RC Center

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - rcjkl.fi

Sivuja: [1] 2
1
Kerhoilta normaalisti klo18 alkaen. Tervetuloa

2
Kerhoilta tänään klo18 alkaen. Ajetaan yhdessä auringonlaskuun... Tervetuloa uudet ja vanhat harrastajat.

3
RC-kerhot ja -radat / Vs: Vaasan UA / RC-jaosto
« : 28.05.21 - klo: 14.48 »
Pitkämäen pienoisautoilukeskuksen 1/10- ja 1/8- radat kunnostettu ja avoinna lauantaista 23.5.2020 alkaen päivittäin klo 9-21.

Tiistaisin kerhoillat uusille harrastajille klo 18-20
Keskiviikkoisin Suomen kovatasoisimmat viikkokisat 1/10-radalla klo 18 alkaen

Huom. 1/8-rata suljettu 1.-5.6.2020 Finnish Open-kilpailun valmisteluiden vuoksi.

Ratamaksu 15€/pv, kertamaksun voi maksaa joko käteisellä radalla, ePassilla tai tilille FI8824471800121118 viestiin RC-ratamaksu ja tosite maksusta mukaan.

Lisätietoja Vaasan UA:n kotisivuilta http://confluence.vaasanua.net/rc


Pääseekö siis 6.päivä kasiradalle treenaamaan?

/Teemu

4
Rata on kuivattu ja ajokunnossa viimeistään kolmen jälkeen. Keli on parhain koko viikonlopun eli rata auki ja ajokunnossa.

5
Tänään ei kerhoiltaa johtuen tulevasta vesisateesta. Rata käydään seuraavan kerran kuivaamassa perjantai-aamuna, joten illasta pääsee jo ajamaan. Viikonlopulle näyttää kerrassaan mainiota keliä.

Olimme eilen pienellä porukalla ajamassa ja rata on tällä hetkellä ykköskunnossa. Sähköä löytyy. Paineilma saadaan lähipäivinä.

6
Tänään näyttää keli hieman heikolta, mutta rata on kuivattu aamusta siinä toivossa, että sateet kiertäisi alueen. Kerhoilta siis klo18 kelivarauksella.

7
Tänään aloitellaan varovaisesti kerhoillan merkeissä klo18. Tervetuloa tutustumaan.

8
Heippa harrastajat ja kilpakuskit,

Jyväskylän RC Play OutdooR RC-rata on nyt auki kaudelle 2021 tutussa paikassa murskaamontiellä. Tuttu paikka monelle kuljettajalle, joka toiminut myös useaan otteeseen SM-sarjojen kisanäyttämönä. Opasteet löytyvät paikanpäältä.

1:8 rata on savipohjainen ja noin 295 metriä pitkä. 1:10 lyhennetty rata on noin 180 metriä. Pölynsidontaa varten keväisin suolattu ja tampattu tiiviiksi. Hyppyrit pääosin turffilla päällystetty.

Sähköt on kytketty ja paineilma järjestetään konttiin toukokuun aikana. Ajanotto on läppärillä ja käytössä sovitusti. Rata sallittu 1:8 tai pienemmille sähkö- ja polttomoottoriautoille. Rata-alueelle kaavaillaan nyt myös pientä whooppirataa FPV koptereille. Tästä lisää myöhemmin mikäli toteutuu.

Kerhoillat joka keskiviikko 12.5.2021 klo 18 alkaen. Kelivaraus. Jos sataa niin radalla ei ajeta.

Ulkoradan 2021 kausimaksu 70€ / perhe tai päivämaksu 10€ / kuljettaja. Ratamaksut hoidat parhaiten https://www.rcjkl.fi/rc-play-kauppa/.

Rata-aluetta ylläpitää RC Jyväskylä Oy / Teemu Kujala yhteistyössä aktiivisten harrastajien kanssa. Rata on tarkoitettu yksityiseen käyttöön. Yrityksille ja kaupalliseen käyttöön tarjoamme palveluita tilauksesta. Henkilökuntaa pyörii rata-alueella viikoittain ja/tai sovitusti.

