Racing Factory

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Flameball

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 6
1
Tällä ei tule ajettua, niin laitetaan seuraavalle valmis setti.

Auto:
Team c tr8e alunperin, johon vaihdettu pohjalevyä lukuunottamatta t8e osat. Optiolistalla jousiteräsosia voimansiirrossa ja mm. Iskarit, iskaritornit, pohjalevytuet, tukivarsien päädyt ja moottoripukki vaihdettu. Huollettu/rakennettu enemmän tunteja kuin ajettu. Kilpaa ei ikinä. Voimansiirto pitäis kestää 6s, mutta 4s on ollut itselle ihan tarpeeks ja nopari ei tue kuin 4s.

Tekniikka:
-Hobbywing xr8 sct nopari
- lrp Dynamic 8 2100kv moottori
- Turnigy 1267hv servo
- Sanwa Mx-v radiot life-akulla

Mukaan:
- uusi t8e koppa
- uusi spoileri
- varaosasalkku (laakereita, moottori, nopari, tukivarsia ja päitä, vetareita, pinioneja jne... )
- renkaita 4 sarjaa (nurmelle, lumelle, soralle ja savelle)
- 1 pari akkuja ja johdotukset niille.

Ajoja varten tarvitsee laturin. Muuten valmis 1/8 setti tarvitsevalle. Huikee peli ajaa.

Hinta 600e ja postit ostajalle. Jos hakee, niin voin antaa käyttöopastuksen jos olet harrastusta aloitteleva ja sellaista kaipaat. Kuvia on halukkaille lisää. Loppui lisäysmahdollisuus kesken.

Sijainti Tuusula/Jokela. Yhteys yv tai nolnelnol-5679943 / Pekka

2
Sähköautot / Vs: ABC Hobby Gambado/Grid
« : 31.12.19 - klo: 15.20 »
Ehdottomasti tarttee tämä härveli tuon alumiinisen ohjausvivuston laakereineen. Nyt onnistuu keskityskin ohjauksessa. Kopan päädyin laittamaan kuitenkin kiinni perinteisin metodein. Auto vois kääntyä ahnaammin, kun vaihtais tuplanivelvetarit, mutta ne ovat melko arvokkaat joten ajellaan ilman. Jouduin aika maltilliseksi säätämään pyörien kääntökulmat ettei kuulunut jänniä ääniä vedossa pyörät ääriasennoissaan. Alkaa entistä enemmän tulemaan se fiilis että ns. Upgrademalli on oikeasti se ainut järkevä versio ostaa tästä autosta, koska siinä on kaikki päivitykset poislukien vaihteisto jo valmiina. Hinta on n. reilut tuplat vrt. Perusmalli. Hintaetu muihin vastaaviin poistuu, joten jäljelle jää puhtaasti oma mieltymys kyseiseen autoon jos pelkkää hankintaa ajatellaan.

3
Sähköautot / Vs: ABC Hobby Gambado/Grid
« : 15.12.19 - klo: 20.52 »
Ohessa kuva. Liimailin renkaat tänää ja vahvistelin reunat pikaliimalla samalla. Auto tarttee vielä kopan päälle ja sensorijohto täytyy vaihtaa.

4
Sähköautot / Vs: ABC Hobby Gambado/Grid
« : 13.12.19 - klo: 10.25 »
Noniin postilakosta toivuttu ja saatu paketillinen osia, että homma saattoi jatkua. Tilasin autoon suositellut alumiinipäivitysosat moottorin ympärille estämään voimansiirron hajoamista ennenaikaisesti. Lähtökohtaisesti siihen mielestäni riittää vain alumiiniset tukiosat muovisten tilalle kehdon päätyihin sen sijaan, että sivuja tarvitsisi välttämättä vaihtaa ns. premium-versioihin. No paremmat sivut tulivat nyt kuitenkin ja istuvuus oli kaikilla osilla hyvä suoraan. Vaihdoin ratastoon metalliset välirattaat ja autossa oli jo valmiiksi teräksinen välivetorattaiden akseli. Kyseisen akselin laakerit vaihdoin suosituksesta, koska suosittelivat ja aistin niissä jo uutuuttaan takkuilua. Niputin auton nyt siten, että käytin alkuperäistä spurria, koska mistään netin syövereistä ei kerrottu mitkä osat pitää olla siten, että välitysosat natsaavat keskenään. Nyt voin sanoa, että kombinaationa 25/25T toimii yksiin spurri/väliratas. Diffin päähän pitää laittaa 20t ratas. Autoon voi asentaa grande gambadon spurrin ja sitä tilatessa pitää tajuta tuo 25t/48/50t ostaa. Auto ei ole hiljaisimmasta päästä ja päästää varsin railakasta saundia voimansiirrosta varsinkin tuoreeltaan. Mekaanista ääntä voi vaimentaa jäykällä silikoniöljyllä/puttylla.

