Vertical Hobby

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pepess

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 33
1
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 12.12.18 - klo: 17.32 »
Huomiseen aikaa ilmoittaa halukkuudestaan ajella vielä tulevana sunnuntaina koko päivän ennen kuin tulee ajohommiin Joulutauko :azn: Jokunen ilmoittautuminen on jo tullut, mutta vielä ei ole riittävästi ilmoittautuneita, joten jos ajamaan mielii, niin kannattaa ilmoitella. Tai sitten keskitytään sunnuntaina tortun ja pipareiden leivontaan, jos ei tule riittävästi innokkaita ilmoittautumisia :grin:

2
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 10.12.18 - klo: 17.31 »
Sunnuntain ajelut on jälleen kerran ajeltu ja hyvää ja tiukkaa treeniajoa oli tarjolla :azn: Uudet harrastajatkin olivat saaneet ajopelit kuntoon ja todella hienosti autot menivät rataa pitkin  :azn:

Ajaminen kerholla
Väkeäkin oli päivän aikana ihan mukavasti, mutta liekkö tonttuilut olleet useammalla mielessä kesken päivää, kun nyt täytyy muistutella kaikkia kerholla kävijöitä siitä, että vaikka kerholla ajaminen onkin ilmaista, niin AJAMINEN EDELLYTTÄÄ OSALLISTUMISTA NIIN RADAN RAKENTAMISEEN KUIN PURKAMISEENKIN! :police: No toivottavasti tähän ei tarvitse palata jatkossa, vaan homma hoituu yhtä hienosti kuin on hoitunut aiemmin.

Seuraava kerho
Mutta koska näin Joulun alla tonttuilut saattaa olla mielessä ja koska kerhopäivien pitämisen edellytys on se, että on riittävästi aikuisia niin rakentamassa aamulla kuin purkamassakin päivän päätteeksi rataa, niin laitanpa tänne nyt kyselyä ensi sunnuntain osalta halukkuudesta ajella kerholla. Vielä siis voisi olla mahdollista päästä ajelemaan kerholle tämän vuoden puolella ennen Joulutaukoa  :azn:

Sitovat ilmoittautumiset koko päivän ajeluihin ensi sunnuntain 16.12.2018 osalta voi laittaa mulle YV:llä, maililla tai tekstarilla tämän viikon torstaihin 13.12.2018 mennessä, niin ilmoittelen perjantaina, että pidetäänkö kerhoa tulevana sunnuntaina vai ei.

3
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 08.12.18 - klo: 10.34 »
Kerhohan se oli taasen tulevana sunnuntaina eli sehän on jo huomenna :grin: Ovet aukeaa klo 9:50 - tervetuloa kaikille!

4
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 02.12.18 - klo: 23.37 »
Joulukuu lähti varsin vauhdikkaasti liikenteeseen ja Aloittelijoiden vartissa käytiin porukalla isien ja poikien kanssa läpi ajamista, ajolinjoja, kaasun käyttöä, jarruttamista, harjoittelua jne. ja hieman sivuttiin kisaamista ja taisi siinä hieman reilu vartti vierähtää :wink:

Olipa puhetta myös kevään kerhokisoista, jotka ovat siis 24.2.2019 sunnuntaina. Kerhokisoissa on myös aloittelijoille ja vähän ajaneille oma luokka eli Rookie - kaikki rohkeasti mukaan! Tarkemmat tiedot tulevista kerhokisoista löytyy täältä: http://rc10.fi/index.php?topic=105267.0

Uusia tuttavuuksia oli myös tullut tutustumaan RC-autoiluun ja kerhon toimintaan ja kerhoautokin oli käytössä. Tervetuloa uudestaan!

Uusi profiilikin alkoi päivän mittaan tulla tutummaksi ja ajolinjat pikku hiljaa löytymään :azn: Mollat ja lankut kyllä yleensä löytyy nopeammin - jostain kumman syystä...  :shocked:

Kerho Joulukuussa
Nyt kun on Joulukuu, niin kannattaa käydä täällä lukaisemassa, jos tulee jotain muutoksia tuleviin vuoroihin (koulun toiminnan takia), mutta toistaiseksi ei ole vielä mitään tiedossa. Eli näillä näkymin seuraavat ajot olisi taas viikon päästä sunnuntaina eli 9.12.2018 klo 9:50-16:00. Tervetuloa!

5
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 01.12.18 - klo: 17.06 »
Kerho huomenna - tervetuloa!

