Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HLuomanen

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 6
1
Hieno että foorumi on saatu taas toimintaan mutta... harmittavan usein foorumi on pois käytöstä. Täällä kuitenkin käydään sääntökeskusteluja sekä kisainformaatiota ja ne joilla ei ole facea tai muuta somea niin he putoavat pois kelkasta, joten olisi hyvä ettei foorumi olisi sulki joka toinen viikko.

Onko toiveita tilanteen parantamiseen?

Nyt kun on jo muutama kuukausi kokemusta tämän foorumin teknisestä ylläpidosta niin voin luvata että kova pyrkimys on siihen että jatkossa katkokset olisivat vähäisiä ja korkeintaan tuntiluokkaa, ei päiväkausia. Käyttöjärjestelmäalustaan tulee päivityksiä lähes päivittäin ja joskus niiden käyttöönotto edellyttää palvelimen boottauksen. Sitä olen labrannut sen verran, että sekin menee sekunneissa eikä välttämättä aiheuta sisäänkirjautuneelle ja viestiä kirjoittavalle käyttäjälle mitään. Verkkotunnus rc10.fi joka on ollut katkolla vuosittain näihin aikoihin on sekin nyt jo maksettu vuoteen 2027 saakka.

2
Tapatalk -tuki poistettu? Ainakin minulta hävisi RC10.fi Tapatalkista.

Näyttäisi siltä että tämän päivän Tapatalk tukee vain heidän omassa foorumisoftassaan/palvelussaan asuvia foorumeita, ei tällaisia muulla alustalla ylläpidettyjä. Tapatalk-lisäosan koodiin ei ole myöskään tullut päivityksiä aikoihin ja se alkoi olla ongelma. Joten Tapatalk-tuki on poistettu, kyllä.

3
Minkälaisella alustalla foorumi pyörii? Ilmeisesti Heznerillä? Jos näin on, niin siellä näkyi olevan tuki myös Let's encryptin ilmaiselle ssl:lle, olisikohan sitä mahdollista ottaa käyttöön? Voin itsekin auttaa siinä jos tarvetta, ylläpidän työkseni aika järeää pilvipalvelua, joten kohtalaisen tuttua hommaa.
Muistaakseni siellä pyörii. Olen tuota salausta puhunut jo monta vuotta kaiken muun lisäksi ja tekijäkin siihen olisi tiedossa. Ongelmana on vaan foorumin omistuskuviot. Toivottavasti tämä asia saataisi korjaantumaan lähitulevaisuudessa.

Foorumin hallinta-asia ratkesi alkusyksystä ja sen jälkeen on päivitelty käyttöjärjestelmäalustaa ja foorumisoftaa niin pitkälle kuin nykyinen teema kestää hajoamatta. Siinä matkalla (SMF 2.0.13 -> 2.0.19) tuli myös foorumisoftaan kyky käsitellä https:ää. SSL otettu käyttöön foorumilla 22. - 24.1.2024. Hyvä tietää että apuja löytyy tarvittaessa.

4
Lisäsin .jpeg:in sallittuihin tiedostomuotoihin. Josko nyt onnistuis?

5
Osanottoni, ja kiitos tiedosta ylläpidon puolesta. Tuli itsekin ajeltua Mäkelän kanssa samoissa corrikisoissa 2011-2013. Hän rehki varmaankin kahta luokkaa kärkikahinoissa, itse kun rämmin uutena tulokkaana siellä tuuppien D-finaalin hännillä niin ei ehtinyt varsinaisesti henkkoht tuttavuutta syntyä. Koetetaan laittaa micsan jäsenprofiili johonkin asialliseen asentoon täällä. En vielä tiedä onko siihen jo valmiiksi mietitty protokolla.

6
Tiedotteet & Säännöt / Vs: Ylläpidon tiedotteet
« : 21.11.23 - klo: 00.00 »
Pahoittelut odottamattomista muutaman minuutin katkoksista tänä iltana. Päivitin käyttöjärjestelmää.

