Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pepess

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 38
1
Moro,

saako TSS-luokkaan osallistua vanhalla VTR-luokan 17.5 koneella, vai pitääkö olla 21.5 lankainen kone?

Saa osallistua. Säädetään tarvittaessa kaasun EPA:t eli maksimivauhti ja EXPO:t eli kiihtyvyys kohdilleen, jos meno on liian nopeata verrattuna TSS-10 luokan autoihin. Tervetuloa mukaan!

Toki lähtökohtaisesti jos löytyy TSS-10 sähköt, niin suosittelen laittamaan ne autoon. Jos ei löydy, niin ei tartte hankkia näitä kisoja varten.

2
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : tänään kello 18:35 »
Kerhopäivä taasen takanapäin. Olihan mukavat ajot ja nähtiin tänään jo toinenkin rekka ja jopa melkein radalla asti :grin: Vähän oli värissä sellaista punertavaa värisävyä  :roll: No ehkä jo ensi kerralla rataa jo kiertämässä :grin:

Kaikilla vuoroilla meno oli melkoisen vauhdikasta ja lauteilla mukavasti kuskeja.

Kiitokset Jannelle, joka toi muutamat ylimääräiset korit kerholaisten iloksi eli kuten renkaatkin rengaslaatikossa, myös kerholaatikossa olevat korit saa vapaasti ja ilmaiseksi ottaa käyttöön. Ja tänään joku kori olikin jo testiajossa  :azn:

Renkaitakin on rengaslaatikossa mukavasti, kun kippasin sinne lähes muovikassillisen renkaita eli nekin ovat vapaasti ja ilmaiseksi adoptoitavissa halukkaiden kerholaisten omaan käyttöön.

Ajot jatkuu viikon päästä sunnuntaina eli 29.9.2019 klo 9:50 - 16:00. Tervetuloa!

Nyt kaikki kerholaiset sisäkalustot pikku hiljaa viimeistään kuntoon ja radalle ensi sunnuntaina - tässä on kaksi kerhokertaa ennen syksyn kerhokisoja enää jäljellä :shocked: :wink:

Aika menee yllättävän nopeasti - toki vanhan sanonnan mukaan lahjattomat treenaa vai miten se meni, mutta suosittelen silti ennen kerhokisoja hiukan reeniä alle ja kaluston kuntoon laittoa ja säätämistä vaikka lahjoja olisi enemmän kuin punanuttuisella pukilla :wink:

3
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 21.09.19 - klo: 17.17 »
Kerho huomenna! Ja sitten päästäänkin ajelemaan viimeksi tehdyllä uudella profiililla. Kaikki mukaan - tervetuloa!

4
Yritämme saada netti-ilmoittautumisen auki, jotta ilmoittautuminen olisi paljon helpompaa, kun jokainen voi naputella sinne omat tietonsa, jolloin ne tulee myös suoraan ajanotto-ohjelmaan. Tämä olisi siis tarkoitus ja se on työn alla. Ilmoittelen heti, kun tiedän asiasta lisää :wink:

5
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 20.09.19 - klo: 14.49 »
Kerho normaalisti tulevana sunnuntaina 22.9.2019 klo 9:50 - 16:00. Tervetuloa kaikille!

Muistakaa myös vinkata muille kerhosta  :wink:

6
Kävimme tänään keskustelua Rekka-luokan mukaan ottamisesta Ratamestari-kerhokisoissa myös Kansallisen 1/10 Tamiya TT01E Rekka harjoituskilpailusarjan osakilpailuksi. Päädyttiin nyt syksyn osakilpailun osalta siihen, että pidetään tämä ensimmäinen Ratamestari-kerhokisasarjan osakilpailu erillään vielä tuosta em. Kansallisesta Rekka sarjasta ja katsotaan kevään Ratamestari-kisojen osalta tilanne uudestaan, josko ajettaisi yhdistettynä kilpailuna kevään Rekka-kisat eli Ratamestari-kerhokisasarjan Rekka-luokan osakilpailuna ja samalla myös tuon Kansallisen harjoituskilpasarjan osakilpailuna. (Kansallisessa harjoituskilpasarjassa kaluston pitää olla ko. sarjan sääntöjen mukainen).

Kävimme myös keskustelua Rekka-luokassa kehitteillä olevista säännöistä ja nykyisen perus-Rekka eli ns. Stock-luokan ja sitten enempi viritetyn Pro Stock -Rekka luokan osalta, jota ollaan ilmeisesti kehittelemässä tässä rinnalla.

