Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SavageRS

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 20
1
Bensa-autot / Vs: Bensa-autot
« : 03.12.17 - klo: 16.12 »
Missäköhän kaikki bensa-autoja harrastavat nykyään on, jossakin facebook:n ryhmissä vai onko kaikki vaan lopettaneet ?

En käytä ite Facebook:a, kun menee niin yli hilseen se homma, enkä tykkää levitellä asioitani ympäriinsä muutenkaan, mutta kaipa siellä vois silti jotain käydä lueskelemassa, kun täällä ei ole enää yhtikäs mitään toimintaa ? :shocked:

2
Tumman harmaitahan nuo rungot ovat uutena kun auto tulee tehtaalta, toisinaan ne maalataan kuljetusliikkeen väreihin.

Kun tuo Mese on jo "jenkki" tyylinen ja valkoinen pohjaväriltään, niin maalaa se "BJ and The Bear" tyyliin puna valkoiseksi  :wink:


3
Yleinen keskustelu / Vs: Ebay kokemuksia?
« : 11.11.17 - klo: 17.16 »
eBay on tosiaan kauppapaikka ja niitä on useita eri maissa, mutta sama tili toki toimii kaikissa. Voit ostaa jenkki ebaysta (eBay.com) ja ostos näkyy ja voit antaa palautetta siihen vaikka Saksan eBay:ssa (eBay.de).
Käytännössä voit ostaa mitä tahansa ja mistä päin maailmaa tahansa...itekin tullut tehtyä ostoksia ties mistä maista, niin RC-osia kun oikean autonkin osia ja vaikka mitä muuta.
Joitakin yleisempiä maita josta tullut ostettua tavaraa : USA, Canada, Japani, Australia, Kiina, Hong Kong, Taiwan, Malesia, Thaimaa, Saksa, Englanti, Ranska, Espanja, Portugali, Itävalta, Puola, Slovakia, Hollanti, Belgia jne.

Postikulut ovat ne mitkä näet ostaessasi tuotteen, usein se on vain muutaman dollarin ja sisältää usein myös kotiin kantamisen postilaatikkoon tai ovelle, mutta ei aina.
Ostaessa kannattaa vertailla aina kokonais hintaa, sillä joillakin myyjillä on kyllä halvat hinnat, mutta järkyttävän kalliit postikulut.

Tulleja ja veroja tulee kyllä joistakin maista, mutta se ei ole minusta mikään ongelma, tullauksen voi hoitaa muutamassa minuutissa netin kautta tullin omassa nettituonnissa, maksut hoituu verkkopankissa ja tullauspäätöksen saat heti.
Tullihan ei ole paljon, usein n. 5%, mutta ALV 24% lasketaan siihen kaiken päälle...aina tullia ei peritä ollenkaan, jolloin muita lisäkuluja ei tule ollenkaan.
Verojen ja tullien kiertely on minusta todella tyhmää siksi ettei niitä tarvitsisi maksaa. Ne eivät näyttele kummoisia summia etenkään RC-osissa, kun toisaalta saat haluamasi osat vain murto-osalla siitä mitä se maksaisi täällä tai kuten usein omalla kohtaa, niitä ei edes ole mahdollista saada kotimaasta.

Jenkeistä tilatessa watun Global Shipping System on vallannut alaa ja se hoitaa tullit ja verot etukäteen jokseenkin törkeällä rahastuksella...toimii kyllä etkä yleensä joudu maksamaan niitä täällä uudelleen, mutta toisaalta maksat ne myös tuotteista, jotka muuten tulisivat lisäkuluitta perille. Lisäksi se lisää helposti 1-2 viikkoa toimitus aikaa, koska kaikki kulkee Kentucky:n lajittelukeskuksen kautta.
Sama järjestelmä on yleistynyt myös Englannista tilatessa, verot ja tullit peritään siis EU-alueen sisälläkin, joka on käytännössä laitonta !
Tämä Global "Shitting System" kannattaa kiertää, jos ei ole aivan pakko ostaa jotakin, jota et toiselta myyjältä saa.
Kyseinen asia lukee kyllä eBay:ssa hinnan ja rahdin yhteydessä lisärivillä, jos kyseinen myyjä käyttää sitä, siitä onkin hyvä siirtyä suoraan seuraavan myyjän kohdalle.