Radalla järjestetään satunnaisesti myös asiakastilaisuuksia, jolloin radalla ei pääsääntöisesti ole muuta toimintaa. Varauksista ilmoitamme ennakkoon facen https://www.facebook.com/groups/RCPlayOutdooR kanavassa. Pyrimme ilmoittamaan varauksista mahdollisuuksien mukaan myös täällä RC10llä.

Sateella tai mikäli radalla on lätäköitä siellä ei ajeta. Kontin vierestä löytyy aina vähintään yksi kuivauslätkä, jolla ohjataan vedet valuma-alueille. Rata kuivaa kesäisin ajokuntoon alle tunnissa lämpötilan ollessa edes lähellä kesälukemissa. Oma aktiivisuus on valttia. RCJKL / RC Play henkilökunta auttaa tarvittaessa.

Mikäli herää kysymyksiä tai kehitysehdotuksia niin luemme tätä ketjua säännöllisesti ja meidät tavoittaa Jyväskylän myymälästä ja  kesäaikaan usein myös radalta.

Kesäterveisin,
RC Jyväskylä Oy
RC Play
Teemu Kujala

9
Onko joku saanut jo nitron ostoluvan?

On kyllä. 2.2. hakemus sisään 100% nitrolle ja reilun viikon päästä postilaatikossa.

/Teemu

10
voitko diilaa tonne tattiksen baanalle muutaman sata litraa, kiitti etukäteen  :afro:

Laita Mika tilausta vetämään vaan ;) Meillä on asia tehty mahdollisimman helpoksi. Esitäytetty ilmoitus, joka vain lähetetään viranomaiselle. Parissa viikossa lupa hyppysissä. Alkuun ajattelin, että hieman käsittämätön ja turha lupaprosessi, mutta yleisen turvallisuuden(tunnun) kautta ihan fiksu veto varmasti pidemmän päälle. Lupahinnasta voidaan olla montaa mieltä.

Toivottavasti muissa maissa lupakäytäntö olisi yhtä helppo, ettei valmistajat joudu kikkailemaan seoksien kanssa. Tämä on riskinä ja se näkyy sitten polttoaineiden hinnoissa. Suomessa ei nitroa kulu edes murto-osaa siitä mitä tuolla etelän maissa.

/Teemu

11
RC Play OutdooR on auki ja ajokunnossa. Vaihdettiin profiilia ja paljon parjattu tripla poistui ennen pääsuoralle kääntyvää 180° mutkaa. Koko varikkoalue kunnostettiin ja varikon sisäänajoon tehtiin iso muutos. Ajanotto kytketään lähiaikoina. Speedhive mahdollisuutta tutkitaan.

Ratamaksut tuttuun tapaan RC Play -kaupasta www.rcjkl.fi/rc-play-kauppa/

12
Kilpailijoiden kanava / Vs: M8 Kaudella 2019
« : 04.10.19 - klo: 11.39 »
aika ärtsy jannu tuo pohjoisen poika... :evil:

 :grin: Tää menee tunteisiin.

Mut onhan tää aika koomisesti hoidettu kaiken kaikkiaan. Saatavilla oleva tieto on tullut puskaradioista ja päätösten tekijät ei ota vastuuta. En edelleenkään ymmärrä miten tämä tukee sarjaa ja harrastajia saati uusia harrastajia/kisakuskeja. HOKElla on just oikeat pointit tuolla aiemmin ja jo vuonna 2012 löytyvästä ketjusta.

/Teemu

13
Kilpailijoiden kanava / Vs: M8 Kaudella 2019
« : 03.10.19 - klo: 18.32 »
Mun korviin asti ei ole kuulunut että määrää olis mitenkään rajoitettu. Rajoittaminen oliskin äkkiseltään mietittynä järjetöntä luokassa jossa on nousumahdollisuus.

