VIHTI miniland

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pepess

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 41
1
Meidän kerhon tämän hetkinen tarve on huomattavan paljon pienempi kuin isommilla radoilla tai seuroissa, jotka järjestävät esim. FTT-kisoja ja reunustavat radat joka puolelta reunaputkilla. Meidän rata on pääasiassa ns. teippirata, mutta jonkin verran tarvitsisimme törmäysesteiksi esim. reunaputkia tai vastaavia, jotka olisivat hieman lankkuja autoystävällisempiä :grin:

Lisään tähän keskustelun myöskin mollat - eli jos niistä on jollain hyviä vinkkejä mistä saisi uusia ja hyviä hankittua, niin laitelkaahan tietoa tänne.


2
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 20.01.20 - klo: 20.34 »
RiiUA:n facebook sivuilla pari kuvaa sunnuntailta:

https://fi-fi.facebook.com/RiiUA/

:azn:

3
Yleinen keskustelu / Touring-radalle reunaesteet / mollat
« : 19.01.20 - klo: 21.31 »
Jos jollain olisi tietoa / hyvää ehdotusta touring-radan reuna-/törmäysesteiksi, niin laittakaahan tietoa tännepäin. Myös hyvät ja huonot kokemukset eri vaihtoehdoista kiinnostaa. Haemme puulankkujen tilalle hieman autoystävällisempää ratkaisua. Ilmeisesti tällaista on ollut muualla käytössä, mutta sen valmistus on ilmeisesti lopetettu ja ei ole enää saatavilla:

"Eli Icopalin neliskanttinen rännin muovinen syöksytorvi, jonka valmistus on ilmeisesti lopetettu. Eli ei välttämättä saatavilla ellei jossain rautakaupan nurkassa satu lojumaan. Ulkomitta luokkaa 66mm ja ainesvahvuus 2-3mm."

Eli nyt kaivattaisiin jotain yhtä hyvää ja vastaavaa radalle, joten kaikki ehdotukset, kokemukset ja neuvot olisivat tarpeen  :wink:

4
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 19.01.20 - klo: 21.27 »
Johan oli porukkaa mukavasti, etenkin keskinopeassa vuorossa 9-10 kuskia yhtäaikaa ajamassa pääosin stanu- ja poro-koneilla. Ja useampi uusi tutustumassa lajiin ja kokeilemassa ajamista kerhoautolla, joka olikin aktiivisessa käytössä koko päivän  :azn: Tervetuloa uudestaan!


Rataesteputkista
Kerholla oli puhetta rataesteputkista ja vähän kyselin asiasta enemmän tietäviltä ja tällaista vastausta sain, mitä muualla on käytetty:

Eli Icopalin neliskanttinen rännin muovinen syöksytorvi, jonka valmistus on ilmeisesti lopetettu. Eli ei välttämättä saatavilla ellei jossain rautakaupan nurkassa satu lojumaan. Ulkomitta luokkaa 66mm ja ainesvahvuus 2-3mm. Jos jollain on tietoa vastaavasta tavarasta, jota voisi saada radan törmäysesteiksi lankkujen tilalle, niin laita tietoa tänne, YV:llä tai kerholla.


Seuraava kerho
Seuraava kerho on viikon päästä sunnuntaina 26.1.2020 normaalisti FTT-kisoista huolimatta klo 9:50 - 16:00. Tervetuloa!

5
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 18.01.20 - klo: 14.10 »
Huomenna RC-autokerho Harjunrinteen koululla Riihimäellä klo 9:50-16:00. Käynti kaupungintalon puoleisesta kulmasta.

Kerholla kerhoauto ilmaiseksi käytettävissä. Ajaminen myös ilmaista. Rataprofiililla viihtyvät niin aloittelijat, touring harrastajat aina kisavirikuskeihin saakka rekkoja, etuvetoautoja, mattoautoja, mopoja ja muita unohtamatta :grin:

Aloittelijoille oma ajovuoro, opastusta ja neuvontaa! Tervetuloa mukaan vauhdikkaaseen harrastukseen ja ajelemaan Riksun kerholle ja radalle!

