Kirjoittaja Aihe: Home home  (Luettu 6989 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa zippola

 • Oulun seudun pienoisautoilijat ry
  • Profiili
Vs: Home home
« Vastaus #30 : 02.04.12 - klo: 09.07 »
Ekaksi TTKoolle voimia!

Itsehän kärsin kans ennen vuodenvaihdetta vastaavasta ongelmasta, noh kaikki lähti siitä kun kaveri tuumas et sullahan tuoksahtaa vähän kostealle tuo paita mikä on päällä. Noh sehän oli ollut pitkään vaatekaapin alahyllyllä ja sitä sitten tutkimaan. Huomasin sitten itsekin et homehan siellä haiskahtaa. Eikun kosteusmittaajaa paikalle ja tutkimaan makkarin ja kylppärin välistä seinää, ihan läpimätä, kun myös kylppäri, eteisenpuoleinen seinä ja saunan lattia.

Great.

Ei kun virallinen taho mittaamaan ja purettiin makkarin kaapistot poies, kaikki vaatekaappien takimmaiset alarungot läpimätiä, sopivasti jemmassa olleet kun kiinteitä, ettei niin haju puskenut läpi. Noh, sitten seinään koloa suihkusekottajan taakse, kivasti oli 1,4m korkeuteen asti ihan pikimustana homeesta :/ Vettä valui putken päällä norona, siinä vaiheessa vähän jo hypin tasajalkaa et noniin, putkivuoto! Kunnes kuului mittaajan suusta, eei välttämättä.. No eihän se ollut kun kondensiovettä prkl.. Siinävaihessahan ei auttanut muu kun todeta, että makkarinkin lattia oli märkä ja kunnolla laminaatin alta, samoin osa eteistä..

Purkumiehet paikalle ja purkamaan/tutkimaan mistä tämä johtuu, noh löytyihän se syy, 2000 eräs remppafirma, maanlaajuinen tehnyt tuon remontin entisenomistajan aikaan, MISTÄÄN ei löytynyt OLLENKAAN VESIERISTEITÄ, PIKINAUHAA, ei mitään. Kaikki vedet meneet vuosien ajan läpi saumoista. Kiesus muutenkin millaisia viritelmiä löytyi kun kylppäriä purettiin, ylläri, kyseinen firma konkurssissa, ei saatu vastuuseen, samoten edellisen omistajan vastuu ohi, vakuutusyhtiö pesi kädet kun ei ollut putkivahinko, noh kukas se sitten lystin maksaa? Noh, kyseessä taloyhtiö, joten sen piikkinhän tämä osaksi nyt sitten meni. Projekti alkoi   lokakuussa ja loppui 3pv ennen joulua, välissä aikaa ilman wc:tä 2vk, kahden lapsen kanssa, koko aika ilman suihkua, välillä ilman vettä kokonaan. Samalla sitten tottakai tuli revittyä keittiötä lukuunottamatta kaikki tapetit, maalit yms poies ja maalattua katot, osa seinistä, tapetoitua, listoitettua, uudet lattiat, väliovet jne.. Helvetillinen savotta, pahimmillaan oli käytössä olohuone, yksi makkari ja keittiö (kuitenkin 4 + k + s).

Olin itse seuraamassa koko ajan rempan kulkua ja nyt tehtiin kyllä 100% hyvää jälkeä. Vesieristeitä 3krt suurempi määrä kuin minimivaatimus, kaikki seinien osat runkotolppia myöten vaihdettin uusiin, mitään vanhaa puutavaraa ei jätetty.
Koko setille tuli hintaa pikkuisen vajaa 12000€, joten kiitos tälle ihanalle edesmenneelle yritykselle luokattoman huonosta työstä.

Joten, kokemusta on itselläkin mitä tämä home home on. Tässä nyt pikaisesti kiteytettynä tuo oma kuvio, varmasti jotaki unohtuikin, mutta pääpiirteittäin kuitenkin.
Capricorn Reedy Futaba

Poissa OV

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Home home
« Vastaus #31 : 02.04.12 - klo: 13.12 »
Mitä materiaalia ne pesuhuoneen rungot oli (kivi, gyprokki vai lastuelvyä)? Ilmeisesti jotain lastulevyä kerran suihkusekottajan takana ihan pikimustana homeesta?

Oikeen kunigias ratkasu kyllä ollut aikanaan. Pitäs laissa lukea, että nuo märättilat tarttis muurata.

Lastulevy on kyllä sellasta tavaraa, että ei tartte kuin näyttää sille veden kuvaa niin se imee jo senkin.

