Vertical Hobby

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pepess

Sivuja: [1] 2
1
Myydään akkua ja laturia vaille ajovalmis laadukas paketti:

- Xray T4 touring-auto, jolla ajettu kärkikahinoissa sekä otettu lukuisia voittoja. Sähköinä 17,5 lankainen LRP:n harjaton kone, Savöx:n matalaprofiiliservo, LRP:n nopeuden säädin sekä uusi ja ajamaton hienosti maalattu kori sekä renkaat vanteilla.

- Suoraan ajosta täysin toimiva ja laadukas Futaban 4PK huippuradio (2.4ghz), josta ei ominaisuudet lopu kesken! Radiolla ajettu useasti palkintopallille ja otettu lukuisa määrä voittoja - viimeisimpänä Ratamestari 2019 -kerhokisasarjan 1. osakilpailun voitto vajaa viikko sitten :azn: Ratti on ergonomisesti alempana ja todella hyvin käteen sopiva ohjain. Mukaan tulee 1 vastari, joka on autossa valmiina kiinni.

- Auto säädetty Riksun radalle erittäin toimivaksi :azn: Auto kokeiltavissa Riksun kerholla ja sovittaessa Hakkilassa.

Tästä laadukas ja hyvä paketti, jolla harrastuksessa pääsee hyvin, edullisesti ja helpolla liikkeelle - tarvitset ainoastaan lisäksi ajoakun ja laturin ja ei muuta kuin kovaa ajoa :wink: Kaupan päälle toinen setti käytettyjä renkaita.

Uusi Xray T4 touringauto (rullaavana eli pelkkä runko ilman sähköjä (moottoria, nopeudensäädintä, servoa, vastaria), renkaita, koria) 610,08€. Plus tietty mukaan tulee huippuradio vastaanottimella (uusi vastaava pitkälti yli 500€). Tämä paketti lähtee nyt todella edullisesti, lähes pelkän radion hinnalla eli hinta koko paketille vain 590 euroa!

Myydään ainoastaan pakettina.

Nouto tai postitus (hinnan päälle tulee postikulut, jos nouto ei mahdollinen). Kulkeutuu myös tarvittaessa Riksun RC-kerholle tai Hakkilaan.


Yhteydenotot YV:llä tai Riksun kerholla.

2
Myydään RC-tarvikkeita / Touring-renkaita, FTT
« : 19.10.18 - klo: 20.08 »
Myydään FTT-ulkorenkaita (Volante 32):

- 3kpl sarjaa joilla ajettu yhdet kisat. 10€/ sarja tai 25€/kaikki 3 sarjaa.

- useita sarjoja enemmän ajettuja kuluneen kauden FTT-ulkorenkaita. Näitä lähtee vaikkapa 5 euroa / sarja, niin kauan kuin renkaita riittää. Useamman sarjan ostajalle katotaan sopivan edullinen pakettihinta :wink:

Nouto tai postitus (hinnan päälle tulee postikulut, jos nouto ei mahdollinen). Kulkeutuu myös tarvittaessa Riksun RC-kerholle tai Hakkilaan.

Yhteydenotot YV:llä.

3
Myydään 1:10 touring-auton käyttämättömät kuviorenkaat. Toiset renkaat hienoilla vanteilla ja toiset levyvanteilla:
Hinta 30€.

Nouto tai postitus (hinnan päälle tulee postikulut, jos nouto ei mahdollinen). Kulkeutuu myös tarvittaessa Riksun RC-kerholle tai Hakkilaan.

Yhteydenotot YV:llä.

4
Myydään uudet ja käyttämättömät krossiauton renkaat (JConcept Double Dees's) vanteineen (3 sarjaa):

Myydään kaikki kerralla yhtenä pakettina.

Uutena:
- eturenkaiden vanteet: 19,50€
- takarenkaiden vanteet: 19,50€
- eturenkaat: 38,70€
- takarenkaat: 38,70€
- yhteensä: 116,40€

Hinta nyt vain: 95€

Nouto tai postitus (hinnan päälle tulee postikulut, jos nouto ei mahdollinen). Kulkeutuu myös tarvittaessa Riksun RC-kerholle tai Hakkilaan.

Yhteydenotot YV:llä.

5
Kiitokset kaikille talkoolaisille ja kisapäivän toimihenkilöille sekä kaikille kilpailijoille - te teitte nämä mukavat kisat :azn:

Kiitokset myös kerhokisoja tukemassa mukana olleille:

- RCtarrat.com (www.rctarrat.com)


- Hobby Factory (www.hobbyfactory.fi)


- RC-ratakeskus (http://www.rc-ratakeskus.com/)


- EuroRC (https://fi.eurorc.com/)Ja tänään nähtiin runsaasti niin tiukkoja tilanteita ja taisteluita kuin herrasmiesmäistä ajoa  :grin:

Oli ilo nähdä runsaasti uusia kuskeja ottamassa ensiaskeleitaan rata-autoilla kisaamisessa ja stanukuskien huikeata kehitystä :azn:

Ratamestari 2019-kerhokisasarjan 2. osakilpailu pidetään keväällä ja tarkempi ajankohta ilmoitetaan rc10-foorumilla heti, kun se tiedetään. Joten olkaahan kuulolla ja tervetuloa toiseen ja ratkaisevaan kisaan!

Muutamat kommentit noista palautelipuista poimin tähän, jotka omalla tavalla mielestäni kuvaa hyvin tämän päivän kisoja:

"Pirun hyvää reeniä ennen 'virallista' kerhocup sarjaa!"

