käteen. Eipä sopinut DX3S enään käteen enkä saanut samalla tavalla ajotuntumaan ja luottoa ajamiseen vaikka miten totutteli. Tämä ei kuitenkaan tee DX3S:stä huonoa, nyt vaan tuli tajuttua että se ei sovi mun käteen yhtä hyvin kuin MT-4 :wink:

Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Ile__ - 23.03.11 - klo: 22.15
Näkyypi saavan jo tarrasarjoja tähänkin radioon: http://www.redrc.net/2011/03/t-works-racing-mt-4-transmitter-skins/

Etenkin tuo vasemmanpuoleinen on omaan makuun todella hienon näköinen.


(http://www.redrc.net/wp-content/uploads/2011/03/T-WorksMT4Skin.jpg)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: HVoltage - 14.07.11 - klo: 12.21
Alkukesä radiolla räplätty, käyttökokemukset löytyy tuolta-> http://www.lehtojarvi.net/?p=882 (http://www.lehtojarvi.net/?p=882)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Niko - 15.07.11 - klo: 22.57
Mulla on Sanwan tehtaan edustaja kylässä. Esitteli mulle tänään MT-4 radio-laitetta demoautossa. Todella mielenkiintoinen laite. Kuoretkin on tuttua Sanwa-laatua. Todella hienosti säätöjä liipasimelle ja ratille.

Ollaan huomenna Salossa polttiskrossin SM-osakilpailussa mukana. Jos on jotain kinkkisiä kysymyksiä, niin kannattaa tulla kyselemään. Ja jos on rikkinäisiä Sanwan servoja, niin kaveri voi niitä korjailla. Hänellä on mukana kaikki työkalut ja tarvittavat servovaraosat. Käytiin ostamassa uusi kolvikin kaverille tänään, niin ei jää sitten työkaluista kiinni  :afro:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Harw - 21.07.11 - klo: 18.51
Itsellekki tuli hommattua tämä Sanwa. Istu kyllä heti käteen ja oli kaikin puolin miellyttävä kokemus. Telemetrioita en vielä kokeillut ja voi jäähä kokeilemattakin. Timeriin täytyy ainakin tutustua lähitulevaisuudessa.

Varmaan joutuu vähän dremelöimään akkukotelon väliseinää että saa 2s lipon mahtumaan.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Niko - 02.08.11 - klo: 12.13
Kyllä sinne sopii ilman mitään dremelöintiä normaalit 2s akut, joita vastaanottimissa käytetään. Eli stick malli. Ei ole järkeä laittaa tiiliskiviakkua radioon jolla saavuttaa pitkän käyttöajan pienemmällkin. MT-4 vie todella vähän virtaa.

Offtopiccia, mutta Sanwalta tuli viesti, että menevät katsomaan aurinkoautokilpailua ensi viikonloppuna :)

全国ソーラーラジコンカーコンテストin白山 (http://www.youtube.com/watch?v=j_E-mDF27_U#)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Divi - 05.08.11 - klo: 10.51
Mistäs nykysin irtoo halvimmalla tämä sanwa? Tuntuu että menee vaan kalliimpaan päin ja jatkuvasti 200$ yläpuolella mitä enemmän kauppoja selaa läpi.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Niko - 06.08.11 - klo: 10.54
HBF:llä on virallinen maahantuonti. Hinta 230 eur vielä toistaiseksi, sis ALV 23% MT4 varastossa
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Cotson - 08.08.11 - klo: 21.21
Yeah Racingilta löytyy näppärä lisäpalikka (http://www.rcmart.com/catalog/rc-motor-sensor-yeah-racing-ye0020-temp-sensors-p-33771.html) sähkömoottorille jonka kanssa ei tarvitse kikkailla RPM - ja lämpösensorin kanssa ollenkaan. Lisäksi toinen lämpösensori jää käytettäväksi vaikka ESC:in kanssa.

Hieman ronkeli tuo tuntuu tosin olevan RPM tunnistuksen kanssa jos palikka pääsee liikkumaan moottorin kyljessä.

Slash 4x4:n kanssa piuhat riittävät juuri ja juuri vastaanotinboksista moottorille.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: jarkkom - 08.08.11 - klo: 21.39
Offtopiccia, mutta Sanwalta tuli viesti, että menevät katsomaan aurinkoautokilpailua ensi viikonloppuna :)

Oisko hommat kehittynyt sitten vuodesta 2009, jolta video on?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Mikko L - 05.09.11 - klo: 13.38
Lisää tarroja tähänkin toosaan Klik (http://www.jndesigns.fr/)

Nyt kesän tällä ohjailleena ei voi kuin kehua, hyvä laite ja kevyt vastarilifen (2s) kanssa.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Bigbear - 05.09.11 - klo: 15.16
saako radiota suomesta?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Soo - 05.09.11 - klo: 15.35
Näyttäs olevan Suomessa ainoostaan hobao shopissa tätä. En sitten tiedä onko varastossa.

http://www.hobao-shop.com/art-4.asp?id=591&iPageID=21 (http://www.hobao-shop.com/art-4.asp?id=591&iPageID=21)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: pijokela - 05.09.11 - klo: 16.03
saako radiota suomesta?

http://www.hobbylinna.com/24ghz-channel-radio-system-with-telemetry-p-25280.html (http://www.hobbylinna.com/24ghz-channel-radio-system-with-telemetry-p-25280.html)

Joskus noita on ollut hyllyssäkin, mutta kyllä niitä nytkin varmaan tilata voi.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Mikko L - 07.09.11 - klo: 09.07
Lisää tarroja tähänkin toosaan Klik ([url]http://www.jndesigns.fr/[/url])

Nyt lähti tilaus tarrasetistä, 30e posteineen. Laitetaan kuvatuksia sitten kun tarrat on kiinni kapulassa...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SubZan - 07.09.11 - klo: 09.35
kevyt vastarilifen (2s) kanssa.
Pistätkö tarkempaa infoa tuosta akusta
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Mikko L - 07.09.11 - klo: 10.29
kevyt vastarilifen (2s) kanssa.

Pistätkö tarkempaa infoa tuosta akusta

En tarkkaan muista oman akun merkkiä ja mallia, mutta uskoisin minkä tahansa polttiksiin tarkoitetun pötkömallin life vastariakun kelpaavan, esim tämmöinen (http://www.hobbyfactory.fi/tuotteet/rc-autot-akut-ja-laturit-lahetin-ja-vastaanotinakut/lifepo-vastaanottimen-1400mah-akku-stick-malli-h-energy-stick).
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 07.09.11 - klo: 10.46
Lisää tarroja tähänkin toosaan Klik ([url]http://www.jndesigns.fr/[/url])

Nyt lähti tilaus tarrasetistä, 30e posteineen. Laitetaan kuvatuksia sitten kun tarrat on kiinni kapulassa...


No voi toosa kun olis tienny että tilaat tarroja niin olis voinu pistää mulle arkin samaan kuoreen.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Wh1teDe4th - 19.10.11 - klo: 19.31
Onko joku nähnyt jossain suomalaisessa rc-liikkeessä ko. radiota varastossa? Itse en ole 3 kuukauteen nähnyt missään myynnissä. Sais vihdoin auton ajoon.

Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: pijokela - 19.10.11 - klo: 21.13
Onko joku nähnyt jossain suomalaisessa rc-liikkeessä ko. radiota varastossa? Itse en ole 3 kuukauteen nähnyt missään myynnissä. Sais vihdoin auton ajoon.
Luulen, että saat sen nopeastikin, jos otat emaililla yhteyttä liikkeisiin, joista se on loppu ja kysyt saako sellaisen. Toisaalta, jos haluat mennä paikan päälle kokeilemaan, niin siihenhän tuo ei auta.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: TK - 22.10.11 - klo: 21.53
Onko joku nähnyt jossain suomalaisessa rc-liikkeessä ko. radiota varastossa? Itse en ole 3 kuukauteen nähnyt missään myynnissä. Sais vihdoin auton ajoon.

Ainakin Hobbylinnasta tuli itselle 3 vk sitten. Yhtään ei sieläkään ollut hyllyssä, mutta varaamalla radion sain sen seuraavasta maahan tulleesta erästä. Toimtusaika tilauksesta oli n. 2 vk kannattaa tiedustella sieltä tilannetta.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Niko - 28.01.12 - klo: 14.12
Vanha viesti edellinen, mutta vastaanpa silti. Sanwa MT-4 radioita on varastossa Future RC:ssä, Hobbyfactoryssa ja meikäläisellä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Jani L - 28.01.12 - klo: 19.20
Ei oo Hobbyfactoryssa Sanwan MT-4 radioita ainakaan nettikaupan mukaan varastossa ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Japala - 28.01.12 - klo: 20.20
Future-rc:llä myös loppu.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Niko - 30.01.12 - klo: 23.22
Futuressa pitäisi olla, toimitin viime viikolla. Hobbyfactoryssa on huomenna.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Tapsa - 24.02.12 - klo: 21.14
Mikä olis paras paikka tilata tarrasarja tähän mankkaan?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Potski - 31.03.12 - klo: 11.24
Upgrade-RC:llä on ainakin paljon eri vaihtoehtoja, saa oman nimen ja muuta tingel-tangelia painatettua omaan tarrasarjaan, eikä hintaakaan jäänyt posteineen kuin 35 € suoraan Ameriikasta tilattuna.
 Toki omat tarrani eivät vielä ole saapuneet, mutta ensiviikon aikana pitäisi s-postin mukaan tulla Suomeen. Hinnan puolesta ei ainakaan pitäisi jäädä tulliin kiinni.

http://www.rcidcustom.com/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Category_Code=RCD07 (http://www.rcidcustom.com/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Category_Code=RCD07)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: MirosHima - 06.04.12 - klo: 15.54
On kyllä mainio raadio verrattuna edelliseen Spectrumin DX3s:ään.. ajoon tuli ihan toinen tuntuma..

Tuo ansmannin r3.1 vastari varmaan pelaa tänkin kans?

http://www.rceet.net/vastaanotin-r31-ghz-p-1020.html (http://www.rceet.net/vastaanotin-r31-ghz-p-1020.html)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Jukis - 06.04.12 - klo: 16.55
Pitäs toimia, Mistäs sait hommattua mt4?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: MirosHima - 06.04.12 - klo: 21.39
Pitäs toimia, Mistäs sait hommattua mt4?


taisin viimesen ostaa

http://www.power-racing.net/catalog/product_info.php?products_id=5638 (http://www.power-racing.net/catalog/product_info.php?products_id=5638)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: VAJ - 08.04.12 - klo: 15.42
Kovasti on hinnoissa eroa.
Itse ostin 3 viikkoa sitten tarjouksesta 30€ kalliimmalla  :shocked:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: MirosHima - 09.04.12 - klo: 10.48
Kovasti on hinnoissa eroa.
Itse ostin 3 viikkoa sitten tarjouksesta 30€ kalliimmalla  :shocked:

tossa mun tilaamassa ei tule servoja mukana, joku LRP:n maahantuoma/jakelema malli
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: -HL- - 09.04.12 - klo: 10.52
Ihan fiksua jättää ne servot paketista, niillä kun ei tee mitään.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: VAJ - 09.04.12 - klo: 15.11
Se selittääkin paljon.
Itellä servot vielä paketissa ja tuskin niille käyttöä ihan äkkiä löytyy.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: -HL- - 16.04.12 - klo: 19.41

Tuo ansmannin r3.1 vastari varmaan pelaa tänkin kans?

[url]http://www.rceet.net/vastaanotin-r31-ghz-p-1020.html[/url] ([url]http://www.rceet.net/vastaanotin-r31-ghz-p-1020.html[/url])

Onko jollain vahvistusta tälle?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: J.Hovi - 16.04.12 - klo: 21.24

Tuo ansmannin r3.1 vastari varmaan pelaa tänkin kans?

[url]http://www.rceet.net/vastaanotin-r31-ghz-p-1020.html[/url] ([url]http://www.rceet.net/vastaanotin-r31-ghz-p-1020.html[/url])

Onko jollain vahvistusta tälle?


Kyllä toimii.

Lähetys"mode" pitää luonnollisesti sitten muistaa vaihtaa asentoon FH2 ennen bindausta.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: -HL- - 16.04.12 - klo: 21.27
Hyvä juttu. Sellane lähteekin tilaukseen.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: micsa.fi - 12.05.12 - klo: 14.16
Minkälaista vastaria kannattaisi hommata MT-4:n kaveriksi? Se Sanwan telemetriavastari on aika kallis, ei millään raskisi 119USD:ta investoida 4-kanavavastariin. Onko nuo vanhemmat FHSS-2/3 -vastarit hitaampia kuin tuo lähettimen mukana tullut RX461 -vastari? Toimiko muiden kuin Sanwan/Airtronicsin omat?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Soo - 12.05.12 - klo: 15.52
Liitteenä vastareiden yhteensopivuustaulukko.
Käytännössä noiden moodien nopeuseroissa puhutaan 2-10ms.
Taitaa parhaan hinta/laatu suhteen tarjota tuo tuolla taulukossa mainittu LRP, jota saa myös Ansmann tarroilla: http://www.rceet.net/vastaanotin-r31-ghz-p-1020.html (http://www.rceet.net/vastaanotin-r31-ghz-p-1020.html) tai uusin Sanwan vastari RX-381.

Minkälaista vastaria kannattaisi hommata MT-4:n kaveriksi? Se Sanwan telemetriavastari on aika kallis, ei millään raskisi 119USD:ta investoida 4-kanavavastariin. Onko nuo vanhemmat FHSS-2/3 -vastarit hitaampia kuin tuo lähettimen mukana tullut RX461 -vastari? Toimiko muiden kuin Sanwan/Airtronicsin omat?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: -Jari- - 16.06.12 - klo: 23.51
Tänään tuli ajettua ekat 10+10+10+30+30+30 minuuttia tällä radiolla, ja täytyy kyllä sanoa että hinta-laatu suhde tuossa radiossa on erinomainen. Vanhaan Sanwa M11 radioon verrattuna tämän keveys (2s vastari LiFe:llä) sopii ainakin mun tikkukäsille. Vanhalla M11:llä vasen ranne oli 20 minuutin ajon jälkeen aina kipeänä, tällä radiolla ei 30min tuntunut missään eli voi suositella ainakin lapsille tai muutenvaan heikkokätisille.
Ja jos vertaa tuntumaa vanhaan M11 kapulaan, ainakin mulla siirtyminen M11 -> MT-4 oli todella helppo. Ajaminen luonnistui heti uudella radiolla. Sen mitä olen muiden autoja kokeillut niin jotkut radiot on vaan sellaisia joilla en osaa ajaa.

Oikeastaan ainoa miinus tässä radiossa on se että kellopiippauksen vibra puuttuu. Ei haittaa sähköluokissa mutta polttisluokissa piippausta tuskin kuulee (ei kuullut kun oli 4 TP-10 autoa radalla). Pitää tutkia toisesta vanhasta hajonneesta M11:stä kuinka vibra on toteutettu ja katsoa jos sen saisi viriteltyä tähän radioon äänimerkin kanssa rinnan.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Jukis - 17.06.12 - klo: 00.02
http://rcmarket.com.hk/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=11045 (http://rcmarket.com.hk/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=11045)

Addition EL Backlight & Vibrate Kit for SANWA MT-4

Input Volt : 3.6-9.0V

Backlight Timer Auto Switch

Alam with Vibrate

Sanwa mt4 backlight (http://www.youtube.com/watch?v=guCIFlMuC7M#ws)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: -Jari- - 17.06.12 - klo: 00.45
Juu tuo on kyllä tuttu. Onko sulla omakohtaista kokemusta tuosta setistä?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: copter - 17.06.12 - klo: 11.58
Voisi kuvitella että sen vibran ehkä saisi tosiaan tuon biipperin rinnalle. Kerro Jari löydöksistä. Oma M11 palvelee vielä hyvin, mutta vastareiden löytäminen tuohon Sanwan alkuperäiseen 2.4 settiin (modulilla) on hieman kinkkisempää.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Zappo - 15.07.12 - klo: 16.21
http://9rc.com/9turbo/ (http://9rc.com/9turbo/) Tilasin tuolta juuri taustavalo/vibra sarjan ja pari sarjaa lämpötila ja magneettisia kierrosnopeus antureja.

9TURBO MT4-RPM / Magnetic field RPM sensor (http://www.youtube.com/watch?v=SjZtNzdOUXE#ws)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: samimake - 17.07.12 - klo: 21.39
Tuli sitten hommattua tälläinen sanwan ohjain ja mietin että Voiko noita anturin johtoja jatkaa?  Itsellä on tuo baja 5b ja vastari kotelolta moottrille ei nuo anturit oikein yletä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SSchevy - 18.07.12 - klo: 00.10
[url]http://9rc.com/9turbo/[/url] ([url]http://9rc.com/9turbo/[/url]) Tilasin tuolta juuri taustavalo/vibra sarjan ja pari sarjaa lämpötila ja magneettisia kierrosnopeus antureja.

9TURBO MT4-RPM / Magnetic field RPM sensor ([url]http://www.youtube.com/watch?v=SjZtNzdOUXE#ws[/url])


Pistähän sitten kokemuksia kun saat ne asennettua radioon ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: VAJ - 18.07.12 - klo: 08.36
Tuli sitten hommattua tälläinen sanwan ohjain ja mietin että Voiko noita anturin johtoja jatkaa?  Itsellä on tuo baja 5b ja vastari kotelolta moottrille ei nuo anturit oikein yletä.

Itse mietin ihan samaa.
Uskoisin et pystyy jatkamaan. Jatkoksesta tulee kumminkin niin lyhyt ja kun käytää hivenen paksumpaa johtoa kuin alkuperäinen ei johdon vastuksen pitäisi muuttua ja lämpötila näkyy oikein.
Kierroslukuanturi ei puuhaile vastuksien kanssa joten siinä ongelmaa ei ole.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SSchevy - 18.07.12 - klo: 09.21
Oliko tuossa sanwa MT4 radiossa jokin dataloggeri 120 eri mittauspisteellä ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: VAJ - 18.07.12 - klo: 10.25
Kyllä siinä jonkinlainen loggeri on.
Ei ole vaan sen enempää tullut tutustuttua aiheeseen kun ei ole tarvetta analysoida ko. tietoja
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Voima_K - 19.07.12 - klo: 09.52
Terve,

Oletteko yrittäneet rajoittaa ratin liikerataa (steering wheel adjustment) ohjekirjan sivun 15 ohjeiden mukaan?
Otin omasta ohjaimestani tuon foamin ratin ympäriltä pois ja yritin sorkki 1,5mm:n kuusiokoloruuvarilla koloon ja ihmettelin kun en tunne ruuvin kantaa. Irrotin sitten koko ratin ja huomasin että eihän täällä ole ruuveja. No kaivelin pakettia missä radio tuli ja siellähän oli pari tuon kokoista ruuvia. Otin ne  toiveikkaana käteen ja aloin sovittelemaan paikalleeen kun havaitsin että nämä ovat ihan liian ohuet eli eivät ota mihinkään kiinni. Olisin lisäksi luullut että jos kierretään jotain ruuveja niin siellä olisi myös kierteet, mutta omassani on vain reiät ilman mitään kierteitä. Tässä on nyt vissiin joku mystinen juttu mitä en ymmärrä. Kuinka te olette rajoittaa ratin liikerataa omissa ohjaimissanne tai onko teillä siellä ruuvit millä säätöä voisi tehdä, kuten ohjekirja antaa ymmärtää.