6
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 25.11.18 - klo: 20.49 »
Dodiin, päivän ajelut uudella profiililla ajettu. Profiili olikin aikaslailla nopea, mutta ilmeisesti haasteita riitti siitä huolimatta tai siitä johtuen riittävästi  :roll: :grin: Ja hyvin oli lauteilla eri vuoroilla porukkaa ja se toki saattoi antaa oman pikku ripauksen kisailuille ja ajeluille :wink:

Uusi profiili tehtiin siis aamulla ja ajot pääsi liikkeelle varttia normaalia myöhemmin eli varsin nopeasti saatiin uusi profiili porukalla tehtyä :azn: Jatkossakin vaihdellaan profiilia säännöllisen epäsäännöllisesti n. 1,5kk:n välein, vähän sen mukaan miten on innokkaita rataprofiilin suunnittelijoita jne.

Aloittelijoiden vartissa käytiin iltapäivällä läpi ajamista, ajolinjoja, kaasun käyttöä jne. ja käyn näitä läpi tulevina viikonloppuina niiden kanssa, jotka eivät tänään ehtineet mukaan eli ei syytä huoleen, jos tänään ei ehtinyt mukaan. Nykäisette vaan hihasta, niin käydään läpi jossain sopivassa välissä ajopäivän aikana :azn:

Tulipa tuossa viikonloppua värkättyä omatekoinen spurri ja testattua sitä tänään autossa ja sehän toimi todella hyvin ja vaikutti erittäin kestävältä päivän ajoissa :grin:


Turvallisuusasiaa
Jokaisen kannattaa omaan varikkopakkiin laittaa mukaan sammutuspeite vaikkakin koululla on sammuttimet ja meillä on myös pieni sammutin ja hiekkaämpäri lavalla siltä varalta, että sattuu ns. toimintasavut liekkien kera tulemaan ulos. Toivottavasti näin ei käy, mutta vara ei venettä tässä hommassa kaada ja siinä kohtaa, jos jotain käy, niin on hyvä olla tarvittavaa sammutusvälineistöä nopeasti saatavilla. Ja siis myös varikolla jokaisella mukana.

Lähtökohtaisesti muistetaan myös ladata LIPO-akut aina LIPO-LATURILLA/LIPO-LATAUSOHJELMALLA OIKEALLA VIRRALLA KÄYTTÄEN BALANCERIA JA PITÄEN LIPO-AKUT LATAUKSEN AIKANA LIPO-PUSSISSA PUSSI KIINNI . Toinen hyvä asia on muistaa laittaa johdot akkuun oikein päin kiinni - muuten voipi noparista tulla toimintasavut ulos ja nopari on silloin yleensä entinen. Jos käry käy autossa, niin virtajohto/-johdot akusta irti ja jos mahdollista, niin auto suorinta tietä ulos riittävän etäälle palavasta materiaalista/esineistä. Tarvittaessa apuna sammutuspeite, hiekkaämpäri tai sammutin.


Seuraava kerho
Seuraava kerho taas viikon päästä eli sunnuntaina 2.12. klo 9:50-16:00. Tervetuloa kaahailemaan ja ajamaan siististi uudella vauhdikkaalla profiililla! Sehän onkin sitten jo Joulukuu - täytyy ollakin kilttinä, jos vaikka tonttuja on liikenteessä  :grin:

7
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 22.11.18 - klo: 12.55 »
Seuraava kerho
Kerho jälleen tulevan viikonlopun sunnuntaina 25.11. normaalisti klo 9:50-16:00. Tervetuloa niin uudet kuin kokeneemmatkin kuskit kurvailemaan Riksuun!

Aloittelijoiden vartti
Nyt kun on jo tullut tutuksi niin radio-ohjain ja autojen säätöasiat ja jonkin verran itse rata ja ajaminen, niin aloittelijoiden vartissa voitaisiin käydä hieman läpi itse ajamista, ajolinjoja, harjoitteluja jne.

8
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 17.11.18 - klo: 17.11 »
Kerho huomenna. Tervetuloa!

9
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 12.11.18 - klo: 11.29 »
Päivän ajelut
Isänpäiväajeluthan sujui varsin mukavissa merkeissä ja uusia harrastajia oli tullut ajelemaan  :grin:

Aloittelijoiden vartissa tuli melkolailla tuhti paketti tiivistetyssä muodossa auton säätämisen perusteista ja säätötyökaluista. No kysyä saa jatkossakin, jos jokin jäi askarruttamaan  :azn:


FTT-sarjan osakilpailu Lahdessa
Edellisenä viikonloppuna ajettiin Lahdessa ensimmäinen Fintrack Tour -sarjan osakilpailu stanussa (TSS-10), virissä (TSM-10) ja porossa (TSP-10) ja RiiUA:n kuskit olivat iskussa kisoissa:

RiiUA:n kuskit ottivat kaksoisvoiton TSS-10 -luokassa. Joonis vei voiton ja Artti otti kakkostilan. Oscar ajoi 7:ksi. Joenna puolestaan otti B-finaalin kakkostilan.