Poissa rizardi

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Home home
« Vastaus #32 : 02.04.12 - klo: 13.44 »
Kyllä kipsilevyssäkin home kasvaa tai tarkemmin siinä paperissa

Poissa zippola

 • Oulun seudun pienoisautoilijat ry
  • Profiili
Vs: Home home
« Vastaus #33 : 02.04.12 - klo: 13.55 »
Gyproc:cia olivat ja vieläpä sitä pehmeämpää laatua! Nyt on tehty kyllä hommat kunnolla ja tuskin tulee mitään ropleemia ainakaan vastaavalla ajalla. Kyseessä kuitenkin sellainen firma mikä hoitaa useamman vakuutusyhtiön vastaavat asiat täälläpäin. Ei voi palvelusta ja laadusta antaa kuin täyden 10 :)
Capricorn Reedy Futaba

Poissa OV

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Home home
« Vastaus #34 : 02.04.12 - klo: 14.02 »
Juu en mä sitä etteikö kipsissäkin, mutta lastulevy on niitä parhaimpia vaihtoehtoja...

Ja ennenko joku tulee pätemään niin voihan sitä betonissakin kai jotain kasvaa jos oikein viljelemään ruvetaan.

Poissa pijokela

 • TamUA
  • Profiili
Vs: Home home
« Vastaus #35 : 02.04.12 - klo: 16.29 »
Homma sujui ihan mallikkaasti mutta tuulikaapin vierellä olevalla seinällä,kun otin lattialistan irti niin löyhähti semmoinen tunkkainen "maanhaju" joka kyllä haihtui aika äkkiä.

Olen elämäni aikana asunut kahdessa 80-luvun taloyhtiössä (kerrostalo ja erillistalo). Kumpikin on alun perin rakennettu samalla tavalla ihan väärin. Puuta suoraan lattiabetonin päällä; ei kosteuseristeitä. Molemmissa oli kiertävä vesivahinkokorjaus koko ajan jossain asunnossa menossa. Toinen yhtiö taitaa nykyään olla siinä kunnossa, ettei koko ajan jossain korjata.

Olisin aika varma lyömään vetoa, että teillä on kosteusvaurio siellä ja se olisi syytä korjata uudelleen - paremmin.
Tamiya DF-03Ra | Xray T3 2011 | HPI Blitz | CRC gen xi

Poissa rizardi

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Home home
« Vastaus #36 : 02.04.12 - klo: 17.33 »

Olen elämäni aikana asunut kahdessa 80-luvun taloyhtiössä (kerrostalo ja erillistalo). Kumpikin on alun perin rakennettu samalla tavalla ihan väärin. Puuta suoraan lattiabetonin päällä; ei kosteuseristeitä. Molemmissa oli kiertävä vesivahinkokorjaus koko ajan jossain asunnossa menossa. Toinen yhtiö taitaa nykyään olla siinä kunnossa, ettei koko ajan jossain korjata.

Olisin aika varma lyömään vetoa, että teillä on kosteusvaurio siellä ja se olisi syytä korjata uudelleen - paremmin.
Mielestäni ei voida sanoa, että ne olisi väärin tehty, vaan se on ollut sen ajan tapa ja laki. Toisaalta 80-luvulla ei edes ollut nykyaikaisia veden eristeitä. Sen ajan kostean tilan eristys on tehty raakavalun ja kaatovalun väliin piellä tai pahimmassa tapauksessa kivihiilitervalla (ts. kreosiitti ja jos sitä löytyy vedetään jo avaruuspukua päälle, alipaineistetaan talo ja asukkaat evakuoidaan.)
Vieläkään ei ole lakia, joka määräisi kapillaarikatkon eli huopakaistan jokaisen väliseinän alle.
Jos rakennus on seissyt paikallaan jo 20-25 vuotta ja yht'äkkiä ilmaantuu alapohjan kosteus ongelmia ja jos putkivuotoa tms. ei ole niin salaojat on tukossa, talon sokkelit on vastikään vuorattu kukkapenkeillä tai yleisin vika. Asukas luulee, että lino-/muovimatto lattian voi pestä märällä rätillä! Jalkalistan alta ja tausta on silloin lähes kokoajan märkä ja siihen ei auta oli mökki tehty miten hyvin.

70-ja 80-luvun "muovipussi" rakenne oli susi ja ne taitaa olla jo kaikki korjattu tavalla tai toisella.

Poissa pijokela

 • TamUA
  • Profiili
Vs: Home home
« Vastaus #37 : 02.04.12 - klo: 20.04 »
Mielestäni ei voida sanoa, että ne olisi väärin tehty, vaan se on ollut sen ajan tapa ja laki. Toisaalta 80-luvulla ei edes ollut nykyaikaisia veden eristeitä.
No, onhan tuossa jotain perää.

Se erillistaloyhtiö kuitenkin vei kosteusvauriot oikeuteen ja monen vuoden päästä hovioikeuskin päätti, että väärin se oli tehty ja rakennusfirman konkurssipesä joutui maksamaan. Olin silloin vielä sen verran nuori, ettei minulla ole ihan tarkkoja tietoja siitä, mikä oli "väärin" ja mikä vain "ajan tavan mukaan". Jotain siellä siis kuitenkin oli "väärin" ihan oikeuden päätöksellä.
Tamiya DF-03Ra | Xray T3 2011 | HPI Blitz | CRC gen xi

Poissa OV

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Home home
« Vastaus #38 : 02.04.12 - klo: 21.15 »
Jees ajan tavoilla... Taitaa meillä töissäkin kaikilla olla rakennettu talot tällä hienolla piilosokkeli tyylillä. Ja siihe nerouteen on kuulunut ne seinien upotukset lattian alle.