"Mukava kilpailu ja halpa osallistua. Ajan täällä ennemmin kuin FTT-kisoissa"


Ja sitten päivän tulokset:

Mini
1. Rauno Kallionpää
2. Antti Halonen
3. Juha Halonen

Rookie
1. Jani Kaasalainen
2. Eerik Povenius
3. Jesse Hartikainen
4. Veikka Poutanen
5. Jyrki Povenius

Stanu
--- A-finaali ---
1. Petri Oksanen
2. Tuomas Murto
3. Artti Viitaniemi
4. Sisu Seppälä
5. Antti Seppälä
6. Joenna Oksanen
7. Juho Tamminen
--- B-finaali ---
8. Ilpo Koivisto
9. Teemu Knaapi
10. Hiski Rönkkönen
11. Ilpo Saarinen

Viri
--- A-finaali ---
1. Kim Elfström
2. Leevi Martikainen
3. Markku Seppälä
4. Sami Takkinen
5. Joonis Oksanen
6. Jona Oksanen
--- B-finaali ---
7. Timo Keränen
8. Janne Kiiski
9. Artti Viitaniemi


Tarkemmat tulokset löytyy täältä:

Pepe avatkoon virallisen tulosketjun, mutta tässä linkki MyRCM:n tulospalveluun. Luokkakohtaiset lopputulokset löytyvät ao. linkistä valitsemalla "luokka" -> Rankinglist -> Final

http://bit.ly/ratamestari-tulokset

Kiitos omasta puolesta kaikille osallistujille, niin kilpailijoille, järjestäjille kuin yleisöllekin. Aamun ajanottosilmukkaongelmien ratkettua kellotus sujui mallikkaasti.

-Erno


Sana on vapaa jälkikommenteille ja -peleille  :wink:

6
Myydään RC-autoja / Pois...
« : 03.10.18 - klo: 20.47 »
Pois...

7
Hienoa, että ekan kisan osallistumishinta on edullisempi - helpottaa etenkin ylivuotiseen sarjaan osallistumista ekan osakilpailun osalta :azn:

Lisenssi- ja siihen liittyvää vakuutusturvakeskustelua onkin jo käyty riittämiin. Toisaalta seurojen osalta tässä on myös sellainen miinus, ettei seuran jäsenyyttä ja siten jäsenmaksua tarvita kisoihin lähtijöiltä enää, koska ei tarvita lisenssiäkään eli jokunen euro saattaa seuroilta jäädä saamatta. Ja seurat on yhtä kuin harrastajat, jotka mahdollistavat harrastamisen kisojen ulkopuolella harrastajille ja kisaajille.

Kesän osalta näyttää nyt valittu linja olevan todella surkea, koska kesän kisoilla ei ole stanussa (ei yleisessä, eikä nuorten mestaruussarjassa) mitään merkitystä. Edellisellä kaudellakin kesäkisoihin osallistui vähän porukkaa ja suurin osa vain siitä syystä, että kisoilla oli jotain merkitystä. Erillisiin harjoituskilpailuihin, joilla ei ole mitään muuta merkitystä kuin että on treenikilpailu tuskin riittää intoa lähteä autoa ulos turhaan kuluttamaan ja rikkomaan. Ja surkeaksi homman tekee se, että nimenomaan stanukuskit ja etenkin tuoreemmat ja uudet stanukuskit tarvitsisivat enemmän kisakokemusta niin sisällä kuin ulkonakin ajamisesta ja kisaamisesta. Ja koska ulkona ajaminen on niin erilaista, niin tuskinpa kukaan stanukuski lähtee ajamaan viriäkään kesällä, koska harppaus stanusta viriin on kuin valovuosi. Ei hyvä.

Ja viriäkään ei kannata talvella/kesällä ajaa, jos seuraavana kautena haluaa ajaa/jatkaa edelleen stanua, koska säännöt kieltävät senkin.

Kesän osalta hieman skeptisesti suhtaudun myös poron harjoituskisoihin osallistujien osalta, kun niilläkään ei ole mitään merkitystä sarjan kannalta - lisäksi porokuskit ovat useana vuonna halunneet nimenomaan ajaa vain sisäkauden ja ajella kesällä jotain muita luokkia kuin turistia.

Kesäkisat hiipuu kohta kokonaan tällä menolla, jos ja kun niihin ei tule riittävästi osallistujia. Ja sitten ei ole enää järjestäjiä, jos ei ole osallistujia. Ainoa järkevä luokka ajaa, jos haluaa kesällä ajaa ja kehittyä lajissa on näillä säännöillä viri ja se on monelle ihan liian vaativa ja sitä se todellakin on etenkin vähemmän ajaneille ja uusille kuskeille.

No aika näyttää miten käy, mutta sen mitä tässä näistä nyt olen keskustellut, niin ei hyvältä näytä lajin ja lajissa kehittymisen kannalta :sad:

8
Myydään RC-tarvikkeita / MYYTY - Transponderi
« : 20.09.18 - klo: 12.51 »
Myyty, voi poistaa...

9
Myydään RC-tarvikkeita / Pois...
« : 20.09.18 - klo: 12.47 »
Pois...

10
Myydään RC-tarvikkeita / Pois...
« : 20.09.18 - klo: 12.46 »
Pois...

11
Myydään RC-tarvikkeita / Pois...
« : 20.09.18 - klo: 12.45 »
Pois...

12
Ostetaan / Stanumoottori - Muchmore Fleta ZX 21.5T
« : 20.09.18 - klo: 12.37 »
Haussa olisi täysin ehjä ja toimiva stanumoottori TSS-10 luokkaan eli Muchmore Fleta ZX 21.5T (MR-FZX215WF FLETA ZX 21.5T Brushless Motor Type-W Fixed Timing Version). Siis pelkkä moottori, ei komboa.

Yhteydenotot ja tarjoukset YV:llä.

13
Myydään RC-autoja / Pois...
« : 18.09.18 - klo: 19.27 »
Pois...

14
Ostetaan / Pois...
« : 04.09.18 - klo: 20.35 »
Pois...

15
Ostetaan / Pois...
« : 04.09.18 - klo: 20.01 »
Pois...

16
Ostetaan / Pois...
« : 04.09.18 - klo: 19.57 »
Pois...

17
Myydään RC-tarvikkeita / Pois...
« : 04.09.18 - klo: 19.52 »
Pois...

18
Myydään RC-tarvikkeita / Pois...
« : 04.09.18 - klo: 19.51 »
Pois...

19
Myydään RC-tarvikkeita / Pois...
« : 04.09.18 - klo: 19.49 »
Pois...

20
Myydään RC-tarvikkeita / Pois...
« : 04.09.18 - klo: 19.47 »
Pois...

21
Myydään RC-autoja / Pois...
« : 03.09.18 - klo: 18.41 »
Pois...

22
Ostetaan / Pois...
« : 19.08.18 - klo: 11.35 »
Pois...

23
Ostetaan / Pois...
« : 19.08.18 - klo: 11.34 »
Pois...

24
KILPAILUKUTSURATAMESTARI 2019 -KERHOKISASARJAN
1. OSAKILPAILU
RIIHIMÄELLÄ SUNNUNTAINA 14.10.2018 (AJANKOHTA VAHVISTETTU!)


