Vertical Hobby

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - rekonen

Sivuja: [1] 2 3 4
1
En nyt kahlannut koko keskustelua läpi, onko tämä jo tuttu firma, mutta laitoin muutaman tilauksen sisään. Luotettavuudesta en tiedä, mutta eiköhän se selviä.

http://www.focalprice.com/...


Hieman myöhässä tulee varoitus ko. puljusta eli itse en suosittele kyseistä liikettä kenellekkään omien kokemusten perusteella.

Tilasin puljusta noin vuosi sitten tavaraa reilun 40e edestä. Liike postitti minulle väärän paketin ja sain tilaamieni tuotteiden tilalta muutamat nappikuulokkeet ja yhden parin dollarin piirilevyn. Yritys ei kyselyistä huolimatta alkanut korvaamaan/lähettämään oikeita tuotteita vaan minun olisi pitänyt lähettää heille kyseiset nappikuulokkeet kirjattuna pakettina ennenkuin reklamaatiotani oltaisiin käsitelty. Liike vielä yritti jollain kieroutuneella tavalla vierittää syytä minulle ja ehdotteli, että tarvitsen kuitenkin niitä minulle saapuneita nappikuulokkeita ja piirilevyä. Eipä ole tullut ostettua kyseisen episodin jälkeen kyseisestä lafkasta mitään eikä tule.

2
Keskustelua kaupankäynnistä / Vs: Racing Factory
« : 05.08.10 - klo: 14.50 »
Pinion oli vedetty tehtaalla niin kovaa kiinni ja uitettu ruuvilukitteella, että ei saanut ehjänä irti.

Sen verran kommentoin tuohon, että lämmitit varmasti pinionin hyvin ennenkuin yritit ruuvia aukaista? Olen kyllä itse saanut lukitteella vahvistetut ruuvit irti aina tarvittaessa tuolla tavoin.

3
Vapaa keskustelu / Vs: Autoradat
« : 22.04.10 - klo: 11.26 »
http://www.finslot.net/index.php

Tuolta koitin tiirata, mutta enpäs löytänyt mitään listaa radoista.


Siellähän se rata-arkisto on ihan etusivulla:

http://www.finslot.net/index.php?option=com_content&task=view&id=71&Itemid=127

Kyseessä on muutaman vuoden takaisia kilpailu- ja kerhoratoja.

4
Vapaa keskustelu / Vs: Autoradat
« : 21.04.10 - klo: 22.23 »
Kannattaa tutustua tuonne finslotin puolelle: http://www.finslot.net/. Ratoja löytyy laidasta laitaan. Scalextric, Carrera ja Ninco lienee ratavalmistajista nykyisin yleisimmät.

Harrastuksena mielestäni ihan rc -autoilun veroinen ja rahaakin saa kulutettua samalla tavoin ellei jopa enemmänkin :) Omasta kokemuksesta suosittelen radan/ajopaikan suunnittelemista johonkin muualle kuin lattialle niin ajon mielekkyys nousee kerralla (toki myös vauriot).

5
Lainaus
http://fi.wikipedia.org/wiki/Windows_7#Myyntipaketit

"Windows 7 Enterprise
    Suuryrityksille on tarjolla Windows 7 Enterprise. BitLocker-toiminto kiintolevyjen ja ulkoisten muistien salaukseen, Direct Access -etäyhteystoiminto Windows-sovellusten käyttöön etänä Server 2008 R2 -palvelimen kanssa. BranchCache-toiminto tiedostojen hallintaan yritysten haarakonttoreiden välillä ja AppLocker-toiminto sovellusten käyttöoikeuksien hallintaan. Enterprise-versio on tarjolla ainoastaan Microsoftin Volume Licensing -yritysasiakkaille."


Oikaisen sen verran virheellistä tietoa, että kyseessä voivat olla muutkin kuin yritysasiakkaat. Lähinnä kyse lienee suurasiakkaista, joiden kanssa Microsoft neuvottelee erilliset sopimukset ohjelmistolisensseistään. Se ketkä tuota enterprise -versiota saavat käyttää ja missä laitteissa (myös mahdollisesti kotikoneissaan) riippuvat kyseessä olevan asiakkaan ja Microsoftin välisestä sopimuksesta.

6
Yleinen keskustelu / Vs: Akut ja laturit
« : 23.03.10 - klo: 17.29 »
Ostin tuon iCharger 206+:n ja siihen lisäksi balanssilaudan.

Mutta eihän nuo Turnigyn akkujen JST-XH balanssiliitännät käyneetkään tuolle laudalle :huh:
Laturin ja laudan välistäkin piuhaa täytyi vähän vuoleskella että sen sai käymään laturiin.

