Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mkleemol

Sivuja: [1] 2 3
1
Täällä olisi kanssa autoilija huomiselle vaikka heti yhdeksältä jos vaan ovet ovat auki. Mukana innokas 4v ratinpyörittäjä.

Moneltas nyt tulevana lauantaina mahtaa ovet avautua?

Lauantai on vakioaukiolopäivä, joista ei ilmoitella erikseen. Sen mukaisesti ovet aukeavat klo 12. Jos joku avaimenhaltia on paikalla aikaisemmin, ilmoitetaan siitä täällä ja/tai nimenhuudossa.

Jeps tämän vakion jo tiesinkin, lähinnä yritin kalastella aikaisempaa avaajaa jos mahdollista :) 3 - 4 autokuntaa olis tulossa jo aikaisemminkin, jos vaan joku ovet on avaamassa.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk


2
Yleinen keskustelu / RC-työkalut ja varusteet
« : 08.03.12 - klo: 17.23 »
Vertailua Hudyn ja "halpiksen" eli Arrowmaxin välillä. Kuvat kertovat paljon eli mekaaninen rakenne samankaltainen (Hudyyn olisi pitänyt ymmärtää tilata tulppa kahvan päähän, ei kuulu varusteisiin). Kärjet sopivat suoraan ristiin (1,5mm kuusiokolokärki). Arrowmaxin kärjen kiristys 2,5mm kuusiolla ja Hudyssa 2,0mm kuusiolla.

Voi siis hyvin ostaa vaikka Arrowm sarjan ja käyttää Hudyn varakärkiä (kaikki koot ei välttämättä mene samoilla varren paksuuksilla). Kestävyydestä en osaa sanoa mitään, mutta ostin Hudyn testiksi, koska Arrown kärki pyörähti Vectorin tehtaan jäljiltä olevaa kantaa avatessa (ruuvi oli vähän vahingoittunut jo valmiiksi).

3
Keskustelua kaupankäynnistä / Amainhobbies
« : 02.03.12 - klo: 22.29 »
Mitä ihmeen kikkoja käytätte, että saatte paketteja nopeasti perille tavallisella postilla?
Itellä toimitustapana UPS.
Tilaus 25.2.
Lähti 29.2.
Nyt on paketti saksassa ja arvioitu saapumisaika seurannan mukaan 7.3.
Aikataulun toteutuessa tilauksesta 11 päivää, lähetyksestä 7 pvä.

4
HPI / Hpi Savage XS
« : 02.03.12 - klo: 22.20 »
Sava sai akkuunsa uudet itse tehdyt piuhat, jotta mahtuu akku koteloon.

5
Yleinen keskustelu / Akut ja laturit
« : 02.03.12 - klo: 22.02 »
Mites tämän tyyppinen teollisuus poweri? Vastaava 150W mean wellin poweri on ollut ihan oiva valinta omiin tarpeisiin. Kyllähän nuo tehokkaammat on varmasti melko kalliita riippumatta siitä minkä ostaa, jos ei kiinan noname tuotoksia kokeile. Tuommoset teollisuuskäyttöön tarkoitet luulisi olevan melko toimintavarmoja.


Tokihan laatuvalmistajan tuon näköinen poweri on kestävämpi ja varmasti suoritusarvoiltaan enemmän lupausten mukainen kuin kiinan halpis, mutta tässäkin mallissa on edelleen puhallinäähdytys = mitoitus tiukalla, koska tarvitsee pakotettua jäähdytystä.

Nuo järeämmät rc-laturit suostuvat syömään korkeampaa jännitettä, jolloin esim. 24V teholähde olisi hyvä vaihtoehto (=pienempi virta). Jos oikeasti asiallisiin powereihin mennään, niissä ei ole edes pakotettua jäähdytystä. Tällöin ilman vapaa kierto riittää. Esim. Siemensin valikoimasta löytyy 24VDC / 20A http://www.siemens.fi/sitop, mutta silloin hinta alkaa olla suuruusluokassa 300 euroa. Jos verrataan esim. Hobbykingin 600W teholähteen $68 on hintaero jo niin iso, että voi kiinapowereita aika huoletta kokeilla. Monta voi ostaa ennen kuin rahaa on yhtä paljon kulunut.

