Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lehtibakka

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 26
1
Kilpailijoiden kanava / Vs: RC LSOR FINLAND tiedottaa
« : 04.01.19 - klo: 11.04 »
Onko mitään arviota koska saadaan toimikunnan kokouksen pöytäkirja ja uudet säännöt jakeluun?

2
Kilpailijoiden kanava / Vs: RC LSOR FINLAND tiedottaa
« : 30.12.18 - klo: 18.30 »
Kyllähän seura muuttuu paremmaksi kun nuo tosissaan ottavat huippukuskit ajelee omia kisojaan. Jää normi harrastajalle enemmän ajoaikaa  :azn:

3
Kilpailijoiden kanava / Vs: RC LSOR FINLAND tiedottaa
« : 30.12.18 - klo: 12.56 »
Komia esittelyvideo tulevasta kaudesta.

Ei vaan millään jaksais odottaa että pääsee taas hyvässä seurassa ajamaan kisaa....

4
Ostetaan / Ostan Spektrum DX4r Pro mankan
« : 26.12.18 - klo: 18.34 »
Laita kuvaa ja tarjous yv.

5
RC-kerhot ja -radat / Vs: DIY-rata, ohjeita ja vinkkejä
« : 13.11.18 - klo: 15.08 »
Ulkoradan materiaaliksi suosittelen turffia. Kannattaa kysellä urheilukeskuksista tai muista paikoista missä sitä käytetään. Urheilussa kun tuo turffi ei ole ikuista, niin siinä vaiheessa kun mattoja aletaan vaihtamaan saattaa yhden jos toisenkin rc autoradan tarpeet tulla tarjolle. Vaikka olisi käytettyä turffia niin rc autolla ajamalla et sitä todennäköisesti puhki saa.

Messumatot ym kannattaa unohtaa. Suomen kelit ovat aivan liian rankat tuollaisille materiaaleille.

Ratavallit ovat ainakin minun mielestä olleet toimivat kun vanha paloletku on täytetty sopivasti pehmeällä hiekalla. Ei ole liian kova, ts autot eivät mene rikki ajovirheestä, ja mukavan helppo radan muokkaus kun letkuja siirtelee uusiin paikkoihin.

Radan leveys määräytyy periaatteessa autojen mukaan. 1/10 ja 1/8 menee varmaankin saman levyisellä radalla (en osaa antaa parempaa vinkkiä mittoihin), mutta 1/5 tarvitseekin jo leveämmän ajouran. Jos jotain pitäisi arvata niin heittäisin 1/10 & 1/8 leveys 2m ja 1/5 3m. Kokeneemmat saavat kommentoida paremmin.

6
Tulokset / Vs: LSOR EC AUSTRIA
« : 08.08.18 - klo: 21.23 »
Eikös Pekka Heikkilä voittanut 2wd luokan senioreiden mestaruuden?

7
Tulokset / Vs: LSOR Finland 2. osakilpailu 9.6.2018
« : 11.06.18 - klo: 15.16 »
Heissulivei,

Olihan kisapäivä. Toisille epäonnea ja toisille onnea. Se mikä pisti silmään oli keskeytysten määrä noin niin kuin yleensä. Aika monelle se osui päivän ratkaisevilla hetkillä, eli kertooko se kilpailun kovenemisesta ja sen kautta riskillä yrittämisestä vai jostain muusta.

Oma kisa meni nelkussa paremmin kuin osasin odottaa. Auto oli heti aamusta kisaiskussa ja kerrankin pääsi nauttimaan kilpailemisesta ilman turhauttavaa jatkuvaa säätämistä. Täytyy tunnustaa että risukasa yllätti täysin ainakin itseni, ellei jopa kanssakilpailijat.

Tuuppi olikin murhenäytelmä (taas). Uutta matoa koukkuun sitten seuraavassa kapinassa.

JariR:n päivä oli kyllä mestarinäytös siitä mihin päästään sitkeydellä ja periksiantamattomuudella. Kelpo sijoitukset molemmista luokista vaikka aamupäivä ei sitä todellakaan luvannut.

Sitten tietysti ne epäonnen hetket joita tarjoiltiin kyllä aivan liian ankaralla kädellä toisille kuskeille. Ei ollut mukava seurata sivusta kuinka Mr Murphy tarjoili kylmää kyytiä kesken kiivaimman mittelön.

Putaalla sitten tavataan samoissa merkeissä.

