Future-RC

Kirjoittaja Aihe: Riihimäen UA:n pienoisautokerho  (Luettu 100144 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa srela

 • Jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #210 : 11.04.17 - klo: 00.26 »
Srela ja Atte ovat sunnuntaina kerhossa mukana.

Kiitokset tosi mukavasta lauantain kerhokisapäivästä, meni toki kiireelliseksi koko päivä kun auttoi vähän toimitsemisessa (Kiitos Erno), koitti samalla toimia kahden auton mekaanikkona ja välillä joutui myös yllättäen kuuluttamaankin tuntemattomia osa-alueita tästä hienosta RC-autoharrasteestamme... Kiitos!  :azn:
Todella hauskaa oli ja tälläistä kerhotoimintajuttua kannattaa meidän jatkossakin toteuttaa...  :azn:

Tapahtumaan liittyvät sponsorointiyritykset olivat vahvasti mainittuina ja kuulosteltavina läpi tapahtuman, hienoa oli lopussa tavarapalkintopöytien kuhina ja lahjoittajat olivat vahvasti mukana. Junnuille tosi iso juttu.


t. srela
« Viimeksi muokattu: 11.04.17 - klo: 00.43 kirjoittanut srela »
Kalusto: Team Xray T4. Taso: Aloittelija...(taas kerran)  https://Riihimaenpaklubi.wordpress.com

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #211 : 11.04.17 - klo: 20.05 »
Hienoa  :azn: Vielä tarvittaisiin lisää ilmoittautumisia viikonlopun ajopäivälle, jotta saadaan rata tehtyä ja purettua. Eli laitahan viestiä tulemaan, jos olet halukas Pääsiäisenä ajelemaan.

Samalla informoitakoon, että salivuoro ensi kaudelle on varmistunut ja pysyy samana kuin kuluvana kautenakin  :azn: Kiitokset Karille asian hoitamisesta!

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #212 : 12.04.17 - klo: 20.23 »
Kiinnostaako ajot Pääsiäisenä? Pääsiäisenä on monta päivää ja nyt olisi yhdelle päivälle mukavaa puuhaa, ettei pääse tylsyys iskemään :grin:

Huomiseen asti aikaa laittaa viestiä tulemaan tännepäin, jos ajelut maistuu :azn:

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #213 : 15.04.17 - klo: 11.39 »
Sunnuntaina 16.4. EI ole kerhoa.

Kerho seuraavan kerran 23.4.

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #214 : 21.04.17 - klo: 20.02 »
Sunnuntaina 23.4.2017 klo 9:50 - 16:00 ajellaan jälleen Harjunrinteen koululla Riihimäellä RC-autoilla - ja tällä kertaa uudella profiililla, joka tehtiin Ratamestari-kerhokisoihin  :azn:

Tervetuloa ajamaan ja tutustumaan! Kulku on kerhokisoista poiketen kaupungintalon puoleisesta kulmasta.

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #215 : 23.04.17 - klo: 18.14 »
Sisäkausi on saatu RiiUA:n pienoisautokerhon osalta tämän kauden osalta päätökseen.

Kiitokset kaikille kanssaharrastajille ja vapaaehtoisille talkoolaisille kuluneesta kaudesta ja kisajärjestelyistä!

RiiUA:n pienoisautokerhon sisäkausi jatkuu kesälomien jälkeen syyskuun alussa Harjunrinteen koululla Riihimäellä sunnuntaina 3.9.2017 klo 9:50 - 16:00. Merkkaa ajankohta kalenteriin jo nyt, jotta pääset heti kesän jälkeen starttaamaan sisäkauden. Tervetuloa niin uudet kuin kokeneemmatkin RC-autoilijat mukaan.

Nyt siis siirrytään ulkoradoille ajelemaan. Tänään oli kerholla juttua siitä, jos on useampia, jotka haluaa lähteä treenailemaan ulkoradoille yhdessä, niin voisi vaikka laittaa mulle tietoa, niin voidaan sitten ao. porukan kanssa sopia vaikka sähköpostilla milloin voitaisiin mennä yhdessä treenailemaan ulos asfalttiradalle.

Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille!

Pepe & Kari

Poissa srela

 • Jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #216 : 29.04.17 - klo: 00.48 »
Moi!
Onko kokemusta jos sisäratakautta Riihimäellä jatkettaisiin kevätkaudella toukokuun loppuun? Kesätauko paikallisella sisäratatoiminnalla on nyt 4kk joka tuntuu melko pitkältä ajalta joten tällainen tuli mieleen vuotta 2018 ajatellen...  :wink:

Hauskat Vaput kaikille!  :evil:

t. srela
Kalusto: Team Xray T4. Taso: Aloittelija...(taas kerran)  https://Riihimaenpaklubi.wordpress.com

