Tuosta makkarasta vielä, lainsäädäntö määrittelee makkaran valmistukseen sopivat raaka-aineet seuraavasti:
Lihalla tarkoitetaan ihmisravinnoksi hyväksyttyjä nisäkkäiden ja lintujen luurankolihaksia, pallealihaa ja puremalihaksia. Ainesosana käytettävän lihan rasva- ja sidekudospitoisuuksille on asetettu rajoitukset.
muulla lihaan verrattavalla valmistusaineella koneellisesti erotettua lihaa, elimiä, silavaa, kamaraa, siipikarjan nahkaa ja päänlihaa.
koneellisesti erotetulla lihalla tarkoitetaan sellaista lihaa, joka saadaan erottamalla luista mekaanisesti niihin luurankolihasten irtileikkaamisen jälkeen jäljelle jäänyt liha;
elimillä kieltä, sydäntä, maksaa, munuaista, keuhkoja, aivoja ja kateenkorvaa;
silavalla sian nahanalaista rasvakudosta, joka on erotettu lihasta ja josta nahka on poistettu;
kamaralla sian syötävää nahkaa;
siipikarjan nahkalla siipikarjan syötävää nahkaa;
päänlihalla naudan ja hevosen päästä irrotettua muuta lihaa kuin puremalihaksia
...Eli kyllähän sieltä kaikenlaista löytyy, vaikkei toivottavasti sitä huomaakaan. Turha on kuvitella, että lauantaimakkaraa jauhettaisiin sisäfileestä. :)