Kirjoittaja Aihe: Korin maalausta  (Luettu 623798 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Korin maalausta
« Vastaus #2130 : 21.10.18 - klo: 20.46 »
.
« Viimeksi muokattu: 23.11.19 - klo: 11.03 kirjoittanut Pepess »

Poissa rctarrat.com

 • Jäsen
  • Profiili
Vs: Korin maalausta
« Vastaus #2131 : 21.01.19 - klo: 16.50 »
Tässä viimeisin maalaukseni 3d-hiilikuitutarrakalvoista muotoonleikatuilla kuvioilla viimeisteltynä.

Katso lisää kuvia korista täältä:
https://www.rctarrat.com/img/CarBodies/Short_Course1/index.html

Poissa Flameball

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Korin maalausta
« Vastaus #2132 : 15.02.19 - klo: 21.34 »
Maalailin yhen kopan tuossa viikko takaperin kokeellisesti testailemalla vähän kaikkea mitä voi kolmella eri värillä tehdä. Itse tykkäsin erityisen paljon marmoriefektistä, joka tuli sivuille kaupan muovikassilla mustaa töpöttämällä ja lopuksi helmiäispunaisella perään. Keskellä takana on ensin samaa punaista töpötetty ja sit mustaa perään. Siitä tuli hieman liekkimäinen efekti. Etuosassa on töpötetty punaista ja vedetty valkoinen alle. Näyttää lähinnä teurastukselta :D Mut tulipahan testailtuu kaikkee. Hauskannäkönen koppa kuitenkin :)
Team C TR8E, Team Associated sc10ft (buggy mod), sc10ft orig, ABC Hobby Gambado ja Kyosho Scorpion mk5 ajokuntoinen hyllynkoriste

Poissa TMH_77

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Vs: Korin maalausta
« Vastaus #2133 : 19.02.19 - klo: 10.07 »
Miten olette maalanneet Hobbynox merkkistä Chrome-maalia? Itse pesin korin fairylla ja maalasin ruiskulla. Tuloksena oli maalin laikkuuntuminen ja vetäytyminen näistä pienistä laikuista pois. Tuli erittäin epätasainen jälki ensimmäisen kerran jälkeen. Koitin laittaa maltillisen kerroksen, muttei näyttänyt olevan riittävän ohut. Pitääkö näitä ruiskuttaa jollain ohenteilla ja mahdollisesti joillan pohjusteleilla ensin? Maalasin ohentamattomalla Chrome (HN21000) maalilla, eikä tullut hyvä. Mietin jos jatkossa karhentaisin koripesun yhteydessä pintaa karhunkielellä tms. karhealla pesusienellä ja laittaisin ohennettuna maalin erittäin ohuina kerroksina. Menisikö näin? Viimeisenä valkoinen taustalle (Ultimate colors basic white UR2905). Nyt joudun turhaamaan koko pullon Chromea yhteen koriin että sain maalattua tasaisesti, kun kerrokset laikkuuntuvat järjestäin jostain syystä. En tiedä tarkalleen miksi.

Esim.
1) Hobbynox Airbrush Color Intercoat-Clear 120ml HN20031
Hobbynox Intercoat-Clear 120ml
Water-based polyurethane clear which can be used as protective inter-coat and balancing clear over Hobbynox Airbrush Colors or directly mixed with the paint for improved spray performance, improved coating durability and urethane-like performance with automotive airbrushing on hard surfaces.
When used separately the Intercoat-Clear dries to a flat, hard and level/smooth surface perfect for taping and masking onto with reduced chance of under-spray.
Mix 10% Hobbynox Intercoat-Clear or more with Hobbynox Airbrush Colors. Leveling/smoothness and airbrush flow on non-porous surfaces is greatly increased. Airbrush Colors dry hard and durable quickly when mixed with Intercoat Clear.
Intercoat-Clear also serves as an adhesion promoter (for painting hard surfaces) when mixed with Hobbynox Airbrush Colors.
Intercoat-Clear is not a paint reducer and it does not thin the paint. For paint viscosity reduction - use Hobbynox SP Reducer/Cleaner.
Use the Intercoat-Clear mixed Airbrush Colors within 6 hours. Keep colors capped airtight after use.

2) Hobbynox SP Reducer/Cleaner 120ml
To be used with Hobbynox Airbrush Colors when a thinner viscosity is wanted/needed.
Generally added 10% per volume to paint. May be added in greater quantities to achieve best viscosity for atomization of paint.
Paint has a 72 hour pot-life after mixing with SP Reducer/Cleaner.
The best airbrush cleaner for Hobbynox Airbrush Colors - especially when the colors are mixed with Hobbynox Intercoat-Clear.

Poissa Mrracer15

 • Uusi jäsen
  • Profiili
Korin maalausta
« Vastaus #2134 : 23.03.19 - klo: 19.57 »
Osaako kukaan sanoa miksi korin ikkuna maskit kääriytyvät vaikka käytetään koriin tarkoitettua maalia?