TSM-10 luokassa Joel ajoi hopealle ja Leevi oli A-finaalin 6. Jona ajoi B-finaalin 9:ksi. Niko oli C-finaalin 9:s ja Janne 10:s.

TSP-10 luokan voiton vei Leevi. Niko oli B-finaalin 6:s ja Artti 7:s.


Onnittelut kaikille!


Tarkemmat tulokset kisoista löytyy täältä: http://rc10.fi/index.php?topic=105303.0

Kuvia lauantain kisapäivästä: https://rctarrat.com/img/Events/20181103_FTT1_Lahti/


Aamupostikin kirjoitteli kisoista jutun: https://www.aamuposti.fi/artikkeli/717979-valander-kakkostilalle-riiua-ja-hyua-hyvin-esilla-fin-track-tourin-avauskisassa


Uutta profiilia?
Voitaisiin vaihtaa uusi profiili radalle tässä muutaman viikon päästä. Jos olet halukas suunnittelemaan uuden rataprofiilin, niin tee se ensi sunnuntaiksi ja tuo kerholle. Tarkemmat ohjeet ja rataprofiilin pohja löytyvät täältä: http://rc10.fi/index.php?topic=91191.msg826315#msg826315


Seuraava kerho
Seuraava kerho on viikon päästä sunnuntaina eli 18.11.2018 klo 9:50 - 16:00. Tervetuloa!

10
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 10.11.18 - klo: 14.38 »
Aloittelijoiden vartti
Ensi sunnuntaina voitaisiin pitää taas jossain sopivassa välissä Aloittelijoiden vartti, aiheena auton säätäminen ja perussäätötyökalut.

11
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 09.11.18 - klo: 12.24 »
Tulevana sunnuntaina 11.11. olisi tarjolla Isänpäiväajeluita vauhdikkaissa merkeissä klo 9:50-16:00 Harjunrinteen koululla!

Tervetuloa niin uudet kuin kokeneemmatkin kuskit viettämään mukavaa Isänpäivää RC-autoilun parissa Riihimäelle!

12
Tulokset / Vs: Lopputulokset FinTrack Tour 1. - LTCC 2018
« : 06.11.18 - klo: 10.57 »
Kiitokset Lahden porukoille ja kisapäivän toimihenkilöille hyvin järkätyistä kisoista. Onhan se hienoa saada lajia enemmän yleisön näkyville ja toivottavasti lisää harrastajia eri seuroihin näkyvyyden lisääntyessä.

Kaikki toimi professionaalisti: kilpailun johto, tuomarointi, katsastus, kierroslaskenta, autot radalle ja radalta pois eri paikoissa jne.
:azn: Ja tähän vielä lisäyksenä hyvä ja selkeät kuulutukset ja selostus - tosin äänentoiston osalta välillä kompuran vieressä varikolla kompuran käydessä ei tahtonut saada kaikista kuulutuksista aina ihan selvää. Kompura oli muuten kyllä paljon hiljaisempi kuin jokunen vuosi sitten ja hyvin tehokkaalta vaikutti - varmaan hyvä hankinta ja ns. messuystävällinen :azn:

Rataprofiili oli myös aika vauhdikkaan oloinen.

perä saattoi yllättäen lipsahdella vaikka oli ajavinaan ihan oikealla linjalla. Mattoa oli teipattu aika paljon, olisiko sladdi alkanut kun sopivasti osui teipin päälle?
Samaan kiinnitin huomiota ja kun kysyin heatin jälkeen kuskeilta, että mitä tapahtui, kun auto jotenkin lipsahti ja perä irtosi tai kippasi ihan kummallisissa paikoissa radalla, niin vastaus oli, että renkaat osuivat teippiin, jolla ratamattoa oli parsittu kasaan ja siitä sitten lähti ns. omille teilleen. Välillä lähti toki ihan omista ajovirheistä ja mollistakin, mutta useamman kerran hiukka omituisesti.

Mutta muuten siis hyvin järkätyt ja mukavat kisat  :azn:

13
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 01.11.18 - klo: 14.19 »
Juuri saamani tiedon mukaan ensi sunnuntain 4.11.2019 kerho on peruttu mieskuoron konsertin vuoksi!

Seuraava kerho on siis vasta 11.11.2019 sunnuntaina klo 9:50-16:00. Tervetuloa mukaan!

