Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pepess

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 33
1
Yleinen keskustelu / Vs: Korin maalausta
« : 21.10.18 - klo: 20.46 »
Tulipa otettua muutama kuva kisakoria maalaillessa :azn: Kohtuu simppeli maalaus muutamalla maskilla.


Maskit maalausta varten valmiina. Maskeista riivittynä ylimääräiset pois. Toisissa maskeissa hyödynnetty sisäosa ja toisissa ulko-osa. Maskit omasta kuvasta rctarrrat.com:sta.


Tämän jälkeen siirtoteipit maskeihin. Siirtoteipin sijaan voi käyttää myös leveätä maalarin teippiä, joka ajaa ihan saman asian eli siirtoteipin avulla varsinainen kuvio saadaan siirrettyä kohteeseen.


Maskin liimapinnan suojapaperin irroitus. Varsinainen maski jää siirtoteippiin kiinni.


Kuvion asentaminen auton kylkeen siirtoteipin avulla.


Kuvio asennettuna korin ulkopuolelta katsottuna. Siirtoteippi vielä tässä kiinni.


Sen jälkeen siirtoteipin irroitus ja maskin kiinnityksen varmistus korin sisäpuolelta.


Kaikki maskit asennettuna koriin maalausta varten. Ei tehty muuta korin suojausta.


Kori kastettuna maalipurkkeihin (ei käytetty kynäruiskua ollenkaan...) sekä kori että vanteet viimeisteltynä tarroilla.

2
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 21.10.18 - klo: 17.59 »
Tänään oli varsin vauhdikas päivä ja useampi aloitti talvikauden sekä lisäksi oli uusia tuttavuuksia kerholla tutustumassa touhuun ja kokeilemassa ajamista kerhoautolla - tervetuloa uudestaan!


Kerhotarrat ja tarrasarjat
Kerholaisille Jona oli tehnyt uudella kerhon logolla kerhotarrat - niitä saa Jonalta kerholla. Myös suositut kerhotarrasarjat tälle kaudelle on tulossa lähiaikoina saataville, kunhan Jona ehtii ne työstämään - tästä lisää myöhemmin.


Avaimelle haltija
Myös uusi avaimen haltija löytyi. Ja jos on joku vielä joka käy säännöllisesti kerholla sunnuntaisin, niin Kari lupasi hommata vielä yhdet avaimet jollekin aktiivikerholaiselle, jotta saadaan kerho pidettyä joka sunnuntai. Laita viestiä mulle tai Karille, jos haluat ryhtyä avaimen haltijaksi.


Haluatko suunnitella seuraavan rataprofiilin?
Pyrimme kerholla vaihtamaan säännöllisen epäsäännöllisesti, n. 1,5-2kk:n välein rataprofiilia ja aina ennen kerhokisoja tehdään myös uusi rataprofiili. Haluaisitko sinä suunnitella seuraavan rataprofiilin? Laita mulle viestiä YV:llä tai maililla, jos haluat suunnitella seuraavan profiilin.

Suunnittelua helpottaakseen voi käyttää alla olevaa kuvaa apuna:


Muutama huomioitava asia:
- Ajoradan leveys tulee olla vähintään n. 2 metriä joka puolelta
- Ratapohjaan on merkitty yläreunaan harmaa kaistale - se on pääsuoran lisämatto
- Kulmapisteet on merkitty rataan eli niiden mukaan voi suunnitella nurkkien sisämollat. Eli päätyihin jätetään vähintään 2,5m
- Punainen V:n muotoinen katkoviiva ajajakoroketta kohti havainnolistaa näkemäsuuntaa eli kaikki mollat tulee sijoittaa punaisten katkoviivojen yläpuolelle
- Ajajakoroke tulee huomioida rataa suunnitellessa eli se vie jonkun verran tilaa
- Pohjaan on merkitty ruudukko, yksi ruutu on 1x1m:n kokoinen
- Matot ovat 2m leveät ja maton reuna on paksumpi vaakaviiva
- Vihreät alueet ovat nurkka-alueita ja lisäksi oviaukolta lavalle varataan alue, johon ei rataa laiteta

Ei muuta kuin suunnittelemaan  :grin:

Eli piirrä rataprofiili, laita YV:llä tai maililla tai tuo seuraavalle kerhokerralle.