Tervetuloa kaikille kisailemaan mukavassa kerhokisahengessä Riihimäelle RiiUA:n pienoisautoilijoiden järjestämään Ratamestari 2019 -kerhokisasarjan ensimmäiseen osakilpailuun. Nimestään huolimatta kilpailu on rennon mukava kerhokisa, joka ajellaan Riihimäen Harjunrinteen koululla hymy huulilla. Toki mukavaa, rehtiä ja aika ajoin tiukkaakin kisailua sekä kutkuttavia ja jännittäviä elämyksiä on luvassa  :azn:

Eteläisen Suomen radio-ohjattavien R/C-autojen rataluokkien Ratamestari-kerhokisat ja kerhokisasarja ovat ottaneet paikkansa tarjoten huikean antoisia kisaelämyksiä kaikille kisailusta kiinnostuneille kuskeille, huoltajille, kannustusjoukoille ja yleisölle aina aloittelijoista ja vähemmän ajaneista kuskeista SM-kisakuskeihin saakka ympäri Suomen.

Kilpailu on avoin kaikille paikkakunnasta ja seurasta riippumatta. Osallistua voi riippumatta siitä kuuluuko johonkin seuraan tai ei. Eli lämpimästi tervetuloa kaikille!


Kilpailupaikka:
Harjunrinteen koulu
Kalevankatu 3
11100 Riihimäki


Karttalinkki: https://www.google.fi/maps/place/Kalevankatu+3,+11100+Riihim%C3%A4ki/@60.7390048,24.7660134,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x468e128d73efc837:0x893ab8c651f6b38b

Katunäkymä: https://www.google.fi/maps/@60.7389458,24.7688213,3a,65.3y,301.87h,76.92t/data=!3m6!1e1!3m4!1syqnYYIueQvmFSbhkucRQ2w!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Koulu on kuvassa näkyvä keltainen rakennus ja sali edessä näkyvä matalampi osa.

Sisäänkäynti:
https://www.google.fi/maps/@60.7389755,24.7680756,3a,48.9y,309.35h,88.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRgGJVS0Xwnl00UDxhQArjA!2e0!7i13312!8i6656


Rata:
Rata on mattorata, kooltaan n. 10,5x22m. Rataprofiili on kaikille kilpailijoille uusi ja ajamaton. Rataprofiili tehdään edellisenä iltana ja sillä ei ajeta ennen kisoja, jotta kaikille tilanne on tasapuolinen.Katso lisätiedot rataprofiilista: http://rc10.fi/index.php?topic=104726.msg824847#msg824847


Ajettavat luokat:
Ratamestari 2019 titteli on jaossa seuraavissa luokissa:
- Rookie (aloittelijoiden ja vähän ajaneiden luokka, kalusto vapaa 1:10 autot sileillä kumirenkailla. Luokkaan ei saa osallistua, jos on ajanut FTT-kisoissa. Ei ikärajoitusta. Auton vauhti maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava. Aloittelijoille joustetaan säännöissä.)
- Stanu eli vakioluokka, johon voi osallistua 1:10 kokoisella TSS-10 luokan touring autolla, VTR/GT2000 luokkien autolla tai FWD-autolla (etuveto). Autojen vauhti kuitenkin maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava (kuluvan kauden FTT-säännöt soveltaen. Aloittelijoille joustetaan säännöissä.)
- Poro eli TSP-10 luokka (1:10 touring autot, kuluvan kauden FTT-säännöt)
- Viri eli TSM-10 luokka (1:10 touring autot, kuluvan kauden FTT-säännöt)
- Formula eli F1-10 luokka (F1-10 luokan autot kuluvan kauden säännöillä)
- GT eli GT-12 luokka (GT-12 luokan autot kuluvan kauden säännöillä)
- Mini eli Mini luokka (Mini luokan autot kuluvan kauden säännöillä 5 minuutin erällä)
- Comppi eli Mini competition (Mini competition luokan autot kuluvan kauden säännöillä 5 minuutin erällä)

Kaikki luokat, joihin tulee vähintään 4 osallistujaa ajetaan. Rookie-luokka ajetaan joka tapauksessa. Poro- ja Viri-luokka ajetaan yhdistettynä yhtenä luokkana  mikäli osanottajamäärä ei jomman kumman luokan osalta täyty.  Mini- ja Comppi -luokka ajetaan yhdistettynä yhtenä luokkana mikäli osanottajamäärä ei jomman kumman luokan osalta täyty. Kaikissa luokissa erän pituus on 5 minuuttia ml. mini-luokat (tämä aikataulullisista syistä).


Osallistumismaksu:
15€ / luokka / osakilpailu. Osallistumismaksu maksetaan käteisellä paikan päällä. Varaa mukaasi tasaraha.

Jälki-ilmoittautuminen mahdollista erälistojen salliessa. Jälki-ilmoittautumismaksu on 25€.


Palkinnot: Ratamestari 2019 -kerhokisasarja käsittää kaudella 2018-2019 kaksi osakilpailua, joista ensimmäinen ajetaan nyt syyskaudella ja jälkimmäisen kilpailunajankohta on vielä auki (jälkimmäisen kilpailun aikataulu ilmoitetaan myöhemmin, kunhan viralliset kisakalenterit muotoutuvat). Kummankin osakilpailun pisteet lasketaan yhteen ja päätöskilpailussa jaetaan sarjapalkinnot. Sarjapisteiden ollessa tasan, viimeisen kilpailun sijoitus ratkaisee paremmuusjärjestyksen.