6
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 13.01.20 - klo: 18.40 »
Sunnuntain ajelut ajeltu taas vauhdikkaissa merkeissä.

Sunnuntaina pidettiin myöskin Aloittelijoiden vartti, jossa käytiin läpi auton perussäätöjä ja säätötyökaluja useiden innokkaiden harrastajien kanssa  :azn:

Kerhoautokin sai kovaa kyytiä ja hienosti meni rataa pitkin  :azn:

Myös rata ja ajolinjat alkoivat tulla tutummiksi tarjoten edelleen kuitenkin haasteita ja harmaita hiuksia siitä mistä se optimaalisin ajolinja löytyy ja miten eri kohdat radassa tulisi ajaa :azn:


-------------------------------------------------------------------------------------------

KERHOKISAT
Kerhokisojen ajankohdaksi on varmistunut sunnuntai 8.3.2020 klo 7:00-19:00.

Ratatalkoot kerhokisoja varten
Ja ratatalkoot pidetään vastaavasti edellisenä iltana eli lauantaina 7.3.2020 klo 16:00-19:00, jolloin laitetaan kisapaikka kuntoon. Ratatalkoot ovat tarkoitettu kaikille kerholla kävijöille.

Kerhokisoja järjestämällä pystymme pitämään harrastamisen kaikille edullisena ja tekemään kaikkia palvelevia hankintoja (mm. ajanotto, ponderit, jne.). Selvityksessä on myös neliskantti-muoviprofiiliputket lankkujen tilalle - tästä lisää, kun niistä tiedetään enemmän, mutta luvassa saattaa olla askartelua ajeluiden ohessa tai ratatalkoissa, jos näitä saadaan.


Kaikki mukaan kerhokisoihin!
Kerhokisat ovat kaikille avoimet ja erittäin mukava tapahtuma, jota ollaan järjestetty tällä systeemillä jo viidettä vuotta. Kerhokisoissa on luokkia aina aloittelijoiden luokasta alkaen muihin rata-autoluokkiin sekä kisoissa tullaan ajamaan kansallisen Rekka-luokan osakilpailu myöskin.

Jos et ehtinyt ekaan kisaan, niin se ei haittaa yhtään eli mukaan kannattaa ehdottomasti lähteä kokeilemaan kisailua ja kisailemaan. Kisoihin on lähdetty rohkeasti mukaan muutaman ajokerran jälkeen ja hymyssä suin oltu kisapäivän jälkeen :azn: Aika pitkälti aloittelijoiden luokassa ajaminen ja vauhti on samanlaista kuin meidän kerhon aloittelijoiden vuorolla, joten jännittää ei tarvitse yhtään. Kerhoauto on myöskin käytettävissä kerhokisoihin ja se menee ensimmäiselle halukkaalle, jolla ei vielä ole omaa kalustoa.

Kisoissa on myöskin osallistujia aloittelijoiden ja vähän ajaneiden lisäksi kokeneisiin kuljettajiin ja mestereihin saakka, joten tapahtuma tarjoaa myös huippukisaamista, tiukkoja, jännittäviä ja mukaansa tempaavia tilanteita antaen hyvän kuvan myöskin niin kisaamisesta kuin eri luokista ja kalustosta.

Lisätietoja kerhokisoista laitan kerhokilpailuiden kisakutsuun, joka on työn alla ja se löytyy täältä:
- http://rc10.fi/index.php?topic=108073.0

sieltä kannattaa käydä vilkuilemassa ajankohtaiset ja muut asiat kerhokisoihin liittyen säännöllisesti. Sinne tulee myös ilmoittautumisohjeet, kunhan ilmoittautuminen saadaan avattua.

ROHKEASTI KAIKKI MUKAAN!