14
Kerhokisoja ovat mukana tukemassa:


- RCtarrat.com (www.rctarrat.com)

15
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 01.11.18 - klo: 12.10 »
Ratamestari 2019 -kerhokisasarjan 2. osakilpailu
Kevään kerhokisojen ajankohdaksi on vahvistettu nyt kaupungin puolelta sunnuntai 24.2.2019. Tarkemmat tiedot kerhokisoista ja niihin liittyvät ajankohtaiset asiat tulevat kerhokisojen kilpailukutsuun elikkäs tänne näin: http://rc10.fi/index.php?topic=105267.0

Ratatalkoot
Ratatalkoot vastaavasti pidetään edeltävänä lauantaina elikkäs 23.2.2019 klo 16:00-19:00.

Merkatkaahan kalentereihinne ajankohdat ylös ja laittakaa loma-anomukset sisään  :wink:

16
ERÄLISTAT

Tulossa...

17
AIKATAULU

Tulossa...

18
ILMOITTAUTUNEET

Ilmoittautuminen ei vielä auki.

19
RATAPROFIILI

Tulossa...

20
KILPAILUKUTSURATAMESTARI 2019 -KERHOKISASARJAN
2. OSAKILPAILU RIIHIMÄELLÄ SUNNUNTAINA 24.2.2019 (AJANKOHTA VAHVISTETTU!)


Tervetuloa kaikille kisailemaan mukavassa kerhokisahengessä Riihimäelle RiiUA:n pienoisautoilijoiden järjestämään Ratamestari 2019 -kerhokisasarjan toiseen ja ratkaisevaan osakilpailuun. Nimestään huolimatta kilpailu on rennon mukava kerhokisa, joka ajellaan Riihimäen Harjunrinteen koululla hymy huulilla. Toki mukavaa, rehtiä ja aika ajoin tiukkaakin kisailua sekä kutkuttavia ja jännittäviä elämyksiä on luvassa  :azn:

Eteläisen Suomen radio-ohjattavien R/C-autojen rataluokkien Ratamestari-kerhokisat ja kerhokisasarja ovat ottaneet paikkansa tarjoten huikean antoisia kisaelämyksiä kaikille kisailusta kiinnostuneille kuskeille, huoltajille, kannustusjoukoille ja yleisölle aina aloittelijoista ja vähemmän ajaneista kuskeista SM-kisakuskeihin saakka ympäri Suomen.

Vaikka kyseessä on kerhokisasarja, niin mukaan kannattaa ehdottomasti lähteä vaikkei ekaan kisaan vielä mukaan ehtinytkään. Näistä karkeloista on moni saanut pontta ja kiinnostunut kisaamisesta enemmältikin ja kaikki ovat olleet hymyssä suin :azn: Myös erittäin tiukkaa ja reilua sekä hyvää kisaa on saanut ajaa kaikissa luokissa ja sehän se on homman suola, että saadaan hyvää ja mukavaa kisaa aikaiseksi ilman turhaa pilkun viilausta mukavan rennossa ilmapiirissä :azn:

Kilpailu on avoin kaikille paikkakunnasta ja seurasta riippumatta. Osallistua voi riippumatta siitä kuuluuko johonkin seuraan tai ei. Eli lämpimästi tervetuloa kaikille!


Kilpailupaikka:
Harjunrinteen koulu
Kalevankatu 3
11100 Riihimäki


Karttalinkki: https://www.google.fi/maps/place/Kalevankatu+3,+11100+Riihim%C3%A4ki/@60.7390048,24.7660134,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x468e128d73efc837:0x893ab8c651f6b38b

Katunäkymä: https://www.google.fi/maps/@60.7389458,24.7688213,3a,65.3y,301.87h,76.92t/data=!3m6!1e1!3m4!1syqnYYIueQvmFSbhkucRQ2w!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Koulu on kuvassa näkyvä keltainen rakennus ja sali edessä näkyvä matalampi osa.

Sisäänkäynti:
https://www.google.fi/maps/@60.7389755,24.7680756,3a,48.9y,309.35h,88.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRgGJVS0Xwnl00UDxhQArjA!2e0!7i13312!8i6656


Rata:
Rata on mattorata, kooltaan n. 10,5x22m. Rataprofiili on kaikille kilpailijoille uusi ja ajamaton. Rataprofiili tehdään edellisenä iltana ja sillä ei ajeta ennen kisoja, jotta kaikille tilanne on tasapuolinen.Katso lisätiedot rataprofiilista: http://rc10.fi/index.php?topic=105267.msg826517#msg826517


Ajettavat luokat:
Ratamestari 2019 titteli on jaossa seuraavissa luokissa:
- Rookie (aloittelijoiden ja vähän ajaneiden luokka, kalusto vapaa 1:10 autot sileillä kumirenkailla. Luokkaan ei saa osallistua, jos on ajanut FTT-kisoissa. Ei ikärajoitusta. Auton vauhti maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava. Aloittelijoille joustetaan säännöissä.)
- Stanu eli vakioluokka, johon voi osallistua 1:10 kokoisella TSS-10 luokan touring autolla, VTR/GT2000 luokkien autolla tai FWD-autolla (etuveto). Autojen vauhti kuitenkin maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava (kuluvan kauden FTT-säännöt soveltaen. Aloittelijoille joustetaan säännöissä.)
- Viri eli TSM-10 luokka (1:10 touring autot, kuluvan kauden FTT-säännöt)
- Mini eli Mini luokka (Mini luokan autot kuluvan kauden säännöillä 5 minuutin erällä)