Sarjassa palkitaan kaikki kummatkin osakilpailut ajaneet Rookie- ja Stanu-luokkien kuljettajat. Stanuluokassa koko sarjan voittaja saa mukaansa vuodeksi hienon kiertopalkinnon. Muissa luokissa palkitaan kummatkin osakilpailut ajaneet ko. luokan kolme parasta kokonaistulosten mukaan.


Ilmoittautuminen:

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT - JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN MAHDOLLISTA YV:LLÄ TAI SÄHKÖPOSTITSE ERÄLISTOJEN SALLIESSA :azn:

Ilmoittautuminen päättyy lauantaina 6.10.2018 klo 22:00.


Ilmoita seuraavat tiedot ilmoittautuessasi:
- Kuljettajan nimi ja ikä
- Seura (jos on)
- Luokka / Luokat
- Transponderin numero tai tieto, jos tarvitset vuokraponderin
- Radiotaajuus 2.4GHz tai 3 vapaata radiotaajuutta, jos käytössäsi on MHz:n radiot (joko 27MHz:n tai 40MHz:n)
- Ilmoittajan nimi ja yhteystiedot (alle 18 vuotiailta kilpailun aikaisen huoltajan nimi ja yhteystiedot)
- Kilpailunumerotoive tai sitten järjestäjä katsoo sopivan numeron

Tiedustelut kisoihin liittyen sähköpostitse osoitteeseen


Ajanotto:
Ajanottolaitteisto on Mylaps:n (ent. AMB) RC4 dekooderi, joten vain MyLaps:n/AMB:n valmistamat ponderit toimivat. MRT / tms. klooniponderit eivät toimi valitettavasti.

Vuokrapondereita tarjolla rajoitetusti, vuokra 5€ (ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä mikäli tarvitset ponderia). Mikäli kaikille halukkaille ei riitä vuokraponderia, pyritään kierroslaskenta järjestämään manuaalisesti, jotta kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan kisoihin (tämä koskee pääsääntöisesti Rookie-luokkaa). Ponderin vuokraaja vastaa ponderista ja on velvollinen korvaamaan ponderin, mikäli se menee rikki.


Kilpailunumerot:
Kilpailunumerot saa paikan päältä.


Ajoformaatti:
Alustava ajoformaatti (lopullinen ajoformaatti riippuu osallistujamääristä luokittain):
- 1-2 vapaata harjoitusta
- 2-3 alkuerää
- 2-4 finaalia


Aikataulu:
- Kisat pidetään sunnuntaina 14.10.2018. (AJANKOHTA VAHVISTETTU!)
- Ovet aukeaa klo 7:00
- Palkintojen jako on arviolta n. 17:45. Tarkempi kilpailupäivän aikataulu ilmoitetaan rc10.fi foorumilla ilmoittautumisen päätyttyä.


Säännöt:
Kilpailussa noudatetaan Pienoisautoilun sääntökirjaa ainakin seuraavin poikkeuksin:
- Kilpailulisenssi ei ole pakollinen, mutta suositeltava.
- Stanuluokkaan voi osallistua TSS-10 luokan autojen lisäksi VTR-/GT2000- ja FWD-autoilla autojen maksimivauhdin ollessa maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava
- Aloittelijoille joustetaan säännöissä.
- LiPo-akut pitää ladata aina niitä varten tarkoitetussa latauspussissa.
- Rengasmääriä ei rajoiteta
- Kaikissa luokissa erän pituus on 5 minuuttia ml. mini-luokat

- Jokainen kilpailee omalla vastuullaan ja sitoutuu noudattamaan kilpailun johdon antamia määräyksiä.


Organisaatio:
- Kilpailun johto: Petri Oksanen
- Ajanotto ja tuloslaskenta: Erno Venäläinen, n. n.
- Tuomarointi: Erno Venäläinen
- Kuulutus: Petri Oksanen
- Katsastus: n.n., Jorma Oksanen
- Ratamestari: Jona Oksanen, n. n.
- Kisaopas: Kari Laurila, Janne Kiiski
- Buffetti: Pia, Marja, n.n.


Muuta:
Varikolla on sähköä. Omat jatkojohdot, pöydät ja tuolit mukaan.
Aloittelijoita neuvotaan ja autetaan tarvittaessa (Kisaopas neuvoo ja opastaa kisapäivän aikana tarpeen mukaan).


Buffetti:
BUFFETISTA ON SAATAVILLA NIIN SUOLAISTA KUIN MAKEAA HERKKUA JUOMAPUOLTA UNOHTAMATTA!


Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden tehdä muutoksia tarpeen mukaan. Muutoksista pyritään ilmoittamaan etukäteen, kuitenkin viimeistään ajajakokouksessa kilpailupäivänä.


Tunnelmapaloja ja koostetta Ratamestari 2018 -kerhokisoista:
- http://rc10.fi/index.php?topic=102367.0
- http://rc10.fi/index.php?topic=103861.0

Videokooste Ratamestari 2018 -kerhokisasarjasta:
Tervetuloa kisailemaan!
25
Myydään RC-tarvikkeita / Pois...
« : 06.08.18 - klo: 21.08 »
Pois...

26
Myydään RC-tarvikkeita / Pois...
« : 06.08.18 - klo: 20.54 »
Pois...

27
Kiitokset kaikille talkoolaisille ja kisavalmisteluihin osallistuneille sekä kisapäivän toimihenkilöille - hienot ja mukavat kisat saatiin aikaan  :azn:

Kiitokset kaikille kisailijoille huolto- ja tukijoukkoineen!


Suuret kiitokset myös kaikille kerhokisojen tukijoille:
28
Kevään odotetuin kerhokisa on tulossa!

Ratamestari 2018 kerhokisasarjan 2. osakilpailu pidetään sunnuntaina 29.4.2018 Harjunrinteen koululla Riihimäellä (AJANKOHTA VAHVISTETTU, MERKKAA AJANKOHTA KALENTERIISI JA LAITA LOMA-ANOMUS SISÄÄN  :grin:).