6
Yleinen keskustelu / Akut ja laturit
« : 02.03.12 - klo: 21.48 »
Tuo poweri hieman huoletettuu [...] Yleensä kun mitotus on mitä on, kun tehdään vaan mahd. halvalla ja mahd. isolla teholla :) Tuota jos pääsis koittaan miten se kestää 36A kuormituksia niin sekin olis jees tietää.

Tuossa on mun käyttöön sen verran ylimitoitusta, että saattaisi kestääkin käytössä. Aikahan sen vasta näyttää.

Käytän vain 2s Lipoja, joten 2 samanaikaista latausta max virralla tekee 2 x 20A x 8,4V = 336W. Jos oletetaan laturille 80% hyötysuhde (oikeasti lienee jopa parempi), ottaisi tehoa 420W. Teholähteen nimellisteho on 600W ja latauksen alkuvaiheessa jännite on matalampi (~7V), joten teholähteestäkin otetaan vähän vähemmän ulos alussa. Ja oikeasti jännitteen lähetessä 8,4V alkaa latausvirta tippua.

7
Keskustelua kaupankäynnistä / Amainhobbies
« : 26.02.12 - klo: 07.50 »
Tässä sivu, jolla alennuskuponkeja (coupon sana hakuja varten):
http://www.retailmenot.com/view/amainhobbies.com

Itse käytin juuri $25 pois yli $250 tilauksesta ja hyvin toimi. Laitoin varmuudeksi UPS:llä vaikka jengillä näyttää olleen hyviä kokemuksia myös tavallisesta ilman seurantaa olevasta postista.

8
Yleinen keskustelu / Akut ja laturit
« : 25.02.12 - klo: 08.08 »
Etsin laadukasta tuplalaturia, jolla hoituvat LiPot.


Tämmöisen tilasin:
http://www.hyperion-eu.com/products/product/HP-EOS0720iSDUO3

ja sille teholähteeksi:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__13416__HobbyKing_600W_17V_Power_Supply.html


Teholähde ja laturi on nyt koekäytetty. Teholähde on sellainen, jonka puhallin pyörii aina ja se pitää suhteellisen kovaa ääntä. Ulkoisesti tuntuu tukevalta ja asialliselta ja lähtöjännite on juurikin lupauksen mukainen. Fyysiseltä kooltaan teholähde sattuu olemaan juurikin Hyperioinin laturin kokoinen eli Hyperion sopii loistavasti sen päälle. Näin kokonaisuus on siistin näköinen paketti. Jäähdyksen ilma otetaan takaa ja puhalletaan kummallekin sivulle. Taakse kannattane laittaa esim. imureille tarkoitettua suodatinkangasta, jotta ei ime kaikkia pölyjä sisälle.

Laturi tuntuu Imax B6 AC:n jälkeen mukavammalta, koska näppäintuntuma ja yleinen laatuvaikutelma on parempi. Huono ratkaisu ovat mukana tulevat balansointilevyt ja niistä laturiin menevät turhan lyhyet johdot. Täytyy tehdä itse selvästi pidemmät välipiuhat, joihin laitan valmiiksi vain itse tarvitsemani balansointiliitynnät. Näin saa paremman käyttömukavuuden, kun on vain johtimet eikä noita levyjä ollenkaan.

Laturissa on 20 muistipaikkaa ja niiden käyttö on hyvin samankaltaista kuin perus Imaxissa. Hyperionissa on samat asetukset kuin Imaxissa ja PALJON muuta. Käytännössä kaiken voi muuttaa. Lisäksi laturi tukee kahden akun lataamista ns. sync tilassa, jolloin balansoidaan myös kumpikin akku suhteessa toisiinsa. Näistä lukuisista vaihtoehdoista johtuen joutuu enteriä painamaan latauksen aloittamiseksi pari kertaa enmmän kuin Imaxissa.