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #217 : 29.04.17 - klo: 23.55 »
Yleensä on ajettu keväisin niin pitkään, kun vaan on ollut tulijoita varmasti riittävä määrä radan tekoon ja purkuun eli vaikka toukokuun loppuun (tosin, harvemmin on sinne asti riittänyt niitä varmoja tulijoita aikaisempina vuosina). Auringon paisteen lisääntyessä keväisin alkaa vaan varmojen kävijöiden määrä aina hiipua. Viime kerralla kävijöistä ei enää löytynyt riittävää määrää varmoja tulijoita, joten päätettiin yhdessä tuumin laittaa sisäkausi pakettiin ja siirtyä ulkoradoille. Mutta siis estettä tuolle ei ole ja nyt on tosi ilahduttavasti tullut lisää aktiviisia harrastajia, joten ensi keväänä voisi sisäkausi jatkuakin hyvin pidemmälle - tarvitaan vaan riittävä määrä osallistujia.

Jos ulkona asfalttiradalla ajaminen porukassa kiinnostaa, niin voidaan halukkaiden kanssa kommunikoida ja sopia tarkemmin sähköpostitse. Mulle päin voi ilmaista kiinnostustaan ulkona yhdessä ajeluihin, niin laittelen kaikille halukkaille sitten viestiä.

Hyvää Wappua kaikille!

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #218 : 01.08.17 - klo: 22.22 »
Aurinkoinen tervehdys kaikille!

Vielä on kesää ja ulkokautta jäljellä, mutta pikkuhiljaa kannattaa alkaa jo laitella kalustoa sisäkautta silmällä pitäen kuntoon :wink:

RiiUA:n pienoisautokerhon sisäkausi alkaa heti syyskuun alussa Harjunrinteen koululla Riihimäellä sunnuntaina 3.9.2017 klo 9:50 - 16:00. Merkkaa ajankohta kalenteriin jo nyt, jotta pääset heti kesän jälkeen starttaamaan sisäkauden!

Kerholla ajaminen on ilmaista. Kerholla on myös maksutta käytössä kerhoauto mikäli omaa autoa ei vielä ole ja haluaa tulla kokeilemaan ajamista tai ajella kerhoautolla.

Kerhopäivisin pidetään myös suositut Aloittelijoiden vartit, joissa käydään kootusti ajamiseen ja harrastamiseen, auton säätämiseen, huoltamiseen, harjoitteluun, kisailuun jne. liittyviä asioita ajamisen lomassa, jotta harrastuksessa pääsee hyvin liikkeelle.

Tervetuloa niin uudet kuin kokeneemmatkin ratin kääntäjät Riksuun ajelemaan!

Poissa srela

 • Jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #219 : 09.08.17 - klo: 01.34 »
Srela ja Atte mukana heti kun kausi alkaa... Kesä mennyt lennätellessä koptereita....   :grin:  (niin siis minä lennätin, toinen pelasi WiiU:ta...)

Tulkaa kaikki viime kauden ajajat tai kokeilijat mukaan sitten sunnuntaisin 3.9. alkaen. Helppo tutustua lajiin kerhoautollakin eli kokeileminen on ilmaista ja vinkkejä saatavilla.

Omalta osaltani kokemuksen jakona: Viime kevätkaudelta kun huonon taitoni yritin vauhdilla korvata, niin suosiolla ajan itse nyt taas 75% aloittelijateholla kauden alussa jotta kalusto pysyisi kunnossa.....   :embarrassed:

Mukavassa porukassa on helppo aloittaa ja harjoitella, aivan upeaa ja hienoa että Riihimäen SRK ja RIIUA tätä harrastusta tukee.

Jokaisella tunnilla sunnuntaipäivän aikana on mahdollisuus ajaa aloittelijana, kokeneena, erikoisemmilla autoilla jne aina 10 minuutin vuoroissa. Autojen akut kun kestävät sen 5-10 minuuttia niin tuo on järkevä sykli että akut ehtii lataamaan ennen seuraavan tunnin vuoroa.  :azn:

Pepess kertoo lisää mutta voi vain kiitollisena todeta että harrastemahdollisuus on Riihimäelle rakennettu todella hienosti vuosien varrella - kiitos Teille jotka järjestätte tämän.

srela
 :azn:
Kalusto: Team Xray T4. Taso: Aloittelija...(taas kerran)  https://Riihimaenpaklubi.wordpress.com

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #220 : 09.08.17 - klo: 08.53 »
Kiitokset näistä sanoista ja hienoa, että olette tykänneet ja heti mukana :azn: Tervetuloa muutkin!

Ajovuorot ovat tosiaan jaettu vauhdin, ei kaluston mukaan. Pääasiassa meillä on 10 minuutin vuorot 40 minuutin syklillä. Nykyakuilla ajaa helposti 10 minuuttia ja aloittelijoilla yhdellä akulla voi ajaa useamman vuoron. Jos porukkaa on todella paljon, niin meillä on varalla myös ajovuorolista, jossa ajovuoroja hieman tiivistetään ja samalla lisätään yksi ajovuoro. Käytettävä ajovuorolista katsotaan aina kerhopäivän aluksi osallistujien mukaan. Tähän asti on pärjätty hyvin noilla 10 minuutin ajovuoroilla vaikka porukkaa on ollut paljonkin. Mutta jos ruuhkaa meinaa pukata, niin sitten otetaan tuo ns. ruuhka-ajovuorolista käyttöön, jotta kaikki saavat ajella suunnilleen saman vauhtisten kavereiden kanssa.

