Racing Factory

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - C1S F1

Sivuja: [1]
1
Sähköautot / Sanwa Super Vortex-PLUS ZERO
« : 18.04.16 - klo: 21.55 »
Sanwa Super Vortex-PLUS ZERO

Sain Rckaupalta testaukseen Sanwan tekemän nopeudensäätimen, jossa on sisäänrakennettu vastari (RX-472). Ulkoseisesti laite on hieman kookkaampi, kuin vaikkapa G-Forcen TS-160, jonka takia sitä ei välttämättä saa asennettua kaikkiin automalleihin esimerkiksi joissain krossareissa voi asennukseen käytettävä tila käydä ahtaaksi kuten koekäytössä olevassa precirotaten SB401:ssä.

Paketin mukana tulee ohjeet, sähköjohtoa, y-kaapeli aux kanavalle ja itse nopari, Näiden lisäksi tarvitsee Sanwan radiolähettimen MT-4S tai M12, jotta saa hyödynnettyä SSL toimintoa itse sain koekäyttöä varten MT4S radion.


Paketti auki ja asenuksen kimppuun. Siinä vierähti parisen tuntia, kun en ole 4wd-crossiin hetkeen sähköjä laitellut ja jouduinpa tekemään kaiken vielä uusiksi, kun en kaikesta huolimatta löytänyt ohjeista miten moottorin pyörimissuunnan saa vaihdettua. No loppulta sain sähköt paikalleen ja korikin mahtuu nyt auton päälle. Tosin noparissa olevan tuulettimen jouduin ottamaan pois.

 SSL on lyhenne Sanwa Synchronized Link ja sen avulla voi säätää alla listattuja toimintoja suoraan radion kautta. Auton voi siis ajaa radan sivuun ja säätää vaikkapa drag brakea parilla napin painalluksella. Radiossa nämä muutettavat parametrit pitää ensin asettaa ohjeiden mukaisesti toimimaan AUX1 ja AUX2 paikoille. Nopeudensäätimen cut-off jännitteen, peruutus ominaisuuden, lämpösuojauksen sekä onko ennakon säätö käytössä vai ei joutuu näppäilemään ihan manuaalisesti noparin virtakytkimessä sijaitsevan napin kautta.

  Sanwa Super Vortex-PLUS ZERO on monipuolinen nopeudensäädin joka sopii niin harrastajalle kuin kisakuskille. Moottori rajoitus 2s Lipolla on 4,5T ja 1s Lipolla 3,5T ja nopari syöttää parhaillaan 740A virtaa, joten puhtia riittää ihan kelvollisesti jokaisen kuskin tarpeisiin. Itse testasin noparia 4wd krossilla, mutta säädin kelpaa hyvin myös touring-autoihin ja miksei vaikkapa drifterin nopariksi. Nopeudensäätimen testausaika jäi vähän lyhyeksi ja en varmastikkaan saannut hyödynnettyä kaikkia sen tarjoamia ominaisuuksia. Mutta kaiken kaikkiaan kyseessä on mielenkiintoinen ja monipuolinen nopeudensäädin/vastaanotin yhdistelmä joka on kaikkien rc-hifistelijöiden unelma.

ladattavissa kuvineen https://www.facebook.com/groups/1671680513090411/

Sivuja: [1]