Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Koheltaja

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 134
1
No nyt ei imurointi ainakaan ole kalustosta kiinni. Heittäkää se fleece pussi kuikkaan (jos tuli mukana) ja imurointi suoraan säiliöön, käyttökytkin 2 tai 3 asennolle että puhdistaa suodatinta.

2
Koti-imuri oli provo, että saadaan laitteet kuntoon.

Huono läppä joka ei ainakaan tänne uponnut millään tavalla. No, se siitä.

Olen hallitukseen yhdeydessä imureiden osalta kun jotain tiedän luulevani niistä.

3
En jaksa uksoa että kovinkaan moni tuo kotoa pöynimurin radan imurointiin, kotitalousimurit ovat muutenkin täysin väärä valinta kyseiseen työhön. Vahva suositus olisi hankkia asianmukaiset imurit jotka on tehty ammattikäyttöön ja välttämättä ei tarvitse käyttää erillistä pölypussia. Esimerkiksi Kärcher NT30 on aika sopivan kokoinen ja helppo käyttöinen ratojen ja varikon imurointiin, vastaavat on olleet ammattikäytössä ja niistä on hyviä kokemuksia mm. kestävyyden osalta.

Reiman Racing ottaa ensimmäisen imurointivuoron ensi viikon lauantaina 28.1 klo 8:00 alkaen, imuroinnissa menee arviolta tunti joten ysin jälkeen pitäisi päästä radalle. Viikkovuorot eivät käy töiden ja pitkän matkan takia. Ensi lauantaina voi tutustua ylläoleviin imureihin jos seura sellaiset haluaa hankkia helpottamaan ratojen ja varikoiden puhtaanapitoa.

Lopuksi, en ole imurikauppias eikä ole kytköksiä kyseiseen merkkiin.

4
Sinäkö olet jatkossa ratavastaava turffiradalle? Jos olet, niin aika negatiivisella asenteella olet käskyttämässä porukkaa talkoisiin omilla siivousvälineillä. Onko hallitus päättänyt että turffirata imuroidaan omilla välineillä kun muihin tiloihin on tarjolla siivousvälineet yhdistyksen puolesta?

Turffissa on paljon miinuksia mutta myös plussia koska porukka sen pinnan haluaa, ei se betonikaan ollut aivan ongelmaton ratapinta. Sillä mennään mitä hallitus on päättänyt eikä purnaaminen ainakaan houkuttele uusia harrastajia. Päätös oli oikeudenmukainen koska turffi oli toimintasuunnitelman mukaan tulossa ajopinnaksi kevät 2023 ja äänestys tukee tätä asiaa. Sitä en sano oliko päätös hyvä vai huono koska meille on aivan sama mikä pinta radassa on, treenataan, säädetään autoja ja ajetaan kisoja.

Jatkossa emme näe huonona vaihtoehtona että syys- ja kevät ajetaan eri pinnoilla, ellei löydy nyt olevien pintojen yhdeistelmä' missä on enemmän hyviä kun huonoja puolia.


5
Mikä on betonikrossiradan tulevaisuus materiaalin osalta, jos materiaali vaihtuu niin millä aikataululla?

Kevätkausi hyvällä alulla ja moni on epätietoinen millä pinnalla ajetaan. Meille se on ihan sama mikä pinta radalla on mutta jos materiaali on vaihtumassa niin on turha ostaa pussillista renkaita betonille ja jatkaa testejä betonilla. Varmaan ymmärrätte mitä tarkoitan.

Eiliseen kisaan ei ilmeisesti oltu pidotettu rataa tai pidotus on ollut vähäistä? Meno oli krossimaisen luistavaa ja pitolinjan kontrasti linjan ulkopuolelle ei ollut yhtä terävä kun pidotetulla radalla joka mahdollisti paremmin ohitusten yrittämistä, myös renkaat kesti hyvin verrattuna aiempiin kisoihin joissa oli kovempi pito.