Vielä pitää tovi toki odotella, mutta hyvää kannattaa onneksi aina odottaa :azn: Ja toisaalta tässä on hyvää aikaa vielä hieman treenailla ja harjoitella ajolinjoja jne. sekä tietenkin laittaa vinkkiä kisoista kavereille ja tutuille :wink:

Nyt siis kannattaa merkitä tämä ajankohta kalenteriin ja laittaa ns. loma-anomus sisään!

Eteläisen Suomen radio-ohjattavien R/C-autojen rataluokkien Ratamestari kerhokisat ja kerhokisasarja ovat ottaneet paikkansa tarjoten huikean antoisia kisaelämyksiä kaikille kisailusta kiinnostuneille kuskeille, huoltajille, kannustusjoukoille ja yleisölle aina aloittelijoista ja vähemmän ajaneista kuskeista SM-kisakuskeihin saakka ympäri Suomen. Ratamestari 2018 -kerhokisoihin voi osallistua riippumatta paikkakunnasta tai kuuluuko johonkin seuraan tai ei - kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Vaikka kyseessä on kerhokisasarja, niin mukaan kannattaa ehdottomasti lähteä vaikkei ekaan kisaan vielä mukaan ehtinytkään. Näistä karkeloista on moni saanut pontta ja kiinnostunut kisaamisesta enemmältikin ja kaikki ovat olleet hymyssä suin :azn: Myös erittäin tiukkaa ja reilua sekä hyvää kisaa on saanut ajaa kaikissa luokissa ja sehän se on homman suola, että saadaan hyvää ja mukavaa kisaa aikaiseksi ilman turhaa pilkun viilausta mukavan rennossa ilmapiirissä :azn:

KILPAILUKUTSURATAMESTARI-KERHOKISASARJAN 2. OSAKILPAILU
RIIHIMÄELLÄ SUNNUNTAINA 29.4.2018 (VAHVISTETTU)


Tervetuloa kaikille kisailemaan mukavassa kerhokisahengessä Riihimäelle RiiUA:n pienoisautoilijoiden järjestämään Ratamestari 2018 -kerhokisasarjan toiseen osakilpailuun. Nimestään huolimatta kilpailu on rennon mukava kerhokisa, joka ajellaan Riihimäen Harjunrinteen koululla hymy huulilla. Toki mukavaa, rehtiä ja aika ajoin tiukkaakin kisailua sekä kutkuttavia ja jännittäviä elämyksiä on luvassa  :azn:

Kilpailu on avoin kaikille paikkakunnasta riippumatta. Osallistua voi riippumatta siitä kuuluuko johonkin seuraan tai ei. Eli lämpimästi tervetuloa kaikille!


Kilpailupaikka:
Harjunrinteen koulu
Kalevankatu 3
11100 Riihimäki


Karttalinkki: https://www.google.fi/maps/place/Kalevankatu+3,+11100+Riihim%C3%A4ki/@60.7390048,24.7660134,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x468e128d73efc837:0x893ab8c651f6b38b

Katunäkymä: https://www.google.fi/maps/@60.7389458,24.7688213,3a,65.3y,301.87h,76.92t/data=!3m6!1e1!3m4!1syqnYYIueQvmFSbhkucRQ2w!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Koulu on kuvassa näkyvä keltainen rakennus ja sali edessä näkyvä matalampi osa.

Sisäänkäynti:
https://www.google.fi/maps/@60.7389755,24.7680756,3a,48.9y,309.35h,88.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRgGJVS0Xwnl00UDxhQArjA!2e0!7i13312!8i6656


Rata:
Rata on mattorata, kooltaan n. 10,5x22m. Rataprofiili on kaikille kilpailijoille uusi ja ajamaton. Rataprofiili tehdään edellisenä iltana ja sillä ei ajeta ennen kisoja, jotta kaikille tilanne on tasapuolinen.


Ajettavat luokat:
Ratamestari 2018 titteli on jaossa seuraavissa luokissa:
- Rookie (aloittelijoiden ja vähän ajaneiden luokka, kalusto vapaa 1:10 autot sileillä kumirenkailla. Luokkaan ei saa osallistua, jos on ajanut FTT-kisoissa. Ei ikärajoitusta. Auton vauhti maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava. Aloittelijoille joustetaan säännöissä.)
- Stanu eli vakioluokka, johon voi osallistua 1:10 kokoisella TSS-10 luokan touring autolla, VTR (GT2000)-autolla tai FWD-autolla (etuveto). Autojen vauhti kuitenkin maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava (kuluvan kauden FTT-säännöt soveltaen. Aloittelijoille joustetaan säännöissä.)
- Poro eli TSP-10 luokka (1:10 touring autot, kuluvan kauden FTT-säännöt)
- Viri eli TSM-10 luokka (1:10 touring autot, kuluvan kauden FTT-säännöt)
- Formula eli F1-10 luokka (F1-10 luokan autot kuluvan kauden säännöillä)
- GT eli GT-12 luokka (GT-12 luokan autot kuluvan kauden säännöillä)
- Mini eli Mini luokka (Mini luokan autot kuluvan kauden säännöillä 5 minuutin erällä)
- Comppi eli Mini competition (Mini competition luokan autot kuluvan kauden säännöillä 5 minuutin erällä)

Kaikki luokat, joihin tulee vähintään 4 osallistujaa ajetaan. Rookie-luokka ajetaan joka tapauksessa. Poro- ja Viri-luokka ajetaan yhdistettynä yhtenä luokkana  mikäli osanottajamäärä ei jomman kumman luokan osalta täyty.  Mini- ja Comppi-luokka ajetaan yhdistettynä yhtenä luokkana mikäli osanottajamäärä ei jomman kumman luokan osalta täyty. Kaikissa luokissa erän pituus on 5 minuuttia ml. mini-luokat (tämä aikataulullisista syistä).


Osallistumismaksu:
15€ / luokka. Osallistumismaksu maksetaan käteisellä paikan päällä. Varaa mukaasi tasaraha.

Jälki-ilmoittautuminen mahdollista erälistojen salliessa. Jälki-ilmoittautumismaksu on 25€ KEVÄÄN KUNNIAKSI 15€ / LUOKKA.