Ratamestari-kerhokisoissa pidetään noin lähtökohtaisesti säännöt kohtalaisen leppoisina ja Rekka-luokan osalta ajellaan likipitäen ihan perus-rekoilla. Poikkeuksena meillä on kuitenkin se, että mukaan Rekka-luokkaan pääsee myös muulla kalustolla, eli ei tarvitse esim. olla Tamiyan rekan runko. Tämä sen takia, että on tullut toiveita ja kyselyjä, että voisi osallistua myös ns. vanhemmalla kalustolla, ettei tarttisi välttämättä sen takia hankkia uutta kalustoa kokonaisuudessaan, vaan riittäisi esim. kori ja renkaat.

Ja sitten ettei homma karkaa ihan käsistä, niin tehdään niin kuin esim. Stanu-luokassa on toimittu aikaisempina vuosina onnistuneesti eli rajoitetaan tarvittaessa muiden kalustojen osalta vauhdit maksimissaan Rekka-stock luokan vauhteihin. Eli voi ajaa vaikka Pro Stock -kalustolla, jos siltä tuntuu, mutta sitten säädetään maksimivauhdit ja kiihtyvyydet vastaamaan stock-rekan vastaavia eli että kalusto kisoissa olisi mahdollisimman tasaväkistä, mutta kuitenkin niin, että osallistumaan pääsee mahdollisimman helposti. Vastaavasti on toimittu muina vuosina mm. Stanu-luokassa, jossa on kilpailun johdon ja kilpailijan kanssa katsottu asetukset ja vauhdit sopiviksi ja vastaaviksi (Stanu-luokassa maksimissaan TSS-10 luokan autojen vauhti). Ja hyvin on sujunut hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä hymy huulilla :azn:

Ja tällä on nimenomaan mahdollistettu se, että on ollut helppo lähteä mukaan ajamaan sillä kalustolla mikä löytyy valmiina ilman, että tarttee käydä kaupasta hakemassa vimpan päälle virallisten sääntöjen mukaiset vehkeet. Seuraamme ajoja, vauhteja ja kierrosaikoja jne. harjoituksissa ja aika-ajoissa sekä finaaleissa ja jos näyttää siltä, että jonkun vauhti on selvästi nopeampi kuin muiden ja kalusto on jotain muuta, niin sitten tehdään pienet hienosäädöt ja homma jatkuu  :wink: Pääasia on se, että pääsee mukaan viettämään mukavan ja hauskan kerhokisapäivän :azn:

Toki, jos löytyy jo stock-rekka kalusto valmiina, niin lähtökohtaisesti tietty sillä ajellaan :wink:

Ja aika paljon kuulosti olevan uusia Rekka-kuskeja kokeneempien raskaan kaluston kuljettajien lisäksi, joten tervetuloa kaikille Riksuun ottamaan mittaa heti kauden aluksi niin kalustosta, radasta kuin muista kuskeista  :grin:

7
Myydään toimiva ja laadukas, erittäin hyvin käteensopiva Futaban 4PK (2.4GHz) huippuradio-ohjain, josta ei ominaisuudet lopu kesken. Mukaan tulee yksi vastari sekä ohjaimeen akku. Radio ja vastari suoraan kisakäytöstä ja ajosta (sähkötouring-autossa kiinni).

Hinta vain 320euroa + mahd. postikulut.

Radion yhteydessä mahdollisuus ostaa myös laadukas ja erittäin nopeaksi koulutettu auto rullaavana tai vaikka ajovalmiina edullisena pakettina. Auto tämä: http://rc10.fi/index.php?topic=107392.0

Yhteydenotot YV:llä.

8
Aloittelijoita kisoissa niin kisaamiseen, kisapäivän kulkuun kuin auton laittamiseen yms. auttaa kisaopas/kisaoppaat eli näihin kisoihin on todella helppoa tulla mukaan kokeilemaan kisailua ja kisailemaan vaikkei vielä olisi paljoa edes ehtinyt ajella! Parhaimmillaan kisoihin on lähdetty mukaan vajaan päivän kokemuksella RC-autoilusta ja hymyssä suin oltu kisapäivän jälkeen eli ei kannata liikoja jännittää vaan rohkeasti mukaan!

Kisoissa pidetään myös ns. Ohjaajakokous, jossa käydään kaikki kisoihin ja kisaamiseen liittyvät olennaiset asiat ja päivän kulku kaikkien kanssa yhdessä läpi.

Rookie-luokassa säännöt on kohtalaisen väljät eli tyyliin 4 pyörää ja ratti + hyvä mieli -periaatteella päästään jo pitkälle :azn: Jos mietityttää jokin asia tai voiko jollain tietyllä autolla osallistua, niin laita sähköpostia tai YV:tä, niin katsotaan tarkemmin.

