RC10.FI

Kilpailut => Kilpailijoiden kanava => Aiheen aloitti: akau - 24.01.12 - klo: 10.24

Otsikko: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: akau - 24.01.12 - klo: 10.24
Tästä on jonkin verran virinnyt keskustelua joten ajattelin laittaa aiheesta oman topikin.

Eli tästä lähdettiin liikkeelle PRCA:n ensimmäisiin M8e-kisoihin

Ajoformaatti:
Pyritään ajamaan kaksi harjoituskierrosta (5min), kolme alkuerää (7 min), A-finaalit ajetaan kolminkertaisina (10 min), muut vähintään kaksin (7 min).
Erien kestoaikoja (X min) voidaan vielä viilata, jos kalusto/ akut eivät tunnu kestävän esim. 10 min lähtöä.
Harjoitukset ja alkuerät ajetaan todennäköisesti kuudella (6) autolla ja finaalit kahdeksalla (8) autolla.

Säännöt:
M8e-luokka on tarkoitettu 1/8-mittakaavan Buggy-tyyppisille sähköautoille.
Autojen tulee vähintäänkin perustua tätä tarkoitusta varten valmistettuun yleisesti saatavilla olevaan autosarjaan.
Autot voivat olla alunperin polttomoottorikäyttöisiä autoja, joihin on päivitetty sähkökonversiosarja.
Vain 4WD-autot hyväksytään, eikä autoissa saa olla vaihteita.

Renkaat
Vapaa, pitoaineet ja muut vastaavat menetelmät kielletty! Kuviointia voi leikellä/trimmata.
Ulkona käytettyjä likaisia (savi/hiekka) renkaita ei saa käyttää, jos niitä ei puhdista kunnolla.
Renkaat saa pestä vedellä.

Kori
1/8-mittakaavan polykarbonaatti (Lexan) krossi (Buggy) kori.

Akku
Vapaa kovakuorinen LiPo-akku, jonka on maksiminimellisjännite on 14.8 volttia. Akku voi olla joko 4S tai 2x 2S.
Jos käytetään 2x2S-akkuja, tulee niiden olla saman valmistajan samaa mallia. Myös 3S-akuilla saa ajaa.
Lataus suojapussissa!
(Nimellisjännite on se jännite, joka lukee akun tuotetiedoissa.)


Moottori
Vapaa 1/8-kokoluokan autoihin tarkoitettu moottori tai pienempi (esim. 550 SC-moottori).
Polttomoottorit, kaasuturbiinit ja polttokennot kielletty!


Aiheita mitä on tullut esille:

- Kisaformaatti, pitäisikö ajaa vain 5 min eriä jotta kalusto kestäisi kaikilla varmasti?
- Akut, pitäisikö sallia myös 6S-akut (tai 2x3S-akut)? Toki kovakuorisuus pidetään ehdottomana vaatimuksena.
- Pitäisikö laittaa muita rajoja esim. minimipaino (3200 g taitaa olla raja maailmalla)?
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 24.01.12 - klo: 11.53
Akut:
Itse olen 6S akkujen sallimisen kannalla. Kunhan pidetään edelleen kovakuorisena.

Markkinoilla näyttäisi olevan tilausta 3S ~3300 mAh ~40C kovakuoriselle akulle irroitettavilla liittimillä.

En ole 4mm putkiliittimien iso fani 1/8 kokoluokassa, mutta kunhan käyttää oikeanlaisia liittimiä, EI TÄMMÖISIÄ (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/PMX4mmGC.jpg), niin kyllä noistakin menee tarvittavat virrat läpi ilman akun kuorien sulamista.

Kaikissa 3S kovakuorisissa akuissa tuntuu nykyisellään olevan balansointi ja muut johdot kiinteästi kiinni. Se sopii kyllä pihasuttaajille, mutta kisa-autoon en haluaisi mitään tuommoisia viritelmiä.

Erän pituus:
Joku voisi vähän valaista minua että miksi nykyisin esim. 1/10 krossilla ajetaan vain 5min eriä? Niissäkin kun akut kestäisi helposti 10min ajot.
5 min on mielestäni vähän liian lyhyt. Tykkään polttiskrossista sen takia koska mitä vaan voi tapahtua, ei ole kiveen kirjoitettu etteikö erän aikana pienen virheenkin jälkeen voisi vielä nousta kärkeen. 5min erässä pieninkin virhe tarkoittaa automaattisesti häntäsijoja. Tosin kun erän pituuden kanssa vaakakupissa on kaluston kestävyys, niin ehkä 7 min olisi sopiva kompromissi?

Paino:
Minimipaino on ihan hyvä pitää tuossa 3200g ettei kukaan lähde rakentelemaan tällaista: http://www.nitrohouse.com/a53/Tim-Bump's-Hyper-9e-Light/article_info.html (http://www.nitrohouse.com/a53/Tim-Bump's-Hyper-9e-Light/article_info.html)


 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: topcat - 24.01.12 - klo: 12.04
Kannatan myös että 5s ja 6s akut sallitaan.
5 ja 6 kennoisia jo hankkineet saattaa muuten jäädä kisoista pois, vaikka muuten kalusto olisi kunnossa ja halukkaita kisaamaan.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 24.01.12 - klo: 12.14
Kannatan myös että 5s ja 6s akut sallitaan.
5 ja 6 kennoisia jo hankkineet saattaa muuten jäädä kisoista pois, vaikka muuten kalusto olisi kunnossa ja halukkaita kisaamaan.

En usko että kellään on vielä 5 tai 6 kennoisia kovakuorisia akkuja... varsinkaan siinä määrin että se muodostuisi kynnyskysymykseksi kisaamiselle.

5 ja 6 kennoisten akkujen salliminen olisi hyvä asia pienempien virtojen takia.

 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Koheltaja - 24.01.12 - klo: 13.27
5 ja 6 kennoisten akkujen salliminen olisi hyvä asia pienempien virtojen takia.

Enemmän painoa ja enemmän rikkoontuvia kennoja. 4s buggyyn ja 6s truggyyn.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 24.01.12 - klo: 13.45
Se, onko akut tässä vaiheessa "vain" 4s vai 6s, ei varmaankaan ole vielä mikään maailmaa kaatava asia. Kummallakin akustolla saa autoon sellaisen vauhdin, että ei ole mitään järkeä. Eri asia onkin se, onko kisoissa täysillä reikä päässä 3,5 kiloisella autolla ajamisessa mitään järkeä  :wink: (No, joskus se saattaa hieman siihen suuntaan lipsahtaa...)

Kovakuorisuus pitää olla tässä ensimmäisessä pilottikisassa ehdoton! Jos joku ajaa 6s:llä ja toinen 4s:llä, niin siitä tuskin kisojen hauskuus on kiinni. Lisäksi, saadaan sitä tarpeellista testidataa samalla. Maailmalla (USAssa) taitavat nää patterikasit ajaa max 4s:llä, kai siihenkin joku syy on? Liittyykö sitten niinde akkujen saatavuuteen vai mihin, joku varmaan valistaa.

En tiedä olenko ajatuksen kanssa kovin yksin, mutta tärkeämpää on varmaan saada "järkevät" kisat aikaan ilman älytöntä listaa ehdottomia sääntöjä. Mä ajan 2x2s akuilla ja hyvin kulkee  :laugh:

Niin joo, Hountin kanssa samaa mieltä eräpituudesta. Pidempi = parempi!

Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 24.01.12 - klo: 15.21
Itse sivusta seuranneena kohta 2v tätä luokkaa. En nää ongelmia 5s ja 6s akuissa muussa kuin liiallisessa tehossa. Onko kennot edes oikea tapa rajata asiaa? Ehkä teoreettinen RPM olisi parempi rajaus, mutta voi olla niin että 5s ja 6s setupeilla ajavat ovat ylitehoisia muutenkin ja eivät tule skaboihin vaikka akkujen puolesta saisivat kun moottori pitäisi sitten vaihtaa. Eli loppujen lopuksi ehkä se 4s rajaus onkin ihan hyvä juttu, pitää ylitehoiset poissa ja takaa turvalliset kisat.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 24.01.12 - klo: 17.11
5 ja 6 kennoisten akkujen salliminen olisi hyvä asia pienempien virtojen takia.

Enemmän painoa ja enemmän rikkoontuvia kennoja. 4s buggyyn ja 6s truggyyn.

Ei oo yhtään sen enempää painoa jos akun vattitunnit on ~samat.Itse sivusta seuranneena kohta 2v tätä luokkaa. En nää ongelmia 5s ja 6s akuissa muussa kuin liiallisessa tehossa. Onko kennot edes oikea tapa rajata asiaa? Ehkä teoreettinen RPM olisi parempi rajaus, mutta voi olla niin että 5s ja 6s setupeilla ajavat ovat ylitehoisia muutenkin ja eivät tule skaboihin vaikka akkujen puolesta saisivat kun moottori pitäisi sitten vaihtaa. Eli loppujen lopuksi ehkä se 4s rajaus onkin ihan hyvä juttu, pitää ylitehoiset poissa ja takaa turvalliset kisat.

Tuossahan se ongelma onkin, nostetaan akun jännitettä laskematta moottorin kv-arvoa tai välitystä.
Saman n. 2500 W TEHON saa ulos autosta vaikka yhdellä 3,7 V nimellis JÄNNITTEELLÄ olevalla akulla.
Tolla 3,7 V jännitteellä saman tehon saamiseksi olisi VIRRAN oltava 675 ampeeria joka tarkoittaa jotain viisi kiloa painavaa nopeudensäädintä ja tuntuvan kokoisia johtoja.

Eli aina vaan parempi mitä korkeampi jännite. Sitä pienemmät virrat, kunhan ei lyö läpi mistään liian korkean jännitteen takia. (ei todellinen ongelma, kunhan mainitsin että jokin raja se on oltava)

Nyt ongelmaksi on tullut ettei kuljettajat tunnu ymmärtävän että tässä yhtälössä pitää vakioida auton nopeus eikä moottorin kv-arvo. Jos laitetaan 2200kv moottorille 4S akun sijasta 6S akku, niin kyllähän sen näkee jo koittamattakin että kulkee kovempaa. Mutta jos akut, nopeudensäädin ja moottori kestäisi, niin yhtä kovaa pääsisi myös 4S akulla kunhan vaan pidentää välityksiä. Mutta kun lähdetään hakemaan pienemmällä jännitteellä samaa tehoa (auton liikuttamiseen tarvittava teho kasvaa kun välityksiä pidennetään) niin virta kasvaa, moottorin hyötysuhde laskee ja moottori kuumenee, nopeudensäädin päästää savuja pihalle, liittimet hitsaa ja akut pullistuu.

Eli riittävän pieni kv-arvo ja riittävän suuri jännite -> pidemmät ajoajat, vähemmän savua korin alla ja hauskempi mieli SAMALLA TEHOLLA!

Keräsin nyt allekirjoitukseeni tämän hieman hajautuneen M8e keskustelun. Pahoittelen tinyurlia, mutta 200 merkin rajoitus allekirjoituksessa koskee myös piiloon jääviä merkkejä.

 - Hount

Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: JUkka-san - 24.01.12 - klo: 19.50
Hountin kirjoitus oli erittäin asiallinen. Toivottavasti uutta luokkaa kehitettäessä ei oteta mallia ROAR:n säännöistä. Liialla teholla ei krossissa tee mitään, se on jo huomattu 10-krossissa. Siellä ei ajeta kireimmällä mahdollisella koneella. Sekä neljällä että kuudella kennolla auton saa kulkemaan reilusti liian kovaa.

8-krossiautoihin käytännössä kaikkiin soveltuu myös koon puolesta 4-6 kennon akut. Säännöissä tämän kohdan voisi jättää avoimeksi.

Kuuden kennon käyttöä puoltaisi myös pidempi ajoaika ja edullisemmat akut (ei ole tarvetta viimeisimmille 100C purulla oleville akuille) koska virran tarve on olennaisesti pienempi kuuden kennon akuilla verrattuna 4 kennon akkuihin.