Palkinnot: Ratamestari 2018 kerhokisasarja käsittää kaudella 2017-2018 kaksi osakilpailua, joista ensimmäinen ajettiin syyskaudella ja jälkimmäinen ajetaan kevätkaudella. Kummankin osakilpailun pisteet lasketaan yhteen ja päätöskilpailussa jaetaan sarjapalkinnot. Sarjapisteiden ollessa tasan, viimeisen kilpailun sijoitus ratkaisee paremmuusjärjestyksen.

Sarjassa palkitaan kaikki kummatkin osakilpailut ajaneet Rookie- ja Stanu-luokkien kuljettajat. Muissa luokissa palkitaan kummatkin osakilpailut ajaneet ko. luokan kolme parasta kokonaistulosten mukaan.


Ilmoittautuminen:

ILMOITTAUTUMINEN ON AUKI - ILMOITTAUTUMISET ALLA OLEVAN LINKIN KAUTTA:

bit.ly/ratamestari

Ilmoittautuminen päättyy PERJANTAINA 20.4.2018 KLO 23:59. Muistathan siis ilmoittautua hyvissä ajoin  :azn:

Kisoihin liittyvät tiedustelut ym. sähköpostitse osoitteeseen

Ilmoittautua kannattaa heti ja varmistaa näin ollen osallistuminen kauden odotetun kerhokisasarjan toiseen osakilpailuun!  :azn: Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoita seuraavat tiedot ilmoittautuessasi:
- Kuljettajan nimi ja ikä
- Seura (jos on)
- Luokka / Luokat
- Transponderin numero tai tieto, jos tarvitset vuokraponderin
- Radiotaajuus 2.4GHz tai 3 vapaata radiotaajuutta, jos käytössäsi on MHz:n radiot (joko 27MHz:n tai 40MHz:n)
- Ilmoittajan nimi ja yhteystiedot (alle 18 vuotiailta kilpailun aikaisen huoltajan nimi ja yhteystiedot)
- Kilpailunumerotoive tai sitten järjestäjä katsoo sopivan numeron
- Tarve laina-autolle, jos omaa autoa ei vielä ole (laina-auto (Rookie, Touring) on mahdollinen, jos kuljettajalla on riittävät perusajotaidot, esim. ajellut kerhoautolla kerhossa tai ajanut jotain muuta luokkaa esim. krossia ja haluaa tulla kokeilemaan sileälle radalle kisailua.)

Ilmoittautuneet näkee alla olevasta linkistä:

bit.ly/ilmot2018_2


Ajanotto:
Ajanottolaitteisto on Mylaps:n (ent. AMB) RC4 dekooderi, joten vain MyLaps:n/AMB:n valmistamat ponderit toimivat. MRT / tms. klooniponderit eivät toimi valitettavasti.

Vuokrapondereita tarjolla rajoitetusti, vuokra 5€ (ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä mikäli tarvitset ponderia). Mikäli kaikille halukkaille ei riitä vuokraponderia, pyritään kierroslaskenta järjestämään manuaalisesti, jotta kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan kisoihin (tämä koskee pääsääntöisesti Rookie-luokkaa). Ponderin vuokraaja vastaa ponderista ja on velvollinen korvaamaan ponderin, mikäli se menee rikki.


Kilpailunumerot:
Kilpailunumerot saa paikan päältä.


Ajoformaatti:
Alustava ajoformaatti (lopullinen ajoformaatti riippuu osallistujamääristä luokittain):
- 1-2 vapaata harjoitusta
- 2-3 alkuerää
- 2-4 finaalia


Aikataulu:
- Kisat pidetään sunnuntaina 29.4.2018. (Ajankohta vahvistettu!)
- Ovet aukeaa klo 8:00 7:00
- Palkintojen jako on arviolta n. 17:45. Tarkempi kilpailupäivän aikataulu ilmoitetaan rc10.fi foorumilla ilmoittautumisen päätyttyä.


Säännöt:
Kilpailussa noudatetaan Pienoisautoilun sääntökirjaa ainakin seuraavin poikkeuksin:
- Kilpailulisenssi ei ole pakollinen, mutta suositeltava.
- Stanuluokkaan voi osallistua TSS-10 luokan autojen lisäksi VTR(GT2000)- ja FWD-autoilla autojen maksimivauhdin ollessa maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava
- Aloittelijoille joustetaan säännöissä.
- LiPo-akut pitää ladata aina niitä varten tarkoitetussa latauspussissa.
- Rengasmääriä ei rajoiteta
- Kaikissa luokissa erän pituus on 5 minuuttia ml. mini-luokat

- Jokainen kilpailee omalla vastuullaan ja sitoutuu noudattamaan kilpailun johdon antamia määräyksiä.


Organisaatio:
- Kilpailun johto: Petri Oksanen
- Ajanotto ja tuloslaskenta: Erno Venäläinen, Marko Saarela
- Tuomarointi: Erno Venäläinen, Kari Laurila
- Kuulutus: Petri Oksanen & Kari Laurila
- Katsastus: Harri Valander, Jorma Oksanen
- Ratamestari: Jona Oksanen
- Kisaopas: Kari Laurila, n.n.
- Buffetti: Marja Oksanen, n.n.


Muuta:
Varikolla on sähköä. Omat jatkojohdot, pöydät ja tuolit mukaan.
Aloittelijoita neuvotaan ja autetaan tarvittaessa (Kisaopas neuvoo ja opastaa kisapäivän aikana tarpeen mukaan).


Buffetti:
Buffetista on saatavilla niin suolaista kuin makeaa herkkua juomapuolta unohtamatta!


Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden tehdä muutoksia tarpeen mukaan. Muutoksista pyritään ilmoittamaan etukäteen, kuitenkin viimeistään ajajakokouksessa kilpailupäivänä.