Muutamia juttuja näin syksyn alkuun mitä tässä mielessä on ollut, kun kausi saadaan käyntiin:
- Ratamestari-kerhokisojen / -kerhokisasarjan järjestäminen. Näihin liittyen voidaan käydä ajatuksia läpi kerholla. Tarkoituksenahan meillä on pitää syksyllä ja keväällä osakilpailut ja varsinkin syksyn kisojen valmistelu pitää aloittaa heti, jotta saadaan kisakutsut julkaistua ja ihmisten tietoon mahdollisimman nopeasti.
- Kerhovaatetusta. Nyt kun kerholla on taas aloittanut paljon uutta porukkaa ja osa on toki kasvanutkin isommaksi - enkä puhu itsestäni vaikka emännän mielestä vaaka saattaa olla hänen mielestään samaa mieltä - omasta mielestä siinä on ehkä jotain vikaa, vaikkakin aika moinen vekotinhan se on - ei taida löytyä kerholta yhtä nopeasti nollasta sataan kiihtyvää laitetta :grin: No mutta, siis jos kiinnostusta on riittävästi, niin esim. paitaa, lippistä, pipoa, fleeceä, collegea jne. voitaisiin hommailla kaikille kiinnostuneille. Kiinnostuneita pitää vaan olla riittävästi, jotta niitä on järkevää tilata. Näitähän voi tilailla kuskin lisäksi toki myös mekaanikolle, tukijoukoille, mummille, kummille, kummin kaimalle, tutuille ja ties vaikka kelle  :wink: Ja tietenkin varalle jne. Ja nämähän sitten tilattaisiin kaikille halukkaille täysin omakustannehintaan eli seura/kerho ei ota niistä välistä mitään.

Jos halukkuutta löytyy tarpeeksi, niin voin selvitellä asiaa tarkemmin.

Ja toki muita ajatuksia, kysymyksiä, toiveita ja ideoita voi aina heittää ihan vapaasti.
« Viimeksi muokattu: 09.08.17 - klo: 22.06 kirjoittanut Pepess »

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #221 : 09.08.17 - klo: 14.35 »
Kerhokisojen suunnittelua aletaan edistämään jo nyt ja ensimmäisellä kerhokerralla eli 3.9. käydään sitten asiaa tarkemmin läpi ja katsotaan ajankohtia ja muita ajatuksia, palautteita ja ideoita niihin liittyen. Täältä hieman ennakkoinfoa Ratamestari 2018 -kerhokisasarjasta - ja huom! alustava ennakkoilmoittautuminen on käynnissä - kaikki rohkeasti mukaan!:

http://rc10.fi/index.php?topic=101633.0
« Viimeksi muokattu: 09.08.17 - klo: 21.18 kirjoittanut Pepess »

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #222 : 19.08.17 - klo: 00.20 »
Laitanpa tännekin vastauksia tulleisiin kysymyksiin, jos jollain muullakin on samoja mietteissä.

Kerho alkaa kerhopäivisin klo 9:50.
Eli ovet avataan kerhopäivisin tasan klo 9:50, jonka jälkeen viedään tavarat sisälle ja tehdään porukalla rata hetimmiten. Ja kun porukalla tehdään, niin se on aika nopea homma. Ensimmäinen ajovuoro alkaa jo klo 10:15.

Kerho päättyy kerhopäivisin klo 16:00.
Eli sali pitää olla tyhjä klo 16 mennessä ennen seuraavia tulijoita. Rata puretaan viimeisen ajovuoron jälkeen porukalla noin klo 15:35 alkaen.

Ja muistetaan, että kaikki kerholla kävijät osallistuvat niin radan tekemiseen kuin sen purkamiseen yhdessä tuumin, niin saadaan hommat sujuvasti hoitumaan.


Ajanotto
Kerholla on pääsääntöisesti ajanotto kerhopäivisin. Ajanottolaitteisto on Mylaps:n (ent. AMB) RC4 dekooderi, joten vain MyLaps:n/AMB:n valmistamat ponderit toimivat. MRT / tms. klooniponderit eivät toimi valitettavasti.


Sijainti
Harjunrinteen koulu
Kalevankatu 3
11100 Riihimäki

Karttalinkki: https://www.google.fi/maps/place/Kalevankatu+3,+11100+Riihim%C3%A4ki/@60.7390048,24.7660134,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x468e128d73efc837:0x893ab8c651f6b38b

Katunäkymä: https://www.google.fi/maps/@60.7389458,24.7688213,3a,65.3y,301.87h,76.92t/data=!3m6!1e1!3m4!1syqnYYIueQvmFSbhkucRQ2w!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Koulu on kuvassa näkyvä keltainen rakennus ja sali edessä näkyvä matalampi osa. Oikealla puolella näkyvä sininen rakennus on kaupungintalo. Kulku saliin on kaupungintalon puoleisesta kulmasta (eri paikasta kuin Ratamestari-kerhokisoissa).

