EA Import

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Kakkutukka

Sivuja: [1]
1
Polttisautot / V2 remmiahdettu nitroprojekti
« : 05.05.16 - klo: 11.12 »
Heipparallaa. Tässä on tovin aikaa kun viimeks tänne on tullu rustailtu mitään viestiä. Viimeks ajeltu viime vuoden puolella näillä etäohjatuilla kiitureilla. Koulutukset ja kaikki on vienyt aikaa koko harrastukselta ja ehkä se ajopaikan puutekin on vaikuttanut asiaan. Mutta itse aiheeseen. Viimeaikoina heräili taas ajatukset ja hiljalleen alkanut motivaatiota löytyä taas aiheeseen liittyen. Tosin, tällä kertaa ei rakenneta vanhaa vaan luodaan uutta. Kyseessä on 2tahtinen V2 nitromoottori remmiahtimella.

Miksi? Miksei? Monella varmasti herää kysymyksiä aiheesta ja paneudutaan itse moottoriin, sillä kori, alusta jne saa luvan siirtyä tuonnemmaksi. Olen viimeaikoina ruvennut piirtämään nitromoottoria, ajatuksena oli tehdä yksisylinterinen ihan harjoituksen kannalta. Kaverini totes että mikset suoraan tee v2 moottoria? En nähnyt estettä, joten tuumasta toimeen. Yhtään fyysistä osaa ei ole tehty, mutta tietokoneella piirrellen on osia alkanut hiljalleen valmistumaan. Tarkoitus on tehdä jo teoriassa toimiva moottori. Jahka kuvat on valmiita, siirryn tuottamaan osia ystävän avulla cnc-työstökoneella.

Monelle herää varmasti kysymys että miksi remmiahdettu? Vastaus siihen on yksinkertainen eikä niinkään viritysmielessä tärkeä. Sylinterilinja on sama, ja sylinterikulma 90 astetta. Tämä tuottaa ongelmia huuhtelujen kanssa vaparina. Remmiahtimella kun luodaan minimaalinen paine kampikammioon, saadaan huuhtelut ylipäätään toimimaan.

Tämä v2 15cc nitrokone on tarkoitus asettaa ehkä omavalmisteiseen autoon. Moottori tulee olemaan täysin itse suunniteltu, mutta runko ja muut osat tehdään osittain itse ja osittain tilaan netistä tarvittavat osat mm. iskunvaimennus. Visiona alustavasti olisi suunnitella jenkkiaiheinen auto takavetoisena.

Toivottavasti topikki herättää keskustelua sillä haluan jakaa tämän ainutlaatuisen projektin aihealueen kansalle ja luoda uusia ulottuvuuksia koko lajiin. Valitettavasti koulutuksen takia aikaa on niukalti, mutta pyrin tuottamaan otoksia ja tuotoksia tähän ketjuun niin paljon kuin kerkeän.

Mukavaa torstaita!


Edit: 12:30
Luulen että lukijat haluavat nähdä edes millaista projektia luodaan. Remmiahtimesta on laittaa kuva, sillä muut osat on vielä rajusti työn alla eikä niistä ole kovin kummoista kuvaa tarjota. Ahdinkin itsessään on vielä kesken, mutta pääpiirteittäin saa selkoa mitä on tehty. Ahtimen kanavat uupuu vielä.2
Vapaa keskustelu / IRL kuvat
« : 16.07.11 - klo: 10.04 »
Hehe, en tiedä, mutta kai tämän voipi laittaa? Postata saa vapaaehtoisesti.
Tarkoitus on siis postata vaan kuva itsestään vaikkapa golfaamassa tai ihan kuva omasta naamastaan, kuhan kuvassa näyt ainakin sinä itse jotenkuten muutenkin kuin varpaasta vähän.

Aloitataan:

Kyllä, tässä on suomen tulevaisuus.

MUISTAKAA: Postaus on vapaaehtoista, ei mikään pakko :)

3
Vapaa keskustelu / Pieni kysymys
« : 14.04.11 - klo: 19.12 »
Morjens. En löytänyt tältä alueelta sopivaa aihetta, esimerkiksi pienet kysymykset, joten kysyn uudessa aiheessa tätä.

Aion tehdä nelitahtimopoon, 50cc, pakoputken. Tulee ristiriitaista tietoa, jos ei ole kunnollinen, leipoo kiinni. Eli; leipooko jos putki on halkasijaltaan 2mm isompi ja hieman omasovelteinen äänenvaimennin, vai toimiiko kuin junan vessa (kuhan ei ole VR:än juna).

4
Keskustelua luultavasti maailman parhaasta sotapelisarjasta.

Mitä pelejä omaatte?
Mille konsolille?
Pelaatteko internetissä?
Kill/Death Rationne?
Levelinne ja prestigenne?

Esimerkkejä tuossa mihinkä kannattaa vastata tai kertoa!