No enivei kun vielä on muovitapettia seinässä ja kaakelia lattiassa eli arvaten lattiaa on joskus uitettu enempi tai vähempi vaikkei tässä tilassa kaivoakaan ollut niin siitä lattialistan takaa maton ja kaakelin saumassa on 1cm matka kauttaaltaan puhdasta lastulevyä näkyvissä mikä jatkuu 15cm lattian alle. En tiedä paljonko kosteutta ja missä muodossa tämä on saanut, kun ei edellisetkään muista että ks. tilassa mitään vedellä olis leikitty, mutta niin oli mennyt pehkoksi parilta syrjältä lastulevyä:


Poissa jon.lindgren

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Vs: Home home
« Vastaus #39 : 03.04.12 - klo: 10.24 »
Vaikka tuossa on vuodatusta asian ohi paljonkin,mutta omalla kohdalla mietityttää tuo kylpyhuone koska tässä talvella Viemäristä on sillointällöin ryöminyt esiin semmoisia pisaranmuotoisia ötököitä(jotka viihtyy kosteassa)


Noi pikkuöttiäiset on ehkä sokeritoukkia. Vaarattomia ja vaikeita hävittää.

Poissa SH.

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Home home
« Vastaus #40 : 03.04.12 - klo: 20.44 »
Hyvinkin samoilta öttiäisiltä näyttää.
Eipä niitä ole tämän ekan talven aikana näkynyt kuin muutama,pari kylpyhuoneessa ja sitten siinä listan alla oli yksi.

Minuahan ne ei haitta koska kesällä kämpässä juoksentelee hämähäkkejä,eikä siinä mitään hyödyllisiä olioita(emäntä on tosin eri mieltä)  :wink:

Siinä kohdalla missä haisi maanhaju,niin on vaatekaappi ja samoin oli edellisellä omistajalla.
Joten harvoin tulee pestyä mopilla sieltä takaa,eli ei ikinä :azn:

Siinä kohdassa seinänaapurilla ei ole mitään vesikalusteita,eikä ole kyllä tullut kysyttyäkään onko huomannut mitään.

Viime kesänä oli taloyhtiöllä tarkoitus kuvata salaojaputket ja uusia vesikatto tästä rivarista mutta taloyhtiön pj:n mukaan homma kaatui ajanpuutteeseen ja tietenkin rahaan.

Tänä kesänä homma on kyllä tehtävä vaikka itse joutuisi hommiin,koska syksyn kovilla sateilla huomasin seinässä ison tumman laikun aina kun tuli paljon vettä= syy vesikatossa reikä ja vesi valui räystään ali seinälle.

Tosin se oli eri kohdalla kuin tämä nykyinen homma.

Pitää ruveta patistelemaan,että hommat hoituu jollakin tasolla,koska pj ihmetteli kun korjasin kesällä taloyhtiön ruohonleikkuria,kun ei kuulemma toiminut ja muutenkin tämmöisiä yleisiä asioita hoidan vaikkei ne minulle kuuluisikaan.

Ajan tällä myös omaa asiaa että vastike pysyy edullisena,ettei tarvitse aina soittaa joku ulkopuolinen tekemään milloin mitäkin hommaa.
Nutech TB2/35cc Tuned+Fluid Putki.Carson 1/4 gokart.

Poissa JiiPee

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Home home
« Vastaus #41 : 12.04.12 - klo: 08.48 »
Tossa taas nähtiin noi ammattimiehet, kun noiden vanhusten ok taloon on putkiremppa tekeillä. Vesimittari on siipirakennuksessa missä on autotalli, sauna, takkahuone sekä tekninen tila ja sieltä maan alta läpivienti toiselle puolelle.
No pojat päätti sitten poraa reiät sokkeliin ja sieltä sitten laatan yläpuolelta ylös. Me kyllä siinä ammattimiehiä "neuvottiin" että noihan jäätyy kovalla pakkasella, mutta jätkät oli sitämieltä että ihan hyvä se on, pistä vaan styroksit ja hiekat päälle.
Ei pistetty ja pyydettin puljun pomo paikalle ja sehän sitten sanoi ei ei pojat ei näin, uusiksi menee.
No nyt pojat tuolla tekee niinkuin alkuun niille sanottiin.
Tossa vaan pisti silmään kun Rizardi mainitsi että ketuttaa kun maallikot neuvoo ammattimiestä..taas kerran olisi tullut sutta ja sedundaa.
Revo ja pari pienempää nelipyörästä