Terkuin,
Mr Elcon & NRP

8
Bensa-autot / Vs: N-R-P Ultron
« : 07.05.18 - klo: 14.40 »
Ensimmäinen kisa Ultonilla takana. Loppusijoitus 5. johon olen oikein tyytyväinen ottaen huomioon uuden auton säätöjen opettelun sekä kuskin puutteelliset ajotaidot.

Aivan ongelmitta ei mennyt kylläkään. Toinen ohjausservo päätti osoittaa tyyppivikansa kesken kilpailupäivän mikä johti ylimääräiseen mekkaamiseen. Lisäksi etujäykkärin kiinnitysruuveista oli kasatessa jäänyt uupumaan kierrelukite, jonka seurauksena ajelin kaksi alkuerää ilman etujäykkäriä ihmetellen auton kummallista käytöstä muutamassa radan kohdassa.

Noh, loppu hyvin kaikki hyvin. A-finaalissa ei pystynyt haastamaan kärkikuskeja, mutta omalla kohtuu rauhallisella ajolla sijoitukseen täytyy olla tyytyväinen. Auto osoitti kyllä positiivisesti merkkejä säädettävyydestään, koska jokainen muutos auton setupissa muutti selkeästi auton käytöstä. Viikonlopun aikana tuli kyllä testailtua useita eri setuppeja, joista jotkut olivat hyviä ja toiset huonoja kyseiselle radalle. Seuraavassa kisassa ihmettelen auton säätöjä lisää.

Niin ja kestävyydestä. Vaikka tuli tehtyä muutamat komeat voltit ei autosta itsestään mennyt yhtään osaa rikki.

9
Bensa-autot / Vs: Elcon Traxx
« : 07.05.18 - klo: 14.31 »
Ensimmäinen kilpailu takana. Valitettavasti kilpailu jäi pahasti kesken koska yksi ruuvi irtosi diffin ison rattaan kiinnityksestä.

Seurauksena oli rattaan palasen kiilautuminen pohjalevyn ja diffin rungon väliin. Tästä syystä diffin runkoon ilmestyi pieni reikä eikä diffiöljyt pysyneet enää diffin sisällä. Kisa keskeytyi ennen kuin ehti oikein kunnolla alkaa, mutta auto osoitti potentiaalinsa jo siihen mennessä. Valitettavasti en ollut varautunut diffin hajoamiseen varaosapakin puolella.

Seuraavassa kisassa uusi yritys ja hiukan enemmän onnea mukaan.

10
Bensa-autot / Vs: Elcon Traxx
« : 04.05.18 - klo: 07.54 »
Maalarin jäljiltä olikin maali ehtinyt kovettua kuvattavaksi asti. Eli Traxx uudella korilla olkaatten hyvä:


11
Bensa-autot / Elcon Traxx
« : 28.04.18 - klo: 14.45 »
Elikäs Elcon models on julkaissut jo jokin aika sitten uuden tuuppikrossarin Traxx nimeltään.

Auto on mahdollista rakentaa joko perinteisellä pystyyn asennetulla moottorilla, tai niin kuin allekirjoittanut teki, makaavalla koneella.

Lisäksi auton konstruktio on muuttunut suurilta osin verrattuna vanhempaan MMX malliin. Tietysti maininnan arvoinen on Elconin jo pitkään käyttämä ilmajarrusysteemi joka on vakuuttanut jarruvoimaltaan, helppokäyttöisyydeltään ja säädettävyydellään. Lisäksi uudemman malliset isommat iskarit kuuluu autoon luonnollisesti.

Tänä kesänä näitä Traxxeja tullaan näkemään ainakin 2 kappaletta kisoissa.

Ohessa muutama kuvatus omasta kalustosta:

   

Kuvissa muuten auto on varustettu vanhalla Impactin korilla, mutta luonnollisesti korikin on suunniteltu uusiksi tässä mallissa. Valitettavasti kuviin saakka ei uusi maalattu kori ehtinyt.

12
Vastaan Matille ja Jertzille, vaikka asia ei minulle kuulu.

Matti kyllä kysyi ihan aiheesta, mutta kisailmoittaumisen teksti oli ns copy paste mallia, eli aikaisempien kisojen aikataulut ym detaljiosasto oli kopioitunut vanhasta ilmoittautumiskutsusta myös tähän kutsuun.

Eli aikataulut, harjoituserien määrä ja muut kilpailuun sekä ajamiseen liittyvä varmaankin hierotaan kohdilleen sitten kunhan osallistujamäärät ovat selvillä. Jos ei aikaisemmin niin viimeistään lauantai aamuna homman kupletti selviää kunhan on ensin itsensä ilmoittanut kisaan mukaan.