//K
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: AAKE K. - 19.07.12 - klo: 15.41
Voisi kuvitella että sen vibran ehkä saisi tosiaan tuon biipperin rinnalle. Kerro Jari löydöksistä. Oma M11 palvelee vielä hyvin, mutta vastareiden löytäminen tuohon Sanwan alkuperäiseen 2.4 settiin (modulilla) on hieman kinkkisempää.


Täältä
http://www.power-racing.net/catalog/product_info.php?cPath=95&products_id=1760 (http://www.power-racing.net/catalog/product_info.php?cPath=95&products_id=1760)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Bigbear - 19.07.12 - klo: 18.12
[url]http://9rc.com/9turbo/[/url] ([url]http://9rc.com/9turbo/[/url]) Tilasin tuolta juuri taustavalo/vibra sarjan ja pari sarjaa lämpötila ja magneettisia kierrosnopeus antureja.

9TURBO MT4-RPM / Magnetic field RPM sensor ([url]http://www.youtube.com/watch?v=SjZtNzdOUXE#ws[/url])


Pistähän sitten kokemuksia kun saat ne asennettua radioon ?

Itsekin tilasin muutaman setin kyseisiä antureita. Aikaisemmat rpm anturit siis erilaiset eivät ole toimineet kunnolla. Odotan mielenkiinnolla näiden saapumista.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: samimake - 19.07.12 - klo: 19.49
Nuo anturithan on siis pidemmät (12inch) ei hajuakaan paljonko mutta tilaukseen meni. On muuten tämä sanwa telkkarin hyvän oloinen kapistus verrattuna edelliseen ohjaimeeni joka oli spektrum dx3s. Jotenkin tuo valikko on paljon selkeämpi ja kapula on käteenkin helkkarin hyvä ja jämäkkä.

Oliko nuo alkuperäiset rpm anturit sitten surkeita? Omia en ole kokeillut ja nyt olis tulossa nuo 9turbo anturit. Mitenkäs tuo rpm anturi kannattais baja 5b:hen laittaa? Johonkin kytkin kellon liepeille kylläkin mutta olisko jollain täällä ideoita?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Zappo - 19.07.12 - klo: 20.45
Nuo anturithan on siis pidemmät (12inch) ei hajuakaan paljonko mutta tilaukseen meni.

12 x 2.54cm eli tuumaa = 30,48 cm

Onko nuo alkuperäiset rpm anturit sitten surkeita? Omia en ole kokeillut ja nyt olis tulossa nuo 9turbo anturit. Mitenkäs tuo rpm anturi kannattais baja 5b:hen laittaa? Johonkin kytkin kellon liepeille kylläkin mutta olisko jollain täällä ideoita?

Alkuperäinen anturi on optinen ja 9turbon on magneettinen eli lukee sähkömoottorista kierrokset.


Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: samimake - 19.07.12 - klo: 20.57
Nuo anturithan on siis pidemmät (12inch) ei hajuakaan paljonko mutta tilaukseen meni.

12 x 2.54cm eli tuumaa = 30,48 cm

Onko nuo alkuperäiset rpm anturit sitten surkeita? Omia en ole kokeillut ja nyt olis tulossa nuo 9turbo anturit. Mitenkäs tuo rpm anturi kannattais baja 5b:hen laittaa? Johonkin kytkin kellon liepeille kylläkin mutta olisko jollain täällä ideoita?

Alkuperäinen anturi on optinen ja 9turbon on magneettinen eli lukee sähkömoottorista kierrokset.

Eli ei käyttöä tuollaisessa 2t koneessa? No jos ei niin myydään pois.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Zappo - 29.07.12 - klo: 15.48
[url]http://9rc.com/9turbo/[/url] ([url]http://9rc.com/9turbo/[/url]) Tilasin tuolta juuri taustavalo/vibra sarjan ja pari sarjaa lämpötila ja magneettisia kierrosnopeus antureja.

9TURBO MT4-RPM / Magnetic field RPM sensor ([url]http://www.youtube.com/watch?v=SjZtNzdOUXE#ws[/url])


Pistähän sitten kokemuksia kun saat ne asennettua radioon ?


No nyt on asennettu 9turbon taustavalo. Ilman ongelmia sujui, valo palaa ja värisee. Hyvät ohjeet kyllä auttoivat. http://mt4el.com/mt4-el.html (http://mt4el.com/mt4-el.html)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: samimake - 31.07.12 - klo: 20.26
Tänään tuli paketti tuolta 9rc.comista. no paketissa olikin kaksi lämpö anturia vaikka piti olla yksi lämpö anturi ja rpm anturi. No kuva paketista ja sähköpostia thaimaaseen. Olin siinä uskossa että vastausta tuskin tulee.....mutta ei mene kun alta puolituntia anteeksi pyytelevä viesti jossa lupaavat lähettää puuttuvan rpm anturin heti huomenna. Eivätkä edes pyytäneet lähettämään ylimääräistä lämpö anturia takaisin.

Eli palvelu tuntuu pelaavan tuolla 9rc:ssä hyvin.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: jarkkom - 06.08.12 - klo: 14.12
Tässä ohjeet 'ilmaiseen' vibraan:

http://www.cochesrc.com/content/122-articulos-y-guias/3157-vibracion-nuestra-sanwa-mt-4-0.html#axzz22lNjuqx3 (http://www.cochesrc.com/content/122-articulos-y-guias/3157-vibracion-nuestra-sanwa-mt-4-0.html#axzz22lNjuqx3)

Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Jarpeli - 09.08.12 - klo: 14.58
Mistäs tätä saa nykyään halvimmalla?
Kesties: http://www.power-racing.net/catalog/product_info.php?products_id=5638 (http://www.power-racing.net/catalog/product_info.php?products_id=5638)
Radiota näyttää olevan turha tilata ulkomailta, koska näyttävät olevan samanhintaisiä sieläkin.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SSchevy - 13.08.12 - klo: 12.49
Mistäs tätä saa nykyään halvimmalla?
Kesties: [url]http://www.power-racing.net/catalog/product_info.php?products_id=5638[/url] ([url]http://www.power-racing.net/catalog/product_info.php?products_id=5638[/url])
Radiota näyttää olevan turha tilata ulkomailta, koska näyttävät olevan samanhintaisiä sieläkin.


Tuohan näyttää olevan kaikista halvin paikka mistä kannattaa radio tilata .
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Jarpeli - 25.08.12 - klo: 07.31
Tuli sitten ostettua kyseinen radio.
Täytyy sanoa että hieman päivä ennen kisaa jännitti vaihtaa erilaiseen radioon. (Mitä jos ei sovikkaan yhtään käteen)
No ensimetrit olivat hätäilyn takia melko kammottavat. En malttanut kalibroida noparia kun oli niin kiire päästä testaamaan. Pyllylleenhän se meni, mutta kalibroinnin jälkee.  "Ai että on nannaa".
Näin ensimmäisen kunnollisen ostaneena täytyy ihmetellä miksi joku edes ostaa noita halpoja kiina mankkoja.
Ajotuntuma... no nyt sitä löytyy. Heti lähti liki 1,5s kierrosten keskiarvostakin pois ja vielä kostealla radalla.
Jos jotain pientä moittimistakin löytyy, niin täytyy sanoa että kiireessä tässä on liikaakin säädettävää ja sama vaiva mikä kaikissa muissakin rateissa että ohjauspyörän vaste ei ole tasainen vaan jäykistyy reunoja kohden(joka johtuu toteutus tavasta).

Mites jostain muistaisin lukeneeni tuosta telemetrian käytöstä, että lisäisi viivettä. Varmaan tuosta on maininta jossain ohjekirjassakin, mutta ei nyt heti pistänyt siltään. Ei viitsisi heti tahallaa hidastaa tuota, kun eipä noilla oikein mitään tee, mutta olisi kiva lisä kuitenkin.

Yhtäkaikki. Todella hyvä mankka ja sopii hyvin käteen ja on huomattavasti mukavampi pitää kädessä kun M11. Kadun vain etten ennemmin malttanut kyseistä tuotetta ostaa.

Hyvät naiset ja herrat tämä on hyvä ostos!
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 28.08.12 - klo: 23.18
Semmonen tuli kokeiltua että sensorillisesa tekniikasa ottaa signaalin kierrosluvulle sensoripiuhalta. Toimii...  :laugh:

Ei tarvi antureita alkaa värkkään kun kytkee pelkän signaalijohdon sensoripiuhan joko 2, 3 tai 4 napaan.

Suunnitteilla vielä miten saisi lämpötilan otettua sensoripiuhan 7 navasta kun moottorissa on 10k lämpöanturi ja sanwan järjestelmäsä 47k?...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: r2 - 23.09.12 - klo: 10.45
Tässä ohjeet 'ilmaiseen' vibraan:

[url]http://www.cochesrc.com/content/122-articulos-y-guias/3157-vibracion-nuestra-sanwa-mt-4-0.html#axzz22lNjuqx3[/url] ([url]http://www.cochesrc.com/content/122-articulos-y-guias/3157-vibracion-nuestra-sanwa-mt-4-0.html#axzz22lNjuqx3[/url])


Onko tätä kukaan jo kokeillut? Lähinnä kiinnostaa että mahtaako tuo täristää myös pikkupiippaukset..? Vanhasta nokialaisesta nimittäin löytyi passeli vibra...

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16720__Turnigy_9X_LCD_Backlight_Kit_Blue_DIY_.html (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16720__Turnigy_9X_LCD_Backlight_Kit_Blue_DIY_.html)

Ja tuossa voisi olla mahdollisuutta taustavaloksi, vertasin turnipsin ja MT-4:n näyttöjen kokoa ulkopuolelta ja melkolailla samankokoiset ovat. Tuo on sen verran edullinen että seuraavan tilauksen yhteydessä otan kyllä yhden kokeeksi  :wink:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 23.09.12 - klo: 14.17
Miten meinasit tuon jännitteen toteuttaa kun 8 volttia minimi tuolle turnigyn valolle?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: r2 - 24.09.12 - klo: 19.09
Miten meinasit tuon jännitteen toteuttaa kun 8 volttia minimi tuolle turnigyn valolle?

Ähum.. hyvä pointti   :roll:

Noh, otan kumminkin yhden kokeeksi jossain vaiheessa ja kokeilen mitä se Sanwan jännitteestä tykkää. Kun en jaksa tota turnipsia alkaa ruuvaamaan auki ja sillä testaamaan...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 29.09.12 - klo: 13.39
Niinhän noissa ledituikuissa monesti on mainittu tuo jännite minkä sisällä toimii.
Silti käytäntö on osoittanut että toimii monesti reilusti matalammalla jännitteellä, vaikkakin hieman himmeämmin.

Senverran ilmainen tuote että kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Petteri P - 29.09.12 - klo: 22.51
Onko muilla ollu ongelmii mt-4:n ja 461 vastareiden kanssa?
Itellä on nyt pari kertaa ollu pahoja pätkimisiä, joista osa veti auton ihan mykäksi. Tehny samaa kahdella eri vastarilla. Onko tähän olemassa mitään rx häiriönpoistajia vai mikä vois olla syy?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: RoddeR - 29.09.12 - klo: 22.58
Kesällä ajoin gt-8:ia 461 tele vastarilla ilman ongelmia. kokeile laittaa konkka vastariin josko siitä asettuis.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 30.09.12 - klo: 09.29
Onko muilla ollu ongelmii mt-4:n ja 461 vastareiden kanssa?
Itellä on nyt pari kertaa ollu pahoja pätkimisiä, joista osa veti auton ihan mykäksi. Tehny samaa kahdella eri vastarilla. Onko tähän olemassa mitään rx häiriönpoistajia vai mikä vois olla syy?

Minkälainen muu kokonpano autossa on?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Petteri P - 30.09.12 - klo: 11.17
Kokoonpano:
1 auto)
461 tele vastari
HW Xerun 60A
Vortex VDS-1409 servo
Vortex 8.5t motti

2 auto)

461 tele vastari
HW EZ run 60A
Joku analogi servo?
HW 8.5t motti

Ja sama ongelma siis toistunut molemmissa ( yhteys katkeilee satunnaisesti täysin) siksi jotenkin ainoo vikapaikka
 tuntuis olevan vastari. Täytyy testaa konkkaa jos jeesais. Harmi,kun muuten ohjain sopii itelle tosi hyvin
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 30.09.12 - klo: 11.26
Mitkä akut ja liittimet on käytössä?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Petteri P - 30.09.12 - klo: 11.40
Deansit noparin päässä ja 4 mm bulletit toisessa
Akkuina turnigyn 5300 50C
Mystisintä on että näitä ongelmia ei ollu kyoshon KT201 ohjaimella ikinä
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: jon.lindgren - 30.09.12 - klo: 12.51
Ulkoinen BEC on varma ratkaisu.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Petteri P - 30.09.12 - klo: 14.42
Sori hölmö kysymys, mutta eikö tuo BEC tasaa vain noita jännitepiikkejä? Eikö tässä tapauksessa vastariin liitettävä konkka aja samaa asiaa, mutta tasaa vain vastarin jännitepiikkejä? Vai oonko nyt ihan hakoteillä?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 30.09.12 - klo: 14.54
Bec alentaa akkujännitteen vastarille sopivaksi. Nuo radiohäiriöt yleensä johtuu siitä että noparin omaa becciä ylikuormitetaan ja jännite notkahtelee.

Tähän yleensä pikaratkaisuna käytetään konkkaa vastarisa joka tasaa jännitteen notkahteluja.

Ulkoinen bec auttaa myös jos sen kuormitettavuus on suurempi kuin noparin sisäänrakennetussa becissä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Bigbear - 30.09.12 - klo: 22.40
Eikös tuo vastari kestä 2s lipoa? Jos ruokkii vastaria suoraan 2s Lipoakusta, niin becciä ei edes tarvita. Tietenkin servojen ja muiden laitteiden tulee kestää myös korkeampi jännite. Olenko oikeilla jäljillä vai ihan hakoteillä?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: APK - 01.10.12 - klo: 10.30
Kokoonpano:
1 auto)
461 tele vastari
HW Xerun 60A
Vortex VDS-1409 servo
Vortex 8.5t motti

2 auto)

461 tele vastari
HW EZ run 60A
Joku analogi servo?
HW 8.5t motti

Ja sama ongelma siis toistunut molemmissa ( yhteys katkeilee satunnaisesti täysin) siksi jotenkin ainoo vikapaikka
 tuntuis olevan vastari. Täytyy testaa konkkaa jos jeesais. Harmi,kun muuten ohjain sopii itelle tosi hyvin

1. Onko antennijohto kerällä jossain mytyssä vai vedettynä pitkäksi?
2. Testaa eri akuilla, josko jännite notkahtaa liian alas
3. Kokeile ottaa jännitekatkaisu säätimistä pois
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Bigbear - 01.10.12 - klo: 11.48
Radiollahan voi myös logata vastarin jännitettä. Heitteleekö paljon?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Jarpeli - 21.10.12 - klo: 08.52
Jälleen tämä ikuinen kysymys. Mistä edullisimmat vastarit? RCmartista saisi rx-381:sen noin 50:llä eurolla, mutta mieluusti ostaisin suomesta että saisi mukavan nopeasti.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: RoddeR - 21.10.12 - klo: 09.11
Hobbylinnasta tuota rx-381 vastaria tais saada 75e hintaan.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Volvospede - 23.12.12 - klo: 11.09
Ensitestit suoritettu MT-4 radiolla, koko päivä tuli väännettyä rattia tikkurilan krossiradalla. Puoltoista vuotta tuli ajettua traksun ja asson rtr radioilla.... ja voi jessus mikä ero. Sanwan hyväksi siis!  :grin:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Bigbear - 23.12.12 - klo: 12.28
Joulu on vasta huomenna Volvis :)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: jon.lindgren - 23.12.12 - klo: 20.14
Kukaanhan ei koskaan tosta erosta maininnut :tongue:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Volvospede - 23.12.12 - klo: 21.52
Se että asiasta mainitsee useastikkin ei silti tarkoita että viesti menisi perille...!  :grin:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 23.12.12 - klo: 23.05
Hyvä että eksyit oikeaan paikkaan oikealla hetkellä :wink:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: fsp - 29.12.12 - klo: 20.02
Luin jopa ohjekirjasta mutten löytänyt selvää vastausta kysymykselle curven säätämiselle tässä radiossa. Kun sieltä koittaa tuunata TH käyriä, niin mitä ne H ja B tarkoittaa?

High ja brake?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 30.12.12 - klo: 01.23
Jep.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: fsp - 30.12.12 - klo: 11.55
Jep.
ktos

EDIT: niin ja sanotaan nyt sekin, että kun vaihto tähän radioon siitä vuoden -96 Futabasta niin se oli vähän niinkuin olisi yhtäkkiä osannut hallita sitä autoa. Siis vähän niinkuin, ei se vieläkään kädessä ole.  :smiley:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 25.03.13 - klo: 18.38
Tuli sitten hommattua tälläinen sanwan ohjain ja mietin että Voiko noita anturin johtoja jatkaa?  Itsellä on tuo baja 5b ja vastari kotelolta moottrille ei nuo anturit oikein yletä.


Niin onnistuiko noiden anturin johtojen jatkaminen ?? Rundianturi varmaan onnistuu luulisin, mutta itenkäs tuo lämpöanturi, voiko johtoja jatkaa, kokemuksia ?

http://9rc.com/9turbo/ (http://9rc.com/9turbo/) myydään kyllä pitemmillä piuhoilla antureita...mutta vähän outo lafka kun missään ei kerrota edes maksutapaa eikä paljon muutakaan, käykö sinne Paypal ?

Tilailin jo Ebay:sta JST Micro-liittimiä ja ajattelin että jos tekis vastarilta johdot moottorille samaan sarjaan Killerin piuhojen kanssa ja anturit sitten vaan koneeseen kiinni. Kun koneen irrottaa, niin ottas liittimistä irti vaan...anturit jäis koneeseen ja piuhat vastarin päähän kiinni. Olis samalla helppo vaihtaa anturi jos/kun kämähtää...

Zenoah RC270 26cc bensa-pataan olen noita siis laittamassa.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: samimake - 25.03.13 - klo: 19.44
Tuli sitten hommattua tälläinen sanwan ohjain ja mietin että Voiko noita anturin johtoja jatkaa?  Itsellä on tuo baja 5b ja vastari kotelolta moottrille ei nuo anturit oikein yletä.


Niin onnistuiko noiden anturin johtojen jatkaminen ?? Rundianturi varmaan onnistuu luulisin, mutta itenkäs tuo lämpöanturi, voiko johtoja jatkaa, kokemuksia ?

[url]http://9rc.com/9turbo/[/url] ([url]http://9rc.com/9turbo/[/url]) myydään kyllä pitemmillä piuhoilla antureita...mutta vähän outo lafka kun missään ei kerrota edes maksutapaa eikä paljon muutakaan, käykö sinne Paypal ?