Varikkotilat ovat alakerrassa, ovesta suoraan portaat alas ja oikealle. Rata puolestaan on yläkerrassa. Omat pöydät (ja tuolit) sekä jatkojohdot mukaan. Lipo-pussien käyttö Lipo-akkujen latauksen yhteydessä on pakollista.


Muutokset, ajankohtaiset asiat jne.
Kerhoon liittyvistä ajankohtaisista asioista tiedotetaan rc10.fi foorumilla tässä keskustelusäikeessä, jota kannattaa käydä säännöllisesti lukemassa  :azn:

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #223 : 30.08.17 - klo: 13.35 »
Sisäkausi Riihimäellä Harjunrinteen koululla starttaa jo tulevana sunnuntaina eli 3.9. klo 9:50. Tervetuloa!

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #224 : 02.09.17 - klo: 11.24 »
Huomenna kerho 9:50-16:00. Tervetuloa!

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #225 : 03.09.17 - klo: 21.19 »
Kausi avattu ja todella mukavasti oli porukkaa  :azn:

Kerhovaatetus
Nyt on mahdollisuus hankkia jälleen kerhovaatetusta (t-paitaa, lippistä, pipoa, fleeceä, hupparia) omakustannehintaan, jos kiinnostuneita tulee tarpeeksi. Tarkemmat tiedot saa kerholta. Pidän mukanani edellisestä tilauksesta tilattuja paitoja, niin voi kerholla kokeilla (löytyy useata kokoa), sekä lippis ja pipo on nähtävillä. Fleecestä ja hupparista mulla on mittatiedot halukkaille, mutta malleja ei ole. Minimitilausmäärä painettavista tuotteista (esim. t-paidat on 20kpl:tta ja samoin brodeerattavista tuotteista 20kpl (esim. pipot, lippikset). Ja seuran historiassa tämä taitaa olla toinen kerta, kun näitä on mahdollisuus tilata. Paidat on Jonan suunnittelemat ja samat kuin mitä on aiemmin tilattu kuten myös lippikset ja pipot (http://rc10.fi/index.php?topic=91191.msg789744#msg789744). Näistä ei ole mahdollisuutta saada eri väriä johtuen minimitilausmääristä.


Kerhokisat
Kerhokisat tullaan pitämään lokakuussa Harjunrinteen koululla. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan lähiaikoina. Lisäksi tehtiin hienoista muutosta Stanu-luokan osallistumisiin. Lisäksi suosittelen viime kerhokisoissa Rookie-luokassa hyvin ajaneita ja osaavia kuskeja ajamaan tällä kaudella Stanu-luokkaa - Rookie-luokan tarkoitus on olla aloitteleville kuskeille ja sitten kun ajotaidot alkaa olemaan hyvällä mallilla, niin kuin ne oli viime kisojen Rookie-luokan usealla kärkikuskilla, on aika siirtyä eteenpäin.

Lisätiedot täällä: http://rc10.fi/index.php?topic=101633.msg815822#msg815822


FTT-kisat tulevalla kaudella
Suosittelen myös lämpimästi kaikki kiinnostuneita lähtemään FTT-kisoihin ensi kaudella. Kerhokisoissa ajoi niin Rookie kuin Stanu-luokassa FTT-kisoja ajaneita kuskeja eli ei kannata liikoja jännittää. FTT-kisat eivät juurikaan eroa meidän kerhokisoista, joissa ollaan opeteltu kisaamisen ja sääntöjen perusasiat. Erona ehkä se, että renkaisiin ja auton runkoon liimataan tarrat ja ne merkkautetaan katsastuksessa ja renkaat pitää ostaa kisoista (mutta niillä voi ajaa useammat kisat tai treenata). Ja radat on hieman isompia. Ja toki kisamaksut on hivenen kalliimmat kuin meillä kerhokisoissa. TSS-10 luokassa ajetaan sekä nuorten mestaruudesta (alle 18v) sekä yleisen sarjan mestaruudesta (kaikki kuljettajat).

FTT-kisoja varten tulee kuulua seuraan, jotta voi hankkia lisenssin. Kisasarja koostuu todennäköisesti 4:stä sisäkisasta ja 2-3:sta ulkokisasta. Palataan tähän tarkemmin, kun saadaan lisää tietoa. Kaikille halukkaille käyn läpi perusjutut mitä pitää hoitaa kuntoon (siis lähinnä seuran jäsenyys, lisenssin hankinta ja kisoihin ilmoittautuminen).

Lisäksi päätettiin tänään, että kaikilla FTT-kisoihin lähtevillä on mahdollisuus lainata RiiUA:n transponderia, mikäli omaa ei ole vielä hankkinut.