Moottorin johdotukset tein valmiiks tosiaan ja samalla pieni testiajo. Ohjauksen osat totesin menevän vaihtoon, koska alkuperäinen rakenne joustaa joka suuntaan eikä ole herkkä. Servo tekee hommansa nätisti, mutta vivusto ei toimi herkästi. Tämä lienee kyllä ominaisuus kaikissa m-luokan autoissa, että vivusto on valmiiks vailla alumiinisia,laakeroituja parempia osia vailla. En lue miinukseksi.

Kokonaisuutta arvostellen on todettava, että päivitysosia tämä vaatii joka tapauksessa nätisti toimiakseen. Alustaratkaisu on omanlaisensa ja hieman spesiaali. Onko tämä parempi kuin tamiya? Laadullisesti ei jää semmonen fiilis varsinkaan voimansiirron osalta (varsinkin kun parempilaatuista ei ole edes tarjolla). Muovilaatu on hieman erilaista ja jotenkin siistimpää viimeistelyltään. Isoimmaksi miinukseksi lasken varaosasaatavuuden, koska kotimaasta niitä ei tähän saa. Katotaan sitten miten tämä kulkee radalla kun saan vaivat pois.

Autoon on kori maalattuna ja se odottelee vielä asennusta, koska aattelin hoitaa magneeteilla sen homman kokeiluluontosesti tällä kertaa. Ostin herätteenä myös toisen miniauton, joka on 3 racing sakura mini mg evo. Nythän näitä on sitten hyvä vertailla, koska on pari hyvin erityyppistä minialustaa. Mini Mg:ssä on perinteinen alusta ja paljon päivitysosia parantamaan menoa. Siihen mulla ei ole vielä sähköjä, mutta saahan ne siirreltyä vaikka tästä jos tekee mieli kokeilla. Lähtökohtaisesti Mini MG:ssä enemmän osia saatavilla sekä päivitykseen että varaosina. Tilaukset saa tosin tehdä edelleen kiinaan suurimmalti osin. Hintaluokassa painitaan samassa gambadon kanssa, mutta mielestäni Mini MG tarjoaa enempi rahoille vastinetta. Varsinkin sen vuoksi, että Tamiyan M07 saa nypittyä paljon sakuraan menevää osaa.

Laitan vielä kuvia kun oon taas auton äärellä. Voin myös pyynnöstä ottaa vierekkäisiä vertailukuvia 3 Racingin kanssa jos jotakuta kiinnostaa nähdä.

5
Yleinen keskustelu / Vs: Korin maalausta
« : 05.12.19 - klo: 23.06 »
Vähän yritin taas. Tää on m-luokan etuvetoautoon. 1/12 käytännössä. Leivottu tamiyan ps-19 kilikalilla ja mustalla ruiskuvärillä.