Hyperionin saa kytkettyä myös tietokoneeseen ja silloin avautuu uusia mahdollisuuksia. Tätä en ole vielä kokeillut.

Loppuun vielä video, jossa näkee laturin valikkorakennetta latauksen aikana. Latauksessa 2x 6000mAh Turnigy Nano-techit sync-tilassa ja 2C eli 12A virralla.


9
HPI / Hpi Savage XS
« : 25.02.12 - klo: 07.19 »
Hommasin Savageen uuden servon, Savöx SC-1267SG:n, joka kestää korkean jännitteen. Tuota ajetaan siis suoraan 2S LiPolla. Suoraan vastaanottimeen kytkettynä uusi ei edes suostunut kunnolla toimimaan vaan alkoi heti pätkiä, koska vastarista ei saanut riittävästi sähköä.

Kytkentä on tämän mukainen: http://rc10.fi/index.php?topic=21176.msg585069#msg585069

Videolla näkee kuinka suuri on ero alkuperäiseen servoon.
HPI:

Savöx:

10
Todella hyvillä ohjeilla onnistui tullaus. Olin jo heittämässä pyyhettä kehään ja päätin vielä vilkaista josko täällä olisi ohjeita.

Voisikohan tämän ketjun laittaa tuohon ryhmän alkuun ihan pysyvästi?

11
Luulisi että tuolla on kuitenkin enemmän kuin pari työntekijää, että ruuhkan saisi muutamassa päivässä tasoittumaan.
Nytkin minulla on ollut kohta viikon lähetys "in print queue". Sitten tulee vielä odotus ennen kuin se paketti saadaan postiin.
2.2. tilaus lähti matkaan 16.2.
10.2. tilaus lähti matkaan 15.2.

12
Yleinen keskustelu / Vs: Servot
« : 15.02.12 - klo: 21.45 »
Koska diagnoosi vaikuttaa selvältä ja servo kestää myös rajumpaa jännitettä, harkitsen sähkön tuomista suoraan akulta servolle. Kysymys kuuluu, onko tällainen kytkentä oikein? Kuvaan piirretty vain ne osuudet, joihin tulee muutoksia eli akulta menee tietysti noparille ensisijaisesti sähköt yms.

Ja täytyy tietysti jatkossa muistaa, että saa käyttää vain 2s akkuja :=)

Savöx tiedot: http://www.savoxusa.com/Savox_SC1267MG_Digital_Servo_p/savsc1267sg.htm
Servo-kaapelin värit: http://personal.inet.fi/koti/liljeroos/servo/servo.html

13
HPI / Vs: Hpi Savage XS
« : 15.02.12 - klo: 21.17 »


Nyt olis renkaina ProLine Badlands ja vanteina JConcepts Tense.
On aika levoton kolmella kennolla ja Tekin Pro 4 3300kv motillakin. Hyppää selälleen lumisella tielläkin jos vain hiemankaan pitoja löytyy.


Omaa hölmöyttäni taisin savustaa tuon vakionopan; pikatestit piti vaan pihalla ottaa vakiovälityksiä muuttamatta ProLinen Trenchereistä (muuten julman kokoiset kumit surkeisiin vakiorenkaisiin verraten), mutta pirssi tykkäsi heittää paikoiltaan backflippiä 2S setillä ja lumisella maalla, joten eihän sitä malttanut mitään lämpöjä tutkailla kun meno oli niin mukavaa...

rengasvertailukuva (janezki.jpg): Trencherit paikoillaan, keskellä vakiorengas ja takarenkaan kohdalla Ground Assault.


Ja kolmas kuva samaan viestiin, jotta helppo vertailla renkaita (masher2000.jpg).
Vanteet: HPI Split 5 Truck Wheel (HPI 3051)
Renkaat: Pro-Line Masher 2000

14
Yleinen keskustelu / Servot
« : 15.02.12 - klo: 20.22 »
Uusi servo saapui, mallia Savöx SC-1267SG. Testailin HPI Savage XS autossa eli BEC on Castlen nopariin integroitua mallia. Reippaasti edestakaisin rattia kääntäessä servo pysähtyy vähäksi aikaa aina välillä. Epäilen, että sähkö loppuu ja jokin suojaus menee hetkeksi päälle.

