Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kukkalapio

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 53
1
Onko kellään kokemuksia tämän sopivuudesta pikkurevoon? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__26453__Turnigy_nano_tech_1500mah_3S_35_70C_Lipo_Pack.html

Korkeus on varmasti tiukka, mutta menisikö paikalleen?

Tää olis varmempi vaihtoehto, mutta näyttää olleen loppu jo jonkin aikaa. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__20391__Turnigy_nano_tech_1400mah_3S_40_80C_Lipo_Pack_TRA2823_Traxxas_compatible_1_16_.html

Jos jollain on hyvä ehdotus ohjausservoksi, laita linkki. Turnigy servo mykistyi yllättäen kesken ajon. Joku oikosulku varmaan.. Voi olla menny vettäkin, vaikka piirilevyssä ym ei kyllä hapettumaa näy. Rattaat on ehjiä.

Ostin auton käytettynä ja luulin että tässä ois keskidiffi. Mulla sitä ei kuitenkaan oo. Kuuluuko se olla vakiona? Vakio tukivarsien C-palat näyttää olevan aika kuraa. Tukivarren pallo pääsee heilumaan C-palan kuopassa, eikä sitä pysty millään kiristämään pois. Muilla samaa ongelmaa?

2
Sähköautot / Vs: Axial EXO
« : 13.07.14 - klo: 17.30 »
Jokos näihin saa suomesta varaosia? Tai ulkomaatkin käy mutta ois kiva kuulla jos jollain on joku hyväksi todettu paikka käytössä. Etutukivarsi pitäis nyt ensimmäiseks saada.  :smiley:

3
Radiolaitteet / Vs: Markan gigaradiot?
« : 02.07.14 - klo: 09.31 »
Moi. Onko ideoita kun hobbywing gt-2 radiosta lyheni kantomatka 10 metriin? On saattanu saada epäsoveliasta käsittelyä poitsulta. Vastarin antenni näyttää ehjälle, joskin vähän kärsinyt. Voiko vastarin antennin vaihtaa tavalliseen sähköjohtoon jos mittaa tasan samanpituiseksi? Sais sen poissuljettua. Entä lähettimen antenni. Sekin on vähä ruttusen näköinen ku pikkuihminen on hieman taitellu tota muoviniveltä. Jos vaihtais siihenki tavan johdon?

Helpompi ois tietty ostaa uudet. Tartteisin kahdetkin mutta kestää turhan kauan tulla kiinasta. Mikä on muuten ollu halvin paikka mistä toimitus ei kestä viikkoja?

Jos jollain on nurkassa ylimääräisenä halvat gigaradiot tai kahet niin ota yhteyttä! Pistänki muutes ostoilmoituksen..

4
Sähköautot / Vs: Kokemuksia "halpa" autoista
« : 01.07.14 - klo: 18.33 »
Kiva kun kokemuksia varsinkin trooperista on. Auto on vielä hommaamatta muiden kiireiden takia. Katsotaan nyt mihin päädytään. Joku käytetty tietty ois helppo ku sais nopeesti ja ei mene niin paljon päiviä ns hukkaan odotellessa varaosia. Nytki näemmä joku lrp s10 myynnissä. Pitääpä tutustua.

5
Sähköautot / Kokemuksia "halpa" autoista
« : 07.06.14 - klo: 18.51 »
Terve. Vuosia en ole enää seurannut millaista tarjontaa on erilaisissa autoissa. Nyt kuitenkin pitäisi ala-asteikäiselle vaimon veljelle jonkinlainen häkkyrä löytää. Väksin hinnan takia osuu silmään näitä hobbykingin selkeästi halpoja autoja. Onko näistä kokemuksia ihmisillä? Ainakin muutama vuosi sitten kun kopteripuolelle rupes noita hobbykingin malleja pursuamaan niin yllätyin itsekin että melko toimivia vehkeitä kokonaisuudessaan. Varsinkin suhteessa hintaan. Autolla pitäs vähä päästä nurmikollakin ni ei viitsis ihan pikkusta eikä 2wd ostaa. Nämä kriteerit aiheuttaakin jo suomen hintatasolla aika kovan nousun.