6
Sähköautot / Vs: ABC Hobby Gambado/Grid
« : 22.11.19 - klo: 21.20 »
Autoa pällistelty lisää. Laitoin tähän heti säädettävät ohjauksen tukivarret eteen ja taakse vastaavat takapyörien ohjauskulmien säätöjä varten. Otin ne optiona autoa jo ostaessa mukaan. Jotkut ovat soveltaneet xrayn osia optioiden tilalla ja ne ovat varmaan vielä tuosta tukevampia. Eilen vaihtelin diffirasvat silikoniin. Suosittelevat 500k tai 1000k mutta semmosta ei nyt ollut hyllyssä niin meni hudyn super diff grease sisään. Tuli jämpti. Jousia vaihdoin ja vakioiskarit kasailin taakse. Alkuperäiset "iskarit" varmaan vaihtuu hyvin pian. Rakenne perustuu kitkaan ja rasvaan. Rasvat ja rakenne todennäköisesti likaantuvat ja toiminta heikkenee nopeasti. Öljyiskarit on optiona 50e/4kpl. Eikä voi soveltaa rakenteen vuoksi mistään muusta härvelistä.

Voimansiirron osalta totesin pienimpien laakerien menevän vaihtolistalle. Isommat oli ok kun laitoin hieman lisävoitelua laakeriöljyllä. Muutoin vakiovoimansiirtoa vois ehkä kokeilla 17.5t koneelle blinkynä max, koska kaikki rattaat ovat muovia ja turhan kapeita kontaktialaltaan. Vaihdan samalla kuitenkin rattaat metallisiksi, koska niitä saa ja porukalla ei ole niiden vaihdon jälkeen levinnyt osia laatikosta.

Fletan moottori sen sijaan meni paikoilleen kun vääntelin johtonastat kulmistaan suoriksi suoraan ylöspäin. Moottoria tähän hankkiessa ne mallit, joissa on johdot kiinteänä lähellä päätyä soveltuvat tähän parhaiten. Nopari, servo ja vastaanotin istui kiinni mukisematta ja moottorijohtoja varten tulee pari kiinnikettäkin mukana pitämään ne aisoissa. Servona toimii normi tai matalaprofiili, joista matalaprofiiliin saa vielä tarvittaessa lisäpainoja lykättyä pohjaan, koska tilaa on.

Laitoin yhen väliaikakuvan nykytilasta. Etupää on irrallaan atomeina, koska oottelen optioita, jotka meinasin suoraan asentaa ennen ajoja. Laitan lisäinfoa kun homma etenee.

7
Sähköautot / Vs: ABC Hobby Gambado/Grid
« : 20.11.19 - klo: 18.59 »
Noniin posti sai paketin perille ja ensimmäinen auto oli mulla, joka on pakattu vain muovipussiin. Säkki oli nidottu kiinni ja kyydissä lähes valmiiks koottu auto. Iskarit, koritolpat, renkaat ja etu"puskurin" pääsee asentamaan itse. Paitsi, että aion rakentaa autoa osittain uusiksi kunhan saan osia käsiini. Eli purkuhommiksi menee osittain joka tapauksessa. Autoa ei ole suunniteltu harjattomille sähköille ja se näkyy mm. siinä, että moottorikehto on hyvin ahdas esim. Muchmore fletan moottorille ja menee varmaan vain yhdessä asennossa moottorin johtonastojen mallin takia tai ei välttämättä ollenkaan ilman muokkausta (hienoista dremelöintiä). Palaan tähän myöhemmin. Ohessa muutama kuva. Muutaman ruuvin kerkesin jo aukaisemaan ennen kuvia ja tulitikkuaski on kokoa varten kuvissa. Muovilaatu vaikuttaa hyvältä ja komponentit saa istumaan muutoin tosi näppärästi paikoilleen. Ensivaikutelma lähtökohtaisesti hyvä.

8
Sähköautot / ABC Hobby Gambado/Grid
« : 13.11.19 - klo: 21.41 »
Onkos kellään foorumilaisella kyseistä m-luokan autoa? Itse tilasin just tommosen sen omaperäisen alustarakenteen takia kun kaikkee pitää tietty kokeilla. Auto on etuveto ja voimansiirrosta on sanottu suoraan ettei kestä supertehoja vaan ajettava blinkynä max 13.5t moottori (jolla silläkin varmasti tarpeeks kulkee). Itsellä suunnitelmissa 17.5t joku peruskestävä tekniikka. Autoon saa optiona vaikka mitä ja suoraan saa ostettua hiilariversion n. 2.5x hinnalla perusversioon nähden. Tarpeellisina päivityksinä perusmalliin toisaalla neuvottiin ostamaan cnc-jyrsitty voimansiirron kehikko ja teräsrattaita. Ilmeisesti joustaa turhan paljon vakiomuovit ja porukka saanut diffistä rattaan sileeks vakiohiluilla ja turhan kovilla tehoilla. Optiot on näppärä tilata rcmartista. Lisää autosta ja vapaata keskustelua kun saapuu ja alan kasailemaan.

