Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pintakaasu

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 20
1
Protoform PBGT02 GT-12 kori + takasiipi

- Hienosti maalattu, leikkaamaton, reiätön GT-12 kori

Hinta 45€ + toimituskulut

Sijaitsee Oulussa.

Nouto Oulusta tai Matkahuolto kuskaa kauemmaksikkin.

Yhteyttä yv:nä.

2
Cactus X:stä ei ole tietoa. Perus Cactuksella ajettiin Tampereella Sarankulmassa vuonna 2019, ajoalusta oli viiramatto. Toimi hyvin. Myös WJ ajettiin siellä, renkaasta ei ole tietoa. Mutta jäljellä olevissa tämän talvikauden kilpailuissa toimii jos on liukas rata, niin Minipin joka nurkkaan. Ja mattorata, Eos tai turffi, eteen Cut (wide)stagger ja taakse Mini Dart. Ps. Aiemmin Kuopiossa oli 5-10 krossikuskia jotka ajoivat WJ-sarjaa (matolla ja liukkaalla), eikö heiltä voisi kysyä rengastietoutta ja kokemuksia vai ovatko he kaikki jo lopettaneet säännöllisen krossikilpailemisen?

3
Kilpailijoiden kanava / Vs: S2-10 krossi
« : 20.11.23 - klo: 12.45 »
Varmaankin jotta akusta saa parhaan tehon irti, akku kannattaa purkaa jokaisen erän jälkeen esim. 40 A purkuvirralla ja sitten vasta ladata. Tämä auttaa akkua ottamaan maksimimäärän kapasiteetia sisäänsä. En tiedä tarkalleen miten tämä tapahtuma toimii sähkökemiallisella tasolla, mutta se voi auttaa saamaan akusta parhaan tehon irti.

4
KerhoCup-ratasarja / Vs: GT2000 sääntökeskustelu
« : 10.11.23 - klo: 14.46 »
Eivät ole. Ride on kisarengas.

5
KerhoCup-ratasarja / Vs: GT2000 sääntökeskustelu
« : 10.11.23 - klo: 12.13 »
Moro, mikä on Ride kisarenkaan saatavuus nyt? Fastmotorsilla ainakin toimitusaika oli pari viikkoa. Saako pelkkiä kumia enää mistään, kun kuulin tuossa että valmiiksiliimatuissa voi olla laadussa toivomisenvaraa: vanteet kieroja ja liimaukset tehty huonosti. Saako muuten gt2000 ajaa Ftt-luokan korilla? Itse katselin noita ns.kisavirallisia niin hyviä koreja ei ole välttämättä saatavilla? Ainakin omaan silmään nuo gt-korit ovat paljon aerodynaamisempia kuin Ftt-korilistan korit, siis tod.näk. parempia ajaa ja nopeampia kun ftt-korit...

6
Tuo kisakutsussa oleva MyRcm-linkki ei mene ilmoittautumisruutuun...

Tämä toimii paremmin: https://tinyurl.com/mr26e6wt

ja tästä näkee ilmoittautuneet: https://tinyurl.com/253mdscu

7
Toivottavasti profiili pysyy nykyisenä. Kuskeja on sen verran vähän että uuteen profiiliin pidon hieromisessa menee pari harjoituskierrosta.

Mainittakoon, että uuden profiilin kohdalla se kuuluukin mennä noin. Että alussa on heikko pito eräharjoitusten ajan, ja alkuerissä aletaan työntämään sitten tosissaan paremmalla pidolla. Kun ajetaan erilaisissa pito-olosuhteissa, se opettaa kuskia ajamaan erilaisilla pidoilla kuin versus ajetaan aina kovalla pidolla kuten Hakkilassa aina on.

8
KerhoCup-ratasarja / Vs: Mini Classic sääntökeskustelu
« : 21.09.23 - klo: 17.54 »
Moro,

itse ajoin viime talvena 2 Mini-kisaa ja ainakaan silloin ei saanut slikseillä ajaa. Tämän kauden rengassäännöistä ja niiden mahdollisesta joustavuudesta (jos kisavirallista rengasta ei ole saatavilla) ei ole tietoa.

9
Auto b6.1. Ja ulkoradalla spurri 72 ja pinioni 31.

10
Kilpailijoiden kanava / Vs: S2-10 krossi
« : 20.08.23 - klo: 10.26 »
No niin, laitetaampa tänne kokemuksia. Ajoin siis Maastosarjan Oulun SM-osakilpailun stanuautolla 2 viikkoa sitten. Huomasin, että autolla kerkeää varsin nätisti (autossa oli kiinni Hobbywing Justock 13.5 kone (3200 rpm/v)) viriautojen seassa. Tosin tällä kertaa ei ollut asiaa A-finaaliin, mutta b-finaalissa pärjäsin kohtuudella, jossa lopputuloksena oli b-finaalin voitto. Pääsystä A-finaaliin jäin 4 sekuntia....