Pari mielenkiintoisinta hobbykingistä olivat nämä:

http://hobbyking.com/hobbyking/store/__45693__Basher_Nitro_Circus_4x4_1_10_Scale_Short_Course_Truck_ARR_.html


http://hobbyking.com/hobbyking/store/__24971__Turnigy_Trooper_SCT_4x4_1_10_Brushless_Short_Course_Truck_ARR_.html


Äkkiseltään foorumia lukasseena tuntuu että nää short courset on nyt muotia? En kyllä ymmärrä edes mikä autosta tekee short coursen, mutta väliäkös sillä.  :wink: Ihmetyksekseni en löytänyt haulla oikein mitään keskustelua hobbykingin ko autoista. Kai nyt joku on moisia kokeillut? Olisi mukava kuulla jotain kokemuksia ettei ihan summassa tartteis tilata. Myös muut ehdotukset ovat hyvin tervetulleita. Tosin hintaa ei paljo enempää tartteis olla. Tohon sais näppärästi jonku halvan radion ja akun + laturin mukaan samaan tilaukseen. Näistä suosituksia, mitkä ovat nyt olleet toimivia?

Kiitoksia vaivannäkijöille.

6
Traxxas / Vs: Traxxas E-Revo
« : 19.06.12 - klo: 15.48 »
Minulla on käytettynä ostettu 3.3 revo platinum, josta on tehty sähköversio turnigyn 150A combolla. On ollut hieman ongelmaa saada voimansiirtoa kestämään. Olisiko vinkkejä mistä saada kestävämpiä tappeja vaihteistoon, jotka laitetaan rattaan ja akselin läpi? Yleensä kestää maksimissaan pari akullista ja taas saa jonku tapin vaihtaa. Yritin porata akselin reikää isommaksi että saisi vahvempia tappeja käyttöön, mutta wurthin perusterällä ei ollut toivoakaan avartaa reikiä  :tongue:

Toinen ongelma tuntuu olevan nuo muoviset vetoakselit. Katsoin traxxasin sivuilta räjäytyskuvia ja ihmetyksekseni huomasin että e-revon brushless editionissa on samat akselit kuin mulla  :shocked: Vakiot kardaanit mulla on kestäny ihan hyvin, mutta vetoakselit eivät takana tahdo kestää paria akkua enempää. Tai aluksi ne kesti jonkin aikaa kun vaihteisto laukeili koko ajan. Nyt kun vaihteistossa on kaikki uutta ja on kestänyt edes vähän paremmin ni rupes vetarit paukkumaan. Uudet muovit kun vaihtaa vetariin niin yhden akun jälkeen on jo sisemmän nivelen "silmukat" venyneet aivan pitkuloiksi. Joo, ajan 6s lipolla, mutta vetarit eivät kestä vaikka en hypi takaperinvoltteja paikaltaan ja pidän slipper cluthin niin löysällä että aina kun käyttää kaasua pohjassa niin suhina vaan kuuluu kun lyö slipperi tyhjää. Ja ihan sora/nurmikkoajossa on ollut suurimmaksi osaksi. Ja hypyissä oon yrittäny olla tosi tarkkana ettei tuu kaasun kanssa alas.
Jos sijoittaisi (taas) muutaman kympin ja ostaisi noi traxxasin metalliset vetarit ni kestääkö ne sitte kunnolla? Onko kaikki muutkin brushless auton omistajat joutuneet vaihtamaan ne? Ja mistä ootte saanut ne halvimmalla tilattua?

7
Ongelmana on että Turnigy 150A säädin ei osaa tunnistaa lipon kennomäärää. Käytän Revossa sekä 5- että 6-kennoisia akkuja ja joudun joka kerta nypläämään vastarista noparin piuhan irti ja säätämään kortilla kennomäärän kun vaihdan eri kokoiseen akkuun. Jos laitan asetuksen automaattinen tunnistus niin se luulee että koko ajan on 6s pakka kiinni, eikä anna 5s pakalla kuin pari hönkäystä ja lyö cut offin päälle. En kuitenkaan viitsisi ajaa 5s asetuksella koko ajan ettei mene akut pilalle. Oisko kellään vinkkejä/neuvoja mistä voisi johtua? Säätimessä lukee Turnigy car 150a brusless control, mutta paketissa lukee sisällöksi SL-4074-2000KV-BLACK ja EZRUN-150A-V1-N. Tiedä sitte mikä firma ton on valmistanu..?