Tää nyt on järjetön yksrengassääntö muutenkin, että en yllättyisi, jos ajetaan yhdellä per kisa. Toki useimmilla radoilla onnistuu, kuten tuossa yllä tuli jo ilmi.

/Teemu

14
Harkitsen vakavasti GT-8 ajamista. Kaikki radat vain himpulan kaukana Jyväskylästä. Todella hienoa, jos sarja saadaan pystyyn.

/Teemu

15
Onko rata auki sunnuntaina 4.päivä?

/Teemu

16
Ei näköjään toiminut kiti omalla puhelimella. Ei vissin ajeta sitten 🤔
/Teemu

17
Kiitos myös omasta ja tapahtumasponsorien puolesta kaikille. Kyosho Europe ja RC Jyväskylä lahjoitti kaikille ennakkoilmoittautuneille RC-auton puhdistusaineen kiitoksena.

Hienoa olla taas mukana kuvioissa useamman vuoden tauon jälkeen. Iso kiitos Mikarille loppupäivän mekkauksista. Hessulle myös kiitos, jos luet tätä. Vapaaehtoisena tulit vain päiväksi mekkaamaan. Iso hatunnosto.

Auton sain jotenkin säätöihin vasta finaaliin, mutta näitä on kiva puida jälkikäteen. Kiitos Vianderille tiukasta kakkospaikan kamppailusta. Hartlin pääsi vähän lopussa karkuun, muuten olisi väännetty vielä ykköspaikastakin tosissaan.

Sen verran jäi kipinää, että Lavangossa varmaan nähdään ;)

/Teemu

18
12-18 välissä tulee alle milli vettä. Kisa ajetaan ihan normaalisti lauantaina.

/Teemu

20
Akkujen nopea purkautuminen itsestään:
Jätin noin viikko sitten akut rc auton sisään. Akut ovat kaksi muutama kertaa ajettua 3S 5000mah lipoa sarjaankytkettyinä. Muutamalla kaasun painalluksella testasin silloin, että auto oli kunnossa ja laitoin sen ajovalmiina vapaapäiviä odottamaan.
Eilen auto ei enää inahtanutkaan virtanapista painaessani ja yleismittari näyttää kennojen jännitteiden olevan 0.5v ... 1.4v välillä. Toisen akun jännite on 2.3v kun taas toisessa on 4.3v. Kumpikin akku on hieman pullistunut, mutta ei muutamaa milliä enempää. Pullistumaa painellessa akusta kuuluu hiljaista suhinaa, hieman kuin jokin neste/vesi siirtyisi muovikalvojen välillä.
Mistä voisi yllättävä purkautuminen johtua? Akut olivat sarjaan kytkettyinä ja myös nopeudensäätimessä (ezrun max6) kiinni. Auto ei tietenkään ollut päälle kytkettynä kuitenkaan. Rinnankytkettyinä kyllä ymmärtäisi, että "avoimessakin" piirissä voisi akkujen pienet eroavaisuudet pitkällä aikavälillä tyhjentää akkuja. Mutta jos piiri on ollut avoin, niin eihän sarjaankytkettyille akkuille pitäisi olla mahdollista kummankin purkautua samanaikaisesti sattumalta. Ainoalta vaihtoehdolta vaikuttaa, että nopeudensäädin on onnistunut hitaasti tyhjentämään akut. Erikoista on myös se, miten toisessa akussa on mahdollisen kuormituksen poistamisen jälkeen kaksi volttia enemmän jännitettä.


max6 säätimessä on elektroninen kytkin, joka kiskoo pientä herätevirtaa koko ajan. Ainut ratkaisu on pitää akun liittimet irti niin ongelmia ei tule.

