28
« : 05.07.13 - klo: 10.44 »
Sähköpuolella itsekin pelkästään, mutta sen verran mitä olen tuota nitropuolta seuraillut erinäköisissä tapahtumissa ja foorumilla niin: kunnolla kun tekee niin konetta esilämmitetään ennen käynnistystä sähköllä tai kaasulla, ja polttoaine-ilmasuhteen säätö on edelleen neuloilla kiinteästi asetettava, ja kun se riippuu lämpötilasta, ilmankosteudesta ja ties mistä moottorin ja polttoaineen ominaisuuksista niin on käytännössä jokaista ajopäivää varten tarkistettava ja säädettävä moottorin käynti kohdalleen. Tässä vaiheessa sähköautolla on jo hyvinkin ensimmäisen akun ajanut.
Takavetoisilla 1:10 skaalan autoilla ajelee yhdellä 5000-6000 mAh akulla n. 20-35 min, riippuen kaasusormen raskaudesta. Nelivetoisilla ehkä sitten vähemmän, vähintään tuo 15 min nyt kumminkin kaikilla järkeväntehoisilla seteillä. Yhtä takavetoista autoa kohden kun on kaksi akkua niin pärjää, kolmella akulla pärjää oikein hyvin. Lipo-akut ei lämpiä juurikaan, ei niissä ole samanlaista ilmeistä jäähdyttelyn tarvetta kuin NiMH-akuissa. Eli 2WD-auto kolmella akulla + oma korjaus- ja säätötoiminta + verkkovirtaa tai auton 12 V akku + asiallinen lipo-laturi 5 A antoteholla + omat lepotauot, muiden ajovuorot radalla tms., tarkoittaa että käytännössä on mahdollista ajaa vaikka aamusta iltaan.
Rahaa sähköpuolen 1:10 skaalan 2WD -autolla aloittamiseen kannattaa varata n. 600 €, siinä on lipo-laturia, pari akkua ja muutama työkalukin jo mukana eikä tartte minkään tarvikkeen kohdalla tilata honkongista sitä halvinta. Harjaton moottoritekniikka kannattaa laittaa heti kättelyssä, hiilikoneisiin ja -säätimiin ei euroakaan.