RC Center

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - ajv

Sivuja: [1]
1
Vapaa keskustelu / RC10.FI Joulupata
« : 07.12.12 - klo: 17.06 »
Meillä lähisuvun kesken sovittiin, että jätämme aikuisten väliset joululahjat antamatta - jokaisella on muutenkin nurkat täynnä turhaa tavaraa - ja jokainen lahjoittaa sen sijaan pienen summan hyväntekeväisyyteen.

Lähdin tätä omantunnonpuhdistusta suorittamaan netin kautta googlella ja päädyin pelastusarmeijan joulupatakeräyksen nettisivuille. Nettikeräyksessä homma perustuu yhteisöjen ja yritysten lahjoituspotteihin ja niiden väliseen leikkimieliseen kilpailuun. Eli voit valita lahjoitettavan summan lisäksi yhteisön tai yrityksen, jonka nimissä lahjoituksen annat. No eihän siellä mitään mielenkiintoista pottia ollut tarjolla, joten päädyin perustamaan itseäni koskettavan keräyspotin ja

Nyt haastankin kaikki foorumilaiset ja miksei alan yrityksetkin mukaan lahjoittamaan RC10.FI-keräyspottiin!

Suora linkki pottiin on
http://www.joulupata.fi/?page=lahjoita&potti=rc10.fi

Tiedän, että tämäkin aihe jakaa mielipiteitä, joten joulumieleen vedoten pyydän jättämään vastaamatta, jos aihe ärsyttää.

2
Kilpailijoiden kanava / Kilpailuissa käyttäytyminen
« : 21.03.12 - klo: 22.07 »
Olen suht. tuore harrastaja ja vielä tuoreempi kilpailija. Ajan pääsääntöisesti SC-luokkaa ja minua ihmetyttää se, että kisoissa kielenkäyttö lauteilla/varikkoalueella on välillä kaukana "hyvästä hengestä".

Tutkaisin tuossa pienoisautoilun kilpailusääntöjä, jotka löysin tuolta:
http://www.autourheilu.fi/attachements/2011-04-29T09-32-42218.pdf

Ja siellä lukee
Lainaus
Kilpailussa huomautuksen tai varoituksen aiheita
ovat mm:
• varomaton ajo radalla tai varikolla
• vasten ajosuuntaa ajaminen
• tahallinen tai toistuva oikaisu
• ajo radan ollessa suljettuna erien välillä, ennen/ jälkeen
erän
• selvästi rikkinäisellä autolla ajaminen
• ratavarikon virheellinen käyttö
• auton korjaus radalla
• radalle nostovuoron laiminlyönti
• radiojakson vaihto ilman kilpailujohdon lupaa
• radiolähettimen vienti radalle tai palauttamatta jättö
säilöön
• syytä ilmoittamatta poisjäänti kilpailusta johon oli
ilmoittautunut
• syytä ilmoittamatta poisjäänti palkintojenjaosta
epäurheilijamainen käytös yleensä (mm. huutaminen
ja aiheeton suunsoitto)Näiden laiminlyömisestä sanotaan seuraavaa:

Lainaus
Varoitusta voi seurata radioautoilussa ”stop and go”
(max 10 s pakollinen pysähdys ratavarikolla) tai ”drive
through” (ratavarikon läpiajo hitaasti), joka ilmoitetaan
kuten edellä.


Yleensähän tuon huutelemisen aiheuttaa juuri tuo toisen kilpailijan varomaton ajo radalla (joka siis myös kiellettyä), mutta se, että joku toinen laiminlyö sääntöjä ei oikeuta muita rikkomaan niitä. Viimeksi kisoissa näin tilanteen, jossa eräs kanssakilpailija otti oikeuden omiin käsiinsä ja kävi nostamassa radalla mielestään "varomattomasti ajaneen" auton hetkeksi ilmaan antaen näin henkilökohtaisen stop and go - rangaistuksen.

Ymmärrän kyllä, että kilpailunjärjestäjillä on kädet muutenkin täynnä hommia, ja kunnollinen tuomarointi tarvitsee resursseja. Siksi uskon, että tämän pitäisi lähteä kilpailijoista itsestään. Varmasti jokainen voi katsoa peiliin (itseni mukaanlukien) ja miettiä voisiko jotenkin henkilökohtaisesti edistää tuota "hyvää henkeä". Myöskään varikkoalueella selän takana toisen kiroaminen ei edistä asiaa yhtään. Sen sijaan asiallinen palautteen antaminen suoraan virheen tehneelle kaverille useimmiten vie asioita eteenpäin.

3
Vapaa keskustelu / Veronpalautukset / Mätkyt
« : 28.11.11 - klo: 23.19 »
Lähestyy taas palautuspäivä. Tänä vuonna tulee reilu 600€ ylimääräistä karkkirahaa. Kerran on 15 vuoden aikana tullut mätkyjä, muuten aina palatuksia ja kyllähän ne aina yhtä kivasti piristää.

Mites muilla?

4
Mitä ohjaussignaalia nopeudensäätimet/servot tottelevat? mA-, jännite-, vai kenties jotain digitaalista signaalia?

Tarkoitus on rakennella noista ylimääräsistä sähköistä jotain ja ohjata niitä nyt aluksi vaikka tietokoneella, myöhemmin kenties suoraan mikroprosessorilla.

5
Radiolaitteet / Yksi vastari - kaksi radiota
« : 02.04.11 - klo: 09.33 »
Mulla on itellä Sanwa MT-4 ja muksuille ajattelin jotain Sanwan perusradiota. Tarkoitus olisi kuitenkin ajaa samalla autolla (ei toki samaan aikaan :wink:). Eli joutuuko vastarin aina bindaamaan uudestaan, kun vaihtaa radiota?

Kävi mielessä, että tuo vastari olisi bindaus-toimenpiteessä vain tyhmä laite ja ne bindauksen asetukset tallennettaisiin aina lähettimen päähän, jolloin radion vaihtaminen (kunhan bindaus on kerran tehty) teoriassa pitäisi toimia. Nyt ei vaan ole kahta radiota vielä käsissä että voisi testata ja olisi kiva tietää ennen kun ostaa.

Sivuja: [1]