Kuulisin mielelläni perustelun kovakuoristen akkujen käytölle.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 24.01.12 - klo: 20.34
Kuulisin mielelläni perustelun kovakuoristen akkujen käytölle.

Ulkoradalla korin sisälle lentäneet kivet jauhavat pehmeäkuoriseen akkuun pieniä reikiä.
Jos kovakuorisilla akuilla saadaan kisapäivinä säästettyä edes yksi lipopalo koko kaudessa on se mielestäni ollut järkevä rajoite.

Mikään ei estä treenaamasta pehmeäkuorisilla, sisälle voisin ihan hyvin sallia pehmeäkuoriset akut. Saadaan vähän painoa pois ja akkujen hinnat alemmas ja valikoimaa kymmenkertaiseksi.

 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 24.01.12 - klo: 20.58
Kuulisin mielelläni perustelun kovakuoristen akkujen käytölle.

Omassa Ansmannissa (sama taitaa koskea myös Team C:n T8e:tä) akkuihin pystyy osumaan helposti toisella autolla ja aika voimakkaastikin, esim hyppyrin jälkeinen "perinteinen" autokasa, kun toinen hyppää niskaan. Kovakuorinen akku oletettavasti kestää iskun paremmin. Mitään törmäystestejä en ole tehnyt/nähnyt, ihan mutupohjalta siis tämä vastaus!
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 26.01.12 - klo: 13.31
Kuulisin mielelläni perustelun kovakuoristen akkujen käytölle.

Omassa Ansmannissa (sama taitaa koskea myös Team C:n T8e:tä) akkuihin pystyy osumaan helposti toisella autolla ja aika voimakkaastikin, esim hyppyrin jälkeinen "perinteinen" autokasa, kun toinen hyppää niskaan. Kovakuorinen akku oletettavasti kestää iskun paremmin. Mitään törmäystestejä en ole tehnyt/nähnyt, ihan mutupohjalta siis tämä vastaus!

Harvoin akkukiinnikkeet ovat riittävän leveät ja hellävaraiset suojatakseen akkua iskuilta auton pyöriessä pitkin rataa. Siksi onroad -autoissakin käytetään kovakuorisia, niin säästyy auton akkukiinnikkeiden suunnittelulta. Onroadissa kun akku ei juuri koskaan saa mitään iskuja muista autoista tai radasta, mutta kolaritilanteissa akku iskeytyy akkukiinnikkeitä vasten. Silloin on hyvä että akun kova kuori levittää iskun suuremmalle pinta-alalle. Akuissa jossa kennot ovat toisissaan ja kuorissa kiinni kaksipuolisella teipillä tai liimalla isku jakaantuu vielä tasaisemmin eikä akku pääse edes lyttääntymään kuorien sisällä.

 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 26.01.12 - klo: 16.58
Ajattelin vielä laittaa hieman lisäinfoa tuosta Nokian radalla ajelusta, akuista, niiden kestosta ja moottorien lämmöistä, kun eilen käytiin hiemaan testaamassa.

Auto 1: Ansmann X8e, 3450 grammaa, 2 x 2S 5800 mAh (Intellect), Hobbywing 80A nopari + 2200 kv moottori. Pinioni 15t. Ajoaika 17 min (jonka jälkeen akkuun meni noin 3800 mAh), lämmöt moottorissa 60 astetta!

Auto 2: Serpent Cobra 811, about 3700 grammaa, Turnigyn Nanotech akut 2s+2s, 2650kv turnigyn kone ja 150A turnigyn nopari. About sama ajoaika, lämmöt 84 astetta. Latauksessa virtaa meni akkuhin noin 3250 mAh.

Jos jotain unohdin, niin Aki saa lisätä  :azn:

Johtopäätöksenä voisi kai sanoa, että 4S toimii hyvin ja sopivasti(=järkevästi) välitettynä lämmöt kyllä pysyy kurissa. Ja tuolla 15t pinionilla on ihan passelisti vauhtia pääsuoran päässä, joutuu ihan jarrua painamaan  :grin:
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 27.01.12 - klo: 08.55
Ajattelin vielä laittaa hieman lisäinfoa tuosta Nokian radalla ajelusta, akuista, niiden kestosta ja moottorien lämmöistä, kun eilen käytiin hiemaan testaamassa.

Auto 1: Ansmann X8e, 3450 grammaa, 2 x 2S 5800 mAh (Intellect), Hobbywing 80A nopari + 2200 kv moottori. Pinioni 15t. Ajoaika 17 min (jonka jälkeen akkuun meni noin 3800 mAh), lämmöt moottorissa 60 astetta!

Auto 2: Serpent Cobra 811, about 3700 grammaa, Turnigyn Nanotech akut 2s+2s, 2650kv turnigyn kone ja 150A turnigyn nopari. About sama ajoaika, lämmöt 84 astetta. Latauksessa virtaa meni akkuhin noin 3250 mAh.

Jos jotain unohdin, niin Aki saa lisätä  :azn:

Johtopäätöksenä voisi kai sanoa, että 4S toimii hyvin ja sopivasti(=järkevästi) välitettynä lämmöt kyllä pysyy kurissa. Ja tuolla 15t pinionilla on ihan passelisti vauhtia pääsuoran päässä, joutuu ihan jarrua painamaan  :grin:

X8e -  (EDIT: googlasin 115000736 osanumerolla ja tuo on spurri 44 hampainen eli kokonaisvälitykseksi muodostuu (hmm.. lisää googlailua (115000735) 43/10 perävälityksillä ... -> ~12,61 A-haa. tuo perävälitys "pelastaa" paljon ja ei ole lainkaan niin paha tuo X8e:n välitys.)

Serpent Cobra 811e:n perävälitys puolestaan on vähän epäsuotuisampi 3,38 (44/13) ja spurrina vakiona on 46t jolloin kokonaisvälitykseksi muodostuu murhaavan pitkä 10.37949 : 1... Tähän kun lisää liian suuren kv-arvon koneen (2650) niin tuo mittaamasi 84 astetta ei pitäisi tulla yllätyksenä. Nyt äkkiä pienin mahdollinen pinjoni paikalleen ennen kuin koneen magneetit sanoo sopimuksen irti.

Itselläni oli HoBao Hyper 8.5e:ssä  52t spurri, 14t pinjoni, kaasun EPA @ ~80%, 4S ja 2200kv . Silti jouduin lisäämään tuulettimen moottoriin jos halusin ajaa kaksi akullista putkeen kun moottorin lämpö nousi lähelle kuuttakymmentä ilman tuuletinta. (kokonaisvälitys 12,28)

Ja jos 17min ajoaika söi akusta 56 Wh, eli tarkoittaa n. 76 % esim. 6S 3300 mAh akun kapasiteetista.

Tuo 80A nopeudensäädin näyttää vähän pahalta tuossa X8e:ssä.. onneksi auto itse on noin kevyt. Tuolla akulla nopeudensäätimen läpi tulee maksimissaan ~1200 W ja moottorin hyötysuhteen jälkeen luulen että jäädään n. puoleen siitä mitä esim. Castle/Neu 2650kv -koneesta on mitattu akselilta. Tosin jos auto liikkuu vikkelästi ja välitykset on oikein niin tuolla n. kilovatilla pärjää enemmän kuin hyvin. Ulkoradalle kun halutaan vähän vauhtia (välityksillä) niin sitten voi olla ettei edes ajoviiman jäähdytys riitä pitämään savuja 80 A noparin sisällä.

TeamC:n ja Ansmannin kasikrossarit alkavat näyttämään aina vaan houkuttelevammilta... Tuo perävälitys oli positiivinen yllätys. Antaa kuskille paljon vapaammat kädet säätää välitykset kohdalleen.


 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: topcat - 27.01.12 - klo: 09.25
Välityksistä: Mulla MMM 2200 kv kombolla 4s akuilla 44t spurrilla ja 12 t pinionilla kulkua oli jo vähintään tarpeeksi (radiossa ei epa säätöä). Onkos näiden autojen sisäisissä välityksissä eroavaisuuksia?
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 27.01.12 - klo: 09.30
Välityksistä: Mulla MMM 2200 kv kombolla 4s akuilla 44t spurrilla ja 12 t pinionilla kulkua oli jo vähintään tarpeeksi (radiossa ei epa säätöä). Onkos näiden autojen sisäisissä välityksissä eroavaisuuksia?

On eroa. Perävälityksissä on monenmoista yhdistelmää. Jos et tiedä oman autosi perävälitystä (diffien lautas- ja pinjonirattaiden hammasmäärää) niin googlaamalla löydät helposti. Kokonaisvälityksen voit laskea mm. seuraavalla tavalla:

(diffin lautasratas / diffin pinjoniratas) * (keskidiffin pääratas / moottorin pinjoni) = kokonaisvälitys.

Jos tuo kokonaisvälitys asettuu tuonne 12 yläpuolelle ja moottorin teoreettiset maksimikierrokset on alle 35000 niin voin heittää nyrkkisäännöksi että silloin on aika turvallisilla vesillä.

Tuolla 44T / 12T spurri/pinjoni -yhdistelmällä perävälitykset saa olla melkeinpä mitä tahansa ja kokonaisvälitys tulee olemaan yli 12. Vähän autosta riippuen se on jotain 12 - 16 väliltä. Ja moottorin teoreettinen suurin kierrosluku on 32560 rpm, niin jos säätimen punch ja ennakko on säädetty oikein ei pitäisi tulla mitään ongelmia ainakaan lämpöjen tai savujen karkaamisen kanssa.

 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 27.01.12 - klo: 10.09
Mielestäni akkusäännöksi riittäisi:
"Tehdastekoinen kovakuorinen akku. Kahden akun kytkennässä on akkujen oltava samanlaisia"

Tehoa ei tarvitse akkusäännöllä rajoittaa. Sen toivottavasti jokainen tekee ihan itse, koska tehoa näihin peleihin saa joka tapauksessa liikaa. Turhalla akkujen rajoittamisella saadaan vain savua.

 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: akau - 27.01.12 - klo: 10.15
Kiitos Hount  :grin:

Serpentissä tosiaan 46T spurri nyt kiinni 14t pinioni
ja kuten mainitsit tuo 2650kv kone sanoo sopimuksensa irti varmasti
noilla välityksillä jossain kohtaa. Ongelmana ainakin mulla on
se että jos laitan pienemmän pinionin esim. vaikka vain 13t serpentiin
käy niin ettei pinioni yltä kunnolla spurille. Tämä sitten aiheuttaa sen
että kun kovalta kaasulta heittää jarulle, niin moottori hyppää pois
paikaltaan. Tämä toki voi olla myös osaamattomuuttani, mutta
lähemmäksi spurria en moottoripukilla saa pinionia siirrettyä.
Vaihtoehto isompi spurri serpentin omissa osissa on 48t joka
tuskin kovin paljoa asiaan auttaa.
Joten tilaus lähtee 1700-1900 kv mootorista interwebbiin
Tuollaisilla kv arvoilla ne näyttää isossa maailmassa serpenttiä
ajelevan, joten kaippa se vaan on uskottava isonmaailman miehiä.

Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: peitsamo - 27.01.12 - klo: 11.10
En ole 4mm putkiliittimien iso fani 1/8 kokoluokassa, mutta kunhan käyttää oikeanlaisia liittimiä, EI TÄMMÖISIÄ ([url]http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/PMX4mmGC.jpg[/url]), niin kyllä noistakin menee tarvittavat virrat läpi ilman akun kuorien sulamista.


Ei ihan suoraan liity aiheeseen, mutta onko jollain todennettua tietoa, siitä millaisia virtoja tällaiset liittimet käytännössä kestävät? Kiinnostaa sikäli, että olen jo monta vuotta käyttänyt noita turistissa ja ainakaan itse en ole huomannut minkäänlaista ongelmaa liittimien/virran kulkemisen suhteen.

Tietysti M8e -autoissa ja isommilla akuilla virrat on eri luokkaa, mutta siis faktat pöytään jos niitä on.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 27.01.12 - klo: 11.16
En ole 4mm putkiliittimien iso fani 1/8 kokoluokassa, mutta kunhan käyttää oikeanlaisia liittimiä, EI TÄMMÖISIÄ ([url]http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/PMX4mmGC.jpg[/url]), niin kyllä noistakin menee tarvittavat virrat läpi ilman akun kuorien sulamista.