Lisäluokkina ajetaan, jos tulee riittävästi osallistujia:
- Poro eli TSP-10 luokka (1:10 touring autot, kuluvan kauden FTT-säännöt)
- Formula eli F1-10 luokka (F1-10 luokan autot kuluvan kauden säännöillä)
- GT eli GT-12 luokka (GT-12 luokan autot kuluvan kauden säännöillä)
- Comppi eli Mini competition (Mini competition luokan autot kuluvan kauden säännöillä 5 minuutin erällä)

Kaikki luokat, joihin tulee vähintään 4 osallistujaa ajetaan. Rookie-luokka ajetaan joka tapauksessa. Poro- ja Viri-luokka ajetaan yhdistettynä yhtenä luokkana  mikäli osanottajamäärä ei jomman kumman luokan osalta täyty.  Mini- ja Comppi -luokka ajetaan yhdistettynä yhtenä luokkana mikäli osanottajamäärä ei jomman kumman luokan osalta täyty. Kaikissa luokissa erän pituus on 5 minuuttia ml. mini-luokat (tämä aikataulullisista syistä).


Osallistumismaksu:
15€ / luokka / osakilpailu. Osallistumismaksu maksetaan käteisellä paikan päällä. Varaa mukaasi tasaraha.

Jälki-ilmoittautuminen mahdollista erälistojen salliessa. Jälki-ilmoittautumismaksu on 25€.


Palkinnot: Ratamestari 2019 -kerhokisasarja käsittää kaudella 2018-2019 kaksi osakilpailua, joista ensimmäinen ajettiin syyskaudella ja jälkimmäinen kilpailu ajetaan siis 24.2.2019. Kummankin osakilpailun pisteet lasketaan yhteen ja päätöskilpailussa jaetaan sarjapalkinnot. Sarjapisteiden ollessa tasan, viimeisen kilpailun sijoitus ratkaisee paremmuusjärjestyksen.

Sarjassa palkitaan kaikki kummatkin osakilpailut ajaneet Rookie- ja Stanu-luokkien kuljettajat. Stanuluokassa koko sarjan voittaja saa mukaansa vuodeksi hienon kiertopalkinnon. Muissa luokissa palkitaan kummatkin osakilpailut ajaneet ko. luokan kolme parasta kokonaistulosten mukaan.


Ilmoittautuminen:

ILMOITTAUTUMINEN EI OLE VIELÄ AUKI

Ilmoittautuminen päättyy lauantaina 16.2.2019 klo 22:00.


Ilmoita seuraavat tiedot ilmoittautuessasi:
- Kuljettajan nimi ja ikä
- Seura (jos on)
- Luokka / Luokat
- Transponderin numero tai tieto, jos tarvitset vuokraponderin
- Radiotaajuus 2.4GHz tai 3 vapaata radiotaajuutta, jos käytössäsi on MHz:n radiot (joko 27MHz:n tai 40MHz:n)
- Ilmoittajan nimi ja yhteystiedot (alle 18 vuotiailta kilpailun aikaisen huoltajan nimi ja yhteystiedot)
- Kilpailunumerotoive tai sitten järjestäjä katsoo sopivan numeron

Tiedustelut kisoihin liittyen sähköpostitse osoitteeseen


Ajanotto:
Ajanottolaitteisto on Mylaps:n (ent. AMB) RC4 dekooderi, joten vain MyLaps:n/AMB:n valmistamat ponderit toimivat. MRT / tms. klooniponderit eivät toimi valitettavasti.

Vuokrapondereita tarjolla rajoitetusti, vuokra 5€ (ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä mikäli tarvitset ponderia). Mikäli kaikille halukkaille ei riitä vuokraponderia, pyritään kierroslaskenta järjestämään manuaalisesti, jotta kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan kisoihin (tämä koskee pääsääntöisesti Rookie-luokkaa). Ponderin vuokraaja vastaa ponderista ja on velvollinen korvaamaan ponderin, mikäli se menee rikki.


Kilpailunumerot:
Kilpailunumerot saa paikan päältä.