Ja muutenkaan ei turhaa viilailla pilkkua, vaan vietetään mukava ja hauska päivä kerhokisailuiden merkeissä  :azn:

9


Myydään huippunopeaksi koulutettu, säädetty ja päivitetty Xray T4 huipputouringauto, jolla voitettu mm. TSS-10 luokan yleisen sarjan ja NM-sarjan Suomen Mestaruudet kausilla 2019 ja 2018. Kaudella 2019 ajettu vain muutamat treenit ja 3 FTT-osakilpailua sisällä sekä Stanukunkku- ja Ratamestari-kerhokisat.

Auto on kisojen jäljiltä, jota ennen auto on käyty läpi ja huollettu eli täysin toimiva ja kunnossa.

Hinta rullaavana ilman sähköjä 370 euroa + mahdolliset toimituskulut.

Auton ostajalle kaupan päälle yksi käytetty kori (eri kuin kuvassa) ja renkaat treenailuun ja ajeluihin. Renkailla ajettu vain viimeiset kisat ja renkaissa hienot RCtarrat.com:n vannetarrat (eri kuin kuvassa).

Auton ostajalla mahdollisuus ostaa myös edullisesti auton oston yhteydessä Futaban 4PK huippuradio-ohjain vastaanottimella (http://rc10.fi/index.php?topic=107272.0) sekä sähköjä (moottori, nopeudensäädin, ohjausservo) autoon erikseen eli tarvittaessa vaikka ajovalmis paketti edullisesti :azn:.

Auto ja radio-ohjain ovat nähtävillä ja koeajettavissa Riksun kerholla kerhopäivisin sunnuntaisin.

Yhteydenotot YV:llä.

10
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 18.09.19 - klo: 15.26 »
20.10. ei siis ole kerhoa, koska koulun sali on varattu silloin partiolaisille.

Muita poikkeuksia ei ole tiedossa.

11
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 18.09.19 - klo: 12.23 »
Huom! Kisa-ajankohta aikaistu viikolla, kun rehtori olikin luvannut koulun tilat muuhun käyttöön. Pahoittelut tästä. Eli kisojen ajankohta on siis 13.10.2019 ja ratatalkoot 12.10.2019.

12
Noniin, nyt joudutaan valitettavasti säätämään tätä kisojen ajankohtaa vielä, kun koulun rehtori olikin sitten luvannut koulun tilat muuhun käyttöön vaikka asia piti olla jo eilen selvä. Pahoittelut siitä.

Eli kisat pidetään 13.10.2019!

13
Laitan tännekin tiedoksi, että Rekka-luokka on tänä vuonna myös Ratamestari 2020 -kerhokisasarjassa mukana ja ensimmäinen osakilpailu on 13.10.2019. Lisätiedot täältä: http://rc10.fi/index.php?topic=107364.0

Viime keväänä jo nähtiin Riksun radalla ekat rekkakisat ja mukavasti osallistujia. Ja osallistumiskynnys on tännekin todella matala ja pääasia on, että pääsee mukavassa kerhokisahengessä hyvällä fiiliksellä kisailemaan.

Eli nyt on rekoille parikin sarjaa ja enemmän kisoja, kun niiden suosio tuntuu nousseen :azn:

14
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 17.09.19 - klo: 20.47 »
Kerhokisojen ajankohdaksi varmistunut SUNNUNTAI 13.10.2019 ja

vastaavasti ratatalkoiden ajankohdaksi varmistunut LAUANTAI 12.10.2019 klo 16:00-19:00 eli laittakaa loma-anomukset sisään ja merkatkaa kalentereihinne nämä  :grin:

Ja infotkaa kavereitanne ja tuttujanne jne., jotta saadaan mahdollisimman hyvät kisat aikaan.


Ja sitten perinteiseen tapaan, taas olisi jaossa ja tarvetta kisajärjestelyihin ennen kisoja ja kisapäivälle eli ei muuta kuin lapasta pystyyn ja mulle päin infoa, niin eiköhän sopivaa hommaa keksitä :grin:


15
Kisojen ajankohta SUNNUNTAI 20.10.2019

16
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 17.09.19 - klo: 12.23 »
Kerhoauto on myös käytössä kerhokisoihin eli kerhokisoihin pääsee osallistumaan myös kerhoautolla, jos ei ole omaa kalustoa vielä ehtinyt hankkimaan.

Kerhokisoissa on aloittelijoille oma luokka ja lisäksi aloittelijoita kerhokisoissa opastaa ja avustaa kisaopas/kisaoppaat, joten mukaan lähteminen on todella helppoa ja sitä ei tarvitse liikoja jännittää eli rohkeasti kaikki mukaan vaan!