Ei ihan suoraan liity aiheeseen, mutta onko jollain todennettua tietoa, siitä millaisia virtoja tällaiset liittimet käytännössä kestävät? Kiinnostaa sikäli, että olen jo monta vuotta käyttänyt noita turistissa ja ainakaan itse en ole huomannut minkäänlaista ongelmaa liittimien/virran kulkemisen suhteen.

Tietysti M8e -autoissa ja isommilla akuilla virrat on eri luokkaa, mutta siis faktat pöytään jos niitä on.

Turistit 13.5T+vapaa ennakko nappaa 80A kiihdytyksessä ja pääsuoralla, mitattu tieto parin vuoden takaa.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Koheltaja - 27.01.12 - klo: 11.53
Patterikasilla (2x2s) tuli ajettua kunnollisilla 4mm bulleteilla eikä mulla ollut pienintäkään ongelmaa liittimien tai johtojen kanssa, ei lämmennyt eikä savuttanut, näitä lämpöjä jopa mittailtiin 15min hiitin jälkeen.

Varmaan suurimmat ongelmat on noilla "vanhemmilla" bulleteilla jotka on kasattu useammasta osasta. Eli en aivan purematta niele sitä että 6s olisi joku pelastus sähköjen kestoon, kyllä suurin vaikutus on käytettyjen komponenttien laatu sekä tinurin taidot.

Jos noita aiemman linkin mukaisia liittimiä käyttää ihan missä tahansa, kannattaa juottaa se irrallinen keskikruunu runkoon kiinni, voi muuten tulla mystisiä pätkimisiä kun liitin likaantuu ajan saatossa.

Jos värkit syö isosti virtaa tai haluaa poistaa yhden vikalähteen, niin kannattaa käyttää noita ristiinhalkaistuja liittimiä, toimii myös patterikasissa täysin moitteetta 2x2s akkujen kanssa.

EDIT: Unohtui laittaa että 6s:än hyväksyminen siksi että sähköt kestää paremmin on mielestäni keinotekoinen perustelu. 4mm bulleteilla ja 4s/2x2s ajetaan jenkkilässä kilpaa ja käytännössä kaikki tehdastekoiset buggyt on mitoitettu 4s/2x2s lipoille, joten miksi meillä pitäisi väkisin sallia 6s lipot?

(http://fi.eurorc.com/tuotekuvat/258x258/TQ_2501_800x600.jpg)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 27.01.12 - klo: 14.42

Jos värkit syö isosti virtaa tai haluaa poistaa yhden vikalähteen, niin kannattaa käyttää noita ristiinhalkaistuja liittimiä, toimii myös patterikasissa täysin moitteetta 2x2s akkujen kanssa.


+1

Noi mullakin on ja hyvin skulaa! Eikä ole edes kuumat, kun ajon jälkeen irrottaa.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 28.01.12 - klo: 11.18
EDIT: Unohtui laittaa että 6s:än hyväksyminen siksi että sähköt kestää paremmin on mielestäni keinotekoinen perustelu. 4mm bulleteilla ja 4s/2x2s ajetaan jenkkilässä kilpaa ja käytännössä kaikki tehdastekoiset buggyt on mitoitettu 4s/2x2s lipoille, joten miksi meillä pitäisi väkisin sallia 6s lipot?

Ei se ole keinotekoinen perustelu.  Mielestäni rajoittaminen pelkästään 4S akkuihin olisi keinotekoinen rajoite koska 6S akuilla saa lajin mukavuuden kannalta selkeää hyötyä. Tosin jos halutaan lähteä heti isojen poikien malliin ja ottaa mallia jenkeistä, niin 4S akut tuo siinä mielessä hyötyä että osalta kisaajista saattaa löytyä jo valmiiksi 2 kpl samanlaisia 2S kovakuorisia akkuja. Vaikka useimmilla pienempien luokkien kuskeista nuo 2S akkusetitkin taitaa olla 1S + 1S satula-akkuja.

(ja sääntöjen pitäminen samana muun maailman kanssa on myös siinä mielessä järkevää, että jos joskus tämä laji sattuisi ottamaan tuulta alleen, niin kotimaan säännöillä kisanneet kuljettajat voisivat teoriassa viedä kaluston sellaisenaan muuttamattomana ulkomaan kisoihin)

 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 28.01.12 - klo: 11.34
En ole 4mm putkiliittimien iso fani 1/8 kokoluokassa, mutta kunhan käyttää oikeanlaisia liittimiä, EI TÄMMÖISIÄ ([url]http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/PMX4mmGC.jpg[/url]), niin kyllä noistakin menee tarvittavat virrat läpi ilman akun kuorien sulamista.


Ei ihan suoraan liity aiheeseen, mutta onko jollain todennettua tietoa, siitä millaisia virtoja tällaiset liittimet käytännössä kestävät? Kiinnostaa sikäli, että olen jo monta vuotta käyttänyt noita turistissa ja ainakaan itse en ole huomannut minkäänlaista ongelmaa liittimien/virran kulkemisen suhteen.

Tietysti M8e -autoissa ja isommilla akuilla virrat on eri luokkaa, mutta siis faktat pöytään jos niitä on.


Tätä olen joskus käyttänyt etsiessäni virrankeston suhteita eri liittimien välillä. Lukemia ei kannata ottaa absoluuttisina totuuksina, vaan pelkästään liittimien välistä järjestystä etsiessä.

http://www.elektromodellflug.de/oldpage/hochstromst/hochstromstecker.htm (http://www.elektromodellflug.de/oldpage/hochstromst/hochstromstecker.htm)
tai
http://lilja.asteriski.fi/~ville/Elektromodellflug%20-%20Hochstromstecker.html (http://lilja.asteriski.fi/~ville/Elektromodellflug%20-%20Hochstromstecker.html)
Pidän itse yllä tuota mirroria tuosta linkistä, jokin aika sitten alkuperäinen katosi netistä ja tuo on vedos Googlen välimuistitallenteesta.
EDIT: alkuperäinen sivusto taas linjoilla!

Tuolta puuttuu tuo 4mm putkiliitin, mutta tiedän kokemuksesta että tuo minun postaaman kuvan tyyppinen liitin ottaa kasikrossarikäytössä liian pieneltä pinta-alalta kiinni akun puoleiseen naarasliittimeen ja nuo jousien keskikohdat tummuu ja pahimmassa tapauksessa palaa poikki.

Castle/Neu 2650kv koneesta on mitattu ~2500W akselilta. Vähän akusta riippuen tarkoittaa n. 100-170 A virtaa.
Tosin juuri yllä kerrottiin kuinka kasikrossaria ajetaan 80 A nopeudensäätimellä. Eli tuo 2500 W teho on aika ääritilanne. Jos voimansiirrossa ei ole mitään vikaa ja välitykset on oikein, niin auto liikahtaa kyllä pienemmälläkin teholla. Sanoisinko että n. 1000-1500W on sellainen minkä jälkeen kaikki on turhaa. Eli taas akusta riippuen tarkoittaa n. 50 - 120 A virtaa.

 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 28.01.12 - klo: 12.00
Vaihtoehto isompi spurri serpentin omissa osissa on 48t joka
tuskin kovin paljoa asiaan auttaa.

48t spurrin kanssa saat varmasti pienemmän (13t?) pinjonin ylettämään kiinni. Jolloin kokonaisvälitys nousee n. 12,5:een. Tuo auttaa jo melkoisesti etkä välttämättä tarvitse uutta konetta. Tai ainakaan mitään 1900kv arvon konetta.

 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 28.01.12 - klo: 12.04
80A noparin keston selittänee se, että 80A virta on speksien mukaan jatkuvan virran kesto (no, sitä en tietenkään tiedä kuinka siellä HW päässä jatkuva virta on määritelty...) ja purskeina pitäis kestää 380A. Suurimmat virrathan sähkömoottori "ottaa" rasituksen alaisena ja jatkuvaa kiihdytystä ei onneksi millään radalla tapahdu. Eri asia on tietty, jos voimansiirto jumittaa pahasti tai auto on estettä vasten ja pakolla vaan painetaaan sitä kaasua.

Olis kyllä jännä nähdä kasikrossarin virrankulutus ajan funktiona kisan ajalta. Vaikka nyt ihan yhden tai kahden onnistuneen kierroksen. Näkis millaisia virtoja se haukkaa kiihdytyksessä ja kuinka "kevyttä" on ajaa täyttä kaasua suoran päässä.

BTW, pitäisköhän tässä pikkuhiljaa päättää, millaisella akkusäännöllä mennään? :)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: akau - 30.01.12 - klo: 11.42

48t spurrin kanssa saat varmasti pienemmän (13t?) pinjonin ylettämään kiinni. Jolloin kokonaisvälitys nousee n. 12,5:een. Tuo auttaa jo melkoisesti etkä välttämättä tarvitse uutta konetta. Tai ainakaan mitään 1900kv arvon konetta.

 - Hount

Kiitos jälleen Hount, laitan spurrin tilaukseen ulkokautta silmällä pitäen.
Sisäradalle kuitenkin laitan pienemmällä kv-arvolla varustetun koneen,
koska tolla 2650-kv koneella ei vain ole kiva ajaa sisällä. Vaikka noparista
punchit ja ennakot on nollilla ja radiosta on epat raaksti miinuksella,
niin silti pitää kaikki hyppyihin lähdöt ottaa ihan "kynnellä", ettei mene pitkäksi.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: akau - 02.02.12 - klo: 10.32
Tässä topicissa on tullut esiin loistavia pointteja, jotka
varmasti auttavat M8e-luokkaa harkisevia/ aloittelevia.
Lisäksi on saatu hyviä mielipiteitä, jotka auttavat M8e-kisojen
sääntöjen luonissa. Ei auta kuin toivoa että luokka saisi
tuulta alleen sen verran että jatkossa nähtäisiin useampia
luokan kisoja. Kommentejen perusteella saadaan varmasti toimivat
säännöt luokalle.

Akku keskusteluun sen verran että Nokian kisoissa 18.2.,
pitäydytään kansainvälisissä säännöissä (max 4S, kovakuoriset).

Pientä viilausta tulee eräharjoituksiin jotka ajetaan 7min pitkinä,
niin että vain paras kierrosaika huomioidaan. Eli harjoituksessa voi
halutessaan ajaan vaikka vain 4 minuuttia ja POIKKEUKSELLISESTI
korokkeelta saa poistua, muita häritsemättä, tarkistamaan moottorin
ja noparin lämmöt. Tämä siksi että tavoitteena edelleen on ajaa
10 minuutin finaalit, ja näin mahdollistetaan oman kaluston keston
tutkiminen finaaleita varten. Lopullinen päätös erien / finallien kestosta
tehdään eräharjoitusten jälkeen kilpailuun osallistuvien kuljettajien kesken.
Ei huutoäänestyksellä, vaan keskustelulla.

-Aki
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Jukis - 12.02.12 - klo: 16.35
Akkujen 4S rajoituksessa on yksi ongelma, ne joilla on 1200-1600kv moottori eivät pysty kilpailemaan ilman 150-200e panostusta uuteen moottoriin(+70-300e akkuihin).
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: KooBee - 12.02.12 - klo: 17.12
Akkujen 4S rajoituksessa on yksi ongelma, ne joilla on 1200-1600kv moottori eivät pysty kilpailemaan ilman 150-200e panostusta uuteen moottoriin(+70-300e akkuihin).

