Kirjoittaja Aihe: FTX Outback MINI 1/24 scalemaasturi  (Luettu 572 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa halmelujah

  • Uusi jäsen
    • Profiili
FTX Outback MINI 1/24 scalemaasturi
« : 29.12.17 - klo: 18.32 »
Pakkohan se oli tälläinenkin saada talliin kun suosikkilähirc-kauppani EuroRC oli saanut muutaman kappaleen maailmalta haltuunsa! Mikrohommat on jo pitkään olleet mietinnässä ja nyt kun tilaisuus tähän tuli niin eipä siinä juuri vaihtoehtoja.  :grin:Lupaava, pieni laatikko ja parit tarrat joita ei tietenkään ole koskaan liikaa.Hylje on murrettu. Heh.Kurkistus lootaan. Mitähän salaisuuksia.. Onpa se pieni!Tuoreena lootasta! Tuo pienenpuoleinen koko tekee tietyn lelumaisen vaikutelman mutta muuten tuo kori ja ulkoasu yleisesti on aika scale ja mittasuhteet kohdallaan. USB-laturi, kattava manuaali räjäytyskuvin, yksi (1.) tarra ja pieni ohjain kuuluivat luonnollisesti tähän pakettiiin. Ohjaimen mukana ei tullut paristoja mutta muuten kaikki ajoon tarvittava on mukana. 1.9" Dirt Grabber on vähän antamassa harrastajien valistuneelle silmälle osviittaa tämän mikron mittakaavasta!

Kokovertailua. Auton mittakaavaksi on tosiaan ilmoitettu 1/24 joka ei kyllä valitettavasti ihan pidä paikkaansa. Tai tietty riippuu millaisesta monsterista alkuperäiset mitat on otettu mutta näin yleisesti voisi todeta että mittakaava on lähempänä noin 1/20 kokoluokkaa. Nostin viereen 1/24 (vai olikohan 1/25) skaalaisen kuplavolkkarin. Sama mittakaavaharha taitaa olla tosin kaikissa tähän kokoluokkaan tarjolla olevissa skaleautoissa kuten Prolinen Ambushissa ym. Teen tätä mittakaavavertailua siksi koska tokihan se olisi hienoa saada tähän Miniin joku päheä kova koppa istutettua. Myös 1/20 kokoluokkaan on tarjolla muovirakennussarjoja mutta ovat hieman harvinaisempia kuin tuo perinteinen yhdensuhdekahteenkymmeneenneljään.

Kurkistus kuoren alle paljastaa keskimoottorisen ja -lootaisen, taka-akkuisen ja CMS-ohjauksella (ohjausservo siis rungossa) sekä nelilinkitetyn scalerunkoisen pikkuauton. Aika vakuuttavaa täytyy sanoa, ihan kuin isommat veljensä tämä! Akselitkin niin pikkuiset. Vetarit ovat aika julmassa kulmassa ja muoviset. En ole niitä kuitenkaan saanut vielä rikki ja auto on ollut muksujenkin käsittelyssä..  Varsinainen koeajoraportti videoineen on tekeillä ja tulee hieman myöhemmin. Akku on 4,8V NiMH mutta maailmalla olivat koittaneet tätä myös pienellä 2S lipolla ja savut olivat pysyneet sisällä.

Noparivastarikombo on varustettu normaalilla servoliittimellä joten servon vaihtaminen käy tarvittaessa helposti.Sivuprofiilista voi tirkistellä tuon vetareiden häijyn kulman, pitäisiköhän tätä hieman koittaa saada alemmas.. hmmhmm! Myös jos syvän lavan tai ohjaamon haluaisi tehdä niin saisi kyllä miettiä sähköjen paikkoja. Mutta tälläisenään on kyllä vakuuttava ja kompakti paketti. Niin pientä ja söpöä kaikki aiettä!Sähköt päälle. Tässähän olikin valot! Ei välttämättä huono tälläisenä etä-ohjattavana taskulamppunakaan.Poimitaan katon valorauta skaleyksityiskohdaksi...ja vähän joustoja. Jousitus tuntuu ensitestien perusteella aika kireältä ja pompottaa autoa kovin. Eipä tälläinen tietenkään paljoa paina ja täytyy varmaan muistaa että tämän kohderyhmä ei varsinaisesti ole hardcorekisakuljettajat. Mutta enemmän tämä myös on kuin pelkkä hauska lelu!

Katsotaanpa mitä tästä saisi aikaiseksi.. ja enemmän mikroista kokemusta omaavat pistäkäähän ehdotuksia miten tätä lähdetään virittelemään!

Poissa privy

  • Uusi jäsen
    • Profiili
Vs: FTX Outback MINI 1/24 scalemaasturi
« Vastaus #1 : 30.12.17 - klo: 10.36 »
Mukava esittely.
Voisiko tuossa käytää 2S lipon ja säätimen välissä BECiä. Ei kait tuo kovin montaa amppeeria kuluta. 6V asetus vastaa suunnilleen täpötäyden orkkis akun jännitettä kuormittamattomana. 5V asetus lienee sama kuin 4,8V nimh kuormitettuna ja hieman purettuna. Jos tuo toimisi, niin säädin/vastarin kuormitus vähenisi ja saisi lipot käyttöön.