Kerhokisajärjestelyt
Kerhokisajärjestelyt hoidetaan yhteistuumin kerholaisten ja tukijoukkojen kesken ja mielellään siten, ettei kisojen järjestelyt jää harvojen harteille. Eli mukaan järjestelyihin kaivataan porukkaa mm. seuraaviin tehtäviin:

Valmisteluun
- Sponssien haalimiseen eli jos löytyy yhteistyötahoja, jotka haluavat tukea kerhokisoja, niin saa ilmiantaa  :azn: Eli jokainen voi ottaa palloa tästä.
- Lehtijuttujen kirjoittaja
- Buffettivalmisteluihin
- Kisaohjelman tekoon Ernon avuksi oppimaan
- Ratatalkoot edellisenä iltana kaikille kerholla kävijöille

Kisapäivälle
- Ajanotto ja tuloslaskentaan Ernon avuksi oppimaan
- Katsastukseen lajia tunteva ja apukatsastajaksi halukas oppimaan
- Tuomariksi lajia tunteva
- Kisaoppaaksi avustamaan aloittelijoita ja vähemmän harrastaneita
- Buffettiin kisapäivälle

Valo- ja videokuvaus on jo hoidossa, samoin ratamestarin pesti kuin myös kilpailun johto ja kuulutus sekä palkintojen tilaus ja tilojen varaukset. Kaikille kisapäivän vapaaehtoisille on buffettipalvelut tuttuun tapaan vapaasti käytössä. Itsensä tai taustajoukot voi ilmiantaa mulle kerholla vapaaehtoiseksi kisajärjestelyihin :wink:


Fiiliksiä ekoista kisoista voi käydä kurkkaamassa täältä:
- Tulokset ja keskustelut: http://rc10.fi/index.php?topic=107580.0
- Kuvat: https://www.rctarrat.com/img/Events/20191013_Ratamestari2020_1_Riihimaki/index.html

Sekä edellisen vuoden Ratamestari 2019 kerhokisasarjan koostevideo:
- https://www.youtube.com/watch?v=Rjmdey4R2WI

-------------------------------------------------------------------------------------------


Seuraava kerho
Seuraava kerho on jo ensi sunnuntaina eli 19.1.2020 klo 9:50 - 16:00. Tervetuloa niin uudet kuin kokeneemmatkin ratin vääntäjät Riksuun kurvailemaan!

7
Ajankohta varmistunut. Raapustelen kisakutsun tässä lähiaikoina, mutta nyt kannattaa jo merkata nämä kisat kalenteriin ja jättää loma-anomus sisään  :grin:

8
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 11.01.20 - klo: 18.54 »
Kerho huomenna, tervetuloa!

9
"AIKATAULU
Perjantai: Ei vapaata harjoitusta
Kilpailupäivinä ohjattu harjoitus + ilmoittautuminen klo 8.00-10:00
"

Voiskohan ilmoittautuminen aueta 7:30 tai vaikka aiemmin kuten yleensä, että sais renkaat treeneihin?

10
Ja jos vielä alle vuorokausi ennen kauden avauskisaa rukataan tuota oleellisesti, näkisin, että tässä rikotaan SM-sääntöä, jotka hyväksytty jo monta viikkoa sitten AKK:n taholla. Tai vähintään on ainakin keksitty mauton kikkailu mauttomaan ajankohtaan, johon en meidän kisojen projektipäällikkönä ja viimeisten 5 vuoden ajan 4 kertaa sähkörataluokkien sarjoissa suurimmaksi seuraksi osallistujamäärältään valikoituneen seuran puheenjohjatajana voi suostua - enkä myöskään lajiryhmän rataluokkien vastaavana.  Katotaan, mitä AKK:n isompikenkäset on asiasta mieltä.

Jokos tähän ranking-systeemiin on saatu joku selvyys?