Vannetarrojen asennusohje
Vannetarroista oli keskustelua ja kyselyjä kerholla. Eli Jonan tekemä opasvideo vannetarrojen asentamiseen löytyy täältä:https://www.youtube.com/watch?v=Sx_4ZnkEpeM


Kerhokisat alustavasti keväällä
Alustavasti pyrimme saamaan koulun käyttöön kerhokisoille 24.2.2019 eli viikon 8 eli hiihtolomaviikon jälkimmäisenä sunnuntaina. Ja vastaavasti ratatalkoot edeltävänä lauantaina 23.2.2019 klo 16-19. Laitan lisätietoa kerhokisojen kisakutsun muodossa ja vahvistan ajankohdan, kunhan Kari saa koululta vahvistuksen.


Seuraava kerho
Seuraava kerho viikon päästä sunnuntaina elikkäs 28.10.2018 klo 9:50 - 16:00. Tervetuloa!

3
Myydään akkua ja laturia vaille ajovalmis laadukas paketti:

- Xray T4 touring-auto, jolla ajettu kärkikahinoissa sekä otettu lukuisia voittoja. Sähköinä 17,5 lankainen LRP:n harjaton kone, Savöx:n matalaprofiiliservo, LRP:n nopeuden säädin sekä uusi ja ajamaton hienosti maalattu kori sekä renkaat vanteilla.

- Suoraan ajosta täysin toimiva ja laadukas Futaban 4PK huippuradio (2.4ghz), josta ei ominaisuudet lopu kesken! Radiolla ajettu useasti palkintopallille ja otettu lukuisa määrä voittoja - viimeisimpänä Ratamestari 2019 -kerhokisasarjan 1. osakilpailun voitto vajaa viikko sitten :azn: Ratti on ergonomisesti alempana ja todella hyvin käteen sopiva ohjain. Mukaan tulee 1 vastari, joka on autossa valmiina kiinni.

- Auto säädetty Riksun radalle erittäin toimivaksi :azn: Auto kokeiltavissa Riksun kerholla ja sovittaessa Hakkilassa.

Tästä laadukas ja hyvä paketti, jolla harrastuksessa pääsee hyvin, edullisesti ja helpolla liikkeelle - tarvitset ainoastaan lisäksi ajoakun ja laturin ja ei muuta kuin kovaa ajoa :wink: Kaupan päälle toinen setti käytettyjä renkaita.

Uusi Xray T4 touringauto (rullaavana eli pelkkä runko ilman sähköjä (moottoria, nopeudensäädintä, servoa, vastaria), renkaita, koria) 610,08€. Plus tietty mukaan tulee huippuradio vastaanottimella (uusi vastaava pitkälti yli 500€). Tämä paketti lähtee nyt todella edullisesti, lähes pelkän radion hinnalla eli hinta koko paketille vain 590 euroa!

Myydään ainoastaan pakettina.

Nouto tai postitus (hinnan päälle tulee postikulut, jos nouto ei mahdollinen). Kulkeutuu myös tarvittaessa Riksun RC-kerholle tai Hakkilaan.


Yhteydenotot YV:llä tai Riksun kerholla.

4
Myydään RC-tarvikkeita / Touring-renkaita, FTT
« : 19.10.18 - klo: 20.08 »
Myydään FTT-ulkorenkaita (Volante 32):

- 3kpl sarjaa joilla ajettu yhdet kisat. 10€/ sarja tai 25€/kaikki 3 sarjaa.

- useita sarjoja enemmän ajettuja kuluneen kauden FTT-ulkorenkaita. Näitä lähtee vaikkapa 5 euroa / sarja, niin kauan kuin renkaita riittää. Useamman sarjan ostajalle katotaan sopivan edullinen pakettihinta :wink:

Nouto tai postitus (hinnan päälle tulee postikulut, jos nouto ei mahdollinen). Kulkeutuu myös tarvittaessa Riksun RC-kerholle tai Hakkilaan.

Yhteydenotot YV:llä.

5
Myydään 1:10 touring-auton käyttämättömät kuviorenkaat. Toiset renkaat hienoilla vanteilla ja toiset levyvanteilla:
Hinta 30€.

Nouto tai postitus (hinnan päälle tulee postikulut, jos nouto ei mahdollinen). Kulkeutuu myös tarvittaessa Riksun RC-kerholle tai Hakkilaan.

Yhteydenotot YV:llä.

6
Myydään uudet ja käyttämättömät krossiauton renkaat (JConcept Double Dees's) vanteineen (3 sarjaa):

Myydään kaikki kerralla yhtenä pakettina.

Uutena:
- eturenkaiden vanteet: 19,50€
- takarenkaiden vanteet: 19,50€
- eturenkaat: 38,70€
- takarenkaat: 38,70€
- yhteensä: 116,40€

Hinta nyt vain: 95€

Nouto tai postitus (hinnan päälle tulee postikulut, jos nouto ei mahdollinen). Kulkeutuu myös tarvittaessa Riksun RC-kerholle tai Hakkilaan.

