Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - aakoskin

Sivuja: [1] 2
1
Sähköautot / Vs: VINTAGE RC CARS
« : 17.12.22 - klo: 15.01 »
SRB-autot ovat aina kiinnostaneet, joten tuli hommattua Sand Scorcher; odottaa vielä kasaamista. Jotain hop up -osaa tullut jo hommattua: lexan-kori, alumiinipuskurit, kuuladiffi. Iskarit pitää kuulemma vaihtaa, tai ainakin O-renkaat. Osaisiko joku suositella jotkut hyvin saatavilla olevat oikean kokoiset iskarit? Vääntösauvajousituksen ajattelin kuitenkin ehkä pitää.

2
Sähköautot / Vs: VINTAGE RC CARS
« : 09.06.22 - klo: 21.04 »

3
Sähköautot / Vs: VINTAGE RC CARS
« : 12.02.22 - klo: 00.29 »
Aika pro olis laittaa kuusnepalle ajanotto vintage kisoissa 👌

Muistaakseni HMR llä oli 64 käytössä -90 luvun alussa.
Tony Rahko voisi muistaa paremmin.
Jerzi

Kuusankoskella oli myös muistaakseni käytössä Rallicross-kisoissa 90-luvulla, joissa esim. yhdessä kisassa minä huusin ohi ajavien autojen numerot maaliviivalla  ja toinen kaveri näppäili ne, mahtoivat olla kierrosajat tarkkoja. Matriisikirjoitin sitten surisi tulokset.

Noinhan se meni. YouTubessa HMR:n 1980-luvun kisavideoilla näkyy käytössä olleen jopa harvinainen
Commodore 128D-malli, ja allekirjoittanutkin siellä ohjeistamassa näppäilijää.

Edelleenkin on tuo ohjelmisto hakusessa. Sain yhteyden tekijä A-P Jakoseen, mutta hänellä ei enää kopioita ole. Ehdin myös Olalta kysellä reilu vuosi sitten eikä hänelläkään ollut. Olan mukaan 1990-luvulla siirryttin hänen tekemään DOS-versioon.

4
Ilmeisesti koko kesän on radat auki; voiko nuo kesäkuukaudet maksaa myös kausimaksulla?

6
Ennakkoilmoittautuminen V2-10 ”vintage” -luokkaan: Aaro Koskinen, kaikki kisat.

7
Lauantaille olisi hakusessa mahdollinen lisäluokka, lieneekö vintagekuskeja oikeasti viivalle asti kisaamaan?

Useampi maahantuoja on jo lupautunut tukemaan sarjaa, eli hyvältä näyttää tässä vaiheessa senkin suhteen. Säännöt ja tarkemmat detaljit selviävät myöhemmin.
Jos näillä maahantuojilla on yhtään vintage-rere-autoja listoillaan (esim. Tamiya Grasshopper jne) niin sieltähän varmaan löytyy heti pari tallikuskia viivalle näyttämään että myymillään tuotteilla voi myös ajaa (varmaan myös esim. Bandit voidaan katsoa myös vintage-autoksi). Itselläni ensi vuosikymmenen tavoite on ajaa RC10:t ns. loppuun (5 autoa + varaosat). Viime kaudella harjoitellessa ja FORS-kisoissa ei hajonnut kuin pari ratasta/laakeria/tukivarsi/dogbone, joten voi mennä jopa 2030 puolelle. Eli nyt on 3 kuskia varmaan pari muutakin löytyy. :laugh: Ja vintageen vapaa rengas.

8
Turffirata imuroidaan huomenna klo 15.

9
Sähköautot / Vs: VINTAGE RC CARS
« : 25.06.20 - klo: 17.56 »
Hieman menee aiheesta sivuun, mutta löytyisikö keneltäkään kopiota TULOS-64 RC-autokisan ajanotto ja tuloshallintaohjelmistosta Commodore 64:lle? Esim. D64 image tai sitten natiivi lerppu/kasetti. A-P Jakoselta taisi aikoinaan ohjelmiston saada.

10
Jos/kun Fullspeed-halli totetutuu niin onko enää tarvetta 1/10 turffiradalle? Vai onko ulkorata niin paljon suurempi että sellainen vielä tarvitaan lisäksi?

11
Mitenkä tämä Maastosarja toimii vuonna 2020, ilmeisesti ainakin yksi kisa Vantaalla ajetaan?

Maastosarjassa ajetaan vuonna 2020 yksi SM-kilpailu. Vuoden tarkempi kalenteri löytyy täältä.

Kiitos, tämän verran itsekin olen ymmärtänyt. Lähinnä kiinnostaa käytännön asiat. Säännöissä ei ole varmaan muutoksia. Ilmeisesti minun pitää uutena kilpailijana anoa numeroa, mutta keneltä, onko luokkayhteyshenkilö vielä sama?

12
Muutokset edelliseen kauteen verrattuna:
Mitenkä tämä Maastosarja toimii vuonna 2020, ilmeisesti ainakin yksi kisa Vantaalla ajetaan?

