Minä komppaan myös Jerryä kuvien laatukriteerien osalta. Hyvin moni tälläkin foorumilla julkaistu kuva on täysin luokattoman huono. Pystyn kuitenkin elämään sen kanssa, samoin kuin kehnon kieliopin lukemisen kanssa. Herneitä ei kannata imaista klyyvariin nettikeskustelujen takia muutenkaan
Suurimmaksi osaksi tietotaidon puute on syynä kuvien laadun heikkouteen. Moni ei tule edes ajatelleeksi sitä, miltä kuva ulkopuolisen katsojan silmään näyttää. Itsellä (kuten Jerzilläkin) valokuvauksen harrastajana pienetkin virheet osuvat silmään, suuret mokat suorastaan tekevät ilkeää.
Mutta, ei pelkkää puhetta! Seuraavana meikäläisen kahden kuvan pikatutoriaali kuvan ottamisesta. Kohteena toimii (autojen ollessa NIRKin varikolla) asunnon ainoa kauko-ohjattava laite, toki sekin liikkuu pyörillä ja kääntyy ohjaimella jos niin haluaa
Kuvat on vertailukelpoisuuden vuoksi otettu Nokia C6-kännykällä, vaikka ihan vierestä olisi löytynyt ihan oikeakin kamera.
Kuva yksi. Robotti-imuri jäi tuohon kohtaan päivällä, kun se sai maton siivottua. Otin siitä kuvan sohvalta, takapuolta nostamatta, tähtäämällä ja laukaisemalla.
Kuvassa on keskellä pyöreä möhkäle. Sen lisäksi ruutuun mahtuu metrin verran vinyylilevyjä, 70% olohuoneen hyllyä, 10% kaiutinta jne. Pikanttina lisänä pala kivipöytää ja kirjavaa mattoa. Kuvassa valotus on kuitenkin lähes ok, käytössä oli puhelimen oma salama. Kuva on hieman tärähtänyt, eikä suurennettunakaan kohteen teksteistä saa selvää.
Kuvan ottamiseen meni aikaa kolme sekuntia.
Kuva kaksi. Siirsin imurin keskemmälle lattiaa, sytytin lisää valoja olohuoneeseen ja otin kuvan ilman salamaa, tukien kännykän tuolin reunaa vasten. Otin kuvasta pari vaihtoehtoista versiota, joista valitsin parhaan siirrettyäni kuvat koneelle.
Kuvassa on Samsung NaviBot -robotti-imuri. Ei kelpaa valmistajan tuotekuvaksi, mutta jos minulta kysytään, millainen laite on kyseessä, voin laittaa vastaukseksi tällaisen otoksen. Kännykän kamerassa on rajoituksensa, seuraava vaihe kohti parempaa kuvaa on päivänvalon odottaminen tai laadukkaamman kameran käyttö.
Kuvan ottamiseen meni aikaa lähes minuutti. Se on tavattoman pieni aika lopputuloksen parantumiseen nähden. Kyse on vain ja ainoastaan viitsimisestä.
Kuvan ei suinkaan tarvitse olla teknisesti mestarillinen, mutta selkeiden virheiden välttämisellä pääsee jo pitkälle.