Yhteydenotot YV:llä.

7
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 17.10.18 - klo: 22.47 »
Ja sunnuntainahan ajetaan sitten uudella kerhokisoihin tehdyllä vauhdikkaalla ja sopivan haastavalla profiililla:Tervetuloa ajelemaan ja tutustumaan! Kerho sunnuntaina Harjunrinteen koululla klo 9:50-16:00.

8
Yleinen keskustelu / Vs: Kuvia omista Rc-autoista
« : 16.10.18 - klo: 16.01 »
RCtarrat.com:lta tuli hyvä opasvideo vannetarrojen asentamisesta vanteeseen:https://www.youtube.com/watch?v=Sx_4ZnkEpeM

Säänkestävillä vannetarroilla levyvanteisiin saa todella helposti autoon lisää ulkonäköä :azn:

9
Selvitettiin lyhyesti eli pitäisi saada onnistumaan seuraavissa kisoissa lähtöjärjestyksen uudelleen järjestys tulosten mukaan eli pyritään huomioimaan tämä seuraavissa karkeloissa  :grin:

10
Kiitos ehdotuksesta - katsotaan josko saataisiin seuraaviin kisoihin alkueriin lähdöt ekan alkueräkierrosten tulosten mukaan. Tänään pidettiin homma simppelinä ja lähdettiin aika-ajoihin laadittujen erälistojen mukaisessa järjestyksessä. Ja erälistat toki laadittiin pääsääntöisesti tasapuolisesti FTT- ja kerhokisarankingien sekä edellisten ratamestarikerhokisojen tulosten mukaan nopan heittämisen sijaan :wink:

Ja täytyy kyllä kompata Kimiä tässä sen verran, että vaikka tuolla muissa keskusteluissa on aprikoitu Riksun radan soveltuvuutta eri kalustoille, niin jälleen kerran tämä kisapäivä osoitti, että hieman kompaktimmasta kisapaikan koosta huolimatta saatiin kaikissa luokissa aina aloittelijan luokasta alkaen viri-luokkaan saakka kunnon kisat aikaiseksi  :grin: Iloksemme saimme myös useita GT2000-luokan autoja mukaan ensimmäistä kertaa ja tasaista vääntöä oli stanuluokassa. Kiitokset rataprofiilista kuuluu seuramme nuorille kisakuskeille, jotka olivat rataprofiilin suunnitelleet varsin onnistuneesti.

Myös yleisöä oli löytänyt ennätyksellisen paljon kisoihin ja meillä oli entistä laajempi katsomo tänä vuonna, joka oli parhaimmillaan viimeistä penkkiä myöten täynnä yleisöä  :azn:

11
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 14.10.18 - klo: 22.20 »
Tänään vietettiin sitten hieman erilainen ja varmasti jännittävä sekä mukava päivä Riksun radalla kerhokisojen merkeissä  :azn: Kiitokset kaikille talkoolaisille, kisapäivän toimihenkilöille ja muille järjestelyissä mukana olleille.

Tämän päiväiseen kisaan saimme mukavan määrän osallistujia sekä aiempia vuosia isomman katsomon viimeistä penkkiä myöten täyteen yleisöstä eli kiinnostusta harrastukseen ja lajiin oli ilahduttavan paljon.

Kisojen järjestäminen jatkossa
Nyt tässä yhteydessä herättelen kaikkia kerholaisia kotijoukkoineen ottamaan osaa entistä enemmän kevään ja tulevien vuosien kerhokisojen järjestelyihin ja valmistelupuuhiin, ettei kisojen järjestäminen jää vain muutamien harteille. Huhut kertovat, että kevään osalta hieman saattaa olla miehityksessä muutosta mahdollisesti tulossa, joten kisoja järjestämään tarvitaan lisää porukkaa (ajanoton ja kilpailun luomiseen, buffettivalmisteluihin, toimihenkilöiksi kisapäivällä buffettiin, katsastukseen, jne. kisoista tiedottamiseen, lehtijuttujen kirjoittamiseen, valo- ja videokuvaukseen, jne. - hommia varmasti riittää, kun vaan on porukkaa tekemässä hommia kisojen eteen), että jatkossakin saadaan porukalla tehtyä tälläisiä hienoja kisatapahtumia kuten tänään. Yksi kommentti mitä tänään korviini kantautui monen muun kommentin ohessa oli, että "näitä kerhokisoja pitäisi olla enemmän". Kisat on aina oma ponnistuksensa ja vaatii tekemistä ja tekijöitä - itsestään ne ei synny, vaan yhdessä tekemällä :azn:

Ratatalkoissa olikin ilahduttavasti runsas osanotto ja hommat talkoissa saatiinkiin tehtyä ennätyksellisen nopeasti. Myös kisapäivän radan purku ja siivous sujuivat esimerkillisen hienosti - siitä suuret kiitokset kaikille :azn:

Avaimen haltijaksi
Käytkö aktiivisesti kerholla ajelemassa? Jos vastasit kyllä, niin yhdelle avaimen haltijalle olisi vähintään tarve, jolla mahdollistetaan kerhon toiminta mahdollisimman monena sunnuntaina vaikkakin avaimia on tällä hetkellä sekä mulla että Karilla. Mutta aina voi tulla tilanteita, ettei meistä kumpikaan pääse paikalle, joten siksi olisi erittäin hyvä saada avaimet myös jollekin aktiiviselle ja tunnolliselle kävijälle, jotta kerho saadaan pidettyä. Eli lapasta reippaasti pystyyn ja nykäisemään kerholla hihasta! Voi paiskaa myös YV:tä tai mailia.

Seuraava kerho
Seuraava kerho on viikon päästä sunnuntaina 21.10.2018 klo 9:50 - 16:00 - arvatenkin jälkipelikeskustelujen merkeissä, jos vanhat merkit paikkaansa pitävät - jälkikeskustelua voi käydä myös kerhokisojen Tulokset ja jälkipelit -keskustelussa: http://rc10.fi/index.php?topic=105174.0

12
Täältä löytyy tulokset ja jälkipelit keskustelu: http://rc10.fi/index.php?topic=105174.msg826179#msg826179

13
Kiitokset kaikille talkoolaisille ja kisapäivän toimihenkilöille sekä kaikille kilpailijoille - te teitte nämä mukavat kisat :azn:

Kiitokset myös kerhokisoja tukemassa mukana olleille:

- RCtarrat.com (www.rctarrat.com)


- Hobby Factory (www.hobbyfactory.fi)


- RC-ratakeskus (http://www.rc-ratakeskus.com/)


- EuroRC (https://fi.eurorc.com/)Ja tänään nähtiin runsaasti niin tiukkoja tilanteita ja taisteluita kuin herrasmiesmäistä ajoa  :grin:

Oli ilo nähdä runsaasti uusia kuskeja ottamassa ensiaskeleitaan rata-autoilla kisaamisessa ja stanukuskien huikeata kehitystä :azn:

Ratamestari 2019-kerhokisasarjan 2. osakilpailu pidetään keväällä ja tarkempi ajankohta ilmoitetaan rc10-foorumilla heti, kun se tiedetään. Joten olkaahan kuulolla ja tervetuloa toiseen ja ratkaisevaan kisaan!

Muutamat kommentit noista palautelipuista poimin tähän, jotka omalla tavalla mielestäni kuvaa hyvin tämän päivän kisoja:

"Pirun hyvää reeniä ennen 'virallista' kerhocup sarjaa!"

"Mukava kilpailu ja halpa osallistua. Ajan täällä ennemmin kuin FTT-kisoissa"


Ja sitten päivän tulokset:

Mini
1. Rauno Kallionpää
2. Antti Halonen
3. Juha Halonen

Rookie
1. Jani Kaasalainen
2. Eerik Povenius
3. Jesse Hartikainen
4. Veikka Poutanen
5. Jyrki Povenius

Stanu
--- A-finaali ---
1. Petri Oksanen
2. Tuomas Murto
3. Artti Viitaniemi
4. Sisu Seppälä
5. Antti Seppälä
6. Joenna Oksanen
7. Juho Tamminen
--- B-finaali ---
8. Ilpo Koivisto
9. Teemu Knaapi
10. Hiski Rönkkönen
11. Ilpo Saarinen

Viri
--- A-finaali ---
1. Kim Elfström
2. Leevi Martikainen
3. Markku Seppälä
4. Sami Takkinen
5. Joonis Oksanen
6. Jona Oksanen
--- B-finaali ---
7. Timo Keränen
8. Janne Kiiski
9. Artti Viitaniemi


Tarkemmat tulokset löytyy täältä:

Pepe avatkoon virallisen tulosketjun, mutta tässä linkki MyRCM:n tulospalveluun. Luokkakohtaiset lopputulokset löytyvät ao. linkistä valitsemalla "luokka" -> Rankinglist -> Final

http://bit.ly/ratamestari-tulokset

Kiitos omasta puolesta kaikille osallistujille, niin kilpailijoille, järjestäjille kuin yleisöllekin. Aamun ajanottosilmukkaongelmien ratkettua kellotus sujui mallikkaasti.