Tilailin jo Ebay:sta JST Micro-liittimiä ja ajattelin että jos tekis vastarilta johdot moottorille samaan sarjaan Killerin piuhojen kanssa ja anturit sitten vaan koneeseen kiinni. Kun koneen irrottaa, niin ottas liittimistä irti vaan...anturit jäis koneeseen ja piuhat vastarin päähän kiinni. Olis samalla helppo vaihtaa anturi jos/kun kämähtää...

Zenoah RC270 26cc bensa-pataan olen noita siis laittamassa.


En jatkanu noita antureita vaan tilasin juuri tuolta 9turbolta pidemmät anturit. Paypal toimii ja palvelu on erinomaista, kuten kun on paketin pakannut niin laittoi kuvankin paketista sähköpostiin! Itse en ole moiseen tapaan törmännyt koskaan.
No kumminkin kun paketin sain tuolta niin siellä oli väärät johdot paketissa mutta kun laitoin sähköpostilla kuvan paketin sisällöstä ja huonolla englannilla että tuli väärät johdot. Lähetti heti uudet ilman kuluja ja pyyteli anteeksi. Eikä pyytänyt lähettämään väärää
 tuotetta takaisin.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: moska - 25.03.13 - klo: 22.13
Omaan oon jatkanu tuon 9turbonkin lämpöanturia ja magneettiseen kiekka-anturiin laitoin vakioanturin johdon päähän servoliittimen ja siihen passaa tuo magneettianturi (puolan kyljessä lukee magneettoa, mellapelti liuskalla ja kaksipuoliteipillä kiinni).
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: FLANA64 - 26.03.13 - klo: 19.24
Onko kukaan selvittany mita nuo lampotila-anturit oikein ovat? Olen itse ajatellut, etta nuo ovat PT100 vastuksia. Onkohan nain?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 26.03.13 - klo: 20.22
magneettiseen kiekka-anturiin laitoin vakioanturin johdon päähän servoliittimen ja siihen passaa tuo magneettianturi (puolan kyljessä lukee magneettoa, mellapelti liuskalla ja kaksipuoliteipillä kiinni).


Ymmärsinkö oikein, sulla on tuo 9turbon harjattomaan sähkömoottoriin tarkoitettu anturi lukemassa kierrokset bensakoneen puolalta ja ilmeisesti Bajassa ?

http://mt4el.com/sensor.html (http://mt4el.com/sensor.html)

Mietin samaa ite että osaisiko se anturi lukea magneetolta kierrokset, mutta sivulla sanotaan vaan että for use with brushless motor only.

Kai se pitää laittaa tollaset tilaukseen...näkee sitten mitä se tekee/ei tee...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: moska - 29.03.13 - klo: 13.25
magneettiseen kiekka-anturiin laitoin vakioanturin johdon päähän servoliittimen ja siihen passaa tuo magneettianturi (puolan kyljessä lukee magneettoa, mellapelti liuskalla ja kaksipuoliteipillä kiinni).


Ymmärsinkö oikein, sulla on tuo 9turbon harjattomaan sähkömoottoriin tarkoitettu anturi lukemassa kierrokset bensakoneen puolalta ja ilmeisesti Bajassa ?

[url]http://mt4el.com/sensor.html[/url] ([url]http://mt4el.com/sensor.html[/url])

Mietin samaa ite että osaisiko se anturi lukea magneetolta kierrokset, mutta sivulla sanotaan vaan että for use with brushless motor only.

Kai se pitää laittaa tollaset tilaukseen...näkee sitten mitä se tekee/ei tee...


Anteeksi muistikatkos; Lämpöanturit on 9turbon, mutta kiekka anturi on spektrumiin tarkoitettu ja lukee magneetolta Bajassa. Koitan vielä etsiä mikä tuo kyseinen anturi olikaan. Ei ollu spektruminkaan vaan http://www.sm-modellbau.de/shop/product_info.php?products_id=33&cPath=6 (http://www.sm-modellbau.de/shop/product_info.php?products_id=33&cPath=6). Tuli maksamaan 19,90 posteineen, pinnijärjestystä en muista ulkoa, mutta normi servoliitin päässä ja tein sanwan anturin johdosta adapterin.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 01.04.13 - klo: 12.32
No laitoin tilaukseen kyseisen anturin kun ei kalliskaan ollut...löytyskö kuvaa asennuksesta ja pinnijärjestyksestä ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: JPT - 02.04.13 - klo: 19.17
Tulipahan päivitettyä juniorin ohjain MT-4 Sanwaan. Nyt heräsi kysymys, mitä teen väärin?
Kerhokisa autoihin hankittu RX-381 vastarit. Omasta mielestä kumpikin bindattu oikein omalle muistipaikalleen. Tästä huolimatta molemmat toimii ristiin, aivan sama kumpi auto muistipaikasta valittu, niin kumpikin toimii. Pääsin tosin vaivasta eroon kun bindasin toisen auton "moodille" FH3 ja toisen FH3F.....?? Mutta kyllähän minun mielestä pitäisi toimia vaikka "moodi" olisi kummasakin sama
Muutenhan mankka kuskin mielestä tuntuu hyvältä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: APK - 02.04.13 - klo: 21.56
Tuolla logiigalla se MT4 taitaa toimiakin, niinkun M11x.
'Eri väärällä muistipaikalla voi ajaa väärää autoa'

En tosin tunne MT4 ominaisuuksia, mutta M12 radiossa on Safety Link -toiminto, jolla voi numeroida "autot" muistipaikoille. Ts. Auto ei lähde liikkeelle, ellei ole oikea muistipaikka.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: -Jari- - 03.04.13 - klo: 00.23
En ainakaan ole löytänyt tuollaista safety link toimintoa MT4:stä, joten JPT:n tapauksessa on kyse "ominaisuudesta" eikä viasta.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 03.04.13 - klo: 00.31
Jep.

Se linkitys on vain M12 radioon tullut uusi ominaisuus.

Tuolla JPT:N mainitsemalla tyylillä voi hommaa hieman kiertää...
Mutta se FH3F on ranska asetus.
Ei muuta eroa kuin että lähetysteho on pienempi.
Ranskassa (on olemassa jotain muitakin harvoja maita) on rajoitettu näiden laitteiden lähetystehoja joillain lakipykälällä, jonka takia sitten pitää olla radiossa tuo ominaisuus.

Ei mitään tarkempaa tietoa kuinka paljon tuossa on eroa lähetystehon kanssa, ja jos ne ranskassa pystyy sillä ajelemaan ongelmitta niin tuskin meillä suomen radoillakaan mitään ongelmia pienemmän lähetystehon takia tulee.
Mutta ihan vain nippelitietona mitä eroa FH3 ja FH3F moodilla on.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: JPT - 03.04.13 - klo: 11.56
Ok. Kiitoksia vastauksista. Koitetaan tulla toimeen ominaisuuden kanssa. Täytyypä testata tuolla Ranskan modulaatiolla aiheuttaako ongelmia radoilla, sisäkisoissa tuskin.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Hyrsleri - 03.04.13 - klo: 21.48
Aikani tätä topiccia luin mutta ei ihan täysin auennut tuon lipon käyttö? Eli voinko laittaa tämän kiinni
http://www.hobbylinna.fi/tuote/lipo-tx-pack-sanwa-mt-4-exzes-x-sd-10g--2400--tx-only--74v/79991/ (http://www.hobbylinna.fi/tuote/lipo-tx-pack-sanwa-mt-4-exzes-x-sd-10g--2400--tx-only--74v/79991/)
Ilman mitään kikkailuja?

Tähän asti pärjätty ladattavilla pattereilla mutta voishan tuon samaan konkurssiin ostaa kuin radionkin. Tuli siis mankka tilattua Linnaan ja nyt vaan odotellaan saapumista. Kaipa tuo scale-käytössä toimii ja sain sen kauan kaivatun 4 kanavan.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: -Jari- - 04.04.13 - klo: 01.07
Kyllä voit mikäli vaan ulkomitoiltaan sopii (en nyt jaksa tutkia mittoja netistä), ja luultavasti sopii koska lienee samankokoinen kuin tämä (http://www.hobbylinna.fi/tuote/lrp-vtec-lifepo-rx-pack-2-3a-straight--1600--rx-only--66v/79950/) joka on itsellä lähetinakkuna MT-4:ssä. Valikoista vaan säätää jänniterajat kohdalleen käytetyn akkutyypin mukaan.
Tuo 2400mah LiPo kestää aivan älyttömän kauan yhdellä latauksella, kun jo toi mun käyttämä 1600mah LiFe kestää helposti pari kuukautta.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Blaze - 13.04.13 - klo: 20.29
Huomenna pitäs postista käyä hakemassa radio.

Tarroja näytti olevan aika halvalla ebayssä. Punainen/sininen 19e posteineen ja carboni 17e

http://www.ebay.com/itm/Airtronics-Sanwa-MT-4-Radio-Skin-in-Red-3D-Graphite-Sticker-/151014792901?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23292edec5 (http://www.ebay.com/itm/Airtronics-Sanwa-MT-4-Radio-Skin-in-Red-3D-Graphite-Sticker-/151014792901?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23292edec5)

Täytyy joku päivä tilata tommoiset.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Blaze - 14.04.13 - klo: 15.38
Tämähän on hieno laite. Ei tullut paketissa edes vastaria....
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 14.04.13 - klo: 15.41
Ohjaimen mukaan kuuluu vastaanotin. 461 malli pitäisi olla mukana sekä telemetria sensorit.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Blaze - 14.04.13 - klo: 15.46
Sensorit on muttei vastaria näy missään... Täytyy soittaa huomenna Future rc:lle
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Joo - 14.04.13 - klo: 15.51
En tiedä miten tämä on pakattu tehtaalla,mutta kun itselle viime syksynä saapui MX-V,niin katsoin,että ei ole mukana vastaria ja lähetin jo myyjälle s-postia. Sitten kuitenkin kävin penkomassa roskista pakkaus materiaalit ja se vastari oli piilotettu tosi ovelasti pahviin. Eli kannattaa tarkistaa vielä ne pakkaus materiaalit,jos et ole jo tarkistanut.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Blaze - 14.04.13 - klo: 15.57
Tarkistettu monesti jo. Täytyy koittaa lähteekö radio edes käyntiin...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 14.04.13 - klo: 16.51
Ostitko käytettynä vai uutena?

Ota yhteys myyjään.
Vastaanotin kuuluu aina radion mukaan.
Vain jos myydään käytettynä ja erikseen kerrotaan ettei vastaanotinta tule mukaan... Uutena kaupasta ostettuna vastaanotin on aina lähettimen mukana.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 14.04.13 - klo: 16.54
Kai paketissa tuli sentään vaihtokahva ja telemetrian sensorijohdot mukana?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Mikko L - 14.04.13 - klo: 17.07
"Kiinassa" myydään kyllä radioita myös ilman vastaria, joskus itsekin ihmettelin jokseenkin edullista hintaa, mutta tarkemmin katsottua kyseessä oli pelkkä ratti...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Blaze - 14.04.13 - klo: 17.10
Ostitko käytettynä vai uutena?

Ota yhteys myyjään.
Vastaanotin kuuluu aina radion mukaan.
Vain jos myydään käytettynä ja erikseen kerrotaan ettei vastaanotinta tule mukaan... Uutena kaupasta ostettuna vastaanotin on aina lähettimen mukana.

Uutena ostin Future-rc:stä. Laitoin sinne s-postia joten huomenna varmaan vastailee. Jos ei ni soitan sinne.

Kai paketissa tuli sentään vaihtokahva ja telemetrian sensorijohdot mukana?
Vaihto kahva ja kaikki muut tuli.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Blaze - 14.04.13 - klo: 17.31
tuon kuvan otin heti kun paketin avasin. En silloin kerinnyt huomata edes missä vastari oli tai mitä muuta paketissa on. Liipasimen alapuolella vastarin kuuluis olla, ainakin niin netistä katoin.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Hyrsleri - 14.04.13 - klo: 19.28
Ostitko käytettynä vai uutena?

Ota yhteys myyjään.
Vastaanotin kuuluu aina radion mukaan.
Vain jos myydään käytettynä ja erikseen kerrotaan ettei vastaanotinta tule mukaan... Uutena kaupasta ostettuna vastaanotin on aina lähettimen mukana.


Onko tuo merkkikohtainen juttu, että myydään aina vastarin kanssa? Tässä radiossa ei esim tule vastaria mukana
http://www.eurorc.com/product/3999/spektrum-dx4s-4-channel-dsmr-transmitter (http://www.eurorc.com/product/3999/spektrum-dx4s-4-channel-dsmr-transmitter)

Täytyy antaa eurorc:lle pisteet, koska kertoi siitä mulle kun en sitä itse tajunut. No nyt kun luin tuon tekstin niin ei vielkään auennut tuo vastarin puuttuminen spektrumin mankasta...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: MLA - 14.04.13 - klo: 21.30
Onko tuo merkkikohtainen juttu, että myydään aina vastarin kanssa? Tässä radiossa ei esim tule vastaria mukana
[url]http://www.eurorc.com/product/3999/spektrum-dx4s-4-channel-dsmr-transmitter[/url] ([url]http://www.eurorc.com/product/3999/spektrum-dx4s-4-channel-dsmr-transmitter[/url])

Täytyy antaa eurorc:lle pisteet, koska kertoi siitä mulle kun en sitä itse tajunut. No nyt kun luin tuon tekstin niin ei vielkään auennut tuo vastarin puuttuminen spektrumin mankasta...


Menee jo OT:n puolelle, mutta otsikossa lukee isolla TRANSMITTER (lähetin)...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 14.04.13 - klo: 22.57
On harvinaista että radion mukana ei tulisi vastaria.
Yleensä on käynyt niin että joku on tarvinut vastaria ja se on kaivettu radion laatikosta ja jääty odottelemaan että saadaan uusi vastari tilalle.
Kenties tuossa Spektrum tapauksessakin sama homma.

Halpis kiinaradioihin en ota kantaa, koska en niitä edes laske mukaan kun radiolaitteista puhutaan.

Jokatapauksessa se että vastari puuttuu, on todella harvinaista ja silloin siitä kyllä kuuluu selkeästi ilmoittaa mikäli radio tarkoituksella myydään ilman vastaanotinta.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: jounihi - 01.05.13 - klo: 16.49
Onko muilla ollut ongelmia pätkimisen kanssa, mulla pätkii kaasuservo.
Mulla mt4 + 371 vastari (fh2+nor) asetuksella servoina 901 sanwa + 2 hitec ohjauksessa.
Akkuna uusi 1900 life
Hjelppivä!!!

Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: harrikal - 01.05.13 - klo: 19.16
Tänään ilmeni kanssa pätkintää kaasu ja ohjaus servoissa.Aina kun sammutti radion ja laittoi sen päälle niin taas toimi hetken.taitaa olla vastaan otin aika herkkä tärinälle.polttis vehkeissä täytyy näköjään pyörittää pehmikettä ympärille ettei se pääse tärisemään.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 02.06.13 - klo: 22.30
Nyt tarvitsisi vähän neuvoa kuinka Sanwa MT-4 radiosta saa ohjelmoitua AUX 1 / Ch3 kanavan toimimaan kahvassa olevasta SW2 katkasijasta niin että se on ON / Off.
Pitäisi siis toimia tyyliin että joka kerta kun nappia painetaan, niin se vaihtaa ON -> OFF -> ON -> OFF jne.
Nappi ohjaa 1/5 bensa-autossa Killer:a joka sammuttaa auton jos tulee jokin fiba.

Koko päivän koittanut saada pelaamaan, mutta kun ei vaan onnistu... :angry:

Toimii tällä hetkellä siten että kun painaa SW2 niin menee kyllä päälle, mutta ei lähde pois ennen kuin kääntää sen LEVER nupin toiseen reunaan, niin sitten lähtee pois. Sitten seuraavalla kerralla se LEVER  pitäs olla taas käännetty toiseen asentoon...ei se noin voi olla  :sad:
Toimii se siis jotenkin, mutta on aika vaarallinen tossa liki 30kg ja metrin pitkässä murikassa jos se kähtee karkuteille...siinä ei ole paljon aikaa käännellä nuppeja eri asentoon kun jotain jo hajoaa tai joku heittää henkensä...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 03.06.13 - klo: 14.26
Nyt tarvitsisi vähän neuvoa kuinka Sanwa MT-4 radiosta saa ohjelmoitua AUX 1 / Ch3 kanavan toimimaan kahvassa olevasta SW2 katkasijasta niin että se on ON / Off.
Pitäisi siis toimia tyyliin että joka kerta kun nappia painetaan, niin se vaihtaa ON -> OFF -> ON -> OFF jne.
Nappi ohjaa 1/5 bensa-autossa Killer:a joka sammuttaa auton jos tulee jokin fiba.

Koko päivän koittanut saada pelaamaan, mutta kun ei vaan onnistu... :angry:

Toimii tällä hetkellä siten että kun painaa SW2 niin menee kyllä päälle, mutta ei lähde pois ennen kuin kääntää sen LEVER nupin toiseen reunaan, niin sitten lähtee pois. Sitten seuraavalla kerralla se LEVER  pitäs olla taas käännetty toiseen asentoon...ei se noin voi olla  :sad:
Toimii se siis jotenkin, mutta on aika vaarallinen tossa liki 30kg ja metrin pitkässä murikassa jos se kähtee karkuteille...siinä ei ole paljon aikaa käännellä nuppeja eri asentoon kun jotain jo hajoaa tai joku heittää henkensä...

Elikkä en kyllä ensihätään tuohon keksi ratkaisua mutta ilmeisesti tuo on-off toiminto ei riitä vaan pitää olla molempiin suuntiin kääntävä että toimii?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 03.06.13 - klo: 15.05
Lisätään vielä sen verran että ei taida onnistua yhdellä napilla tuo kahteen suuntaan vuorotellen toimiva ohjaus. Onko killeri sellainen että vaatii sulkemis ja avaussignaalin?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 03.06.13 - klo: 15.35
Lisätään vielä sen verran että ei taida onnistua yhdellä napilla tuo kahteen suuntaan vuorotellen toimiva ohjaus. Onko killeri sellainen että vaatii sulkemis ja avaussignaalin?

Samaan tulokseen tulin itse, se vaatii signaalin molempiin suuntiin eli päälle ja pois.

Se näyttäisi toimivan siten että kun painaa SW2 kerran niin Killeri menee päälle ja kun kääntää sen LEVER nupin toiseen asentoon, niin se tavallaan muuttaa Ch3 AUX1 "servon suunnan" ja kytkee Killerin pois päältä kun painaa uudestaan SW2.

Tuohan on tarkoitettu ohjaamaan servoa...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: TeemuS - 03.06.13 - klo: 15.49
Ensin aux type valitaan Step:

<AUX Type>

AUX1: step AUX

Sitten etitään aux1 valikko

<AUX1>STEP
H100

Pitäisi mennä napista 0 -> 100 ->0 -> 100->.....