Tervetuloa kisailemaan!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Täältä löytyy tunnelmapaloja Ratamestari 2018 kerhokisasarjan ensimmäisestä osakilpailusta:
http://rc10.fi/index.php?topic=102367.0

Täältä löytyy tunnelmapaloja ja koostetta Ratamestari 2017 kerhokisoista:
http://rc10.fi/index.php?topic=100487.0Jos video ei näy tässä upotettuna, niin tässä suora linkki: https://www.youtube.com/watch?v=XVRgQg039Ok

29
Aivan huikean hienot kisat ja tasaista, tiukkaa ja hyvää kisailua kaikissa luokissa! Tuomaristokin joutui useamman kerran kokoontumaan ja ratkomaan tiukkoja tilanteita  :grin: Tilanteita riitti ja sijoitukset vaihtuivat, mutta sehän on tämän homman suola, kun saadaan ajaa kunnolla kisaa :azn: Meinas selostaessa äänikin välillä lähteä ja sokerit laskea liian alas - sen verran mukava päivä oli, että hyvä kun muisti hieman haukata evästä välillä.

Onnittelut päivän voittajille ja muille menestyjille sekä kaikille itsensä voittaneille - tosi mukavasti oli uusia kuskeja kisoissa mukana  :azn:

Suuret kiitokset kaikille osallistujille, vapaaehtoisille talkoolaisille ja kisapäivän toimihenkilöille sekä kerhokisan tukijoille:

- EuroRC
- Hobbyfactory
- RC-Ratakeskus
- stories.jqracing.com
- RCtarrat.com


Ratamestari 2018 -kerhokisasarjan 2. ja ratkaiseva osakilpailu ajetaan Riihimäellä keväällä. Tervetuloa mukaan silloin! Ja muistakaa vinkata tutuille ja kavereillenne näistä kisoista  :azn:

Tulokset ja kuvia kisoista on tulossa tähän alle jossain vaiheessa. Sana on vapaa jälkipeleille.

30
KILPAILUKUTSURATAMESTARI 2018 -KERHOKISASARJAN
1. OSAKILPAILU
RIIHIMÄELLÄ SUNNUNTAINA 22.10.2017 (AJANKOHTA VAHVISTETTU)


Tervetuloa kaikille kisailemaan mukavassa kerhokisahengessä Riihimäelle RiiUA:n pienoisautoilijoiden järjestämään Ratamestari 2018 -kerhokisasarjan ensimmäiseen osakilpailuun. Nimestään huolimatta kilpailu on rennon mukava kerhokisa, joka ajellaan Riihimäen Harjunrinteen koululla hymy huulilla. Toki mukavaa, rehtiä ja aika ajoin tiukkaakin kisailua sekä kutkuttavia ja jännittäviä elämyksiä on luvassa  :azn:

Eteläisen Suomen radio-ohjattavien R/C-autojen rataluokkien Ratamestari-kerhokisat ja kerhokisasarja ovat ottaneet paikkansa tarjoten huikean antoisia kisaelämyksiä kaikille kisailusta kiinnostuneille kuskeille, huoltajille, kannustusjoukoille ja yleisölle aina aloittelijoista ja vähemmän ajaneista kuskeista SM-kisakuskeihin saakka ympäri Suomen.

Kilpailu on avoin kaikille paikkakunnasta riippumatta. Osallistua voi riippumatta siitä kuuluuko johonkin seuraan tai ei. Eli lämpimästi tervetuloa kaikille!


Kilpailupaikka:
Harjunrinteen koulu
Kalevankatu 3
11100 Riihimäki


Karttalinkki: https://www.google.fi/maps/place/Kalevankatu+3,+11100+Riihim%C3%A4ki/@60.7390048,24.7660134,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x468e128d73efc837:0x893ab8c651f6b38b

Katunäkymä: https://www.google.fi/maps/@60.7389458,24.7688213,3a,65.3y,301.87h,76.92t/data=!3m6!1e1!3m4!1syqnYYIueQvmFSbhkucRQ2w!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Koulu on kuvassa näkyvä keltainen rakennus ja sali edessä näkyvä matalampi osa.

Sisäänkäynti:
https://www.google.fi/maps/@60.7389755,24.7680756,3a,48.9y,309.35h,88.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRgGJVS0Xwnl00UDxhQArjA!2e0!7i13312!8i6656


Rata:
Rata on mattorata, kooltaan n. 10,5x22m. Rataprofiili on kaikille kilpailijoille uusi ja ajamaton. Rataprofiili tehdään edellisenä iltana ja sillä ei ajeta ennen kisoja, jotta kaikille tilanne on tasapuolinen.

Katso lisätiedot rataprofiilista: http://rc10.fi/index.php?topic=101945.msg815909#msg815909


Ajettavat luokat:
Ratamestari 2018 titteli on jaossa seuraavissa luokissa:
- Rookie (aloittelijoiden ja vähän ajaneiden luokka, kalusto vapaa 1:10 autot sileillä kumirenkailla. Luokkaan ei saa osallistua, jos on ajanut FTT-kisoissa. Ei ikärajoitusta. Auton vauhti maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava. Aloittelijoille joustetaan säännöissä.)
- Stanu eli vakioluokka, johon voi osallistua 1:10 kokoisella TSS-10 luokan touring autolla, VTR-autolla tai FWD-autolla (etuveto). Autojen vauhti kuitenkin maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava (kuluvan kauden FTT-säännöt soveltaen. Aloittelijoille joustetaan säännöissä.)
- Poro eli TSP-10 luokka (1:10 touring autot, kuluvan kauden FTT-säännöt)
- Viri eli TSM-10 luokka (1:10 touring autot, kuluvan kauden FTT-säännöt)
- Formula eli F1-10 luokka (F1-10 luokan autot kuluvan kauden säännöillä)
- GT eli GT-12 luokka (GT-12 luokan autot kuluvan kauden säännöillä)
- Mini eli Mini luokka (Mini luokan autot kuluvan kauden säännöillä 5 minuutin erällä)
- Comppi eli Mini competition (Mini competition luokan autot kuluvan kauden säännöillä 5 minuutin erällä)

Kaikki luokat, joihin tulee vähintään 4 osallistujaa ajetaan. Rookie-luokka ajetaan joka tapauksessa. Poro- ja Viri-luokka ajetaan yhdistettynä yhtenä luokkana  mikäli osanottajamäärä ei jomman kumman luokan osalta täyty.  Mini- ja Comppi -luokka ajetaan yhdistettynä yhtenä luokkana mikäli osanottajamäärä ei jomman kumman luokan osalta täyty. Kaikissa luokissa erän pituus on 5 minuuttia ml. mini-luokat (tämä aikataulullisista syistä).