13
Sähköautot / Vs: VINTAGE RC CARS
« : 05.03.20 - klo: 22.21 »
Tuli koottua tuollainen uusi Tamiya-diffi ja soviteltua sitä MIP-laatikkoon. Melko hyvin sopii mutta aivan pikkuisen jostain kohtaa ratas hankaa laatikkoa. Halkaisija 0.5mm suurempi, leveydessä ero 50 vs 32 mm.

14
Sähköautot / Vs: VINTAGE RC CARS
« : 19.02.20 - klo: 21.59 »
Tamiya näyttäisi julkaisseen SRB-autoihin "uuden" kuuladiffin osanumerolla #54897. Ei vielä kovin monesta kaupasta löydy mutta Googlella löytää jo kuvia. Nähtäväksi jää sopiiko tämä myös RC10 MIP SP-1-laatikkoon kuten edellinen versio (kunhan akselit lyhentää).

15
Tämä oli hieno juttu, ja nostajallekin helpompi kuin M2 erät, siistiä ajoa!

16
Nyt alkuvuonna ja viime syksynäkin (jo ennen postilakkoa) olen huomannut ulkomailta tulevissa paketeissa kummia viiveitä. Seurannan mukaan paketit kyllä tulevat Suomeen ihan muutamassa päivässä, mutta sitten Vantaa (tai Lieto) -> Hki on se jossa kestää ja kestää...

17
Polttisautot / Vs: Aloittelijan polttiskysymykset
« : 14.10.19 - klo: 14.26 »
"UK"-englannissa (johon tuo manuaalin tiedostonimi ilmeisesti viittaa) "petrol" tarkoittaa bensaa. Eli tuossa on tehnyt italialainen (?) kääntäjä aika pahan virheen.

18
Yleinen keskustelu / Vs: Alv:it EU-maissa
« : 04.10.19 - klo: 15.40 »
Prosentti menee kohdemaan mukaan jos yrityksella on tarpeeksi myyntiä ko. maahan.

19
Hei kukas Hakkilassa ajelee rc10 A&L autolla.
Musta kelta kori.

Minä ajan.

Eilen meni juoksuratas sileäksi. Laakerikupit näyttää olevan liian löysästi kiinni alumiinisessa vaihdelaatikossa, ja diffin akseli pääsi jotenkin heilumaan ja sorvasi rattaan. Pitää yrittää shimmata välys pois, tai sitten palata alkuperäiseen laatikkoon...

20
Kilpailijoiden kanava / Vs: Kide radiot
« : 21.04.19 - klo: 22.31 »
"Uusia" kideradioita on kyllä vielä markkinoilla; itselläni on hiljattain hankittu käyttämätön Sanwa M8 jossa vielä takuuta jäljellä. Miksi näitä pitäisi kieltää? Ja 70-80 -lukujen Sanwa/Airtronics radiot toimivat edelleen hyvin.

Kisoihin? Mikä ettei, kunhan ensin saisi auton kasaan ja harjoittelemaan/kerholle ehtisi...  :undecided:

21
Yleinen keskustelu / Vs: Muoviosien värjäystä
« : 23.03.19 - klo: 21.31 »
Asson muoviosaan tuo Rit tarttuu kuin tauti!

Kokeilin nyt myös lähimarketin mustaa Nitor-väriä ja toimii hyvin Asson osiin. Kyytipojaksi kourallinen suolaa ja tunnin keittoaika. Helpompi ja halvempi kuin tuo Rit; ei tarvitse tilata brittiläisestä ompelutarvikeliikkeestä ja odottaa viikkoja.

22
Team Associated / Vs: Team Associated RC10 Classic story
« : 06.10.18 - klo: 00.40 »
Myös vanha hiilikuitu-RC10 alkaa olla rullaavassa kunnossa; purettiin ja koottiin täysin uusiksi. Tälläkin on joskus kisattu: "Houge Enterprises" runko, ohjauspalikat ja takatukivarret. Edessä leveämmät tukivarret mallia "Andy's". Etuiskaritorni hiilikuitua, valmistaja tuntematon.

Uutta osaa 2018: edessä vakiokierretangot vaihdettu Asson turnbuckleihin, laakereita uusittu, vaihdelaatikko oli alunperin MIP SP-1 mutta osia puuttuu/rikki (ehkä se vielä tulee takaisin); nyt uudelleen koottu vakioloota Dhawks Racing alumiinisella kuorella. Diffirattaalle RPM pölysuoja. Akun pidikkeelle porasin uudet reiät niin että lipo-akku mahtuu...

