Kirjoittaja Aihe: KyPak ulkoradat Kuusankoski ja Tykkimäki ; KÄYTTÖMAKSUT  (Luettu 1883 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Luigi54/vielä vanhempi

 • Kymen Pienoisautokerho
  • Profiili
KyPak ry on tänään kokouksessaan päättänyt ulkoratojen (Kuusankoski: asfaltti ja 1/5-crossiradat sekä Tykkimäki asfaltti ja Rx-rata) käyttömaksusta.
Maksu ei koske kypakin jäseniä eikä paikkakunnalla(Kouvola) vakituisesti asuvia.

Pe 12.6.2020 alkaen käyttömaksu 10,-/kuljettaja/pvä.

Maksu suoritetaan KyPak ry:n tilille  FI16 1083 3000 0078 58 ja viestikenttään pvm , jota maksu koskee sekä ajajan nimi , maksusta on oltava todiste mukana ajopäivänä ja se on esitettävä pyydettäessä.
 :cool: KyPak ry :cool:
« Viimeksi muokattu: 07.06.20 - klo: 20.25 kirjoittanut Luigi54/vielä vanhempi »
Tamiya Mini; Poikien Barbie , Tosimiesten Barbara....

Poissa mdm

 • Jäsen
  • Profiili
Vs: KyPak ulkoradat Kuusankoski ja Tykkimäki ; KÄYTTÖMAKSUT
« Vastaus #1 : 23.04.21 - klo: 00.53 »
Muutama kysymys aiheesta.
Ensinnäkin onko radalla tietoa tästä? (Kuusaa?) Vai tullaanko vaan vittuilemaan, jos ei ole sattunut tänne foorumille eksymään ja aiheeseen törmäämään?
Toisekseen, miten todistetaan, että asuu paikkakunnalla? Miten sitten jos on paikkakunnalla asuvan seurassa?
Paljonko olette laskenut, että tästä tulee tuloja kassan pohjalle?
Mites tämän asian juridinen puoli? Aluettahan ei ole aidattu mitenkään, eikä siellä ole mitään kylttejäkään näkyvästi esillä, ainakaan muutama päivä sitten ollut. Poistetaanko maksutta ajaja radalta? Kenen toimesta? Millä oikeutuksella?

Aiheen sivusta.
Vieläkö sulla on niitä säädettäviä diffuja M autoihin myydä ja paljon maksaa?

Poissa pintakaasu

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Vs: KyPak ulkoradat Kuusankoski ja Tykkimäki ; KÄYTTÖMAKSUT
« Vastaus #2 : 23.04.21 - klo: 10.53 »
Viimeksi kun kävin Kuusaan radalla, niin kyllä siellä on saanut ihan rauhassa olla. Ei ole kukaan tullut hätyytteleen ja kyseleen että missä asut ja mihin seuraan kuulut jne.
Olin silloin radalla koko päivän. Päivän aikana radalla kävi itseni lisäksi 2 muuta kuskia ja kumpikaan niistä ei ollut kiinnostunut edellä mainituista asioista. Illalla tuli joku paikallinen ihmetteleen meininkiä, mutta lepposa kaveri oli hänkin :azn:

Poissa S.Koppanen

 • Kymen Pienoisautokerho
  • Profiili
Vs: KyPak ulkoradat Kuusankoski ja Tykkimäki ; KÄYTTÖMAKSUT
« Vastaus #3 : 23.04.21 - klo: 22.27 »
Hei mdm ja kiitos huolestuneisuudestasi radan käyttöä ja käyttömaksuja kohtaan.

Kuten on mainittu, niin radan käyttömaksu peritään vain ulkopaikkakuntalaisilta. Tähän on syynsä miksi näin tehdään ja yksi asia niistä on se, että saamme ratojemme kunnostamiseen pientä avustusta kunnalta mikäli tarjoamme radan käyttömahdollisuuden paikkakuntalaisille veloituksetta.

Lisäksi useat harrastajat tietävät, että radan rakentaminen ja ylläpitäminen ei ole ilmaista ja ymmärtävät miksi käyttömaksua peritään ja tämän vuoksi myös käyttömaksun maksavat. Jos ratojen rakentaminen ja ylläpitäminen olisi ilmaista niin ratoja olisi jokaisessa pitäjässä missä harrastajiakin.

Vaikka itse kunnostukseen kuuluva työ tehdään talkoovoimin meidän Kymen Pienoisautokerhon loistavien jäsenien voimin, täytyy kuitenkin kunnostuksessa käytettävät tarvikkeet ostaa niitä myyviltä tahoilta. Oli sitten kysymys lehtipuhaltimen bensiinistä, radan pidotukseen käytettävistä aineista tai vaikkapa puutavarasta  -täytyy nämä kaikki jollain rahalla hankkia. Nämä siis vain muutamana esimerkkinä. Tässä kohtaa ulkopaikkakuntalaisten maksamat radankäyttömaksut tuovat suuren avun.