Rohkeasti vain ostamaan eBay:sta, vaikka jotain pientä ja helppoa ensin Euroopasta esim Englanti tai Saksa ja sitten vaikka USA:sta ja opettelee tullaamisen, johon täälläkin on hyvät ohjeet, löytynee haulla kun laittaa hakuun : Nettitullaus
Maksuvälineen paras on PayPal, niin ei tarvitse levitellä pankkikortin tietoja ympäri nettiä.

4
Polttisautot / Vs: Aloittelijan polttiskysymykset
« : 22.01.17 - klo: 12.54 »
Hanki 20% tai 25% nitroa, mutta ei missään tapauksessa bensaa sinne !

Älä osta 16%, se on tarkoitettu pinempiin moottoreihin, äläkä lentokone/helikopteri polttoainetta, se ei sovellu auton moottoriin.
Tietävät kyllä RC-kaupassa, kun kertoo mihin käyttöön tulee.

Vaikka tuolta http://www.rckauppa.fi/fi/18-polttoaineet--nitrometaani ja sieltä Byron Race 2000 Gen2 20%

Lain mukaan ei saa ilman erillistä hallussapitolupaa ostaa enää vahvempaa kuin 20% nitro...käytäntö on sitten paljon kaupasta kiinni.
Toisaalta tuo 20% on parasta juuri normaaliajeluun, ajossa eroa tuskin edes huomaa.

Merkkinä suosittelen juurikin Byronin polttoaineita, niissä on hyvät voiteluominaisuudet, mutta onhan niitä muitakin. Pitkälti sen sanelee asuinpaikka mitä lähimpää parhaiten saa.

6
Hyvää Joulua kaikille foorumilaisille  :smiley:

7
Polttisautot / Vs: kyosho land cruiser 80
« : 24.12.16 - klo: 13.14 »
tää kysymys on ollu täällä jo kuukaisia, joten haistakaa vittu :D muutan syteemiä ja teen paremman

No Hyvää Joulua sinullekin...parempi kun menetkin muualle kehittelemään systeemejäsi  :tongue:

8
Komea K5  :cool:

9

Kertokaa joku viisaampi , onko tähän "sähköiseen ennakkoilmoitukseen" postille jokin logiikka, että liike voi sen perusteella lähettää asiakkaalle ilmoituksen , että tilaus postitettu ?
En tiedä , onko se sitten Suomen postin hitautta, mutta nopeimmillaan on paketti tullut esim. Saksasta viidessä päivässä,  vielä kotiin toimitettuna, ja hinta on ollut jopa pienempi kuin kotimaan paketissa.
Jokin siis mättää Suomen postin toiminnassakin, siellä kait keskitytään liikaa nurmikkojen leikkaamiseen ym sivubisnekseen ?

Ensimmäinen on vain tosiaan "Ennakkoilmoitus" = Lähetys kirjattu Postilla sähköisessä muodossa noudettavaksi , se toinen ilmoitus "Lähetys vastaanotettu kuljetettavaksi" = Paketti on noudettu ja jakelukuski on kirjannut sen noudetuksi.
Suurin ongelma on se Postin käyttämä surkeata surkeampikin tallennuslaite ja sen monimutkainen ohjelma, jolla kaikki noudetut ja jaetut lähetykset luetaan. Se on jumissa ja takkuaa suurimman osan käytetystä ajasta. Jakelukuskit buuttaavat sitä toistuvasti kymmeniä kertoja päivässä, eikä se välttämättä edes auta ja kaikki tiedot pitää syöttää manuaalisesti järjestelmään jälkikäteen. Lähetykset saattavat olla siis oikeasti jopa lähellä määränpäätä, vaikka ne eivät näy vielä ollenkaan seurannassa.
Kirjepostin määrä on nykyään todella pientä, vaikka postipakettien määrä kasvaakin, lisäksi aivan kaikessa pyritään säästämään (paitsi johtajien miljoona optioissa) ja se näkyy.