Viime syksynä profiili vaihtui varmaan 10 kertaa ja harvemmin radalla käyvällä oli lähes aina uusi profiili opeteltavana eikä pysty vertaamaan aikoja tai auton käytöstä edellisiin käynteihin. Toivottavasti kevään aikana sama profiili pysyisi pidempään samana kun syksyn aikana. Ehkä on myös pienempi kynnys osallistua kisoihin jos on tuttu profiili, eikä päivä mene uuden profiilin opetteluun ja auton säätöjen etsimiseen.

Tärkeintä olisi nyt saada päätös millä pinnalla ajetaan, oli se mikä tahansa, epätietoisuus ei palvele radan käyttäjiä jotka arpoo kevätkauden maksun kanssa.


EDIT: muutama ajatuspieru poistettu ja loput jätetty :cool:6
Lauantaina paikalla tulee olemaan kattava buffetti joka sisältää kaiken aamiaisesta iltaherkkuihin, kannattaa siis tulla paikan päälle nälkäisenä eikä nälkäisenä tarvitse lähteä kotiin.  :wink: Koitamme järjestää Sunnuntaillekin buffan paikalle!

Loistavaa!

Onko puffa samalla tavalla kun keväällä eli aamulla maksetaan päivän setti vai vingutellaanko korttia pitkin päivää?

7
Tänään rata oli liukas ja pito epätasainen ja ajaminen oli lähinnä selvytymistä, ei millään tavalla mielekästä. Kierrosajat selvästi hitaamipia kun edellisellä kerralla kun pito oli mitä oli, siitä huolimatta kova rengaskuluma yllätti joka oli samaa luokkaa kun turffilla.

Toinen mikä hämmästytti oli auton ja renkaiden likaisuus, erän jälkeen kun mekkasi niin kädet oli mustana kuin mattoluokissa. Tästä syystä kysyin onko renkaiden pidotuksesta, kovasti toisilla kumit vinkuu jopa linjan ulkopuolella.

Miten rataa on tarkoitus huoltaa että pito pysyy tasaisena sekä vertailukelpoisena kerrasta toiseen?

Olisin näistä asioista kysynyt muilta kuskeilta mutta kovin on vähäisesti kuskeja isoon ääneen himotulla betoniradalla.

8
Millä pitoaineella ajetaan betoniradalla?

9
Oli aika siistii seurata kisaa teeveestä ja Aapo hoiti hienosti selostuksen lajista ja kisasta! Näkyvyyttä tuli taatusti ja ehkä jokunen uusi harrastaja lajin pariin  :smiley:

10
Yleinen keskustelu / Vs: RC10 oma Discord kanava?
« : 22.03.22 - klo: 17.27 »
Mitä jos vaikka koitettais vaan pitää nämä perinteiset foorumit hengissä, kun näissä tieto säilyy vaikka seuraavillekin sukupolville? Ihan tarpeeks on jo nuo facebookit sun muut twiitterit rokottanut foorumeilta käyttäjiä pois...

Paras postaus pitkästä aikaa, ei lisättävää.

11
Kilpailukutsusta lainattu:

Huomenna ajetaan!!

-Liitteenä erälistat ja aikataulu. Ovet aukeavat viimeistään 8.15, vapaat treenit alkaa 9.00 ja viralliset treenit 10.00
-Jos on vielä ajohaluja mutta ilmoittautuminen unohtui niin aamulla pääsee vielä mukaan
-Aamulla ei tarvitse kotona syödä aamiaista, kisapaikalla löytyy buffetti ja 8.30-> saa aamiaissämpylät, Fullspeed suosittelee:

FORS MEGA Buffa 19,90€ (erikseen 25,90€)

Sisältäen:
-Aamiaissämpylän
-Koko päivän kahvit
-Kassler pihvi, ranskalaiset ja salaatti lounaan
-Koko päivän mehut
-Pannukakku hillolla ja kermavaahdolla
-Hot Dog kaikilla herkuilla

Kotiin ei tarvitse lähteä nälkäisenä!

