Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - neebo

Sivuja: [1]
1
Keskustelua kaupankäynnistä / Vs: Risut & ruusut
« : 27.07.18 - klo: 15.09 »
ruusuja käyttäjälle rjf, kaupat hoitui hienosti!

2
Keskustelua kaupankäynnistä / Vs: RcCenter.fi
« : 20.07.18 - klo: 20.09 »

Ok. Eli yrittäjä ei saa lomailla...
Jerzi

Tottakai yrittäjä saa lomailla. Mutta luulisi sen jo yrittäjän oman toiminnan ylläpitämisen vuoksi olevan järkevää järjestää lomailun ajaksi jonkun tavan jolla hoitaa nykyiset/tulevat asiakkaat ja heidän asiansa... Ei se loma mikään järkevä selitys ole ja kertoo kyllä enemmän yrittäjän ajatuksista toiminnastaan ja asiakaspalvelustaan jos 'lomailulla' asiat selitetään.

Itse en ole rccenterillä asioinut mutta ainakin kaverille tuli ostetut tavarat nopeasti. Toivottavasti saavat asiat toimimaan, ei ole kenenkään harrastajan hyväksi jos yrittäjiä alalla vähenee.


3
Yleinen keskustelu / Vs: Ebay kokemuksia?
« : 10.11.17 - klo: 17.53 »
Ebayhän ei ole mikään kauppa itsessään, vaan kauppapaikka jossa yrittäjät ja yksityiset voivat itse tavaroitaan ja tuotteitaan myydä(vertaa Suomen huutonet/tori). Postikulut päättää siis yrittäjä / yksityishenkilö itse, kannattaa aina tarkastaa lähettääkö myyjä tuotteita edes Suomeen. Tullithan määräytyy minkä hintaisen tuotteen ja mistä maasta sen itse ostat.

4
Yleinen keskustelu / Vs: Mitä teit tänään rc- autoosi?
« : 10.06.17 - klo: 00.02 »
Asso B44.2 tuli asenneltua uusi moottori ja nopari, vaati hieman johdotuksien pilkkomista ja kolvaamista mutta nyt taas 'hyrskyttää'. Huomenna tyypit  :afro:

5
Yleinen keskustelu / Vs: Mitä teit tänään rc- autoosi?
« : 12.05.17 - klo: 19.09 »
Purin SC10 perän kun auto tuntui käyttäytyvän tosi holtittomasti... Vikakin löytyi  :grin:


6
Tätä aloin mielenkiinnolla vähän laskeskelemaan...
Aloitin harrastuksen viime heinäkuussa Kiina monsteripaketilla, sisältäen muutaman lipon ja erillisen laturin (n. 350e), sitä nopeasti siinä parin kuukauden sisällä tuli hankittua varaosia, renkaat ja jotain muuta pientä n. 50e edestä.

Syyskuun alussa hankin Asso SC10 rungon rullaavana (n. 50e) johon siirsin kiinasähköt ja ilo vaan kasvoi. Alkutalvella tuli ostettua Assoon uudet sähköt, n. 100e ja nyt talven myötä Assoon erinäisiä osia varmaan noin 100 euron edestä.

Joulun paikkeilla tuli hankittua itselle Kyoshon Miniz auto, jota sitten talven yli tulikin laitettua erittäin paljon (nyt n. 500e edestä) osia.

Kevään investointeja on Asson b44.2 auto (n. 100e).

Varmasti jotain puuttuu mutta hienosti vajaassa vuodessa jo yli 1000 euroa upotettu harrastukseen, ja seuraavat ostokset tulevatkin jo ensiviikolla (akkuja, servo ja muuta pientä) johon hieman yli 100e taas uppoaa.