Lisäksi muokkaa kontrolli johonkin painokytkimeen (ei toimi liukukytkimillä)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 03.06.13 - klo: 16.11
Ei toimi tuollakaan kun pitäis saada se signaali toimiin molempiin suuntiin vuorotellen eli 0 -> H100 -> 0 -> L100
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 03.06.13 - klo: 16.23
Toimisiko sitten tuolla systeemillä kun laittaisi trimmin L100 niin nappi ylhäällä ois L100 ja kun painaa nappia niin vaihtaa H100?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: TeemuS - 03.06.13 - klo: 17.21
Ota sitten Se toinen Step. Siihen saa ohjelmoitua mihinkä asentoon menee painalluksesta.

kaiva ne palkit avuksi säätöjen tekoon niin näkee mitä tapahtuu,kun seuraat niitä palkkeja näytössä auto sammutettuna
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 03.06.13 - klo: 17.32
Ota sitten Se toinen Step. Siihen saa ohjelmoitua mihinkä asentoon menee painalluksesta.

kaiva ne palkit avuksi säätöjen tekoon niin näkee mitä tapahtuu,kun seuraat niitä palkkeja näytössä auto sammutettuna

Niitä näytön palkkeja olen seurannutkin siinä näytössä...mitä tarkoitat tuolla "Se toinen Step" ????

Jotenkin tuntus että riittäs jos sen sais AUX1 menemään jollakin konstilla edes L50 ja H50, niin se riittäs...mutta kun en löydä mistä se säädetään...
Se toimi eilen siitä pyöritettävästä säätöpotikasta siten että kytki päältä jossain L tai H42 kohdilla...mutta eihän se siitä voi toimia käytössä, nappiin se pitäs saada.

SW 1 ja SW2 katkasijat on molemmat painonappeja, kahvassa oleva nappi olisi sopivasti hollilla.

Valikot vaan on niin pahuksen sekavia Sanwassa ja kaikki tuntuu vaikuttavan kaikkeen...Futaban radioissa on jotenkin järkevämmät valikot ja ohjeet, esim Futaba 3PM radiossa se toiminee kun siihen on Killerin ohjekin olemassa.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: TeemuS - 03.06.13 - klo: 18.02
Aux type valikossa on kaksi erillaista ohjelmaa. Toinen on kahden pisteen välillä ja toinen useamman pisteen välillä liikkuva. En muista nyt tarkkaa nimeä kyseiselle toiminnolle. Siihen saa ohjelmoitua useamman pisteen joiden välillä liikutaan napista


aluksi voit kokeilla säätää subtrimmillä toiseen päähän nollakohdan ja siitä sitten napilla toiseen päähän
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 03.06.13 - klo: 19.29
Se auxin säätö tehdään niin että painat sen napin pohjaan kun olet aux (08. AUX1) valikossa niin silloin voit säätää napin toimintaa painauttamalla rullaa ja sitä pyörittämällä. Jos nappi ylhäällä niin näyttää nollaa.
Sub-trim löytyy sitten 10. TRIM valikon alta.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 03.06.13 - klo: 21.06
Tuossa on Sanwa MT4 ohje -> http://www.powertoys.se/media/content/sanwa/3019_MT-4/MT4.pdf (http://www.powertoys.se/media/content/sanwa/3019_MT-4/MT4.pdf)

Jos sieltä otetaan sivu 29 ja aletaan siitä.

Pitääkö siitä valita AUX1 : STEP AUX vai valitaanko AUX1 : POINT AUX 6point ????

Nappia SW2 on pidetty pohjassa ja valinta rullasta painamalla pyöritelty ja numerot vaihtuu L/H 0-100, mutta ei vaikuta mielestäni mihinkään...

Noita POINT AUX 6point pisteitä on vaihdeltu ties montako kertaa, mutta eipä ne tunnu vaikuttavan mihinkään...

Tietäs edes mistä lähteä liikkeelle ja siitä yksi vaihe kerrallaan...hakuammuntana kokeilemalla ei onnistu, menee koko värkki enempi ja enempi sekasin vaan.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 04.06.13 - klo: 05.14
Kokeile ensin sillä step asetuksella niin että laitat nappi pohjassa sen H100:aan ja sitte subtrimmi toiseen laitaan auxilta niin pitäisi mennä on-on tyyliseksi katkaisija eli ylhäällä vapauttaa killerin ja nappi pohjassa kytkee killerin.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 04.06.13 - klo: 19.47
Kokeile ensin sillä step asetuksella niin että laitat nappi pohjassa sen H100:aan ja sitte subtrimmi toiseen laitaan auxilta niin pitäisi mennä on-on tyyliseksi katkaisija eli ylhäällä vapauttaa killerin ja nappi pohjassa kytkee killerin.


Tuota olen muistaakseni juuri kokeillut noin, ei toiminut...mutta voin kokeilla uudestaan jos tein sen jotenkin väärin.

Meikä on vaan niin käsi näiden radioiden kanssa :embarrassed:

Yrittänyt huhuilla muilta bensaautoilla ajavilta jos jollakin olisi Sanwa MT4 + Killeri Super Bee, jälkimmäinen on käytännössä kaikilla, koska se on bensa-autossa ehdoton varuste.

Tollanen laite se Killeri -> http://www.killerrc.com/product/super-bee-kill-switch-car-kit/ (http://www.killerrc.com/product/super-bee-kill-switch-car-kit/)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: moska - 06.06.13 - klo: 20.59

Yrittänyt huhuilla muilta bensaautoilla ajavilta jos jollakin olisi Sanwa MT4 + Killeri Super Bee, jälkimmäinen on käytännössä kaikilla, koska se on bensa-autossa ehdoton varuste.

Tollanen laite se Killeri -> [url]http://www.killerrc.com/product/super-bee-kill-switch-car-kit/[/url] ([url]http://www.killerrc.com/product/super-bee-kill-switch-car-kit/[/url])No, mulla on tommonen yhdistelmä, mutta oon tyytyväisenä käyttäny sitä takalaidan säätövipua, eenkä ole kyllä osannut kaivata sitä mihinkään muualle
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 10.06.13 - klo: 18.03

No, mulla on tommonen yhdistelmä, mutta oon tyytyväisenä käyttäny sitä takalaidan säätövipua, eenkä ole kyllä osannut kaivata sitä mihinkään muualle

Siihen samaan vipuun onnistu ohjelmointi...nyt toimii, kiitos neuvoista kaikille  :cool:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SSchevy - 06.07.13 - klo: 20.49
Mikä radiossa vikana kun sanwa mt4 hälyttää volt alarm 6.7 V ?

Minulla käytössä vastarin akkuna 2s 2p 2000 mah life akku veneessä.

Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 06.07.13 - klo: 23.46
Liian korkealle säädetty hälytysraja.

Tuo raja on sopiva LiPo akulle.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Mikko L - 07.07.13 - klo: 10.29
Vai hälyttääkö lähettimen akkua?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SSchevy - 07.07.13 - klo: 10.32
Vai hälyttääkö lähettimen akkua?

Täytyy kokeilla miten se nyt toimii kun säädin hälytys rajan 6.4 volttiin.


Mitäs akkuja porukka käyttää radioissa 2s lifejä vai lipoja ?  :smiley:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Arcticaz - 07.07.13 - klo: 11.17
Oikeen kokoisia lipoja aika nihkeesti saatavilla niin lifellä mennään
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 07.07.13 - klo: 12.39
Ns. vastaanotinakuissa LiFe ja LiPo akut ovat saman kokoisia.
Semmosia on käytelty radioissa jo pitkään.

Eli varmasti löytyy sopivaa lipoa helpostikin.

Tiedän heti yhden firman jossa on hyllyssä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Arcticaz - 07.07.13 - klo: 13.20
Hoke osaatko ammattimiehenä kertoa noista lifen ja lipon eroista? Onko akuissa suurikin ero akunkestossa?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 07.07.13 - klo: 13.40
Ei ole.

1500mAh LiFe ja 1500mAh LiPo kestää yhtä pitkään.

Lipoissa on vaan saatu samaan kokoon suurempi kapasiteetti, eli yleisesti näkee että samankokoisen lifen ja lipon välillä on noin 1000mAh ero.

Toisinsanoen jos kaupanhyllyltä sopivaa akkua etsii niin lähettimeen lipo koska samalla rahalla saa selvästi isompikapasiteettisen akun.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SSchevy - 07.07.13 - klo: 14.12
Nyt toimii radio ja ei hälytä vastarin akkua liian aikaisin  :laugh:

Kiitokset hokelle hyvistä vinkeistä.

Pitänee ostaa 2s 2800 mah lipo radioon jossain vaiheessa.

Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Tiikki - 18.08.13 - klo: 14.12
Onkohan tähän mahdollista ostaa uudet "kuoret/runko"? Ollu mekkauspyyhken kansssa samassa laukussa ja pyyhkeessä ollut liimaa jonka tuloksena tarttunut ohjaimeen. Revein iri ja nyt on pyyhkeestä nukkaa tarttunut ohjaimeen ja joistain kohdista "sulanut" tuo muovi.

Entä onko joku koittanut maalata ohjainta? Pakkelois kolot umpeen ja hiois nuo liimanukat pois.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: APK - 19.08.13 - klo: 10.08
Enpä usko että sitä suoranaisesti varaosana on myytävänä.
Luulis että siihenkin radioon saa tarrasarjoja peittämään jälkiä?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Vesa - 19.08.13 - klo: 12.03
jos pyyhkeessä on pitoainetta ollu niin sen takia se sulattaa muovit, tuo on tuttu efekti.

Jotku on maalannu radioita mutten oo ite koskaan testannu miten se onnistuu ja millä maaleilla.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: kaistapää - 20.08.13 - klo: 16.00
Kunnon automaaleilla onnistuu kunhan muistaa muoviprimerin.nykyisillä vesiväreillä en ole vielä maalannut mutta oletan et toimii siinä missä liukkaritkin.reilu lakkakerros niin ei ihan ekasta tällistä värit lähde ja tulee naarmu vain lakkaan.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Kazaan - 05.09.13 - klo: 17.51
Varmaan pystyy maalaamman ns pienoismalli maaleilla nehän on muovia eli esim Humbrolin emalimaaleilla
 :cool:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Testikuski - 29.09.13 - klo: 09.34
Nyt pitää tyhmänä kysyä. Kun sammutan radion ja autossa virrat päällä, menee kaasu täysille. Vasarina rx-451
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Soo - 29.09.13 - klo: 11.15
Manuaali sivu 48.

http://www.airtronics.net/media/uploads/751571_Airtronics_MT-4_Operating_Manual.pdf (http://www.airtronics.net/media/uploads/751571_Airtronics_MT-4_Operating_Manual.pdf)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Testikuski - 29.09.13 - klo: 17.03
Kävi mielessäkin failsafe, ei vaan tullut manuaalia vielä kateltua  :laugh: Jännä homma kun teki tuon vain RX-451 vastarilla + track starin noparilla, mutta ei RX-461 vastarilla ja SP noparilla.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 29.09.13 - klo: 17.28
Se failsafe kannattaa ohjelmoida joka kerta kun parittaa noparin ja vastarin. Katoppa vielä että radion näytösä on 5:5 eikä polttiskäytön 7:3 kaasuasento. Ja jos joudut muuttaan niin kalibroi noparit ja failsafet uusiksi.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 29.09.13 - klo: 21.20
7:3 mulla on aina ollu käytössä sekä sähkö että polttis kikottimissa ja täysin ongelmitta.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Testikuski - 29.09.13 - klo: 21.30
Mikä tossa on niinkun se ero käytännössä? 7-3:lla "tarkempi resoluution" kaasulle?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Kazaan - 29.09.13 - klo: 22.06
Minä käytän MT-4 :ssä myös tota 7:3 asetusta kun ei sitä jarrua  kerkee niin säädellä kuin kaasua et lyhyempi liikematka jarrussa sopii minulle turistissa ok.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 29.09.13 - klo: 22.07
Mikä tossa on niinkun se ero käytännössä? 7-3:lla "tarkempi resoluution" kaasulle?
Sehän se lähinnä.

7:3 on vakio asetus, enkä ole koskaan nähnyt mitään syytä muuttaa tuota.

Niinhän se on pääsääntöisesti tuo kaasuliipaisinkin tuolla liikeradalla fyysisesti.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 30.09.13 - klo: 09.47
Esimerkiksi kun drifteriin laittoi valosarjan niin tuo 7:3 asetus sotki valojen toiminnan koska asetuksella pitäisi myös sen liipasimen liikerata muuttaa mukana tulevalla palikalla samaksi.

Eli oma radio oli tehtaan asetuksissa ohjelmallisesti 7:3 mutta kaasuliipasin 5:5
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: JAV - 01.10.13 - klo: 17.16
Onko kellään kokemuksia MT4 Drop Down palikasta, jolla ratin saa samalle tasolle kuin kaasuvivun?

Kanadasta löytyy firma Grid RC, joka valmistaa kyseisiä palikoita 69-79$ hintaan.

http://www.gridrc.com/Team-GRID-image_gallery.php?view=thumbnailList&category=24 (http://www.gridrc.com/Team-GRID-image_gallery.php?view=thumbnailList&category=24)


Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 19.11.13 - klo: 12.28
Onko kellään tietoa tai hajua mikä tuon Sanwa MT-4 radion RX-461 vastarin telemetriasensoreiden liitin on tyypiltään ?

Muutamia liittimiä tilaillut Kiinasta kuvien perusteella, mutta yksikään ei ole sopinut...eihän ne mitään siellä maksa, mutta turhaa touhua.

Toisaalta jos jollakin on ylimääräsenä kierrosluku- ja lämpötila sensoreita, niin voisin ostaa pois  :wink:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: kaasari - 05.12.13 - klo: 07.22
Kärsiikö telemetria antureiden johtoja jatkaa, vai meneekö arvot pieleen moisesta?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: meize79 - 05.12.13 - klo: 07.44
Kärsiikö telemetria antureiden johtoja jatkaa, vai meneekö arvot pieleen moisesta?

Ainakin itse jatkoin lämpösensorin johtoa mikä tuli mukana paketissa ja hyvin pelaa, tilasin myös paketin ulkomailta, mis on pitempi lämpösensori johto sekä magnetic rpm sensori... sieltä saa myös taustavalokitin, mitä tosin en vielä ole asentanu ku en ole katsonut tarpeelliseksi toistaiseksi.
http://mt4el.com/sensor.html (http://mt4el.com/sensor.html)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 05.12.13 - klo: 10.01
Kärsiikö telemetria antureiden johtoja jatkaa, vai meneekö arvot pieleen moisesta?

Ainakin itse jatkoin lämpösensorin johtoa mikä tuli mukana paketissa ja hyvin pelaa, tilasin myös paketin ulkomailta, mis on pitempi lämpösensori johto sekä magnetic rpm sensori... sieltä saa myös taustavalokitin, mitä tosin en vielä ole asentanu ku en ole katsonut tarpeelliseksi toistaiseksi.
[url]http://mt4el.com/sensor.html[/url] ([url]http://mt4el.com/sensor.html[/url])
Miten sä sitä pidensit ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: meize79 - 05.12.13 - klo: 10.18
Kärsiikö telemetria antureiden johtoja jatkaa, vai meneekö arvot pieleen moisesta?

Ainakin itse jatkoin lämpösensorin johtoa mikä tuli mukana paketissa ja hyvin pelaa, tilasin myös paketin ulkomailta, mis on pitempi lämpösensori johto sekä magnetic rpm sensori... sieltä saa myös taustavalokitin, mitä tosin en vielä ole asentanu ku en ole katsonut tarpeelliseksi toistaiseksi.
[url]http://mt4el.com/sensor.html[/url] ([url]http://mt4el.com/sensor.html[/url])
Miten sä sitä pidensit ?

Moi.
Se jatkamistoimenpide on tosi yksinkertainen.

Tarvitset vain kolvin, tinaa, kutistesukkaa ja pätkät saman paksuista johtoa.. josta teet 2 kpl. haluamasi pituista jatkopätkää.
Alkuperäisestä johdosta katkaiset ensin toisen johdon poikki keskikohdilta mielellään, johon juotat väliin tekemästäsi jatkojohdoista toisen. Kutistesukat juotossaumoihin, ja sit teet vaan toisenkin johdon samalla tavalla.

Sopivaa johtoa tarkoitukseen käytin vanhasta rikkinäisestä servosta irroittamillani johdoilla.

On todella helppo toimenpide.
Tuolta http://mt4el.com/sensor.html (http://mt4el.com/sensor.html) saa myös tilattua valmiiksi pidemmillä johdoilla olevia sensoreita jos tarvii useempia, myös muita hyödyllisiä tarvikkeita tuohon radioon löytyy samasta paikasta.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 06.12.13 - klo: 12.17
Tuolta [url]http://mt4el.com/sensor.html[/url] ([url]http://mt4el.com/sensor.html[/url]) saa myös tilattua valmiiksi pidemmillä johdoilla olevia sensoreita jos tarvii useempia, myös muita hyödyllisiä tarvikkeita tuohon radioon löytyy samasta paikasta.


Samasta paikasta olen lämpöantureita tilannut ja sen taustavalosarjankin, tosin se on asentamatta kun takuuta vielä jäljellä radiossa.

RPM-anturina käytän erillistä magneettianturia (Zenoah bensakone) jossa on normaali servoliitin ja juuri siihen kaipailen telemetria liitintä tai adabteria.
Toiseen autoon tein adabterin juuri tuosta radion mukana tulleesta rpm-santurista.

Täytyy vissiin tilailla Ebay:sta noita orkkis RPM- antureita ja katkoa niistä anturit pois niin saa tehtyä adabtereita...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Jema - 09.12.13 - klo: 14.00
Nyt kun on jokunen ajokerta tällä mankalla takana voi vaan todeta, että rahalle sai kyllä vastinetta.
Se mikä tässä ratissa häiritsee on nuo trimmit. En tiedä olenko ainoa, mutta mulla tuppaa kokoajan vasen (kaasukäsi) osumaan noihin trimmeihin. Siinä sitten saakin lennosta säädellä takaisin renkaiden asentoa jne  :undecided: .. Nämä napit taisi kuitenkin tarvittaessa saada pois käytöstäkin vai muistanko väärin?

Edit: Puhuin nyt ihan sekavia. Siis trimmeihin toki osuu oikea eli rattikäsi.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Testikuski - 09.12.13 - klo: 15.15
Trimmit saa pois päältä
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: iceracer - 09.12.13 - klo: 15.41
Trimmit saa pois päältä

Tässäpä syy miksi itsekkin moisen hankin.
hmmm..., -muistas vaan miten se meni..., -aivan liikaa toimintoja yms...
-muistaako Ville?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Testikuski - 09.12.13 - klo: 16.20
No eeen, mutta manuaali kertoo
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Jema - 09.12.13 - klo: 16.59
Hei kertokaas mullekkin jos joku sattuu manuaalin omistamaan :)..
Kännykällä on myöskin mahoton ettii netistä sellasta luettavaks joka aukeiskin.

