Ajot on ajettu tältä sunnuntailta ja rata kerätty odottamaan taasen ensi sunnuntaita. Ja mukavastihan se päivä oli taas vierähtänyt. Ja muutama uusikin käynyt tutustumassa touhuun ja päässyt kokeilemaan ajamista - hienoa!
Ensi sunnuntaina 27.9. ajot seuraavan kerran Harjunrinteen koululla. Tervetuloa kaikille silloin!Sitä odotellessa voi vaikka käydä lukaisemassa Aamupostista juttua aiheesta. Ja vaikka vilkaisemassa yllä aiemmassa viestissä olleen videon, jos ei ole sitä ehtinyt vielä tsekata

Ja tietenkin kaverille kannattaa vinkata myös Riksun Harjunrinteen koulun ajoista
Ja sitten muutama asia selvennöksen vuoksi kysymys/vastaus periaatteella:- Voiko muualta tulla ajamaan, vaikkei asukaan Riihimäellä?
Kyllä voi ilman muuta tulla - kerhossa käy ajamassa tälläkin hetkellä eri paikkakunnilta väkeä.- Mitä ajaminen maksaa?
Ajaminen ei maksa mitään, mutta radan rakentaminen ja purkaminen tehdään yhteistuumin kaikkien kanssa.- Tarvitseeko kuulua RiiUA:han?
Ajamassa voi käydä ilman liittymistä RiiUA:han ihan hyvin. Toki liittyäkin saa niin halutessaan. Sitten jos kisakärpänen puraisee, niin tarvitaan lisenssi ja sen saamiseksi taas tulee kuulua seuraan. Kerhokisoissa voi tietenkin käydä ilman lisenssiä ja kuulumista seuraan. Kerhokisat ovat vapaamuotoisempi ja rennompia kilpailuita, joissa pääsee kisatouhua kokeilemaan ja tutustumaan siihen.- Minulla ei ole vielä omaa autoa, mutta ajaminen kovasti kiinnostaa. Miten kannattaisi toimia?
Kannattaa ehdottomasti tulla paikan päälle kerhoon tutustumaan ennen oman auton hankintaa, koska siellä on kokeneempia harrastajia, joilta voi kysellä itseään askarruttavia kysymyksiä harrastukseen ja autoon liittyen. Näin välttää parhaiten ns. hukkaostokset ja harrastaminen on heti alusta alkaen mielekkäämpää. Kokeneemmat harrastajat neuvovat ja auttavat mielellään eli rohkeasti vaan paikan päälle. Kerhossa pääsee myös kokeilemaan ajamista vaikkei omaa autoa vielä olekaan.- Minkä merkkinen auto olisi hyvä?
Auton hankinnassa kannattaa pitää muutama asia mielessä. Yleensä suositellaan hankittavaksi sen merkkistä autoa, joita kerhossa on muilla harrastajilla. Tämä siksi, että niihin löytyy yleensä paljon paremmin säätöapuja ja tarvittaessa osia jne. kuin vieraammissa merkeissä. Jos on itsellä mielessä joku tietty merkki tai auto, niin kannattaa kysyä kerhosta kokeneemmilta ennen kuin sellaisen hankkii, jotta välttyy hukkahankinnoilta.- Mitä harrastaminen maksaa?
RC-autoilua voi harrastaa monella tapaa ja siksi yksiselitteistä vastausta kysymykseen ei ole. Mutta sanotaan, että esimerkiksi käyttökelpoisen kaluston ajovalmiina saa n. 300-500 eurolla. Ja sillähän voi ajaa sitten niin paljon kuin haluaa. Ja kun hankkii tunnetun merkkisen auton, niin sen arvo myös säilyy paremmin, jos sen joskus haluaa myydä tai vaihtaa.- Olen aloittelija ja hieman mietityttää voinko tulla ajaamaan radalle, kun siellä on kokeneempia kuskeja.