Sen kummemmin emme ajajakorokkeen takana vahtaa kuka radalla käy ajamassa, onko hän ulkopaikkakuntalainen, kerhon jäsen vaiko paikallinen. Ratamaksun maksaminen ja valvominen perustuu meillä rehellisyyteen mitä vielä toivottavasti ihmisiltä löytyy. Ja todistetusti rehellisyyttä on myös radan ulkopaikkakuntalaisilta käyttäjiltä löytynyt. Toivottavasti koskaan Kypak:in ratoja ei tarvitse pistää suljettujen porttien taakse sen vuoksi että käyttöä pitäisi erikseen valvoa.

Olet oikeassa että radoilta ei löydy tietoa käyttömaksuista. Olemme luottaneet tähän menessä että harrastajat löytävät tiedon tältä foorumilta tai www.kypak.fi sivustolta. Tulemme korjaamaan tämän asian ja lisäämään maksuohjeistuksen myös radoillemme.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi seuramme jäseneksi ja osallistumaan seuramme toimintaan. Myös talkoisiin sekä hallituksen lakimääräisiin kokouksiin. Hallituksen kokouksissa käsitellään luonnollisesti myös budjettiasioita jolloin saat vastauksen myös ylläesittämiisi kysymyksiisi ratamaksujen kassavirroista.

Pidetään homma rehellisenä ja olemassa olevat radat kunnossa jotta jatkossakin kaikilla säilyy harrastusmahdollisuus.

Terveisin,

Sami Koppanen
Kypak Ry

Poissa mdm

 • Jäsen
  • Profiili
Vs: KyPak ulkoradat Kuusankoski ja Tykkimäki ; KÄYTTÖMAKSUT
« Vastaus #4 : 24.04.21 - klo: 14.47 »
Hei Sami, kiitos vastauksesta.

Totean tässä nyt ihan aluksi, että en koe mitään ongelmaa tukea ratatoimintaa ja ymmärrän hyvin, että niiden ylläpitäminen ei ilmaista ole. Tiedän myös erittäin hyvin ihan omasta kokemuksesta, että raha ei todellakaan puussa kasva.

Se miksi kysyin, oli kun tuolla Kuusaan radalla ei ainakaan viimeisimpien tietojeni mukaan tosiaan ole asiasta mitään infoa. Toinen seikka minkä tiedän myös ihan omasta kokemuksesta, olenhan ko. paikkakunnalta kotoisin ja asunutkin siellä hyvän osan elämästäni myös kunnallisveroa maksaen, on ns. hesa-kateus. Vähän tässä päätöksessänne haiskahtaa sellainen asenne, että hesalaiset ym. ulkopaikkakuntalaiset pitää saada maksajiksi, kun muuten vaan muka hyväksikäyttävät paikallisia jne. Siellä urheilupuiston radoilla ei nyt kuitenkaan, omien kokemusteni ja tietojeni mukaan, ole ollut porukkaa ruuhkaksi asti, joten kovin suuresta taloudellisesta hyödystä ei liene kysymys, joten syiden täytyy olla jossain muualla. Enemmän siellä on ollut paikalliset jullit pyöräilemässä, kuin harrastajat ajamassa. :roll:

Mitä noihin itse maksuihin tulee, niin ainakin omalla henk. koht. käytöllä tuntuvat vähän kalliilta. Tuolla Kuusaan radalla on tullut käytyä parina viime vuotena 1-2 kertaa vuodessa sen n. tunti kerrallaan pyörähtämässä, niin 10€ tunnista tai alle, tuntuu kyllä aika kalliilta. Olen ihan vakavissani harkinnut kyllä jäseneksikin liittymistä, koska jäsenmaksunne on hyvin kohtuullinen ja oman kotiseudun kerhon tukeminen lämmittää sydäntä, mutta koska toistaiseksi nuo ajokerrat on jääneet niin vähäisiksi ja nykyinen työtilanne/taloustilanne (kiitos koronan) on mitä on, niin en ole katsonut sitä taloudellisesti järkeväksi.

Eikä tuo Kuusaan rata ole erityisen hyvässä kunnossakaan ollut, tai sitten olen käynyt siellä väärään aikaan, roskaa ja hiekkaa ollut aika paljon, mikä ei omaa ajamista sinänsä häiritse, mutta ei se tuolle hihnavetoiselle turistille oikein hyvää tee. Olisin sen radan kyllä voinut vaikka harjatakkin, mutta ilman harjaa vähän hankalaa.