Myös toi lever ja dial kiinostaa. Ilmeisesti säädetää jotai aux juttui mistä ei oo mitää hajua mitä edes on :)


Edit. Löyty.. Ja tosiaan ovat valikossa -> system -> key...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 12.12.13 - klo: 21.50
Tosta lämpöanturin johdon pidennyksestä kysyisin että ryssinköhän mä jo  :grin:

Onko noi johdot oikeasti miinus ja plus vai mitä ? Onko siis väliä jos menivät jatko kohdasta sillee väärin päin  :wink: ? Että uskaltaako tota ees kytkee enää..
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Testikuski - 12.12.13 - klo: 21.55
Oletttaisin sen olevan vain jokin PTC vastus tai termopari tms, joten napaisuudella ei ole väliä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: r1205 - 13.12.13 - klo: 22.01
Kuinka monella olisi mennyt mt-4 rikki niin et sitä on käytetty yhteensä noin 4h?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 16.12.13 - klo: 08.25
Kuinka monella olisi mennyt mt-4 rikki niin et sitä on käytetty yhteensä noin 4h?
Kohtuu hassu kysymys.. ei varmaan kauhean monella. Yhteyttä vaan myyjään jos näin on käynyt niin lähtee rattaa pyörimään ja saat jostain korjatun tai uuden tilalle jollain aikavälillä.

ps. Päädyin tilaamaan tuon magnettikentällä mitattavaan RPM anturiin. Onko porukka myös tilaillut moisia vai optisella mennään ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: r1205 - 16.12.13 - klo: 21.51
Kuinka monella olisi mennyt mt-4 rikki niin et sitä on käytetty yhteensä noin 4h?
Kohtuu hassu kysymys.. ei varmaan kauhean monella. Yhteyttä vaan myyjään jos näin on käynyt niin lähtee rattaa pyörimään ja saat jostain korjatun tai uuden tilalle jollain aikavälillä.

ps. Päädyin tilaamaan tuon magnettikentällä mitattavaan RPM anturiin. Onko porukka myös tilaillut moisia vai optisella mennään ?

Kaiken näköistä kuulee et oilisi uudempi tuotanto valmiiksi "rikki" vanhempi on toiminut kuulemma hyvin moitteetta.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 17.12.13 - klo: 07.52
Kuinka monella olisi mennyt mt-4 rikki niin et sitä on käytetty yhteensä noin 4h?
Kohtuu hassu kysymys.. ei varmaan kauhean monella. Yhteyttä vaan myyjään jos näin on käynyt niin lähtee rattaa pyörimään ja saat jostain korjatun tai uuden tilalle jollain aikavälillä.

ps. Päädyin tilaamaan tuon magnettikentällä mitattavaan RPM anturiin. Onko porukka myös tilaillut moisia vai optisella mennään ?
Vaikea olisi uskoa, että sellasta olis vielä liikkeellä jos koko "uusi" tuotanto olisi rikki.. Sanwa olis melko varmasti pyytäneet kaikki takas..

Kaiken näköistä kuulee et oilisi uudempi tuotanto valmiiksi "rikki" vanhempi on toiminut kuulemma hyvin moitteetta.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: tatsku - 17.12.13 - klo: 16.14
Myyjä ei ottanut kantaa.  :cry:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Andrimus - 17.12.13 - klo: 16.19
Siis ostitko uutena vai käytettynä?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: r1205 - 17.12.13 - klo: 20.07
Siis ostitko uutena vai käytettynä?

Uutena sieltä espoosta. ohjaimella ajettu max 30 akkua. :angry: :cry:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Andrimus - 17.12.13 - klo: 20.13
Ei muuta kuin takuu huoltoon.. Ei niillä siihen mitään inisemistä ole.
Soitat vaan sinne ja kysyt lähetätkö heille vai mikä olis osoite :evil:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 17.12.13 - klo: 23.44
Siis ostitko uutena vai käytettynä?

Uutena sieltä espoosta. ohjaimella ajettu max 30 akkua. :angry: :cry:

Sieltä espoosta?

Mistä sieltä?

Tiedän ainakin yhden espoolaisen kyseistä radiota myyvän yrityksen johon ei ole otettu minkäänlaista yhteyttä tähän liittyen.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 18.12.13 - klo: 07.46
On sillä myyjällä täys vastuu ottaa se takas.. lähettävätkö sitten suoraan valmistajalle korjattavaksi riippuu varmaan Sanwan ohjeistuksesta. Eli kylläpä sillä myyjällä sellainen vastuu on  :wink:

Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: MiniMies - 19.12.13 - klo: 19.55
Onko joku mt-4 radion omistaja ajanut joskus myös m11x radiolla? Kuulisin mielelläni millainen tuntuma tuossa mt-4 on vrt. m11x.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Testikuski - 19.12.13 - klo: 20.01
Vaihdoin juurikin tuon käteen sopivuuden takia MT-4seen. En koskaan saanut M11x:sää sopimaan käteen niin ettei sitä käden asentoa olisi pitänyt vatkata ennen erää. Ajotuntuma samaa luokkaa, liipaisin hieman eri.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 26.12.13 - klo: 16.21
Tilasin tosiaan tuolta 9Turbosta muutaman lisäsensorin. Toisen pidemmän lämpösensorin ja sitten tuollaisen RPM sensorin, joka ottaisi magnettikentästä moottorin kyljestä.

Nyt huomasin, että kun suoraan roottorilla testaa vaihtuu sininen valkoiseksi kun mennään S polesta N poleen mutta sitten kun minulla on joko Castlen 2000kV moottori tai Tekinin Pro4 HD 3000kV moottori niin enää kannun pinnalta ei tuo sensori jaksa laskea kierroksia ?

Onko muut tilanneet tuollaista sensoria tähän ja miten on toiminut ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: r1205 - 27.12.13 - klo: 18.11
Siis ostitko uutena vai käytettynä?


Uutena sieltä espoosta. ohjaimella ajettu max 30 akkua. :angry: :cry:


Sieltä espoosta?

Mistä sieltä?

Tiedän ainakin yhden espoolaisen kyseistä radiota myyvän yrityksen johon ei ole otettu minkäänlaista yhteyttä tähän liittyen.


Itse asiassa on otettu mutta ei ole toimitettu ohjainta vielä koska takuu/osto kuitti on tällä hetkellä ei saatavissa mutta tallella.

Ja ohjain on ostettu noin tän vuoden tammikuun aikana eli ei edes vuotta vanha. Ohjain ostettu http://www.hobbyfactory.fi/ (http://www.hobbyfactory.fi/)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: kenzu - 27.12.13 - klo: 20.27
Miks tehdään taas niin iso numero yhdestä rikkinäisestä ohjaimesta??
Kuitti ja ohjain kaikkine kilkkeineen kainaloon ja liikkeseen.
Eihän toi auta että täällä forumilla kiukuttelee.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: r1205 - 27.12.13 - klo: 20.35
Miks tehdään taas niin iso numero yhdestä rikkinäisestä ohjaimesta??
Kuitti ja ohjain kaikkine kilkkeineen kainaloon ja liikkeseen.
Eihän toi auta että täällä forumilla kiukuttelee.

Tarkotuksena oli selvittää että onko monellakin kuin vain meillä ja muutamalla muulla mennyt rikki.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: kenzu - 27.12.13 - klo: 20.46
Miks tehdään taas niin iso numero yhdestä rikkinäisestä ohjaimesta??
Kuitti ja ohjain kaikkine kilkkeineen kainaloon ja liikkeseen.
Eihän toi auta että täällä forumilla kiukuttelee.

Tarkotuksena oli selvittää että onko monellakin kuin vain meillä ja muutamalla muulla mennyt rikki.

Ok. Mulla ollut kyseinen ohjain 2vuotta ilman ongelmia.
Olisi myöskin hyvä selventää millä tavalla ohjain on rikki. Onko vika ohjaimessa?
Harmittavasti vaan tästä keskustelusta saa käsityksen että myyjä olisi syypää tai että ei mene myyjän mielestä takuuseen.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 27.12.13 - klo: 21.04
Nimenomaan tästä saa sen käsityksen että ei ole myyjäliike reagoinut yhteydenottoon mitenkään, vaikka totuus olikin että juttu on jo vanha ja liike pyytänyt toimittamaan radion tutkittavaksi.

Viasta ja mistään ei ole mitään tietoa... Toimita radio tutkittavaksi niin varmistuu onko siinä ylipäätään edes ollut mitään vikaa ja nämä viestit täysin turhia.

Ei sitä mankkaa kannata käyttämättömänä seisottaa ja kuluttaa takuuta loppuun.

Nää tälläset viestit on aina hyvin ikäviä... Kuten nytkin huomattiin niin moni varmasti sai sen käsityksen että radio on heti hajonnut, eikä myyjä ole tehnyt asian hyväksi mitään... Vaikka ilmeisesti vastaus on ollut heti että toimittaa tutkittavaksi.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: r1205 - 27.12.13 - klo: 22.40
Siinä tarkennuksena on semmonen ongelma ettei bindaa vastaria ja vastari vika suljettu testaamalla useita vastaan ottimia kyseiseen radioon.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: r1205 - 27.12.13 - klo: 22.43
Myyjä ei ottanut kantaa.  :cry:

Tämä viesti ei liity aiheeseen mitenkään antoi väärää tietoa.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 27.12.13 - klo: 23.31
Okei... nythän tämä alkoi aukeamaan paremmin...

Mikähän ihmeen spämmääjä tuo tatsku on edes ollut.
Kirjoittanut foorumille yhden ainoan viestin ja se on tuo.


Mutta tosiaan... Toimita nyt ihmeessä radio äkkiä eteenpäin että saat asian eteenpäin.

Hyvin tuoreeltaanhan radio olis varmaan vaihdettu suoraan uuteen.
Nyt vähän luulen kun radio on noin "vanha" että nyt se pitää lähettää eteenpäin ja taas kuluu aikaa ennenkuin tulee edes päätös vaihtaako tehdas sen uuteen vai korjataanko se...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: r1205 - 28.12.13 - klo: 11.39
Okei... nythän tämä alkoi aukeamaan paremmin...

Mikähän ihmeen spämmääjä tuo tatsku on edes ollut.
Kirjoittanut foorumille yhden ainoan viestin ja se on tuo.


Mutta tosiaan... Toimita nyt ihmeessä radio äkkiä eteenpäin että saat asian eteenpäin.

Hyvin tuoreeltaanhan radio olis varmaan vaihdettu suoraan uuteen.
Nyt vähän luulen kun radio on noin "vanha" että nyt se pitää lähettää eteenpäin ja taas kuluu aikaa ennenkuin tulee edes päätös vaihtaako tehdas sen uuteen vai korjataanko se...

Juu mahdollisimman nopeasti tarkoituskin :)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: tatsku - 30.12.13 - klo: 11.32
en ole spämmääjä
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 07.01.14 - klo: 08.53
Osaako joku sanoa saako AUX1 tai AUX2 kanavassa säädettyä tehoja jos siinä on kiinni tuuletin ? Eli jos kytkee jompaan kumpaan tuulettimen niin saisiko sen "voimakkuutta" säädettyä ohjaimesta..
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 07.01.14 - klo: 10.59
ei
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 07.01.14 - klo: 11.10
ei
Harvinaisen selvä, kiitos.. Mennään sit täydellä  :smiley:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 07.01.14 - klo: 12.05
Saa jos kytkee harjallisen nopeudensäätimen kanavaan ja siihen tuulettimen. Mutta menee jo niin hifistelyksi ettei kannata. Tulee myös sekin ongelma että muistaako sitä tuuletinta laittaa isommalle tarvittaessa.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: peejii_h - 07.01.14 - klo: 12.36
Onko kellään kokemuksia MT4 Drop Down palikasta, jolla ratin saa samalle tasolle kuin kaasuvivun?

Kanadasta löytyy firma Grid RC, joka valmistaa kyseisiä palikoita 69-79$ hintaan.

[url]http://www.gridrc.com/Team-GRID-image_gallery.php?view=thumbnailList&category=24[/url] ([url]http://www.gridrc.com/Team-GRID-image_gallery.php?view=thumbnailList&category=24[/url])


Mulla ollut käytössä ja pidän siitä. Ratin jousta säädin hieman tiukemmalle kun on mekaanisesta konstruktiosta kyse, et saa ratin hyvin keskittämään.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: kalu metalliin - 26.01.14 - klo: 01.01
Nyt tarttis hieman ohjelmointi apua! Ohjain on MT-4 ja auto Wraith ja pitäisi saada ohjelmoitua nelipyörä-ohjaus toimintaan. Vaan en osaa! En tiedä onko edes oikea paikka apua kysyä mutta mutta,,,kaikki apu on tervetullutta :)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Voyager - 27.01.14 - klo: 18.49
Ekana tulee mulle mielen, että lue ratin manuaalia, siellä takuulla neuvotaan, että miten saat ohjauksen toimimaan.

Toni.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 28.01.14 - klo: 12.46
Nyt tarttis hieman ohjelmointi apua! Ohjain on MT-4 ja auto Wraith ja pitäisi saada ohjelmoitua nelipyörä-ohjaus toimintaan. Vaan en osaa! En tiedä onko edes oikea paikka apua kysyä mutta mutta,,,kaikki apu on tervetullutta :)

Ohjekirja : sivu 31 ->
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: iceracer - 02.03.14 - klo: 18.43
Tulipa sanwan kanssa outo ongelma kun olin nitrokössillä ajelemassa.
Ihan varoittamatta kesken ajon auto pökäs radalta ulos ja jäi katolleen kaasua pumppailemaan renkaat linkussa-eikä totellu enää radiota ollenkaan.
Eli kaasuservo pumppaa kokoajan ees taas ja ohjausservo kääntyneenä ääriasentoonsa.
Rattia kun aikansa pyörittelee saattaa renkaat kävästä suoremmassa, mutta samantien kääntyy taas linkkuun.
Radion kun sammuttaa servot pysähtyvät.
Radion takaisin päälle laittaessa servot sekoavat taasen.
Vastari "451r " ei ole saanut kosteutta.
Mikähän neuvoksi...?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Testikuski - 02.03.14 - klo: 19.57
Jotain tuon tapaista teki itselläni kun kompuralla putsailin autoa ja meni lienee vesisumua vastariin. Kuivasin kunnolla ja annoin wd40 hoidon niin on pojalla toiminut toistaiseksi.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: iceracer - 03.03.14 - klo: 07.18
Mjoo.
Taisi olla ilmankosteus syynä.
Avasin vastarin pohjan ja tupsuttelin savi/hiekkapölyn pois piirilevyn pohjasta-jos vaikka se pöly oli ilmasta imenyt kosteutta itseensä ja aiheuttanut ongelmia...?
Noh, nyt näyttäs toimivan taasen...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Pazuu - 21.03.14 - klo: 07.31
Onkos kukaan tehnyt tuota taustavalo modia?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Jema - 03.04.14 - klo: 14.47
Kai sitä voisi itsekkin tilailla mankkaan LiPon. Mikäs olisi sopivan kokoinen ja hintainen kotimaasta? Mieluiten vielä valmiilla liittimelläkin.

Pystyykö lipoa laitailemaan mankan omasta latausportista?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Maxxi - 03.04.14 - klo: 15.30
Polttis vastariakut sopivat suoraan (suorat, ei hump) Sanwa käyttää normi servo liitintä radiossa eli akussa pitää olla normi servoliitin.
Vastariakkuja saa varmaan jokaisesta suomen kaupasta mutta tässä esim toimiva vaihtoehto: http://www.hobbyfactory.fi/tuotteet/rc-autot-akut-ja-laturit-lahetin-ja-vastaanotinakut/lipo-rx-pack-2-3a-straight-2600mah-74v-eh-r05206 (http://www.hobbyfactory.fi/tuotteet/rc-autot-akut-ja-laturit-lahetin-ja-vastaanotinakut/lipo-rx-pack-2-3a-straight-2600mah-74v-eh-r05206)

Lipoa en koskaan lataisi radiossa. Latauspiuhoja servolliitimillä ovat yleeisiä ja tulee monessa laturissa mukana uutena. Lipo kestää todella kauan radiossa eikä sitä tarvitse latailla monta kertaa vuodessa.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: tonza81 - 03.04.14 - klo: 15.44
Onkos kukaan kokeillut jatkaa lämpöanturin johtoja?vaikuttaako toimintaan? Ovat paketista niin pirun lyhyet.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SSchevy - 03.04.14 - klo: 16.09
Miksi et osta pidempiä lämpöantureita ?

https://9rc.com/9turbo/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=11


main_page=product_info&cPath=1&products_id=11&zenid=9b8d285f5d3072c62fafcaf49f2f0b31
Onkos kukaan kokeillut jatkaa lämpöanturin johtoja?vaikuttaako toimintaan? Ovat paketista niin pirun lyhyet.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Jema - 03.04.14 - klo: 16.11
Polttis vastariakut sopivat suoraan (suorat, ei hump) Sanwa käyttää normi servo liitintä radiossa eli akussa pitää olla normi servoliitin.
Vastariakkuja saa varmaan jokaisesta suomen kaupasta mutta tässä esim toimiva vaihtoehto: [url]http://www.hobbyfactory.fi/tuotteet/rc-autot-akut-ja-laturit-lahetin-ja-vastaanotinakut/lipo-rx-pack-2-3a-straight-2600mah-74v-eh-r05206[/url] ([url]http://www.hobbyfactory.fi/tuotteet/rc-autot-akut-ja-laturit-lahetin-ja-vastaanotinakut/lipo-rx-pack-2-3a-straight-2600mah-74v-eh-r05206[/url])

Lipoa en koskaan lataisi radiossa. Latauspiuhoja servolliitimillä ovat yleeisiä ja tulee monessa laturissa mukana uutena. Lipo kestää todella kauan radiossa eikä sitä tarvitse latailla monta kertaa vuodessa.


Kiitän ja kumarran.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: tonza81 - 03.04.14 - klo: 16.34
jees tiedossa on että pidempiä saa.tulipahan vaan mieleen jos  modais itse.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 03.04.14 - klo: 16.38
jees tiedossa on että pidempiä saa.tulipahan vaan mieleen jos  modais itse.

Kyllä ne pystyy jatkamaan ihan normaalisti.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: tonza81 - 03.04.14 - klo: 16.45
kiitos tiedosta!!!!!!!!!
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Nieminen - 04.04.14 - klo: 12.41
jees tiedossa on että pidempiä saa.tulipahan vaan mieleen jos  modais itse.

Kyllä ne pystyy jatkamaan ihan normaalisti.

Kaverille jatkoin myös noita johtoja ja no problemos!!  :wink:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: tonza81 - 22.04.14 - klo: 12.56
Moro.Paljonko pitäis laittaa vastarin akun alert volt asetukseksi radiosta kun käyttää polttiksen vastari akkuna 2s lifeä?tai mitä porukka on pitänyt turvallisena auton ja akun kannalta?kahlasin foorumia läpi  löytääkseni lifen " cut off" rajan mutta ei löytynyt.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: tonza81 - 22.04.14 - klo: 13.06
Samaan syssyyn viel ....jos käytän radion akkuna 2s lifeä ni paljonko ois hyvä alert volt ja limit volt radiolle?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: -Jari- - 22.04.14 - klo: 19.43
Manuaali sanoo LiFe lähetinakulle alert voltage 6,3V ja limit voltage 5,8V, mutta noi ei ole kovin oleellisia. 1600mah LiFe lähetinakku kestää älyttömän kauan.