7
Tiedotteet & Säännöt / Vs: Ylläpidon tiedotteet
« : 13.11.23 - klo: 20.39 »
Huomenna 14.11. aamuvarhaisella on tarkoitus taas päivitellä foorumisoftaa ja alustaa eteenpäin, joskus klo 04:30 - 08:00 välisenä aikana. Ilmenee useina enintään kerrallaan ehkä 30 min katkoksina jolloin foorumi ei toimi/näy ollenkaan taikka on heittänyt kirjautuneen käyttäjän ulos. Foorumi voi olla ajoittain myös huoltotilassa.

Edit 14.11. klo 02:15: Päivitysrupeama tuli hoidettua tältä erää.

8
Tiedotteet & Säännöt / Vs: Ylläpidon tiedotteet
« : 07.11.23 - klo: 06.52 »
Tänään 7.11.2023 aamulla klo 05:30 - 06:40 foorumi oli hetken huoltotilassa palvelimen ohjelmistopäivitysten ja boottauksen takia. Sain asetettua käyttöön tuoreemman PHP-version. Muutakin edistystä on taustalla tapahtunut. Tie alkaa olla nyt auki seuraaville foorumisoftan versionnostoille.

9
Tiedotteet & Säännöt / Vs: Ylläpidon tiedotteet
« : 25.09.23 - klo: 05.44 »
Aamuvarhaisen päivitysyritykseni tänään maanantaina 25.9.2023 klo 04:40 tuotti yllätyksiä ja sivusto oli hetken tavoittamattomissa. Sain toiminnan palautettua klo 05:40 mennessä.

10
Tiedotteet & Säännöt / Vs: Ylläpidon tiedotteet
« : 10.09.23 - klo: 07.55 »
Foorumi on nyt saatu muutettua uuden omistajan palvelimelle ja uuden ylläpitäjän hoitoon. Ylläpitäjänä rupean nyt paneutumaan viime vuosina kertyneen "teknisen velan" hoitamiseen ja yritän pitää foorumin koko ajan käytettävissä. Opittavaa on paljon ja työn tekeminen tulee ottamaan aikaa. Kiitokset HobbyFactorylle ja aktiivisille moderaattoreille (APK, mustikka) koko RC-autoyhteisön puolesta! Käytetään foorumia edelleen aktiivisesti!

11
Tiedotteet & Säännöt / Vs: Ylläpidon tiedotteet
« : 08.09.23 - klo: 07.57 »
Foorumi muuttaa uudelle palvelimelle lähipäivinä, aikaisintaan sunnuntaiaamuna. Yritin muuttoa tänä aamuna, mutta se jäi kenraaliharjoitukseksi. Hommasta aiheutuu n. kolmen tunnin käyttökatkos aamuvarhaisella, klo 05 - 08.

12
Tiedotteet & Säännöt / Vs: Ylläpidon tiedotteet
« : 18.01.23 - klo: 19.00 »
Ennakkovaroitus tiistaina 24.1.2023 klo 10:30 uhkaavasta käyttökatkoksesta!

RC10.fi domain vanhenee tuolloin, ellei sitä uusita siihen mennessä. Foorumin ja domainin uusi omistaja HobbyFactory (maaliskuusta 2022) ja teknisenä asianhoitajana allekirjoittanut (syyskuusta 2022) emme kuitenkaan voi vanhenemiselle mitään. Foorumin edellinen omistaja M Korvenmaa ei ole viime kuukausien lähes päivittäisistä muistutuksista ja toistuvista lupauksistaan huolimatta saanut vielä aikaiseksi luovuttaa foorumin dataa ja domainin hallintaa uudelle omistajalle.

Mahdollisen 24.1. alkavan katkoksen kestoa en pysty näissä oloissa valitettavasti ennustamaan.

** Edit 23.1. klo 17:45: VAARA OHI, domain on saanut vuoden lisäaikaa.

13
Tiedotteet & Säännöt / Vs: Ylläpidon tiedotteet
« : 30.10.22 - klo: 19.38 »
HUOMIO! RC10.fi laitetaan huoltotilaan jossain vaiheessa tänään sunnuntai-iltana 30.10.2022 ja foorumi siirretään toiselle palvelimelle. Jos kaikki menee loistavasti niin katkos on ohi parissa tunnissa. Muussa tapauksessa asiaa työstetään lakkaamatta kuntoon "inhimillisen suorituskyvyn rajoissa"!

