Vertical Hobby

Kirjoittaja Aihe: Krossirata Toivakka  (Luettu 5401 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa emk

 • Uusi jäsen
  • Profiili
Krossirata Toivakka
« : 12.05.15 - klo: 22.13 »
Tardesta,

Toivakkaan on alkamassa pienoisautoilurataprojekti, jossa pääasiallisena tarkoituksena on saada nuorempi väki mukaan autourheilun maailmaan ja luoda näille alueille lisää harrastusmahdollisuuksia. Tarkoituksena on rakentaa 1:10 kokoluokan sähköautoille crossirata, radan sijainti rajaa joka tapauksessa polttomoottoriset pois.

Heti aluksi todetaan, että projekti ollaan siis vakavasti toteuttamassa yhdessä kunnan ja Toivakan Autourheilukerhon voimin, eikä ole ainoastaan kaukaisissa haaveissa. Projekti liittyy isompaan kunnan projektiin, jossa uusitaan koulukeskusta ja ympärillä olevia alueita. Rakennustyöt alkaisivat tämän syksyn aikaan, näillä näkymin valmista kuitenkin vasta ensi kesän puolella.

Lähtökohtana tietotaito-tasosta seuraavaa:

- Seurassa ei yhtään tämän vuosituhannen puolella kilpaa ajaneita
- Viime vuosilta jonkun verran harrastetasoista kokemusta, ja sekin lähinnä Touring-puolelta kun nyt Crossirataa nimenomaan ollaan tekemässä.
- Alue on olemassa, jonkinlainen piirros ja mitat alueesta liitteenä. Alue on nimenomaan radan maksimimitta, tuon päälle on tilaa ajajakorokkeelle ja varikolle. Varikkoalue sijaitsee kuvan ylälaidassa, koroke tarvittaessa myös pitkällä sivulla. Pinta-ala noin 1100m2.

Ja sitten päästään varsinaisiin kysymyksiin, joista nyt ensimmäisenä ja tärkeimpänä nämä:

- Mitkä ovat nyt ne radan mitat jolla päästäisiin:
 a) Hyvään harrastetasoiseen rataan, suuntaus erityisesti aloittelevilla harrastajilla TAI
 b) Rataan, joka täyttäisi jo kilpailun mitat.

- Radan perusta, mitkä ovat nyt ne ainekset jolla päästään parhaaseen lopputulokseen? Lähinnä varmastikin pintamateriaali on tässä tapauksessa kriittinen.

Nämä ovat ensimmäiset kriittiset kysymykset kun piirustuksia tehdään pikaisesti. Lisäksi jos jollain on vankkoja mielipiteitä radan Layoutista, niin ehdotukset otetaan vastaan!

Mieluiten kommentit tähän, jotta saadaan keskustelua aikaiseksi. Asialliset, perustellut kommentit, tarkoituksena on välttää ns. terve edellä puuhun menemistä, tiedostamme sen verran hyvin että emme ole tässä ammattimiehiä  :afro:

EDIT:

Ja ne yhteystiedot jos haluatta muuten olla kontaktissa:

Elmeri Mäki-Kulmala
0403011400
elmeri.maki-kulmala@toivakkaauk.fi
« Viimeksi muokattu: 10.09.16 - klo: 21.12 kirjoittanut emk »

Poissa Loomis

 • Turun Urheiluautoilijat ry
  • Profiili
Crossiradan valmistus l Mielipiteitä, kokemuksia, faktaa
« Vastaus #1 : 13.05.15 - klo: 07.35 »
Moro, vaikuttaa siltä että on hyvät lähtökohdat, hienoa :-) meil turus rata on toteutettu siten että siitä löytyy eri reittejä,  kokeneemmat ajaa pitkää lenkkiä,  aloittelijat voivat oikaista vaikeimpien kohtien ohi.

Poissa einsteinium

 • Uusi jäsen
  • Profiili
Vs: Crossiradan valmistus l Mielipiteitä, kokemuksia, faktaa
« Vastaus #2 : 27.07.16 - klo: 11.53 »
Nyt alkaa olemaan rata jo suunnilleen ajokunnossa. Hyvältä näyttää, vaikka ehkä enemmän olisi hyppyjä kaivannut. Pitää harkita itsekkin tuommoisen 1/10 buggyn hommaamista. Ei ehkä 1/16 Summitti vielä käy.  :cheesy:
- Summit 1/10
- Summit 1/16

Poissa emk

 • Uusi jäsen
  • Profiili
Vs: Crossiradan valmistus l Mielipiteitä, kokemuksia, faktaa
« Vastaus #3 : 10.09.16 - klo: 21.10 »
No niin tänä kesänähän tosiaan tämä projekti saatiin vauhtiin. Tällä hetkellä ollaan siinä pisteessä, että radan pohjatyöt on tehty, kaivot yms. on paikallaan ja ensimmäiseen perusmuotoon on vedetty vähän savipintaa, jotta on päästy näkemään tehdyt virheet. Joita on vielä reilusti :). Ajokatos alkaa olla viimeisillään valmis.