Seuraava kerho
Seuraava kerho on viikon päästä 10.9.2017 klo 9:50 - 16:00. Tervetuloa ajelemaan ja kokeilemaan RC-autoilua Riihimäelle!
« Viimeksi muokattu: 03.09.17 - klo: 21.23 kirjoittanut Pepess »

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #226 : 05.09.17 - klo: 19.14 »
Kerhokisat

Kerhokisat pidetään sunnuntaina 22.10.2017 Harjunrinteen koululla. Ajankohta on alustava ja vahvistetaan, kun kaupungilta saadaan virallinen vahvistus.

Kilpailukutsu kerhokisoihin löytyy täältä: http://rc10.fi/index.php?topic=101945.0

Ratatalkoot pidetään edellisenä päivänä eli lauantaina 21.10.2017. Merkatkaa kalenteriinne jo varaus niin ratatalkoita kuin kisoja varten. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan, kun saadaan vahvistus kaupungilta. Ja nämähän koskee kaikkia Harjunrinteen koululla kävijöitä!

Ja vapaaehtoisia tarvitaan jälleen mukaan kerhokisajärjestelyihin niin kisapäiväksi kuin valmisteluihinkin, mm. buffettiin, katsastukseen, lähdön järjestelijäksi/ratamestariksi yms. Ensimmäiset ovatkin jo hienosti ilmoittautuneet :azn: Mulle voi ilmoitella halukkuudesta osallistua järjestelyihin.

Tehdään yhdessä mukava kerhokisatapahtuma kaikille!

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #227 : 08.09.17 - klo: 16.21 »
Kerhokisojen ajankohta on vahvistettu kaupungin toimesta eli ne ovat sunnuntaina 22.10.2017 klo 7:00 - 19:00.

Ratatalkoot ovat lauantaina 21.10.2017 klo 16-19.


Sunnuntaina ajellaan seuraavan kerran kerholla ja voidaan turista kerhokisajärjestelyistä lisää. Vapaaehtoisia tarvitaan kisajärjestelyihin  :azn:

Ensi kerralla ei pidetä erillistä Aloittelijoiden varttia, mutta toki neuvotaan ja opastetaan päivän aikana, jos on jotain mielessä.

Sen sijaan voisimme pitää Kisailijoiden vartin sunnuntaina 17.9. kaikkien FTT-kisoihin halukkaiden tai sitä pohtivien kanssa.

Kerhovaatetuksesta otan sovitusmallit mukaan, niin halukkaat voivat niitä sovitella sunnuntaina ja tilailla omakustannehintaan.

Tervetuloa ajamaan ja treenailemaan Riihimäelle sekä tutustumaan ja kokeilemaan RC-autoilua!
« Viimeksi muokattu: 08.09.17 - klo: 16.26 kirjoittanut Pepess »

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #228 : 10.09.17 - klo: 18.08 »
Mukava ja toiminnantäyteinen kerhopäivä takana, kun haettiin säätöjä ja tuntumaa rataan. Useampi uusi tuttavuus oli tänään myöskin tutustumassa RC-harrastukseen ja kerhon toimintaan sekä kokeilemassa RC-autolla ajamista. Ja myös "uusia" kuskeja ajamassa Riksun radalla :wink: Hienoa ja tervetuloa uudelleen!

Kerhokisajärjestelyt kaipaavat vapaaehtoisia kisajärjestelyihin kisojen valmisteluun sekä kisapäivälle. Joten räpylää reippaasti pystyyn ja ilmoittautumaan mukaan :grin:

Kerhovaatetuksesta muistuttelen myöskin eli tässä vielä hetken aikaa keräillään halukkaita paitojen, lippisten ja pipojen tilaajia, jotta saadaan tarvittava minimitilausmäärä täyteen. Paidoista löytyy sovituspaidat ja lippis ja pipo on myöskin nähtävillä. Ne ovat olleet erittäin laadukkaita ja hyviä, joten lämpimästi niitä suosittelen kaikille kerholla kävijöille, kavereille, tutuille, tukijoukoille, mummille, vaarille, kummille, kaimalle jne. ja tietenkin varalle. Ja näitä ei mistään muualta saa, eikä seuraavasta tilauskerrasta ole tietoa, joten nyt niitä kannattaa ottaa. Taitaa olla seuran historiassa toinen kerta, kun näitä on mahdollisuus tilailla.

Yhdelle avaimenhaltijalle olisi paikka taasen auki eli jos käyt aktiviisesti kerholla ajelemassa, niin yksi avain olisi jaossa, jolla varmistetaan se, että jonkun avaimen haltijan estyessä löytyisi aina joku toinen, joka huolehtii ovet auki ja kiinni, jottei jää kerhopäivä sen takia välistä. Ensi sunnuntaina voitaisiin tähänkin hommaan joku valjastaa :grin: Saa toki ilmoittautua jo etukäteenkin mulle tai Karille.