9
Yleinen keskustelu / Vs: Kuvia omista Rc-autoista
« : 18.03.19 - klo: 18.01 »
FTX sai ylleen Axialin kopan. Ei ehkä paras mutta voittaa alkuperäisen 100-0.

10
Sähköautot / Vs: X Maxx 8s konversio & voimansiirto
« : 14.03.19 - klo: 19.44 »
Itse hankkisin keskidiffin. Kuulostaa turhan kovalta rääkiltä tuolle osalle.

11
Yleinen keskustelu / Vs: Korin maalausta
« : 15.02.19 - klo: 21.34 »
Maalailin yhen kopan tuossa viikko takaperin kokeellisesti testailemalla vähän kaikkea mitä voi kolmella eri värillä tehdä. Itse tykkäsin erityisen paljon marmoriefektistä, joka tuli sivuille kaupan muovikassilla mustaa töpöttämällä ja lopuksi helmiäispunaisella perään. Keskellä takana on ensin samaa punaista töpötetty ja sit mustaa perään. Siitä tuli hieman liekkimäinen efekti. Etuosassa on töpötetty punaista ja vedetty valkoinen alle. Näyttää lähinnä teurastukselta :D Mut tulipahan testailtuu kaikkee. Hauskannäkönen koppa kuitenkin :)

12
FTX:ään 4ws konversiota varten romut ja kasa kiinaservoja. Nii ja 3mm prikkoja kasa kiinasta kans kun ei niitä tunnu mistään löytyvän helposti kun tarttis välistä.

13
Yleinen keskustelu / Vs: src renkaat =vyörenkaat
« : 19.01.19 - klo: 13.10 »
käännä rengas ympäri käsissä ennen asennusta ja vetäse kierros pari ilmastointiteippiä pintaan, niin helpottaa kummasti tuo ilmiö. Tavan renkaat ei pysy muodossa missään autossa, jossa tehoja on reilusti. Renkaat suunnitellaan sillä kompromissilla, että niissä olisi sopivasti käyttöön pitoa, jolloin materiaalivahvuuskaan ei voi olla mikään aivan jäätävä. Ja kun painettakaan ei ole renkaissa, niin ilmiö on sama kuin nitrodragsterin takarenkaissa.

Vastatakseni kysymykseesi kannattaako tilata kyseinen tuote, niin youtuben videoiden perusteella kyllä. ei pumppaa oikein ollenkaan nuo renkaat. Soveltuvuudesta autoosi en tiedä mitään.

14
Yleinen keskustelu / Vs: Mitä teit tänään rc- autoosi?
« : 10.01.19 - klo: 23.28 »
Aloin SC10 muuntamaan buggyksi. Koppana team c t8 nitromalli, kun semmonen oli sopivasti tyhjänpanttina. Etupuskuri, takaspoikan kiinnitys ja etummainen korikiinnike jäi vielä toteuttamatta. Ideana oli tehdä corrista hieman vähemmän putsattava malli. Ja siinähän tulee tavallaan 1:8 takavetobuggy.

15
Yleinen keskustelu / Vs: Noobikysymykset
« : 28.02.18 - klo: 18.12 »
Työkaluissa hintaskaala on ihan tajuton. Jos tyydyt halvempiin runkoihin niin ihan jees laatua saa n. 2e/kpl hinnallakin. Toisaalta jos et halua pettymyksiä niin lado enempi rahaa pöytään. Itse ostin arrowmaxin irtokärkiruuvimeisselin n.30e hintaan ja se on aivan riittävä. Osa vaan haluaa eri koon ruuvarit irtonaisina jolloin ne maksaakin enempi.