Tervetuloa kisailemaan tai seuraamaan kisoja paikan päälle!

Olen kiertänyt jonkin kilpailun ja tapahtuman eri lajeissa viidellä eri vuosikymmenellä eikä ole vielä näin hyvää muonitusta tullut vastaan. Puffa oli enemmän kun loistava ja hinta kohdallaan, helppo hakea syötävää ja juotavaa kun siltä tuntui ja ruoka oli laadukasta sekä maukasta, eikä tarvinnut lähteä nälkäisenä kotiin.

Rataa kehuttiin jo edellisessä kisassa ja siihen päivitetty puffa päälle sekä hyvin vedetyt kisat, kyllä kelpaa. Kiitos kaikille talkoolaisille jotka ovat tehneet pyyteetöntä työtä että me muut päästään harrastamaan ja kisaamaan!  :smiley:


12
On toiveita tilanteen paranemisesta jossain vaiheessa, mutta ei varmuutta asian onnistumisesta.

Loistavaa! Ja kiitokset teille jotka harrastuksena mahdollistatte foorumin olemassaolon  :azn:

13
Hieno että foorumi on saatu taas toimintaan mutta... harmittavan usein foorumi on pois käytöstä. Täällä kuitenkin käydään sääntökeskusteluja sekä kisainformaatiota ja ne joilla ei ole facea tai muuta somea niin he putoavat pois kelkasta, joten olisi hyvä ettei foorumi olisi sulki joka toinen viikko.

Onko toiveita tilanteen parantamiseen?

14
Xray / Vs: Xray XB4 4WD krossiauto
« : 23.12.21 - klo: 13.17 »
Ja monta muuta pienempää ja isompaa "oolnjyy" statuksen omaavaa muutosta, kuten painopisteen siirto eteenpäin. Jos autot saapuu ensi viikolla niin pääsee kuski testaamaan miten ´22 toimii käytännössä.

15
Tulokset / Vs: Winter Jumps 2021 kierros 2 11.12.2021
« : 15.12.21 - klo: 17.10 »
Aivan mahtavaa raporttia ja materiaalia, tämä lähtee jakoon :smiley:

16
Meidän tiimin osalta oli pitkästä aikaa hieno kisapäivä ja tulokset saatiin aikaan puhtaalla ajolla, lainassa ollut auto toimi loistavasti ja rataprofiili oli hyvä sekä kisaaminen rehtiä ilman sähellyksiä.

Iso kiitos järjestäjille hyvin vedetystä kisasta ja erityinen kiitos ratamestarille joka oli porukan kanssa tehnyt hyvän ja ajettavan rataprofiilin!

17
Ajatuksena säätöjen jakaminen on hieno mutta käytännössä ei välttämättä ole oikotie eteenpäin vauhdin osalta, eikä ole järkevää pitkällä aikavälillä koska silloin aloitteleva kuljettaja tuskin tulee koskaan oppimaan auton säätämistä kun ei tiedä mikä vaikuttaa mihinkin.

Vaikka me ollaan ajettu vuosia niin edelleen opetellaan alustan säätämistä, kuunnellaan neuvoja kokeneemmilta ja ajetaan satoja-tuhansia kierroksia testejä ja yritetään ymmärtää säätöjen vaikutuksia. Olemme myös kopioineet huippukuskien julkaisemia säätöjä eikä ne ole olleet oikotie onneen, hyvin harvoin, jos koskaan ne säädöt olisi olleet kuskin ajotyylille sopivat. Toki poikkeuksiakin on ja niistä on saatu hyvä pohja jota on pienillä muutoksilla muutettu kuskille sopivaksi.