Omistan cod 2-4 ja Black Opsin. Black opsia olen pelannut eniten mutta olen hieman kyllästynyt prestige #3 jälkeen, joten siirryin CoD 4 eli mw1! Mw1 käytän ainoastaan snipereitä koska tykkään quickscopata. Heti kun sain m40a3 aseeseen acog sightin, olen käyttänyt vain sitä. Erittäin kiva ja mukava peli, grafiikois ei ole valittamista hdmi johdon kanssa. Suosittelen kokeilemaan mw1 jos tyksii sen ajan peleistä. Pelaan codeja Xbox 360 konsolilla, pistäkää rohkeasti yv:tä jos haluaa lisätä ;)

5
Bensa-autot / Bensa-auto projekti
« : 21.01.11 - klo: 17.33 »
Morjesta. Ajattelin pistää tästä aiheesta ihan oman topsun, koska inspis lähti kehittymään ihan hyvin.

Idea: Moottorisahan moottorilla toimiva auto.
Ajatuksena on saada kesäksi valmiiksi, etten kiireile turhaan. Aion myös hieman harkita rahankäyttöä, otanko laadukkaat ns turhempaan käyttöön vai halvempaa joka kattaa sopivasti kaiken.

Servoksi ajattelin: http://www.sabe.fi/hobby/index.php?prodid=42837&grpid=3203
Jos olisi kerrottavaa servoihin liittyen, ilmoitattehan (olen untuvikko sähköjen kanssa :D) ja jos tiedätte mikä toimii parhaiten tässä värkissä, pistäkää vaan viestiä!

Projekti on edennyt hieman päähänpistosta eteenpäin. Tein peltilevystä 75x40cm palan, josta leikkelin pari palaa pois. Autosta tulee takavetoinen (ketjuveto) ja en aio tehdä suurempia hommia, jotka vie aikaa. Inspiraatio on huipussaan, etenkin kun etsin tässä moottorisahan konetta autoa varten.

Tämänhetkinen tilanne (on valitettavasti alussa...) :


Toivoisin ettette heti kritisoi ideaa turhaksi jne, jotta inspiraatio säilyy!

6
Yleinen keskustelu / Miten autoilet?
« : 13.10.10 - klo: 18.02 »
Hoho, ehkä hieman harhaanjohtava otsikko. Mutta, idea on siis täyttää alla oleva kaavake ja kysymyksen pääaiheena, miten autoilet, käytkö kisoissa vai revitteletkö naapurin nurmikot mullalle?

Kopioi alla oleva koodi ja vastaa kysymyksiin:
Koodia: [Valitse]
[b]Auto: [/b]
[b]Missä ajat: [/b]
[b]Kuinka usein: [/b]
[b]Kuinka pitkään ajat yhdellä lataus/tankkauskerralla? [/b]
[b]Onko autossasi ajon jälkeen paljon huollettavaa? [/b]
[b]Oma kommentti autosta:[/b]

Minä täytän alkuun (myös esimerkkinä muille!) kaavakkeen :)

Auto: Kyosho DRX subaru
Missä ajat: Pihalla tai hiekkakentällä
Kuinka usein: 1-3 kertaa viikossa
Kuinka pitkään ajat yhdellä lataus/tankkauskerralla? Noin 10min
Onko autossasi ajon jälkeen paljon huollettavaa? No yleensä tarkistan ruuvien tiukkuuden ja huolehdin että osat on kunnossa ja paikallaan
Oma kommentti autosta: Parempiakin on...

7
Yleinen keskustelu / RC auton rekisteröiminen
« : 11.06.10 - klo: 18.47 »
Jepajee. Ajattelin tuossa äsken että eikös rc auton voisi rekisteröidä? Laittaa vain ohjaimeen kaikki kanavat esimerkiksi valoille vilkuille ja töötille :D

Mutta onkos auton rekisteröimisessä mitään ongelmia, jos rc auto on kyseessä?

ps. en keksinyt muuta kuin uuden aiheen  :mrgreen:

8
Yleinen keskustelu / Leluautoprojektit
« : 21.03.10 - klo: 15.45 »
Moro, onkos teillä minkäänlaista "nikkoprojektia" alla?

Itse enon luona käydessäni löysin vanhan nikkobuggyn. Kysäisin että voisiko kunnostaa, ja taitaapi olla että intoa tuli nyt hommata halpa nikkoauto jonka sitten korjais ja somistaisi ihan kuntoon + takavedoksi muuttaminen.

Vielä on harkinnan alla millainen auto, mutta enon buggy kyllä kiinnostaisi, kun halvalla/ilmatteeks saisin. Tekisin ehkä jostain uuden kopan/maalaisin ja toisena sitten hoitaisin täydellisesti ehjäksi ja ehkä entisöin osia jotka sitä kaipaa.

9
Vapaa keskustelu / Opas kuvan laittoon ja uploadaukseen
« : 16.03.10 - klo: 21.43 »
Kun noita kysymyksiä on koskien aihetta, päätin tehdä pienoisen oppaan.