Edit klo 21:25 : Ei toteudu tänään

14
Kilpailijoiden kanava / Vs: Short Course Summer Cup 2022
« : 03.07.22 - klo: 12.27 »
Luokkaan SC2-10 numerolle 16 Hannu Luomanen.

15
Hannu Luomanen   SC2-10
Aaro Luomanen    SC2-10

16
Jotain häikkää on ollut tänään ilmoittautumisissa, ei ole onnistunut. Tästä linkistä pitäis nyt päästä: =bkg&dId[E]=53598&pLa=en]https://www.myrcm.ch/myrcm/main?hId[1]=bkg&dId[E]=53598&pLa=en .
Siellä ei näy tähän mennessä ilmoittautuneet (32) tällä hetkellä, mutta työstän sitä asiaa ja nimet on ainakin vielä tallessa. SC2-10 luokka kaipaa vähän hitaampiakin kuskeja paikalle, ettei mun tartte yksin ajella!

Edit: no ei näköjään onnistu multa tuo linkin julkaiseminen: AP:n julkaisema linkki alla toimii, tapahtuma jonka ID on 53598 on se oikea

17
Kotikisaan kammettais vielä mukaan listalle:

SC2-10

Hannu Luomanen
Aaro Luomanen

18
DIY / Vs: Nylonin kestävyys?
« : 12.07.19 - klo: 11.46 »
Kun ei nyt moneen päivään ole ilmaantunut varsinaista kokemusasiantuntijaa niin spekuloidaan nyt vähän. Varovasti arvioisin että kestää materiaalina kyllä. Mutta nylon myös joustaa, joka voi olla ongelma. Jäykkyyden saavuttamiseksi pitää kappaleen mittoja kasvattaa yleensä melko reilusti, kovin hienovarainen hifistely jäykistemuodoilla ei välttämättä riitä. Eli tilanpuute voi tulla ongelmaksi monissa osissa.

Itsellä RC-harrastusta 2010-2013 (SC10-2 luokka) ja 3D-tulostusharrastusta 2015- (MiniFactory 3-tulostin, PLA-muovia ja Taulmanin nylonia olen käyttänyt), mutta en varsinaisesti ole auton osia tehnyt.

19
Joo ei tämä meillä niin kovin hektisesti etene, ratojen kanssa mahtuu kyllä puuhaamaan muutkin ihan vapaasti. Blender-kurssi vaikuttaa hyvältä. Super-slopes modivinkki otettiin onkeen. Omakotiasujan survival-moodilla tarkoitan lähinnä, että nyt viikonlopun ykkösprojektina on rakentaa muutaman neliön alalle rakennuksen alle rossipohjaan 100 mm lisäeristys, että putket pysyis paremmin sulana. Purkuvaihe alkaa olla vasta hoidettuna. Tulin välillä sisälle lämmittelemään.

20
No niin, poika innostui heti tuosta rataprojektista ja tekeminen alkoi. Blender on meille molemmille outo. Linuxia ja Windowsia on käytössä tarpeen mukaan, virtuaalikoneessa ja natiivisti. Pakkaset pistää omakotiasujaa vähän survival-moodiin parhaillaan, ja muitakin projekteja on, mutta eiköhän tässä talven mittaan jotain konkreettista saada tälläkin saralla aikaiseksi.

21
Mahtavaa, tässä projektissa yhdistyy monta juttua minkä kanssa meillä perheessä on puuhattu, aika wannabe-tasolla mutta kuitenkin! Löytyy Arduino, RC-kamaa, 3D-tulostin ja mielenkiintoa ja kohtuullisesti ymmärrystä ohjelmointiin, ja pojalla (11 v) intoa rakennella peleissä kaikenlaista.

Tsemppiä, ja yritetään tulla isä-poikayhdistelmällä mukaan hankkeeseen jollain tavalla. Traxxas 2,4 GHz radio tai Futaba 4PKS on vissiin edelleen sieltä vastarista eteenpäin analogista tekniikkaa, eli sellaiset toimisi jo nyt tuolla sovittimella?