Säätöjen kopioimista tärkeämpää olisi saada aloittelijat ymmärtämään miten autoa säädetään ja mikä vaikuttaa mihinkin. Tässä valitettavasti ei ole helppoa oikotietä vaan tulee tarvitsemaan paljon omatoimista opiskelua ja kyselyä kokeneilta kuljettajilta. Youtubessa on paljon säätövinkkejä huippukuskien kertomina joita kannattaa kuunnella ja sisäistää asiat joita he käsittelevät videoissaan. On olemassa kännykkä sovelluksia jotka kertoo mikä säätö vaikuttaa mihinkin, sekä autojen valmistajien taulukoita ja jopa videoita missä kerrotaan säätöjen vaikutuksesta. Xray on hyvä esimerkki ja heillä tiimikuskit ovat tehneet monia videoita autojen säädöistä,  heiltä löytyy myös säätö oppaita netistä.

Rohkeasti kysymään nopeammilta kuskeilta säädöistä, jos juttu ei luista niin uutta ryhtiä ja kysymään seuraavasta pöydästä jos saisi apua ja vinkkejä säätöihin. Meiltä voi aina tulla kysymään neuvoja, vaikka tulosten puolesta ei kärjessä olla, autetaan mitä voidaan ja osataan.18
Xray / Vs: Team Xray T4
« : 09.10.21 - klo: 07.06 »
Löytyykö joltain toimivaa setuppia Hakkilaan T4´21 ja pro+ vauhtiselle virille? Ajot ja testit jääneet vähiin ja setupit vähän hakusessa.

19
Hyvä Pekko, ole jatkossakin mukana suunnittelemassa meille hyviä ratoja!

20
En tiedä kenen tai keiden käsialaa on nykyinen krossiprofiili mutta hyvän profiilin olette tehneet. Eilinen Jerzin kommentti kisan jälkeen vielä korosti tätä, eipä mennyt paljoa autoja rikki kisan aikana. Ei myöskään nostajilla ollut kovin paljon nostettavia. Tämä kertoo siitä että profiili on toimiva eikä siellä ole mitään selviytymistä vaativaa kohtaa tai elementtejä, myös ihme kikkailu hyppyrit ja mutkahyppyrit loisti poissaolollaan. Erot tulee ajamalla eikä selviytymällä, oli kuskin taitotaso mikä tahansa.

Tämän tyyppisiä profiileja jatkossakin kiitos, yksi parhaita profiileja mitä Hakkilassa on koskaan ollut :smiley:

21
Itse en enempää aiheeseen täällä puutu ja halua mielipide palstaa lukea.

Yrittäisit nyt edes pitää lupauksesi.

22
Muista maski ja huomioida turvavälit, ethän tule sairaana paikalle!

(maskeja löytyy myös kilpailupaikalla)

suosittelemme vahvasti kaikille maskin käyttöä kilpailu viikonlopun aikana.

Nämä poiminnot viime syksyn kilpailukutsuista.

Mun osalta tämä on tässä, pointti varmaan tuli esiin.


23
Kuulostaa aika välinpitämättömältä ja itsekkäältä asenteelta nykyisessä tilanteessa.

24
Maskin käytöstä sen verran että aika paljon näyttää olevan maskittomia harrastajia Hakkilassa.

Eikö ego salli käyttää maskeja vai miksi pitää nykyinen tilanne huomioon ottaen kulkea ilman maskia? Terveydelliset syyt ymmärrän mutta p*skapuheita en.

Ihan turha vedota silmälaseihin, käytän päivittäin töissä suojalaseja ilman ongelmia. Huurtumisen estoon löytyy siihen tarkoitettuja kemikaaleja tai vaikkapa Fairya.

Tässä tilanteessa Fullspeed voisi aivan hyvin velvoittaa kaikkien käyttämään maskia Hakkilassa.

25
Ensimmäisenä kannattaa selvittää salliiko ympäristölupa kasviöljyn levittämisen maaperään.

26
Onneksi ratapintoja on mahdollista vaihtaa, aikansa kun porukka on tahkonut betonia niin seuraavaksi keskustelu kääntyy EOS mattoon ja sen jälkeen turffiin. Oravanpyörä on valmis koska kaikkia kuskeja ja tarpeita miellyttävää materiaalia ei ole olemassa, jokaisella on kannattajansa.

