Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sami L

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 72
1
Polttisautot / Vs: O.S Moottorit, V-SPEC jne
« : 31.03.13 - klo: 17.13 »
Varmaankin hämärää jos availlaan luistimia, eikä olla edes sidottu niitä ensin.

On äärimmäisen epätodennäköistä, että mikäli luistia avataan: kone sammuisi/meinaisi sammua, jos se jarrua painamalla ottaa jenkaa, MIKÄLI linkistöt on oikein säädetty, kaasari on moottorissa oikein päin ja kaasuservo toimii oikeinpäin. Tarkistaisin ja vielä tarkistaisin kaksi kertaa uudelleen mikäli diagnoosi tällä hetkellä on "kaikki kunnossa" ja taudin kuvaus "kaikki sekaisin"?

Tyhjäkäyntejä tai säätöjä muutenkaan on turha ruuvailla mikäli linkistöt on päin prinkkalaa, ne voi tarkistaa ja asentaa oikein ilman koneen käymistäkin. Kun perusteet on kunnossa voi moottoria ruveta starttailemaan ja säätämään, usein pää/yläneulasta alkaen, koska sen vaikutus ulottuu kaikkialle. Mikäli moottori on ruuvattu ihan yöhön tehtaan lähtöarvoista sen voi ruuvata niihin sinnepäin takaisin tai säätää sen mukaan miten kone reagoi käynnistettäessä, jos lähtötilanteesta ei ole havaintoa.

2
Meikäläisellä kun on ollut varsinainen rc-harrastus jäissä pidemmän aikaa enkä pysty RC-Navettaa asiakassuhteen muodossa kiittämään, niin jätänpä tänne kuitenkin kiitokset hyvästä ja nopeasta palvelusta.

3
Kilpailijoiden kanava / Vs: M8e tulevana kesänä?
« : 10.02.13 - klo: 21.43 »
En vastaa kysymykseen, mutta tuosta mekaanikon puutteesta vois kuitenkin sanoa sanasen:
Todella harvalla kuljettajalla on vakimekkaria mukana, varsinkaan sarjaa kiertämässä. Jossain kisoissa saattaa joku paikallinen kaveri tulla jeesailemaan tai vastaavaa, mutta ulkopaikkakunnilla auttava käsi on lähes aina jonkun kanssaharrastajan. Vaihtokauppa sujuu ihan mukavasti "mekkaa mut ni mä tuun mekkaan sitte sut", jos ei olla samassa tai peräkkäisissä erissä (nostonakki). Finaaleihin sitten tilanteen mukaan. Kisoihin kun lähtee norkoilemaan ja vähän tulee porukan kanssa tutuksi, niin onnistuu asiat kummasti.

Mekkariasiasta ei siis todellakaan kannata lähteä mitään estettä rakentamaan, kun iso osa porukasta kiertää kisoja ilman, ja osa jopa ihan hyvällä menestyksellä. Eli polttispuoli todellakin on vaihtoehto.

4
Sauna koeponnistettiin 11 henkilön voimin ja toimii!

Kuvia on tiputeltu jokusia lisää taas. Jerzille varikkokuvia!

5
Ruuvari kädessä pyyhe päällä.

Kuvia putoilee tänne: Ylistaro 2012 kuvapäiväkirja

6
Varaus kirjattu.

7
Joosepilta joku vielä käyny nimenki pöllimässä:

http://www.iltalehti.fi/asuminen/2012062715752397_an.shtml

Ylistaron retki aloitellaan pikapuolin ja yritetään suorittaa joku kuvapäiväkirja reissun edistymisestä, kuten vuosi sitten. Marssikäsky tosin jaetaan vasta huomenna...

8
Jos oli kuvissa hieno sauna, niin livenä ihan överi. Kunto meinas loppua jo lauteiden puolvälissä, niitä vaan jatkuu ja jatkuu. Iso, mietitty ja hyvin tehty, kaikin puolin loistava. Paras bussisauna jossa olen koskaan löylytellyt.

Lupaa melkoista Ylistaroon... huh huh ja hoh hoh.

Kiitokset vielä Rouskuille reissusta ja puitteista tälläkin kertaa.