Voiko tästä olla kyse?

Video tapahtumasta. Rattia kääntelen siis jatkuvasti (kuuluu äänestä), mutta servo pysähtelee. Samoin kuuluu noparin puhaltimen kierrosnopeuden laskua.
Savöx SC1267 ja HPI Savage XS

15
Tänään tuli sitten 22.1. tilatut kamat, jotka oli lähetetty 3.2.

Hyvä kuulla. Omat tilaukset jätetty 2.2. ja 10.2. ja mietin jo perään huutelua. Ainakin viikko pitää siis vielä kiltisti odotella lähetysten saamista liikkeelle.


Hobao Hyper 7 brushless, Savage XS, Kyosho KX one -drifteri, Mini (M03) ja Thunder Tiger 2WD

16
Odottelin kuukauden 6600mAh Nanotechin 2S2P mallia. Muutin 10.2. tilalle 6000mAh 2S2P akut. En siis suosittele tilaamaan uusia malleja ennen kuin niitä on varastossa, itse laitoin tilauksen pian tuotteen ilmaantumisen jälkeen. Jokunen niitä HK:n Forumin mukaan olisi saanut.

18
HPI / Hpi Savage XS
« : 12.02.12 - klo: 18.18 »
Mitä varaosia kannattaa olla pakissa eli mitkä ovat yleisimmin hajoavat osat?

Tilaus lähdössä upright setistä ja samaan tilaukseen voisin laittaa myös tulevaisuudessa hajoavat osat. Eli mitä sinä olet rikkonut?

Ei ollut kokemusta, että ei kannata tilata osia, joissa lukee "on order with Supplier". Reilun kuukauden odottanut osia modelsportilta. Lähettivät nyt sitten lähes kaiken muun paitsi tarvitsemani upright setin, joten uusi tilaus täytyy laittaa toisaalle, varmaankin towerhobbies seuraavaksi testissä (osaa varastossa).

19
HPI / Hpi Savage XS
« : 01.02.12 - klo: 19.54 »
Onko kokemuksia missä kaupassa olisi hyvin HPI:n varaosia hyllyssä? Tilasin Modelsportista HPI Upright Setin reilu 2 viikkoa takaperin. Edelleen odottelee tilaus kyseistä osaa. Kaikki muut oheistuotteet, joita samalla tilasin ovat jo saapuneet.

20
Yleinen keskustelu / Uusimmat RC auto- ja varustehankinnat
« : 15.01.12 - klo: 23.10 »
Savage XS otti osumaa ja tarvitsi uuden upright setin. Samaan tilaukseen meni iso läjä muutakin, mm. työkaluja, "vähän" nopeampi servo Savox SC-1267MG, Proline Masher 2000 kumit ja HPI:n vanteet.

21
Yleinen keskustelu / Servot
« : 05.01.12 - klo: 22.23 »
Kaipaan Savage XS auton pihasuditteluun nopeampaa servoa. En tiedä mikä on alkuperäisen vauhti, mutta reilusti nopeampi pitäisi olla eikä lisävoimastakaan olisi haittaa.

Onko suosituksia? Valmiiksi vettä sietävä on plussaa, mutta ymmärtääkseni niitä ei juuri ole tarjolla.

Entä onko Hobbykingin valikoimassa sellaisia, joiden hinta/laatunsuhde olisi hyvä ja olisivat laadutaan kelvollisia? Sieltä on joka tapauksessa tulossa tavaraa, joten saattaisi mennä samalla postimaksulla.