Tuo olisi ollut muutoin kyllä kätevä apu 2x2s ja 2x3s lataukseen, eli mistä saisi vastaavan missä on Jst-hx:t?


Sopivaa balancerilautaa löytynee esim. http://www.progressiverc.com. Toinen vaihtoehto on tietysti ostaa esim. Hobbycitystä sopiva jst-xh -> polyquest adapteri. Mitään piuhojen tai liitinten vuoleskelua en suosittele.

7
Yleinen keskustelu / Vs: Mitä teit tänään rc- autoosi?
« : 22.03.10 - klo: 08.24 »
Aamupäivällä oltiin kavereitten kanssa ajelemassa, ja sen jälkeen kellotettiin kauanko kestää kun dynottaa auton..Ja 1 ja 1/2 tuntia meni kaikkinen.   3,2hp / 7100 RPM. dynolla huiput 57 km/h.

Heh kerrankin asiallista toimintaa.. dynolle pitää kyllä nostaa hattua  :lol:

8
Sähköautot / Vs: Polttis -> Sähkö konversiot
« : 05.03.10 - klo: 18.33 »
Mitenhän tuossa on maksimi virrankesto ja voiko sillä mitata esim 1/8truggyä 6kennosilla lipoilla?
Onko jollain tietoa asiasta?
Muistaaksen jossain loggerissa oli maximi virta 100A rajana, oisko tässä yllä olevassa enempi...

Juu tuo linkittämäni e-loggeri kestää ainakin tuon 150A. Tuosta löytyy myös se hieman halvempi 100A versio, mutta se ei taida kestää 1/8 truggya 6S:lla. Tietysti riippuu käytettävästä setupista.

9
Sähköautot / Vs: Polttis -> Sähkö konversiot
« : 05.03.10 - klo: 18.15 »
Hmm, riittäis pelkkä virtojen ja jännitteiden loggaus. Ei jaksa alkaa virittelemään mitään antureita tohon... Ilmeisesti sellasta ei oo olemassa joka vaan kytketään akun ja esc:n väliin. Ja hintahan tietysti sais olla se 20e tottakai. :grin:


20e ei taida löytyä loggeria. Eagletreen e-logger V3 kytketään akun ja nopeudensäätimen väliin. Toki siihen saa muutaman anturinkin tarvittaessa kiinni.

http://www.verticalhobby.com/kauppa/micropower-logger-v3-with-wire-leads-150a-p-845.html?language=fi

10
Keskustelua kaupankäynnistä / Vs: Amainhobbies
« : 23.02.10 - klo: 08.12 »
Tein ensimmäisen tilauksen ja tuotteet oli varastossa kun tilauksen tein. Mutta tilaus ollut pending tilassa jo kaksi päivää. Onko muilla kestänyt tilauksen käsittelyssä kauankin?

Kyllä Amainhobbies on yksi nopeimmista postittajista. Omat tilaukset taitavat olla kaikki lähteneet vuorokauden sisällä tilauksesta liikkeelle. Kannattaa olla yhteydessä Amainhobbiesin asiakaspalveluun ja kysyä sieltä mikä postitusta viivyttää.

11
Jos tulli haluaa pakettiin kurkata niin silloin joudut sen tullista hakemaan.

Tulli voi kyllä kurkata paketin sisään ja päästää sen läpi ilman että sitä joudut tullista hakemaan. Itsellä näin käynyt mm. Israelista tulleiden pakettien kanssa. Paketin päällä on ollut teipattuna "Tullin avaama".

12
kuinka jos paketti jää tulliin, niin tuleeko sieltä joku lasku ennenku pakettii lähtee tullista vai tuleeko se lasku paketin joukos?

Ei sieltä laskua tule vaan yleensä pakettikortti jossa pyydetään noutamaan/tullaamaan paketti lähimmässä tullin toimipisteessä. Toinen vaihtoehto on valtuuttaa posti tullaamaan paketti puolestasi, josta he perivät tietyn summan.

13
Traxxas / Vs: Traxxas E-Revo
« : 25.11.09 - klo: 10.16 »
Kysymys kuuluu: miten nuo ampeerit lasketaan? Minulla siis 2 x 3SP1 Li-Pot 4 800 mAh ja purkuvirta 20 C.

Tämä iski tajuntaani kun kommentoitte mm. noita YouTube vidoitani ja Revoni nihkeää kulkua niissä. Nyrkkisääntönä tuossa viestiketjussa suositaan harjattomalle E-Revolle 3S Li-Poja, 5 000 mAh ja 30 C.