Ajoformaatti:
Alustava ajoformaatti (lopullinen ajoformaatti riippuu osallistujamääristä luokittain):
- 1-2 vapaata harjoitusta
- 2-3 alkuerää
- 2-4 finaalia


Aikataulu:
- Kisat pidetään sunnuntaina 24.2.2019. (AJANKOHTA VAHVISTETTU!)
- Ovet aukeaa klo 7:00
- Palkintojen jako on arviolta n. 17:45. Tarkempi kilpailupäivän aikataulu ilmoitetaan rc10.fi foorumilla ilmoittautumisen päätyttyä.


Säännöt:
Kilpailussa noudatetaan Pienoisautoilun sääntökirjaa ainakin seuraavin poikkeuksin:
- Kilpailulisenssi ei ole pakollinen, mutta suositeltava.
- Stanuluokkaan voi osallistua TSS-10 luokan autojen lisäksi VTR-/GT2000- ja FWD-autoilla autojen maksimivauhdin ollessa maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava
- Aloittelijoille joustetaan säännöissä.
- LiPo-akut pitää ladata aina niitä varten tarkoitetussa latauspussissa.
- Rengasmääriä ei rajoiteta
- Kaikissa luokissa erän pituus on 5 minuuttia ml. mini-luokat

- Jokainen kilpailee omalla vastuullaan ja sitoutuu noudattamaan kilpailun johdon antamia määräyksiä.


Organisaatio:
- Kilpailun johto: Petri Oksanen
- Ajanotto ja tuloslaskenta: Erno Venäläinen, n. n.
- Tuomarointi: Erno Venäläinen
- Kuulutus: Petri Oksanen
- Katsastus: n.n., n.n.
- Ratamestari: n.n., n. n.
- Kisaopas: Kari Laurila, n.n.
- Buffetti: n.n., n.n., n.n.


Muuta:
Varikolla on sähköä. Omat jatkojohdot, pöydät ja tuolit mukaan.
Aloittelijoita neuvotaan ja autetaan tarvittaessa (Kisaopas neuvoo ja opastaa kisapäivän aikana tarpeen mukaan).


Buffetti:
BUFFETISTA ON SAATAVILLA NIIN SUOLAISTA KUIN MAKEAA HERKKUA JUOMAPUOLTA UNOHTAMATTA!


Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden tehdä muutoksia tarpeen mukaan. Muutoksista pyritään ilmoittamaan etukäteen, kuitenkin viimeistään ajajakokouksessa kilpailupäivänä.


Tunnelmia aiemmista kisoista:

Tunnelmapaloja ja koostetta Ratamestari 2019 -kerhokisasarjan 1. osakilpailusta:
http://rc10.fi/index.php?topic=105174.0

Videokooste Ratamestari 2018 -kerhokisasarjasta:
Tervetuloa kisailemaan!


21
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 28.10.18 - klo: 23.13 »
Kauden ennätys taisi olla kävijöissä, sen verran vilskettä riitti tänään. Aloittelijoiden vuorolla oli parhaimmillaan kahdeksan kuskia ajamassa sekä uusia tutustumassa ja kokeilemassa  :azn: Tervetuloa jälleen ensi sunnuntaina!

Kerhoauton, joka odottaa pientä fiksausta sijaan tänään pääsi kokeilemaan ajamista Xray T4 -merkkisellä autolla, joka on myynnissä (tarkemmat tiedot myynti-ilmoituksesta: http://rc10.fi/index.php?topic=105201.0) Ko. autolla ajettiin tänään useamman kuskin voimin useassa eri erässä ja hyvin pelitti. Siitä olikin useampi kiinnostunut kyselijä tänään :azn: Eli kannattaa ottaa yhteyttä YV:llä, sähköpostilla tai muuten, jos autopaketti kiinnostaa.

Nähtiinpä tänään radalla OpenRC:n formula -mallista 3D-tulostettu formulakin toiminnassa :grin:


Tarrasarjat
Tarrasarjoja voi tilata myös suoraan kerholla ja ne toimitetaan ilman toimituskuluja kerholle.


FTT - Fintrack Tour sarja 2019
Ensimmäinen virallisen sarjan SM-osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Lahdessa Kätevä Tekevä -messujen yhteydessä. Lauantaina vuorossa ovat stanut (TSS-10) ja virit (TSM-10) ja sunnuntaina Porot (TSP-10). Tarkemmat tiedot: http://rc10.fi/index.php?topic=105020.0


Seuraava kerho
Ensi sunnuntain 4.11.2019 kerho on peruttu mieskuoron konsertin vuoksi!

Seuraava kerho on siis vasta 11.11.2019 sunnuntaina klo 9:50-16:00. Tervetuloa mukaan!


Aloittelijoiden vartti
Ensi sunnuntaina voitaisiin pitää taas jossain sopivassa välissä Aloittelijoiden vartti, aiheena auton säätäminen ja perussäätötyökalut.