22
Yleinen keskustelu / Terveisiä/ kysymyksiä ylläpidolle
« : 04.01.12 - klo: 21.28 »
Onko mahdollista saada tuonne alas niiden 1.2.3.4 sivu numeroiden viereen sellaiset seuraav ja edellinen sivu napit? Helpompi olisi iPadillä ja muilla kosketusnäytöllisiä sivuja selailla  :wink:

iPadin kanssa voi käyttää Tapatalk ohjelmaa. Suosittelen.. nopea ja esim. viestissä olevia kuvia voi selata kuten kuvia iPadin omassa albumissa.

[edit] Ja editointi sun muut toimivat tällä Tapalla.

23
CE merkintä on vähän niinkuin tarra mikä laitetaan tuotteeseen, ei se oikeen sido mihinkään muuhun kuin että tarra laitetaan tuotteeseen.


Juurikin näin. Ja ihan virallisestikin kyse on siitä, että tuotteen valmistaja uskoo tuotteen täyttävän kaikki vaaditut standardit. Luotettavan valmistajan kohdalla CE-merkki tarkoittaa juuri sitä mitä pitääkin, mutta sitten on läjä valmistajia, joilla on vain se kova usko..

http://ec.europa.eu/finland/news/press/101/10779_fi.htm
"CE-merkintä on valmistajan tae siitä, että tuote on EU:n laatuvaatimusten mukainen. Jotkin tuotteet, kuten lelut, voivat saada CE-merkinnän jo valmistajan vakuutuksen perusteella ilman erityisiä testejä. Toisissa tapauksissa, kuten vaarallisten koneiden tai henkilösuojainten kohdalla, merkinnän käyttö on sallittua vasta ulkopuolisen laitoksen testien jälkeen."

24
Keskustelua kaupankäynnistä / HPI-kaupat pk-seudulla
« : 25.12.11 - klo: 08.39 »
Hobbylinna ei näköjään enää vaikuta Espoossa. Onko pääkaupunkiseudulla kauppaa, jonka varastossa on HPI-tuotteita? Nettimetsästyksellä en moista löytänyt.

25
HPI / Hpi Savage XS
« : 24.12.11 - klo: 20.41 »
Mini Sava tuli pukinkontista. Heti tuli esimakua RTR-laadusta. Takaveto häipyi muutamien minuuttien testailun jälkeen. Syyksi paljastui keskidiffin ja takavetarin välinen liitos. Pieni lukkopultti oli hävinnyt siitä. Onneksi varaosissa oli kaksi pikavilkaisulla sopivaa varaosaa. (e: eipä ollutkaan varaosaa 86094 mukana, etuvetoiluksi meni kunnes kaupat aukeavat)

2s lipoillakin oli jo älyttömän ripeä peli. 1:8 crossariin  (Hyper 7) nähden auton hallittavuus on, no .. erilaista. Ihan heti en kaipaa enempää vauhtia tai tehoa.

26
Yleinen keskustelu / Vs: Akut ja laturit
« : 17.12.11 - klo: 14.49 »
Etsin laadukasta tuplalaturia, jolla hoituvat LiPot.


Tämmöisen tilasin:
http://www.hyperion-eu.com/products/product/HP-EOS0720iSDUO3

ja sille teholähteeksi:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__13416__HobbyKing_600W_17V_Power_Supply.html

Laitan käyttökokemuksia, kun olen rekkulat saanut. Noista aika vähän on keskustelua helposti löytyvillä (täältä tai muualtakaan).

27
Sähköautot / Vs: Polttis -> Sähkö konversiot
« : 14.12.11 - klo: 10.14 »
Sen verran vielä hyppäisin tonne keskidiffi aiheeseen, että mietityttäny miten nuo Torsen diffit kestävät tehoa? Tolla 6s:llä tulee rääkättyä autoja ja mietin että onko tuon kokoluokan Torsenit yhtä vahvoja kun nämä perus diffit tai tarvitsevatko huoltoa enemmän tms?