Eikä harmita pätkääkään, mahtava harrastus!  :cool:

7
Asson SC10:iin tuli tilattua Turnigy Trackstar 80A Turbo Sensored nopari ja TrackStar 10.5T Stock Spec Sensored motti, lisäksi tilasin Turnigyn aluiskarit tuohon testiksi kun olivat halvat, saa nähä korkkaako heti. Jospa niillä ajelis taas  :grin:

8
Keskustelua kaupankäynnistä / Vs: Risut & ruusut
« : 19.09.16 - klo: 19.14 »
Ruusut käyttäjille mordokai ja Miko

Nopeat kaupat, hommat toimii  :smiley:

9
Yleinen keskustelu / Vs: Minkä auton ostan -osio
« : 06.09.16 - klo: 10.30 »
Mutta Himotoon pitää tilata osat ulkomailta, että jos ei halua tilata osia ulkomailta, niin kannattaa valita Traxxas tai LaTrax merkkinen auto. Ne ainakin ovat kestäviä ja osat ovat hinta laatu suhteeltaan hyviä.

Totta joka sana, rc-kauppa myy himotoon varaosia (josta olen myös brontoon osia ostanut) mutta heilläkin varasto on rajallinen. Ulkomailta tilaamisessa on myös se ikävyys että toimituksessa kestää viikkoja, ei päiviä, kokemuksesta voin sanoa että on aika ikävää odotella päivitysosia useamman viikon kun polttelee kokoajan päästä ajeleen.

Varmasti tätä Kiina- vs. 'laatu'merkit keskustelua on käyty aiemmin ja käydään tulevaisuudessa, itse näen kysymyksen enemmänkin että mitä haluaa, haluaako laatumerkin astetta riisutummalla tekniikalla ja sähköillä, joihin löytyy osia lähes jokaisesta alan kaupasta. Vai haluaako ehkä astetta heikompaa laatua ja osien saatavuutta mutta taas asteen paremmilla sähköillä.

Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa, mutta tärkein silti lienee että uusia harrastajia saadaan joukkoon, oli se sitten se kiinalaite tai jokin tunnetumpi merkki.  :wink:

10
Yleinen keskustelu / Vs: Minkä auton ostan -osio
« : 05.09.16 - klo: 21.58 »
Alkoi RC-harrastus kiinnostaa ja kyselisinkin mikä mahtaisi olla hyvä maks 200e maksava auto. Käyttöympäristö ulkona, kaupungista löytyy asfalttirata, nurmimattopohjainen ’maastorata’ ja tarkoitus olisi myös ajella omassa pihassa hiekalla ja metsässä. Pitäisi kestää vettä ja pölyä. Saisi olla mielellään 4wd ja jos sillä pystyy ajamaan edes jotenkuten kivikossa tms vaikeampikulkuisessa maastossa, niin aina parempi. Puhdasta crawleria ensin mietin, mutta sen käyttöalue jää sen verran kapeaksi että jonkunlainen kompromissi varmaan olisi parempi.

Tässä muutamia vaihtoehtoja mitä itse olen katsellut:
http://www.rckauppa.fi/fi/rc-sahkoautot/1-himoto-emxt-4wd-24ghz-radiolla-ja-vedenkestaevaenae.html


Onko näistä joku suositeltava vai onko joku muu parempi vaihtoehto? Vai saako tuolla 200e semmoista mikä kannattaa ostaa, vai kannattaako tuokin raha käyttää johonkin ihan muuhun?


Tuo Himoto EMXT on sama auto kuin HSP Brontosaurus, jonka itse ostin vajaa pari kuukautta sitten, joten siitä voin sanoa pari sanaa. Auto muuten kestää hyvin, mutta muovisen wheelhubin pultinreiästä lähtee kierteet aika helposti (keulassa) ja tämä ongelma korjautuu vain päivittämällä kyseinen osa alumiiniseen (n. 4e Kiinasta tilattuna).  Muuten auto tuntuu toimivan ihan nätisti ja varmasti riittää aloittelijalle.