En osaa sanoa mitä vastariakun alert volt asetukseksi kannattaa laittaa kun ei ole koskaan tullut seurailtua jännitettä, mutta ehjä 1600mah LiFe kestää vastariakkuna karkeasti noin tunnin (riippuen vähän servoista). Jos vastariakkua haluaa ladata harvoin niin pitää latausvälinä vaikka 5-7 tankkia.
Itse lataan aina täyteen erän/treenitankillis(t)en jälkeen, varsinkin treenatessa voi aina huoletta ajaa pidempiäkin vetoja jos huvittaa eikä tarvitse miettiä koska täytyy pitää vastariakun takia taukoa.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: vilijo - 17.05.14 - klo: 11.22
Mikä käytännön ero on 461 ja 462 vastareilla? RX-461 näyttää sähköautossa vain becin jännitteen. Olenko tulkinnut oikein että 462 näyttäisi ajoakun jännitteen kun kytkee noparille(?) menevään positiiviseen piuhaan vastarin antennin vierestä lähtevän johdon?
Ebaystä noita katselin ja jostain syystä ilmoituksessa oli maininta for aircraft.  :shocked:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 17.05.14 - klo: 11.39
461 kuten mainitsit.
462 näyttää ajoakun.

Tärkeä tieto lennokissa, siksi tuo aircraft maininta.
Soipii tietysti täysin myös autoon.

442 taisit kirjoittaa vahingossa.
Tuo kun on vanhempi FHSS2 vastari ilman telemetrioita.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: vilijo - 17.05.14 - klo: 11.46
Kiitän.  :azn:
Joo 442 oli näppihärö.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 17.05.14 - klo: 14.49
Polttis vastariakut sopivat suoraan (suorat, ei hump) Sanwa käyttää normi servo liitintä radiossa eli akussa pitää olla normi servoliitin.
Vastariakkuja saa varmaan jokaisesta suomen kaupasta mutta tässä esim toimiva vaihtoehto: [url]http://www.hobbyfactory.fi/tuotteet/rc-autot-akut-ja-laturit-lahetin-ja-vastaanotinakut/lipo-rx-pack-2-3a-straight-2600mah-74v-eh-r05206[/url] ([url]http://www.hobbyfactory.fi/tuotteet/rc-autot-akut-ja-laturit-lahetin-ja-vastaanotinakut/lipo-rx-pack-2-3a-straight-2600mah-74v-eh-r05206[/url])

Lipoa en koskaan lataisi radiossa. Latauspiuhoja servolliitimillä ovat yleeisiä ja tulee monessa laturissa mukana uutena. Lipo kestää todella kauan radiossa eikä sitä tarvitse latailla monta kertaa vuodessa.


Kiitän ja kumarran.


Tarkennan vielä tähän että monissa radioissa on ohjeissa jopa maininta että latauspistoke ainoastaan NiCd/NiMh akuille.

LiPo akkua ladatessa radion elektroniikka voi (ja yleensä myös näin tapahtuu) hämätä laturia jolloin LiPo ja LiFe akut latautuu yli... Tai sitten taas jää vajaaksi.

Radion pistokkeen kautta ladatessa jää myös tärkeä balansointi tekemättä.
Joo... moni toteaa ettei ole balansoinut lähetinakkua koskaan... Itse lataan balansoiden joka ikinen kerta ja mulla lähetinakku kestää vähintään kaksi vuotta todella suurella käytöllä käytännössä uuden veroisena.
Yleensä mulla menee lähetinakku uusiksi samalla kuin lähetin... Eli akku kestäisi varmasti vielä parikin vuotta pidempään, mutta vaihdan radion yleensä kauan ennen akun vanhenemista.

Eli kannattaa balansoida AINA.
Siitä ei ole haittaa... ainoastaan hyötyä akun maksimaaliseen käyttöikään.

Kannattaa myös huomata lähetin ja vastaanotin LiPo/LiFe akkuja ladatessa että latausjohdot ovat yleensä todella ohuita.
Niistä ei saa kunnolla läpi 1C latausvirtaa, varsinkaan kun johto ei ole uusi.
Latailen lähettimen aina huomattavasti pienemmällä virralla. Yleensä 1A
Tällä tyylillä akku tulee täyteen.
Isommalla virralla ladatessa latausjohto yleensä vastustaa sen verran että laturi näyttää korkeamman jännitteen kuin se akussa oikeasti on.
Tämän voi todeta helposti ladaten akun täyteen ja katsoen mitä lähetin sanoo akun jännitteeksi.
Tai monissa latureissa katsoo kennokohtaiset jännitteet ja saa huomata että vaikka laturi sanoo koko akulle jännitteeksi 8.4V niin kennokohtaiset jännitteet ovat 4V per kenno... Eli vasta 8V yhteensä.
Laturi katkaisee latauksen, eikä akku ole todellisuudessa vielä lähelläkään täysi.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: quazster - 20.05.14 - klo: 10.40
Kannattaa myös huomata lähetin ja vastaanotin LiPo/LiFe akkuja ladatessa että latausjohdot ovat yleensä todella ohuita.
Niistä ei saa kunnolla läpi 1C latausvirtaa, varsinkaan kun johto ei ole uusi.
Latailen lähettimen aina huomattavasti pienemmällä virralla. Yleensä 1A
Tällä tyylillä akku tulee täyteen.
Isommalla virralla ladatessa latausjohto yleensä vastustaa sen verran että laturi näyttää korkeamman jännitteen kuin se akussa oikeasti on.
Tämän voi todeta helposti ladaten akun täyteen ja katsoen mitä lähetin sanoo akun jännitteeksi.
Tai monissa latureissa katsoo kennokohtaiset jännitteet ja saa huomata että vaikka laturi sanoo koko akulle jännitteeksi 8.4V niin kennokohtaiset jännitteet ovat 4V per kenno... Eli vasta 8V yhteensä.
Laturi katkaisee latauksen, eikä akku ole todellisuudessa vielä lähelläkään täysi.

Sorry offtopic, mutta:

Nyt joutuu tarttumaan tähän, koska CC/CV -laturit (joita kaikki li-kemian laturit ovat) mittaa akun jännitteen aina ilman latausvirtaa (yleensä kerran minuutissa n. 5s pätkä ilman latausvirtaa jossa jännitteen mittaus tehdään) jolloin ohuista johdoista tai huonoista liittimistä johtuva liian korkealta näyttävä kennojännite ladattaessa on kompensoitu.

Ohuet johdot eivät siis ole syy, että lataus jää vajaaksi.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 20.05.14 - klo: 10.56
Kokeile.

Ohuet johdot lämpeävät ja kuvaamani ominaisuus ilmenee.


Todistettu käytännössä monta kertaa samanlaisille vastaväitteille.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: quazster - 20.05.14 - klo: 11.04
Omat vastarinakkuni ja muut pienet akkuni olen ladannut aina 1-2C:llä, latureina mm. Hyperion, Imax, Graupner, Orion. Aina on ollut täynnä, tarkistan akkujännitteet balansointiportin kautta CellLog8:lla jonka olen todennut olevan yhtä tarkka kuin kaksi Flukeani.

Olen siis kokeillut ja tätä ongelmaa en ole havainnut.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 20.05.14 - klo: 13.00
Ilmeisen tuoreessa kunnossa sun johdot.

Radalla kun pyöriskelen ja porukan touhuja katselen ja kuuntelen valitukset miten laturi on huono jne jne niin tuohon ongelmaan törmäilen vähän väliä.

Samaan olen törmännyt jopa isompien akkujen kanssa vaikka johtoina on ollut 12avg.
Niissä tapauksissa on syynä ollut kulahtanut liitin... Joka sekin kyllä on tuntunut kunnossa olevalta jne.
Paljon mulle on asiasta vastaan väitetty kunnes olen tuon kädestä pitäen todistanut.

Ongelmaa ei ole kun piuhat on OIKEASTI kunnossa ja tuoreet liittimet.

Siksi tuon asian kirjoitin ja toin ilmi, koska harva kuitenkaan pitää johtojaan ym. niin kunnossa ettei tuota ongelmaa ilmenisi.

Tätä näen todella usein työni ja harrastusmääräni takia.

Ja lähes aina syytetään laturia tai akkua, vaikka syy on todellisuudessa latausjohdossa/liittimissä.

Pienemmällä virralla ladatessa tuo ilmiö on pienempi.

2600mAh vastariakun lataaminen perus latausjohdoilla 2C virralla...
Juu ei tartte haaveilla täydestä kapasiteetista.

Harva tuollainen akku edes hyväksyy kyseisiä latausvirtoja.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: quazster - 20.05.14 - klo: 14.26
Ehkä minulla on vaan laitteet liian ehjiä sitten...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: rmakez - 21.05.14 - klo: 08.31
Nyt on tätä räplätty ja erikoinen ongelma: 4ws miksaus päällä toimii hienosti, miksaus off, niin ei pystykään ohjaamaan takapyöriä manuaalisesti. Välillä on mukava kun radio hoitaa takapyöriä,  mutta tarkassa paikassa on pakollista kääntää pyöriä itse. Tämä ei sitten tällä radiolla onnistu, vai enkö taas ymmärrä jotain? Vanhalla 3pks futaballa pelasi juuri kuten pitää, niin miten voi olla ettei tässä onnistu? Sinällään ei suuri ongelma ajetaan manuaalisestu sitten, mutta vähän ottaa aivoon!
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ana100 - 22.07.14 - klo: 16.52
moro !! oisaisko joku kertoa miten tämä mt-4 bindataan ??  :shocked: kiitos etukäteen   :cheesy:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: -Jari- - 22.07.14 - klo: 17.02
Manuaali sivu 18, http://www.airtronics.net/media/uploads/751571_Airtronics_MT-4_Operating_Manual.pdf (http://www.airtronics.net/media/uploads/751571_Airtronics_MT-4_Operating_Manual.pdf)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ana100 - 22.07.14 - klo: 18.24
En osannut vaikka luin ohjeista miten sen pitäisi toimia  :cheesy: se on varmasti yksin kertainen mutta en kuitenkaan osannut.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Jugga - 22.07.14 - klo: 20.33
Kuinkahan on onko toimiva yhdistelmä 461 vastari ja 10cm zepping racingin antenni? On paljon lyhempi kuin alkuperäinen joten kuinkahan kantavuus? vanha antenni saanu niin paljon damagee ja sattuis tollainen uus zeppin olemaan ylimääräisenä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: -Jari- - 22.07.14 - klo: 21.09
En osannut vaikka luin ohjeista miten sen pitäisi toimia  :cheesy: se on varmasti yksin kertainen mutta en kuitenkaan osannut.
Mitä vastaria olet bindaamassa?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ana100 - 22.07.14 - klo: 22.28
rx 461 ja asia on hoidossa. kiitos avusta  :cheesy:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: vilijo - 22.07.14 - klo: 23.05
Kuinkahan on onko toimiva yhdistelmä 461 vastari ja 10cm zepping racingin antenni? On paljon lyhempi kuin alkuperäinen joten kuinkahan kantavuus? vanha antenni saanu niin paljon damagee ja sattuis tollainen uus zeppin olemaan ylimääräisenä.

Varsinaisen antennin mitta on se merkkaava tekijä. Sen kuoritun osan osuus siis ja kuorimattoman osan mitalla ei pitäisi olla mitään merkitystä kunhan sitä on.
Senhän voi varovasti itsekin kuoria, mutta mitta on oikeasti oltava tarkka eikä milli sinne tai tänne tyyliin. Näin ainakin futaban lentäviin tarkoitettujen värkkien kanssa. Ja jos se on liittimellä kiinni niin eipä kokeilemalla mitään häviä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ukki - 10.08.14 - klo: 20.37
Onko vika vai ominaisuus kun telemetria menee mykäksi kun auto on noin sadan metrin päässä ja palautuu taas kun ajaa lähemmäs??
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 11.08.14 - klo: 14.20
Onko vika vai ominaisuus kun telemetria menee mykäksi kun auto on noin sadan metrin päässä ja palautuu taas kun ajaa lähemmäs??
Vika.. itselläni toimii telemetria vaikka auto on ties kuinka kaukana..

Korjaus.. Kyllä se näköjään itsellänikin pätkäsee kun tarpeeksi kauas ajaa. En ollut ilmeisesti seurannut tuota tarpeeksi  :smiley: Eli ominaisuus kyllä.. ei vika..
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ukki - 11.08.14 - klo: 16.20
hyvä tietää.. täytyy koittaa takuu asioita, kun radio vasta 2 viikkoa vanha ja käyttökertoja on 5.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: tulijyrä - 11.08.14 - klo: 16.44
hyvä tietää.. täytyy koittaa takuu asioita, kun radio vasta 2 viikkoa vanha ja käyttökertoja on 5.
Onko liittimet ja anturit kunnolla kiinni?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ukki - 11.08.14 - klo: 17.16
On kyllä. Myös vastarin antenni piuha on n.15cm ulkona,eikä mytyllä vastarikotelossa.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Pazuu - 17.08.14 - klo: 10.31
On kyllä. Myös vastarin antenni piuha on n.15cm ulkona,eikä mytyllä vastarikotelossa.

Mitä telemetriaa käytät?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ukki - 18.08.14 - klo: 16.52
Tuota rpm ja lämpötelemetriaa jotka tulee mankan mukana.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Pazuu - 18.08.14 - klo: 18.20
Kokeile kumpaakin telemetriaa erikseen. itsellä ei tosin ole kokemusta tosta rpm härvelistä, lämpö anturi toiminut taas moitteettomasti.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 18.08.14 - klo: 20.09
Tuota rpm ja lämpötelemetriaa jotka tulee mankan mukana.
Saatko sä edes sitä mukana tullutta rpm sensoria toimimaan niin kuin pitää ?  :wink:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ukki - 18.08.14 - klo: 21.21
Sensorit toimii niinkuin pitääkin. Kantomatka tässä nyt arveluttaa.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ukki - 18.08.14 - klo: 21.47
Ohjekirjastahan löytyykin telemetrialle kantomatkaksi 80metriä. Jotta näin.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 19.08.14 - klo: 07.39
Ohjekirjastahan löytyykin telemetrialle kantomatkaksi 80metriä. Jotta näin.
Aijaa.. no mutta hyvä sitten että selvisi  :smiley: Tuohonkin varmaan vaikuttaa kaikki esteet yms. häiriöt..
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ylikar-h - 22.08.14 - klo: 13.18
Ongelma: En saa kalibroitua MT4: sta Castlen säätimen kanssa..bindaus pitäisi olla ok , koska ohjaus toimii ?
Kaikki laitteet uusia, eli ei pitäisi olla laitteissa vikaa, olen kokeillut kahdella Castlen säätimellä..sama juttu ??
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: sulo2604 - 22.08.14 - klo: 14.45
Ongelma: En saa kalibroitua MT4: sta Castlen säätimen kanssa..bindaus pitäisi olla ok , koska ohjaus toimii ?
Kaikki laitteet uusia, eli ei pitäisi olla laitteissa vikaa, olen kokeillut kahdella Castlen säätimellä..sama juttu ??
Onko noparin liitin oikein päin vastarissa? Ja varmasti kytketty "kaasuporttiin" ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ylikar-h - 22.08.14 - klo: 15.13
Ongelma: En saa kalibroitua MT4: sta Castlen säätimen kanssa..bindaus pitäisi olla ok , koska ohjaus toimii ?
Kaikki laitteet uusia, eli ei pitäisi olla laitteissa vikaa, olen kokeillut kahdella Castlen säätimellä..sama juttu ??
Onko noparin liitin oikein päin vastarissa? Ja varmasti kytketty "kaasuporttiin" ?

Kyllä kaikki ok..kun ohjaus toimii...mutta kalibrointi ei vaan onnistu..kokeilin jo että vastari ja lähetin toimii,  ajattelin vain , että onko MT4:ssa jokin ihme jippo kalibrointia varten, mutta ei kait ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: APK - 22.08.14 - klo: 17.50
tsekkaa servo monitorista reagoiko radio kaasuun.
jos ei tee VR ADJUST eli opeta radiolle kaasun ja ohjauksen liikeradat radiolle. manuaalista löytyy ohjeet.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ylikar-h - 22.08.14 - klo: 18.23
tsekkaa servo monitorista reagoiko radio kaasuun.
jos ei tee VR ADJUST eli opeta radiolle kaasun ja ohjauksen liikeradat radiolle. manuaalista löytyy ohjeet.

Jaa semmostakin pitää opettaa.. :laugh:..tottunut yksinkertaisempiin vekotteisiin. Kun on itsekin sellainen..Tässä mökille veneillessä tuli mieleen, jos lipo cut off oli liian alhainen, kun on Castle XL 2 ja oli akkuna vain 6 S, jospa tehdasasetus on isommalle 8 S:lle ? Voisiko se tehdä tämän ongelman ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Mölli - 22.08.14 - klo: 20.22
tsekkaa servo monitorista reagoiko radio kaasuun.
jos ei tee VR ADJUST eli opeta radiolle kaasun ja ohjauksen liikeradat radiolle. manuaalista löytyy ohjeet.

Jaa semmostakin pitää opettaa.. :laugh:..tottunut yksinkertaisempiin vekotteisiin. Kun on itsekin sellainen..Tässä mökille veneillessä tuli mieleen, jos lipo cut off oli liian alhainen, kun on Castle XL 2 ja oli akkuna vain 6 S, jospa tehdasasetus on isommalle 8 S:lle ? Voisiko se tehdä tämän ongelman ?

8S asennossa cutoffjännite kokonaisuudessa on korkeampi kuin 6S , joten nopari tod näk on cutoffissa heti kun 6S on kiinni
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: kenzu - 22.08.14 - klo: 23.15
Kyllähän se castle nyt tunnistaa kumpi akku siellä on. Montako kertaa se piippaa kuu laitat sen tulille??  Melko suurella todennäköisyydellä 6 kertaa ja tilulilulii   :grin:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ylikar-h - 23.08.14 - klo: 19.28
Kyllähän se castle nyt tunnistaa kumpi akku siellä on. Montako kertaa se piippaa kuu laitat sen tulille??  Melko suurella todennäköisyydellä 6 kertaa ja tilulilulii   :grin:

Niin jos se on säädetty tunnistamaan, sehän on muistaakseni ensimmäinen "Basic" asetuksissa, kun Castle linkillä säädät..?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: R0lli - 24.08.14 - klo: 16.49
Olikos niin että castlella pitää olla moottori kiinni noparissa kun opettaa nuo kaasun asennot?
Aikanaan itse painin saman tyyppisen ongelman kanssa ja jostain tollasesta lapsuksesta se ratkaisu löytyi.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ylikar-h - 25.08.14 - klo: 19.54
Tuli mieleen, onko Spectrum lämpösensori yhteensopiva Sanwan kanssa ?
On ennestään ylimääräinen sellainen ja kun Sanwan mukana tuli vain yksi, ja paikka vastarissa kahdelle.
En tunne lämpösensorin toimintaa, mutta luulisi toimivan samalla periaatteella ?
Muistelisin , että lämpöanturin toiminta perustuu  -  virran johtamiseen , eli paljonko -  virtaa kulkee anturin läpi..eli ei kait siitä rikki saa mitään, vaikka kokeilee sillä Spectrumin anturilla ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 26.08.14 - klo: 21.29
Tuli mieleen, onko Spectrum lämpösensori yhteensopiva Sanwan kanssa ?
On ennestään ylimääräinen sellainen ja kun Sanwan mukana tuli vain yksi, ja paikka vastarissa kahdelle.
En tunne lämpösensorin toimintaa, mutta luulisi toimivan samalla periaatteella ?
Muistelisin , että lämpöanturin toiminta perustuu  -  virran johtamiseen , eli paljonko -  virtaa kulkee anturin läpi..eli ei kait siitä rikki saa mitään, vaikka kokeilee sillä Spectrumin anturilla ?