/Teemu

21
Voipi olla lauantaina turhan märkää ajaa. Näyttää iltapäivään asti sadetta, jos toteutuu tuollaisenaan. Menee iltaan ennen kuin rata kuiva. Olen itse todennäköisesti sunnuntaina radalla heti aamusta (ja siis myös ajanotto päällä). Uskoisin, että sunnuntaina siellä on meitä muitakin paikalla, koska keli näyttää erinomaiselta.

Ratamaksut kuntoon RC Play -kaupasta ennen radalle menoa :)
https://www.rcjkl.fi/rc-play-kauppa/


Teemu / RC Play OutdooR

22
Kyosho / Vs: Kyosho Inferno GT ja GT2
« : 05.02.19 - klo: 10.20 »
No eihän sitä iskaritornia ( jos on se nimeltään? ) mistään saa ellei maksa itseään kipeäksi, eikä löydy nyt sitten 4mm vahvaa hiilikuitulevyäkään mistään tahi alumiinia ( motonetit sun muut käyty läpi ). Jospa tuollaisen 100mmx100mm palan jostain löytäisin niin veistelisin itse sen niin ensiviikonloppuna pörräys jatkuisi.... vinkkejä?

https://www.rcjkl.fi/rc-varaosat/kyosho-varaosat/inferno-sarja/gt1-gt2/iskunvaimentimien-ylakiinnike-inferno-gt-gt2.html

 :roll:

ihan hyllytavaraa.

/Teemu

23
Kyosho / Vs: Kyosho Suomi lopettaa ??
« : 05.10.18 - klo: 10.42 »
Niin. Tehdään asia selväksi eli Kyosho tuotemerkkihän ei häviä Suomesta. Maahantuonti on Jyväskylässä, kuten jo kymmenen vuotta ja hommat jatkuu entisellään. Tervetuloa kaupoille. Jyväskylästä hyvien kulkuyhteyksien varrelta löydät valtavat 520m2 liiketilat vilkkaassa kauppakeskuksessa rc-ratoineen. Verkkokaupasta www.rcjkl.fi tuotteet kotiin.

T: Teemu / Rcjkl

24
Traxxasin renkaita nelisenkymmentä paria varastossa.

25
Kyosho / Vs: Madforcen päivitys topic.
« : 24.01.15 - klo: 13.11 »
morjens.. rupes se vetonaru käynnistin vittuilemaan.. onko kukaan ottanu sitä pois ja teheny esim. akkuporakoneeseen sopivaa patenttia siihe ? pitääkö sen olla siinä pakosti paikoillaan? vai pääseekö siältä kautta koneeseen jotaki p****a ??

Jos sulla on gx21 moottori niin Sullivanin valikoimista löytyy tiger drive 8mm akselille. Vetonarukin toki toimii jos moottori on säädöissä ja narua ei kiskota kuten ruohonleikkuria.

/Teemu

26


sen on turha kuvitella että luikkii asiasta noin


Hyvää Jatkoa muille 

    t: Antti Härmälä


 ps : Sitten se on vielä asiakaspalveluammatissa , palvelu ainakin on sieltä mihin aurinko ei paista

En ymmärrä vertausta. Se, että menet asiassa melko henkilökohtaiselle tasolle ei mielestäni ole kovin aikuismaista käytöstä. Suosittelisin lopettamaan tämän leikin.

Tämä sinun valitus liittynee nyt siihen, että halusit ostaa testiin Orionin kisaservot (kun kuulemasi mukaan muutkin niitä käyttää). Sanoin sinulle ostohetkellä, että minulla ei ole kokemusta isoista bensa-autoista ja en tiedä miten 1/8 autoihin tarkoitetut servot siinä toimivat. Kuitenkin halusit ne ottaa käyttöön ja annoin sinulle servoista vielä 30% alennuksen, koska ei ollut varmuutta miten ne siinä toimii. Jos olisin tiennyt, että servot ei kestä sinun käytössä niin en olisi niitä myynyt. Jälkikäteen vielä kustansin sinulle varaosia servoihin ja asensin ilmaiseksi, vaikka olet nyt sitten täällä foorumillakin tunnustanut ne omaksi mokaksi. Ei oikein nyt herätä luottamusta.