Seuraava perustuu hyvin pitkälti omiin olettamuksiin, joten kannattaa suhtautua varauksella... :angel:

4S rajoitushan on ollut kansainvälisesti "kokoajan", ja uskoisin, että aika monella 6S akut M8e autoon valinneella on se ollut tiedossa. Joten sikäli asian tienneet ovat ottaneet ihan tietoisen "riskin" valitessaan 6S akut ja pienemmän kv:n moottorin 4S akkujen ja suuremman kv:n moottorin sijaan, ja ovat todennäköisesti olleet valmiita sitten ostamaan uuden moottorin ja/tai akut jos rupeavat ajamaan kilpaa. Riskillä siis tarkoitan sitä, että uskoisin useiden kuskien tienneen että Suomeenkin tulee 4S rajoitus kuten muuallakin jos luokka perustetaan. Ja näiden useiden kuskien olettaisi taas vastaavasti valistaneen muita kuljettajia asiasta jos ajoissa kuulisivat että joku suunnittelisi 6S akkujen ostamista (jälkikäteenhän tuosta on toki turha mainita).
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Jukis - 12.02.12 - klo: 17.47
Eiköhän tämän sarjan kalusto mitä on jo olemassa suomessa ole ihan suttauskäyttöön hommattuja kun ei kilpailuja ole ollut. Mikäli lisää kilpailijoita haetaan niin tuommoinen 200-500e lisäsijoitus ei sitä ainakaan helpota.
Mistään ylivertaisesta edusta tehojen suhteenhan ei ole kyse kuten edellisissä kirjoituksissa on todettu. Tienneet ovat siitä että muualla on 4S rajoitus mutta mitä sitten? Eri asia halutaanko sarjaan osallistumisesta tehdä helppoa vai kopioida jonkun organisaation sääntöjä pilkulleen.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 12.02.12 - klo: 18.15
Akkujen 4S rajoituksessa on yksi ongelma, ne joilla on 1200-1600kv moottori eivät pysty kilpailemaan ilman 150-200e panostusta uuteen moottoriin(+70-300e akkuihin).

Tämäkin on ihan vaan arvausta, mutta jos kone on luokkaa 1600 kv, niin 4S akuilla ja sopivalla pinionilla menestys tuskin jää siitä kiinni, että auto kulkee suoran päässä ehkä noin 10 km/h hitaammin kuin muut. Kuten videosta kisakutsuketjussa huomaatte, niin huippuja tarttee aika vähän ko. radalla ja oikean linjan ajaminen tuottaa varmasti paremman kierrosajan, kuin hillitöntä kyytiä pääsuoraa pitkin ja mutkasta läpi turistiradalle  :laugh:

Edit: 1200 kv koneella saattaa jo jäädä sen verran jalkoihin, että toinen kone vois olla paikallaan. Edelleen, kaikki tää perustuu arvaukseen, koska mulla itelläni ei ole 6S akkuja. Pahoittelen, jos arvaan väärin. Joku viisaampi tietty voi korjata :)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: KooBee - 12.02.12 - klo: 18.40

Mistään ylivertaisesta edusta tehojen suhteenhan ei ole kyse kuten edellisissä kirjoituksissa on todettu. Tienneet ovat siitä että muualla on 4S rajoitus mutta mitä sitten? Eri asia halutaanko sarjaan osallistumisesta tehdä helppoa vai kopioida jonkun organisaation sääntöjä pilkulleen.

Kyllä sääntöjen olisi syytä olla edes suunnilleen samat kuin muuallakin, mielestäni olisi melko järjetöntä tehdä noin suuri poikkeus "muun maailman" sääntöihin verrattuna.

Mutta ei siitä sen enempää.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: kappi - 12.02.12 - klo: 18.46
Tuolla on sähkösetuppeja http://www.teamtekin.com/hotwire/ESCsetups/rx8-setup-sheets.html (http://www.teamtekin.com/hotwire/ESCsetups/rx8-setup-sheets.html)
Näytetään team tekinin 1/8 buggy autoissa käytettävän 4s akkuja valtaosin, on kyllä 5 ja 6 ässäkin käytössä.  Millähän säännöillä nuo ajelee kun ei akkurajoitusta ole?

Minä olisin sitä mieltä että ihan sama paljonko niitä ässiä löytyy ja mistä niitä riittää  :azn: Mun setupit ei tule ketään kiinnostaa eikä ehkä kannata apinoida kun on ihan olemattomalla kokemuksella suunniteltu, mutta kerron kuitenki että käytössä on 1700kv mosa ja 4s akut. Hyvin tuntuu huiput riittävän Nokialla, ei jää siitä kiinni, vaan tästä joka kirjoittaa :grin:
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: topcat - 12.02.12 - klo: 20.14
Jepjep, olen ajellut 2200 kv ja 1700 kv koneilla, akkuina on aina ollut 4s. Koneet on ollut eri merkkisiä, joten sinänsä ei täysin vertailukelpoisia, mutta nyt jos uutta comboa autoon valitsisin, olisi tuo 1700 kv ehdottamasti valintani. Vääntävän koneen kanssa on laaja skaala välityksiä valittavana. Ulkoradalla 1700 kv kone meni ongelmitta 18 hampaisella pinionilla ilman lämpöongelmia ja vauhtia piisasi vähintäänkin liikaa, jopa enemmän kuin mitä 2200 kv koneen sallimilla välityksillä. 

Kisojen akkurajoituksiin en ota sen kummemmin kantaa, puolestani kaikki voisi lykätä niillä mitä sattuu kaapista löytymään. 4s lienee kuitenkin riittävä pienillekkin kv lukemille, kunhan vaan välitykset on mietitty kohdilleen. Ja eikös nuo 1300kv luokan koneet ole enempi tryggy mosia?
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 12.02.12 - klo: 21.17

Minä olisin sitä mieltä että ihan sama paljonko niitä ässiä löytyy ja mistä niitä riittää  :azn: Mun setupit ei tule ketään kiinnostaa eikä ehkä kannata apinoida kun on ihan olemattomalla kokemuksella suunniteltu, mutta kerron kuitenki että käytössä on 1700kv mosa ja 4s akut. Hyvin tuntuu huiput riittävän Nokialla, ei jää siitä kiinni, vaan tästä joka kirjoittaa :grin:

Taitaa tämän kirjoittajan auto olla juurikin se vihreä kössi kilpailukutsuun linkatussa videossa, joka menee suoralla "ihan kivasti". Perässä tulee 2200 kv:n koneella varustettu valkoinen Ansmanni. Nopeuseron voi jokainen todeta itse videosta...
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Jukis - 13.02.12 - klo: 23.49
Ei varmaan sisäradalla liian hitaaksi jää, mutta tämän ketjun nimihän on M8e säännöt.
Jos kesällä kisoja järjestetään niin ne joilla on muun maailman mukaisesti kisalailliset sähköt on varmasti keskittymässä polttikseensa tai m2/4-10. Kun taas niillä joilla on vain se patterikasi on todennäköisemmin 6s sähköt.
Toki jos maastosarjaan tulee M8e luokka joskus niin siinä on varmaankin hyvä toteuttaa efran sääntöjä.
Itselläni on 4s sähköt ja 2250kv kone että sikäli minulla lienee etua siitä ettei 6s sallittaisi, Mutta se että kisoja ei koskaan tule nokiaa ylemmäs kilpailijoiden puutteen takia ei aja minun etuani.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 13.02.12 - klo: 23.57
6S pidemmän ajoajan vai suuremman tehon takia? (sori jos kysymys on tyhmä mutta kun en ole ihan varma)

Se mitä olen itsekin lukenut esim. R/C techistä niin kokeneet tuntuvat valitsevan mielummin pienemmän kv moottorin kuin isomman buggyyn jostain syystä. Ainakin kun kyseessä on Orion moottori.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Jukis - 14.02.12 - klo: 00.13
Itsekkin rctechiä lukeneena esim. Tekno(rc) suosittelee 6s ja ~3300mah ja matala kv moottoria sen viileyden ja pidemmän ajoajan vuoksi. Wattitunnithan(ja akkujen paino) on samat mutta isommalla jännitteellä on pienempi tehohäviö. Tehohäviöhän tarkoittaa lämpöä ja lisälämpö nostaa resistanssia ja lisää tehohäviöä.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 14.02.12 - klo: 08.34
Itsekkin rctechiä lukeneena esim. Tekno(rc) suosittelee 6s ja ~3300mah ja matala kv moottoria sen viileyden ja pidemmän ajoajan vuoksi. Wattitunnithan(ja akkujen paino) on samat mutta isommalla jännitteellä on pienempi tehohäviö. Tehohäviöhän tarkoittaa lämpöä ja lisälämpö nostaa resistanssia ja lisää tehohäviöä.
sen lukemisen sijaan kannattaisi varmaan ajella :)

4s ja 2000kv on aivan loistava combo. Tai esim 4s ja 1700kv tai 4s ja 1900kv

6s 2000kv on sit semmonen ettei tarvii radalle mennä.

Eniveis ihan niinku sanoin SC-topicissa, niin tällä threadilla ei ole mitään virkaa ennenkuin on joku elin joka ylläpitää sääntöjä. Aina voidaan puhua ja hinkata vaikka mitä mutta joku threadi rc10 forumissa ei luo sääntöjä :)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 14.02.12 - klo: 08.43
Eli siis voisin osallistua kisoihin jos hommaisin 4S kovia akkuja? Ja tuolla 2000kv:lla ei tällä hetkellä anna tasoitusta muille. Parin vuoden päästä kuitenki porukka nauraa millä mopoilla on nyt ajettu...
ts. mitä tekniikkaa porukalla nyt käytössä? Omat ajot toki vaan huvin vuoksi, mutta kysympähän kuitenkin

No varmasti voit. Mukaan vaan!
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: akau - 14.02.12 - klo: 09.55
Ihan mielenkiinnosta on pakko kysäistä.

Kuinka monella jää väliin Nokian kisat akku säännön takia?
Eli aikaa ja halua olis ollut osallistumiselle, mutta ainoot akut
mitä kasi-autoon löytyy kotoa on kovakuorisia 6s-lipoja.

Tämä kysymys ihan vaan kesää ajatellen.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Koheltaja - 14.02.12 - klo: 10.23
Välillä herää kysymys että ollaanko tässä tekemässä kisaluokkaa, vai saada autoja kisoihin ja säännöt luodaan sen perusteella miten kukakin on autonsa rakentanut pihasuttausta silmälläpitäen?

Mä olen edelleen 4S kannalla, silloin säännöt pysyvät selkeinä kun ei ole eri variaatioita käytössä joita kukin sitten arvuuttelee mikä olisi menestyksen kannalta paras vaihtoehto. Mitä enemmän tulee vaihtoehtoja sähköjen osalta, sitä sekaisemmalta koko homma tulee vaikuttamaan.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: topcat - 14.02.12 - klo: 11.15
Kisat meinasi jäädä väliin koska omistin aiemmin vain 4s pehmeäkuorisia akkuja. Tilasin kuitenkin hardcaset tilalle ja ne ovat jo käytössä.

Kovakuorisuus vaatimus on kyllä niin ehdoton että sehän ei edes juuri herättänyt keskustelua. Hyvä niin.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 14.02.12 - klo: 12.59
6S pidemmän ajoajan vai suuremman tehon takia? (sori jos kysymys on tyhmä mutta kun en ole ihan varma)

Se mitä olen itsekin lukenut esim. R/C techistä niin kokeneet tuntuvat valitsevan mielummin pienemmän kv moottorin kuin isomman buggyyn jostain syystä. Ainakin kun kyseessä on Orion moottori.


Ei kumpikaan. 6S vs 4S tarkoita automaattisesti pidempää ajoaikaa tai suurempaa tehoa.
Tarkoittaa pienempää virtaa samalla teholla.

Nyt kun tästä on noussut tämmöinen hirveä vääntö, niin luulen että on helpompaa minunkin taipua max 4S akkujen kannalle, kun kovinkaan moni ei ole ymmärtänyt moottorin kv-arvon, jännitteen, virran ja tehon merkitystä. Lienee helpompaa laittaa tuo max 4S akku, kun sellainen lataantuu nopeammin täyteen (useampi kenno, sen suurempi jumppa lopuksi kennoja balansoidessa)

Eipähän tarvitse kenenkään miettiä että pitäiskö nyt käyttää 4-, 5- vai 6S akkua, jos maksimi on 4S niin maksimikennomäärä on ainut järkevä. 3S nostaa virrat liian korkeiksi.