Purkuvirtahan lasketaan akun kapasiteetti * C -arvo. Eli sinun tapauksessahan, jos ajat sarjassa noita 3s1p lipoja niin maksimipurkuvirta akuissasi on 96A. Lisäksi akut yleensä kykenevät hetkelliseen (n. 30s) maksimipurkuvirran ylitykseen joka on hieman suurempi. Kyllähän tuon kokoluokan autolle ja moottorille kannattaa ostaa reilusti purkuvirtaa omaavat akut.

14
En saanut vastausta LiPo-akkujen keskustelupuolelta, joten kysympä täältäkin samaa asiaa. Minulla on IMax B6 -laturi ja TrakPowerin 3 cell -akku. Mistäköhän löytäisin sopivan balancerinjohdon noiden välille? Olen yrittänyt tätä kysellä parista kaupastakin, mutta eivät osaa sanoa. Ei viitsisi tilailla "kokeilukappaleita", joten ajattelin kysellä olisiko jollakin muulla tällainen harvinainen kombinaatio. Toivottavasti joku osaa neuvoa aloittelijaa  :roll:


Menee mutulla eli Trakpowerilla lienee käytössä Thunderpower -liittimet tasauksessa. Tuollaiseen balanceri -lautaan törmäsin Hobbycityn sivuilla, joka voisi passata laturiisi: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7349

15
Juttua on ollut aiheesta aiemmin myös täällä (http://rc10.fi/index.php?topic=8804.0). Kuvansiirto ja radiohäiriöt tuppaa olemaan pullonkaulana 2,4ghz taajuudella.

16
HPI / Vs: HPI Savage Flux HP
« : 03.11.09 - klo: 22.19 »
Shipping cost:    $9.32   
Total:     $65.89

/ 1,4771 = 44,60

Lisäksi vielä virheellisesti tulin maininneeksi tullirajan, josta ei ole kyse, vaan arvonlisäverorajasta.

Juu minun moka. Nyt vasta huomasin, että tcscrawlerilla on oletuksena EMS postipalvelu, jos menee suoraan Check out with Paypalin -kautta. Normaalin checkoutin mukaan voi valita tuon USPS:n toimitustavaksi, jolloin myös postituskulut muuttuu hieman inhimillisemmiksi.

17
HPI / Vs: HPI Savage Flux HP
« : 03.11.09 - klo: 22.02 »
Ei ollut kallis setti, kaksi settiä jää tullirajan alle postikuluineen. Toivottavasti tavara myös saapuu perille...

Jos ihan tarkkoja ollaan niin 2 settiä posteineen ei jää tullirajan alle vaan kyllä tuosta marraskuun tullin muuntokurssin mukaan joutuu reilu 12e pulittamaan. Tietysti mahdollisten alennusten kanssa voi toki saadakin alle tullirajan.

18
Nyt sitte ootellaan pakettia...Mistä tiedän jos paketti on jäänyt tulliin, ilmottaako ne mulle?

Juu tulee ilmoitus kotiin joko paikasta missä tullauksen voi käydä suorittamassa tai kyselyä haluatko itellan suorittavan tullauksen puolestasi.

19
Sähköautot / Vs: Mamba Max
« : 26.08.09 - klo: 13.52 »
Jatkan sen verran vielä OT:a ja oikaisen tuota julkaisupuolta eli Windows 7 RTM versio on kyllä julkaistu Microsoftin volume licensing asiakkaille jo tuossa elokuun alkupuolella.

20
RC-kerhot ja -radat / Vs: Iin RC autoilijat
« : 16.08.09 - klo: 22.45 »
Heittelin muutaman virmaan kyselyä "hyppyrimatoista". Rossi on niin siisti laji, että pitäähän ne matot olla :wink:

Mattoa kannattaa kysellä suoraan joko sellu- tai paperitehtailta. Siellä tuppaa aina viiranvaihtojen yhteydessä mattoa olemaan "muutama" metri.

21
RC-kerhot ja -radat / Vs: Oulun seudun bensakoneet
« : 14.08.09 - klo: 21.14 »
Luulajasta löytyy ainakin sekä asfaltti että savi pohjaista rataa rc autoille:
http://rcnorr.nillin.se/?Banor_I_Norr:Lule%E5_-_LMS
Muutenkin näyttävät toivottavan melkeenpä autot kuin autot tervetulleiksi noille radoille.

22
Yleinen keskustelu / Vs: Kuvia omista Rc-autoista
« : 12.08.09 - klo: 18.28 »
Sammy_80_ tai kuka tahansa: Mistä noita Caterpillar truckeja saa?? Mikä kokoluokka???


Näyttäisi ainakin Hobby People:lla olevan http://www.hobbypeople.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=11_13_337&products_id=10348.

23
Sähköautot / Vs: Mamba Max
« : 01.08.09 - klo: 21.38 »
Noita ollaan kokeiltu vistassa, sekä XP:ssä. Järjestelmänvalvojaakin ollaan kokeiltu, ei auta.

