Kirjoittaja Aihe: Kauko-ohjatusti liikkuva patsas kesäteatteriin?  (Luettu 686 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa pulukka

  • Uusi jäsen
    • Profiili
Kauko-ohjatusti liikkuva patsas kesäteatteriin?
« : 14.06.17 - klo: 15.54 »
Lähestytäänpäs alan harrastajia vähän erikoisemmalla kysymyksellä: Minkälaisella budjetilla & kilkkeillä olisi teoriassa mahdollista rakentaa kesäteatterin lavalle kauko-ohjatusti liikkuva, arviolta n. 50-70kg painava patsas jota pystyisi ajamaan turvallisesti sellaista hidasta kävelyvauhtia (n. 3-4km/h)? Vaatimuksena että sitä pystysi myös panoroimaan paikallaan ja että se kykenisi etenemään kuvassakin näkyvällä piirun epätasaiseksi käpristyneellä lautalattialla niin ettei jää ristiriipuntaan (kolmepyöräinen?).

Itse olen melko ummikko rc-laitteiden kanssa, aprikoin että jos laittaisi patsaan jalustan peräpäähän kaksi vetävää pyörää ja keulaan kolmanneksi tukipyöräksi 360' pyörivän kalustepyörän; Tuollaiseen viritykseenhän riittäisi kaksi kumpaankin suuntaan pyörivää moottoria pyörineen ja näille vastaanottimet sekä lähettimet? Jalustan koko on 50x60cm ja korkeutta lopullisella patsaalla n. 170mm eli aika kiikkerä kikotin, painopistettä onneksi laskee jalustan sisään kätketty iso pa-kajari sekä autonakku inverttereineen josta olisi mahdollista ottaa vetopyörästön moottoreille 12v virtaa, huonona puolena se että em. kilkkeet vievät niin paljon tilaa ettei sinne jalustaan juuri muuta mahdukaan. Jalustasta kuva ohessa, itse patsaan rintakuva tulee vielä tuohon päälle, tekniikka pitäisi melkein saada piilotettua tuonne helmojen alla, siellä on tällä hetkellä 4kpl kalustepyöriä.

Onko kenelläkään ehdotuksia, jos vehkeen voisi toteuttaa em. keinoilla niin miten moottoreiden pyörimimisnopeuden saa rajoitettua niin että liikkeestä tulisi mahdollisimman sujuvaa eikä olisi pienintäkään riskiä että patsas ”keulii” kumoon ja että huippunopeus rajoittuisi tuohon n. 4km/h + onko patsasta moottoroinnin jälkeen enää mitenkään mahdollista liikuttelella myös työntämällä?

Budjettia ei hirveästi ole ja aikaa toteutukseen n. viikko, tuntuu ainakin itsestäni melko haasteelliselta; Lupasin kuitenkin selvittää moisen virityksen budjettia niin heittäkää ihmeessä jotain ideoita ilmaan niin pystyn teilaamaan ajatuksen hyvissä ajoin ennen ensi-iltaa. Senioriskoottereistahan saisi helposti moottorit ja pyörät mutta moiset kulkineet maksavat käytettyinäkin yli 500€. Tarjotkaa jos joltakulta löytyisi jotain valmista ja edullista ”taistelurobotin” raatoa tms. irtopalikkaa minkä tuonne jalustan saisi kätkettyä, Joensuusta huutelen :)