Kirjoittaja Aihe: Noobikysymykset  (Luettu 1022815 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Noobikysymykset
« Vastaus #5430 : 14.08.19 - klo: 22.28 »
Hitto, pitäisiköhän laajentaa kaurapuurodieettiä vielä enemmän nyt kun nuo akku- ja laturihommatkin olisivat valmiina  :wink:

Kyllä sisällä lämpimässä ajelu voittaa kylmässä ja märässä ajelut aika selvästi ja kalustokin pysyy siistimpänä :wink: Yleensä alkuinvestointi aina hiukka kustantaa, mutta sen jälkeen harrastaminen onkin kohtuuhintaista ja meillä kerholla toistaiseksi ollut ilmaista. Ja monia hankintoja pystyy hyödyntämään (akut, laturit, työkalut, ohjain jne.) vaikka hankkisi useampia menopelejä.

Meillä on kerholla myös kerhoauto, jolla pääsee kokeilemaan sekä aloittelijoille oma ajovuoro ja opastusta harrastukseen aina sunnuntaisin. Jos haluaa hankkia omaa kalustoa, niin pojalla on erittäin hyvä auto myynnissä, joka on paljon järkevämpi hankinta kuin hienolta näyttävät market tai RTR-autot eli tällainen menopeli olisi kaupan: http://rc10.fi/index.php?topic=107132.0

Suurin osa meidän kerholaisista ajaa samanmerkkisillä autoilla. Ja siis pääsääntöisesti 1:10 kokoisilla nelivetotouring-autoilla. Slash on meidän sisäradalle turhan iso  :wink:

Kerhossa käy isejä, äitejä, poikia, tyttöjä, nuoria, aikuisia jne., joten rohkeasti tytön kanssa mukaan vaan!
« Viimeksi muokattu: 18.08.19 - klo: 19.52 kirjoittanut Pepess »

Poissa quag

 • Uusi jäsen
  • Profiili
Vs: Noobikysymykset
« Vastaus #5431 : 14.08.19 - klo: 23.03 »
moottori oli käsituntumalla ja arviolta kyllä aika kuuma, pidin reilun tauon akkua vaihdettaessa.

Moottorin lämpötilan ei tarvitse olla edes 20 astetta yli ruumiinlämmön kun se tuntuu jo huolestuttavan kuumalta. Infrapunalla toimiva pistoolimallinen lämpömittari on aika halpa ja sellaisella saa sitten paremman tiedon lämpötilasta ja voi sitä kautta sitten kokeneemmilta kysellä, että onko ko. lämpötila vielä ok.

Poissa mustakorppi

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Vs: Noobikysymykset
« Vastaus #5432 : 14.08.19 - klo: 23.25 »
Jees, kyllä tässä hyvä olisi jonkinlaista alkuopastusta olla. Tänään huomasin että auto rullasi huonosti ja kyse oli ilmeisesti siitä että pinjonin sijainnin säätö ei ollut kohdallaan. Yritin koko illan säätää gear meshiä eri konsteilla, mutta ei kovin hyvällä lopputuloksella. Puolessavälissä kun sain auton nippuun niin se toimi, mutta piti vinkuvaa ääntä ja kuumeni nopeasti. Sitten väsyneenä ei tullut enää niinkään hyvää säätöä. Ei tuon pitäisi olla monimutkaista, mutta alku aina hankalaa. Hyvä puoli on että auto alkaa tulla tutuksi, irrotin takaosankin ja laitoin sen onnistuneesti takaisin, mutta slipperin säädölle en vielä osannut tehdä mitään. YouTube-videot tietysti ovat erinomaisia, sikäli kuin opit ovat muistissa siinä vaiheessa kun harrastuspöydälle palataan. Riihimäen kerho vaikuttaa oikein mukavalta. Jos saan auton kuntoon niin Hakkilassakin ehtii käydä vielä ulkoradalla ajamassa maanantaina.

T. Mustakorppi

Poissa mustakorppi

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Vs: Noobikysymykset
« Vastaus #5433 : 16.08.19 - klo: 22.56 »
Sain gear meshin lopulta kuntoon. Aikaisemmilla yrityksillä puristin moottoria liian lujaa, mutta oppia ikä kaikki. Alkaa tuntua, että tuon auton kanssa alkaa pärjätä.

Täytyy käydä Hakkilassa maanantaina aloittelijaillasssa. Nähtävästi tuo 1/10 monsteri ei ole kovin optimaalinen ratojen käyttöä ajatellen (vähän epäselvää millä radoilla 1/10 monsterilla saa ajaa), mutta on toisaalta tähän kotona ja kuopalla bäshäykseen täydellinen vehje. En paljoa hyötyisi kalustosta, jolla voisi ajaa vain kerhossa, silloin kun sinne satunnaisesti pääsisi tulemaan, kun on paljon muitakin aktiviteetteja kuten leipätyöt, perhe, talo ja muut harrastukset. 1/10 short course-vehje olisi kyllä viehättävän monikäyttöinen peli, mutta nautitaan nyt tämän monsterin kanssa.

T. Mustakorppi