16
Yleinen keskustelu / Vs: Mitä teit tänään rc- autoosi?
« : 16.02.18 - klo: 19.32 »
Noin. Vastustelun jälkeen löys kaikki muu paikoilleen jo paitsi vakaajat ja loput säädöt tehdään kun saa työkaluja niihin hommiin.

17
Yleinen keskustelu / Vs: Mitä teit tänään rc- autoosi?
« : 12.02.18 - klo: 18.36 »
Alkaahan se jo näyttää taas autolta. Sähköjä ja muita pisteosia odotellessa  :)

18
Yleinen keskustelu / Vs: Noobikysymykset
« : 10.02.18 - klo: 07.45 »
Tarviit nitroautosta jarruosia ja autossa pitää olla keskidiffi että toteutus ois kohtuullisen helppoa (pelkästään eteen). Katso lisäkuvia netistä toimintaperiaatteesta :)

19
Noniin. Sain ostettua aktivaattoria ja sillä homma toimi aika kätevästi. Taas on senkkaukset parille ruuville ja yks toinen vauriokohta elvytetty. Pohjalevy tätä myötä taas käyttökuntoinen. Käytin pikaliimana rengasliimaa. Eihän tuo uudenveroinen ole ja korjaus näkyy selkeästi, mutta toimii!

20
Yleinen keskustelu / Vs: Mitä teit tänään rc- autoosi?
« : 08.02.18 - klo: 21.43 »
Xrayn iskarit käyty läpi.

21
Yleinen keskustelu / Vs: Mitä teit tänään rc- autoosi?
« : 07.02.18 - klo: 10.34 »
Eilen aloteltua xrayn elvytystä. Diffikoteloon hilut vaihdettu vanhasta ja muutamia niveliä uusittu ja vääntynyt tukivarsi vaihdettu. Pohjalevyn murtuma keulasta korjattu kerroksittain liimaamalla ja taas on jämpti. Tuo ei ajoon sinällään vaikuta, mutta turhat vetelyydet poistettu silti. Uudet koritolpat ja puskuri asenneltu eteen. Nyt venaillaan lakruja ja muutamia ruuveja vielä, että pääsee kasaamaan loppuun asti. Vielä tuli investoitua uudet vetaritumpit eteen kun edelliset olikin tarkemmin tarkastellessa mojovilla montuilla kuluneisuuttaan ja taakse tartti ostella uudet bladet vetareilla kun vanhat kuluneet montuille. Kaiken kun huomais kerralla...

22
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 04.02.18 - klo: 10.16 »
Tullaan taas kun kalusto on nipussa ja kaikki kunnossa. Varaosien saantiin menee vähintään n. 2vkoa. Pari palikkaa tulee kauempaa ja yks oli varastosta loppu suomessa.

23
Täyttöä se vaan kaipaa eli pikaliima vois tässä tilanteessa toimia ihan jees.

24
Yleinen keskustelu / Vs: Mitä teit tänään rc- autoosi?
« : 03.02.18 - klo: 15.58 »
oi ja voi. ostin xrayn t4 ja sehän oli oikein yllätysten multihuipentuma. Tuli suoraan ajosta, mutta kaikkea pientä jännää löytyi. Pikaisesti tsekkasin, että ainakin seuraavat palikat menis vaihtoon:

- takana cambervanttiruuvi kiero
- diffien laakerit loppu kaikki
- yks pyöränlaakeri hirttänyt kiinni
- hihnat vaihtoon
- diffikotelo taakse, koska ratashampaat loppu. Sekä pyöristyneet että rataslinjakin jo vino (tästä en tiedä kuuluuks olla?)
- spurrin toiselle puolen tarvis toisen uuden vetorissan hihnalle, koska huono hihna syönyt huonoksi.
- ohjauksen nivelpäät kaikki väljänä
- iskareihin uudet o-renkaat, että pysyy litkut kunnolla iskareissa.
- ylimääräiset väljät pois tukivarsista ja vähintään samoilla shimmeillä joka paikassa (nyt oli muutama erikoon shimmi)
- nippu uusia ruuveja, koska päät ei kestäneet aukaisua ja pyörähti jousiteräsruuvari ympäri (oli jo valmiiks väljät kannat)