Stanuautolla ajaminen on varsin helppoa, kun auto on säädössä, niin se pysyy erinomaisesti linjalla ja eikä karkaa kuten, ainakin omalla kohdallani, viriauto tekee. Tosin pitää mainita, että en ajanut blinkymodella stanua, vaan otin noparista kaikki tehot ulos mitä sieltä sai. Tietenkin, koska kyseessä oli viriluokan kilpailu  :grin: Moottorin välitys oli: spurri 72 ja pinjoni 30.

Ylikuumenemisongelmia en havainnut. Kisassa oli noin 25 astetta lämmintä varjossa, auringossa + 40 astetta.  Etuhytissä minulla oli tehty 7 kpl 8 mm reikiä, ei lisätuuletinta moottorille tai vastaavaa. Ylikuumenemisongelmia havaitsin vasta myöhemmin treeneissä viikko kisan jälkeen, kun ajoin 3 akullista putkeen ilman auton sähköjen jäähdytystä.

Suosittelen muillekin stanuautolla ajoa Maastosarjassa :afro:

11
Tulokset / Vs: Tulokset: Maastosarja III 2023 Oulu
« : 08.08.23 - klo: 17.48 »
Olipas mukavat kinkerit. Auto toimi hyvin. Oli helppoa ajaa. Yhden kerran olin radalla käynyt ennakkoon treenaamassa. Ja jo silloin tuntui varsin hyvältä. Ei muutako kisapäivänä vaan uutta kumia alle ja tämän lisäksi päivän aikana tein vain uudet iskarit ja säädin keulankulmat kohdilleen, sitten homma oli vaan pelkkää rallattelua. Tosin kahvasta piti kääntää niin paljon kuin sieltä irti sai  :grin:

Kiitokset siististä ajosta kilpakumppaneille ja huikeesta radasta Team Ospalle :grin:

12
KerhoCup-ratasarja / Vs: GT2000 sääntökeskustelu
« : 21.07.23 - klo: 20.48 »
Kyllä.

13
Jees, hyvä tietää. Pitää joku ilta tulla käymää ihmettelemässä ja ottaa auto mukaan 😁

Tervetuloa!

14
2-3 corria. Parhaiten jengiä on mestoilla kerhoiltana keskiviikkoisin klo 17-20 ja sunnuntaisin klo 12 alkaen. Muina aikoina voi jengiä olla myös radalla, mutta nuo edellä mainitut on parhaat ajankohdat.

Ospalla on oma Whatsup- sekä Discord-ryhmä, jossa ilmoitellaan ja kontaktoidaan sekä turistaan eli raatataan.

Tervetuloa ajamaan yhdelle Suomen parhaista 10-krossiradoista!

Rata on erittäin hyvin tehty ja varsin muikea ajaa!

15
Ottakaahan finaalilähdöistä videota kanssa. Se on hupaisannäköistä kun isot kuplakuoriaiset pyörii ratalla :afro:

16
Onko videoita A-finaalista?

17
Kilpailijoiden kanava / Vs: S2-10 krossi
« : 16.06.23 - klo: 20.44 »
Stanuauto hommattu. Istutin siihen vanhan HW justock 13.5 koneen. Vähän verkkainen on, pääsuoralla kerkiää hyvin kääriä sätkän tai hörpätä kahavet... Vieruskaverilla on joku käsinkääritty pannu, niin hirmu kyytiä sillä vedättää menemään. Joten kyllä 13.5 lankaisissa myllyissä on paljon eroja...

18
Eilen oli huikee määrä jengiä Kaakkurin mestoilla: kymmenkunta krossaajaa, pari corrikuskia sekä asvalttibaananallakin suhatttiin menemään. Näköjään kun lämpö saapuu Perämeren perukoille, niin kyllä se saa pohjanmaan, aidon ja oikian ihimisen, liikkeelle :grin:

19
Voisiko tulokset saada tavallisena listana, jotta olisi sujuvampaa lukea lopputulokset?

20
Polttisautot / Vs: GT Rata-autoilu
« : 06.06.23 - klo: 11.33 »
GT-rata-autoilu on kyllä mukavaa. Joko kävit patteriautoa testaan?

21
Hienot oli kisat.

Kiitokset kilpailunjärjestäjille ja kilpailukumppaneille avusta, neuvoista sekä rehdistä kilvanajosta.

Tosiaan, ensimmäinen R8FE-kilpailu on nyt takana. Hurjaa menoa oli kyllä kärjellä. Itsellä oli hieman haasteita saada autoa maaliin... Tuli muutama keskeytys teknisten ratkaisujen sekä vähäisen valmistautumisen takia.

Mutta kaiken kaikkiaan oli mukava ja opettavainen reissu Hyvinkäälle. Ehkäpä tänä kesänä voisi ajaa toisenkin kilpailun rata-autoilla :azn:

22
RC-kerhot ja -radat / Vs: Oulun seudun bensakoneet
« : 12.05.23 - klo: 11.38 »
Ei ole. Lähin polttomoottoriautorata on Jyväskylässä.