Osallistumismaksu:
10€ / luokka / osakilpailu. Osallistumismaksu maksetaan käteisellä paikan päällä. Varaa mukaasi tasaraha.

Jälki-ilmoittautuminen mahdollista erälistojen salliessa. Jälki-ilmoittautumismaksu on 20€.


Palkinnot: Ratamestari 2018 -kerhokisasarja käsittää kaudella 2017-2018 kaksi osakilpailua, joista ensimmäinen ajetaan nyt syyskaudella ja jälkimmäinen kevätkaudella (jälkimmäisen kilpailun aikataulu ilmoitetaan myöhemmin, kunhan viralliset kisakalenterit muotoutuvat). Kummankin osakilpailun pisteet lasketaan yhteen ja päätöskilpailussa jaetaan sarjapalkinnot. Sarjapisteiden ollessa tasan, viimeisen kilpailun sijoitus ratkaisee paremmuusjärjestyksen.

Sarjassa palkitaan kaikki kummatkin osakilpailut ajaneet Rookie- ja Stanu-luokkien kuljettajat. Muissa luokissa palkitaan kummatkin osakilpailut ajaneet ko. luokan kolme parasta kokonaistulosten mukaan.


Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumiset viimeistään LAUANTAIHIN 14.10.2017 klo 22:00 mennessä.

ILMOITTAUTUMINEN ON AUKI! Ilmoittautumiset myrcm:n kautta seuraava osoitetta käyttäen:

http://bit.ly/ratamestari2018


Ilmoita seuraavat tiedot ilmoittautuessasi:
- Kuljettajan nimi ja ikä
- Seura (jos on)
- Luokka / Luokat
- Transponderin numero tai tieto, jos tarvitset vuokraponderin
- Radiotaajuus 2.4GHz tai 3 vapaata radiotaajuutta, jos käytössäsi on MHz:n radiot (joko 27MHz:n tai 40MHz:n)
- Ilmoittajan nimi ja yhteystiedot (alle 18 vuotiailta kilpailun aikaisen huoltajan nimi ja yhteystiedot)
- Kilpailunumerotoive tai sitten järjestäjä katsoo sopivan numeron

Tiedustelut kisoihin liittyen sähköpostitse osoitteeseen


Ajanotto:
Ajanottolaitteisto on Mylaps:n (ent. AMB) RC4 dekooderi, joten vain MyLaps:n/AMB:n valmistamat ponderit toimivat. MRT / tms. klooniponderit eivät toimi valitettavasti.

Vuokrapondereita tarjolla rajoitetusti, vuokra 5€ (ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä mikäli tarvitset ponderia). Mikäli kaikille halukkaille ei riitä vuokraponderia, pyritään kierroslaskenta järjestämään manuaalisesti, jotta kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan kisoihin (tämä koskee pääsääntöisesti Rookie-luokkaa). Ponderin vuokraaja vastaa ponderista ja on velvollinen korvaamaan ponderin, mikäli se menee rikki.


Kilpailunumerot:
Kilpailunumerot saa paikan päältä.


Ajoformaatti:
Alustava ajoformaatti (lopullinen ajoformaatti riippuu osallistujamääristä luokittain):
- 1-2 vapaata harjoitusta
- 2-3 alkuerää
- 2-4 finaalia


Aikataulu:
- Kisat pidetään sunnuntaina 22.10.2017. (AJANKOHTA VAHVISTETTU)
- Ovet aukeaa klo 7:00
- Palkintojen jako on arviolta n. 17:45. Tarkempi kilpailupäivän aikataulu ilmoitetaan rc10.fi foorumilla ilmoittautumisen päätyttyä.


Säännöt:
Kilpailussa noudatetaan Pienoisautoilun sääntökirjaa ainakin seuraavin poikkeuksin:
- Kilpailulisenssi ei ole pakollinen, mutta suositeltava.
- Stanuluokkaan voi osallistua TSS-10 luokan autojen lisäksi VTR- ja FWD-autoilla autojen maksimivauhdin ollessa maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava
- Aloittelijoille joustetaan säännöissä.
- LiPo-akut pitää ladata aina niitä varten tarkoitetussa latauspussissa.
- Rengasmääriä ei rajoiteta
- Kaikissa luokissa erän pituus on 5 minuuttia ml. mini-luokat

- Jokainen kilpailee omalla vastuullaan ja sitoutuu noudattamaan kilpailun johdon antamia määräyksiä.


Organisaatio:
- Kilpailun johto: Petri Oksanen
- Ajanotto ja tuloslaskenta: Erno Venäläinen, n. n.
- Tuomarointi: Erno Venäläinen
- Kuulutus: Petri Oksanen
- Katsastus: Mikko Martikainen, Jorma Oksanen
- Ratamestari: Jona Oksanen, n. n.
- Kisaopas: Janne Kiiski, n.n.
- Buffetti: Pia, Marja, n.n.


Muuta:
Varikolla on sähköä. Omat jatkojohdot, pöydät ja tuolit mukaan.
Aloittelijoita neuvotaan ja autetaan tarvittaessa (Kisaopas neuvoo ja opastaa kisapäivän aikana tarpeen mukaan).


Buffetti:
BUFFETISTA ON SAATAVILLA NIIN SUOLAISTA KUIN MAKEAA HERKKUA JUOMAPUOLTA UNOHTAMATTA!


Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden tehdä muutoksia tarpeen mukaan. Muutoksista pyritään ilmoittamaan etukäteen, kuitenkin viimeistään ajajakokouksessa kilpailupäivänä.


Tervetuloa kisailemaan!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Täältä löytyy tunnelmapaloja ja koostetta Ratamestari 2017 kerhokisoista:

http://rc10.fi/index.php?topic=100487.msg810934#msg810934
Jos video ei näy tässä upotettuna, niin tässä suora linkki: https://www.youtube.com/watch?v=XVRgQg039Ok

Sivuja: [1] 2