13
Bensa-autot / Vs: Elcon Impact
« : 23.04.18 - klo: 10.34 »
Kuvia uudesta Impactista. Tämä on proto auto, eli ei täysin vastaa tuotantomallia vielä.

Huomiota herättää kaksi kytkintä ja perinteisen vetokäynnistimen puuttuminen.

14
Bensa-autot / Vs: Elcon Impact
« : 20.04.18 - klo: 12.25 »
Hupsis ja heijaa...

Elconin tehtaalta ilmoitettu että uusi Impact tulee myyntiin tämän vuoden aikana.

Eli tarkempaa tietoa ja kuvia odotellessa......

15
Bensa-autot / Vs: N-R-P Ultron
« : 15.04.18 - klo: 17.05 »
Aikas kivasti toimi tänään kun kävin tankillisen testaamassa. Eikä edes mennyt rikki mitään  :azn:

16
Bensa-autot / Vs: N-R-P Ultron
« : 14.04.18 - klo: 19.36 »
Tuossa nyt suuntaa antava hinnoittelu:

https://n-r-p.eu/en/ultron-2

17
Bensa-autot / Vs: N-R-P Ultron
« : 14.04.18 - klo: 19.05 »
SKÄDÄM!!!!

Taitaa olla suomen ensimmäinen Ultron pöydällä. Tulevana kesänä tämä sit pyörii muiden kiusana OR5 luokassa.
18
Olipa se erän pituus mitä tahansa, erän pituus + 3min on tarvittava aika kuskien vaihtamiseen lavalta ajovalmiiksi. Eli +2min joka erään pidentää päivää aikalailla, äkkiseltään päässä laskettuna noin 2.5h,  jos eräväli on noin tunti eli noin 7 erällistä kuskeja.

Ai miksikö?

Jos erän pituus on X ja ratakierros kestää esim 15s, tarkoittaa se sitä että radalla erän pituus on X+15s eli esim 5min 15sekuntia. Tuossa vaiheessa vielä autot on liikkeellä radalla joko tulossa maaliin tai ylimääräisellä kierroksella eli 5min 30-45s kohdalla jengi alkaa olla poistunut lavalta pois ja keräilee kamoja, jolloin ollaan jo +1min erän päättymisestä. Autokamat joko varikolle tai katsastuspöydälle ja sitten nostamaan. Ihmiset ei liiku radan toiselta puolelta toiselle sekunnissa joten aikaa on kulunut tuossa vaiheessa jo +2min erän päättymisestä. Samaan aikaan seuraavan erän kuskit ovat kivunneet lavalle ja lämmitelleet, sekä rataa on myös saatettu korjata, tuloslaskentaa saa vetäistä minuutin henkeä jne.


Voisikos ajatella että erän jälkeen et mene suoraan nostamaan vaan nostovuoro hyppää aina yhden erän yli? Eli ajo -> yksi erä välissä -> nostovuoro. Nykyisillä kuskimäärillä luulisi saavan ko. systeemin toimimaan.

Anteeksi huuteluni tähän väliin kun en ole kisoissa paikalla ollut pitkiin aikoihin, eli jos oli huuhaata koko ehdotus niin unohtakaa koko kirjoitus.

19
Bensa-autot / Vs: Bensa-autot
« : 03.12.17 - klo: 18.24 »
Faceen kaikki on mennyt. Tee itselles profiili ja liity 1/5 bensa RC-autoharrastajat Suomessa ryhmään.

20
Raision rata oli kokenut taas pientä muutosta. Minun mielestä parempaan suuntaan on menty.

Kisajärjestelyt olivat jälleen kerran toimivat ja myös aina niin mukava muonahuolto kohtuullisella korvauksella paikalla. Nämä ovat kisaajan kannalta niitä ehdottoman hyviä puolia kun kaikkeen ei tarvitse kisoihin lähtiessä varautua.

OR5 luokassa uusi nimi podiumille ja taisi olla vieläpä ensimmäinen Losilla ajettu podiumsijoitus, jos ei oteta huomioon X1 konversiolla ajettuja sijoituksia. Lisäksi kolme automerkkiä palkintopallilla pitkästä aikaa, vai oliko jopa ensimmäinen kerta kuin tämmöinen merkkijakauma osuu kohdalle.

Viimeiseen kisaan taitaapi jäädä aika kutkuttava tilanne koska or5 sarjan sijoitukset 2 ja 3 taitaa olla vielä useamman kuskin saavutettavissa.