9


Vieläkös niihin kisareissuihin oli pitkästi...  :cool:

10
Vapaa keskustelu / Vs: Suuri kännykkä keskustelu!
« : 21.12.11 - klo: 19.20 »
Susia ovat kaikki jos lattialle pudottaa. Nää on kuitenkin vain n. 500e puhelimia, eikä esimerkiksi vauvoja, pudotteletteko niitäkin?

11
Vapaa keskustelu / Vs: Suuri kännykkä keskustelu!
« : 20.12.11 - klo: 19.48 »
Pitääpä täältä tulla lukemaan kun on seuraavaa puhelinta ostamassa, tietoa on siihen malliin että voi vahingossa joku väite osua oikeaankin.

Kaveri pudotti Samsungin kerran maahan ja se meni rikki, en suosittele.

12
Vapaa keskustelu / Vs: vitsipalsta!!!
« : 03.12.11 - klo: 11.25 »
Vuonna 2011 joku jaksaa vielä ihmetellä muokattuja kuvia? Ei mitenkään järin omaperäistä huumoria.
Kuvassa on jo fonttien kohdistus/koko niin yössä kuin olla ja voi.

13
Yleinen keskustelu / Vs: Noobikysymykset
« : 26.11.11 - klo: 00.04 »
hämäs vaa ku oli . ku eiks jos usa eli tuuma niin . jos muute niin , eli centti ylä asteel ollaan :smiley: ja luulin et on niinku.21 tai .28
Pari kertaa sai tosiaan tavata, mutta annoin itselleni ymmärtää, että pisteen (.) ja pilkun (,) käyttö hämmentää.
Amerikassa pilkkua käytetään desimaalien erottajana.
Suomessa pilkku tuhansien välissä ja piste ennen desimaaleja.

Suomi on nykyään niin amerikkalainen maa, että nämä menee usein miten sattuu eli ei kannata olla niin "pilkun tarkka".

http://fi.wikipedia.org/wiki/Desimaaliluku

14
Yleinen keskustelu / Vs: KYSY RC-TOHTORI HOKELTA
« : 19.10.11 - klo: 22.31 »
Kenen kanssa tohtori perustaisi poliklinikan:

a) Tohtori Alban
b) Tohtori Bombay
c) Tohtori Hoke
d) Tohtori Pepper
e) Tohtori Oetker
f) Tohtori Phil
g) Tohtori Dre
h) Tohtori Who

15
Radiolaitteet / Vs: Failsafen lisäksi kuminauha patentti
« : 18.10.11 - klo: 17.22 »
Jos sähköt katkeaa niin servo löystyy. Siitä kumilenkistä ei siis tarvitse tehdä servoa väkevämpää (jolloin servo ei toimisi käytössä). Tarkista laittamalla virrat päällä kaasu täysille ja sitten vastari seis, luistin tulisi palautua nolliin.


16
Onko usein poistettu pelkästään yhdensuuntainen kritiikki, vai onko usein siivottu kaikki turha provoilu ja siitä seurannut vääntösessio. Onko valvojaoikeuksia siis käytetty hyväksi väännön muuttamiseen, vai sen totaaliseen poistamiseen.

On kuitenkin asia erikseen osallistua henkilönä väittelyyn asiasta (olipa viestien pituus ja määrä mikä hyvänsä), kuin valvojana riitelyyn aiheen vierestä ja henkilökohtaisuuksista (sääntöjen vastaisista).

Montakohan samanlaista "sipsiä ja limua" viestiä JiiVee:n on pitänyt jo saada lähettää?

17
Kaivaudutaan talviunilta foorumin sipsiä&popkornia topikkeihin heittelemään "+1":siä kun muutkin, eikös juu. Tämä jos joku on tärkeää toimintaa.

Eihän tää mun parin kuukauden foorumihorros ole edes vielä mitään stimpyyn verrattuna, jätkällähän on tuplat. Yritähän käydä jakamassa viisautta vähän tiheämmin!

18
Vapaa keskustelu / Vs: Motorhome projetki
« : 04.07.11 - klo: 23.00 »
Suuret kiitokset vielä Rouskun veljeksille reissusta ja törkeen vaivan oli ukot nähny bussin saattamisessa nykyiseen (ja jo todella toimivaan) kuntoonsa. Ja puheiden perusteella odotettavissa on vielä yhtä ja toista...