22
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 26.10.18 - klo: 15.19 »
RiiUA:n RC-kerholaisten uudet tarrasarjat kaudelle 2019 ovat nyt tilattavissa!Tarrasarjan saa haluamallaan värillä, nimellä ja tekstillä virallisiin EU-rekkareihin :azn: Katso tarkemmat tiedot säänkestävistä hienoista tarroista rctarrat.com verkkokaupasta, josta voit myös helposti tilata haluamasi tarrasarjat:
https://www.rctarrat.com/store/index.php?route=product/product&path=95&product_id=588


Kerho tulevana sunnuntaina - tervetuloa!


23
Yleinen keskustelu / Vs: Korin maalausta
« : 21.10.18 - klo: 20.46 »
Tulipa otettua muutama kuva kisakoria maalaillessa :azn: Kohtuu simppeli maalaus muutamalla maskilla.


Maskit maalausta varten valmiina. Maskeista riivittynä ylimääräiset pois. Toisissa maskeissa hyödynnetty sisäosa ja toisissa ulko-osa. Maskit omasta kuvasta rctarrat.com:sta.


Tämän jälkeen siirtoteipit maskeihin. Siirtoteipin sijaan voi käyttää myös leveätä maalarin teippiä, joka ajaa ihan saman asian eli siirtoteipin avulla varsinainen kuvio saadaan siirrettyä kohteeseen.


Maskin liimapinnan suojapaperin irroitus. Varsinainen maski jää siirtoteippiin kiinni.


Kuvion asentaminen auton kylkeen siirtoteipin avulla.


Kuvio asennettuna korin ulkopuolelta katsottuna. Siirtoteippi vielä tässä kiinni.


Sen jälkeen siirtoteipin irroitus ja maskin kiinnityksen varmistus korin sisäpuolelta.


Kaikki maskit asennettuna koriin maalausta varten. Ei tehty muuta korin suojausta.


Kori kastettuna maalipurkkeihin (ei käytetty kynäruiskua ollenkaan...) sekä kori että vanteet viimeisteltynä tarroilla.

24
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 21.10.18 - klo: 17.59 »
Tänään oli varsin vauhdikas päivä ja useampi aloitti talvikauden sekä lisäksi oli uusia tuttavuuksia kerholla tutustumassa touhuun ja kokeilemassa ajamista kerhoautolla - tervetuloa uudestaan!


Kerhotarrat ja tarrasarjat
Kerholaisille Jona oli tehnyt uudella kerhon logolla kerhotarrat - niitä saa Jonalta kerholla. Myös suositut kerhotarrasarjat tälle kaudelle on tulossa lähiaikoina saataville, kunhan Jona ehtii ne työstämään - tästä lisää myöhemmin.


Avaimelle haltija
Myös uusi avaimen haltija löytyi. Ja jos on joku vielä joka käy säännöllisesti kerholla sunnuntaisin, niin Kari lupasi hommata vielä yhdet avaimet jollekin aktiivikerholaiselle, jotta saadaan kerho pidettyä joka sunnuntai. Laita viestiä mulle tai Karille, jos haluat ryhtyä avaimen haltijaksi.


Haluatko suunnitella seuraavan rataprofiilin?
Pyrimme kerholla vaihtamaan säännöllisen epäsäännöllisesti, n. 1,5-2kk:n välein rataprofiilia ja aina ennen kerhokisoja tehdään myös uusi rataprofiili. Haluaisitko sinä suunnitella seuraavan rataprofiilin? Laita mulle viestiä YV:llä tai maililla, jos haluat suunnitella seuraavan profiilin.

Suunnittelua helpottaakseen voi käyttää alla olevaa kuvaa apuna:


Muutama huomioitava asia:
- Ajoradan leveys tulee olla vähintään n. 2 metriä joka puolelta
- Ratapohjaan on merkitty yläreunaan harmaa kaistale - se on pääsuoran lisämatto
- Kulmapisteet on merkitty rataan eli niiden mukaan voi suunnitella nurkkien sisämollat. Eli päätyihin jätetään vähintään 2,5m
- Punainen V:n muotoinen katkoviiva ajajakoroketta kohti havainnolistaa näkemäsuuntaa eli kaikki mollat tulee sijoittaa punaisten katkoviivojen yläpuolelle
- Ajajakoroke tulee huomioida rataa suunnitellessa eli se vie jonkun verran tilaa
- Pohjaan on merkitty ruudukko, yksi ruutu on 1x1m:n kokoinen
- Matot ovat 2m leveät ja maton reuna on paksumpi vaakaviiva
- Vihreät alueet ovat nurkka-alueita ja lisäksi oviaukolta lavalle varataan alue, johon ei rataa laiteta

Ei muuta kuin suunnittelemaan  :grin:

Eli piirrä rataprofiili, laita YV:llä tai maililla tai tuo seuraavalle kerhokerralle.


