Kirjoittaja Aihe: 1:8 OR sähkö EM-kisat Velika Goricassa 1-3.9.  (Luettu 1042 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa JUkka-san

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
1:8 OR sähkö EM-kisat Velika Goricassa 1-3.9.
« : 09.09.17 - klo: 14.43 »
Täältä tule kisaraporttia...Tiim Finland: Jani Hovi
                   Joonas Hyvärinen
                   Jukka Häkämies
                   Mikko Luopajärvi
                   Martti Myllyntaus
                   Ilkka Virtanen
Tiim Manager: Mika Luopajärvi
Yleismies jantuset: Jouko Hyvärinen ja Jukka Virtanen

Rata näytti ennakkovideoiden perusteella aika tylsältä. Tasainen, ei juurikaan hyppyjä ja pinta oli pölisevä. Rataan oli kuitenkin tehty joitain muutoksia keskialueelle, ja radalle saapuessamme näytti siltä että rata ei tule kestämään kisan rasitusta. Kisapaikalla oli satanut edellisen kerran kesäkuun puolessa välissä, jotan rata oli rutikuiva. Varikkoteltan virkaa hoiti suuri alumiinikaariteltta ja sen lisäksi buffalla oli oma teltta. Buffasta löytyi ruuat ja juomat aina limpparista teräviin.

Perjantain treenit alkoivat pölyisissä merkeissä. Ensimmäisen erän ajaessa oli paikoin vaikea nähdä autoja pölyn seasta. Paikallinen palokunta oli ystävällisesti lainannut paloruiskuja joilla rataa saatiin kasteltua. Kastelu suoritettiin aivan satunnaisesti, paikoin oli lätäköitä ja paikoin rutikuivaa. Välillä autot saivat varikolla kunnon vesipesun. Treenierät oli jaettu mielenkiintoisesti, itse ajoin vertaisessani seurassa mm. Ronnefalkin, Bootsin, Battlen ja Coelhon kanssa!

Reseedaus-eriin rata tuli jotakuinkin tasapuoliseen kuntoon. Suomen nuorisotiimi (Hyvärinen ja Luopajärvi) vahvistettuna Hovilla pitivät hyvää vauhtia jo treeneissä. Mara ja meitsi kakkoserään, Hovi ja Virtanen kolmoseen ja Luopajärvi sekä Hyvärinen neloseen.

Lauantain aika-ajot alkoi aika märissä oloissa. Kisajärjestäjät olivat hieman hukassa mitä veden kanssa pitäisi tehdä. Niinpä menimme kaivamaan ojia ja tyhjentämään lätäköitä. Homma näytti toivottomalta, mutta rata saatiin kuin saatiinkin kuntoon. Ensimmäinen aika-ajokierros lähti käyntiin melko ajettavalla baanalla. Ykköserä pääsi ajamaan ilman vesisadetta, mutta kakkoserän lähtiessä vesisade yltyi. Lähdin ajamaan Gridironeilla, jotka toimivat hyvin alkuun, mutta sateen yltyessä vauhti hidastui pahasti. Maralla oli I-beamit, jotka toimivat selvästi paremmin radan kastuessa. Tein vielä yhden ajovirheen johon tarvittiin nostajan apua, jäin lopulta erän viidenneksi. Mara taisi voittaa erän. Muutkin erät ajettiin kunhan sade lakkasi. Rata nopeutui koko ajan, mutta kovat kuhat olivat päättäneet olla ajamatta. Vain Wollanka ajoi kuuman erän kuskeista, ja hänkään ei katsastanut autoaan ennakkokatsastuksessa. Wollankan ajoa ei kuitenkaan hylätty...

Ensimmäisen aika-ajokierroksen jälkeen suomalaiset olivat aika hyvissä asemissa. A-finaalin tuntumassa olivat Luopajärvi, Hovi ja Hyvärinen.

Lauantain ajot loppuivat yhteen aika-ajokierrokseen. Lauantain pitwalkissa rcracing.tv haastatteli kaikkia nimimiehiä, kannattaa katsoa video http://www.efra.ws/detail/?lk=0&fk=0&nk=2065 :tongue:

Sunnuntaiaamuksi sade loppui. Nyt järjestäjällä oli selvät kuviot mitä tehdä veden kanssa. Radalla oli täysi tohina päällä, sahanpurua oli reilusti ja kaikkien yllätykseksi kisat saatiin alkuun miltei aikataulussa. Tarkoitus oli ajaa kaksi aika-ajokierrosta ja täydet finaalit.