27
Polttisautot / Vs: GT Rata-autoilu
« : 07.03.21 - klo: 20.25 »
Mutta harrastusta nyt aloittavan tai muuten uutta autokittiä ostavan kannattaa kyllä tarkoin harkita mihin luokkaan nyt panostaa. Johtuen juuri näistä pienistä harrastajamääristä.

Ja mitä enemmän perustetaan uusia luokkia, sitä vähemmän saadaan autoja viivalle.

28
Lisäksi betonrata kannattaisi toteuttaa niin että soveltuu myös korreille, silloin se toimisi myös aloittelijoille jos alue halutaan pitää myös aloittelija käytössä.

Tässä tulee se hauskuus jonka moni muistaa menneiltä ajoilta kun ajettiin betonilla-laatalla. Voin jo kuulla ne irtoprkeleet kisakuskien suusta kun juuri hyvälle pidolle saatu rata kadottaa pidon totaalisesti kolmessa minuutissa kun aloittelijat tulee radalle ajamaan leveetä linjaa. Pöly leviää pitolinjalle ja päivä onkin kisakuskeilla sen jälkeen pulkassa, eikä tilannetta yhtään helpota ne ikuisesti vuotavat diffit ja iskarit joiden silikoni liukastuttaa rataa entisestään.

Betoni on ihan jees jos se saadaan pysymään pitävänä keinolla tai toisella, ja varikolla alkaa näkymään pitoainepulloja krossareiden pöydillä. Vaikka pidotus kiellettäisiin niin sitä ovelasti kierretään, tämä on nähty useita kertoja, myös kisoissa.

Voi niitä aikoja... :azn:

Betonissa on kylläkin puolensa, kuten myös kirouksensa, aivan kuten turffissa tai missä tahansa materiaalissa. Ja onhan se vaihtelua turffi rullataan pois ja ajetaan välillä betonilla, monelle se on täysin uusi kokemus niin hyvässä kun pahassa.

29
Vapaa keskustelu / Vs: RC10.fi Facebook ryhmä
« : 18.02.21 - klo: 16.36 »
Kuva palvelimelle ja linkillä näkyviin, ei oo vaikeeta edes tällaiselle varttuneelle tietotekniikan tumpelolle.

Moni aktiivi on hiljentynyt foorumilla, yhtenä syynä on ettei kukaan jaksa kirjoittaa samoista asioista vuositolkulla. Nuorempi sukupolvi on kasvatettu reaaliaikaisimpiin viestintävälineisiin ja foorumit tuntuu heistä jurakauden jäännöksiltä.

30
Vapaa keskustelu / Vs: RC10.fi Facebook ryhmä
« : 18.02.21 - klo: 06.20 »
Nyt en ymmärrä, miten ylläpitäjät ja aktiivit saavata porukan pysymään foorumilla koska trendinä tuntuu olevan pilkkoa kaikki faseen. Sinne tehdään omat ruhmät muttereista, moottoreista, toisenlaisesta moottorista, ja vielä kolmannesta moottorista ja lopputulos on että hyvin menee... Yritä sieltä sitten etsiä jotain tiettyä asiaa niin kusessa ollaan, foorumit on tässäkin asiassa edelleen käyttökelpoisempia keskustelupohjia.

Olen muutamilla foorumeilla ja siellä on ollut sama trendi, osassa taas porukat haluaa selkeästi pitää keskustelut foorumilla ja ne foorumit voivat hyvin, vaikka foorumipohja on ollut vuosikausia muuttumaton kuten täälläkin, eikä niissä ylläpito ole kovin näyttävässä roolissa, eräällä foorumilla se on käytännössä näkymätön koska keskusteluhin puuttumista ei tarvita.

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 134