Ilmoittele mulle, jos itse haluat tai lapsesi haluaa ajaa kerhokisoissa kerhoautolla. Kerhoauto varataan kerhokisoihin ensimmäiselle halukkaalle :wink:

17
LISÄYS KISALUOKKIIN
Lisäsin myös nelivetominit (M-Four PRO) tuonne Stanu-luokkaan, kun oli unohtunut ja niiden mukaan ottamista jo viime kisoihin pyydettiin.


TREENAILEMAAN
Treenailemaan voi toki vapaasti tulla Riksun kerholle aina kerhopäivisin eli sunnuntaisin klo 9:50 - 16:00. Tarkemmat tiedot täällä: http://rc10.fi/index.php?topic=91191.390 Käynti treeneihin on kaupungintalon puoleisesta kulmasta. Tosin kisoihin tehdään sitten uusi profiili, joten kisaprofiililla ei pääse treenailemaan kukaan ennen kisapäivää  :wink:

18
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 16.09.19 - klo: 21.20 »
Alustava ajankohta kerhokisoille on SUNNUNTAI 20.10.2019 klo 7:00 alkaen.

Odotamme tähän kaupungilta vahvistusta. Vara-ajankohtana on edellinen sunnuntai eli 13.10.2019. Ilmoittelen heti kisakutsussa, kun saamme vahvistuksen kaupungilta.

Ratatalkoot puolestaan on kisapäivää edeltävänä lauantaina klo 16-19.

19
VARATTU [TUKIJAT]

20
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 15.09.19 - klo: 18.37 »
Kerhokisat tulossa!

Herätelkääs kanssaharrastajat pikkuhiljaa sisäkauteen, koska kohtahan meillä on jo ekat kerhokisat ja nyt olisi hyvä aika alkaa valmistautumaan sisäkauteen ja ehtiä hiukka treenailemaankin ennen kerhokarkeloita :grin: Tai ainakin laittaa kalusto sisäkautta varten kuntoon  :wink:

Ja uusille harrastajille myös tiedoksi, että kerhokisoissa on aloittelijoille oma luokka, joten sinne on siis kaikkien todella helppo lähteä mukaan kisailemaan hyvässä kerhokisahengessä. Vauhti ja ajaminen on suunnilleen samanlaista kuin meidän kerhon aloittelijoiden vuorolla eli rohkeasti kaikki mukaan! Ja kovasti on aloittelijat tykänneet kerhokisoista, kun ovat rohjenneet lähteä reippaasti mukaan. Ja toki myös enemmän kisanneet ja kaikki siltä väliltä. Kerhokisatapahtuma on varsin mukava tapahtuma, joka järjestetään yhdessä kerholaisten kanssa kaikkien harrastajien iloksi  :azn:

Kerhokisan ajankohta on vielä auki, mutta jahka tässä muutamat muut aikataulut selviää, niin sitten alkaa olemaan myös kerhokisojen aikataulut tiedossa. Ja niistä sitten heti infoan, kun tiedetään tarkemmin.

Kerhokisojen kisakutsunkin laitoin jo kaikkien nähtäväksi eli kaikki kerhokisoihin liittyvät ajankohtaiset asiat löytyy kerhokisojen kisakutsusta elikkäs täältä näin:

http://rc10.fi/index.php?topic=107364.msg832459#msg832459

21
VARATTU [ERÄLISTAT]

22
VARATTU [AIKATAULU]

23
ILMOITTAUTUNEET

Netti-ilmoittautuminen ei vielä ole auki, mutta ilmoittautumisia voi laittaa lähinnä nimen ja numerotoiveen osalta ja jos tarvitsee vuokraponderin kisojen ajaksi jo tässä vaiheessa mulle YV:llä, sähköpostilla, kerholla tai muuten. Ilmoittautuminen pitää toki tehdä vielä sitten netin kautta, kun se saadaan auki, jotta saadaan ajanotto-ohjelmaan kilpailijan tiedot ja ponderinumerot yms. oikein.


Rookie (1 ilmoittautunutta)
#1, Ola Koivisto


Stanu (3 ilmoittautunutta)
#6, Janne Koivisto
#7, Aapo Koivisto
#9, Joenna Oksanen


Poro (0 ilmoittautunutta)


Viri (2 ilmoittautunutta)
#25, Jona Oksanen
#66, Joonis Oksanen


Rekka (1 ilmoittautunutta)
#6, Janne Koivisto


GT (0 ilmoittautunutta)


Mini (0 ilmoittautunutta)


Comppi (0 ilmoittautunutta)*) = tarvitsee vuokraponderin

24
VARATTU [RATAPROFIILI]

25
KILPAILUKUTSURATAMESTARI 2020 -KERHOKISASARJAN

1. OSAKILPAILU

RIIHIMÄELLÄ HARJUNRINTEEN KOULULLA

SUNNUNTAINA 13.10.2019 (AJANKOHTA VAHVISTETTU.)