22
Joko ny? Hyvä että tiedotit. Täällä tilapäisesti jalkapuolena ja 1:1-auton ajokiellossa muutaman viikon, jää talkoilut (tälläkin kertaa, tosin nyt ei tiedon puutteesta) väliin. Ilmestyn sitten kesämmällä paikalle ja voinen tulla kisoihin hengailemaan seuran nostajaksi tai jotain.

23
Juuei.

Ei siellä nyt mitenkään voi salaojittamaton savirata kuivana olla näillä lämpötiloilla talven jäljiltä vaikkei sataisikaan. Syyskuussakin vaatii n. neljä sateetonta päivää että alkaa rata olla kuiva. Jos nyt ei mentäis sinne survomaan, vaan ajelette vaikka sitten alueella muualla. Jokkisrata kyllä kestää, ja parkkipaikka.

24
Epäilen, kun kesällä ja syksylläkin oli aika hiljaista. Itsellä ei ainakaan ole kalusto siinä asennossa että lähtisin.
Niin, kyllä sinne sähköt tulee että aggrekaattia ei tarvi.

25
Ei ole talvikunnossapitoa muuta kuin jokkisradalla. Alueelle pääsee ainakin torstai-iltaisin. Eihän siellä RC-radallakaan tällä hetkellä paljon lunta ole, sen kun harjailee radan puhtaaksi oman maun mukaan ja antaa mennä. Valot on syytä kans olla omasta takaa. Toukokuusta syyskuuhun on kausi normaalisti.

26
RC-kerhot ja -radat / Vs: PKSRCA:n Tikkurilan RC-keskus
« : 25.12.13 - klo: 19.10 »
Kiitokset puuhamiehille hyvästä radasta. Uusi profiili oli itselleni jotenkin mieluisampi kuin edellinen. Omat ajot jäi ikävä kyllä pariin akkuun, kun tuli liian pahaa vauriota (pohjalevy keulasta poikki). Kaveri jolta lainasin kolvia kerkesi jo häipyä kun jätin kolvin jäähtymään ja unohdin asian hetkeksi. Kolvi jäi Volvospeden haltuun joka lupasi jemmata sen kerhon varastoon lukkojen taakse, kiitokset lainasta ja anteeksi! Sain sen juotoshommankin hoidettua auttavasti, vanhoilla tinoilla.

27
Radiolaitteet / Vs: Auto ei reagoi ohjaimeen
« : 03.11.13 - klo: 10.24 »
Joko tämä ratkesi? Ei nyt mitään sen viisaampaa ehdotusta ole, kuin että kokeilet vanhaa ohjainta ja uutta vastaria ristiin ja toisinpäin (jos ovat periaatteessa yhteensopivia), yrittäen haarukoida onko ongelma ohjaimessa vai vastarissa.

28
Voisin tulla, onhan kerhoilta. Pitäis oleman kalustoakin tuohon nopariin, riippuu versioista. Saattaa mennä kuuden tienoille. Mulla on avain takaporttiin, jos ei etuportti ole auki.

Edit 3.9.: pääsen ehkä aikaisemmin, viiden jälkeen.

29
Keskustelua kaupankäynnistä / Vs: Risut & ruusut
« : 11.07.13 - klo: 23.11 »
Omaa kokemuslistaa:
Rodder (myyjä) +
hmort (myyjä) +
vato (myyjä) +
tomppa82 (myyjä) +
ReiseReise (myyjä) +
Viikate (ostaja) +

30
Yleinen keskustelu / Vs: rc autojen hyppyrit
« : 10.07.13 - klo: 19.14 »
Pihakäytössä kotitarveradalla ja sudittelussa olen päätynyt siihen, että hyppyrin minimileveys 1:10 skaalalle (Slash 2WD) on 120 cm. Siihen voi jo ajaa lujempaa ja myös vähän huonosta kulmasta ohjaten ilman että tarvitsee kovasti jännittää että osuuko rampille vai ei. Ja kaupan vanerilevyt on normaalisti tuon levyisiä.

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 6