10
Joo, saattaahan ne Savagen iskarit olla vähän pitkät, jos enempi old school-henkistä autoa ollaan tekemässä. Mullahan on Grave Diggerissä Savagen iskarit, johon ne on kyllä just passelit, eli new school vehkeissä toimivat hienosti.

Kuulostaa kyllä niin mielenkiintoiselta tuo sun projekti, että tee ihmeessä sille oma projektitopikki tuonne rc-offin monster truck osastolle, sitten kun on jotain esiteltävää. :smiley:
https://www.rc-offi.net/smf/index.php?board=126.0

Empä tiennytkään tuota RC-offia, teillähän on siellä hyvän oloinen meininki ja tosi hienoja monsteri projekteja :cool:
Täytynee siirtyä jossakin vaiheessa sinne, kun tämä foorumi muistuttaa nykyään lähinnä hautausmaata, paljon hiljasempi vaan.
Joo, katsotaan nyt mitä tuosta projektiosta yleensä tulee ? Iskarit tuli eilen, kolme päivää Briteistä, ei mitenkään huonosti  :wink:

11
Samaa mieltä tuosta, mitä kapeampi, sen parempi kun ei mahdottomuuksiin rengas rengasta vasten ihan mennä.

Posti toi tänään taas osia, kapeammat 70mm vetarit, kasan erilaisia M3 linkkipäitä, suoria, vinoja ja off-set ja vähän runko tarvikkeita. FreestyleRC:n 4-link sarja saapunee toivon mukaan myös tällä viikolla.
Vielä on tulossa yhtä sun toista, iskarit meni vaihtoon kun aiotut Savagen 160mm ovat auttamatta liian pitkät, joten tilasin lyhyemmät 120mm Crawleriin tarkoitetut iskarit, samalla 37 - 40mm joustolla.

Mittailin juuri tuossa että akselit kaventuu 338mm -> 268mm mitattuna vanneadabterin vanteen kiinnityspinnasta toiseen.


12
Bensa-autot / Vs: Nutech 1:5 autot
« : 28.11.16 - klo: 13.35 »
Vaikeaahan se on kun molemmat tehtaat suljettu, eikä aftermarket osiakaan näihin ole valmistettu. eBay:sta voi löytyä jotain Smartech:n osia toisinaan ja jos joku myy käytettyä Nutech:a tai Smartech:a, niin ostaa pois varaosiksi.
Itelläkin jäi Nutech XT5 Monsu käytännössä 2000e hyllynkoristeeksi, siihen ei saa yhtään mitään mistään kun ihan oma mallinsa, no siellähän tekee seuraa toisille kohtalotovereilleen  :undecided:

13
Kyosho / Vs: Kyosho Mad Force Kruiser gp (ke25)
« : 28.11.16 - klo: 13.22 »
Komean näköistä menoa, oikeaa moottorin pärinää ja nitron käryä  :cool: eikä jotain naurettavaa sähkömoottorin ininää ja kitinää  :grin:

14
Voi siitä sorvata vaikka 20mm ja adabterin voi tehdä uuden, mutta laskeskelin tuossa paljonko akselia itseään voi kaventaa ja sekin on yllättävän paljon.
Olemassa olevilla osilla koko paketin voi kaventaa 490mm -> n.430mm, jolloin renkaiden ulkoreunasta toiseen tuo n.430mm ja sisäreunasta toiseen se olisi kai sellaiset 210mm.
Se versus kori + suuniteltu runko olisi aika hyvällä leveydellä tai ainakin luulisin...ulompien tukivarsien (4 - link) ja iskareiden kiinnityskohtakin olisi lähempänä pyörää.
Täytyy mallailla ja mittailla viikonloppuna paremmin, sekä tilata loppuja osia sen mukaan.

15
Oliskos noihin vanteisiin olemassa vähän kapeampia adaptereita, että sais vähän edes kavennettua?

Eipä näy olevan ainakaan valmiina. Tosta topiccissa ylempänä olevasta piirroskuvasta käy ilmi että adabterin kanssa Back Space on nyt 10mm. Adabteri voisi olla ehkä 8mm matalampi, jolloin BS olisi luokkaa 18mm.