-Erno


Sana on vapaa jälkikommenteille ja -peleille  :wink:

14
Ja jos nyt joku vielä haluaa mukaan, niin onnistuu vielä huomennakin ilmoittautua poikkeuksellisesti mukaan kisapaikalla erälistojen salliessa - kannattaa tosin olla heti aamusta paikalla  :wink::

Rookie - vielä mukaan mahtuu 2 kuskia
Stanu - vielä mukaan mahtuu 3 kuskia
Viri - vielä mukaan mahtuu 5 kuskia
Mini - vielä mukaan mahtuu 4 kuskia

Eli kaverille ehtii vielä vinkata ja ottaa kaverin kanssa kisaamaan  :grin:

Ajanottolinja muuttui pääsuoran jälkeiseen mutkaan, joten lähtöpaikat niin aika-ajoihin kuin finaaleihinkin muuttuvat. Nämä käydään läpi ohjaajakokouksessa eli ei syytä huoleen  :wink:

Ovet aukeaa klo 7:00 ja ensimmäinen harjoittelukierros käynnistyy klo 8:00. Muistakaa varata tasaraha mukaan!

15
Ajetaan Mini, Rookie, Stanu ja Viri luokat. Peruutus ei vaikuta ajettaviin luokkiin, eikä aikatauluihin.

Tervetuloa kisailemaan!

16
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 13.10.18 - klo: 18.26 »
Kiitos kaikille ratatalkoisiin osallistuneille. Vaikka oli useampia uusia tekemässä kisoja, niin silti saatiin tosi hienosti rata ja kisapaikka loistavaan kuntoon huomista varten!

Huomenna ei siis ole kerhoa, vaan Ratamestari-kerhokisasarjan 1. osakilpailu. Ovet aukeaa aamulla klo 7:00. Tervetuloa ajamaan ja katsomaan kisoja!

17
Pientä hienosäätöä aikatauluun, 5 minuuttia lyhyempi evästauko ja vastaavasti 5 minuuttia lisäaikaa ennen finaaleja. Kokonaisaikataulu ei ole muuttunut.

18
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 13.10.18 - klo: 10.25 »
RATATALKOOT TÄNÄÄN KLO 16:00 - 19:00! TERVETULOA!

19
Ilmoittautuminen on päättynyt. Tosi mukavasti tuli ilmoittautumisia, yhteensä 31 :azn: Hyvät ja mukavat kisat on siis odotettavissa.

Muistattehan varata tasarahan ilmoittautumiseen, kiitos.

Tervetuloa kisailemaan Riihimäelle sunnuntaina 14.10.2018!

20
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 12.10.18 - klo: 10.45 »
Aamupostiin ja Hämeen Sanomiin tulossa jutut kisoista  :azn:

Aamuposti:
Tulossa lauantain 13.10. lehteen

Linkki Aamupostin nettijuttuun: https://www.aamuposti.fi/artikkeli/711516-sunnuntaina-harjunrinteen-koulun-salissa-paastellaan-yli-kuuttakymppia-kisaa


Hämeen Sanomat:
Hämeen Sanomissa ollut juttu perjantaina 12.10. lehdessä

Linkki Hämeen Sanomien nettijuttuun: https://www.hameensanomat.fi/urheilu/rc-autot-vauhdissa-riihimaella-riiua-ja-seurakunta-isannoivat-radio-ohjattavien-autojen-kerhokisaa-286554/

21
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 12.10.18 - klo: 10.13 »
RATATALKOOT HUOMENNA LAUANTAINA 13.10.2018 KLO 16:00 - 19:00 HARJUNRINTEEN KOULULLA KAIKILLE KERHOLLA KÄVIJÖILLE!

TERVETULOA TALKOILEMAAN KISAPAIKKA KUNTOON!

22
Muutamat jälki-ilmoittautumiset tullut ja erälistoja päivitelty.

Alennettiin jälki-ilmoittautumismaksu 20 euroon!

Jälki-ilmoittautuminen onnistuu YV:llä tai sähköpostilla (ilmoittautumislinkin kautta ei enää mahdollista jälki-ilmoittautua).