Se, että asiasta valitat täällä foorumilla sen sijaan, että haluaisit järkevästi keskustella kasvotusten ei mene minulla jakeluun. Joku voi vielä ottaa tosissaan nämä sinun kertomukset täällä.

Terveisin,
Yrittäjä
RC Jyväskylä Oy
Teemu Kujala

27
Kyosho / Vs: inferno NEO RaceSpec
« : 29.07.14 - klo: 16.19 »
minkä takia ala neula ei tule ulos kun yritin laittaa perssäädöt se kieertää ympyrää vain samassa kohdassa siinä ei tunnu yhtään (eikä nyt kun yritin kiertää pohjaan) vastusta eli ikäänkuin ei olisi vielä pohjassa moottorina ke25

Olet pyörittänyt kierteet rikki (=alaneula liian tiukalle) kaasarista. Uusi kaasarin runko niin taas toimii. Varaosanumerolla 01.74019.11 löytyy. Hinta 39,90 euroa.

/Teemu

28
Kyosho / Vs: Kyosho VE sarjan autot
« : 10.06.14 - klo: 18.05 »
Sillä välin, kun odottelette Psycho Kruiserin saapumista Modelsporttiin niin autoa saa ihan jo tällä viikolla kaikista Kyosho -liikkeistä Suomessa.

http://youtu.be/paeuDu3IrBo

rcjkl.fi / Teemu

29
Kyosho / Vs: Kyosho inferno NEO ST Race Spec Truggy
« : 02.01.14 - klo: 17.51 »
Jos jaksaa odotella niin esim. Amainnhobbiesilla on Kössin osat puolet halvempia.
Ja postikulutkin erittäin kohtuulliset.

Nyttenkin itselle paketti tulossa mad force kruiseriin juurikin Amainista.

Pakko vähän kommentoida. Amainilla kyseinen osa tämän päivän kurssilla 5,29 euroa. Tuohon päälle postit 1,52 euroa. Jos tilaat vähänkään enemmän niin postikulut kasvavat, sekä tulee vielä verot 24% ja jos tilauksella on enemmän kuin puolet muoviosia niin maksetaan 5% lisäksi vielä tullia.

Eli siis 5,29 + 1,52 +24% verot, koska kukaan ei tilaa kuitenkaan pelkkiä akseleita kaukomailta. Siis vähintään 8,44 euroa ja neljän viikon odotus päälle. Ja suomalaiselta kauppiaalta nämä saat seuraavaksi päiväksi. Suositushinta tuotteelle on 10,60 ja meidän tämän päivän hinta on 9,95 euroa. Sopimuskerhoille vielä 10% alennus. "Suomilisä" on 8,44-9,95=1,51 euroa tai kerhoasiakkaille 0,52 euroa.

Ei tuo ero nyt ihan niin iso ole mitä ihmiset kuvittelee.

/Teemu

30
Kyosho / Vs: Lazer ZX-5 FS/FS2
« : 26.03.13 - klo: 17.06 »
Ei ole slipperissä lukitustappia.

Taka-aurausta voisi kokeilla huomenna radalla.

Nuo akan insertit ovat jo muutamat renkaat kiertäneet eli ei niin kovat kuin alunperin.

Siipiä olen kokeillut small blastia ja highdownforce blastia. En huomannut kovin suurta merkitystä jkl sisäradalla, mutta tästä on toki jo aikaa ja auto oli silloin aivan eri säädöissä.

Prolinen bulldog kori on tällä hetkellä. Hypyt menee mukavasti. Pidon puute vaivaa lähinnä hitaissa mutkissa tai tarkemmin niiden ulostuloissa. Nopeat mutkat menevät ihan ok eli siipi toimii?

/Teemu

Sivuja: [1] 2