Vannetarrojen asennusohje
Vannetarroista oli keskustelua ja kyselyjä kerholla. Eli Jonan tekemä opasvideo vannetarrojen asentamiseen löytyy täältä:https://www.youtube.com/watch?v=Sx_4ZnkEpeM


Kerhokisat alustavasti keväällä
Alustavasti pyrimme saamaan koulun käyttöön kerhokisoille 24.2.2019 eli viikon 8 eli hiihtolomaviikon jälkimmäisenä sunnuntaina. Ja vastaavasti ratatalkoot edeltävänä lauantaina 23.2.2019 klo 16-19. Laitan lisätietoa kerhokisojen kisakutsun muodossa ja vahvistan ajankohdan, kunhan Kari saa koululta vahvistuksen.


Seuraava kerho
Seuraava kerho viikon päästä sunnuntaina elikkäs 28.10.2018 klo 9:50 - 16:00. Tervetuloa!

25
Myydään 1:10 touring-auton käyttämättömät kuviorenkaat. Toiset renkaat hienoilla vanteilla ja toiset levyvanteilla:
Hinta 30€.

Nouto tai postitus (hinnan päälle tulee postikulut, jos nouto ei mahdollinen). Kulkeutuu myös tarvittaessa Riksun RC-kerholle tai Hakkilaan.

Yhteydenotot YV:llä.

26
Myydään uudet ja käyttämättömät krossiauton renkaat (JConcept Double Dees's) vanteineen (3 sarjaa):

Myydään kaikki kerralla yhtenä pakettina.

Uutena:
- eturenkaiden vanteet: 19,50€
- takarenkaiden vanteet: 19,50€
- eturenkaat: 38,70€
- takarenkaat: 38,70€
- yhteensä: 116,40€

Hinta nyt vain: 95€

Nouto tai postitus (hinnan päälle tulee postikulut, jos nouto ei mahdollinen). Kulkeutuu myös tarvittaessa Riksun RC-kerholle tai Hakkilaan.

Yhteydenotot YV:llä.

27
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 17.10.18 - klo: 22.47 »
Ja sunnuntainahan ajetaan sitten uudella kerhokisoihin tehdyllä vauhdikkaalla ja sopivan haastavalla profiililla:Tervetuloa ajelemaan ja tutustumaan! Kerho sunnuntaina Harjunrinteen koululla klo 9:50-16:00.

28
Yleinen keskustelu / Vs: Kuvia omista Rc-autoista
« : 16.10.18 - klo: 16.01 »
RCtarrat.com:lta tuli hyvä opasvideo vannetarrojen asentamisesta vanteeseen:https://www.youtube.com/watch?v=Sx_4ZnkEpeM

Säänkestävillä vannetarroilla levyvanteisiin saa todella helposti autoon lisää ulkonäköä :azn:

29
Selvitettiin lyhyesti eli pitäisi saada onnistumaan seuraavissa kisoissa lähtöjärjestyksen uudelleen järjestys tulosten mukaan eli pyritään huomioimaan tämä seuraavissa karkeloissa  :grin:

30
Kiitos ehdotuksesta - katsotaan josko saataisiin seuraaviin kisoihin alkueriin lähdöt ekan alkueräkierrosten tulosten mukaan. Tänään pidettiin homma simppelinä ja lähdettiin aika-ajoihin laadittujen erälistojen mukaisessa järjestyksessä. Ja erälistat toki laadittiin pääsääntöisesti tasapuolisesti FTT- ja kerhokisarankingien sekä edellisten ratamestarikerhokisojen tulosten mukaan nopan heittämisen sijaan :wink:

Ja täytyy kyllä kompata Kimiä tässä sen verran, että vaikka tuolla muissa keskusteluissa on aprikoitu Riksun radan soveltuvuutta eri kalustoille, niin jälleen kerran tämä kisapäivä osoitti, että hieman kompaktimmasta kisapaikan koosta huolimatta saatiin kaikissa luokissa aina aloittelijan luokasta alkaen viri-luokkaan saakka kunnon kisat aikaiseksi  :grin: Iloksemme saimme myös useita GT2000-luokan autoja mukaan ensimmäistä kertaa ja tasaista vääntöä oli stanuluokassa. Kiitokset rataprofiilista kuuluu seuramme nuorille kisakuskeille, jotka olivat rataprofiilin suunnitelleet varsin onnistuneesti.

Myös yleisöä oli löytänyt ennätyksellisen paljon kisoihin ja meillä oli entistä laajempi katsomo tänä vuonna, joka oli parhaimmillaan viimeistä penkkiä myöten täynnä yleisöä  :azn:

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 33