8
Radiolaitteet / Vs: SANWA MX-3X
« : 19.05.12 - klo: 16.03 »
Itselleni vastaten. Taitaa olla vastari rikki kun ei sitä vaan saa toimimaan teki mitä tahansa. Mistä tähän sais uuden vastarin? Kuulemma nuo uudemmat ei käy enää tän kanssa. Joku ansmannin malli pitäisi kuulemma ainakin käydä? Yritin googlettaa ja etsiä täältä mutta en löydä tietoa mikä kävisi. Muistaako joku?

9
Radiolaitteet / Vs: SANWA MX-3X
« : 16.05.12 - klo: 11.16 »
Tulee vähän vanhaat topiciin mutta kysyn kuitenkin tässä kun samasta radiosta on kyse.

Autona on traxxas revo turnigyn harjattomalla setillä ja Radioina tosiaan tuo Sanwan MX3. Tässä radiomallissahan kaasuliipasimessa on paljon enemmän liikerataa kaasu- kuin jarrupuolelle ja tästä tai muusta syystä johtuen nopari luulee että jarrua on koko ajan päällä. Onko tämä normaalia? Kun vetää kaasutrimmin täysille niin periaatteessa se riittää säätämään sen pois, mutta tämä ei tunnu järkevälle. Onko muita vaihtoehtoja? Pitäisikö se säätää esim noparista?

Ajamalla en ole vielä päässyt koko radioita testaamaan kun bindauksen kanssa on ongelmia. Nämä ovat ensimmäiset gigaradiot mulla niin voi olla ihan perusjutuistakin kiinni. Yritän radion alkuperäisen ohjelappusen mukaan bindata niin että nappi pohjaan, vastariin virrat, nappi ylös, lähettimeen virrat. Tällöin vilkkuva punainen valo jää palamaan ja kaikki näyttää olevan ok. Kuitenkin vähän aikaa räpläiltyäni radiohäiriöitä tulee solkenaan, punainen valo vastarissa vilkkuu ja välkkyy jotain nopeita sarjoja ja kantomatka on vain joitain metrejä tai ei sitäkään. Jos otan vastarista virrat pois ja takas päälle niin ei välttämättä löydä enää ollenkaan tai löytää kunnon häiriöiden kera. Kun bindaan uudestaan, se voi taas toimia esim puoli minuuttia kunnes valo rupeaa vilkkumaan vastarissa ja häiriöt alkavat.

Ostin radiot käytettynä. 1.5v vanhat vähän käytetyt. Edellisen omistajan mukaan toimivat muttei osaa auttaa säätämisessä kun ei ole itse niiden kanssa pelannut. Näin ajattelin että on helpompi kysyä neuvoa täältä. Lähetin näyttää patterien jännitteen olevan vielä hyvä (9.8v). Onkohan tässä kyse jostain perusjutusta minkä olen jättänyt huomioimatta/tehnyt väärin/unohtanut? Meinasi kärsivällisyys loppua kun eilen illalla piti vain heittää radiot kiinni ja lähteä ajamaan, mutta koko homma menikin läskiksi. Sitte ajoin vanhoilla 27Mhz radioilla joissa kantomatka on sen 30m.  :angry: Ja tietysti jos joku auttamishenkinen Lahtelainen tätä lukee jolla on kokemusta niin kädestä pitäen opastaminen lienee aina tehokkainta? Tässä tapauksessa laita yv.

10
Polttisautot / Schumacher Havoc
« : 07.04.06 - klo: 15.29 »
Ja kyllä se luisuttelu onnistuu nelivetoisellakin!  :wink:

11
Polttisautot / Renkaat
« : 09.07.05 - klo: 23.32 »
Ei niitä sinne ole pakko laittaa, mutta ne tuovat paljon ajettavuutta ja kestävyyttä. Ainakin savage menee ihan surkeaksi ilman inserttejä. Hyvät/sopivat insertit ovat kannattava hanke. Yleensä tulee monstereissa renkaiden mukana ostettaessa.