Vapaat paikat jälki-ilmoittautumisille:
Rookie (ilmoittautuneita: 5) - vielä mukaan mahtuu 2 kuskia
Stanu (ilmoittautuneita: 12) - vielä mukaan mahtuu 2 kuskia
Viri (ilmoittautuneita: 10) - vielä mukaan mahtuu 4 kuskia
Mini (ilmoittautuneita: 4) - vielä mukaan mahtuu 4 kuskia

Tällä hetkellä 31 ilmoittautunutta!


Vielä siis ehtii mukaan! Kauaa ei kuitenkaan kannata miettiä, vaan laittaa ilmoa pika pikaa tulemaan! Jälki-ilmoittautuminen päättyy tänään klo 22:00!

23
Uusi kiertopalkinto Stanu-luokan koko sarjan voittajalle saapui ja odottaa ottajaansa :azn:Vielä ehtii mukaan jälki-ilmoittautumaan! Jälki-ilmoittautuminen päättyy huomenna klo 22:00.

24
Aamupostiin ja Hämeen Sanomiin tulossa jutut kisoista  :azn:

Aamuposti:
Tulossa lauantain 13.10. lehteen


Hämeen Sanomat:
Hämeen Sanomissa ollut juttu perjantaina 12.10. lehdessä

Linkki Hämeen Sanomien nettijuttuun: https://www.hameensanomat.fi/urheilu/rc-autot-vauhdissa-riihimaella-riiua-ja-seurakunta-isannoivat-radio-ohjattavien-autojen-kerhokisaa-286554/

25
Vakuutukset
Kisoissa on AKK:n vakuutukset voimassa kaikille lisenssin omaaville kuljettajille. Ilman lisenssiä olevat kilpailevat omalla vastuullaan ja heillä ei ole AKK:n vakuutusturvaa.

Stanuluokasta
Viime kisoissa tuli hieman keskustelua, että millä koneilla ja noparilla Stanu-luokkaa voi ajaa ja lähtökohta on tietenkin TSS-10 luokan kone ja TSS-10 luokan 0-ennakko nopeudensäädin virallisella 0-ennakkosoftalla, jotka todennäköisesti suurimmalta osalta löytyykin. Jos ei löydy, niin meidän kerhokisoja varten ei niitä tarvitse hankkiakaan eli sitten rajataan vauhdit ja kiihtyvyydet TSS-10 luokan koneiden mukaiseksi. Jos autossa on joku muu kuin virallinen TSS-10 luokan nopeudensäädin, niin siitä pitää ennakot, bunchit jne. olla laitettu 0:aan.

Mutta jos siis stanukombo (moottori+nopeudensäädin) löytyy, niin laittakaa lähtökohtaisesti stanukombot kiinni autoihin. Ensimmäisiä kisoja ajaville aloittelijoille joustetaan säännöissä - kokeneempien osalta ollaan sitten tarkempia  :wink:

Esim. GT2000-luokassa on hieman eri säännöt moottorin ja nopeudensäätimen osalta, mutta meidän kerhokisoja varten ei tarvitse hankkia virallista stanukomboa, vaan voi ajaa GT2000-luokan vehkeillä edellä mainitut asiat huomioiden. Sama koskee etuvetoautoja.

Ja kilpailunjohto ja tuomaristo sitten katsoo, että jos vauhtia on enemmän kuin stanuvehkeissä, niin sitten rajoitetaan tehoja. Pääasia on se, että kaikki halukkaat pääsevät ajamaan kisaa niillä vehkeillä, jotka on hankittuna ja pidetään huoli, että kaikilla on tasapuolisesti tehot kohdillaan, niin jälkipelit voidaan sitten käydä jostain muista asioista :grin:

Vietetään mukava kerhokisapäivä tulevana sunnuntaina!


Vielä olisi Matti ja Maija Myöhäsillä mahdollisuus jälki-ilmoittautua mukaan kisoihin YV:llä tai sähköpostilla:


26
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 07.10.18 - klo: 22.45 »
RATATALKOIDEN TYÖLISTA
- Radan ja uuden rataprofiilin teko
   . levitetään matot
   (. poistetaan kaikki ratateipit paitsi ei pääsuoran matossa olevaa teippiä eikä lähtöpaikkateippejä (harmaat teipit))
   . mollien putsaus ja kunnostus, mollien teippien kunnon tarkistus ja teippien uusinta tarvittaessa
   . rataprofiilin merkkaus liidulla
   . rataprofiilin teippaus ja mollien laitto, mollien paikkojen merkintä liidulla
   . lähtöpaikkojen merkkaus teipeillä radan reunaan puuttuvilta osin (liidulla merkataan lähtöpaikat sitten kisoissa ennen finaaleja)
   . laitetaan pehmusteet ja suojat sekä ajajakorokkeet (metalliset eri korkuiset sekä normaali penkki) paikalleen (niputetaan yhteen teipillä)
   . nostopaikkojen merkkaus kylteillä
   . lähtöpaikkojen (alkuerät ja finaalit) ja ajanottolinjan merkkaus

