Syynä se vaalee töhnä, jonka ne väitti olevan pitkällisen kosteuden syytä. Itte tiesin ettei kosteelle, sumusellakaan säällä oltu ajettu.
Joo tuo töhnä tulee kun tina joutuu veden (Tai kosteuden) kanssa kosketuksiin, prosessia (Hapettumista) nopeuttaa vielä jos laitteessa on virta.
Eli suht turha laittaa takuuseen jos tuota hapettumaa laitteesta löytyy.
Esim Nokian 5110 puhelimen piirilevyn kerran muinoin erehdyin pesemään vesihanan alla (Oli kaatunut maidot puhelimeen), pesun jälkeen kun piirilevyn otti pois vedestä, rupesi silmin nähden valkoinen "töhnä" kasvamaan pintaliitos juotoksista (ja kyseessä oli pelkkä piirilevy, eikä sähköjä tietenkään).
Esim puhelinhuollossa (Täällä paikallisella puhelinyhtiöllä) kastunut puhelin upotetaan samantien veteen (Ilman akkua tietenkin) jotta ilman kanssa hapettuminen ei jatkuisi, vasta kun puhelin otetaan työn alle se puhdistetaan alkoholilla (Se syrjäyttää veden).
Tuo esimerkki osoittaa vain että jotkut tinalaadut eivä siedä vettä lainkaan (En nyt tarkoita että tuossa olisi vastaavaa tinaa käytetty).
Monetahan tietää että kastunut nopari tai vastari rikkoontuu melko nopeastikkin jos siihe on sähköt kytkettynä, ilman sähköjä ja huolella kuivattuna (Siis jos sähköt on heti otettu pois) nuo laitteet yleensä toimivatkin kastumisen jälkeenkin.
Tuo hapettuma muuten kosteana johtaa sähköä ja voi olla että se on kytkenyt fetit ja näin aiheuttanut oikosulun, jonka johdosta fetit on palaneet.
Tulee vain mieleen että lämmön vaihtelut (Varsinkin jos ajaa näillä ilmoilla ulkona) aiheuttaa paljonkin kondenssikosteutta....