Mun eka aika-ajo meni katastrofaalisen huonosti alussa, lopun hyvä vauhti ei enää auttanut. Kolmanteen aika-ajoon ajoin puhtaan femman ja voitin oman erän. Valitettavasti muutkin onnistuivat vikassa eräkierroksessa, joten pisteitä ei suuremmin tullut. Onneksi lauantain pisteet olivat sen verran hyvät että päärin juuri ja juuri C-finaaliin 35. sijalla. Suomalaiset sijoittuivat finaaleihin seuraavasti: Luopajärvi 18, Hovi 21, Hyvärinen 24, kaikki siis B-finaaliin. Myllyntaus ja Häkämies C-finaalissa ja lauantaina aika-ajossa epäonnistunut Virtanen D-finaalissa.

Finaaleihin rata tuli todella hyvään kuntoon, paitsi muutama todella kostea paikka peitettiin matolla. Matot hajosivat ja niistä tuli muutama ylimääräinen tilanne...

Omat finaalit jatkoivat kesän normaalia suorittamista. Olin viimeinen ensimmäisen kierroksen jälkeen ja sieltä sitten yritin nousta. Muutaman auton onnistuin aina saamaan kiinni, ja olin lopulta ensimmäisessä ja viimeisessä finaalissa yhdeksäs, loppusijoitus 35. Toisessa finaalaissa olin noussut jo viidenneksi, kunnes törmäsin pääsuoran jälkeisessä mutkassa sisäputkeen. Olin vaihtanut toiset renkaat autoon, joilla se kääntyi paljon paremmin. Lopulta tiukassa kisatilanteessa ajolinja meni hieman liian läheltä putkea ja oikean etupöyrän ripustus halusi irtautua.

Luopajärvi ajoi hyvin B-finaalissa ollen kahdesti viides. Loppusijoitus oli 18, Hyvärinen nousi 21. ja Hovi oli 23.

Koko tulokset löytyvät http://www.myrcm.ch/myrcm/report/en/31907/186207

Rata oli loppujen lopuksi todella mukava kilvanajoon. Vauhti oli kovaa ja tilaa oli ohituksille. Sade pelasti myös radan kunnon, reikiä ei käytännössä muodostunut ollenkaan. Kisajärjestelyt olivat vähän sinnepäin, mutta kaikesta selvisivät.

Saa nähdä ajetaanko 2019 kisat Suomessa?

                   
« Viimeksi muokattu: 09.09.17 - klo: 14.48 kirjoittanut JUkka-san »

Poissa mikari

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: 1:8 OR sähkö EM-kisat Velika Goricassa 1-3.9.
« Vastaus #1 : 09.09.17 - klo: 19.02 »
Ronnefalk voitti?
JQ Racing Grey edition 1:8 electric

Poissa JUkka-san

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: 1:8 OR sähkö EM-kisat Velika Goricassa 1-3.9.
« Vastaus #2 : 09.09.17 - klo: 19.24 »
Jotkut asiat ei vaan muutu!

Poissa mikari

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: 1:8 OR sähkö EM-kisat Velika Goricassa 1-3.9.
« Vastaus #3 : 09.09.17 - klo: 21.00 »
Heh heh  :cool:
JQ Racing Grey edition 1:8 electric

Poissa APK

 • Ylläpitäjä
  • Profiili
Vs: 1:8 OR sähkö EM-kisat Velika Goricassa 1-3.9.
« Vastaus #4 : 09.09.17 - klo: 22.43 »
mielenkiintoinen rapsa, kiitos Jukalle siitä! Hieman ehkä petrattavaa järjestelyissä.

Seurasin kisoja hieman sunnuntaina. Oli näyttävää menoa. Coelholle Ronnefalk lainasi JC renkaansa viimeiseen finaaliin, jotka selvästi toimi taitavissa käsissä kun Coelho nousi ihan mukavasti.

Oliko kisoissa puhetta tai haaveita yleisesti ykstyyppirenkaille?
Myytävänä. http://rc10.fi/index.php?action=profile;area=showposts;sa=topics;u=6
Destiny VD-12 1:12, Team Xray XB8e 2016 &XB2 Dirt & XB4 2016, Hobbywing/Orion/Muchmore & Sanwa/Savöx/SRT