16
Lentokoneet ja helikopterit on lentämistä varten, autoilla pyrin mieluummin pitämään renkaat maassa kiinni, älytön hyppiminen ja auton lennättäminen ei kuulu minusta RC-autoiluun. Ajatuksena on rakentaa sellainen perinteinen "Big Foot" tyyppinen monsteri, joka menee vähän renkaat hyllyen, eikä nykypäivän "Stadion Cross" tyyppinen monsu. Alun perinhän niillä ajeltiin hitaasti autonromujen yli murskaten ne alle puhtaalla massalla. Se jätti lähtemättömän vaikutuksen kun livenä näki ensimmäisen kerran. Nykyistä tyyliä en tajua ollenkaan...no meni off topic eli asiaan.

Eipä tarvitse muokata C-hubeja, tilaa jää yllin kyllin. Järkyttävän vähän nuo pyörät sinänsä kääntyvät. Nuo Bead Lock ruuvit ym. löysässä, renkaat ja vanteet vaan koekasattu.Kyllähän tuo Kyöstin akseli tukevan oloinen on, saa nähdä miten käy, painoa noista pyöristä tulee. Suorituskyvyllä, eikä etenkään kovalla nopeudella ole niin merkitystä tässä projectissa. Leveyttä akseli + renkaat yhteensä tulee huimat 49cm, mutta kolmisen senttiä siitä lähtee pois kun akseli kaventuu, joten lopputulos pitäisi olla perämurikka keskellä ja n. 46 - 47cm leveä. Käytännössä juurikin haluttu tai jos jostain löytyy vaikka 10mm lyhyemmät vetarit, niin otetaan vähän lisää.

17
Aikas jötkäle yksi tollanen Monsterin pyörä, RC4WD alumiini vanne ja Clod Buster rengas ilman foamia painaa tasan 850g. Mahtaisikohan kavennettu "Kyöstin" akseli kestää vai rasahtaako särki poikki, 2 x 850g = 1700g = 1.7kg/ akseli ?


18
Yleinen keskustelu / Vs: Kuvia omista Rc-autoista
« : 30.10.16 - klo: 16.23 »
Diggeri kaivaa.

Pahuksen tyylikäs kuva, vielä kun nuo pari oksaa edestä olisi poissa...  :cool:

19
Mietin juurikin tuota akseleiden kaventamista, perä tulisi keskelle, saisi kardaanin suoraan, koska suunitellussa vaihdelaatikossa lähtö keskellä ja näyttäisikin paremmalta.

20
OK, nuo tekemäsi adabterit toimivat vanhemman 14mm Hex:n kanssa, noissa Kruiserin akseleissa 17mm Hex. RC4WD adabteri antaa 10mm Back Spacen, ei taida riittää ja vaatii silti tuon hub-kääntövarren muutoksen ???Huomasin myös että sinulla 5-pulttinen kiinnitys, onko se Clodin vakiovanteen kiinnitys ? Noissa RC4WD:n vanteissa näyttäisi olevan 6-pulttinen.

http://store.rc4wd.com/Universal-Monster-Truck-Beadlock-Wheels-V2-For-Tamiya-Clod-Buster-Black-Delrin_p_3369.html

Aika painavia vanteita, delrin vanne 340g kpl ja alumiini yli 500g, no tuohan se Monsteri meininkiä jos akselit ja hubit kestää rynkytyksen.

21
Tyhmä kysymys, mutta saisiko tuollaisella RC4WD 17MM REVO/SUMMIT UNIVERSAL HEX FOR 40 SERIES AND CLOD WHEELS adabterilla sovitettua Clod:n vanteet ja renkaat uudemman MadForce Kruiserin akseleihin, joissa on 17mm hex ?

Muttereiksi Traxxas / Summit Revo tyyppiset tai joku vastaava.

http://store.rc4wd.com/17mm-RevoSummit-Universal-Hex-for-40-Series-and-Clod-Wheels_p_3529.html
22
Polttisautot / Vs: Rotostartin teko!
« : 23.10.16 - klo: 18.35 »
Viskaat sen narukäynnistimen mäelle ja pistät sopivan Roto Platen tilalle, käytännössä 4 ruuvia auki ja kiinni.