Muistakaahan sitten käyttää laadukkaita akkuja!
http://rc10.fi/index.php?topic=25687.msg584680#msg584680 (http://rc10.fi/index.php?topic=25687.msg584680#msg584680)

 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 14.02.12 - klo: 13.09
Jos ei 6S tarjoa mitään olennaista "automaattisesti", niin ei minusta niitä kannata rajata kisojen ulkopuolelle ainakaan kerhokisoissa; toisaalta miksi niitä sitten väkisin käyttämäänkään, 4S lienee oikea suunta seuraaviin (tai ainakin sitä seuraaviin) kisoihin jotta ollaan EFRAn kanssa yhteensopivia. Kovakuorisuus on varmaan kaikkiean hyväksyttävissä turvallisuuden takia.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Jukis - 14.02.12 - klo: 13.35
EFRA:lla siis ei ole vielä sääntöjä tähän luokkaan. Ei taida ROARillakaan olla. Tosiaan harvemmalla varmaan on 2kpl 3s kovakuorisia käytössään.
6s ja yli 1700kv on ihan varma ylilyönti jo kestävyydenkin suhteen, isolla roottorilla ei kestä tuommoisia kierroksia.
Minä kannata sitä ettei jännitettä rajoitettaisi ihan senkin takia että pystyy oikeasti rakentamaan sellaisia autoja joilla voi ajaa pitkiä eriä.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 14.02.12 - klo: 13.42
Okei, no ei sitten sekoteta EFRAa tähän (luulin jostain näin lukeneeni, sori!)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Jukis - 14.02.12 - klo: 13.45
Niin sanoin että mikäli maastosarjaan tulee m8e luokka niin sitten efran sääntöjä kuten muissakin luokissa. Eiköhän siinä vaiheessa semmoiset löydy.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Janne A - 14.02.12 - klo: 13.54
Pientä OT:tä, mutta pidän aika epätodennäköisenä, että M8e tulisi Maastosarjan kylkeen joskus. Eikö oikea paikka ole M8-sarja tai Openi? Niin sanotut oikeat 1/10-radat eivät kestä kasimörköjen rymistelyä.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 14.02.12 - klo: 14.49
Pientä OT:tä, mutta pidän aika epätodennäköisenä, että M8e tulisi Maastosarjan kylkeen joskus. Eikö oikea paikka ole M8-sarja tai Openi? Niin sanotut oikeat 1/10-radat eivät kestä kasimörköjen rymistelyä.

Joo, kyllä taitaa olla polttisradat niitä, missä patterikaseilla kannattaa ajaa. Ja matkaa ylipäänsä kansalliselle/sm-tasolle on vielä piiiiiitkä matka. Ajetaan nyt ensin Nokian kisa ja katellaan sitten miten tätä luokkaa voi kehittää. Mut kesällä olis kyllä siistiä päästä kisaamaan ihan "isollakin" radalla  :wink:
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Koheltaja - 14.02.12 - klo: 18.13
Nyt kun tästä on noussut tämmöinen hirveä vääntö, niin luulen että on helpompaa minunkin taipua max 4S akkujen kannalle, kun kovinkaan moni ei ole ymmärtänyt moottorin kv-arvon, jännitteen, virran ja tehon merkitystä.

On kyllä ymmärretty, mutta säännöt on selkeämmät kun on määrätty kennojen määtä. Lisäksi, 2s ja 4s akkuja löytyy aika hyvin kovakuorisina, eikä niiden virtojen ja lämpöjen kanssa ole ongelmia kun käytetään hyviä liittimiä ja laitetaan oikea välitys.

Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Heuli - 14.02.12 - klo: 18.47
EFRA:lla siis ei ole vielä sääntöjä tähän luokkaan. Ei taida ROARillakaan olla.


Siinä olet oikeassa että EFRA:lla ei ole sääntöjä 1:8 sähköcrossareille, mutta ROAR:lla on ollut jo muutaman vuoden ajan. Tuolta löytyy säännöt: http://www.roarracing.com/downloads/2010_ROAR_Rule_Book.pdf (http://www.roarracing.com/downloads/2010_ROAR_Rule_Book.pdf) (sivu 69)

Akkuina siis sallittu 3S, 4S tai kaksi samanlaista 2S pakettia sarjaan kytkettynä.

3200 gramman painorajaan pääsemiseksi saa ilmeisesti hieman tehdä vielä töitä 4S lipoilla?  :azn:
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Koheltaja - 14.02.12 - klo: 19.04
Siinähän ne on valmiit ja simppelit säännöt, mitä näistä enempää vääntämään :wink:
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 12.03.12 - klo: 15.35
Jos ei 6S tarjoa mitään olennaista "automaattisesti", niin ei minusta niitä kannata rajata kisojen ulkopuolelle ainakaan kerhokisoissa; toisaalta miksi niitä sitten väkisin käyttämäänkään, 4S lienee oikea suunta seuraaviin (tai ainakin sitä seuraaviin) kisoihin jotta ollaan EFRAn kanssa yhteensopivia. Kovakuorisuus on varmaan kaikkiean hyväksyttävissä turvallisuuden takia.


6S nimenomaan tarjoaa automaattisesti samalla teholla pienemmän virran. Tuo on olennaista että virta pysyy pienenä, niin pysyy savut säätimessä ja neodyymit on ajon jälkeen edelleen magneettiset.

3S akkupaketeissa on aivan liian pieni jännite ja siksi 3S (11,1 V) akkujen käyttö M8e käytössä voidaan sulkea pois laskuista.

4S akut (14,8 V)
Plussat:

2x2S combot helppoja.
Valmiita kovakuorisia akkuja saatavilla.
Miinukset:
Virrat suuria.
Kovakuoriset 4S akut harvinaisia ja 2x2S paketti turha jos auton layoutissa akku on vain toisella puolella.

5S akut (18,5 V)
Plussat:
Virrat pienempiä kuin 4S
Miinukset:
Ei kovakuorisia 5S akkuja.
2S + 3S combot ihan järjettömiä.
Mahdoton tehdä tasapuolista autoa jos akut kardaanin molemmin puolin.

6S akut (22,2 V)
Plussat:
Virrat pienempiä kuin 4S ja 5S
2x3S combot mahdollisia.
Miinukset:
Ei ole riittävästi kovakuorisia 3S akkuja 2x3S comboon.
6S kovakuorisia akkuja ei lainkaan tai liian vähän.

Eli näillä näkymin jos markkinoille ei ole tulossa hyviä kovakuorisia ~3300mAh 3S akkuja, niin lajin tekniikan helpottamiseksi lienee parasta rajata toistaiseksi akkusääntö 4S:ään.
5S on ihan i*ioottimainen (mitä?, eikö forumsofta anna kirjoittaa i*iootti -sanaa) ja 6S jää akkujen puutteesta kiinni.
Vielä kerran. 6S akuista saatu hyöty on ainoastaan pienemmät lämmöt ja kestävämmät osat. Ei teho, nopeus, kiihtyvyys tms. hyötyjä.

Ja 4S akkuihin voisi lisätä hyödyksi vielä tämän jota en halunnut tuonne plussien ja miinusten joukkoon kirjoittaa.
Jos käyttää esim. 6S tai suuremman jännitteenkeston nopeudensäädintä, niin jarruttaessa ei tule niin helposti polttaneeksi nopeudensäädintä moottorijarrullakaan. Noparin fettien ja muiden komponenttien mitoitus pitäisi riittää akun myös kennojännittettä korkeammaksi kohonneelle jännitteelle myös jarrutustilanteissa.
Max 4S nopeudensäätimissä fetit saattavat palaa liian korkeasta jännitteestä 4S akuilla jarruttaessa. 6S kestävä nopeudensäädin ei hajoa, koska jännite ei kohoa säätimelle liian korkeaksi.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 12.03.12 - klo: 15.39
Ok, eli 4S ja kunnon säädin (=6S kestävä) olisi luokkaan optimaalinen ratkaisu?
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 12.03.12 - klo: 15.54
Ok, eli 4S ja kunnon säädin (=6S kestävä) olisi luokkaan optimaalinen ratkaisu?
Silleinhän sitä ajetaan hobbywing 150A tai esim Tekin RX8, mamboista löytynee myös 6s kestäviä?

Mm. Hobbywing lopetti kokonaan 80A(max 4s) tuotannon ja myy nykyään 120A(max 4s) ja 150A(max 6s) säädintä 1/8 käyttöön.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 12.03.12 - klo: 16.02
..tai Orion Vortex R8 Pro 180A, 2-6S

Toi mikä mulla paloi sisäkisoissa oli    Orion Vortex R8 130A, 2-4S
Oliskin pitänyt varmaan tilalle ottaa tuo Pro malli. No ens kerralla  :wink:

Tiksissä toi halvempi on kuitenkin toiminut ainakin vielä, mutta siellä ei tarviikaan jarruttaa suoraan alastuloon niin rajusti. Ja ulkona radoilla tuskin tarvii vielä vähemmän.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 12.03.12 - klo: 16.19
Optimaalisin ratkaisu olisi 8S tms. kestävä säädin ja 6S akut (2x3S) mutta koska tuommoiset säätimet maksaa hunajaa ja akkuja valmistaa niin harva valmistaja, niin seuraavaksi paras ratkaisu on 4S akut ja hyvät 6S säätimet.
Tekniikan keston kanssa tulee olemaan silti ongelmia vaikka kaikilla olisikin hyvät säätimet, koska usein ylenkatsotaan nopeudensäätimen asetuksia eikä jakseta perehtyä kunnolla teoriaan sen muovikuoren alla.


 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 12.03.12 - klo: 16.28
Oliko siihen säätimen säätämiseen vielä hyviä vinkkejä tarjolla?
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 12.03.12 - klo: 17.21
Oliko siihen säätimen säätämiseen vielä hyviä vinkkejä tarjolla?
peruskurssi:

säädä auto kiertämään noin 30k.
Älä muuta asetusta jos et tiedä mitä teet.
Älä laita liikaa ennakkoa
Älä laita liian pitkää välitystä.
Seuraa lämpöjä.
Pidä auto mekaanisesti ehjänä ettei säädin/moottori joudu rasitukselle
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: uijui - 12.03.12 - klo: 17.26
Kuinkas näitä kisoja nyt sitten on? Tuli mörkö vahingossa hommattua. Ja siis pelaako tuommonen jos nappaan siihen tuon hobbywing 120a säätimen ja 4xorion 90c 5500 saddlet kiinni?
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Jukis - 12.03.12 - klo: 17.47
uijui: Pelaa ja nuilla saat hyvin jaettua painon halutunlaisesti mikäli teet omat akkukiinnikkeet. Muista kuitenkin käyttää oikeasti laadukkaita liittimiä(bulletteja, ei banaaneita) koska on noin monta akkua sarjassa. Huonoilla liittimillä tuhoat säätimen helposti.
Hount: Hobbywing 150A ja Tekin rs8 kestävät kyllä sitä 6S käyttöäkin, kunhan on kondensaattorit ja liittimet kunnossa. Niin pitäisi mamba monsunkin kestää nykyään mutta vaikeaa tietää koska suurin osa mamba monstereista hajoaa 2200kv moottorin kanssa joka ei oikeasti ole kovinkaan järkevä 6S käyttöön.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 12.03.12 - klo: 18.30
Kuinkas näitä kisoja nyt sitten on? Tuli mörkö vahingossa hommattua. Ja siis pelaako tuommonen jos nappaan siihen tuon hobbywing 120a säätimen ja 4xorion 90c 5500 saddlet kiinni?