23
Bensa-autot / Vs: Suomen 1/5 radat
« : 12.05.23 - klo: 07.59 »
Siellä on jo, on road-baana :azn:

24
Kilpailijoiden kanava / Vs: S2-10 krossi
« : 01.05.23 - klo: 10.39 »
Useimmat haluavat tähän lajiin uusia harrastajia. Ja jos tahtotila on riittävä, niin se myös tehdään. Silloin pitää olla valmis ottamaan myös riskejä.

Alla oleva ohjelma lähtee niin kutsutusta 0-pisteestä eli siitä että paikkakunnalla ei ole kiinteätä rataa, mutta tahtotila tehdä on riittävän kova.

Tässäpä "ohjelma" mitä se vaatii:

1. Pitää olla riittävä pääoma talvikauden sisäratavuokriin (min. 10 000 euroa, jolla kattaa muutaman kuukauden tilavuokran. Tämä on ikään kuin pankki, jolla katetaan tilavuokria, jotta ratapaikka ei mene heti alta rahan niukkuuden vuoksi)

2. Ulkopuolinen vuokratakaaja takuuvuokrille (mielellään iso urheiluautoiluseura, jolla on halua tukea myös pienoisautoilua)

3. Kiinteän radan hankinta, vähintään 500 m2, mielellään enemmän.

4. Kiinteälle radalle rakennetaan ensisijaisesti liukaspintainen krossirata, (tasamaarata (touring/mattoautot/minit/rekat) on toissijainen ratavaihtoehto), koska suurimmalla osalla harrastajia on krossiautoja, monstereita ja short course autoja.

5. Radalle karismaattinen vetäjä, jolla on vähintään auttavat sosiaaliset taidot ja halua auttaa/neuvoa vasta-alkajia. Ja jos osaa toimia nuorten parissa ja jopa uskaltaa hymyillä jengille, niin sitä parempi. Mielellään vetäjällä pitää olla meriittiä lajissa menestymisestä esim. suomen mestari pienoisautoilussa tuo uskottavuutta kerhonvetäjälle. Itseasiassa yksi vetäjä on riittävä, mutta hänellä on hyvä olla pari kaveria tuuraamassa.

6. Jokaviikkoiset vasta-alkajien kerhoillat, jossa neuvotaan uusia kuljettajia ja halutaan vastata heidän kysymyksiinsä. Tähän tarvitaan 2-3 henkilöä.

7. Riittävä tietotaito ja osaaminen lajista vetäjillä.

8. Halu järjestää jokaviikkoisia leikkimielisiä kerhokisoja ja myös tähän tehtävään toimitsijoita. Vakavammat kilpailut sitten erikseen.

9. Leppoisa ja mukava ilmapiiri radalla, päänaukomista ja kettuilua ei tuoda mukana radalle. Sillä se karkoittaa vain uudet harrastajat.

10. Muista että olit itsekin joskus vasta-alkaja ja yritä asettua siihen rooliin, kun opastat uusia harrastajia lajin pariin.

25
Kilpailijoiden kanava / Vs: S2-10 krossi
« : 29.04.23 - klo: 12.08 »
Tuttua. Luokkia tulee ja menee. Aina joku löytää jonkun uuden luokan jota on pakko harrastaa, vaikka ei ymmärretä edes pitää vanhoista kiinni....

Viimeisen kymmenen vuoden aikana on arviolta tullut ja kadonnut (tai jäänyt kitumaan pienen harrastajamäärän turvin) noin kymmenkunta luokkaa.

Suomessa on arviolta 50-100 aktiivista kisakuskia (arvio ei perustu mihinkään tilastoon, vaan on vain ihan mututuntuma ja arvio voi olla yläkanttiin) ja näistä ei voi saada jokaiseen uuteen kilpailuluokkaan kuljettajia.

Semmottii.

26
RC-kerhot ja -radat / Vs: Kuopio ScrapHill (kuopiorc.fi)
« : 21.04.23 - klo: 09.55 »
Se on hyvä että nuoret saavat raitista ilmaa, eivät koko päivää homehdu siellä atk-verkossa :D

27
RC-kerhot ja -radat / Vs: Kuopio ScrapHill (kuopiorc.fi)
« : 17.04.23 - klo: 11.03 »
Hienoa meininkiä.

Mukava nähdä kun paikallinen "nuoriso" on päässyt tekemään oikeita hommia :grin:

28
Kiitokset videosta!

Toivoo: Pertti Keinonen, Ydinsota-yhtyeestä

29
Keskustelua kaupankäynnistä / Vs: Risut & ruusut
« : 31.03.23 - klo: 13.26 »
Kiitokset nimimerkille tommivesalo sujuvasta kaupankäynnistä :azn:

30
Hieno homma, että Kuopiossa saatiin pidettyä Winter Jumps-kilpailut 10 vuoden tauon jälkeen.

Seuran facebook-sivuilla olevassa treenivideossa rataprofiili näytti hyvin mainiolta, joten olisi mukava nähdä myös kisavideoita viikonlopun tapahtumista. Jos videoita löytyy, niin saa julkaista :)

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 20