Aloittelijoille on oma ajovuoro, jolla muut eivät aja. Aloittelijoita neuvotaan ja opastetaan, joten ei kannata turhia jännittää, vaan tulla rohkeasti radalle ja tutustumaan touhuun. - Minkä ikäisenä harrastuksen voi aloittaa?
Nuorimmat harrastuksen aloittaneet ovat alle kouluikäisiä ja vanhimmat eläkkeelle siirtyneitä eli ihan minkä ikäisenä tahansa voi aloittaa harrastuksen, kunhan sormet yltävät ohjaimelle. Nuoremmat harrastajat toki tarvitsevat aikuisen mukaan, koska eivät vielä itse pysty autoja laittamaan tai akkuja lataamaan. Ja osa vanhemmista ajaa myös itse kerhossa. 
- Olen kiinnostunut tuleemaan kokeilemaan/ajamaan, mitä tarvitsen mukaan?
Kerhossa pääsee kokeilemaan ajamista, vaikkei omaa autoa olisikaan eli et siis välttämättä tarvitse mukaan mitään muuta kuin evästä mahdollisesti. Jos oma auto ja tarvittava kalusto on jo, niin mukaan voi varata oman pöydän (ei pakollinen), tuolin (ei pakollinen), jatkojohdon (sähköpistokkeita rajoitetusti), lipo-pussin LIPO-akkujen latausta varten ja mukavaa mieltä. Ja tietenkin evästä, niin säilyy mieli virkeänä ja hyvänä päivän tiimellyksessä. 
- Millaisella autolla kerhossa voi ajaa?
Kerhossa ajetaan kokoluokassa 1:10 tai pienemmillä sähkökäyttöisillä sileärenkaisilla autoilla. Suurin osa tällä hetkellä kerhossa olevista autoista on 1:10 kokoisia 4-vetoisia touring autoja, mutta myös driftereitä, etuvetoja, mattoautoja, minejä ja formuloita aika ajoin näkee radalla.- Minulla on ns. krossiauto. Voiko sillä ajaa kerhossa?
Ns. krossiautolla voi toki ajaa kerhossa myöskin, kunhan auto on puhdas ja siinä on sileät renkaat. Rata on tosin tasainen mattorata, ei siis varsinainen krossirata, mutta kyllä siinä ajamaan oppii ihan hyvin.- En ole aiemmin ajanut radio-ohjattavilla autoilla juurikaan, mutta olen hieman katsellut driftereitä. Millainen kannattaisi hankkia?
Driftaus ja drifterillä ajaminen on alkuun huomattavasti vaikeampaa kuin pitävillä ns. kumipyörillä varustetulla autolla ajaminen. Touring-auto on järkevä hankinta, koska sillä on helppo opetella pitävillä pyörillä ajamista ja sitten siitä saa helpolla drifterin vaihtamalla alle liukkaat renkaat. Touring-autolla voi myös osallistua muihinkin kilpailuihin kuin ainoastaan driftauskilpailuihin. Yleensä ns. drifterit on pääasiassa tarkoitettu vain driftaukseen ja niiden muuttaminen touring-autoiksi saattaa olla melko hankalaa. Driftaajille on kerhossa yleensä oma ajovuoro.- Miten ajovuorot toimivat?
Kerhopäivän aluksi katsotaan ajovuorot osallistujien mukaan eli pyritään samalla vuorolla ajamaan suunnilleen saman vauhtisilla autoilla, jotta kaikilla on mukava ajella. Käytännössä ajovuorot pyörivät koko päivän ja oman ajovuoron jälkeen on lähinnä akkujen lataus ja renkaiden pidotus (paitsi ei driftereissä
) sekä muut mahdolliset huoltotoimet ennen seuraavaa omaa ajovuoroa. Ajovuorolista ja kello on kaikkien nähtävillä ja vuoroaan odottavat kertovat ajovuoron vaihtumisesta ajovuorossa oleville sanomalla "Vaihto", jolloin vaihdetaan ajovuoroa.Aurinkoista viikkoa kaikille ja tervetuloa viikon päästä Harjunrinteen koululle ajelemaan ja tutustumaan!