Kirjoittaja Aihe: porakoneen akun sopivuus rc autoon  (Luettu 1248 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa songoku

 • Uusi jäsen
  • Profiili
porakoneen akun sopivuus rc autoon
« : 19.08.21 - klo: 16.25 »
Olen kuullut että akkuporan akku ei antaisi tarpeeksi virtaa rc autolle. Ja kierrokset eivät riitä.
Eikö kierrosten kanssa nyt saa pelattua välitysten kanssa?
Ja porsakoneen akku ei ehkä anna yli 100A virtaa mutta onko kenelläkään kokemusta tälläisen virittämisestä kasaan?

Kaikenlaiset kommentit otetaan vastaan aiheesta mutta mielellään auttavia kommentteja. Olisi vain ylimääräiosenä 2 18v 5Ah metabon akkua..

Poissa Orkekum

 • Jäsen
  • Profiili
Vs: porakoneen akun sopivuus rc autoon
« Vastaus #1 : 21.08.21 - klo: 08.48 »
ainahan voi kokeilla mitä tapahtuu. Riippunee myös hieman et minkälainen ja kokonen auto.


Kokeile ja kerro meille!
TRX4-Sport, Traxxas Bandit, Traxxas Summit, MST CFX kit Unimog, Himoto 1:18 truggy

Poissa Mönkkiinen

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: porakoneen akun sopivuus rc autoon
« Vastaus #2 : 21.08.21 - klo: 10.49 »
miksi turata porakoneen akkujen kanssa rc autohommissa.
joo akkuja ylimääräisenä mutta rc autoakku on jo keksitty.

Poissa Jok-sa

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Vs: porakoneen akun sopivuus rc autoon
« Vastaus #3 : 21.08.21 - klo: 12.48 »
Kokeilumielessä voi kaikenlaista testailla, jos intoa ja aikaa on. 18V vaikuttaa siltä siltä että 4S (~17V) nopari voisi riittää, eli vähintään 4S kestävä ESC tai, jos varman päälle, niin 6S.

Riipuen sitten auton käyttätarkoituksesta, mutta todennäköisesti kannattaa lähteä liikkeelle miedolla (alhainen kV -luku ja teho) ja riittävällä jännitekestolla olevalla moottorilla.

Poissa songoku

 • Uusi jäsen
  • Profiili
Vs: porakoneen akun sopivuus rc autoon
« Vastaus #4 : 26.08.21 - klo: 10.18 »
No hommahan menee niin, että 6s akut tulisi. Mutta kun 18V akku on ladattuna lähemmäs 22 v ja niitä tosiaan on pari 5Ah akkua mitkä ei käy enää kuin vaihtui merkki porakoneissa. Niin ei mulla oo budjettia maksaa 5000mAh 6s akuista. Johan kahdella akulla ostais kohtalaisen 7.2v akulla toimivan koko auton.

Ja eka yritys oli korvata 9,6 v akulla oleva, mutta kun se on sen verran lelu ettei oo esc:tä, vain yksi piirilevy hoitamassa kaikkee, ni se ei tykännyt +20v jännitteestä. Sitten tuli mieleen että jos nuo porakoneen akut on käyttökelpoisia, niin säästää pari sataa akuissa.

Autosta tulee iso n. 1:10 ja neliveto, speedmosteri, jolla voisi sitten vähän säätämällä ja muokkaamalla ajaa ihan oikeaa maastoa. Vaatii kyllä tehonrajoituksen lapselle.  Ja jos akut ei käy, niin sitten ostaa lipo akut. Ta käy varmasti, mutta kykyneekö ne vaikka samanlaiseen virranantoon kuin lipo akut, niin eikö ketään ole kiinnostanut testata?

Itse lapsena 90-luvulla kun naapurin kanssa laitettiin 12v porakoneen akku johonkin rc autoon, niin johan kulki verrattuna mikä siinä oli vakiona. Vai onko tämä väärä foorumi? Eikö nämä nyt ole vain isompien poikien leluja ja kaikki pitää aina purkaa ja kokeilla kaikenlaista?

Mutta kun joku aihio pitäisi hankkia, niin budjetti ei pysty vaikka coronallyn punisheriin, mutta joku vastaavan lainen. Ja lapsen ajoa miettien mikä olisi kestävä? Ja crawler kiinnostaisi myös mutta onko ne niin hitaita kuin videoissa näkyy? en ole ikinä moista edes kunnolla nähnyt. Mutta iso speedmonsteri antaa vautia ja kai se nyt tehönsäädöllä menee maastoajossakin..

Poissa JVille

 • Jäsen
  • Profiili
Vs: porakoneen akun sopivuus rc autoon
« Vastaus #5 : 29.08.21 - klo: 18.56 »
mutta kykyneekö ne vaikka samanlaiseen virranantoon kuin lipo akut, niin eikö ketään ole kiinnostanut testata?

Google tarjoaa tähän vastauksen ja se on ei. Edukkaimmistakin lipo akuista saadaan tänä päivänä se 25C purkuvirrat eli 5000mah=5A ja 5A x 25, niin sieltä saadaan tarvittaessa se 125A ulos. Porakoneen akut on tehty li-ion kennoista ja näiden purkuvirrat 2C:n luokkaa eli saat 10A jatkuvaa virtaa ulos.

En sano etteikö voisi toimia hetken, mutta muutaman ajon jälkeen akut on entiset. Lämpöä kertyy myös sen verran että melkein ajaisin vaahtosammutin toisessa kädessä.