Kirjoittaja Aihe: Kesän Grillausvinkit  (Luettu 1289 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Anapoli

  • Veteraani
    • Profiili
Kesän Grillausvinkit
« : 17.05.11 - klo: 14.01 »
Kesä on grillaamisen aikaa ja niimpä ajattelin et tänne vois kerätä hyviä grillivinkkejä. Eli mitä porukat tykkää grillailla? Makkaraa, pekonia, pihvejä, sieniä, maissia, perunoita...? Saa kertoa hyviä reseptejä vaik vartaiden tekoon. Tai muiden hyvien eväiden valmistukseen ja aineisiin.

Viimeks grillatessa parilan päälle eksy perunoita, sieniä, possun kassleria ja kanankoipia.
Perunat vaan siivuina ja grilliöljyä sekaan. Kääntelee välillä ja hyviä tulee.  :grin:

Ajattelin tästä topikista sellasta et vois lueskella ja kokeilla jotain uusia eväitä. Ei aina samaa makkaraa tai possua.

Poissa Chili

  • KUArc
    • Profiili
Vs: Kesän Grillausvinkit
« Vastaus #1 : 17.05.11 - klo: 14.25 »
Maissi, sipuli (paloiteltu..) foliopussissa ja kana piffi menee itselläni hyvin alas ja on erikoisempaa.
Hampurilaisiakin voisi yrittää tehdä jos osaa leipoa sämpylöitä? Tai saahan ne kaupastakin, myös vartaat, itse tehtyinä tai kaupallisina ovat hyviä.
Thunder Tiger dt-10 - Axial ax10 - Slash 2wd - Blitz ese - Axial EXO - Axial wraith

Poissa mikari

  • Fullspeed RC
    • Profiili
Vs: Kesän Grillausvinkit
« Vastaus #2 : 17.05.11 - klo: 15.05 »
Melkeinpä mikä on tahansa on hyvää gunnon grillillä: Weber
Lähtee toinen kesä tällä kaasugrillillä eikä ole hankintaa tarvinnut katua vaikka hieman suolaisempi hinta (made in the U.S.A) mutta takuu onkin peräti 25 vuotta (tai ainakin 10 oliko se niin en ole varma)
Oma suosikki on niinkin yksinkertainen kuin Hot Chicken wings silloin tällöin (kerran kuussa) rapeaksi grillattuna. Arkiruokana käy mikä tahansa, makkaraa ei kuitenkaan mielellään kauhean usein kun ravintoarvo on aika vähäinen, jokus tuollaiset folionyytit piristävät eli folioon paloiteltuna esim. tuoreita herkkusieniä, paprikaa, camembert juustoa, aurinkokuivattua tomaattia ja niiden öljyä purkista ja jotain muuta jos huvittaa/on kaapissa ja sitten vaan tulille, tommonen 10-15minaa keskilämmöllä, käy minkä tahansa kanssa.
Ja kyllä merilohi savustuspöntössä on aivan ässä, mutta ei taida ihan olla "on topic".
Kiitos 20 vuodesta!

Poissa jarkko

  • Fullspeed RC
    • Profiili
    • PKSRCA kotisivut
Vs: Kesän Grillausvinkit
« Vastaus #3 : 17.05.11 - klo: 16.37 »
Kunnon sadekelilläkin on grillailtu.

Märässä kisassa touring-auton nopari kääritään ilmatiiviiseen foliin vesivaurioiden estämiseksi.
Noparin merkillä ei ole niin väliä.

Startin jälkeen kurvaillaan radalla hauskasti vettä auton perästä suihkutellen parisen minuuttia ja odotellaan noparin kypsymistä.

Jos kääriminen on suoritettu hieman huolimattomasti alkaa kevyt savuvana nousta siinä erän puolenvälin paikkeilla.

Kolmen minuutin kohdalla tavara onkin sitten jo valmista ja toivotaan, että auto rullaa edes kohtuullisen lähelle koroketta ennen noparin leimahtamista avotuleen. Eduksi sammuttamistoimille on se, jos kääre on palamatonta materiaalia ja pysynyt ilmatiiviinä.

Auto kannetaan lopuksi varikolle, missä kuoritaan hiilikökkäreeksi muuttunut nopari sormenpäitä varoen esille kypsytyskääreistä.

naatitaan kesätouringista, jeee

nimim.
kokemusta on
Infinity | Capricorn | CRC | Novarossi