Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Grasshopper

Sivuja: [1]
1
Sähköautot / Sähköautoilun uudelleen aloittaminen
« : 13.11.09 - klo: 11.20 »
Hei kaikille. On taas pienoisautoilu alkanut yllättäen kiinnostamaan tässä lähes viidentoista vuoden tauon jälkeen ja tässä on harkinnassa kenties Touring-auton osto. Taustasta sen verran että 90-luvun alkupuolella tuli kilpailtua krossareilla ja ratakymppiluokissa (jotka nyt näyttävät kadonneen) ja harrastus loppui lähinnä silloisen rahan ja ajanpuutteen takia. Eräs syy oli myöskin se että laji oli silloin mitä suuremmassa määrin välineurheilua, erityisesti akkujen merkitys oli kohtuuttoman suuri, eikä moottorin sorvaaminen joka erän jälkeen myöskään tuntunut kovin mielekkäältä. Nyt näiden lipoakkujen ja harjattomien moottorien myötä tilanne näyttäisi olevan muuttunut. Eli kysymyksiä:

Onko autojen välillä vielä suuria kulkueroja ja akunkestoeroja (siis ottaen huomioon eri luokat, vakioluokka tai mikä sen nimi nyt nykyään on ja viritetty luokka), eli saako kohtuukustannuksilla riittävästi nopeutta ja akunkestoa, eli että akku kestää koko erän?  Vai onko tilanne yhä niin että rahalla kulkee ja kestää siellä erän lopulla?

Mitä kikkailua nykyään harrastetaan Touring-luokissa, pakkohan jotain hifistelyä on olla jolla tehdään eroja normilaitteilla ajaviin?

Kysymys vielä näistä radiolaitteista, kuinka luotettavia ovat nämä 2.4ghz-radiot, luodaanko siinä ikäänkuin lähiverkko auton ja ohjaimen välille? ja mitä niissä pitää ottaa huomioon valintaa tehdessä. Riittääkö nopeus? Näihin varmasti löytyy täältä foorumiltakin tietoa mutta tuntuu hukkuvan sudittelun alle.

Sivuja: [1]