RC Center

Rekisteröintisopimus

RC10.fi säännöt


Lisäykset sääntöihin 16.12.2004:

Hymiöt allekirjoituksissa kielletty

Lisäykset sääntöihin 10.12.2004:

Uuden ketjun aloittaminen ilman varsinaista asiasisältöä on kielletty. Esimerkiksi ketjun "Kaikki keskustelemaan " aloittaminen on kiellettyä mikäli ketjun aloittaja ei itse kirjoita aiheesta mitään ja näin ollen hän vain itse kehoittaa muita keskustelemaan aiheesta mistä ei itse omaa mielipidettä.

Uuden ketjun harhaanjohtava nimeäminen on kielletty. Esimerkiksi ketjun aihetta ei saa nimetä tyyliin "Suuri keskustelu aiheesta", koska ketjua aloitettaessa keskustelu ei vielä ole suuri ja näin ollen se on on harhaanjohtava. Mikäli ketjun asiapitoinen keskustelu kasvaa 7 sivulle taikka suuremmaksi, voi ketjun aloittaja muuttaa ketjun nimen mikäli hän näin haluaa.

Foorumin kieltolistalla (=banjolistalla) olemisen minimi aikaraja on minimissään yksi viikko. Jos rikot foorumin sääntöjä ja näin ollen joudut kieltolistalle, niin tiedossa on minimissään yhden (1) viikon rangaistus, joskin moderaattoreilla ja ylläpidolla on oikeus käyttää omaa harkintaa ja langettaa pidempi rangaistus tarvittaessa.

Allekirjoituksen pituus on maksimissaan 150 merkkiä. Allekirjoituksessa saa käyttää linkkejä, mutta kuvien käyttö ja tekstin korostus on kielletty. Allekirjoitus saa olla korkeintaan kahdella rivillä. Ylläpidolla ja moderaattoreilla on oikeus muokata taikka poistaa allekirjoitus mikäli se ei täytä näitä ehtoja.

Ylimääräistä tekstin lainaamista tulee välttää. Lainatessa jätetään lainattavasta tekstistä vain ja ainoastaan tarpeellinen osa jäljelle. Aiheen viimeisimpään viestiin vastatessa edellisen viestin lainaamista tulee välttää. Eli tekstin lainaaminen tulee kyseeseen vain vastatessa aikaisemmin aiheessa olleeseen viestiin tai vain pieneen osaan aiheen viimeisintä viestiä. Lisäksi kuvien lainaaminen ei ole sallittua, jos tähän ei ole erityisen painavaa tarvetta.


Lisäykset sääntöihin 14.11.2004:

Warella kehuskeleminen ehdottomasti kielletty! Tästä seuraa porttikielto ilman eri varoitusta.


Lisäykset sääntöihin 23.6.2004:

Foorumissa ei saa esittää valheellista tietoa tai vihjausta, joka voisi aiheuttaa vahinkoa, kärsimystä tai halveksuntaa loukatulle. Myöskin tietoisesti valheellisen tiedon levittäminen on kiellettyä vaikka se ei ketään loukkaisikaan.

Foorumissa ei saa esittää toisen käyttäjän yksityiselämästä sellaista tietoa, vihjausta tai kuvaa, joka saattaisi aiheuttaa vahinkoa, kärsimystä tai halveksuntaa.

Foorumissa yllä mainittujen lisäksi kiellettyä on toisen tahallinen ärsyttäminen, riidan lietsominen, hyökkäävä ja solvaava keskustelutyyli, riidan tarkoituksellinen jatkaminen ja tarkoituksellinen väärän käsityksen antaminen tai korjaamatta jättäminen.


Yleiset säännöt

Foorumin säännöt on tehty turvaamaan foorumin taso tulevaisuudessa, koska uusia käyttäjiä on tullut foorumiin paljon.

Foorumia valvovat moderaattorit, jotka voivat poistaa käyttäjien viestejä, jos sääntöjä rikotaan.

Kirjoita viestisi oikealla alueelle. Jokaisen keskustelualueen tarkemmat kuvaukset löydät foorumin etusivulta.

Älä perusta uutta aihetta ennen kuin olet tarkistanut onko viime aikoina keskusteltu samasta aiheesta. Pyri pysymään otsikon aiheessa.

Kiinnitä huomiota aiheen otsikkoon. Älä laita otsikoksi "Apua/Tarvitaan neuvoja", vaan käytä kuvaavampaa otsikkoa, esim. "Tarvitaan neuvoja renkaiden liimaukseen".

Yritä noudattaa kielioppia: tarkista isot kirjaimet, välimerkit, yhdyssanat jne. Esikatsele viestisi ja korjaa virheet tarvittaessa. Käytä hymiöitä kohtuudella: älä laita montaa hymiötä samaan viestiin. Älä korosta tekstiäsi turhaan isoilla kirjaimilla tai suurella fontilla.

Vältä turhien viestien kirjoittamista. Käytä kahdenkeskiseen keskusteluun yksityisviestejä tai sähköpostia.

Foorumissa mainostaminen on kielletty. Ilmoituksiin saavat laittaa osto- ja myynti-ilmoituksia vain yksityiset henkilöt. Ilmoitukset säilyvät kuukauden, uuden ilmoituksen saa luoda kahden viikon välein.

Myyntiin voi laittaa ainoastaan RC-autoja sekä niihin liittyviä tarvikkeita ja RC-veneitä. Muun tavaran kauppaaminen on kielletty.
Sama koskee myös ostoilmoituksia.

 
Terveisin RC10.fi ylläpito