Jos on 1/10 säädin niin ei kestä, mutta uusi SCT säädin kestänee. Eli tämä: http://fi.eurorc.com/product/1607/hobbywing-xerun-sct-pro-esc-blue (http://fi.eurorc.com/product/1607/hobbywing-xerun-sct-pro-esc-blue)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: uijui - 12.03.12 - klo: 18.48
Sorry tarkotin 150a säädintä, tai siis tuo m7a combo http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=236 (http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=236)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 12.03.12 - klo: 19.25
Sorry tarkotin 150a säädintä, tai siis tuo m7a combo [url]http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=236[/url] ([url]http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=236[/url])


Jep sit kiinni vaan ja kovaa ajoa.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Koheltaja - 12.03.12 - klo: 19.27
Myös LRP iX8 säädin kestää 6s akut.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 12.03.12 - klo: 20.17
Myös LRP iX8 säädin kestää 6s akut.
Mutta pysyykö se oikeesti ehjänä 6s akuilla? :)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 12.03.12 - klo: 20.26
Niin, kovin moni säädinvalmistaja ilmoittaa että heidän nopeudensäädin kestää 6S akut.. Usein tuolla tarkoitetaan sitä että fetit, konkat ja muut komponentit ovat mitoitettu siten että niissä on "jokin" varmuusraja tuon 22,2 voltin päällä. Mutta kun jarruttaa moottorijarrulla huonolaatuisilla akuilla, niin moottorilta tuleva virta ei mene kaikki akkuihin ja jännite nousee hetkellisesti tähtitieteelliseksi. No okei, ei ihan mahdottomaksi, mutta usein paljon korkeammaksi kuin akun jännite. Ja silloin nopeudensäädin voi päästää savut pihalle vaikka lämmöt olisivatkin ihan hyvin kurissa.

Siksi on hyvä jättää kunnon pelivara ja käyttää säätimiä 1 tai 2 Lipo-kennoa pienemmällä akulla kuin säätimen maksimi antaisi myöden. Veikkaan että kaikki hajonneet MMM säätimet on palaneet juuri huonolaatuisten akkujen kanssa jarruttaessa, tai sitten väärillä asetuksilla ja liian pitkillä välityksillä grillatessa.

Eli 6S akkujen salliminen nykyisellään asettaisi kilpailijat eriarvoiseen asemaan, kun akkujen saatavuus on vähän niin ja näin. Se myös kilpailijat eriarvoiseen asemaan, kun tilaamalla MGM Comprolta tms. muulta HC-säädinvalmistajalta vaikka 10S kestävän säätimen, niin kunhan pitää muusta jäähdytyksestä huolen voinee ajella hieman huolettomammin kuin muut.
Joo, näin kävi että nyt olen ehdottomasti 4S akkujen kannalla. Tulee todella paljon halvemmaksi ja helpommaksi, kun on käytännössä vain yksi kennomäärä ja muistaa ettei osta sitä halvinta 4S säädintä. Eiköhän näillä 4S akuillakin saada savut pysymään sisällä?

Jos nopari pimenee suurella kennomäärällä (esim. 6S) ja välitykset on olleet oikein, niin syytä voisi lähteä hakemaan jarrutuksesta ja huonoista akuista. Jos savut karkaa pienemmillä kennomäärillä (esim. 3S tai 4S) niin syy voisi olla liian korkeiksi karanneet virrat. Yleensä akut voi oireilla ja pullistua, mutta jos akkujen virranantokyky riittää, niin nopari voi sanoa puf. Mikään ei poissulje sitä, etteikö 4S:llä nopari voisi hajota myös jarrutuksiin.

Laitan tännekin tuon toisaalle kirjoittamani ohjeen / vinkkilistan kasikrossarin sisälle säätämisestä.
http://foorumi.rcareena.com/viewtopic.php?p=850#p850 (http://foorumi.rcareena.com/viewtopic.php?p=850#p850)


 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Koheltaja - 13.03.12 - klo: 07.40
Myös LRP iX8 säädin kestää 6s akut.
Mutta pysyykö se oikeesti ehjänä 6s akuilla? :)

En tiedä kun en ole sillä ajanut, mutta kaksi RX8:ia ei pysynyt ehjänä 4S:llä... :wink:
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: JUkka-san - 13.03.12 - klo: 09.09
Mun RX8 kesti ajoa 6s kiinalipoilla mutta päästi savut ulos 4s Gens Aceilla...
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Hount - 13.03.12 - klo: 14.10
Mun RX8 kesti ajoa 6s kiinalipoilla mutta päästi savut ulos 4s Gens Aceilla...

Virrat, ne virrat...

 - Hount
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 13.03.12 - klo: 18.07
En tiedä kun en ole sillä ajanut, mutta kaksi RX8:ia ei pysynyt ehjänä 4S:llä... :wink:
Joo sulla oli se vanha versio missä emo irtos, korjattu tekinillä oisko 2 vuotta sitten :)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Koheltaja - 13.03.12 - klo: 19.27
Heitin tuon kommentin pilke silmäkulmassa vastapiikkinä tosta iX8 6s kestosta :wink:

Niin oli vanha malli joka tuppasi pimenemään, käsitykseni mukaan ne ongelmat on olleet jo muutaman vuoden ajan historiaa. RX8 combo oli kyllä hieno setti ajaa, ei jättänyt ketään kuskia kylmäksi jotka sitä pääsi kokeilemaan.

Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: topcat - 20.03.12 - klo: 15.00
Viestin teksti leikattu tästä

Laitan tännekin tuon toisaalle kirjoittamani ohjeen / vinkkilistan kasikrossarin sisälle säätämisestä.
[url]http://foorumi.rcareena.com/viewtopic.php?p=850#p850[/url] ([url]http://foorumi.rcareena.com/viewtopic.php?p=850#p850[/url])


 - Hount

Todella hyvää asiaa Hountilta. Kiitos näistä.
Semmonen jä askarruttamaan että ajaako radalla joku patterikasia jarruservon kanssa?
Kaikki mitä olen nähnyt on muistaakseni ollut moottorijarrulla...
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 20.03.12 - klo: 15.42
Mä ajoin pari kesää sitten jonkin verran. Kui?
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 20.03.12 - klo: 16.43
Niin oli vanha malli joka tuppasi pimenemään, käsitykseni mukaan ne ongelmat on olleet jo muutaman vuoden ajan historiaa. RX8 combo oli kyllä hieno setti ajaa, ei jättänyt ketään kuskia kylmäksi jotka sitä pääsi kokeilemaan.
Joo seon kyllä loistava tuote mutta maksaa maltaita. Ei oo ihan jokaisen lompakolle sopiva. Tekiniltä tosin aika kova veto että ne korjas kaikki säätimet takuuseen mistä lähti tuo emo irti ja päivittivät uusimpaan malliin, jopa ne mitkä oli takuuajan ulkopuolella. Et kait se menee sit niin että jos maksaa paljon niin saa myös paljon vastinetta rahalle.

En kehtaa edes itselle ostaa tommosta vaan tyydyn suosiolla hobbywingiin tän kesän osalta.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 20.03.12 - klo: 16.54
Eli tuletko ajamaan M8e :tä siis? Hyvä hyvä..

e: Ehkä oikeampi paikka olisi ollut tämä http://rc10.fi/index.php?topic=63220.0 (http://rc10.fi/index.php?topic=63220.0)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Koheltaja - 20.03.12 - klo: 18.24
Tekiniltä tosin aika kova veto että ne korjas kaikki säätimet takuuseen mistä lähti tuo emo irti ja päivittivät uusimpaan malliin, jopa ne mitkä oli takuuajan ulkopuolella. Et kait se menee sit niin että jos maksaa paljon niin saa myös paljon vastinetta rahalle.

Eka säädin kun pimeni niin auto jäi kaappiin pitkäksi aikaa, sitten tuli tilattua toinen säädin ja piti lähettää eka korjaukseen. Lähettäminen pitkittyi ja sain myös toisen säätimen mykäksi. Nyt oli kaksi säädintä mitkä makasi vielä useamman kuukauden laatikon pohjalla, sitten sain aikaiseksi lähettää säätimet suoraan Tekinille, toisessa oli ostokuitti tallella ja toisessa ei. Mukaan laitoin myös moottorin kun luulin että vika on siinä. Säätimien lähettämisestä meni kolmisen viikkoa kun sain paketin takaisin, toinen säädin oli korvattu uudella ja toinen korjattu, mukana olleeseen koneeseen oli vaihdettu laakerit ja kone puhdistettu vaikka siinä ei mitään vikaa ollutkaan.

Näin pitää takuiden toimia, siinä on monella opittavaa. Vaikka mulla oli huonoa tuuria RX8 säätimien kanssa ja jenkki kamppeet on kalliita, niin siitä huolimatta Tekin menee vakaaseen harkintaan jos teen kesäksi patterikasin toisesta DNX:stä.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 20.03.12 - klo: 18.28
Eli tuletko ajamaan M8e :tä siis? Hyvä hyvä..

e: Ehkä oikeampi paikka olisi ollut tämä [url]http://rc10.fi/index.php?topic=63220.0[/url] ([url]http://rc10.fi/index.php?topic=63220.0[/url])

täysin offtopic:

Sähköt menee varmaan sähkö TeamC rallygame autoon tai truggyyn, katotaan nyt mihin keksin noi laittaa.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: topcat - 21.03.12 - klo: 22.24
Mä ajoin pari kesää sitten jonkin verran. Kui?
Ihmettelin vaan miksi jarruservolliset autot on niinkin harvinaisia, etenkin kun jarruservolla voisi välttää tuon moottorilla jarruttamalla palavan noparin. (Hount:n teksti huonoista akuista ja jarruttamisesta).

Aika monessa autossa ei taida olla mahdollisuutta laittaa jarruservoa? Tekno rc:n konversiosarjoissa jarraservon käyttö on mahdollista.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 23.03.12 - klo: 22.07
Joo, totta.

Se on kuitenkin vähän niin että mitä vähemmän tekniikkaa sen parempi.

Ulkona et joudu kauheesti jarruttelee, sisäradat ovat eri asia. Tosin ei sielläkään ole mulla Tiksissa ongelmia ollut. Eli vähän ratakohtainen juttu.

Itse en ole huolissani tulevasta kesästä ilman jarruservoa.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: uijui - 02.04.12 - klo: 19.10
Onko näitä nyt sitten kuinka paljon, ja tuleeko kisoja?? Hieman hirvittää tuommonen vehje ja tuo oma ajotyyli, voi tulla ongelmia  :afro:

Ajattelin myös että 2x shorty lipo 4400mah 50c voi toimia???
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: topcat - 05.04.12 - klo: 11.54
Jaa-a, aika näyttää tuleeko kisoja lisää. Talvella Nokialla ajetussa sisäkisassa oli 13 kuskia. Kesäksi näille soveltuvia M8 ratoja on runsaammin käytössä kuin talvella sisäratoja, joten luulisi että kesäkaudelle kuskejakin löytyisi lisää?
Luokkaan soveltuvia autoja ainakin näyttää olevan runsaasti kaupan. Mistäköhän se kertoo, toivottavasti siitä että porukka on päivittänyt kalustoaan uusilla vastaavilla ja siksi vanhat kiertoon.

Ei muuta kun auto ajoon ja sille sopivaa ajotyyliä opetelemaan! Ei se sen ongelmallisempi ole kuin kuin muutkaan.

Tuo  4400mah 50c lipo toiminee hienosti.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 05.04.12 - klo: 11.58
Niitä kisoja tulee sitten kun autoilla ajetaan radalla. Uskoisin että tästä vuodesta tulee kuitenkin aiempia vuosia parempi tämän suhteen. Tekniikkaa ja välineitä on tarjolla aiempaa enemmän ja paremmin. Itse aioin ainakin yrittää.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 05.04.12 - klo: 15.07
Toivotaan, että saadaan järjestettyä lisää kisoja. Itse olen valmis uhramaan aikaani siihen, että saadaan vaikka Nokialle sisälle vielä kisat vuonna 2012. Ajettelin tässä tosin työmatkalla sellaista, että olisiko tuon SC summer cupin ohessa mahdollista ajaa "epävirallista" M8e-kisaa tai jopa sarjaa? Samalla vaivalla kaksi kisaa? Ulkoradoillehan nää patterikasit on tehty! Mä voisin hoitaa yhteyshenkilön hommia yms "jonninjoutavaa". Tosin, aika monella M8e-kuskilla on se SC-auto kanssa, joten miten käy fokuksen jakamisen kanssa...