Kyllä tuon pitäisi toimia 32-bittisissä xp:ssä ja vistassa. Kokeileppa ladata ja asentaa se uusin versio castle linkistä 3.13. Siinä näytti olevan jotain bugikorjauksia tuon installerin osalta.

24
Mistä mahtaisi saada 10awg kaapelia ? Löytyykö suomesta mistään 10awg kaapelia ? Kiitos.


Itse olen tilannut hobbycitysta, mutta ilmeisesti ainakin vaasan elektroniikkakeskukselta löytyisi 10awg kaapelia:
http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=7287
http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=7288

25
Sähköautot / Vs: LiPo akut autokäytössä.
« : 28.07.09 - klo: 22.57 »
Kokeilin turnigyn 5A 2s http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9172akkuja tänään fluxissa ja täytyy sanoa, että hyvät oli. Akuissa oli potkua eivätkä ne lämmenneet juurikaan.


Itse ajelisin varovaisemmin noiden akkujen kanssa fluxilla. Loggerin mukaan motti hörppää 4S akuilla melko helposti vakiovälityksillä sen 120A virtaa. Vaikka noissa akuissa piikki on 150A niin siltikin raja voi tulla melko helposti vastaan.

26
Yleinen keskustelu / Vs: Akut ja laturit
« : 23.07.09 - klo: 21.50 »
Onkos kenelläkään minkäänlaista aavistusta minkä kokoiset bullet liittimet tässä akussa on?http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9436#


Eiköhän liene perus 4mm, jos vain ko. akusta löytyy bulletit.

27
HPI / Vs: HPI Savage Flux HP
« : 17.06.09 - klo: 17.59 »
Tervehdys.

Osaisitteko auttaa, mistä saisi nopeiten diffirattaat Savage Fluxiin?

Kiitos jo etukäteen.

Hobbylinnassa voisi olla. Kannattaa soitella sinne ja kysyä.

28
Osaisko joku kertoa kuinka paljon tavara saa maksaa että tulli ei peri siitä veroa kun tilaa jenkeistä?


Euroina tavara + lähetyskulut kun jää alle 45€ niin ei pitäis mennä veroja.


Lisättäköön vielä, että tulli käyttää omaa valuutanmuuntokurssiaan, joka muuttuu kuukausittain. Nykyisen kurssin voi tarkistaa: http://www.tulli.fi/fi/yrityksille/tuonti/valuutan_muuntokurssit/index.jsp

29
Traxxas / Vs: Traxxas E-Revo
« : 08.06.09 - klo: 12.57 »
Teillä kun (jollain ainakin) on kokemusta meren takaa tilaamisesta, niin mitä tullimies multa rokottaa, jos menen ja tilaan Tower Hobbiesilta tuon harjattoman E-revon (n. 670 taaleria) ja kuinka kauan suurin piirtein menee, kun auto hurahtaa postilaatikosta sisään? Maksupolitiikassa tuo PayPal lienee fiksuin versio?


Paypal on paras maksutapa ulkomailta tilattaessa tosin toweri taitaa hyväksyä vain discoverin, masterin tai visan. Autostahan joudut maksamaan alv:n ja se on helppo laskea vaikka itse eli katso tullin sivuilta ajankohtaisten alta valuutan muuntokurssi jolla voit laskea paketin (auton hinta + postikulut) arvon jolle tulli sen määrittelee ja sille arvolle lasket vielä alv:n (22%), jonka tullille joudut maksamaan. Towerilta auto tulee noin viikossa lähimpään tulliin, josta sen voi käydä noutamassa. Osviittaa voit katsoa tullin perimistä maksuista vaikka http://tullau.tuu.fi/index.php, mutta tuolla tullin käyttämä kurssi ei välttämättä pidä paikkaansa.

30
Traxxas / Vs: Traxxas Slash 2wd
« : 29.05.09 - klo: 09.06 »
en näe mitään järkevää syytä ostaa Suomesta ylihinnoiteltuja tuotteita kun ne saa huomattavasti edullisemmin ulkomailta. Esimerkkinä CC sidewinder esc 4600/5700kv motor combo Liquid RC:n kautta 114,50€ postikuluineen,sama SABE:ssa 149€ + pk:t,eikä Sabella ole ollut kyseistä tuotetta hyllyssä aikoihin...    :wink:

Sorry OT, mutta laskitko mukaan alv:a? Jos et niin sittenhän se on parikymppiä lisää tuohon liquidin pakettiin ja eroahan ei juurikaan olisi saben comboon. Sabehan ei peri toimituskuluja yli 100€ lähetyksistä. Toki ei oota on vähän vaikea myydä.

Sivuja: [1] 2 3 4