12
Polttisautot / Hpi Savage 3.0
« : 09.07.05 - klo: 23.26 »
Onneton ku oon ollu jonkin aikaa irti rc-asioista ja käyttämättä "kotisivujani" (ilmaispalvelu), niin ne olivat poistuneet.  :(  Olisin vain laittanut kuvan savagestani big joeilla. Ne on mun mielestä _TODELLA_ tyylikkäät savagessa! Ja ihan hyvä niillä oli ajaakkin jne.
ps. jos joku haluaa, niin pyytäkää sähköpostilla kuvaa, jollette jaksa muualta netistä etsiä...  :wink:

13
Polttisautot / Hpi Savage 3.0
« : 13.06.05 - klo: 18.05 »
Siis nimen omaan jos ryypytät puhaltamalla, niin älä missään nimessä starttaa samaan aikaan. Se tekee vain homman sata kertaa vaikeammaksi! Eikä mun järjen mukaan oikeen mitää hyötyä..

14
Polttisautot / Moottorilämmön mittaaminen?
« : 11.06.05 - klo: 21.29 »
Siitä tulpasta sen oikean lämmön pitäisi tulla.

15
Vapaa keskustelu / RC-Sanomat
« : 11.06.05 - klo: 21.10 »
Hyvin sä sami vedät, eiku siis ei mitää.. Niin, olishan mun itekki pitänyt jo tietää että muistan väärin.. Kerran kuussa siis. Joudunkin odottamana seuraavaa numeroa jo vähän kauemmin. No onneksi vanhassakin on vielä paljon selaamista, mitä ei ole luettu enempää kuin 3 kertaan!

16
Vapaa keskustelu / RC-Sanomat
« : 11.06.05 - klo: 20.48 »
Eikös sitä viikon välein tullut, vai miten se meni?

17
Onko tästä kisasta jollain videoaineistoa muusta kuin rata-ajosta? Anteeksi jos joku on jo ennen kysynyt samaa, mutta en ainakaan nähnyt. Ois mukava nähdä muistakin osa-alueista videota, kun en itse päässyt paikalle.

18
Vapaa keskustelu / RC-Sanomat
« : 11.06.05 - klo: 20.32 »
Juu, sami tietää vähän enemmänkin noista eduista jne. Odotan kyllä innolla seuraavaa numeroa. Taidan mennä nukkumaan yön paikallisen r-kioskin eteen, jos viitsin..
mä sain 4 kaveria mukaan, niin sain silti ton meisselisarjan, mutta nippareita en saanut, koska yks kamu jäi puuttumaan. Ne on tulossa, en tiedä milloin saan ne ittelle.

19
Vapaa keskustelu / RC-Sanomat
« : 11.06.05 - klo: 20.29 »
No mm. tässä topicissa voi noita suosituimpia juttuja lukea, mitä on muutama tullutkin. Jossain tanpereen suunnalla kai toimitetaan..

edit. oho sami kerkes eka kertoo toimituspaikan..

20
Yleinen keskustelu / Rock crawling?
« : 11.06.05 - klo: 20.26 »
Kyllä se aatu osaa! Tosi hienoja värkkejä väsäilet! Mites tohon tulee ohjaus, ku ei näyttäis olevan vielä?

21
Vapaa keskustelu / RC-Sanomat
« : 11.06.05 - klo: 20.20 »
Lainaus käyttäjältä: "hyper-pappa"

Tätähän saa siis ihan ärrältä jne.?
Juu, kyllä pitäis nykyään saada.. Ei välttämättä kerennyt vielä ihan joka nurkan ärrille, mutta luulisin että suurimpaan osaan, ehkä..

22
Vapaa keskustelu / RC-Sanomat
« : 11.06.05 - klo: 20.18 »
Lainaus käyttäjältä: "Jose.92"
Onko kuvaa muokattu, kun näyttää nuo sormet niin vaaleilta :|
Eei sitä mitenkään oo muokattu.. Miksi olis?  :?

23
Vapaa keskustelu / RC-Sanomat
« : 11.06.05 - klo: 20.14 »
Lainaus käyttäjältä: "Jose.92"
Kiskuri hinta. :(
No ei se nyt ihan kuitenkaan. Ajattele, että rupeaisitko itse tekemään ja kustantamaan ihan halvalla, eli jäisit aluksi ennen lehden leviämistä reilusti tappiolle? Kyllähän sä varmaan saat hyvin tingittyä, ku perustelet miksi sun pitää saada halvemmalla, jos sulla ei esim. oo vielä omaa tienestiä tai jotain. Jopa puoletkin voi tippua aika helposti hinnasta, tosin en saisi sitä täälä kertoa..

