RC Center

Kirjoittaja Aihe: Renkaan palauttaminen muotoonsa  (Luettu 1304 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa massamaahinen

  • Uusi jäsen
    • Profiili
Renkaan palauttaminen muotoonsa
« : 04.04.18 - klo: 23.55 »
Löytyi tuollainen 25 v vanha RC-auto jonka takarenkaat ovat aikojen kuluessa hieman litistyneet. Päällä on ollut jotain painavaa. Miten tuon pystyy korjamaan, vai pystyykö lainkaan? Ajattelin laittaa pienen osan pumpattua fillarin sisäkumia sisälle ja lämmittää. Renkaan koko on 90.00 - 38 - 50.

Poissa iippo777

  • Aluevalvoja
    • Profiili
Vs: Renkaan palauttaminen muotoonsa
« Vastaus #1 : 05.04.18 - klo: 07.34 »
1/1 autoissa kyseistä keinoa käytetään juurikin noin. Tosin 1/1 puolella käytetään, maalaamon uunia ja renkaat itsessään ovat huomattavasti uudemmat, heitot pienemmät renkaissa ja renkaat ovat tubeless ja helpommin täytettävissä.

Itse moista projektia en kuitenkaan lähtisi totettuamaan kuvan renkaissa. Itse koittaisin (omalla riskillä) keittää renkaita HUOLELLISESTI valvottuna ja katsoisin miten se reagoi keittämiseen.

HUOM ! OMALLA RISKILLÄ ja ERITTÄIN huolellisesti valvottuna.  Mulla oli kattila erikseen alatukien varsien keittämiseen. Keittämisen jälkeen koittaisin olla polttamatta itseäni ja pyörittelisin rengasta käsissä ja katsoisin, joko klommo oikenee.


Veikkaan, että mikäli meinaa ko. laitteella ajella niin uudet renkaat olisi hyvä sijoitus. Tosin jos tulee koristeeksi hyllyyn niin ehkä tuo oikaisu voisi olla riittävä. Mun kokemuksen mukaan kaikki renkaat muuttuu voimakkaasti ominaisuuksiltaa, kun aika kuluu.
« Viimeksi muokattu: 05.04.18 - klo: 07.38 kirjoittanut iippo777 »

Poissa massamaahinen

  • Uusi jäsen
    • Profiili
Vs: Renkaan palauttaminen muotoonsa
« Vastaus #2 : 05.04.18 - klo: 21.25 »
Nyt kun irrotin toisenkin takarenkaan, paljastui, että on aikas heikossa hapessa. Eli viisainta olisi varmaan uusia renkaat. Mutten ole onnistunut löytämään tuohon sopivia 90.00 - 38 - 50 kumeja. Saisi olla edulliset koska kyseessä on lelun kunnostus sellaiseksi, että sillä voisi nostalgisesti hieman ajella pihalla. Renkaan vannekoko on siis toispuolinen, sisäpuolen halkaisija 38mm ja ulkopuolen 50mm.