Itse radan suhteen seuraavaksi edessä on hyppyjen raaka muutos, näitä tehtiin siltä kuuluisalta fiilispohjalta ja nyt voidaan todeta että etäisyydet ei ihan osuneet... Mutta tuppaa tulemaan hyvä kun tehdään itse ja kahteen kertaan :D Samoin hyppyjä varmasti lisäänty muutosten myötä, mutta yritämme pitää kuitenkin tätä ainakin tässä vaiheessa enemmän ajettavana ratana kuin hypyltä toiselle loikkimisena.

Samoin ajokatoksesta äärioikealla oleva mutka menee liian pitkälle ja sitä tullaan siirtämään jonkin verran "radalle päin" näkyvyyden takaamiseksi, lisäksi pintaa tehdessä on rata kaventunut muutamilta kohdilta hieman ja tämä korjataan.

Sähköt radalla jo on, hetken päästä nousee alueen ympärille myöskin aita lähinnä mopopoikien harmiksi. Rata-alue on kuitenkin aina auki ja kaikkein vapaassa käytössä ja näin tulee aina olemaankin, jos siis joku Jyvässeudun krossaaja liikkuu alueella niin käykää ihmeessä katsomassa ja/tai ajamassa (pinta ei täydellinen mutta täysin ajokunnossa) ja kommentoikaa, meille tämä on yhtä virheiden kautta oppimista kun kokemusta on kaikilla lähinnä 1:1 autoista. Krossiautojahan on alueelle alkanut jo ilmaantua joten selkeästi hommalle tilausta on.

Pituutta radalla 220m keskiviivaa pitkin ja leveyttä lähtösuoralla 4m, muuten 3-3,5m.
Osoite radalle: Palosentie 7, Toivakka.

Kuvia tältä päivältä: https://goo.gl/photos/3LGSc8JzqN7Vc1zV7
« Viimeksi muokattu: 10.09.16 - klo: 21.15 kirjoittanut emk »

Poissa Mönkkiinen

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Krossirata Toivakka
« Vastaus #4 : 27.04.18 - klo: 17.25 »
0nkohan rata ajokuntoinen nykyään?
hiljaista ollu ainakin viestiketjussa.

Poissa bully

 • PRCA
  • Profiili
Krossirata Toivakka
« Vastaus #5 : 28.04.18 - klo: 11.01 »
Luulisi olevan ainakin jossain määrin aktiivinen paikka koska SC Summer Cup avaus on siellä 19.5.

Poissa Mönkkiinen

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Krossirata Toivakka
« Vastaus #6 : 28.04.18 - klo: 11.09 »
hienoa.kiitos tiedosta.

Poissa emk

 • Uusi jäsen
  • Profiili
Vs: Krossirata Toivakka
« Vastaus #7 : 07.05.18 - klo: 20.39 »
Hei,

Rata-aluetta on viime kesä vielä rakennettu ja viimeistelytyöt ovat edelleen menossa, tämä osasyynä hiljaiseloon täällä foorumin puolella. Tällä hetkellä radalta on vasta viimeiset lumenrippeet sulaneet ja talkoilemme kovasti saadaksemme radan lähipäivinä ajokuntoon. Pahoittelemme tiedottamisen puutetta ja yritämme parantaa tapamme tämän kesän osalta :)

Poissa emk

 • Uusi jäsen
  • Profiili
Vs: Krossirata Toivakka
« Vastaus #8 : 08.05.18 - klo: 20.36 »
Rata on tänään (08.05) todettu kuivaksi ja on sitä myöten ajokunnossa, mutta talven jäljeltä vedensyömää on pinnassa vielä runsaasti.

Radan pintaan ja alueen viimeistelyyn pidetään talkoot Lauantaina 12.05, joten radalla ajo ei tällöin ole mahdollista. Mahdollisesti myös sunnuntaina 13.05 ajamiselle aiheutuu ainakin pientä haittaa vielä.

Muutoin rata on käytettävissä, mutta huomioikaa kunto ennen tulevan viikonlopun talkoita. Kun rata saadaan viimeisteltyä, laitamme tarkemman infon radan käytöstä aloitusviestiin, radalla ei erillistä ratamaksua ja ajo ainoastaan sähköautoilla.

Poissa emk

 • Uusi jäsen
  • Profiili
Vs: Krossirata Toivakka
« Vastaus #9 : 12.05.18 - klo: 14.19 »
Radalla on tänään talkoiltu ja rata on nyt ajettavassa kunnossa, eli tästä eteenpäin rata on käytössä vapaasti. Alkuviikosta takasuoran hypyille laitetaan vielä matot ja alustavasti keskiviikkona suoritetaan pölynsidontaa, tällä hetkellä rata pölisee rankasti. Mutta puhdasta uraakin jo löytyy, eli ajamaan hyvin pääsee.

Talkoiden päätteeksi radalla ajettiin, alla pari videota tältä päivältä.

Video korokkeelta
Video alhaalta

Poissa Mönkkiinen

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Krossirata Toivakka
« Vastaus #10 : 08.05.19 - klo: 08.51 »
kevättä.joko on teillä toivakassa ulkokausi alkanut?
onko rata ajokunnossa?
« Viimeksi muokattu: 09.05.19 - klo: 08.12 kirjoittanut Mönkkiinen »