24
Vapaa keskustelu / RC-Sanomat
« : 11.06.05 - klo: 14.00 »
Siis mitä? Näettekö kaikki, stumpelokaan ei ole vielä tilannu lehteä? Lähettäkää sille edes yksi numero ilmaiseksi, niin hänkin jää takuuvarmasti myös koukkuun kuten kaikki muutkin!! Tää kato ei oo kalliskaan. Ilmestyy joka viikko ja hinta vain ja ainoastaan 15€/kpl. Kuitenkin kato pienen joukon tekemää jne, ettei nyt mikään ilmainen kuitenkaan.. No stumpelo, tilaamaan vaan muiden joukkoon!

25
Polttisautot / Moottori sammuu kiihdytyksen jälkeen!
« : 11.06.05 - klo: 13.52 »
Lainaus käyttäjältä: "ossi v"
Minä ainakin säädän niin pienelle että moottori sammuu ja sitten ihan hiukan takaisin.
En tiedä onko oikein :mrgreen:
No eihän siinä oikeastaan ole mikään oikein. Kaikki pitää miten haluaa.. Suuri tyhjäkäynti voi varmaan vaikuttaa polttoaineen ja kytkimen nopeaan kulutukseen. Myös koneen lämmöt saattavat nousta, sillä kone ei pääse "huilaamaan" edes jarrutusvaiheessa.

26
Polttisautot / halpa auto!
« : 11.06.05 - klo: 13.50 »
Osta joku käytetty, esim. kyosho pureten alpha. Se sopii aloittelijalle ihan hyvin. Sitten kun opit vähän säätämään konetta ja auto rupeaa pysymään hanskassa voit vaihtaa (jos rahatilanne sallii) astetta kovempaan luokkaan.

27
Polttisautot / Hpi Savage 3.0
« : 11.06.05 - klo: 13.48 »
Hobbylinnasta vaan. Itse ainakin olen tosi tyytyväinen hobbylinnan palveluihin!

28
Polttisautot / Hpi Savage 3.0
« : 11.06.05 - klo: 11.26 »
Se ei leivo kiinni, mutta väljistyy nopeasti liian laihojen säätöjen myötä. Kyllä sun on opeteltava sitä säätämään, muuten et voi ajaa.  8)  Säädä aluksi vaikka jonkun kokeneemman kanssa, niin opit huomaamaan milloin kone käy sopivilla säädöillä. Laita pääneula aluksi rikkaalle, sitten siitä pikku hiljaa kirit sitä 1/8 kierros kerrallaan ja aina välissä testaat miten toimii. Sitten kun se rupeaa kulkemaan täysillä kierroksilla hyvin, mutta kuitenkin käy pikkasen "nelitahtisesti", on seos sopiva. Sitten säädät alaneulan silleen, että 10sek jälkeen lähtee täysillä, mutta 30sek seisonnan jälkeen savuttaa ja röpöttää. Seuraa koko ajan koneen lämpöjä mittarilla. Jos ei ole mittaria, osta semmoinen, muuten säädöt menevät arvailuksi ja varsinkin ei kokenut säätäjä saa koneen hyvin äkkiä entiseksi.

29
Polttisautot / Moottori sammuu kiihdytyksen jälkeen!
« : 11.06.05 - klo: 11.21 »
Lainaus käyttäjältä: "wictro"
tyhjäkäyntikin voi olla liian alhainen, jolloin kaasua päästettäessä moottori sammuu, kun ei jaksa pyöriä, koska kytkin ei kerkeä irroittamaan välittömästi?

onko tyhjäkäynti millainen?
Mutta jos kytkin ei irroita välittömästi, koneen kierrokset laskevat hitaasti vauhdin laskemisen myötä, eli toisin sanoen on kaukana sammumisesta.  :P  Eikös vaan? Mutta tyhjäkäynti toki voi olla liian pienellä.. Onko koneella ajettu minkä verran?

30
Polttisautot / Moottori sammuu kiihdytyksen jälkeen!
« : 11.06.05 - klo: 11.19 »
Jep, ja jos kerran vika ilmeni vain uudella tulpalla, niin herää kysymys millainen tulppa se sitten on? Jos se on liian kuuma kesäkeleille? Mittaatko lämmöt mittarilla? Minkä lämpöinen koneesi on SUORAAN ajosta?

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 53