Jos palautetta ja toiveita suvaitsee esitää, niin joku 10€/ viikonloppu/ rata olisi mielestäni paljon kohtuullisempi hinnoittelu. Sen toteuttaminenkaan ei luulisi olevan ylivoimainen asia, jos niitä lappuja ei ole kerran vielä edes tulostettu ja valvontakin perustuu ihmisten omatuntoon.

Myös joku tukijäsenyyden tyylinen jäsenyys, jolla saisi vaikka kesäkauden käydä ulkoradoilla ajamassa ja ei olisi oikeutettu osallistumaan päätöksentekoon ja muuhun yhdistystoimintaa kiinnostaisi kyllä kovasti. Esim. puolet normaalista jäsenmaksusta olisi tästä mielestäni ihan kohtuullinen hinta.

Talkoisiinkin voisin osallistua, jos niistä olisi paremmin tietoa saatavilla ja aikataulut osuu kohdileen. Esim. juurikin Kuusaalle suunnitellun crawler radan rakentamiseen voisi antaa työpanostaan mielellään, jos sitten vastapainoksi saisi siellä käydä esim. yhden kauden ajelemassa. Majoitus ja muonitus löytyy kävelymatkan päästä ihan omasta takaa. Joku sähköpostituslista, johon voisi halutessaan liittyä, voisi olla oiva ratkaisu tähän tiedonsaantii.

Jätän tästä nyt pallon teille. Toki teette sääntönne kuten parhaaksi näätte.
Onneksi oma harrastusoiminta ei ole radoista riippuvaista. On teidän oma päätöksenne haluatteko kaltaisiltani satunnaisilta hupiajelijoilta sen 10€/ viikonloppu tai 25€/vuosi vai pyöreän 0€.


Poissa Luigi54/vielä vanhempi

 • Kymen Pienoisautokerho
  • Profiili
Vs: KyPak ulkoradat Kuusankoski ja Tykkimäki ; KÄYTTÖMAKSUT
« Vastaus #5 : 05.05.21 - klo: 19.38 »
Tykkimäen asfalttirata pyritään avaamaan viikonlopuksi ......
Perjantaina selviää ja infoamme tarkemmin.
Sit pääsis reenaamaan ........ Tervetuloa !!!!


-KyPak/Barbie-

Tamiya Mini; Poikien Barbie , Tosimiesten Barbara....

Poissa Luigi54/vielä vanhempi

 • Kymen Pienoisautokerho
  • Profiili
Vs: KyPak ulkoradat Kuusankoski ja Tykkimäki ; KÄYTTÖMAKSUT
« Vastaus #6 : 07.05.21 - klo: 18.00 »
Tykkimäen rata ajokunnossa , putipuhtaaksi puhallettu ja kestopidotettu ..... elikkäs
Huomenna lauantaina rata auki klo 9 alkaen .......
Ylimpänä tiedot ratamaksusta !!!!

Lisätietoa: 050 5265880

TERVETULOA  !!!!


-KyPak/Barbie-
Tamiya Mini; Poikien Barbie , Tosimiesten Barbara....

Poissa Luigi54/vielä vanhempi

 • Kymen Pienoisautokerho
  • Profiili
Vs: KyPak ulkoradat Kuusankoski ja Tykkimäki ; KÄYTTÖMAKSUT
« Vastaus #7 : 12.05.21 - klo: 08.57 »
Tykkimäki auki huomenna helatorstaina klo 12-18 , muina aikoina sopimuksen mukaan; maksu tilille - saat koodin portin lukkoon-ajamaan. Radalla sähköt.

Ratamaksu 10,-/kuski/pvä , tulee olla maksettu ennen ajamista ... maksutiedot ylempänä.

TERVETULOA !!!!!


-KyPak/Barbie-
Tamiya Mini; Poikien Barbie , Tosimiesten Barbara....

Poissa S.Koppanen

 • Kymen Pienoisautokerho
  • Profiili
Vs: KyPak ulkoradat Kuusankoski ja Tykkimäki ; KÄYTTÖMAKSUT
« Vastaus #8 : 05.06.21 - klo: 22.57 »
Kuusankosken asfalttirata on tänään kestopidotettu. Tervetuloa kurvailemaan!

Kypakkiin kuulumattomilta ulkopaikkakuntalaisilta peritään 10€/ päivä radankäyttömaksu. Maksu suoritetaan KyPak ry:n tilille  FI16 1083 3000 0078 58. Laita viestikenttään nimi, päivämäärä sekä mitä rataa maksu koskee. Maksusta on oltava todiste mukana ajopäivänä ja se on esitettävä pyydettäessä.