Onnea Hiltuselle mestaruudesta!!!

21
Nuorten jokkiksessa ja outlawissa alkaa olemaan osanottajia kiitettävästi.

22
Tulokset / Vs: 1/5 Offroad Euros 2017 Englanti
« : 29.07.17 - klo: 21.02 »
Muutama ajovirhe tiputti neljänneksi, mikä sijoitus olisi ollut otettavissa ennen teknisiä murheita. Tais bensa loppua kesken sitten viime metreillä tai jotain muuta?

23
Tulokset / Vs: 1/5 Offroad Euros 2017 Englanti
« : 29.07.17 - klo: 18.42 »
Finaalit ajettu. Minun mielestä suomalaisten panos näissä em-kisoissa oli todella kova näyttö siitä, että täällä osataan ajaa myös 1/5 bensakrossia. Aivan niin kuin elokuvissa ei finaalipäivä sujunut, mutta silti jokainen suomea edustanut kuski saa, ja oikeastaan pitääkin, olla tyytyväinen suoritukseensa.

4WD
9. Pekko Iivonen
10. Jouni Hiltunen
13. Esa Myllymaa
20. Marko Laitinen
31. Vesa Sarja
34. Jari Paasikivi

24
Tulokset / Vs: 1/5 Offroad Euros 2017 Englanti
« : 28.07.17 - klo: 20.40 »
Ja tänään ajettiin taas...

Pekolla on draivi päällä. Jos huomenna osuu palikat kohdilleen voitaisiin jopa odottaa 4:ää suomalaista kuskia finaalissa. Eli katsottavaa riittää yllin kyllin huomiselle päivälle. Tietysti Pekolla olis hyvät mahdollisuudet hakea poika kotiin kunhan kalusto on säädöissään. Kuskista homma ei ole kiinni.


4WD
1. Pekko Iivonen (huomenna finaalit, Komiaa ensimmäinen TQ härmään)
10. Jouni Hiltunen (huomenna finaalit)
14. Esa Myllymaa (huomenna finaalit)
16. Marko Laitinen (huomenna finaalit)
28. Jari Paasikivi (huomenna finaalit)
32. Vesa Sarja (huomenna finaalit, komia nousu 1/8 finaalissa)
42. Saul Peltola (lopullinen sijoitus)

2WD
28. Ever Kelt (lopullinen sijoitus)

25
Tulokset / Vs: 1/5 Offroad Euros 2017 Englanti
« : 27.07.17 - klo: 21.35 »
Sää on ilmeisesti ollut perin englantilainen. Sadetta pääasiassa, mutta aurinkoakin edes jonkun verran. Radan kosteuden mukaan joutuu renkaita arpomaan kuulemma.

Tilanne 3/4 alkuerien jälkeen seuraava:

4WD
Jaettu 1. sija Pekko IIvonen. Huominen viimeinen alkuerä ratkaisee voittajan kolmen kuskin kesken
10. Jouni Hiltunen
14. Marko Laitinen
15. Esa Myllymaa
28. Jari Paasikivi
33. Vesa Sarja
42. Saul Peltola

2WD
27. Ever Kelt

26
Tulokset / Vs: 1/5 Offroad Euros 2017 Englanti
« : 26.07.17 - klo: 19.27 »
Tänään ajettiin alkuerien harjoituspäivä. Tulokset olivat lupaavia näin siniristilasien takaa katsottuna.

Huomenna alkaa sitten tosikoitos alkuerien merkeissä. Livelähetys muistaakseni tulee To-La. Ainakin lauantain finaalit tulevat olemaan härmäläisittäin jännittävää katseltavaa, koska jos tuon tason pystyvät pitämään niin luulisi jo jonkin näköisen pytyn kulkeutuvan matkamuistona suomeen.

4WD
1. Pekko Iivonen
7. Jouni Hiltunen
10. Marko Laitinen
18. Jari Paasikivi
26. Esa Myllymaa
36. Vesa Sarja
50. Saul Peltola

2WD
34. Ever Kelt

27
Tulokset / Vs: 1/5 Offroad Euros 2017 Englanti
« : 25.07.17 - klo: 20.09 »
Rata alkoi yllätys yllätys kuivua ja tulokset paranemaan.