Tervetuloa kaikille kisailemaan mukavassa kerhokisahengessä Riihimäelle RiiUA:n pienoisautoilijoiden järjestämään Ratamestari 2020 -kerhokisasarjan ensimmäiseen osakilpailuun. Nimestään huolimatta kilpailu on rennon mukava kerhokisa, joka ajellaan Riihimäen Harjunrinteen koululla hymy huulilla. Toki mukavaa, rehtiä ja aika ajoin tiukkaakin kisailua sekä kutkuttavia ja jännittäviä elämyksiä on luvassa  :azn:

Eteläisen Suomen radio-ohjattavien R/C-autojen rataluokkien Ratamestari-kerhokisat ja kerhokisasarja ovat ottaneet paikkansa tarjoten huikean antoisia kisaelämyksiä kaikille kisailusta kiinnostuneille kuskeille, huoltajille, kannustusjoukoille ja yleisölle aina aloittelijoista ja vähemmän ajaneista kuskeista SM-kisakuskeihin saakka ympäri Suomen. Nyt luvassa on jo viides kerta, kun Ratamestari-kerhokisasarjaa järjestetään.

Kilpailu ja kerhokisasarja ovat avoimet kaikille paikkakunnasta ja seurasta riippumatta. Osallistua voi riippumatta siitä kuuluuko johonkin seuraan tai ei. Missään luokassa ei myöskään ole ikä- tai muitakaan rajoituksia. Eli lämpimästi tervetuloa kaikille!


Kilpailupaikka:
Harjunrinteen koulu
Kalevankatu 3
11100 Riihimäki


Karttalinkki: https://www.google.fi/maps/place/Kalevankatu+3,+11100+Riihim%C3%A4ki/@60.7390048,24.7660134,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x468e128d73efc837:0x893ab8c651f6b38b

Katunäkymä: https://www.google.fi/maps/@60.7389458,24.7688213,3a,65.3y,301.87h,76.92t/data=!3m6!1e1!3m4!1syqnYYIueQvmFSbhkucRQ2w!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Koulu on kuvassa näkyvä keltainen rakennus ja sali edessä näkyvä matalampi osa.

Sisäänkäynti:
https://www.google.fi/maps/@60.7389755,24.7680756,3a,48.9y,309.35h,88.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRgGJVS0Xwnl00UDxhQArjA!2e0!7i13312!8i6656


Rata:
Rata on mattorata, kooltaan n. 10,5x22m. Rataprofiili on kaikille kilpailijoille uusi ja ajamaton. Rataprofiili tehdään edellisenä iltana ja sillä ei ajeta ennen kisoja, jotta kaikille tilanne on tasapuolinen.Katso lisätiedot rataprofiilista: http://rc10.fi/index.php?topic=107364.msg832460#msg832460

Ajettavat luokat:
Ratamestari 2020 titteli on jaossa seuraavissa luokissa:
- Rookie (aloittelijoiden ja vähän ajaneiden luokka, kalusto vapaa 1:10 autot sileillä kumirenkailla. Luokkaan ei saa osallistua, jos on ajanut FTT-kisoissa. Ei ikärajoitusta. Auton vauhti maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava. Aloittelijoille joustetaan säännöissä.)
- Stanu eli vakioluokka, johon voi osallistua 1:10 kokoisella TSS-10 luokan touring autolla, VTR/GT2000 luokkien autolla tai FWD-autolla (etuveto) sekä nelivetominillä (M-Four PRO). Autojen vauhti kuitenkin maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava (kuluvan kauden FTT-säännöt soveltaen. Voi ajaa myös edellesin kauden FTT-moottorilla ja nopeudensäätimellä. Aloittelijoille joustetaan säännöissä.)
- Poro eli TSP-10 luokka (1:10 touring autot, kuluvan kauden FTT-säännöt)
- Viri eli TSM-10 luokka (1:10 touring autot, kuluvan kauden FTT-säännöt)
- Rekka eli Rekka-luokka (1:10 touring autot, kuluvan kauden Tamiya-rekka luokan ja FTT-säännöt soveltaen. Voi ajaa myös muulla rungolla kuin Tamiyan rungolla.). Aloittelijoille joustetaan säännöissä. Vauhdit maksimissaan ns. "stock" eli perus Tamiyan rekan mukaiset.
- GT eli GT-12 luokka (GT-12 luokan autot kuluvan kauden säännöillä). Aloittelijoille joustetaan säännöissä.
- Mini eli Mini luokka (Mini luokan autot kuluvan kauden säännöillä 5 minuutin erällä). Aloittelijoille joustetaan säännöissä.
- Comppi eli Mini competition (Mini competition luokan autot kuluvan kauden säännöillä 5 minuutin erällä). Aloittelijoille joustetaan säännöissä.