Loistoreissu, kiitos seurasta asianomaisille ja Kouvolassa tavataan. Onnittelut Jirzille voitosta ja kaikille GT8-ukoille kovatasoisista suorituksista, sekä kiitokset mahtavasta yhteishengestä, joka on tuotu nyt uuteen luokkaan. Hieman epäonni vielä vaivasi, mutta vauhdista oli ihan hyviä näyttöjä yhdellä jos toisella.

Järkkäsin kuvat vielä aikajärjestykseen, niin on kivempi katsella: Retkileka Ylistarossa 2011
Hieman pitää vielä täydentää kisakuvilla ja muilla otoksilla, jotka tallentuivat muiden filmeille.

19
Vapaa keskustelu / Vs: Motorhome projetki
« : 03.07.11 - klo: 00.41 »
Mekataan ja rillataan. Kuvia on lisäilty kuitenkin.

20
Vapaa keskustelu / Vs: Motorhome projetki
« : 01.07.11 - klo: 19.13 »
Retkileka on kohteessa, vetelää on kelinpuoli.  :grin:

21
Vapaa keskustelu / Vs: Motorhome projetki
« : 28.06.11 - klo: 17.15 »
Johan tuossa luvattiin kuvia kisareissun jälkeen/aikana, eiköhän tänne voi pienen matkapäiväkirjan satuilla tienpäältä, kunhan sinne asti päästään.


22
Polttisautot / Vs: M8 krossari asfaltilla, säätövinkit.
« : 26.04.11 - klo: 21.30 »
tuhat euroa = $1500
vähän lisenssejä ja muita maksuja kuten ponderit yms. niin johan ollaan kahdessa tuuserissa taalassa  :wink:

Niin ne oli niitä aloituskustannuksia, keskustelun fokus ainakin itselläni oli enemmänkin nuo monen sadan viikkokulut, jotka pistivät ihmetyttämään.

Lisenssi ja ponderi eivät kumpikaan ole välttämättömiä perusharrastamiseen. Tietysti jos ostaa kylpypyyhkeitä ja laakerityökaluja myöden koko kavalkaadin, niin palaahan sitä rahnaa. Pekkahan asian kiteyttikin jo hyvin edellä.

23
Polttisautot / Vs: M8 krossari asfaltilla, säätövinkit.
« : 26.04.11 - klo: 20.48 »
Alkuvaiheessa on melkolailla yhdentekevää mitkä renkaat siellä alla on, kunhan on pyöreät ja kumiset, kun mennään enemmän putkien ulkopuolella ja katollaan. Korin kattoon kannattaa laittaa vaseliinia, niin liukuu paremmin, jos tuloksesta on huolissaan. Tietysti jos tavoitetaso nousee ja taidot kehittyvät, niin rahoitustakin on ehkä syytä tarkistaa, mutta sehän on jokaisen oma päätös.

Tyypillisestä en tiedä, varmaan monella ja myös itseni se tyypillinen on reilusti ylimitoitettua osaamiseen nähden ja vähemmälläkin olisi tullut hyvin toimeen, jos olisi halunnut tai tarve niin vaatinut. Jos juoksevat viikkokulut perusharrastamisessa (2-3 ajokertaa a 2-3h) nousee "moneen sataan", niin kyllä kannattaa tarkistaa ilmansuodattimen kondis. Minimikustannukset ovat tarkastelukohteena mielenkiintoisemmat ja niidenkin määrittely yleispätevästi on melko hankalaa.

Alkuinvestoinnit taitaa väkisin hiipiä tonnin nurkille. Onhan näitä laskelmia täällä foorumilla useitakin aiheen tiimoilta, mutta ei kannata välttämättä repiä niitä Jenkki-Pro-kisakuskien budjetteja ja esittää, että ne ovat joku välttämättömyys harrastamiseen radalla. Ihan normaali harrastepaikka se rata on, jossa on muita samanhenkisiä saman lajin harrastajia, eikä siitä kannata mielestäni mitään peikkoa yrittää tehdä. Sielläkin voi harrastaa pienemmällä tai suuremmalla budjetilla, kukin oman makunsa ja mahdollisuuksiensa mukaan.