Eilen ja tänään oli vianselvityspäivä ja nyt sitten about tilailtu kaikki. Tais olla eka ja vika käytetty yksilö, jonka ostan ikinä :D

25
Mulla on tossa tommonen xray:n pohjalevy, joka muuten olis täysin käyttökuntoinen, mutta siitä on lähes korkannut kokonaan parin ruuvin reiät siitä syystä, että joku on käyttänyt tasakantaisia ruuveja asioiden kiinnitykseen kartioiden ruuvien sijasta. Uus pohjalevy kustantais 90e, niin aattelin ihan piruuttani, että voisko tuon vielä elvyttää esim. hitaasti kuivuvalla epoxilla, jolla tekis täytön ja porais uudelleen ne pari reikää. Kuulostaako ihan hulluudelta vai onko korjaukseen jotain muita ideoita? Mietin Sugruakin, mutta se lienee liian pehmeätä tommosessa kohteessa? Toinen reikä on korkannut kokonaan eli yläpuolelta ei ole enää oikeaa reikäkokoa ja toinen on kuopalla eli kaipais niin sanotusti vain senkkauksen täytön.

Kommentteja, kokemuksia?

26
Tässä tullut haalittua tilpehöörejä touringautoa varten. Vähän käytettyjä koppia, että pääsee alkuun ja tekniikkapalikoita sekä renkaita ja muuta oheissälää. Vähän parempia työkalujakin muutamat tuli investoitua, että ei oo niin vaikeeta asentaa. Pyörre käy Visalla vaikka käytettynä pyrkinyt paljon haalimaankin.. :D no mikäs harrastus se semmonen on joka ei veis kaikkia rahoja? :P

27
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 30.01.18 - klo: 19.08 »
Käytiin veljenpojan kanssa kääntymässä ja nyt oon itse haalimassa osia kunnolliseen autoon. MAN-nuppi tt01 ei ajoista tullut oikeastaan yhtikäs mitään :D Veljenpoika varmaankin posottelee joukossa vielä ainakin hetkisen ei niin sisämatolle tehdyllä autolla, mutta korjataan tilannetta pikkuhiljaa. Meininki oli todella mukaansatempaava kun viikko takaperin käytiin koeajoilla veljenpojan kanssa :) Alkoi päivän mittaa löytyä ajolinjat ja homma sujua veljenpojalta kunnes ohjausservo ei enää 100% totellut :D Oli liian kovaa menoa rtr-servolle..

28
Yleinen keskustelu / Vs: Mitä teit tänään rc- autoosi?
« : 20.01.18 - klo: 11.38 »
Tamiyan tt01e pohjaan sovitin kanttilipon. Sekä saddle että täyspitkä menee nyt paikoilleen. Yllättävän paljon teetätti töitä. Pari holkkia piti tehdä, että saa kiinniketolpat vähän ylemmäks, lisätä pehmustusta ja yks reikä piti porata sekä soveltaa johonkin jännitevaroitin kiinni niin, että koppakin vielä uppoaa päälle. Nyt on hyvä. (paitsi että muutama päivä tuosta myin sen pois kun ei soveltunut pätkääkään mattoajoon :D)

29
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 20.01.18 - klo: 09.29 »
Tämä selvä. vielä kun tietäis mikä se oma tahti sitten on :D no kokeilemalla selviää.

30
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 19.01.18 - klo: 16.04 »
mites meneeks tuolla seassa hyvin Tamiya tt01e pohjanen MAN-nuppi? Kuvissa näyttäis olevan vaan noita supernopeita touringpelejä :o ehkä jos kerkeen modaamaan akkukiinnityksen lipolle (että saa akun tukevasti kiinni), niin voisin tulla koeponnistamaan mattoajeluja. En oo ikinä tullut matolla ajaneeks ja nyt tuli tuo tamiya hankittua kun halvalla sain :)

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 6