11
Yleinen keskustelu / Vs: Oma RC-rata?
« : 05.01.20 - klo: 22.22 »
Kannattaa muotoilla rata ja kaadot siten, ettei sadevedet jää radalle, jos vaan mahdollista.

12
Yleinen keskustelu / Vs: Oma RC-rata?
« : 05.01.20 - klo: 19.58 »
Savella, ja sitä saattaa saada ilmaiseksi joltain maansiirtofirmalta. Savi vaatii hieman joskus kastelua, jonka voi hoitaa vedellä tai suolalla.

13
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 05.01.20 - klo: 19.48 »
Aamulla tehtiin uusi vauhdikas ja hieman haastava profiili, mutta kyllä ne ajolinjat alkoivat päivän aikana löytyä aina vaan paremmin  :grin:

Ajanottokin oli taas käytössä, ja kovasti aikoja katseltiin  :laugh:

Alustava ajankohta kevään kerhokisoille olisi 8.3. tai 15.3., joihin pyritään saamaan koulun tilat varattua. Ilmoittelen tarkemmin ajankohdasta kisakutsun muodossa, kun saadaan kaupungilta vahvistus ajankohdasta.

Kerho jatkuu viikon päästä sunnuntaina klo 9:50-16:00. Tervetuloa!

14
Ratamestari-kerhokisasarjan 2:n osakilpailun ajankohta on varmistunut ja kisat pidetään 8.3.2020 klo 7:00 - 19:00

Ajettavat luokat: Rookie, turistiluokat: Stanu, Poro ja Viri sekä Rekka. Lisäksi kisoissa ajetaan kansalllisen stokkirekkaluokkasarjan osakilpailu. Samalla ajetaan kaikkien luokkien osalta Ratamestarikerhokisasarjan ratkaiseva päätöskisa.

Tulokset ekan osakilpailun jälkeen: http://rc10.fi/index.php?topic=107580.0

15
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 05.01.20 - klo: 00.24 »
RiiUA:n vuoden 2019 ansioituneeksi RC-autoilijaksi valittiin Joonis, joka on voittanut kahdella edellisellä kaudella (2018 ja 2019) sähkötouring-autojen vakioluokan eli TSS-10 luokan yleisen sarjan ja Nuorten Suomen mestaruudet. Onnittelut!


16
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 04.01.20 - klo: 16.37 »
Kerho huomenna - tervetuloa!

17
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 01.01.20 - klo: 13.33 »
Hyvää ja Erittäin Vauhdikasta Uutta Vuotta kaikille!

Kerho alkaa tämän viikon sunnuntaina 5.1.2020 klo 9:50-16:00. Tervetuloa! 

18
Voisko aamun treenit vetää lauantaina 6:n tai 7:n minuutin erävälillä 8 minuutin sijaan? Saatais päivä vähän lyhyemmäksi? Samoin, sunnuntaina vois vetää treenit 7 tai 8 minuutin erävälillä, niin päästäis kotimatkalle aikaisemmin :wink:

19
Ratatalkoot teillä alkaa ilmeisesti perjantaina klo 10 eli mihin aikaan pääsee treenailemaan?

Entä onko pizzatilaukset kisapäivinä eli LA ja SU?

20
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 26.12.19 - klo: 14.14 »
Vuosi on kohta vaihtumassa ja kevätkausi käynnistymässä hetken päästä :azn:

RiiUA:n jäseneksi!Vielä pitää tovi odotella ennen ensimmäistä kerhokertaa ja tässä odotellessa voikin halutessaan käydä liittymässä RiiUA:n jäseneksi. Jäsenyys on kalenterivuosikohtainen ja siksi nyt on oiva hetki hoitaa asia :wink:

Kaikille SM-sarjaa ajaville jäsenyys on pakollinen, jotta voi ostaa AKK:n pienoisautoilulisenssin. Samoin alle 18-vuotiaiden kilpakuljettajien mekaanikot tarvitsevat myös lisenssin ja siten seuran jäsenyyden. Muille se on myös erittäin suositeltavaa, koska suurin osa kerholaisistamme on harrastajia ja yhteistuumin mahdollistamme kaikkien edullisen harrastamisen:
- Ajaminen kerholla ei tällä hetkellä maksa mitään
- RiiUA:n kerholaisille alennuksia tarjoavat mm. seuraavat RC-liikkeet (lisätiedot ja alekoodit saa kerholla):
   - RCtarrat.com
   - HobbyFactory
   - Hobbylinna
   - EuroRC
- Yhteistyö Fullspeed:n kanssa eli RiiUA:n jäsenet saavat käydä Fullspeedin Vantaan Hakkilan radalla samaan hintaan kuin Fullspeedin jäsenet
- Aloittelijoille on opastusta ja ohjausta harrastukseen, auton säätämiseen ja ajamiseen
- Järjestämme kaikille avoimen matalan kynnyksen Ratamestari-kerhokisasarjan vuosittain
- Olemme tehneet hankintoja kaikkien iloksi tässä viime vuosien aikana, kuten mm. uuden ajanottojärjestelmän hankinta, uusia transpondereita seuran kisakuskeille ja kerhokisoihin
- Virallisia kisasarjoja ajavillla RiiUA:n jäsenillä on mahdollisuus saada seuran transponderi lainaan

Lisätiedot ja ohjeet seuran jäsenmaksuista ja liittymisestä löytyy täältä: https://www.riiua.net/miten-jaseneksi

21
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 15.12.19 - klo: 22.08 »
Syyskauden viimeinen kerho on takana vauhdikkaana ja vilkkaana. Kiitokset myös Leevi-tontulle, joka toi kerholaisille Joulumieltä renkaiden muodossa, joita jäi vielä tulevalle vuodelle :azn:

Ja kiitokset myös Pasi-tontulle, joka toi laatikollisen palkintoja jaettavaksi tulevissa kerhokisoissa  :azn:

Kiitokset syyskaudesta ja Rauhallista Joulua ja Entistä Vauhdikkaampaa Uutta Vuotta!

Kerho jatkuu sunnuntaina 5.1.2020 klo 9:50-16:00. Tervetuloa ottamaan selkoa mahdollisten kovien pakettien nopeudesta ja kestävyydestä Riksun radalle  :grin:

22
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 13.12.19 - klo: 17.39 »
Syyskauden viimeinen kerho on tulevana sunnuntaina ennen Joulutaukoa. Tervetuloa!

23
Jos kisoja halutaan järjestää, niin  miten olisi ihan treenikisa niille, jotka haluavat ajaa - ihan erillään FTT-sarjasta? Vaikka XRS-kisa tai muu vastaava mittelö.

Jos joku on ehtinyt jo kisan peruuntumisen takia tehdä muita järjestelyjä, niin se ei haittaisi ja halukkaat saisi kuitenkin kisailla treenikisana. Olisihan Oulun kisan peruuntuminen ja uuden korvaavan kisan etsiminen voitu hoitaa myös taustalla ja tiedottaa asiasta vasta, kun korvaava kisa olisi ollut tiedossa. FTT-sarjassa on Oulun kisan peruuntumisesta huolimatta kuitenkin edelleen 4 sisäkisaa, joka on ihan riittävästi sisäkaudelle FTT-sarjassa ja 3 kisaa vielä kesällä ulkona ajettavana.

24
No aikaisempien vuosien dataa olisi varmaan käytettävissä, niin sais pidemmän otannan analysoinnin pohjaksi kuin yhden kisan osalta. Jos ei ole jo kehitettäessä otettu?

25
Näinhän se on aina ollut, ja tulee aina olemaan, niin kauan kun ei ole reseediä.

No ei se reseedauskaan ole autuaaksi tekevä ja siitä on käyty pitkät keskustelut aiemmin.