24
Polttisautot / Vs: M8 krossari asfaltilla, säätövinkit.
« : 26.04.11 - klo: 19.33 »
siellä(kin) kun on huomattu ettei kaikki halua harrastaa kilpakrossiradoilla jossa aloitusbudjetti on $2000 ja monta sataa viikossa renkaisiin, ratamaksuihin, polttoaineeseen, varaosiin, matkakuluihin.....

Onko tämä nyt ihan vissi totuus, että summat oikeasti ovat tuota suuruusluokkaa väkisin. On tietysti ne aktiivisimmat kilpakuljettajat jotka tekevät hommaa vakavissaan tai jopa ammatikseen / osittain ammatikseen ja heillä kulut voivat nousta suuriksikin. En kuitenkaan ymmärrä että täällä pitäisi pelotella ihmisiä 'ammattilaisten' budjeteilla. Mielekkääseen ajamiseen kerran pari viikossa jokusia tunteja, eli ihan normaaliin harrastamiseen, päästään kilpakrossiradoillakin selkeästi vähemmällä. Tuntuu vähän sellaiselta henkilökohtaiselta kaunalta ja mustamaalaamiselta juttujen sävy "miten kilparadalla asiat on". Ihan tavallisia harrastajia sielläkin käy, RTR-paketeilla tutustuvista ensikertalaisista Suomenmestareihin. Joku näkee asian rikkautena, kun tietoa ja opastusta saa ihan kädestäpitäen. Jos haluaa ostaa neljä pohjalevyä kesässä, niin ei siinä mitään, mutta pakko ei ole.

Radallahan voi kovimmat sniiduilijat ajaa niillä pelottavien pro-jamppojen vanhoilla renkailla, joita on roskikset täynnä. Eikä vaadi 200k ansioita.  :cool:

25
Polttisautot / Vs: Xray 808
« : 19.04.11 - klo: 21.28 »
Kovaa ajoa, nippanappa sisäänajetulta näyttää.

26
Tulokset / Vs: Winter Jumps VI (Model Expo) vääntö
« : 11.04.11 - klo: 20.38 »
Onkohan lie hirttänyt itsensä marttyyrinviittaan. Piti kuitenkin käydä kusemassa kisajärkkäreiden muroihin kun on kaltoin kohdeltu koko luokkaa, eikä edes tarjottu pullakahvia radanvarressa.

27
Vapaa keskustelu / Vs: Se on sitten RC touhun loppu 2012!
« : 11.04.11 - klo: 20.31 »
Viesteissä vilisee foliohatut ja silti ei huumoriksi tunnisteta. Ehkä se olisi pitänyt olla foilhat, kansainvälisemmällä otteella you know. Kuitenkin selkeästi varmempi verbaalihymiö kuin kukkahattu (flowerhat). Taitaa jossainpäin hieman pulttu vapista tuon 2012 tiimoilta...

Nauru pidentää ikää, harmi että tulee maailmanloppu, niin menee nämäkin lisävuodet hukkaan.

Lainaus käyttäjältä: Tuukka
Ehdotan, että kauden 2013 M8-kisat pidetäänkin siten, että servot korvataan narulinkeillä; vasuriin ohjaus ja oikealla sitten kaasu. Ohjaaja juoksee auton perässä. Tankkaus suoritetaan edelleenkin varikolla, mutta nostovelvollisuus poistuu! Ei enää kitinää hitaista nostoista. Pakollinen eräharjoittelu pidetään, silloin tarkistetaan, että kaikilla on narut tallella ja kunnossa. Ambit korvataan taululla, johon jokainen vetää viivan kierroksen täytyttyä. Eniten viivoja kerännyt voittaa! Tervetuloa! Tarkemmat uudet sarjasäännöt julkaisen myrskyn jälkeen Lavangon ilmoitustaululla, jos fillaristani ei ole kumi puhjennut.

28
Polttisautot / Vs: RB ONE buggy
« : 02.04.11 - klo: 20.04 »
Takalinkit unohtunu "väärälle" puolelle.

29
Polttisautot / Vs: RB ONE buggy
« : 31.03.11 - klo: 22.27 »
Kallistuksenvakaaja

30
Vapaa keskustelu / Vs: Motorhome projetki
« : 24.01.11 - klo: 21.23 »
Tunnarin paikka:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Hei6xjHbiKU
[/youtube]

Päässähän liikkuu...

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 72