Kuvan otto ja leikkaus paintilla
Kuvan voi ottaa suoraan kansiosta tai painamalla print screen nappia kerrran. (jos painat prt sc, niin ctrl+v lisää kuvan painttiin)

Seuraava vaihe on valintatyökalu, jolla rajaat mahdollisimman suuren alueen ja painat oikealla. Valitset kohdan "Venytä tai viistota"
Siinä on lukuja. Kaksi ylintä on siis kokoon liittyvät luvut, joita pienentämällä voi pienentää kuvia. Joten laitat vaikka kuvan kooksi sadasta vaikkapa viisikymmentä. Jos et saa koko kuvaa näin, voit tehdä toki kahdesta pienemmästä yhtenäisen, eli toisen puoliskon teet kerralla, toisen sitten jälkeenpäin. Seuraavaksi tallenna ja valitse tallennusmuodoksi PNG.

Kuvan uploadaus ja foorumeille laittaminen
Parhaita sivustoja ovat mm. www.tinypic.com ja www.uplo4d.com.

Itse uploadaus on todella helppoa. Ensin painat selaa nappia josta voit valita kuvan. Sitten kun olet valinnut, paina Upload image. Todennäköisesti tulee linkkejä. Ota mieluiten se, missä on IMG tagit.

Seuraavaksi kopioit ja liität tageineen linkin, ja lähetät viestin.

Selvensihän? :)

10
Radiolaitteet / Aito ohjain?
« : 24.01.10 - klo: 17.25 »
Hei, enon kanssa oltiin matkalla kotia, ja eno ehdotti että tekisi ohjaimen missä on ratti ja poljettava kaasu. Onko tällaisia ohjaimia saatavissa mistään, vai pitäisikö ihan jokin peliohjain ostaa ja siitä tehdä?

11
Vapaa keskustelu / Alue ehdotus: Oppaat
« : 17.01.10 - klo: 13.31 »
Hei, mietiskelin tänne uutta aluetta ja mitä hyötyä siitä olisi. Päädyin siihen tulokseen, että miksei? Siis kaikki voisi ihan hyvin tehdä oppaita niille jotka ei osaa. Tietenkin kriteereinä olisi esimerkiksi kuvat, kielioppi ja faktat.

Kertokaapas omat mielipiteet!

12
Vapaa keskustelu / Alapäähuumori
« : 07.01.10 - klo: 19.48 »
Mikäs on teidän kanta tähän alapäähuumoriin, johon luetaan myös siis tämä pieruhuumori.
Ennen se oli ihan siedettävää mielestäni, mutta nyt lähinnä tuo luokan olemus on yhtä pieremistä ja alapään asioiden laukomista. Itse en yhtään tykkää kun vähän väliä tulee p***n haju ja kuuluu: v**** saa**** jne... Kiroiluhan se ylipäätään on juurtunut monelle luokkalaiselle, mutta itse käytän harvemmin.

Mikäpä teidän suhtautuminen on asiaan?

13
Yleinen keskustelu / Ajovalot, vinkkejä ja kysymyksiä
« : 28.12.09 - klo: 19.42 »
Moro!

Kuinka monella on itse tehdyt valot autossa?

Itse tein aika junttityyliset ajovalot ledeistä. Kuumaliimalla konepellin kohdalle sisäpuolelle kiinni, kytkin paristojen päälle. Eli se on kahdella AA paristolla toimiva valokytkentä. Itseasiassa toimiikin hyvin.Ajattelin itse tehdä vielä etusumuvalot. Voisiko joku antaa vinkkejä esimerkiksi mistä tehdä pidikkeet ja umpiot.

14
Kyosho / Kyosho DRX Subaru -08
« : 26.12.09 - klo: 22.24 »
Rekisteröidyin ja päätin tehdä autostani aiheen.

Nopean silmäyksen kautta, tein siis uuden aiheen. Kertokaas mitä pidätte autosta? Tässä omaa kerrontaa:

Olin noin kolme viikkoa sitten saanut ensimmäisen kerran auton käyntiin. Oli siis sisäänajon paikka. Sitten ajelin tällä rikkaalla seoksella (no säädöthän ne tekee...) jonkun aikaa. Seuraavana päivänä kuitenkin päätin laittaa potkua masiinaan, ja tein moottorin perussäädön. Sitten auto ei toiminutkaan, riuhdoin, tutkin ja pähkäilin. Viikon jälkeen isä tuli taas työmatkalta pois, ja tuli auttamaan. Siinä sitten isä rupesi palauttamaan säätöjä, ja saatiin käyntiin. Säädettiin vielä hiukan kierroksia, kun tyhjäkäynnillä pyörät soikeina moottori pyöri, ja sammui tietenkin. Sitten pari päivää sain ajella rauhassa, ja uusi ongelma. Ratas suli. Otin moottorin, tankin ja jätin vain servon alustaan kiinni. Sellainen sentin pituinen kivi tippui ja kirosin aika paljon  :mrgreen: . Rattaan kävin jo helsingistä sulamisen jälkeen. Olin näet TeTissä viikon :p Sitten tuli uusi ongelma. Kytkinpalat murtui kun katseltiin moottoriin uusiksi. Nyt ne kytkinpalat on edelleen hajalliset, mutta murtui tasaisesti ja voi sillä ajaa.

Nyt tänään asensin autoon ledivalot eteen. Tykkään nyt.

Sivuja: [1]