Tämä nyt oli havainto ekoista kisoista. Moni asia itse kisoissa toki vaikuttaa mihin finaaliin kukakin alkuerissä onnistuu itsensä ajamaan, mutta mielenkiintoista olisi katsoa miten hyvin ranking-systeemit toimivat käytännössä. En ole seurannut tämän uuden systeemin kehittämistä ja miten sitä on verrattu edelliseen systeemiin esim. muutaman viime vuoden ajalta - olisiko erälistat kussakin kisassa viime vuosina uudella systeemillä verrattuna vanhaan vastanneet paremmin / yhtä hyvin / huonommin edellisten kausien erälistoja ja mihin finaaleihin kuskit ajoivat / kuskien nopeuksia/tuloksia jos uutta olisi koeponnistettu olemassa olevilla datoilla?

Tai miten erälistat olisi menneet nyt ekassa kisassa vanhan systeemin mukaan vs. uusi vs. miten kuskien ajot alkuerissä jne.?

26
Ekoissa FTT-kisoissa Virissä kilpailijat oli jaettu 5:een eri alkueräryhmään - ilmeisesti uuden rankingin mukaan? Virissä ajettiin A-, B- ja C-finaalit (30 osallistujaa)

Kun katsotaan miten hyvin kisoissa etukäteisranking toimi, niin hitaimmasta erästä ajoi osa kilpailijoista A- ja B-finaaleihin ja vastaavasti ennakkoon nopeimmasta ryhmästä puolestaan osa ajoi B- ja C-finaaleihin. Osa toki ajoi enemmän rankingin mukaisen tuloksen aika-ajoissa.

Tämä siis yleisenä havaintona ottamatta kantaa itse Rankingin toteutukseen.

27
Kiitokset kisajärjestäjille ja kilpakumppaneille!

Rengasvalinta on vaikuttanut niin ekojen kisojen kuin treenien perusteella varsin onnistuneelta ja ilmeisesti myös laatu kohentunut :azn: Renkaissa on hyvin pitoa alusta alkaen ja rengaan liimaus vanteelle on selvästi parempi kuin aikaisempien Volantejen.28
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 08.12.19 - klo: 22.10 »
Päivän ajelut ajeltu ja parit moottorit kolvailtu ja yksi auto kasattu - siinähän sitä oli mukavasti puuhaa ajeluiden lomassa  :azn: Hieman opeteltiin tänään aloittelijoiden vuorolla myös ajolinjoja ja pienen harjoittelun jälkeen alettiin pääsemään jo homman juonesta kiinni  :azn:

Vielä olisi viikon päästä sunnuntaina kerho ennen Joulutaukoa eli eikun tervetuloa Riksun radalle kaikki kynnelle kykenevät viikon päästä sunnuntaina 15.12. klo 9:50-16:00

29
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 07.12.19 - klo: 20.37 »
Kerho huomenna - tervetuloa!

30
Näyttää Oululaiset jättävän FTT-kisat järjestämättä - onko tämä uusi Ranking-systeemi vai joku muu sääntömuutos siihen syynä?

FTT kisat peruttu meidän osaltamme. Sääntöjen tulee olla selvillä hyvissä ajoin ennen kautta, ja nyt niin ei ole. Luokkayhteyshenkilön tahtotila asettaa järjestävät seurat ja kuskit eriarvoiseen asemaan eri kilpailuissa ei sovi ajatusmalliin, joilla kisoja tulee järjestää.

Miten muut kisajärjestäjät - onko uhkana, että sarja kuihtuu kasaan, jos muutkin kisajärjestäjät nostavat kädet pystyyn?

Itse olen PMi:n kanssa samoilla linjoilla - hyvin kiteytetty.

Kilpailijoiden osallistujamäärällä ei ole kisan kovuuden tai tason kanssa mitään tekemistä. Ja toisaalta, kyllä säännöt ja systeemit pitää olla hyvissä ajoin ennen kautta tiedossa ja pysyä koko kauden samoina.


Sivuja: [1] 2 3 4 ... 41