Ajot jatkuu ensi sunnuntaina tuttuun tapaan 9:50-16:00 ja silloin katsellaan sitten hieman asioita tulevaa FTT-kautta silmällä pitäen kaikkien kiinnostuneiden kanssa Kisailijoiden vartissa. Jos kiinnostusta löytyy, niin voidaan ottaa aina kerhopäivisin muutama kisalähtö treenimielessä - tästäkin voidaan jutella viikon päästä.

Otan mielelläni vastaan ideoita, kysymyksiä, aiheita jne. liittyen Aloittelijoiden varttiin tai Kisailijoiden varttiin. Kisailijoiden vartin ideana on hieman opastaa pidemmälle niitä, jotka lähtevät ajamaan virallisia kisoja. Eli jos on mielessä joku juttu mikä kiinnostaa tai mitä haluaisi käydä läpi, niin ei muuta kuin yhteyttä meikäläiseen.


Tervetuloa niin uudet kuin kokeneemmatkin RC-autoilijat mukaan ajamaan ja kokeilemaan RC-autolla ajamista Riihimäelle!

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #229 : 11.09.17 - klo: 11.57 »
Ilokseni voin ilmoittaa, että olemme saaneet muutamia yhteistyökuvioita aikaan RiiUA:n RC-kerholaisille:

- Yhteistyö Fullspeed ry:n kanssa tulevan Tikkurilan kiinteän radan osalta.
- Uudet kerhoalennukset EuroRC:n verkkokauppaan.

Ja toki meillä on muidenkin tahojen kanssa ennestään yhteistyötä, joista mainittakoon RCM ja HobbyFactory.

Lisätietoja näistä saa minulta kerholta kaikki kiinnostuneet RiiUA:n pienoisautokerholaiset.

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #230 : 17.09.17 - klo: 19.12 »
Mukavasti oli porukkaa kerholla ja uusia tuttavuuksia myös - tervetuloa mukaan!

Kisailijoiden vartissa puhuttiin kisaamisen aloittamiseen liittyvistä asioista, joista ensimmäiset askeleet ovat
- Seuran jäseneksi liittyminen. RiiUA:n jäsenyys on kalenterivuosikohtainen ja se tarvitaan, jotta voi ostaa lisenssin ja osallistua FTT-kisoihin. Lisätiedot seuraan liittymisestä löytyvät täältä: https://www.riiua.net/miten-jaseneksi
- Lisenssin hankkiminen. Lisenssi on myös kalenterivuosikohtainen. Tänä vuonna on kaksi sisäkisaa ja loput kisat ovat ensi vuoden puolella. Yhteensä FTT-sarja käsittää kaudella 2017-2018 4 sisäkisaa ja 3 ulkokisaa. Jos ajaa esim. tulevat Lahden FTT-kisat (kilpailukutsu löytyy täältä: http://rc10.fi/index.php?topic=102005.0), niin voi ostaa vain Lahden kisoihin kisakohtaisen tutustumislisenssin eli kertalisenssin, joka on halvempi kuin koko vuoden lisenssi. Koko vuoden lisenssin voi ostaa AKK:n KITI-palvelusta: https://akk.autourheilu.fi/Login.aspx?ReturnUrl=%2fdefault.aspx ja kertalisenssin kisapaikalta.
- Kisoihin ilmoittautuminen. Kun liityt RiiUA:n jäseneksi, saat sportti-ID:n ja salasanan AKK:n KITI-palveluun, jota kautta hoituvat myös kilpailuihin ilmoittautumiset.
- FTT-ohjeisto ja pienoisautoilun säännöt löytyvät täältä:
http://rc10.fi/index.php?topic=102027.0
http://www.autourheilu.fi/site/assets/files/1930/30048890_akk_10_pienoisautot_low-2.pdf

Kerhokisoissa on opeteltu kisaamisen perusasiat ja säännöt ja eipä ne FTT-kisoissa juurikaan eroa siitä mitä meidän kerhokisoissa on opeteltu ja toimittu, joten siinäkin mielessä on helppo lähteä mukaan FTT-sarjaan. Toki kannattaa ohjeistot ja säännöt lukaista läpi. Kaikki rohkeasti mukaan tulevalle kaudelle FTT-sarjaan!

Lahden eka FTT-osakilpailu on jo 4.-5.11., joten kannattaa hoitaa seuran jäsenyys ja lisenssiasiat hyvissä ajoin kuntoon! Lahdessa järjestetään myös harjoittelu-/kerhokisa, jonne ehdottomasti kannattaa lähteä mukaan - kisakutsu kerhokisoihin löytyy täältä: http://rc10.fi/index.php?topic=102006.0

Ratamestari 2018 -kerhokisojen 1. osakilpailuun on myöskin avattu ilmoittautuminen, joten kipin kapin ilmoittautumaan - kaikki mukaan kisailemaan leppoisan mukavassa kerhokisahengessä  :azn: Lisätiedot löytyvät kisakutsusta täältä: http://rc10.fi/index.php?topic=101945.0
« Viimeksi muokattu: 17.09.17 - klo: 23.49 kirjoittanut Pepess »

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #231 : 20.09.17 - klo: 20.29 »
Jos on kiinnostusta lähteä ajamaan stanua eli TSS-10 luokkaa, mutta ei vielä ole hankkinut kisalaillisia sähköjä eli moottoria ja nopeudensäädintä, niin kisalaillisia moottori+nopeudensäädin komboja olisi edullisesti tarjolla kiinnostuneille. Yhteyttä voi ottaa YV:llä, kerholla tai muulla tavoin.

