Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - LapSnapper

Sivuja: [1]
1
Yleinen keskustelu / Vs: LapSnapper kokemuksia
« : 11.10.15 - klo: 10.18 »
Pistämme alle valmistajan näkemyksen tärinäherkkyyteen liittyvään näkökulmaan.

Ponderi ei ole herkkä tärinälle tai iskuille kuin laitevian tapauksessa. Siitä on aika vanha todiste se, että järjestelmää käytetään myös kartingissa päivittäiskäytössä useissa kohteissa ympäri maailmaa. Kartingissa tärinät ovat aika voimakkaita auton alustojen ollessa vaimentamattomia. Tärinää ja iskuja tulee moottoreista, radasta ja kolareista.

Mikäli tunnistuksessa on epäluotettavuutta niin kyseessä on ongelmatilanne joka voi johtua seuraavista syistä:
  • Ponderin lukuetäisyys ei riitä tai on rajoilla. Tämä ongelma näkyy siten, että kierrosaikoja puuttuu. On huomioitava, että ensimmäisen ja toisen version pondereissa on lyhyempi tunnistusetäisyys kuin uusissa pondereissa (Versiot 4.40 ja sitä uudempien pondereiden tunnistusetäisyys on suurempi). Vanhemmissa pondereissa tunnistusetäisyys oli myös meidän mielestämme hivenen liian rajoilla offroad-sovelluskohteissa yhdellä magneettiraidalla, joka hankaloitti joissakin tilanteissa ponderin asennusta autoon ja saattoi tehdä tunnistuksen tätä myöten epävarmaksi. Ihan ensimmäisen version ponderit olivat myös mekaanisesti isompia kuin nyt tuotannossa olevat ponderit. On myös huomioitava, että tunnistusetäisyyttä on mahdollista tarvittaessa jatkaa tuplamagneettiraidalla, jonka käyttöä suosittelemme mm. kun kyseessä on isommat RC-autot kuten 1:8 ja 1:5 kokoluokan autot. Referenssi: RC Areenan offroad-radan ajanotto on järjestetty siten, että radalla käytetään tuplamagneettiraitaa sekä eri versioisia pondereita sekaisin 1:10-kokoluokan SC- ja crossiautoissa, jonka myötä ajanotto toimii moitteetta
  • Magneettiraidat ei ole asennettu siten, että magneettiraitamoduulit hylkivät toisiaan, jolloin magneettiraitaan tulee katkos. Tämä ongelma näkyy myös siten, että kierrosaikoja puuttuu
  • Transponderi on asennettu liian lähelle sähkömoottoria tai moottorinohjainta, jolloin esim. moottorin magneettikenttä saattaa generoida ylimääräisiä kierrosaikoja
  • Dekooderin ja maalilinjan välinen etäisyys on liian pitkä tai häiriöinen. Tämä ongelma näkyy siten, että transponderi "puskuroi" kierrosaikoja eli jollakin maalilinja ylityksellä ei tule kierrosaikaa ja seuraavalla ylityksellä tulee kaksi aikaa (Edelliseltä kierrokselta puuttuva ja uusin aika)
  • Ponderi tai magneettiraita on viallinen

Mikäli sinulla on ongelmia kierrosaikojen mittaamisen kanssa niin pyydän sinua olemaan yhteydessä meihin, niin voimme käydä tilanteen läpi ja avustaa ongelman ratkaisussa. Haluamme luonnollisesti avustaa asiakkaitamme tuotteidemme käytössä, ratkaista kaikki mahdolliset eteen tulevat poikkeamat ja oppia myös itse uusista tilanteista.

Omalta osaltamme olemme osallistuneet viimeisen vuoden aikana reiluun sataan LapSnapperillä järjestettyyn onroad- ja offroad-kisalähtöön (Sis. myös treenikisat) ja olemme ajaneet treeniä LapSnapperillä arviolta noin 100 000 kierrosta. Tältä pohjalta meillä on aika hyvä tuntuma LapSnapper-järjestelmän toiminnan luonteesta kokonaisuudessaan, mutta uudet näkökulmat/kokemukset uusilta käyttäjiltä ovat aina tervetulleita, jotta tuotteemme kehittyvät myös jatkossa oikeaan suuntaan.

2
Yleinen keskustelu / Vs: LapSnapper kokemuksia
« : 09.10.15 - klo: 10.17 »
Tässä Marko LapSnapperistä!

Haluan antaa oman kommenttini tuohon maksettu mainos osioon. LapSnapper ja RC Areena ovat itsenäisiä yhtiöitä erillisine omistajineen. Yhtiöitä yhdistävät samat toimitilat ja yhteistyö RC-autoilun kehittämisen osalta. Yhteisissä toimitiloissa toimiminen on eduksi ja voidaankin puhua, että Karpalotielle on syntynyt kaupallinen RC-autoilun osaamiskeskus, joka on edelleen mukavasti kehittyvällä polulla.

RC Areena on vienyt ennakkoluulottomasti RC-autoilua omalta osaltaan eteenpäin Oulun seudulla ja myös osallistunut LapSnapperin kehitystyöhön olemalla mm. keskeinen ja erittäin arvokas pilottiasiakas tuotteiden kehityksessä. Olemme tuoneet tämän yhteistyön esiin useissa eri tilanteissa jo aikaisemmin. RC Areena on tällä hetkellä paras referenssi maailmassa siitä mihin LapSnapper-tuotteet pystyvät.

Tuotteidemme osalta kommentoisin seuraava eli LapSnapper-tuotteet ratkaisevat ajanmittausongelman totaalisesti uudella lailla. Olemme myös tuoneet ajanmittaustuotteiden kehittämiseen uudenlaisen mallin, jonka myötä tuotetta kehitetään aktiivisesti ja asiakkaat voivat myös päivittää tuotetta kohtuukustannuksin, koska suuria yksittäisiä kertakustannuksia ei ole olemassa. Ohjelmistopäivitykset ovat lisäksi aina ilmaisia. Olemme vielä tuote-elinkaaremme alkuvaiheessa, sillä hanke on vasta reilun kolme vuotta vanha ja tuotteemme ovat olleet markkinoilla vasta reilun vuoden. Onhan meillä väistämättä myös ollut ongelmiakin tuotteidemme kanssa, mutta kaikki tietoon tulleet ongelmat on kyetty ratkomaan joko tuoteparannuksin tai lisäohjeistuksilla. Olen tämänhetkisiin tuotteisiimme tyytyväinen, mutta tämä ei edelleenkään estä meitä tuomasta uusia juttuja teille tarjolle!

Tarkoituksena ei ole tyrehdyttää tätä keskustelua vaan osallistua siihen avoimin mielin.

RC-autoiluterveisin
Marko
LapSnapper


Sivuja: [1]