EuroRC

Kirjoittaja Aihe: Sijoittaminen  (Luettu 4869 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa 2Gigaa

 • Fullspeed RC
  • Profiili
  • Rustler VXL-sivut
Sijoittaminen
« : 28.04.17 - klo: 10.20 »
Terve kaikille,

onko porukassa sijoittamisesta kiinnostuneita tai sijoitustoimintaa/säästämistä harrastavia?

Itse sijoitan Nordnetin ETF-kuukausisäästöohjelmassa näihin kahteen:

iShares Core MSCI World UCITS ETF
iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF

Tarkoitus olisi päästä hieman aikaisemmin eläkkeelle.

Poissa *remppa*

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Vs: Sijoittaminen
« Vastaus #1 : 28.04.17 - klo: 10.41 »
Itse olen sijoittamassa Fullspeedin RC-halliin.

Siitä on ainakin välitön hyöty oman harrastukseen.
Pumilio Racing www.pumilio.fi "osat joita et löydä kataloogeista"

Poissa Flameball

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Sijoittaminen
« Vastaus #2 : 29.04.17 - klo: 08.15 »
Juu ja ei. Itsellä pankki hoitaa varsinaisen sijoituspuolen. Tossa vähän aikaa sitten juuri laskeskelin, että jotain 1200e ennen veroja on tullut ns. hyvää kolmessa vuodessa. Kuukausittain laitan 60e tuohon rahastoon. Lisäks juuri alottelin alkuvuodesta lisäsäästöjä eläkkeelle, johon menee 25e/kk. Pankissa otin asian puheeks, niin aspan täti sanoi, että harvempi nykyään laittaa lisäeläkesäästöjä pystyyn vaikka kaiken järjen mukaan nimenomaan pitäis jos meinaa edes jotenkin pärjäillä eläkkeensä kituuttamatta. Luonnollisesti kaikilla pankissa töissä olevilla ne säästörahastot on käytössä. Suosittelen lisäeläkesäästämistä muillekin joilla siitä vielä kerkee hyötyä tulemaan. Oiva aloituskohta on siinä 30v ikävuoden kohdalla. Aiemminkin voi alkaa, mutta harvemmalla käy asia mielessä kun niitä menoeriä nuorena riittää muutenkin. 

Omalle nappulalle loin alkuvuodesta säästökuviot myös. Sillä on vielä alle 3v ikää, niin kerkee hyvin kertyä rahaa säästöillä, joista voi sitten investoida mitä ikinä tarviikaa sitten n. 12-15v päästä.

Aion jatkossakin jatkaa tuota perusrahastojen sijoitusta, koska käytännössä kuudessa, seitsemässä vuodessa leipoo hyvin pienellä kuukausi-investoinnilla itselleen oivan summan rahaa esim. uudempaan käyttöautoon tai taloremppaan. Käytännössä en koko säästämistä edes huomaa, koska siivutus tehdään samana päivänä kun tilipäivä on. Äkkiä se 60e palaa vaikkapa sinne kuppilaan tai pariin rc-autopalikkaan :)
Team C TR8E, Team Associated sc10ft (buggy mod), sc10ft orig, ABC Hobby Gambado ja Kyosho Scorpion mk5 ajokuntoinen hyllynkoriste

Poissa 2Gigaa

 • Fullspeed RC
  • Profiili
  • Rustler VXL-sivut
Vs: Sijoittaminen
« Vastaus #3 : 01.05.17 - klo: 09.37 »
Hienoa! Aloitin itse vuonna 2007 ja hiljaa hyvä tulee. Mulla oli myös ensiksi pankin rahastoja, mutta aikani tutkittuani keskustelupalstoja ja blogeja ymmärsin pankin vetävän reilusti välistä noilla aktiivisesti hoidetuilla rahastolla. Vaihdoin sitten kaikki matalakuluisiin ETF:iin ja sijoittelen myös kerran kuussa niin saa hajautuksenkin kohdilleen, eikä tarvitse kyttäillä markkinoita tai lukea firmojen katsauksia. Suosittelen sulle ja kaikille muillekin noihin tutustumista! Mulla oli esim. pankissa kulut noin 1,5% ja nyt 0,23%. Laitan myös lapsille ETF:iin muutaman kympin kuussa. Toivottavasti sitten aikuisina tekevät niillä jotain fiksua kuten käyttävät vaikka asunnon käsirahana.

Poissa 2Gigaa

 • Fullspeed RC
  • Profiili
  • Rustler VXL-sivut
Vs: Sijoittaminen
« Vastaus #4 : 17.05.17 - klo: 11.55 »
Ikäviäkin juttuja saa lukea. Ottakaa ihmeessä ensi selvää mihin laitatte rahanne. Esimerkiksi tuosta Alexandriasta olen lukenut niin paljon negatiivisia uutisia että kierrän sen kaukaa.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/perheenisa-menetti-kaikki-saastonsa-oli-taysin-selvaa--etta-he-olivat-suojassa-ja-mina-tappiolla/q7jwRWDf