Tämän hetken  järjestys:

4WD
3. Pekko Iivonen
8. Jouni Hiltunen
10. Marko Laitinen
11. Esa Myllymaa
34. Vesa Sarja
35. Jari Paasikivi
49. Saul Peltola

2WD
22. Ever Kelt

28
Tulokset / 1/5 Offroad Euros 2017 Englanti
« : 24.07.17 - klo: 20.06 »
Saataa saataa roopiisee...

Ekat treenit takana.

Suomalaiset sijoilla seuraavasti:
4WD
5. Pekko Iivonen
14. Jouni Hiltunen
20. Marko Laitinen
23. Esa Myllymaa
27. Jari Paasikivi
36. Vesa Sarja
47. Saul Peltola

2WD

27. Ever Kelt

29
Kiitos kaikille kisailijoille.

Päivä alkoi hiukan synkissä merkeissä kun auto ei toiminutkaan autotallin pöydällä tehtyjen tieteellisesti todistettujen säätöjen mukaan. Aivan hirveä ajaa ja arvaamaton käytös yhdistettynä mun hitaisiin ranteisin ei ollut se yhdistelmä millä olisi oikeasti pystynyt kisaamaan.

Pieni purku / muutostoimenpide ja alkoi sentään vauhti löytymään, tosin kärki ajoi niin kovaa että tyydyin haastamaan niitä kenen päänahan pystyi saavuttamaan.

A-finaaliin suoraan, enpä olisi tuota uskonut tapahtuvan toistamiseen. A-finaalissa sitten tapahtumia riitti kylliksi eikä keskeytyksiltä voinut välttyä. Siksi täysin puun takaa tullut tieto varikolle raahautuessani oli, että allekirjoittanut sijoittui kolmanneksi. Viimeksi vuosi sitten tapahtui sama yllätys, eli joskus käy vaan tuuri (niin ja tietysti toisilla sitten se huonompi tuuri).

Erikoismaininta ja ISO hatunnosto Jari Roslöfille. Siinä oli herramies ja reilu kisakumppani. Alkusähellyksessä Jari puski vahingossa autoni takarenkaaseen ja sen seurauksena autoni spinnasi ratareunukseen ja jäi jumiin. Moni muu olisi jatkanut ajoaan, mutta Jari jäikin radan varteen odottamaan nostajan toimenpiteitä ja jatkoi ajoaan vasta kun olin ohittanut hänen autonsa. Tämä on ensimmäinen kerta kun näen vastaavaa käytöstä toiselta kisailijalta bensakrossissa.....

Kiitoksen kisajärjestäjille ja kiitos junnun puolesta Petelle sekä Keltille jokkisauton kanssa saadusta avusta.

Ja vielä pakollinen loppulisäys. Finaalivideota katsoessani huomasin Esa Myllymaan herrasmiesmäisen käytöksen kun hän ajoi kilpaa sijoituksista Pekka Heikkilää vastaan. Aivan sama odottelu kun oli ajanut edellä ajavan auton luistoon mutkassa.

30
Terkut täältä Elconlandiasta  :tongue:

Eli aloitetaan kiitoksilla.

Herra numero 69 ansaitsee kiitokset päivän ohjelman läpiviennistä ja tiukasta kurista. Tämä touhu menisi aivan diipadaapa osastolle ilman sitä yhtä henkilöä joka potkii ahteriin jos tunaroi.

Lisäksi erityiskiitos Herra Majurille. Radan kunto ja profiili oli minun mielestä krossiin juurikin käypänen.

Sitten specialkiitos Petelle. Jostain kumman syystä en ole huomannut/muistanut kiittää kyseistä henkilöä siitä avusta minkä meidän isä/poika tiimi on saanut jokkiskuplan ylläpitoa koskien.

Päivän kisailut meni meidän perheen osalta paremmin kuin toivottiin. Poitsu haki junnuluokan kannun kotiin ja itse 5. Hannon kanssa koko päivä tiukkaa sekuntikamppailua joka siten kääntyi voitokseni Hannon ajovirheiden myötä.

Onnea Pekolle. Komea kauden avaus ja lisää tulee. Pitäkää vanhukset rateistanne kiinni kun junnu jyrää.

Nähdään seuraavassa kisassa.

Ai niin ensikertalaiset. Oli muuten mukava katsella niitä jotka olivat ensimmäistä kertaa kisailemassa. Iso hatunnosto teille. Meno oli sen näköistä että sitä oli komea katsella. Jotenkin tuli omat ensitoilailut mieleen ja voin puhtaasti tunnustaa, että ei aivan yhtä mallikas suoritus ollut omalta kohdalta ekat kisat.

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 26