Radalla ajaessa sitten vakiosäädöt (varsinkin renkaat) eivät toimi yhtään ja saat taistella pidon kanssa. Noin kymmenen rata-ajokerran jälkeen omani näyttää nykyään tältä, eroaa siis melkoisesti jo vakioon, mutta toimii radalla mahtavasti. Vakiona auto kyllä toimii hyvin nurmikko- ja pihasudittelussa, mutta radalla kyllä alkaa vakiosäädöt hidastaa.

Muihin vaihtoehtoihisi en osaa ottaa kantaa. Tuota Himoto EMXT:tä / HSP Brontosaurusta voin suositella sillä varauksella, kunhan tiedostaa tuon wheelhub ongelman (käytännössä kannattaa tilata päivitysosat Kiinasta samalla kun tilaa/ostaa auton).

Itse erittäin tuoreena harrastajana suosittelen erittäin paljon harrastukseen tarttumista, tulee ainakin tekemistä iltoihin ku saa auto(j)a korjata, säätää ja ajaa (lue: rikkoa)!  :grin:

11
Sähköautot / Vs: HSP Brontosaurus 4WD
« : 11.08.16 - klo: 23.26 »
Itse ostin n. viikko sitten Bronton harjattomana ja suoraan 2S lipolla. Kyllä siinä voimaa piisaa tuolla kombolla varmasti jo kokeneemmallekin kuskille.

Kestävyydestä täytyy sen verran sanoa että itse kun youtubesta parit arvostelut katselin ja niissä mainittiin muovisen wheelhubin hajoavan herkästi (varsinkin edestä), itsellä hajosi jo toisella ajokerralla juuri kyseinen wheelhub. Wheelhubi on vakiona muovinen ja itsellä lähti hubin alatukivarren kiinnityksestä pultinkierteet ja pultti irtosi -> renkaan camberit nousi taivaisiin ja vetari irtosi. Tämä kävi tosi vauhdikkaassa nurtsibashauksessa (lähes täyskaasulla ja ei säälitty autoa, tarkoituksena hieman löytää rajoja).
Muuten muut muoviosat tuntuu olevan laadukkaita, eikä esim toisen puolen wheelhubissa ole ollut mitään ongelmaa.

Varaosia tuntuu saavan ihan Suomestakin, samaa autoa saa Himotona (näissä molemmissa samat varaosanumerot) ja monena muuna merkkinä myös, viimeisin bongaus on että myös jossain Rightin autossa on samat varaosanumerot (tosin Rightin tuotteissa varaosanumeron edessä on RT-tunnus).
Alumiinisia päivitysosia ei tunnu niin reilusti Suomesta löytyvän, nämä toki löytyy sitten ebayn kautta Kiinasta erittäin edullisesti (kaikki auton muoviosat pystyy päivittämään alumiinisiin). Itse tilasin heti ebaystä itselle alumiinisen wheelhubin muovisen tilalle (3,5€ postikuluineen) ja monien elvytysyrityksien jälkeen jouduin myös tilaamaan uuden muovisen wheelhubin Suomesta (n. 7€ postikuluineen). Toki Kiinakamassa toimitusajat heittelee parista viikosta useaan kuukauteen.

Alusta tuntui hieman laiskasti palautuvan hypyn jälkeen joten laitoin mukana tulleet jousien esijännityspalat ja tämä auttoi tuohon, nyt alusta palautuu hypyn jälkeen todella nätisti.

Pieni pettymys oli itselle kyllä tuon wheelhubin heikkous vakiona kun muuten auto tuntuu toimivan ja kestävän iskuja ja hyppyjä erittäin hyvin.

Jos auton hankkimista harkitsee, niin suosittelen kyllä valmistautumaan varsinkin wheelhubien kulumiseen, erityisesti jos tarkoituksena on nurtsilla/sorakentällä bashailla. Rata-ajossa uskoisin muovisen kestävän ihan hyvin.

Kyllähän se auton halpuus näkyy juuri näiden muoviosien laadussa ja kestävyydessä, mutta mielestäni hinnan ja laadun suhde on tämän auton kanssa kohdallaan, varsinkin juuri osien päivitettävyyden ansiosta.

Sivuja: [1]