TSS-10 luokkahan on todella loistava paikka aloittaa FTT-sarjassa kilpailu. Siellä ajaa aina nuorista junioreista aikuisiin saakka, aloittelijoista kokeneempiin kuskeihin. Alle 18-vuotiaille lasketaan yleisen sarjan lisäksi erikseen Nuorten mestaruuspisteet. TSS-10 luokka on erittäin opettavainen ja mukava luokka, jossa kisataan tasaväkisellä kalustolla (moottori ja nopeudensäädin ovat vakioidut). Mukaan vaan rohkeasti!

Kerho tulevana sunnuntaina 24.9.2017 klo 9:50 - 16:00. Tervetuloa!
« Viimeksi muokattu: 21.09.17 - klo: 18.25 kirjoittanut Pepess »

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #232 : 24.09.17 - klo: 17.25 »
Mukavasti oli tänään porukkaa ja tutustujia RC-autoiluun :azn:

Muistakaas käydä ilmoittautumassa kerhokisoihin: http://rc10.fi/index.php?topic=101945.0

Pari juttua taas muistin virkistykseksi:
- Pitoaineet tulee kuivata renkaista varikolla, ennen radalle menoa. Näin ollen auto toimii heti ekasta kierroksesta alkaen paljon paremmin, eikä lattiaan tule jälkiä.
- Muistetaan käydä laittamassa pehmusteet, mollat jne. paikalleen, jos oman ajon aikana on tullut niihin osuttua niin, että ovat siirtyneet - tänään homma toimi hyvin  :azn:
- Ulko-ovi tulee pitää kiinni ja se saa olla auki vain muutaman minuutin kerrallaan. Tämä tulee huomioida mm. kannettaessa tavaroita sisään ja ulos. Eli ovi tulee laittaa välillä kiinni. Samoin, jos käy haukkaamassa happea, niin muistetaan laittaa ovi kiinni (oven väliin ei saa laittaa mitään) ja sitten soittelee ovikelloa / koputtelee, niin joku tulee avamaan oven. Jos ovea pitää liian kauan auki, siitä aiheutuu hälytys ja sen seurauksena lasku.

RC-kerho on Riksussa seuraavan kerran viikon päästä sunnuntaina 1.10.2017 klo 9:50 - 16:00. Tervetuloa!

Poissa srela

 • Jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #233 : 24.09.17 - klo: 20.42 »
Kiitoksia kerhon väelle että perjantaina rikki menneestä nilkastani huolimatta saimme ystävällistä kantoapua ja siten Srelan ja Aten kaluston koululle tänään parin tunnin ajeluihin (juuri pidempään ei jalka olisi nyt kestänytkään).

Kiitti!  :azn:

Niin ja kiitos myös ajanottolaitteiston virittelystä käyttöön.


t. srela
Kalusto: Team Xray T4. Taso: Aloittelija...(taas kerran)  https://Riihimaenpaklubi.wordpress.com

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #234 : 01.10.17 - klo: 17.09 »
Kylläpäs meni päivä taas liian nopeaan... mutta niin kyllä meni autotkin  :grin:

Kerhokisat sunnuntaina 22.10.
Muistakaas käydä ilmoittautumassa kerhokisoihin: http://rc10.fi/index.php?topic=101945.0

Kerho jatkuu viikon päästä sunnuntaina 8.10.2017 klo 9:50 - 16:00. Tervetuloa niin uudet kuin kokeneemmatkin kuskit ajelemaan Riihimäelle!


Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #235 : 06.10.17 - klo: 19.47 »
Tulevana sunnuntaina 8.10. olisi jälleen luvassa leppoisan mukava kerhopäivä pienoisautoilun merkeissä. Muistakaas huikkailla tutuille, kavereille jne. kerhosta. Tervetuloa kaikille!