Kaikki luokat, joihin tulee vähintään 4 osallistujaa ajetaan. Rookie-luokka ajetaan joka tapauksessa. Poro- ja Viri-luokka ajetaan yhdistettynä yhtenä luokkana  mikäli osanottajamäärä ei jomman kumman luokan osalta täyty.  Mini- ja Comppi -luokka ajetaan yhdistettynä yhtenä luokkana mikäli osanottajamäärä ei jomman kumman luokan osalta täyty. Kaikissa luokissa erän pituus on 5 minuuttia ml. mini-luokat (tämä aikataulullisista syistä).


Osallistumismaksu:
15€ / luokka / osakilpailu. Osallistumismaksu maksetaan käteisellä paikan päällä. Varaa mukaasi tasaraha.

Jälki-ilmoittautuminen mahdollista erälistojen salliessa. Jälki-ilmoittautumismaksu on 25€.


Palkinnot: Ratamestari 2020 -kerhokisasarja käsittää kaudella 2019-2020 kaksi osakilpailua, joista ensimmäinen ajetaan nyt syyskaudella ja jälkimmäisen kilpailunajankohta on vielä auki (jälkimmäisen kilpailun aikataulu ilmoitetaan myöhemmin, kunhan viralliset kisakalenterit muotoutuvat). Kummankin osakilpailun pisteet lasketaan yhteen ja päätöskilpailussa jaetaan sarjapalkinnot. Sarjapisteiden ollessa tasan, viimeisen kilpailun sijoitus ratkaisee paremmuusjärjestyksen.

Sarjassa palkitaan kaikki kummatkin osakilpailut ajaneet Rookie- ja Stanu-luokkien kuljettajat. Stanuluokassa koko sarjan voittaja saa mukaansa vuodeksi hienon kiertopalkinnon. Kolmella kiinnityksellä kiertopalkinto on mahdollista voittaa omaksi. Muissa luokissa palkitaan kummatkin osakilpailut ajaneet ko. luokan kolme parasta kokonaistulosten mukaan.


Ilmoittautuminen:

ILMOITTAUTUMINEN EI OLE VIELÄ AUKI

Ilmoittautuminen päättyy LAUANTAINA 5.10.2019 KLO 20:00.


Ilmoita seuraavat tiedot ilmoittautuessasi:
- Kuljettajan nimi ja ikä
- Seura (jos on)
- Luokka / Luokat
- Transponderin numero tai tieto, jos tarvitset vuokraponderin
- Radiotaajuus 2.4GHz tai 3 vapaata radiotaajuutta, jos käytössäsi on MHz:n radiot (joko 27MHz:n tai 40MHz:n)
- Ilmoittajan nimi ja yhteystiedot (alle 18 vuotiailta kilpailun aikaisen huoltajan nimi ja yhteystiedot)
- Kilpailunumerotoive tai sitten järjestäjä katsoo sopivan numeron


Tiedustelut kisoihin liittyen sähköpostitse osoitteeseen


Ajanotto:
Ajanottolaitteisto on Mylaps:n (ent. AMB) RC4 dekooderi, joten vain MyLaps:n/AMB:n valmistamat ponderit toimivat. MRT / tms. klooniponderit eivät toimi valitettavasti.

Vuokrapondereita tarjolla rajoitetusti, vuokra 5€ (ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä mikäli tarvitset ponderia). Mikäli kaikille halukkaille ei riitä vuokraponderia, pyritään kierroslaskenta järjestämään manuaalisesti, jotta kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan kisoihin (tämä koskee pääsääntöisesti Rookie-luokkaa). Ponderin vuokraaja vastaa ponderista ja on velvollinen korvaamaan ponderin, mikäli se menee rikki.


Kilpailunumerot:
Kilpailunumerot saa paikan päältä.


Ajoformaatti:
Alustava ajoformaatti (lopullinen ajoformaatti riippuu osallistujamääristä luokittain):
- 1-2 vapaata harjoitusta
- 2-3 alkuerää
- 2-4 finaalia


Aikataulu:
- Kisat pidetään sunnuntaina 13.10.2019
- Ovet aukeaa klo 7:00
- Palkintojen jako on arviolta n. 17:45. Tarkempi kilpailupäivän aikataulu ilmoitetaan rc10.fi foorumilla ilmoittautumisen päätyttyä.