Mittaa sen lämpöanturin vastus huoneenlämmössä. Jos oikein muistan niin pitäisi olla noin 47k ohmia. Itse aikoinaan pähkäilin sensorillisen moottorin lämpöanturin käyttöä mutta niissä on 10k ohmin anturit joten ei onnistunut.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 18.10.14 - klo: 19.37
9Turbo:n MT4 magneettikenttä kierroslukuanturi näyttäisi toimivan myös Zenoah/CY bensakoneissa, lukee kierrokset suoraan magneetto-/tuuletinkopan läpi. Riittää että teippaa koppaan kiinni. Lämpöanturi on taas helppo sijoittaa puhallinkotelon ja ripojen väliin. Tuo paketti on siis toimiva myös bensa-auton omistajille  :wink:

(https://9rc.com/9turbo/images/products/mt4-sensor-18i-web.jpg)

https://9rc.com/9turbo/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=13
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 20.10.14 - klo: 06.25
Itse en saanut tuota magneettikentän kierroslukua toimimaan Castlen 2200kV koneen kanssa enkä Tekinin Pro4 HDn kanssa  :sad: En tiedä onko niissä sit liian paksu kannu vai liian heikko magneettikenttä.. Onkos joku saanut sitä toimimaan jossain vastaavissa sähkömoottoreissa ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: makismika - 05.12.14 - klo: 17.39
Tarkoitatko ohjaimen mukana tullutta sensoria?
Paketissa mukana siis optinen sensori ei magneettinen. Itse laitoin lukemaan kardaanilta ja ohjaimelta asetukset niin, että näyttää nopeuden.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Apa138 - 15.01.15 - klo: 12.25
Posti-Pate toi eilen MT-nelosen ja huomasin että siitä puuttuu ne ratin liikeradan rajoitinruuvit.
Onko muilla vastaavia havaintoja? Ei mulla moisille käyttöä ole, kunhan nyt ihmettelen.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 15.01.15 - klo: 15.26
Ei havaintoa ruuveista...täytyy tsekata  :shocked:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: siffonen - 09.02.15 - klo: 23.24
Kertokaahan viisaammat että passaako tämä akku mt-4 radioon:

http://www.hobbylinna.fi/tuote/lrp-power-pack-2200--72v--6-cell--nimh-stickpack--/71110/ (http://www.hobbylinna.fi/tuote/lrp-power-pack-2200--72v--6-cell--nimh-stickpack--/71110/)

Näyttää tosin ettei liitin ole oikeanlainen.

LiPon hankkisin, mutta joutuisi samalla ostamaan laturin joten nimh/nicd-akku kävisi paremmin.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 10.02.15 - klo: 07.40
Ei käy
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: siffonen - 10.02.15 - klo: 11.38
Oisko vinkkiä sopivasta akusta, NiMh olisi tosiaan plussaa latauksen takia, liittimethän voi vaikka muokata sopiviksi.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Metsäläinen - 10.02.15 - klo: 12.04
Tässä olisi ainakin radioon sopiva lipo.

http://www.rcm.fi/rc-elektroniikka/akut/lipo-akut/intellect-rx-lipo-2300mah-1c-2s-sq-flat.html (http://www.rcm.fi/rc-elektroniikka/akut/lipo-akut/intellect-rx-lipo-2300mah-1c-2s-sq-flat.html)

NiMh akuista en tiedä, enkä edes halua tietää. :wink:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: jon.lindgren - 10.02.15 - klo: 12.25
NiMh-akkuja jos välttämättä haluaa käyttää voi käyttää akkupattereitta.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: siffonen - 10.02.15 - klo: 14.18
NiMh-akkuja jos välttämättä haluaa käyttää voi käyttää akkupattereitta.

Taitaa noissa olla jännite vain 1.2V, toimineekohan ok?
Paras olis tietty lipo, mutta vaatii laturin hankkimisen.

edit. ilmeisesti toimii kun 4.8V minimi jännite.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 10.02.15 - klo: 18.31
Niinhän siinä 7.2voltin nimh akussakin on jännite 1.2v per kenno.
Ja MT-4 toimii oikein hyvin 4 kpl 1.5v pattereita tai 1.2 voltin nimellisjännitteeltään olevilla nimh akkupattereilla jotka ovat täyteen ladattuna enemmän kuin 1.5v
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: timhei - 21.02.15 - klo: 21.16
Onko RX-461 vastaanotin rikki vai onko MT-4 radiossa joku asetus pielessä kun vaihdoin sähköt autosta toiseen ja vaihdon jälkeen kaasu ei toimi. Ohjaus toimii kaasu ei. Olen koittanut bindata radiot uudelleen ja asettanut kaasun päällä/pois/jarru asetukset nopariin uudelleen. Noparina SP reventon Pro.
Kuuluuko noparissa ledissä tapahtua jotain mistä näkee kun kaasu painettuna. Tästä voisi nähdä meneekö signaali noparille asti.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: jon.lindgren - 21.02.15 - klo: 21.59
Kalibroithan noparin? Eli opetit noparille radion kaasun keski- ja ääriasennot?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: timhei - 22.02.15 - klo: 09.15
Nopari on kalibroitu. Koitin vielä Hobbywingin noparillakin ja sama juttu. Joten vika lienee joko vastaanottimessa tai radiossa.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Diese-listi - 22.02.15 - klo: 13.47
Jos noparin kalibrointi onnistuu niin luulisi vastarin myös toimivan? Toki voit kokeilla sen vastarin esim kytkemällä servo kaasukanavaan...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mikari - 17.06.15 - klo: 09.17
En katsonut onko aiheesta jo keskusteltu aiemmin, mutta ihmettelen ton rpm anturin satunnaista toimintaa - onko jollain kokemuksia ? itsellä tuntuu lähettävän signaalia vain ajoittain ja sekin hieman epämääräisesti. Kalibrointi kyllä onnistuu jne mutta en ole ihan varma tuleeko sitä pulssia aina kunnolla. Onkohan vika anturissa ? Asennus ainakin periaatteessa tehty ohjeen mukaan, 1mm gap anturin ja sen 2x2mm palan välillä jne.
Akku ja lämpö telemetriat toimivat ok.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: kyoshodbx - 17.06.15 - klo: 11.56
Ihan kuin muistaisin että aiemmin olisi ollut tarinaa telemetrian kantomatkasta.muistelen että oli 80m.ihan vaan muistin varassa on tämä tieto.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mikari - 17.06.15 - klo: 14.18
joo-o, no niin kauas ei tarvitse mennä. tapahtuu ihan vieressä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Testikuski - 17.06.15 - klo: 18.55
Onko kaasun asetus norm\rev oikein säätimelle?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: *HOKE* - 17.06.15 - klo: 21.15
Onko kaasun asetus norm\rev oikein säätimelle?

Taitaapi olla polttis laitteesta kyse, eli ei merkitystä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Testikuski - 17.06.15 - klo: 22.25
Onko kaasun asetus norm\rev oikein säätimelle?

Taitaapi olla polttis laitteesta kyse, eli ei merkitystä.

Timheillä?  :roll:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mikari - 17.06.15 - klo: 22.48
Joo keskutelut ristiin ;)

Jos jolla kulla rpm anturi toimii, olisi mukava kuulla.
Googletuskaan ei tuottanut muuta kuin että ehkä jollain samaa ongelmaa. Tai sitten ei.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ylikar-h - 03.07.15 - klo: 21.17
Onko Sanwaan saatavana GPS moduulia ?
En ainakaan löytänyt nopeasti googlettamalla ?
Olen huomannut , että suuremmissa nopeuksissa, yli 80 km/h:ssa ,  nopeuden mittaus sekoaa, liittynee tähän rpm:n epätarkkuuteen ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mikari - 15.07.15 - klo: 20.35
Sulla kuitenkin rpm toimii edes välttävästi? Ok
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ylikar-h - 15.07.15 - klo: 20.49
Sulla kuitenkin rpm toimii edes välttävästi? Ok

Kyllä pienimmissä nopeuksissa / kierroksissa,  kavensin nyt sitä "sensoriviivaa" ja suojasin valolta, jospa sillä vaikutusta ?
Jossain nopeusmittarissa, joka toimi samalla periaatteella,  se auttoi.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mikari - 15.07.15 - klo: 22.12
ok!
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Nieminen - 17.07.15 - klo: 11.11
Olikos tässä sanwassa jarrun ja kaasun miksaus mahdollisuus, bensa mörössäni kun on jarrulle oma servo ja kaasulle.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: ylikar-h - 18.07.15 - klo: 09.46
Siitä kierrosluku / nopeus anturista, optinen anturi näyttäisi olevan tosi herkkä valon suhteen. Pari tuntia nyt kokeillut eri viiva leveyksillä ym...sain sen nyt toimimaan suuremmissakin nopeuksissa suhteellisen luotettavasti ( vrt gps ). Tärkeintä näyttäisi olevan valon suojaus, luulisi korinkin estävän liian valon, mutta ei..suojasin koko sensori hässäkän valkoisella muovilla, joka vähän päästää valoa läpi ja vahvistin kiiltävän "sensoriviivan" kontrastia mustalla teipillä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mikari - 26.07.15 - klo: 13.48
Jaahas. No mulla on valkoinen sensoritarra mustassa vaihteen rattaassa. On tietty mahoölista että vaihde sotkee toimintaa, pitääkin miettiä tuo paikka uusiksi.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mcly - 05.08.15 - klo: 14.50
Millä konella te olette saaneet tuon nopeus sensorin toimimaan ton magneettikentästä olevan sensorin kanssa ? Itse koitin sitä Castlen 2200kv mottiin sekä Tekinin 4Pro HD koneen kanssa eikä ota kyllä sensori mitään dataa. Sensori kuitenkin kunnossa kun vastarissa vilkkuu valo kun magneetin vetää siitä edestä ohi.

Ideoita ?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: SavageRS - 06.08.15 - klo: 13.41
mcly , tiedän et hae tätä vastausta kun kyselet sähkömoottoreista, mutta jotakin voi kiinnostaa jolla bensakone.

Zenoah PHR 30.5cc bensakoneen kanssa...teippaa vaan alumiiniteipillä magneeton kahdalle puhallinkoppaan ulkopuolelle ja toimii  :cool:

9turbon magneetti anturi (https://9rc.com/9turbo/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=8&zenid=faf487b7cd3edc51463a7a94969dc2fe)

(https://9rc.com/9turbo/images/products/mt4-sensor-7i.jpg)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: mikari - 06.08.15 - klo: 15.14
Millä konella te olette saaneet tuon nopeus sensorin toimimaan ton magneettikentästä olevan sensorin kanssa ? Itse koitin sitä Castlen 2200kv mottiin sekä Tekinin 4Pro HD koneen kanssa eikä ota kyllä sensori mitään dataa. Sensori kuitenkin kunnossa kun vastarissa vilkkuu valo kun magneetin vetää siitä edestä ohi.

Ideoita ?

Mulla on vaan toi valo sensori
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: HMS77 - 17.09.15 - klo: 18.45
Varmaan kysytty x kertaa, mutta mistäs MT-4:ään sopiva lipo? Hobbykingin valikoimista ei yllättäen löytynytkään sopivaa, kun tuo akkukotelo on niin vammasen muotonen.
Kun dremelöisi noita ylimääräsiä muoveja pois, sais isomman akun mahtumaan..  :undecided:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4
Kirjoitti: Metsäläinen - 17.09.15 - klo: 18.52
Tässä olisi ainakin radioon sopiva lipo.

[url]http://www.rcm.fi/rc-elektroniikka/akut/lipo-akut/intellect-rx-lipo-2300mah-1c-2s-sq-flat.html[/url] ([url]http://www.rcm.fi/rc-elektroniikka/akut/lipo-akut/intellect-rx-lipo-2300mah-1c-2s-sq-flat.html[/url])

NiMh akuista en tiedä, enkä edes halua tietää. :wink:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: HMS77 - 17.09.15 - klo: 18.59
Selevä, laitetaan tilaukseen. Kiitokset.  :smiley:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: micsa.fi - 17.09.15 - klo: 20.12
Varmaan kysytty x kertaa, mutta mistäs MT-4:ään sopiva lipo? Hobbykingin valikoimista ei yllättäen löytynytkään sopivaa, kun tuo akkukotelo on niin vammasen muotonen.
Kun dremelöisi noita ylimääräsiä muoveja pois, sais isomman akun mahtumaan..  :undecided:


Itse olen käyttänyt linkin takaa löytyvää Life-akkua MT-4:ssa. Sopii myös polttiksen vastariakuksi, jos sellaista sattuu tarvitsemaan.

http://hobbyking.com/hobbyking/store/__23822__Turnigy_nano_tech_1450mAh_2S1P_20_40C_LiFePo4_Receiver_Pack.html (http://hobbyking.com/hobbyking/store/__23822__Turnigy_nano_tech_1450mAh_2S1P_20_40C_LiFePo4_Receiver_Pack.html)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: HMS77 - 17.09.15 - klo: 20.46
Ja tuo menee mittojensa puolesta MT4:ään? Vai joutuuko dremelöimään?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: micsa.fi - 17.09.15 - klo: 21.20
Menee heittämällä ilman dremelöintiin ja liitinkin on sopiva.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: HMS77 - 19.10.15 - klo: 20.02
Mikähän säätö on radiosta/combosta pielessä kun SpeedPassion Reventon S + 10.5T combo tekee sellasta että noin 60% kaasuun asti kaasun taso nousee tasaisesti kuten kuuluukin, mutta tuossa suurinpiirtein 60% kohdin kaasu tekee huomattavan hyppäyksen.
Kaasukäyrä on aivan tasaisesti nouseva, kaasu/jarrusuhde 70:30 ja EPA 100%.
Tekee erityisesti drifterin hallinnasta todella mielenkiintoista kun kaasu pomppaa aivan eri sfääreihin yhtäkkiä.

Onko nyt siis radiossa joku asetus viturallaan vai onko tuossa SP combossa joku asetus päin mäntyä?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Mölli - 19.10.15 - klo: 20.08
Mikähän säätö on radiosta/combosta pielessä kun SpeedPassion Reventon S + 10.5T combo tekee sellasta että noin 60% kaasuun asti kaasun taso nousee tasaisesti kuten kuuluukin, mutta tuossa suurinpiirtein 60% kohdin kaasu tekee huomattavan hyppäyksen.
Kaasukäyrä on aivan tasaisesti nouseva, kaasu/jarrusuhde 70:30 ja EPA 100%.
Tekee erityisesti drifterin hallinnasta todella mielenkiintoista kun kaasu pomppaa aivan eri sfääreihin yhtäkkiä.

Onko nyt siis radiossa joku asetus viturallaan vai onko tuossa SP combossa joku asetus päin mäntyä?

Onko noparissa turbo-toimintoa tai tuleeko muuten vaan koneeseen lisää ennakkoa?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: *HOKE* - 20.10.15 - klo: 18.57
Säätimen kalibrointi tekemättä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: HMS77 - 20.10.15 - klo: 19.40
Mikähän säätö on radiosta/combosta pielessä kun SpeedPassion Reventon S + 10.5T combo tekee sellasta että noin 60% kaasuun asti kaasun taso nousee tasaisesti kuten kuuluukin, mutta tuossa suurinpiirtein 60% kohdin kaasu tekee huomattavan hyppäyksen.
Kaasukäyrä on aivan tasaisesti nouseva, kaasu/jarrusuhde 70:30 ja EPA 100%.
Tekee erityisesti drifterin hallinnasta todella mielenkiintoista kun kaasu pomppaa aivan eri sfääreihin yhtäkkiä.

Onko nyt siis radiossa joku asetus viturallaan vai onko tuossa SP combossa joku asetus päin mäntyä?

Onko noparissa turbo-toimintoa tai tuleeko muuten vaan koneeseen lisää ennakkoa?

Ilmeisesti Reventon Pro:ssa on jokin turbo-asetus jonka saa ohjelmoitua pois, mutta tässä S-mallissa ei pitäisi olla.

Säätimen kalibrointi tekemättä.

Kalibroitu kyllä kolmeen kertaan noparin ohjeen mukaisesti.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: iippo777 - 20.10.15 - klo: 20.53
Olin viime vuonna driftailemassa Tixissä ja yksi mukava herra opetti mulle ihan perussäätöjä MT4:n ja driftailun saloihin (olen ja olen edelleen pihalla, ku lumiukko) niin hän asetti radiosta tuota kaasun lineaarisuutta ja näytti mistä se tehdään. Katsoin huvikseen nyt tuota radion pdf:stä, kun luin postisi niin siellä sivun 23 alalaidasta tuo juttu alkaa (ohjaus + kaasu)

Niin katso oiskos tuossa jotain apua ?

nim. Ikuinen noviisi
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S & MT-S
Kirjoitti: Ilari58 - 19.11.15 - klo: 23.09
Sanwalta uusi radio MT-S

(http://sanwa-denshi.com/rc/car/propo/MT-S%20%28256x380%29.jpg)

En uutta aihetta viitsinyt tehdä sillä näyttää pitkälti olevan saman tyyppinen kuin MT-4S. Omalla englannilla en muita eroja huomannut kuin, että ei kävisi FH2 vastareihin ja kaksi muistipaikkaa olisi tullut lisää  :grin:
rcMartin blogissa luki valmistajan suositushinnaksi 200 dollaria.

Tuolta voi käydä katselemassa paremmin specsejä: http://www.sanwa-denshi.com/rc/car/propo/mt-s.html (http://www.sanwa-denshi.com/rc/car/propo/mt-s.html)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: iippo777 - 20.11.15 - klo: 00.15
Onkos tämä niinku yhtä hyvä, kuin mt-4s ? Jotenkin tuleen mx-v mieleen ekana.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Ilari58 - 20.11.15 - klo: 00.49
Onkos tämä niinku yhtä hyvä, kuin mt-4s ? Jotenkin tuleen mx-v mieleen ekana.