Roto Plateja löytyy esim. Ebay:sta.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xroto+plate.TRS0&_nkw=roto+plate&_sacat=0

23
Polttisautot / Vs: Rotostartin teko!
« : 22.10.16 - klo: 19.25 »
Kannattaako ? Noi rotopäädyt ei eBay:ssa kummosia maksa ja sitä voi pyörittää sillä akkuporakoneella.

24
Polttisautot / Vs: HPI savage x 4.6 mikä välitys?
« : 22.10.16 - klo: 19.22 »
On noita tullut käytettyä sekasinkin, mutta mieluummin Robinson - Robinson.

HPI Racing CB on siitä hyvä kun se on avoin = tuuletettu, jäähtyy paremmin kun umpinainen Robinson tai se vakio.

25
Polttisautot / Vs: HPI savage x 4.6 vaihteisto
« : 22.10.16 - klo: 19.19 »
Eipä noissa tähän mennessä ole mitään rasvaa kyllä ollut ja hyvin ovat toimineet. Lähinnähän sieltä pettää ne vaihteiden kytkimet ja niiden ruuvien lukitukset yleensä.

Siksi olikin yllätys oli kun avasin ensimmäisen kerran Savage Octanen 3-Spd laatikon, siellä oli rasvaa rattaissa  :shocked:
Octanen laatikko on sisäkaluiltaan ihan sama, mutta erilaiset kuoret. Sen 15cc bensakone pistää laatikon kovemmalle rasitukselle, joten varmaan kestävyyden takia sitä sinne on laitettu.
Kaipa sinne voi tavalliseenkin sitä rasvaa laittaa, vaikka sitä HPI:n omaa vihreää, mutta juuri sen että rattaissa on sitä. Säätöruuvien tulpat kannattaa pitää huolella kiinni, ettei sinne mene hiekkaa, jauhaa rattaat rasvan kanssa nopeasti sileäksi.

26
Polttisautot / Vs: HPI savage x 4.6 mikä välitys?
« : 20.10.16 - klo: 14.57 »
Moikka,

No nyt tuli sitten ostettua tuollainen otsikon mukainen polttis.
Miten kauan tuollainen spur raras kestää?
Kannattaako vaihtaa heavy dutyyn?
Entäs racing clutch bell?
Olisikos kenelläkään kokemusta ja tietoa välityksistä? Mikä olisi hyvä?


Ensinnäkin onnittelut hienosta rc-auto valinnasta, nitro Savage antaa paljon iloa ja mukavaa nitron tuoksua sieraimiin  :cool:

Muovisen Spur Gear:n kanssa pärjää kyllä aluksi kunhan pitää välyksen oikein säädettynä, A4 paperi suikale rattaiden väliin ja koneen kiristys siihen, muuten Spur:sta lähtee hampaat.
Spur Gear kannattaa kyllä vaihtaa teräksiseen HD malliin. Teräksisen Spur Gear:n kanssa on aina oltava myös Racing Clutch Bell, sillä se vakio CB ei kestä teräksistä Spur Gear:a vasten.

Joko HPI:n oma HD Steel Spur tai suosittelen Robinson racing- Hardened Spur Gear ja sitä vastaava Clutch Bell, joita löytyy eBay:sta useita eri kokoja. Niitä myydään usein myös Comboina, jossa tulee samalla molemmat.

http://www.ebay.com/itm/7246-Hard-Steel-Spur-Gear-46T-Sav-4-6-RRPC7246-ROBINSON-RACING-/272401073528?hash=item3f6c5e8578:g:FhsAAOSwmLlX87RJ

http://www.ebay.com/itm/Robinson-Racing-7017-Extra-Hard-Clutch-Bell-17T-Racing-Savage-and-Savage-X-/301157138628?hash=item461e5d40c4:g:4ccAAOSwo8hTnLbp