Säännöt:
Kilpailussa noudatetaan Pienoisautoilun sääntökirjaa ainakin seuraavin poikkeuksin:
- Kilpailulisenssi ei ole pakollinen, mutta suositeltava.
- Stanuluokkaan voi osallistua TSS-10 luokan autojen lisäksi VTR-/GT2000- ja FWD-autoilla autojen maksimivauhdin ollessa maksimissaan TSS-10 luokan autoja vastaava. Voi ajaa kauden 2020 tai aikaisemmilla stanusähköillä em. huomioon ottaen.
- Aloittelijoille joustetaan säännöissä.
- LiPo-akut pitää ladata aina niitä varten tarkoitetussa latauspussissa.
- Rengasmääriä ei rajoiteta. Voi ajaa vanhoilla tai uusilla renkailla.
- Kaikissa luokissa erän pituus on 5 minuuttia ml. mini-luokat

- Jokainen kilpailee omalla vastuullaan ja sitoutuu noudattamaan kilpailun johdon antamia määräyksiä.


Organisaatio:
- Kilpailun johto: Petri Oksanen
- Ajanotto ja tuloslaskenta: Erno Venäläinen, n.n.
- Tuomarointi: Erno Venäläinen, Kari Laurila, Jona Oksanen
- Kuulutus ja tuomarointi: Petri Oksanen
- Katsastus: n.n., n.n.
- Ratamestari: Joonis Oksanen, n. n.
- Kisaopas: Kari Laurila, n.n.
- Buffetti: n.n., n.n., n.n.


Pysäköinti:

Käynti kisoihin on siis koulun pääovista, eli ihan samasta paikasta, kun aikaisemmissakin kisoissa (treeneihin kuljetaan eri ovesta, joka ei ole kisapäivänä käytössä). Samassa yhteydessä sisäpihalla on myös parkkitilaa:

https://www.google.fi/maps/@60.7389755,24.7680756,3a,48.9y,309.35h,88.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRgGJVS0Xwnl00UDxhQArjA!2e0!7i13312!8i6656

Jos parkkitila loppuu sisäpihalta kesken, niin kaupungintalon vieressä koulun toisella puolella on lisää parkkitilaa (missä normaalisti treenien yhteydessä on autoja, kts. ilmakuvasta Harjunrinne):

https://www.google.fi/maps/@60.7389212,24.7686237,3a,75y,345.19h,89.22t/data=!3m6!1e1!3m4!1s_Jn5ImjIAHIR93mzXXsWtA!2e0!7i13312!8i6656

Huomioitavaa pysäköinnissä on se, että pelastustiet pitää jättää auki eli pysäköidään lähtökohtaisesti merkatuille paikoille. Eli jos sisäpihalta loppuu parkkitila, niin sitten parkkeerataan koulun toiselle puolelle, eikä tukita sisäpihaa.


Ilmakuva:
https://www.google.fi/maps/@60.7392415,24.7674965,114m/data=!3m1!1e3Muuta:
Varikolla on sähköä. Omat jatkojohdot, pöydät ja tuolit mukaan.
Aloittelijoita neuvotaan ja autetaan tarvittaessa (Kisaopas neuvoo ja opastaa kisapäivän aikana tarpeen mukaan).

Tilaisuus on avoin yleisölle ja salin päädyssä on katsomo. Ennen kisoja on perinteisesti tehty lehtijuttu lähialueiden isoihin paikallislehtiin kisoista ja niin pyritään nytkin tekemään, joten odotettavaa on, että paikan päälle saadaan tänäkin vuonna mukavasti katsojia ja lajista kiinnostuneita.

Lisäksi ennakkohuhut kertovat, että myös Live Stream:iä olisi tulossa kisoista  :grin:


Buffetti:
BUFFETISTA ON SAATAVILLA NIIN SUOLAISTA KUIN MAKEAA HERKKUA JUOMAPUOLTA UNOHTAMATTA!


Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden tehdä muutoksia tarpeen mukaan. Muutoksista pyritään ilmoittamaan etukäteen, kuitenkin viimeistään ajajakokouksessa kilpailupäivänä.


Tunnelmapaloja ja koostetta Ratamestari 2019 -kerhokisoista:
- http://rc10.fi/index.php?topic=105174.0

- http://rc10.fi/index.php?topic=105995.0
- https://rctarrat.com/img/Events/20190224_Ratamestari2019_2_Riihimaki/

Videokooste Ratamestari 2019 -kerhokisasarjasta:


Tässä suoraan linkki:
https://www.youtube.com/watch?v=Rjmdey4R2WI


Tervetuloa kisailemaan Riihimäelle Ratamestari 2020 -kerhokisoihin!
26
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 15.09.19 - klo: 17.14 »
Tänään oli oikein mukavat ja vauhdikkaat ajot.

Uusi rataprofiili tehtiin ja siinä meni reilu vartti  :azn: Kovasti kuskit tykkäsivät uudesta vauhdikkaasta profiilista.