No, heitänpä tän idean ilmaan. Ampukaa alas tai kannatelkaa sitä siellä  :azn:
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Bigbear - 05.04.12 - klo: 23.32
Tääötä löytyy säätimiä, jotka kestää
http://mgm-compro.com/index.php?cat=brushless-speed-controllers-x-series (http://mgm-compro.com/index.php?cat=brushless-speed-controllers-x-series)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 05.04.12 - klo: 23.34
Tääötä löytyy säätimiä, jotka kestää
[url]http://mgm-compro.com/index.php?cat=brushless-speed-controllers-x-series[/url] ([url]http://mgm-compro.com/index.php?cat=brushless-speed-controllers-x-series[/url])


Noi on varmaan ihan hyviä johonkin traktoriin tai 1/5 autoon :) Ihan turha laittaa ylimitoitettuja sähköja 8 autoon :)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Bigbear - 05.04.12 - klo: 23.59
Tääötä löytyy säätimiä, jotka kestää
[url]http://mgm-compro.com/index.php?cat=brushless-speed-controllers-x-series[/url] ([url]http://mgm-compro.com/index.php?cat=brushless-speed-controllers-x-series[/url])


Noi on varmaan ihan hyviä johonkin traktoriin tai 1/5 autoon :) Ihan turha laittaa ylimitoitettuja sähköja 8 autoon :)


Jep. Ajattelin jos hommais yhden mikroautoon :)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 06.04.12 - klo: 21.42
Jep. Ajattelin jos hommais yhden mikroautoon :)

Mitäs olet mieltä kuuluuko edellinen aiheeseen.. no antaa olla.

M8e voi olla ihan kova juttu tulevana kesänä.. toivon!
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: topcat - 06.04.12 - klo: 22.23
Toivotaan, että saadaan järjestettyä lisää kisoja. Itse olen valmis uhramaan aikaani siihen, että saadaan vaikka Nokialle sisälle vielä kisat vuonna 2012. Ajettelin tässä tosin työmatkalla sellaista, että olisiko tuon SC summer cupin ohessa mahdollista ajaa "epävirallista" M8e-kisaa tai jopa sarjaa? Samalla vaivalla kaksi kisaa? Ulkoradoillehan nää patterikasit on tehty! Mä voisin hoitaa yhteyshenkilön hommia yms "jonninjoutavaa". Tosin, aika monella M8e-kuskilla on se SC-auto kanssa, joten miten käy fokuksen jakamisen kanssa...

No, heitänpä tän idean ilmaan. Ampukaa alas tai kannatelkaa sitä siellä  :azn:
Onko porukalla tietoa miten nuo SC summer cupin radat soveltuu M8e autoille?
Ideana ehdottomasti hyvä, radat vaan hieman mietityttää. Olisko parempi kuitenkin pyrkiä m8 radoille saamaan kesän mahdollista kisaa?
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Bigbear - 06.04.12 - klo: 22.56
Ainakin vantaalla on polttisrata ja sen rinnalla sähkis rata, eli baanaa löytyy.

Pitäisikö perustaa myös. SC mod luokka vaikka 4s eli tupla tehoilla, ei niillä taitaisi olla jakoa kuitenkaan m8e laitteille.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Nicke - 06.04.12 - klo: 23.03
Pitäisikö perustaa myös. SC mod luokka vaikka 4s eli tupla tehoilla, ei niillä taitaisi olla jakoa kuitenkaan m8e laitteille.

Jos nyt kuitenkin lähdettäisiin siitä että saadaan edes tavallinen sc luokka pyörimään ulkona, ei ole aiemmin onnistunut.

Mielestäni patterikasit kuuluu samalle radalle polttiskrossareiden kanssa, sinne ne on suunniteltu  :wink:
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 06.04.12 - klo: 23.06
Jos nyt kuitenkin lähdettäisiin siitä että saadaan edes tavallinen sc luokka pyörimään ulkona, ei ole aiemmin onnistunut.

Mielestäni patterikasit kuuluu samalle radalle polttiskrossareiden kanssa, sinne ne on suunniteltu  :wink:

+1 ehdottomasti tälle.

TeamC T8e RTR (TR8e) Gens Ace 2S 50C 5000mAh (http://www.youtube.com/watch?v=arrnVsIIaQI#)

tuolla ne menee mukavasti, miks pitäis näitä alkaa tunkee väärille radoille?
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 06.04.12 - klo: 23.21
Polttisradalla tietysti.. haloo.

Älkää nyt sitä asiaa lähtekö sotkemaan mihinkään suuntaan, please!!

Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Bigbear - 07.04.12 - klo: 00.41
Polttisradalla tietysti.. haloo.

Älkää nyt sitä asiaa lähtekö sotkemaan mihinkään suuntaan, please!!
Tätä minäkin tarkoitin. Lavangolla on mainio polttis rata
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 08.04.12 - klo: 11.40
Joo, polttisradalle vaan. Takatalvi valitettavasti nyt hieman viivästyttää ulkokauden avaamista...

Olisihan se komeaa saada polttisradalle (esim Lavankoon, Tampereen tilanteesta ei pysty lupaamaan mitään) patterikasikisa, jossa vois ajaa niitä 10-15 minuutin eriä. Keväällä ulkona ei pitäis vehkeiden lämpöjen olla ongelma. Ja jarruahan ei tartte  :grin:
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 08.04.12 - klo: 12.16
+1

Ajmaan vaan kun rata aukee...
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: uijui - 14.04.12 - klo: 12.16
Elikkä väärä topicci, mutta kysyn nyt vielä ennenkuin tilaan. Elikkä 4S akulla aion ajaa, onko tämä nyt sopiva, kun jossain oli isompia KV lukemia mitä suositeltiin. Auto on TLR 8ight-e 2.0 ja akut tosiaan kymppiauton shortyä ja saddlepackkia 50-90c 4s.. Auton ei tarvitse lähteä lentoon, kunhan voimaa on sopivasti kisoja ajatellen? Esim. tässä setupissa on xcelorin 1700kv kone http://www.tlracing.com/ProdInfo/Files/LOSA0807_SetUp_Drake_Standard2011.pdf (http://www.tlracing.com/ProdInfo/Files/LOSA0807_SetUp_Drake_Standard2011.pdf)  epa 85 kaasussa.....Eli onko tämä hyvä combo kisaa varten????

http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=236 (http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=236)

Combo-M7A
81040220
(Blue)
81040221
(Black)
For 4S Lipo
Off-road:10-16
Monster:16-21
For 6S Lipo
Monster:15-21
XERUN-150A-SD
XERUN-4274SD
Sensored, 1800KV
LCD Program Box
P32, 21T
M1, 13T
1. Buggy/Truggy
very powerful competition
2. Nitro-Powered converts to Electric-Powered
3.  Monster pro race
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: MirosHima - 14.04.12 - klo: 13.01
Onko porukalla tietoa miten nuo SC summer cupin radat soveltuu M8e autoille?
Ideana ehdottomasti hyvä, radat vaan hieman mietityttää. Olisko parempi kuitenkin pyrkiä m8 radoille saamaan kesän mahdollista kisaa?

JKL rata ainakin soveltuu, koska on M8 rata, jossa ajetaan vaan sähköllä vain osaa rataa.

Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 16.04.12 - klo: 18.03
Olisko se siis teoriassa mahdollista, että SC Cupin ohessa voisi ainakin jossain osakilpailuissa ajaa patterikasilla vaikka 7-10 minuutin eriä muutaman ja sitten hiukka pidemmän finaalin, tyyliin 15 min? Kisaajia tuskin tulee mitään viittäkymmentä :) Jos tämä sotkee SC Cuppia, niin sitten ei ole mitään järkeä tulla mukaan, hoidetaan yksi luokka kerrallaan kuntoon.

Ajattelin vain, että jos onnistuu, niin vois alkaa ihan ajoissa vetää tätä projektia.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: HLuomanen - 18.04.12 - klo: 18.11
Teoriassa jos SC-autoja tulee 50-70 kpl niin kisapäivä kestää niillä aamukahdeksasta iltaseitsemään ilman sivuluokkia. Tai niin oli ainakin SC Winter Cupin kahdessa viimeisessä kisassa. Eli ne erät mitä ajetaan sivuluokkia on suoraan poissa pääluokkien ajamisesta.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: MirosHima - 18.04.12 - klo: 21.16
Olisko se siis teoriassa mahdollista, että SC Cupin ohessa voisi ainakin jossain osakilpailuissa ajaa patterikasilla vaikka 7-10 minuutin eriä muutaman ja sitten hiukka pidemmän finaalin, tyyliin 15 min? Kisaajia tuskin tulee mitään viittäkymmentä :) Jos tämä sotkee SC Cuppia, niin sitten ei ole mitään järkeä tulla mukaan, hoidetaan yksi luokka kerrallaan kuntoon.

Ajattelin vain, että jos onnistuu, niin vois alkaa ihan ajoissa vetää tätä projektia.

Eiköhän sinne mahu, jos ei tule 60kuskia SC:tä ajaan. Ajokaavio pitää olla sama molemmassa luokassa, muuten joutuu tekeen aikataulun kanssa liikaa hommia.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mrinne - 20.04.12 - klo: 09.58
Teoriassa jos SC-autoja tulee 50-70 kpl niin kisapäivä kestää niillä aamukahdeksasta iltaseitsemään ilman sivuluokkia. Tai niin oli ainakin SC Winter Cupin kahdessa viimeisessä kisassa. Eli ne erät mitä ajetaan sivuluokkia on suoraan poissa pääluokkien ajamisesta.

Tuskin tulee päälle 50 kuskia ajamaan ainakaan ekan kisan jälkeen kun huomataan ettei takavedolla tee mitään ulkona suomen radoilla SC luokassa... on nimittäin niin vmäinen ajettava. Radan pitää olla vähintäänkin märkä jos meinaa että siitä tulee jotain.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: jon.lindgren - 20.04.12 - klo: 10.15
Tuskin tulee päälle 50 kuskia ajamaan ainakaan ekan kisan jälkeen kun huomataan ettei takavedolla tee mitään ulkona suomen radoilla SC luokassa... on nimittäin niin vmäinen ajettava. Radan pitää olla vähintäänkin märkä jos meinaa että siitä tulee jotain.

Montako kisaa mrinne on ajanut ulkona SC-autolla?
Tai edes nähnyt videoita?

Hyvin toimii kuivallakin radalla, miehestä se on kiinni.

Aiheeseen takaisin sen verran, että SC-autolle muokattu rataprofiili ei ole M8e:lle mielenkiintoinen. Ajamaan tietenkin pystyy... Kuten missä vaan.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 20.04.12 - klo: 11.38
Olen ajanut, mm. Jyrkkälässä. Ja Espoon radalla.

Kyllä se kokeneelta menee mutta aloittelijat voivat kokea pienen yllätyksen; AIVAN eriasia kuin WJ sisäradalla ajo....

ps. GT warrior tunnari palautettu! Kiitos ylläpidolle.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: MirosHima - 20.04.12 - klo: 18.51
Teoriassa jos SC-autoja tulee 50-70 kpl niin kisapäivä kestää niillä aamukahdeksasta iltaseitsemään ilman sivuluokkia. Tai niin oli ainakin SC Winter Cupin kahdessa viimeisessä kisassa. Eli ne erät mitä ajetaan sivuluokkia on suoraan poissa pääluokkien ajamisesta.