Alkukäsitys oli itsellänikin, että tulisi olemaan lähellä MX-V, mutta kyllä mielestäni on hyvinkin lähellä MT-4S. MX-V on hitaammalla lähetys tekniikalla (FHSS2) kun taas MT-S ja MT-4S on FHSS4. Tähän kun taas saa telemetria tiedotkin ja pystyy hyödyntämään SSL tekniikkaa. Myös säätö mahdollisuuksia on ihan erilailla kun MX-V. En oikein tiedä onko tämä sitten sen jälkeläinen vai mihinkä sarjaan tämä oikein menee  :grin:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Rc-Navetta - 20.11.15 - klo: 06.20
Kait mäkin voisin asiaa kommentoida, kun pieni tietämys aiheeseen on... :D

Sanwalla on muutoksia ilmassa, niiden ohjain valikoimassa.
MT-4 tulee poistumaan tilalle jää MT-4S Samoin M12 poistuu, jäljelle jää M12S
MT-4 on niin pitkään ollut markkinoilla, että sen on aika siirtyä.

MT-S Tulee olemaan MX-V:n ja MT-4S ohjaimien välimalli. Lähes vastaava kuin MT-4 oli.
Isoin parannus suhteessa MT-4 ohjaimeen on SSL(Code-Aux)tuki, toisinsanoen tukee Sanwan omien noparien ohjelmointia suoraan ohjaimesta Esim. Super Vortex Plus.

***Muokkaus. arvio hinnasta ja julkaisuaikataulu poistettu ylläpidon pyynnöstä mainostussäännön vastaisena.

Hiukan siis on ennakoivaa tietoa, eikä noita ole ihan vielä saatavilla.

Terkuin
Jarno
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Mölli - 22.11.15 - klo: 08.23
Onko sulla serviceä gigaisille vastareille ? tuli ostettua täältä foorumilta RX4401DS vastaria 2 kpl jotka ei toimi, jotakin kontaktihäikkää kun sisältä niin kökkäsiä. Myyjä ei ota kuulonkaan mitään korvausta tai hinnan alennusta.
Kyselin jo Carrolta, mutta heillä korjaus/tsekkaus maksaa saman kuin uusi, eli heittävät vesilintua ja myyvät uudet.

Wd-40 tai vastaavaa sisään, odotusta ja putsausta ja sormet ristiin.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Majuri - 23.12.15 - klo: 20.45
Olen itse pari vastaria saanut toimiin sillä et pesee pinnat sisältä asetonilla ja hammasharjalla .
Varovasti paineilmalla kuivannut ja HIUSLAKKAA suihkuttanut niin tekee suhteellisen hyvän suojan kosteutta ja p****a vastaan.Hiuslakassa on, monissa ainakin ,jotain liuotinta haihtuvana aineena enkä ole huomannut että olisi mitään vahinkoa tullut vuosien varrella
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: -Petsku- - 10.02.16 - klo: 10.08
Tuossa tuli vastaan edulliseen hintaan yhdessä nettikaupassa MT-4 pelkkä ohjain, ilman vastaria ja sensoreita.

Kertokaas tietämättömälle, että mitä etuja saan tuolla pelkällä ohjaimella ja olemassa olevalla 3-kanavaisella vastarilla (rx-371w), verrattuna MX-V ohjaimeen?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: JoniH - 29.07.16 - klo: 20.41
Mikä näistä kannataisi nyt ostaa bensa autolle?
MT-4S :ssä ja MT-S:ssä ei vissiin tule telemetriaantureita mukaan? toisin kuin MT-4 :ssä
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: mikari - 30.07.16 - klo: 12.25
Mx-v on monella käytössä nitrobuggy :ssa ja nykyään myös itsellä.
Mt4s:ssä oli pehmeempi ratti ja muistaakseni säädettävä jännitys, mxvssä kiinteä joka tuntui jäykältä mutta nyt siihen on jo tottunut. Ainoo mitä mt4s telemetriasta kaipaan oli akun kapan seuranta koska vastarin akun seuraamisesta olis kyl iloa nitrobuggyssäkin.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: JoniH - 30.07.16 - klo: 21.06
Noo en usko että akun seurantaan homma kaatuu, tänään ajoin kaksi tuntia putkeen, 5000mah lifelipo vastarissa, eikä mitään ongelmaa,
Lämpöä olisi mukava tarkkailla,
Mutta tuo Mx-v olisi nykyaikaisin? ja tulee anturi lämmölle mukaan,,?
pirun huonosti infoa.
neljä kanavaa olisi hyvä olla,
killerille ja valoille omat,ohjauksen ja kaasun lisäksi
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: mikari - 30.07.16 - klo: 22.18
5000mAh sen kanssa tuskin tulee.
Itsellä jotain hikiset 1600 lifes ja lipossa oli sentään 2200. Ei muuten oo edes ihan joka liikkeestä saatavilla..
No eipä se noihinkaan homma kaadu ja kuminauha kaasussa kyl seivaa.
Sanoinkin että mukava lisä, jota ilmankin kyl pärjää :)
Kuten aina ennenkin.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: *HOKE* - 31.07.16 - klo: 19.58
Ei kyllä montaa MX-V radiota näy polttis puolella käytössä.

Olisko menny nyt mallit sekasin.
MX-V on sanwan karvalakkimalli
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: micsa.fi - 01.08.16 - klo: 23.27
Mikä näistä kannataisi nyt ostaa bensa autolle?
MT-4S :ssä ja MT-S:ssä ei vissiin tule telemetriaantureita mukaan? toisin kuin MT-4 :ssä

MT-4 ja MT-4S ovat erinomaisia mankkoja, hinta-laatusuhde aivan huippuluokkaa. S-mallin parannuksista näytön taustavalo taitaa olla käytännössä merkityksellisin. Toisaalta vanhaa mallia (MT4) saattaa saada tosi edukkaasti kun varastot myydään loppuun.

MT-S:ssä ei ole kokemuksia.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: mikari - 02.08.16 - klo: 08.47
Ei kyllä montaa MX-V radiota näy polttis puolella käytössä.

Olisko menny nyt mallit sekasin.
MX-V on sanwan karvalakkimalli

Just se. On meitä ollu monta söndag kuskia kyseisellä ratilla.
Minä, kettunen ja muutama muu samaan aikaan mitä on silmään sattunut. Ihan pätevä :)
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: HVoltage - 02.08.16 - klo: 09.49
Mikä näistä kannataisi nyt ostaa bensa autolle?
MT-4S :ssä ja MT-S:ssä ei vissiin tule telemetriaantureita mukaan? toisin kuin MT-4 :ssä

MT-4 ja MT-4S ovat erinomaisia mankkoja, hinta-laatusuhde aivan huippuluokkaa. S-mallin parannuksista näytön taustavalo taitaa olla käytännössä merkityksellisin. Toisaalta vanhaa mallia (MT4) saattaa saada tosi edukkaasti kun varastot myydään loppuun.

MT-S:ssä ei ole kokemuksia.

Kaikki ao. radiot on hyviä bensiiniautoissa, erittäin monta käyttäjää LS-5 luokassa. Anturit kannattaa unohtaa suosiolla. Keräävät vain häiriöitä sytkästä ja aiheuttaa ongelmia. Bensa autoissa vastarit RX471, 472 ja 482 ovat toimineet minulla moitteetta, nämä vastarit ilmoittavat vastariakun jännitteen radioon, muuta "telemetriaa" ei mielestäni tarvitse. MT-4 ja MT-4S radioon saa ns. ohjauspyörän droppisarjaa jos haluaa paremman ajotuntuman...
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Testikuski - 02.08.16 - klo: 15.24
Ei ihan halpoja noi droppi-sarjat. Jos tekis oman  :roll:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: jon.lindgren - 02.08.16 - klo: 15.44
Keväällä mietin samaa mutta ei ollut aikaa. Jos syksymmällä... :smiley:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Rc_nitro - 15.08.16 - klo: 22.38
Moi kaikki mihin kohtaa (polttomoottorii) kannattaa asentaa se lämpöanturi telemetria ohjain käytössä? Kiitos vastanneille
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Ruusperi - 05.03.17 - klo: 11.05
Lyhyt oppimäärä MT-4 ja MT-4S remontointiin.


Purkaminen:
http://mt4el.com/install.html (http://mt4el.com/install.html)

Ota kahvan kumi pois ja ruuvaa kaikki ruuvit irti mitä näkyy. Raota vähän ohjainta ja aseta ohut lexan palanäytön yläreunan alle ja kuori sillä liimaus irti.

Omassa ohjaimessa ohjauksen keskikohta alkoi vaeltaa, vaikka valikon VR Adjust kohdasta kalibroi potikan uudelleen. Irroitin ohjauksen potikan piirilevyn ja poistin potikan tinauksen tinaimulangalla.

Varsinainen potikan ehotus näillä ohjeilla:
http://www.instructables.com/id/How-To-Clean-The-Controls-On-Your-Amplifier/?ALLSTEPS (http://www.instructables.com/id/How-To-Clean-The-Controls-On-Your-Amplifier/?ALLSTEPS)

Lyhyesti, avaa potikan metallikuori, käytä lyijykynän pyyhekumia vastuspintojen puhdistukseen ja puhalla irronnut lika pois. Kasaa potikka takaisin ja tinaa se uudelleen piirilevylle.

Lopuksi kasasin ohjaimen takaisin ja tein VR Calibrationin ja voittoa, enää ohjaus ei vaella vaan pysyy normaalisti keskellä.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: KHS77 - 31.08.17 - klo: 08.17
Pystyykö rx461 vastaanotinta parittamaan mt4 radiolle?  En haluaisi ostaa toiseen autoon toista radiota, vaan ajaa samalla radiolla kahta autoa. Löytyykö ohje manuaalista ja miltä sivulta, kun en löydä asiasta mitään?
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Joppe75 - 31.08.17 - klo: 08.28
Pystyykö rx461 vastaanotinta parittamaan mt4 radiolle?  En haluaisi ostaa toiseen autoon toista radiota, vaan ajaa samalla radiolla kahta autoa. Löytyykö ohje manuaalista ja miltä sivulta, kun en löydä asiasta mitään?


Tuolta löytyy vähän tietoa mitkä vastarit käy. http://www.sanwa-denshi.com/rc/common/pdf/tx_rx_conform.pdf (http://www.sanwa-denshi.com/rc/common/pdf/tx_rx_conform.pdf)
Pindaaminen jompi kumpi 4kanavainen FH4 tai FH4T. Pindaus ohje manuaalissa.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: KHS77 - 31.08.17 - klo: 09.19
Pystyykö rx461 vastaanotinta parittamaan mt4 radiolle?  En haluaisi ostaa toiseen autoon toista radiota, vaan ajaa samalla radiolla kahta autoa. Löytyykö ohje manuaalista ja miltä sivulta, kun en löydä asiasta mitään?


Tuolta löytyy vähän tietoa mitkä vastarit käy. [url]http://www.sanwa-denshi.com/rc/common/pdf/tx_rx_conform.pdf[/url] ([url]http://www.sanwa-denshi.com/rc/common/pdf/tx_rx_conform.pdf[/url])
Pindaaminen jompi kumpi 4kanavainen FH4 tai FH4T. Pindaus ohje manuaalissa.


Jos ostan toisen rx461 vastarin ja bindaan sen muistipaikkaan 2, niin homman pitäs pelittää vai?

 Mulla olis sillon nitro buggy muistipaikassa 1 ja e-buggy muistipaikassa 2.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Ruusperi - 31.08.17 - klo: 09.39
Sanwan radiot toimii niin, että kaikki bindatut vastarit "kuuntelee" lähetintä, nopea vastaus on siis kyllä. RX-461 toimii hienosti ja voit hankkia niitä vaikka kymmenen nykyiseen lähettimeen.

Eli jos sulla on kaks autoa, missä on samaan lähettimeen bindatut vastarit niillä voi ajaa yhtäaikaa. Ei oo ihan yks kerta kun varikolta on lähtenyt auto samalla karkuun kun kuski on ollut ajamassa toista luokkaa radalla. Muista siis aina sammuttaa/ottaa akku irti siitä autosta millä et aja.

Muistipaikalla tehdään vaan säädöt, eli epa, dualrate jne kyseiselle autolle sopivaksi.

Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: KHS77 - 31.08.17 - klo: 09.52
Sanwan radiot toimii niin, että kaikki bindatut vastarit "kuuntelee" lähetintä, nopea vastaus on siis kyllä. RX-461 toimii hienosti ja voit hankkia niitä vaikka kymmenen nykyiseen lähettimeen.

Eli jos sulla on kaks autoa, missä on samaan lähettimeen bindatut vastarit niillä voi ajaa yhtäaikaa. Ei oo ihan yks kerta kun varikolta on lähtenyt auto samalla karkuun kun kuski on ollut ajamassa toista luokkaa radalla. Muista siis aina sammuttaa/ottaa akku irti siitä autosta millä et aja.

Muistipaikalla tehdään vaan säädöt, eli epa, dualrate jne kyseiselle autolle sopivaksi.

Kiitos! :grin:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: APK - 31.08.17 - klo: 11.52
Sanwan radiot toimii niin, että kaikki bindatut vastarit "kuuntelee" lähetintä, nopea vastaus on siis kyllä. RX-461 toimii hienosti ja voit hankkia niitä vaikka kymmenen nykyiseen lähettimeen.

Eli jos sulla on kaks autoa, missä on samaan lähettimeen bindatut vastarit niillä voi ajaa yhtäaikaa. Ei oo ihan yks kerta kun varikolta on lähtenyt auto samalla karkuun kun kuski on ollut ajamassa toista luokkaa radalla. Muista siis aina sammuttaa/ottaa akku irti siitä autosta millä et aja.

Muistipaikalla tehdään vaan säädöt, eli epa, dualrate jne kyseiselle autolle sopivaksi.
Tähän sellainen korjaus, että M12/M12S radiossa voi asettaa muistipaikalle numeron (safety link), jolla voi estää väärien autojen karkailun. Välillä treenaan ensiksi siten että ajan autolla 1 5/8min, sen parkkiin radan varteen jossa on odottamassa auto nro2. vaihdan radiosta muistipatkaa ja ajelen autolla nro 2 sen toisen erän. auto nro 1 odottaa kiltisti radan varressa eikä karkaa mihinkään  :azn:

tämä toiminto siis M12 ja M12s, jota ilmeisesti aika harva hyödyntää? MT4/MT4S ei toimintoa ole.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: tvih - 13.12.17 - klo: 01.13
Pohtinut josko jossain vaiheessa tulevaisuutta saisi radiota päivitettyä MX-V:stä MT-4S:ään. Ilmeisesti siinä pitäisi toimia MX-V:n mukana tuleva RX-37E-vastari? Mistään noista yhteensopivuuslistoista ei tietoa löydy enkä googlaamalla löydä muutenkaan, mutta kun kerran FHSS-2-tuki ohjaimessa on, toisin kuin ilmeisesti esim. MT-44:ssä ja MT-S:ssä. Ja toisaalta RX-371 listataan yhteensopivaksi, joka on yksi kolmesta MX-V:n kanssa toimivasta vastarista. Olis vaan ihan pop kun noita 37E-vastareita kaks löytyy ennestään. En tiedä miksi Sanwan tuntuu olevan kovin vaikeaa ylläpitää täydellistä ajantasaista yhteensopivuuslistausta (tuota 37E-malliahan ei siis ole vanhemmassakaan listauksessa ollenkaan) :roll:
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: iippo777 - 13.12.17 - klo: 23.03
Todennäköisesti ei toimi mikään 37-sarjan vastari MT-4s kanssa.
Vanhemmissa MT-4 malleissa toimivat hyvin (itselläni on tälläinen käytössä) kun MT-4 radiota muutettiin jossain vaiheessa niin ei enää toimi lainkaan. MT4s radiosta ei ole kokemusta, mutta mulla oli tuollainen uudempi MT-4 jonka myin käyttämättömä eteenpäin kun sattui tulemaan MT-44 kohdalle. Olisi kovin hassua mikäli MT-4s malli toimisi noilla vanhemmilla perus vastareilla, kun ne Sanwalla nimenomaan tekivät tuosta MT-4s mallista nopean ratin.

Mun henk.koht. mielipide Sanwan "edullisemmista" radiosta on;
MT-44 on paras käteeni ja logiikka radiossa on nykyaikaisempi tämä olisi (ja onkin) mun valinta.
MT-4 / MT-4s loistava radio (S on valot ja paremmat softat) lisäksi istuu ilmeiseti moneen käteen hyvin.
MT-S tosi muovisen oloinen (puuttuu se laadukkaampi muovi kahvasta vs. Ylläoleva.) hyvä näyttö tosin.
MX-V mainio hinta vs. Laatu tykkäsin. Tosin valikko ja käyttis kevyehkö.

Olen yllä olevat siis kaikki omistanut, joten testiä on tullut pl. MT-S joka oli epämiellyttävä käteeni ja myin pois välittömästi.

Ps. Suomessa on mahdollisesti maailman halvimmat vastarit Sanwan radioihin. Katso EuroRC:stä. Oli juuri 49€/kpl tarjouksesssa joku laatu vastari. Itse myin aikoinaan MX-V:n pois vastareineen päivineen. On hyvä radio ja mikäli et kuuta tavoittele niin myyt sen nopeasti.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: tvih - 14.12.17 - klo: 00.46
Joo, MX-V on kyllä sinällään ihan hyvä, lähinnä touring-puolen autoissa jäin kaipaamaan servon nopeuden säätöä ja toisaalta tuo lyhyt liipaisimen liike jarrutussuuntaan meinaa välillä tehdä jarruttamisesta turhan on/off meikän sormilla, 50/50 jako saattaisi toimia paremmin. Toisaalta nuo MT-sarjalaiset on tosiaan jo niin paljon hintavampia että käytännössä kahden ominaisuuden takia päivittäminen tuntuu vähän hassulta - ja vielä jos pitäisi erikseen ostaa toinen uusi vastari niin vielä enemmän. Kaksi vastaria vielä sinänsä riittää, kun ei yleensä aja enempää kuin kahta autoa samana päivänä.

Mutta jos päivitykseen kuitenkin päätyy ja MT-4S ei RX-37E:tä tue, niin luultavasti sitten kallistuisi itsekin tuohon MT-44:ään. Vaikka toisaalta siinä kohtaa ei sitten edes olisi "sidottu" pelkästään Sanwaan enää. EuroRC:llähän oli tuo MT-S samalla tarjouksessa kuin mainitsemasi vastarikin, mutta ei sentään MT-44. Tosin tarttis varmaan saada itse jotain myytyä että olisi varaa alehintaiseenkaan juuri nyt.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Mr.MR - 14.12.17 - klo: 12.39
Tässä videossa ollaan aika tyytyväisiä MT-S:ään. Se kovamuovinen kahva on ainoa heikkous?

https://youtu.be/I8bn7dTMces
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: Testikuski - 11.02.18 - klo: 21.18
Kahvaan voi aina laittaa "grippiä" paremman tuntuman saamiseksi. Käytän sitä myös mt44:ssa.
Otsikko: Vs: SANWA MT-4 & MT-4S
Kirjoitti: hanttapuli - 04.03.18 - klo: 14.01
Mikähän mahtaa olla syynä kun kantavuus radiossa loppuu n.50m päähän. Radiona MT-S ja vastarina rx481 sisäisellä antennilla.Voiko tiiviissä kotelossa auton pohjalla oleva vastari olla syypää ja nostettava ylemmäs vai onko jotain asetuksia ronkittava?