Virivuorolla ja stanuvuorolla parhaimmillaan 6 kuskia lauteilla, joten pikku hiljaa kausi lähtee käyntiin ja kuskit siirtyvät sisäkaudelle. Myös kauden ensimmäinen rekka nähtiin radalla ja huhujen mukaan niitä useammalla on naftaliinin hankittuna  :roll:

RC-kerho seuraavan kerran Riksussa Harjunrinteen koululla viikon päästä eli sunnuntaina 22.9.2019 klo 9:50-16:00. Tervetuloa niin uudet kuin kokeneemmatkin kuskit ajelemaan ja tutustumaan!

27
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 14.09.19 - klo: 11.25 »
Kerho huomenna klo 9:50-16:00.Tervetuloa!

28
Kutsu takaisin. Fullspeedin osalta tarkasteltiin vielä muita vaihtoehtoja ja löydettiin uusi, myöhäisempi ajankohta kilpailulle joka jättää enemmän aikaa tutustua uusin renkaisiin/moottoreihin ja ajaa mahdollisia kerho/lämppärikisoja.

Uusi avauskisan ajankohta on 7.-8.12.2019.
Hyvä päätös, kiitos tästä :azn:

29
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 08.09.19 - klo: 21.05 »
Tänään useampi aloitti sisäkauden ja ensi viikolla tulossa lisää sisäkauden aloittajia. Useampi uusi tuttavuus kävi tänään kokeilemassa kerhoautolla ajamista ja tutustumassa kerhoon ja hienosti meni  :azn: Tervetuloa jälleen viikon päästä!


Avaimelle haltija
Jos käyt säännöllisesti kerholla sunnuntaisin, niin avaimen haltijalle olisi tarvetta, jotta saadaan kerho pidettyä joka sunnuntai. Laita viestiä mulle tai Karille tai nykäise hihasta, jos haluat ryhtyä avaimen haltijaksi.


Viimeinen lähtijä tarkistaa ja lukitsee
Sovittiin tänään, että jatkossa viimeinen pukuhuoneesta lähtevä aikuinen tarkastaa pukuhuoneen, että jää siistiksi, tavarat pois ja ettei ole ketään, jne. ja laittaa pukuhuoneen oven lukkoon.


Haluatko suunnitella seuraavan rataprofiilin?
Pyrimme kerholla vaihtamaan säännöllisesti, n. 1,5-2kk:n välein rataprofiilia ja aina ennen kerhokisoja tehdään myös uusi rataprofiili. Haluaisitko sinä suunnitella seuraavan rataprofiilin? Laita mulle viestiä YV:llä tai maililla, jos haluat suunnitella seuraavan profiilin. Voitaisiin ensi kerralla vaihtaa uusi profiili nykyisen tilalle eli ei muuta kuin suunnittelemaan  :wink:

Suunnittelua helpottaakseen voi käyttää alla olevaa kuvaa apuna:


Muutama huomioitava asia:
- Ajoradan leveys tulee olla vähintään n. 2 metriä joka puolelta
- Ratapohjaan on merkitty yläreunaan harmaa kaistale - se on pääsuoran lisämatto
- Kulmapisteet on merkitty rataan eli niiden mukaan voi suunnitella nurkkien sisämollat. Eli päätyihin jätetään vähintään 2,5m
- Punainen V:n muotoinen katkoviiva ajajakoroketta kohti havainnolistaa näkemäsuuntaa eli kaikki mollat tulee sijoittaa punaisten katkoviivojen yläpuolelle
- Ajajakoroke tulee huomioida rataa suunnitellessa eli se vie jonkun verran tilaa
- Pohjaan on merkitty ruudukko, yksi ruutu on 1x1m:n kokoinen
- Matot ovat 2m leveät ja maton reuna on paksumpi vaakaviiva
- Vihreät alueet ovat nurkka-alueita ja lisäksi oviaukolta lavalle varataan alue, johon ei rataa laiteta

Eli piirrä rataprofiili, laita YV:llä tai maililla tai tuo seuraavalle kerhokerralle.

Ja huom! Uusi profiili tehdään yhdessä kaikkien kanssa ja sen tekeminen on aika nopea homma, kun porukalla se tehdään ja sen jälkeen päästäänkin sitten ajelemaan uudella profiililla ja opettelemaan uudet ajolinjat  :grin:

Seuraava kerho
Seuraava kerho viikon päästä sunnuntaina eli 15.9. klo 9:50 - 16:00. Tervetuloa!

30
RC-kerhot ja -radat / Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« : 06.09.19 - klo: 18.36 »
Kerho sunnuntaina - tervetuloa mukaan!

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 38