Lähetetty minun NEM-L21 laitteesta Tapatalkilla


Poissa TMH_77

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Vs: Korin maalausta
« Vastaus #2135 : 28.09.19 - klo: 18.10 »
Moi,

Miten porukat maalaa koriin erilaisia ruudukkoja taustalle? Onko nämä jotain kaupasta ostettavia maton liukuesteitä tai vastaavia kumiruudukkoja, mitä saa teipattua kiinni? Vai myydäänkö jotain ruudukkomaskeja tarroina tms.?

-Topi

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Korin maalausta
« Vastaus #2136 : 29.09.19 - klo: 17.08 »
Riippuu millaista ruudukkoa tai kuviota haluaa. Itse käytetty joskus esim. mattojen alle laitettavaa liukuestemattoa tai jotain keittiön astioiden alle laitettavaa liukuestemattoa, joskus jotain verkkoa. Pehmeä kumimainen matto asettuu pinnalle paremmin kuin kovemmasta materiaalista oleva verkko, kunhan se ei ole öljymäinen - öljyisessä pinnassa kun maali ei pysy  :wink:. Riippuu vähän siitä mitä käyttää, että tartteeko laittaa kiinni maalauksen ajaksi jollain vai ei. Näillä ei tule välttämättä kovin tarkkareunaista kuviota, mutta saa pintaa elävöitettyä.
« Viimeksi muokattu: 23.11.19 - klo: 01.09 kirjoittanut Pepess »

Poissa TMH_77

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Korin maalausta
« Vastaus #2137 : 01.10.19 - klo: 17.11 »
Kiitos Pepess kattavasta vastauksesta! Pitää katsella Ikea osastolta näitä kumisia ritilämattoja jos löytyisi. Maskit on kanssa hyvä vaihtoehto. Käytin maskiteippiä edellisessä maalauksessa ja se oli kyllä viimeinen kerta. Mutkissa ja epätasaisessa kohdassa teipin alle pääsi valumaan maalia. Koitin putsata valumia kynsilakanpoistoaineella ja siitähän ei lexan kori sitten tykännyt. Uus kevyt kori meni rikki ja aikamoista myrkkyä näytti olevan. Vanupuikolla pyyhin ja siltikään ei kestänyt kevyt B6.1 P2-kori. Meinaan maalata seuraavan korin ruiskumaskia käyttäen. Sen tästä teippihärdellistä opin. Muutama kori menee näköjään oppirahoja maksellessa.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Korin maalausta
« Vastaus #2138 : 01.10.19 - klo: 18.12 »
Kannattaa hommata kunnon rajausteippiä rajauksiin, koska maalarinteippi ei ole rajauksessa paras ja kunnollista maalarinteippiä, joka pysyy hyvin kiinni. Teipeissä kuten maaleissakin on isoja eroja - itsekin testattu mm. koko lailla rc-kaupoista löytyvät maalit ja osa on ollut aika huonoja. Aina näissä vähän joutuu oppirahoja makselee, se kai vähän kuulukin, kun uutta opettelee  :shocked:  :grin: Itse on maalattu ainoastaan maskeilla ja teipeillä lähes 15 vuotta RC-autojen koreja, eikä ole tullut mieleen vaihtaa :grin:

Kynsilakan poistoaine saattaa olla melkoista ainetta korille ja niissäkin aineissa on varmasti eroja. Itse olen joutunut kerran putsaamaan korin lähes koko ikkunan maalista kynsilakan poistoaineella ja ihan hyvin se lähti, kun otti hyvin varovaisesti ja huuhteli vedellä hyvin heti sen jälkeen. Ja korikin kesti ihan normaalin käyttöiän tästäkin huolimatta. Mutta noissa aineissa ja koreissa on myös eroja eli yleensä kannattaa ensin kokeilla johonkin ei kriittiseen kohtaan, esim. korin leikkauksen jälkeen korimuotista jäämiin ylijäämäpaloihin.

Sitten jos korin on hionut, niin pienet vuodot voi helposti myös rapsuttaa vaikka askarteluveitsellä. Kuten Moti tuossa hieman aikaisemmin totesi ja itsekin totesin, niin varmaan kulmat ja taitekohdat ovat molemmilla tavoilla ne hankalimmat. Ja aina voi tietenkin liimata tarran päälle, jos putsaus tai korjaus ei onnistu :grin:
« Viimeksi muokattu: 01.10.19 - klo: 23.20 kirjoittanut Pepess »

Poissa TMH_77

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Korin maalausta
« Vastaus #2139 : 02.10.19 - klo: 08.16 »
Kiitti vastauksista taas Pepess. Tosiaan maskiteipistä ei jää liimanjämiä koriin ja todella paljon parempi kuin esim sähkärin teippi. Teippasin molemmilla ja eron kyllä huomas. Liiman jämiä ei maskiteipistä jää.