23
Team Associated / Vs: Team Associated RC10 Classic story
« : 21.09.18 - klo: 01.58 »
1/4" akseleille sopivien 2.2" vanteiden valkoimaa voi lisätä 12 mm hex adaptereilla. Ainakin Pargu-niminen paja tekee ja myy tuollaisia adaptereita. Mutta sopivia vanteita ei sittenkään löydy niin helposti kuin luulisi. RC10 vaatii negatiivisen offsetin, eli vanteen kiinnityskohta pitäisi olla lähempänä sisäreunaa (auton puoli) kuin ulkoreunaa... Löytyneistä vanteista Hong Nor TMS-29B on sopivin, toinen on HPI Super Star 3031 missä kiinnitys on hieman keskemmällä mutta silti suht OK. Asson oma hex-vanne ei sovellu lainkaan koska offset on päinvastainen.

24
Team Associated / Vs: Team Associated RC10 Classic story
« : 20.09.18 - klo: 00.07 »
Kitissä on 1/4 tuuman akselit, aniharvat vanteet käy, varsinkaan 2.2 tuumaiset.
Tämä muutossarja kiinni niin B2, B3 ja rere-RC10 Worldsin 2.2 vanteet käy. Myös ThunderTigerin Phoenix pirssin vanteet sopii.
http://www.teamassociated.com/parts/details/6802/

Kevyempi versio: 3/16" akselit (osa 7378, 2 kpl), shimmit (7368), tapit (7369). Sitten vielä 4 kpl laipallisia 3/16x3/8x1/8" laakereita. Laakereita löytyy ebaysta parilla eurolla postikuluineen.  Niillä saa nimittäin menemään nuo akselit myös A&L tms. custom-tukivarsiin, joihin tuo muutossarja ei varmaan sovellu...

Mutta jos haluaa pitää kuitenkin vanhat akselit noiden tikkujen sijaan: JC Racing Products Briteissä myy RC10 classic 2.2" vanteita 1/4" akseleille vielä tänä päivänä. Mukana tulee myös etuvanteet.

25
Team Associated / Vs: Team Associated RC10 Classic story
« : 15.09.18 - klo: 22.02 »
Wanha amme-Asso alkaa olla kohta ajokunnossa parin tai kolmen vuosikymmenen jälkeen! Vielä uusien sähköjen asennusta, ja uusi korikin pitäisi hommata/leikata/maalata (kaikki vanhat liian rikki). Vintage radio vielä yllättäen toimii OK.

Pohjana on 1. RC-autoni vuodelta 1986, etupää suht vakio; ripustusten tapit titaanista (kotimaista tuotantoa), Lunsford turnbucklet ja Team Losi steering assembly. Takana A&L tukivarret, Dhawks Racing alumiininen vaihdelaatikon koppa ulostulojen laakeroinnilla, Team Losi laakeroitu diff tube ja RPM pölysuoja. Takavanteet 2.2".

26
Yleinen keskustelu / Vs: Muoviosien värjäystä
« : 24.07.18 - klo: 23.38 »
Löytyykö Dylon-nappeja vielä jostakin, jos ei niin mikä olisi paras helpoimmin saatava toimiva korvike vuonna 2018? Asson muoviosat tuli joskus värjättyä mustaksi, nyt pitäisi saada uudisosat saman väriseksi...


Tämä ainakin toimii: http://ullaka.fi/fi/tekstiilivarjays-varit/1059-rit-varipulveri-32g.html#/rit_varit-musta

Asson muoviosaan tuo Rit tarttuu kuin tauti!

Lasikuituosien kanssa oli haastellisempaa. Piti keittää 2-3 kertaa ennen kuin kunnolla mustui. Eikä kaikki silloinkaan; A&L-tukivarsien iskariteline muoviosineen ei ottanut väriä sitten millään...

27
Säännoissä ei pahemmin puhuta vanteista... Onko siis vapaat, esim. 57x35 mm vanne OK 2.2" renkaille?

28
Yleinen keskustelu / Vs: Muoviosien värjäystä
« : 07.06.18 - klo: 01.02 »
Löytyykö Dylon-nappeja vielä jostakin, jos ei niin mikä olisi paras helpoimmin saatava toimiva korvike vuonna 2018? Asson muoviosat tuli joskus värjättyä mustaksi, nyt pitäisi saada uudisosat saman väriseksi...

29
Ok, kiitos kaikille neuvoista. Pitänee vaan aloittaa jollakin. Tuo softapäivitys tuli esiin kun lukaisin tuon QuicRunin speksejä ja siellä on "Firmware Upgrade: Not Supported".

30
En pelkää hintaa vaan enemmäkin sitä että tilaan/rakennan jotain joka ei olekaan sääntöjen mukaista... Kun pikaisesti katselin sääntöjä siellä näytti olevan jopa määräyksiä johdotukseen/liittimiin?!

Aika monimutkaiseksi homma mennyt kun nopeudensäätimessäkin pitää pyöriä softaa. Tuossa näytti olevan jarru/pakki säädöt olevan ohjelmoitavissa; kuinka kauan nuo ohjelmoinnit säilyvät muistissa? Ja mitään päivitysmahdollisuuksia ei näemmä ole, joten laitetta ei voi edes mitenkään korjata jos siellä joku bugi on.

Sivuja: [1] 2