Vertical Hobby

Kirjoittaja Aihe: Turbo Scorpion 2017  (Luettu 272 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa SMä

  • Uusi jäsen
    • Profiili
Turbo Scorpion 2017
« : 18.05.17 - klo: 22.22 »
Grasshopperin (http://rc10.fi/index.php?topic=100701.0)  rakentaminen ja ajaminen tuntuivat sen verran mukavilta, että mieli teki lisää. Pihalla Grasshopper tuntui vauhdiltaan ja ajo-ominaisuuksiltaan mukavalta, mutta pari sessiota Lavangon krossiradalla (https://youtu.be/dWeIpbgoO0E) nostivat mieleen ajatuksen, että astetta suorituskykyisempi auto voisi olla kiva lisä. Parasta suorituskykyä saisi epäilemättä hankkimalla nykyaikaisen kilpa-auton, mutta jotenkin nuoruusmuistelun tarve kääntää kuitenkin katseen uudelleen julkaistuihin 80-luvun autoihin.

Muistan 80-luvulla ihailleeni kaverin Ultimaa ja muita hienoja Kyoshon autoja, joita harrastelehdissä ja katalogeissa komeili. Nyt sitten nettiä selaillessa silmiin osui Scorpion, jonka avoin korirakenne jotenkin miellyttää silmää. Tämän Turbo-version kehuttiin olevan vähän parempi, ja se sattui juuri tulemaan kauppoihin uudelleenjulkaistuna. Ajattelin aluksi, että hankin tämän myöhemmin kesällä, mutta tuossa RC Networkin videolla https://youtu.be/Xaajoyl0rkE peloteltiin, että painos olisi jotenkin erityisen pieni, josta sain tietysti hyvän tekosyyn tilata rakennussarjan saman tien.

Elektroniikaksi tulee suunnilleen samanlainen halpissetti kuin Grasshoppereihinikin laitoin. Xcar harjallinen säädin, edullinen metallirattainen servo ohjaukseen ja Trackstar TS4G vastari. Moottoriksi uskaltauduin hankkimaan Tamiyan Sport Tuned 540 -version. Akuksi yritän tähänkin survoa 5Ah 2S-LiPon.

Tämän kanssa pääsen myös kokeilemaan millaista on maalata Lexan-koria. Tähtäimessä jotain samantyylistä kuin tuossa Optimassa: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/07/93/45/079345b7c7ac3578c585557df831f027.jpg

Posti toi paketin tänään, ja ehdin jo rakentamista aloittamaan. Mukavaa ruuvailua ja komeiden alumiiniosien hypistelyä! Kummempia vaikeuksia ei tällaiselle aloittelijalle vielä tullut vastaan. Seuraava vaihe on iskareiden kasaaminen, katsotaan olenko sen jälkeen vielä samaa mieltä.

Poissa SMä

  • Uusi jäsen
    • Profiili
Vs: Turbo Scorpion 2017
« Vastaus #1 : 19.05.17 - klo: 22.59 »
Tässä Kyoshon promovideot Turbo Scorpionista. Ensin se alkuperäinen:

https://youtu.be/gD3cDxyKgAI

Ja sitten uudelleenjulkaisun mainosvideo, jossa on kai käytetty vanhaa ääniraitaakin.

https://youtu.be/r7a3LcrSpZg

Rakentaminen sujuu edelleen mukavasti. Sain iskarit kasattua ja ripustukset valmiiksi. Samalla tuli vastaan pieni puute: takavaimentimen yläpään kiinnitykseen löytyi pussista vain yksi M3 nyloc, joten toinen iskari odottaa vielä lopullista kiinnitystä.

Pääsin sommittelemaan myös sähköpuolen sijoittelua. Akku mahtuu muuten erittäin hyvin, mutta akun kaapelit ovat akun kulmissa, mikä tuottaa vähän hankaluuksia. Luultavasti teen dremelillä vähän tilaa jompaan kumpaan päähän akkukoteloa. Nopari menee perälle ja vastari kylkikoteloon kuten sommittelin tuossa kuvassa, tai sitten liimaan sen tuohon akkukotelon päälle. Pitää vähän tutkia, mihin akunjohdot luonnostaan laskostuvat ja katsella sitten vastarin paikkaa tarkemmin.

Mukava ruuvien kanssa nysvääminen alkaa olla lopussa tämän sarjan kanssa. Vähän tuntuu, että tulee vielä joku muukin auto joskus rakennettua ihan rakentelun ilosta.