Tosiaan se kynsilakanpoistoaine pitää poistaa nopsaa putsauksen jälkeen. Jätin sitä hetkeksi koriin ja lexani meni läpi rikki pieniksi paloiksi💀 Tätä ainetta sitten käytetään ihmisiin.

Vaikka käytin maskiteippiä ei se estänyt vuotoja epätasaisista kohdista, mitä nyt kori on täynnä. Vuotojen rapsuttelu veitsellä oli hyvä vinkki. Ruiskumaskilla ei näitä vuoto-ongelmia taida olla? Ja se työn määrä sen teippailun kanssa vie todella paljon aikaa. Tässä mallinäyte kun huippuammattilainen maalaa ruiskumaskilla:
https://youtu.be/J8VfL8tg_c8
Aika pitkä matka kuljettavana tähän, mutta mahdollisuuksia näyttää olevan paljon enempi kuin mihin teipeillä pääsee.
Sent from my iPhone using Tapatalk
« Viimeksi muokattu: 02.10.19 - klo: 08.19 kirjoittanut TMH_77 »

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Korin maalausta
« Vastaus #2140 : 02.10.19 - klo: 12.13 »
Niin kuin sanottua, kummallakin tavalla on omat hyvät ja huonot puolensa ja loppujen lopuksi se on kiinni siitä mikä tuntuu itselle sopivimmalta tavalta tehdä ja millaista jälkeä haluaa saada aikaan. Maalaustekniikoitakin on erilaisia millä saa sitten erilaista jälkeä aikaan jne. ja kokeilemalla ja tekemällä eri juttuja oppii.

Oleellista maskien ja teippien kanssa on miettiä maalausjärjestys ja miten se kannattaa tehdä. Kaikkea ei tartte teipata ja maskata. Isompia alueita voi suojata vaikka sanomalehdellä ja teipata reunat. Tai voi suunnitella maalauksen niin, ettei tartte välttämättä teippailla kauheasti. Eikä tartte välttämättä edes käyttää kynäruiskua. Kynäruiskussa värin vaihdon yhteydessä pitää aina entinen väri putsata maalikupista ja ruiskusta hyvin ennen uutta väriä. Esim. vaahtomuovin pala toimii hyvin, ja isommat alueet voi maalata kilikoli spray-maalin kanssa, jos ei ole kynäruiskua käytössä tai ei jaksa sitä putsailla.

Se on totta, että maalaustyö on työläs ja aikaa vievä homma vaikka sen tekisi millä tavalla tahansa (ellei nyt ihan yhdellä värillä spraymaalilla maalaa) ja monikaan joka ei ole ensimmäistä koriaan maalannut ei usko sitä miten paljon korin maalaaminen vie aikaa ja saattaa esimerkiksi ihmetellä hintaa, jos joku toinen tarjoutuu maalaamaan korin pientä korvausta vastaan.

Mutta kun korin tekee hyvin, eli tarvittaessa hioo, pesee korin ja kuivaa, suunnittelee hienon maalauksen, maskaa, maalaa, kuivaa, maalaa, kuivaa, maalaa, kuivaa, poistaa maskeja seuraavaa väriä varten, putsaa mahdollisesti kynäruiskun edellisestä maalista ja vaihtaa uuden maalin, maalaa, kuivaa, maalaa, kuivaa, maalaa, kuivaa ja poistaa seuraavat maskit seuraavaa väriä varten ja putsaa kynäruiskun jne., lopuksi vielä putsaa maalausvälineet jne., niin kyllä siihen ihmeesti kuluu vaan aikaa edelleen.

Nettivideot on siinä mielessä hauskoja, että niissä asiat saadaan näyttämään, että uskomattoman nopeasti saadaan todella paljon aikaan ja äärettömän hieno lopputulos. No kukaan tuskin jaksaisi katsoakaan koko maalausprosessia läpi mitä se todellisuudessa ottaa aikaa :grin:
« Viimeksi muokattu: 23.11.19 - klo: 01.09 kirjoittanut Pepess »

Poissa nitropaimen

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Vs: Korin maalausta
« Vastaus #2141 : 16.10.19 - klo: 11.28 »
on se  työläs prosessi. tuskin ottaa leiville, ellei sarjatyönä tee useampia..normihinta noilla maalareilla € 40,-/ € 80,-
https://www.youtube.com/watch?v=G4fDHgVRJmU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1k1_RQKrgPOQoePmB1rHAPGg0p08G1v2gPWQZkTYxXyIchEoTmUQEAEFQ
kaikella on aikansa... myös luopumisella
kiitos jäbät-kivaa oli !

Poissa Flameball

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Korin maalausta
« Vastaus #2142 : 05.12.19 - klo: 23.06 »
Vähän yritin taas. Tää on m-luokan etuvetoautoon. 1/12 käytännössä. Leivottu tamiyan ps-19 kilikalilla ja mustalla ruiskuvärillä.
Team C TR8E, Team Associated sc10ft (buggy mod), sc10ft orig, ABC Hobby Gambado ja Kyosho Scorpion mk5 ajokuntoinen hyllynkoriste