Mulla on torseni keskellä Hyperissä (siinä sulta alunperin tulleessa, tosin kokonaan uudelleen rakennetussa). Hyvin on kestänyt. En tosin ole lähtenyt kokeilemaan rajoja asvaltilla. Eli pelkkää hiekka tai muuta huonosti pitävää alustaa on ollut. Ja "vain" 4s paketilla. Sen verran epäilyttää torsenin kestävyys etten meinaa kokeilla 6s kestoa tahi asvaltilla 4s:llä revittelyä.

28
Yleinen keskustelu / Vs: Akut ja laturit
« : 12.12.11 - klo: 06.43 »
Kannattaa tsekata Racers RC Shopista Venomin 2*10
Parin kuukauden käytöstä hyvät kokemukset tuosta Venomista.


Katselin Hyperionin esittelyvideota, jossa 6C latausta kestävä akku puskettiin alle vartissa täyteen.
http://hyperion-world.com/products/product/HP-EOS1420iNET3

Venomista en juuri löytänyt lisätietoja. Yksi video, jossa näytettiin valikkoja. Osaako tuo täydellä 10A virralla ladatessa toimia niin, että se luotettavasti alkaa virtaa tiputtamaan, kun yhdenkin kennon jännite on 4,2V. Entä onko tuo lopetusjännite säädettävissä? Tuntuuko balansointi toimivan hyvin?

29
Yleinen keskustelu / Vs: Akut ja laturit
« : 11.12.11 - klo: 21.17 »
Etsin laadukasta tuplalaturia, jolla hoituvat LiPot. Tällä hetkellä on käytössä kaksi erillistä laturia (Imax B6 sisäisellä teholähteellä sekä Bantam-klooni ulkoisella powerilla, molemmat 5A malleja). Nykyiset laitteet ovat sinällään ihan toimivia, mutta parempi on hakusessa. Tavoite on vähentää erillisten komponenttien määrä minimiin ja suurempi latausvirta.

Vaatimukset:
-LiPo toiminnot riittävät, muitakin saa olla (tuskin käytän)
-kaksi erillistä latauspiiriä, kummassakin riittää 4s kapasiteetti
-min. 8A latausvirta kummallekin liposatsille
-balanseri integroituna
-käyttö 12VDC ja sisäisellä teholähteellä 230VAC
-kunnon näyttö
-plussaa ovat monipuoliset balansointiliitynnät suoraan laitteessa
-tavoite ei ole ostaa halpaa vaan hyvä, mutta saa olla halpa jos on hyvä

Jos hyvää tuplalaturia ei ole, voi suositella yksittäistä, silloin hankin sen Imaxin kaveriksi ja myyn Bantam kloonin pois.

Mistä laitteista on hyviä kokemuksia?
Tuleeko mieleen hyviä vertailuja tai artikkeleita netin syövereistä?

En ole oikein löytänyt muuta kuin tämän:
http://www.racingfactory.fi/tuotteet/LATURIT-JA-PURKULAITTEET-Laturit/Graupner-Ultra-Duo-Plus-60-108919

Nämä syövät vain DC:tä, muuten olisivat speksien mukaan kelvollisia:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F17753%5F%5FTurnigy%5FMega%5F200Wx2%5FBattery%5Fcharger%5Fdischarger%5F400w%5FV2.html
http://www.hobbylinna.com/2x200w-charger-p-26071.html

edit: pari lisää (yksi vastauksesta poimittu)
http://www.maxamps.com/Hitec-X4AC-Charger.htm
http://www.racersrcshop.com/venom-210-dual-output-multi-charger-p-1166.html
http://www.hk-parts.com/hyperion-eos-0615i-duo3-plus-battery-charger-600w.html

30
HPI / Vs: Hpi Savage XS
« : 11.12.11 - klo: 14.58 »
Olen koittanut etsiä hyvää vertailua tai arvostelua Sava XS:stä. Vasta tänään onnistuin sellaisen jutun bongaamaan eikä sitä tässä ketjussa ole mainittuna, joten tässä muillekin jotka eivät vielä ole itse päässeet Savan puikkoihin:
http://www.bigsquidrc.com/hpi-savage-xs-flux-review/

Sivuja: [1] 2 3