Ratamestari 2018 -kerhokisasarjan 1. osakilpailu lähenee - enää reilu pari viikkoa :grin: Vapaaehtoisille olisi tarvetta kisapäivän (22.10.) ennakoiviin järjestelyihin (mm. buffa, mahdollisesti tekniikka Karin kanssa sopien) sekä kisapäivälle (ajanotto, lähdön järjestelijä/ratamestari, buffa). Näitä voidaan hoitaa myös vuorotellen, niin pääsee ajamaan itse kisaa myös! Kaikki mukaan kokeilemaan kisailua: http://rc10.fi/index.php?topic=101945.0


FTT-kisoihin ensi kertaa lähtijät, muistakaa hoitaa seuran jäsenyys, lisenssit ja kisailmoittautumiset ajoissa!
« Viimeksi muokattu: 23.11.19 - klo: 09.00 kirjoittanut Pepess »

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #236 : 08.10.17 - klo: 17.21 »
Päivän kuulumiset
Aloittelijoiden vuorolla oli mukavasti autoja radalla ja yksi uusi nuori kuljettaja ottamassa tuntumaa rataan ja tosi hienosti meni - oli taidettu hieman isukin kanssa treenailla aikaisemmin - hyvä, hyvä :grin:Ja muillakin vuoroilla oli mukavasti porukkaa ja tiukkaa ja tasaväkistä ajoa ja sehän se on mukavaa, kun saa hieman kaverin kanssa kisata ja treenata.

Joonis lahjoitti seuralle itse tekemänsä upean ruutulipun, jolla saadaan jatkossa lähettää kisoissa autot liikkeelle - kiitokset siitä  :azn:

Tänään tuli virivuorolla oikein kunnon kolari kahden auton kesken, mutta siitäkin selvittiin onneksi säikähdyksellä ja tukivarren vaihdolla ja toisesta autosta piti vaan muutamat ruuvit löysätä ja kiinnittää uusiksi. No välillä sattuu ja tapahtuu, mutta onneksi nykyautot vaikuttavat olevan kuitenkin laadukkaita ja aika kestäviä :shocked: Tosi mukavan tasaista oli virivuorolla :azn: On se vaan virihomma ja auton säätäminen oman opettelun vaativaa, mutta pikku hiljaa askel kerrallaan saa autoa paremmaksi ja kuski oppii hallitsemaan vauhtia - uusi moottorikin vaikutti kohtalaisen soivalta peliltä.

Lahdessa kerhokisat LA 14.10.
Ensi lauantaina on Lahdessa kerhokisat, joten sinne rohkeasti mukaan kaikki halukkaat. Lisätiedot löytyy täältä: http://rc10.fi/index.php?topic=102006.0

Kyseessä on kerhokisa, joten osallistumiskynnys on matala ja samalla kisat ovat treenikisa ensimmäisiä FTT-kisoja varten. Lahden matot ovat erilaiset kuin muualla, joten autot pitää säätää niille sopiviksi.

Seuraava kerho
Lahden kerhokisoista huolimatta, kerho pidetään Riksussa normaalisti ensi sunnuntaina 15.10.2017 klo 9:50 - 16:00. Ja samalla se on viimeinen treenimahdollisuus ennen Riihimäellä 22.10.2017 pidettäviä Ratamestari 2018 -kerhokisasarjan 1. osakilpailua. Käykääs ilmoittautumassa Ratamestari-kerhokisaan, jos ette vielä ole sitä tehneet:
http://rc10.fi/index.php?topic=101945.0

Tervetuloa kaikki ensi sunnuntaina Riksuun ajelemaan ja treenailemaan!

Kerhokisat
Jos löytyisi joku katsastukseen 22.10. pidettäviin kerhokisoihin, niin olisi hyvä - Mikon pääsy on hieman epävarmaa, joten mielellään sinne otettaisiin joku lajia tunteva. Mulle voi ilmoittautua, jos kiinnostaa. Kisapäivän vapaaehtoisille toimihenkilöille on buffan palvelut käytössä, joten jo siinäkin mielessä kannattaa tulla :wink:
« Viimeksi muokattu: 08.10.17 - klo: 17.26 kirjoittanut Pepess »

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #237 : 13.10.17 - klo: 16.21 »
Vielä ehtii mukaan kerhokisoihin - nyt kiireen vilkkaan kaikki reippaasti ja rohkeasti ilmoittautumaan syksyn kerhokisaan! Ilmoittautuminen päättyy huomenna lauantaina 14.10.2017 klo 22:00.

Lisätiedot ja ohjeet löytyvät täältä:

http://rc10.fi/index.php?topic=101945.0Meillä on vielä muutamat vuokraponderit jäljellä, jos omaa ponderia ei vielä ole hankkinut.


Kaikki mukaan!

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #238 : 14.10.17 - klo: 19.18 »
Noniin, rip rap reippahasti ilmoittautumaan kerhokisoihin - vielä muutama tunti aikaa! Ilmoittautuminen päättyy tänään klo 22:00!

Tervetuloa kaikille kisailemaan!

Poissa Pepess

 • Vanhempi jäsen
  • Profiili
Vs: Riihimäen UA:n pienoisautokerho
« Vastaus #239 : 15.10.17 - klo: 17.08 »
Mukavasti oli porukkaa tänään kurvailemassa kerholla:

Ensi viikon sunnuntaina pidetäänkin sitten kerhokisat, joten normaalia kerhoa ei ole. Kaikki ovat tervetulleita kisailemaan ja katsomaan kisoja!
« Viimeksi muokattu: 15.10.17 - klo: 18.55 kirjoittanut Pepess »