- Ajanottolaitteiston laitto (ajanotto, tulostin)
   . ajanoton sijaintipaikka sama kuin edellisissä kisoissa. Johdot täytyy suojata (vetää esim. seinää pitkin ylös)
   . kuparilatan asennus ja johtojen kolvaus (ajanottopoppoo huolehtii kolvausvälineet mukaan ratatalkoisiin!)

- Äänentoistolaitteiden laitto
  . kaiutin, mikrofoni, soitin/vahvistin, langaton mikki. Kaiuttimen sijainti sama kuin edellisissä kisoissa, matto tai lankku eteen suojaksi.

(- Videotykin laitto
  . Videotykin asennus, valkokankaan asennus ja kaapelien veto Karin opastuksella)

- Katsomon teko
  . katsomoon penkit koulun puolelta kahteen riviin
  . ovet katsomoon toinen toisiaan vasten auki (pitää laittaa vasta kisapäivänä)

- Tulostaulun teko
  . tulostaulun teippaus tuloslappujen ripustamista varten. Sijaintipaikka sama kuin edellisissä kisoissa

- Katsastuspisteen valmistelu
  . tuolit, pöydät, pöytäliinat, kyltit, katsastusvälineet
  . sammutusvälineet ja hiekat
  . ilmoittautumislistat, katsastuspöytäkirja, katsastusohjeet, erälistat ja aikataulut, numerotarrat, vuokraponderit, kynä, toimitsijamerkit

- Buffettitilan valmistelu
  . buffettipöydät, tuolit sekä kahvilapöydät ja tuolit, roskikset ja kyltit. Sijainti sama kuin viime kisoissa.
  . palkintopöytä/-pöydät. Sijainti sama eli buffetin vieressä / takana. Mahdollinen rajaus/eristys teipillä.

- Varikkotilan valmistelu
  . Varikkotilan rajaaminen sekä kyltit

- Muuta
  . Muut kyltit ja pikkupuuhat sekä paljon hyvää mieltä  :azn:

Olkaa ajoissa paikalla, niin päästään ajoissa myös pois  :azn:

Jos tulee mieleen jotain, niin saa hihkaista, niin lisätään työlistalle  :grin:

Käynti talkoisiin koulun pääovista!

27
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 07.10.18 - klo: 22.39 »
Päivän ajelut ja vauhdikkaat sellaiset takana. Radalla oli selkeästi jo varustauduttu tuleviin kerhokapinoihin - mm. useampia uuden uutukaista koreja nähtiin radalla, hyvä jos oli maali vielä ehtinyt kuivua  :grin:

Myös uusia tuttavuuksia oli iloksemme tutustumassa kerholla harrastukseen ja kokeilemassa ajoa - tervetuloa uudelleen!

Aloittelijoiden vartissa käytiin pienoisautoilun sääntöjä ja kisapäivän kulkua läpi touhukkaan päivän lomassa ja säädettiin vähän autoja.

Yksi viikottainen huoltotoimenpide, joka kannattaa tehdä, on renkaiden liimaus ulkoreunalta vanteelle. Vauhdin lisääntyessä saattaa tarvita liimata renkaat myös kesken päivän, mutta todennäköisesti stanussa pärjää kerran viikossa liimauksella (jos ajaa kerran viikossa) - no renkaita kannattaa tarkkailla päivän aikana ja jos radalla ajossa alkaa mutkassa ajaessa kuulumaan räpätystä, niin rengas on melko varmasti liimausta vaille tai tullut tiensä päähän - ja virissä pitää todennäköisesti renkaita liimailla useamman kerran päivässä.