Tuskin tulee päälle 50 kuskia ajamaan ainakaan ekan kisan jälkeen kun huomataan ettei takavedolla tee mitään ulkona suomen radoilla SC luokassa... on nimittäin niin vmäinen ajettava. Radan pitää olla vähintäänkin märkä jos meinaa että siitä tulee jotain.


 nyt on pakko sanoo, että opettele ajaan. Tuuppi sc om helvetin hyvä ajaa ulkona.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 20.04.12 - klo: 23.52
pidän vastauksestasi  :wink:
kerro sit sama niille 50:lle jotka tulee kokeilee SC tuuppia into piukassa  ja tod näk pettyy :wink:
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 20.04.12 - klo: 23.56
pidän vastauksestasi  :wink:
kerro sit sama niille 50:lle jotka tulee kokeilee SC tuuppia into piukassa  ja tod näk pettyy :wink:
Ihan sama kuin sisälläki, tarviit toimivat renkaat että on järkeä ajaa. Tuuppi nyt muutenki on semmoinen auto, että ajetaan rauhassa edeten, ei se ole mitään räiskimistä.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 21.04.12 - klo: 00.16
eli just niinku aloittelijat tykkää  :grin:

not mut tää on M8e topikki ja tuuppi SC ei oikeestaan liity asiaan.. M8e ON aloittelijaystävällinen luokka, sehän me tiedetään - saa ajaa kovaa, räiskiä, ja renkaillakaan ei niin väliä <-- 4WD  :cool:
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: goos - 21.04.12 - klo: 08.15
eli just niinku aloittelijat tykkää  :grin:

not mut tää on M8e topikki ja tuuppi SC ei oikeestaan liity asiaan.. M8e ON aloittelijaystävällinen luokka, sehän me tiedetään - saa ajaa kovaa, räiskiä, ja renkaillakaan ei niin väliä <-- 4WD  :cool:
Listasit juuri 3 asiaa mitkä tekee luokasta huonon aloittelijoille. Jos luulet että kilvanajo on räiskimistä, pääsuoran huippunopeus ja että renkailla ei ole väliä et tuu koskaan kehittymään kisaajana.

Eli kas kummaa M8e luokassa(niinkuin kaikissa muissa luokissa) pärjää parhaiten kun ajaa rauhassa linjaa, miedoilla tehoilla, ettei kulje liian lujaa ja katsoo, että on abouttirallaa ne parhaat renkaat alla.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: jon.lindgren - 21.04.12 - klo: 10.08
Olen ajanut, mm. Jyrkkälässä. Ja Espoon radalla.

Kyllä se kokeneelta menee mutta aloittelijat voivat kokea pienen yllätyksen; AIVAN eriasia kuin WJ sisäradalla ajo....

ps. GT warrior tunnari palautettu! Kiitos ylläpidolle.

Mika, kysyin kisoista, en treeneistä. Eri juttu kuten tiedät.
Viimekesänä kymmenvuotiaatkin pärjäsivät ihan hyvin kisoissa, ei ollut mahdotonta.

M8e sopisi parhaiten kansallisen kisan näytösluokaksi jos sellaisia M8:lle järjestettäisiin.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 21.04.12 - klo: 20.45
Totta. Kisoissa Jyrkkälässä, ekat laatuaan. Ei tarvii mennä toiste. OK, opettelen ajaa.. meinaan vaan että monelle nyt innostuneelle totuus voi olla karu.

Goos, kymmenen vuoden jälkeen en kauheesti luule enäää mitään. Kauan sä olet kilpaillut?
Jep, olen ajanut M8ia ja heikolla menestyksellä ja kuulun niin rauhallisimpiin kuskeihin. Voisiko sanoa ihan vtun ylivarovainen. Mut mä inhoon kaataa.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 21.04.12 - klo: 21.13
eli just niinku aloittelijat tykkää  :grin:

not mut tää on M8e topikki ja tuuppi SC ei oikeestaan liity asiaan.. M8e ON aloittelijaystävällinen luokka, sehän me tiedetään - saa ajaa kovaa, räiskiä, ja renkaillakaan ei niin väliä <-- 4WD  :cool:

No joo, aloitteluun kyseinen auto ei varmasti ole paras eikä hyväkään, kuten goos tuossa jo aikasemmin asian ilmaisi. Tolkuton teho/painosuhde + neljättä kiloa massaa tekee autosta jopa vaarallisen.

MUTTA, se missä mielessä allekirjoitan tuon aloittelijaystävällisyyden, on se, että patterikasi on vakaa ajaa! Yksi mutteri radalla ei saa sitä kippaamaan. En pidä itseäni todellakaan hyvänä tai edes kohtalaisena kuskina, mutta Nokian radalla patterikasilla ajaminen opetti mua paljon. Ei (ainakaan omasta mielestä) älytöntä 110% kaasulla räppäämistä, vaan linjoja uskalti hakee lähempää mollia jne, kun tiesi, että se ei vedä heti katolleen. Sieltä korokkeelta oli niin pitkä matka alas ja ketuttihan se...

Hitaasti kiiruhtamalla! :azn:
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 21.04.12 - klo: 21.32
Totta Ande. Erittäin aloittelijaystävällinen luokka, ulkona mittasuhteet ovat aivan toiset kuin sisäradalla ja muuttujat niinikään, siellä nää rulaa.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 01.05.12 - klo: 23.54
Viime sunnuntaina Volvospeden tuuppi slash corri kyllä kulki ihmeen nätisti, tosin baana oli aika sileäkin. Tuollainen kyllä rohkaisee ajamaan ulkonakin tuuppi corrilla, meni huomattavasti paremmin kuin imuistelin.
Tietysti eihän se mikään tykki ole mutta ei sen tarvii kai ollakaan, ja ratahan oli hieman ylimitoitettu (polttisrata).

Mutta asiaan: Hyviä uutisia ainakin PK-seudun M8e kundeille ja gimmoille http://rc10.fi/index.php?topic=11310.msg601751#msg601751 (http://rc10.fi/index.php?topic=11310.msg601751#msg601751) , myös kauempaa erittäin isosti tervetuloa mestoille sunnuntaisin (ja tietysti muulloinkin)

Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: uijui - 10.05.12 - klo: 18.53
Briteissä isot pojat ajaa näilläkin kilipaa tosissaan:

http://www.redrc.net/2012/05/lee-martin-wins-brca-18th-ep-buggy-rd1/ (http://www.redrc.net/2012/05/lee-martin-wins-brca-18th-ep-buggy-rd1/)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: Vesa - 10.05.12 - klo: 20.05
Suomessakin toivoisin näkeväni luokan joskus jopa SM-sarjana. Tai aluksi edes kansallisena sarjana.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: uijui - 10.05.12 - klo: 21.34
Niin minäkin. Jos tästä joku seppä värkkäisi sarjan, kisoja tai jotain, niin osallistun heti, koska kalusto löytyy. Ja näitä mörököllejä alkaa löytymään suht paljon, ja herättävät kiinnostusta, koska kyseeasä näyttävät laitteet, ilman savua, ääntä ja hajua....Itsellä ei aika, eikä kiinnostus riitä sarjan tai kisojen järjestämiseen.... töissä saa tarpeekseen projektihommista....
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 10.05.12 - klo: 21.43
Briteissä isot pojat ajaa näilläkin kilipaa tosissaan:

[url]http://www.redrc.net/2012/05/lee-martin-wins-brca-18th-ep-buggy-rd1/[/url] ([url]http://www.redrc.net/2012/05/lee-martin-wins-brca-18th-ep-buggy-rd1/[/url])


Suomessakin toivoisin näkeväni luokan joskus jopa SM-sarjana. Tai aluksi edes kansallisena sarjana.


Niin minäkin. Jos tästä joku seppä värkkäisi sarjan, kisoja tai jotain, niin osallistun heti, koska kalusto löytyy. Ja näitä mörököllejä alkaa löytymään suht paljon, ja herättävät kiinnostusta, koska kyseeasä näyttävät laitteet, ilman savua, ääntä ja hajua....Itsellä ei aika, eikä kiinnostus riitä sarjan tai kisojen järjestämiseen.... töissä saa tarpeekseen projektihommista....


Ainakin Lavangossa on tulossa kisoja kesän aikana. Lähinnä iltaisin koska iltaisin sähköillä saa ajaa ja kesäillat ovat pitkiä eikvätkä kisat tällöin sotke polttisten ajoaikaa lainkaan.

Nyt vielä harjoitellaan; kokemukset ovat hyvät, en ole polttisten jalkoihin jäänyt, täysin päinvastoin. Ihan mielettömän makee työntää.

Uskaltaisin sanoa että kesäkuun alusta voitas alkaa käynnistää sunnuntai ilta kisoja paikallisille ja välillä lauantai iltaisin pitkämatkalaisille. Tervetuloa mestoille!

Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: kappi - 11.05.12 - klo: 06.14
Pirkanmaalla löytyy kiinnostusta tähän hommaan ja jonninverran. Tuossa paikallisen pulinafoorumin viestiketju http://www.prc-autoilijat.fi/smf/index.php?topic=915.0 (http://www.prc-autoilijat.fi/smf/index.php?topic=915.0)
Voi olla että tuo lista paisuukin vielä.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 11.05.12 - klo: 16.35
Joo, Nokiallahan ajettiin helmikuussa ekat M8e-kisat ja osaanotto oli riittävä kisojen pitämiseen, tosin viisi-kuusi ajajaa enemmän olis ollut hyvä. No, muutamat tekniset murheet tietty karsi joukkoa... Käsittääkseni hauskaa oli ja uskoisin, että sama porukka tulee mieluusti ajamaan uudelleen.

Ehkä nyt kesällä päästäis samoihin lukemiin tai jopa yli. Ulkoradalle kuitenkin menee se 10 autoa helposti. Ja lisäksi, sinnehän nämä vehkeet on suunniteltu. Sähkötkin saattaa kestää paremmin.

Mikäli jotain kisaa meinataan ajaa, niin voin toimia sen järjestelijänä, ellei muita vapaaehtoisia ole. Tietty, jos kisa on vaikka Lavangossa, niin paikallisten varmaan kannattaa hoitaa se :) Tietty, jos kisa on esim SC-kisojen yhteydessä, niin kisan "infrastruktuuri" on paremmin silloin kunnossa.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 12.05.12 - klo: 09.47
Yes. Hoidetaan.

Milloin haluaisitte ajaa ekan kisan Lavangossa ?

Tommonen tuli just ulos:
OffRoad 1:8 Brushless Cup in Oberhausen 2012 (http://www.youtube.com/watch?v=JH75CYJi_c8#ws)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 12.05.12 - klo: 10.43
Tällä hetkellä pystyn puhumaan vaan omasta puolestani, mutta kesäkuun toisella viikolla pitäis helpottaa sen verran, et pääsee ajamaan. Jos naksahtaa päässä sopivasti, niin ajelen vaikka yksin sinne  :wink:

Tässä ketjussa on nyt vaan aika paljon kaikkee muutakin M8e-autoihin liittyvää kuin sääntöehdotelmia, että pitäis varmaan jakaa kahtia. Toisessa muristaan säännöistä ja ajoformatista ja toisessa ylipäänsä milloin ja missä ajellaan. Vai kuinka näette asian?
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 04.07.12 - klo: 23.43
Kun tää thredi on nyt vähän vaiennut, niin laitettakoon tännekin, että m8e-jutuista on keskusteltu m8-kisojen yhteydessä. Lissää keskustelua täällä:

http://rc10.fi/index.php?topic=64913.0 (http://rc10.fi/index.php?topic=64913.0)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 09.07.12 - klo: 14.36
Olisko kertsi skabat vaikka elokuussa
Lavangossa mitään vaikka joku la ilta?
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 09.07.12 - klo: 15.39
Olisko kertsi skabat vaikka elokuussa
Lavangossa mitään vaikka joku la ilta?

Olis :) Treelle yritetään vielä ennen syyspimeitä saada ulkokisat, aikataulusta enemmän kun ollaan viisaampia...
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: mikari - 09.07.12 - klo: 15.46
Hienoa. Yritän järkätä tännekin jotain.
Jengi vois heittää yvllä tai vastaa töhän topikkiin
jos meinais tulla mukaan vaikka joku elokuinen
Lauantai (ilta)
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: andetee - 09.07.12 - klo: 15.50
Hienoa. Yritän järkätä tännekin jotain.
Jengi vois heittää yvllä tai vastaa töhän topikkiin
jos meinais tulla mukaan vaikka joku elokuinen
Lauantai (ilta)

Elokuussa mulle sopis la 11.8 paremmin kuin hyvin.
Otsikko: Vs: M8e kilpailuiden säännöt
Kirjoitti: PRCA - 27.07.12 - klo: 15.01
Kisat tulossa:

http://rc10.fi/index.php?topic=68426.0 (http://rc10.fi/index.php?topic=68426.0)