Robinsonilta löytyy myös uudempi GEN 3 malli jossa on integroitu Slipper Clutch ja korvaa samalla sen vakion Slipper Clutch:n.
Vakio Sliper Clutch:n kanssa pärjää kun pitää sen riittävän tiukalla, mutta jos se pääsee luistamaan, niin kitkapinta palaa nopeasti ja se muovinen Spur Gear saattaa jopa sulaa. Ite tykännyt vetää sen mutterni pohjaan jousta vasten ja siitä 1/2 - max.1 kierrosta auki päin, mutta kokeilemallahan tuo selviää...kunhan ei luista yhtään veto päällä.

http://www.robinsonracing.com/catalog/savage46.html

https://www.youtube.com/watch?v=V3XknrRokbcVälityksiä on mahdoton sanoa, riippuu niin monesta seikasta, moottorin teho, käytetty rengaskoko, onko autossa 2 Speed vai 3 Speed vaihdelaatikko ja missä ajetaan tai miten kovaa halutaan ajaa.

Lisäksi kaikki Clutch Bell / Spur Gear vaihtoehdot eivät ole mahdollisia, katso ohjekirjan taulukko...en ole vähään aikaan ajanut millään Savage:lla, mutta muistelisin että jotain liki vakiota 47T - 48T / 17T - 19T noissa X / SS:ssa on tullut käytettyä 3-vaihteisen laatikon kanssa.27
Heitä ne patterit kierrätyslaatikkoon ja hanki 6V vastari akku, Hump pack, vähintään joku 1600mAh. Voi olla että servoille ei riitä virta kun ne patterit tyhjenevät. Kun se huilaa hetken, niin patterit "palautuvat" hetkeksi.


28
Polttisautot / Vs: Mistä osia Gst 7.7:skaan...
« : 18.10.16 - klo: 14.35 »
Tietenkin eBay:sta  :smiley:

29
Polttisautot / Vs: HPI savage x 4.6 vanha vai uusi malli
« : 18.10.16 - klo: 14.34 »
En kehtaa uutta topiccia tehä ja semmonen kysymys olis että onko vanha malli (missä 8 iskaria) hpi savage ss 4.6 big block? Ja onko noitten osat keskenään sopivia?

Osat sopii noin 90-95% keskenään, Savage, Savage SS, Savage X (GT2 ja GT3), Savage X SS (GT2), Savage XL ja Savage Octane välillä...pitkälti myös sähköversio Savage Flux. Runkopalkeissa tietysti pituus ero Savage ja XL.
Savage X GT2 ja GT3 versiot ovat muutamia pikkuosia lukuun ottamatta ihan sama auto. Uudemmassa X:ssa (GT3) vahvemmat Sintered Bullet Proof 29/9 diffit (väri kulta), vanhassa perus 43/13 diffit, uudessa Big Bore 4-iskaria ja jotain muuta pientä, Kosmeettisesti eroa lähinnä oranssit alumiiniosat ja erilainen kori, sekä eri väriset vanteet.

Omasta mielestäni tuo 4 Big Bore iskaria ( 1 per pyörä) on kyllä huonompi ratkaisu kun 8 normi iskaria (2 per pyörä). Jousien kanssa on helpompi kikkailla ja vaimennus parempi, sekä iskaripukkiin kohdistuu tasaisempi voima  kahdella kun yhdellä iskarilla per pyörä. Lisäksi noita iskareita saa muutamalla eurolla eBay:sta.
Toki noita Big Bore iskareitakin voi laittaa pikku tuplat, kuten laitoin aikanaan Octaneen, pitää vaan varmistaa ettei ota kiinni minnekään joustoissa pyörät linkussa jne.


30
Bensa-autot / Vs: Bensa-autot
« : 05.10.16 - klo: 13.51 »
Jäänyt omalla kohtaa vähän tämä RC/Bensa-auto harrastus sivummalle joksikin aikaa, mutta niin näkyy käyneen muillekin...missä kaikki ovat ?  :shocked:
Onko kaikki lopettaneet vai onko jossakin jokin uusi RC-foorumi missä väki häärää ?  :shocked:

Tämä RC.10-foorumi vaikuttaa muullakin tavoin jokseenkin autiolta  :shocked:

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 20