Olipa hienoa nähdä kuinka innokkaina kaikki tuntuivat odottavan ensi viikon kerhokisoja jännityksen sekaisin tuntein - mutta sehän kuuluu asiaan  :wink: Aloittelijoita ja vähemmän harrastaneita jeesailee kisapäivän tiimellyksessä Kari ja Janne, jotka toimivat kisaoppaina, joten ihan levollisin mielin kannattaa lähteä viettämään hieman erilaista sunnuntaita  :azn:


Ratatalkoot lauantaina 13.10.2018 klo 16-19
Ratatalkoot pidetään LAUANTAINA 13.10.2018 KLO 16-19, jolloin tehdään rata ja laitetaan kisapaikka muutenkin valmiiksi sunnuntain kisapäivää varten. Talkoisiin ovat tervetulleita kaikki RiiUA:n kerholla ajelijat! Kulku ratatalkoisiin on koulun pääovesta eli eri ovesta kuin normaalisti tullaan treeneihin. Muistakaa olla ajoissa paikalla, jotta saadaan hommat tehtyä ja päästään ajoissa pois. Aikaa on varattu kolme tuntia, mutta kun ollaan nopeita, niin saadaan hommat todennäköisesti tehtyä paljon nopeammin.Kerhokisat sunnuntaina 14.10.2018
Kerhokisat pidetään viikon päästä sunnuntaina 14.10.2018 Harjunrinteen koululla ja silloin ei ole normaalia kerhoa. Kulku kisoihin on koulun pääovesta.

Kerhokisojen aikataulu: http://rc10.fi/index.php?topic=104726.msg824849#msg824849
ja erälistat: http://rc10.fi/index.php?topic=104726.msg824850#msg824850

Ovet aukeaa klo 7:00 ja kisapaikka siivotaan kisojen jälkeen kuntoon kaikkien kerholaisten toimesta ennen kotiin lähtöä.


Kerhoauto on varattu kisapäiväksi :azn:

Katsastus kisapäivälle kaipaa jeesiä, kuten myös buffetti (valmistelut, kisapäivän myynti) eli nyt sitten voi ilmiantaa itsensä lisäksi myös jonkun tuttunsa :wink: Ajatushan tässä on se, että kun yhdessä harrastetaan, niin yhdessä tehdään myös kisoja, joilla tuetaan osaltaan kaikkien kerholaisten harrastustoimintaa ja ettei tekeminen ja osaaminen jää vain muutamien harvojen käsiin, jotta näitä mukavia kisatapahtumia voidaan järjestää jatkossakin. Nyt meillä starttaa neljäs vuosi Ratamestari-kerhokisasarjalle ja mukavasti on porukkaa ollutkin mukana tekemässä aiempia kisoja ja toivottavasti sama trendi jatkuu nyt ja tulevaisuudessa.

Kerhokisat on myös oiva paikka esitellä harrastusta ja lajia yleisölle ja harrastuksesta kiinnostuneille. Eli pyritään saamaan joku lehtijuttu ennen kisoja ja yleisöä myös tapahtumaan katsomaan ja tutustumaan ja ehkäpä joku aloittamaan harrastuskin :wink: Eli kisoissa yleisö saa liikkua vapaasti varikkoalueella ja kannattaa varautua vastailemaan kysymyksiin ja kertomaan harrastuksesta ja lajista jne. Laitetaan myös muutamat infotaulut ratatalkoissa seinille. Samalla sitten kannattaa hieman pitää aina silmällä omia ja muiden harrastajien tavaroita.

Jos jollain on kisapäiväksi valkokangas, niin voisi ilmoitella mulle tai Karille, niin Kari vois mahdollisesti hommata videotykin, niin saataisiin hieman isommalla näkymään tulosmonitori.

28
Tämän hetkisellä osallistujamäärällä alustavasti finaalijaot (lopullinen päätös tehdään kisapäivänä):

Stanu: A:7, B:5

Viri: A:6, B:4

Ja Rookie:ssa ja Minissähän onkin tarjolla vain A-finaaleita eli kaikki näiden luokkien kuskit pääsevät A-finaaliin!

29
Noniin, nyt on sitten raavittu tässä pikkutorkkujen jälkeen kasaan:

AIKATAULU: http://rc10.fi/index.php?topic=104726.msg824849#msg824849

sekä

ERÄLISTAT: http://rc10.fi/index.php?topic=104726.msg824850#msg824850

Jos huomaatte virheitä tms., niin ilmoitelkaa - voi olla, ettei kahvi ollut tarpeeksi tuhtia tai sitä vaan oli liian vähän :grin:

30
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 07.10.18 - klo: 11.12 »
Varikkopöydistä oli kysymyksiä. Mm. Lidl on niitä myynyt muutaman kerran vuodessa ja Hong Kongista saa vastaavan pöydän (hinta hieman korkeampi tosin): https://www.hongkong.fi/fi/tyokalut-ja-nikkarointi/rakentaminen-ja-pienrauta/hyllyt-ja-liimapuulevyt/varastohyllyt/apupoyta-100x60-cm/p/477006/

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 33