Future-RC

Kirjoittaja Aihe: Noobikysymykset  (Luettu 1109668 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa quag

 • Uusi jäsen
  • Profiili
Vs: Noobikysymykset
« Vastaus #5430 : 14.08.19 - klo: 23.03 »
moottori oli käsituntumalla ja arviolta kyllä aika kuuma, pidin reilun tauon akkua vaihdettaessa.

Moottorin lämpötilan ei tarvitse olla edes 20 astetta yli ruumiinlämmön kun se tuntuu jo huolestuttavan kuumalta. Infrapunalla toimiva pistoolimallinen lämpömittari on aika halpa ja sellaisella saa sitten paremman tiedon lämpötilasta ja voi sitä kautta sitten kokeneemmilta kysellä, että onko ko. lämpötila vielä ok.

Poissa mustakorppi

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Vs: Noobikysymykset
« Vastaus #5431 : 14.08.19 - klo: 23.25 »
Jees, kyllä tässä hyvä olisi jonkinlaista alkuopastusta olla. Tänään huomasin että auto rullasi huonosti ja kyse oli ilmeisesti siitä että pinjonin sijainnin säätö ei ollut kohdallaan. Yritin koko illan säätää gear meshiä eri konsteilla, mutta ei kovin hyvällä lopputuloksella. Puolessavälissä kun sain auton nippuun niin se toimi, mutta piti vinkuvaa ääntä ja kuumeni nopeasti. Sitten väsyneenä ei tullut enää niinkään hyvää säätöä. Ei tuon pitäisi olla monimutkaista, mutta alku aina hankalaa. Hyvä puoli on että auto alkaa tulla tutuksi, irrotin takaosankin ja laitoin sen onnistuneesti takaisin, mutta slipperin säädölle en vielä osannut tehdä mitään. YouTube-videot tietysti ovat erinomaisia, sikäli kuin opit ovat muistissa siinä vaiheessa kun harrastuspöydälle palataan. Riihimäen kerho vaikuttaa oikein mukavalta. Jos saan auton kuntoon niin Hakkilassakin ehtii käydä vielä ulkoradalla ajamassa maanantaina.

T. Mustakorppi

Poissa mustakorppi

 • Fullspeed RC
  • Profiili
Vs: Noobikysymykset
« Vastaus #5432 : 16.08.19 - klo: 22.56 »
Sain gear meshin lopulta kuntoon. Aikaisemmilla yrityksillä puristin moottoria liian lujaa, mutta oppia ikä kaikki. Alkaa tuntua, että tuon auton kanssa alkaa pärjätä.

Täytyy käydä Hakkilassa maanantaina aloittelijaillasssa. Nähtävästi tuo 1/10 monsteri ei ole kovin optimaalinen ratojen käyttöä ajatellen (vähän epäselvää millä radoilla 1/10 monsterilla saa ajaa), mutta on toisaalta tähän kotona ja kuopalla bäshäykseen täydellinen vehje. En paljoa hyötyisi kalustosta, jolla voisi ajaa vain kerhossa, silloin kun sinne satunnaisesti pääsisi tulemaan, kun on paljon muitakin aktiviteetteja kuten leipätyöt, perhe, talo ja muut harrastukset. 1/10 short course-vehje olisi kyllä viehättävän monikäyttöinen peli, mutta nautitaan nyt tämän monsterin kanssa.

T. Mustakorppi

Poissa luke007

 • Uusi jäsen
  • Profiili
Vs: Noobikysymykset
« Vastaus #5433 : 15.03.20 - klo: 20.10 »
Hei tietääkö kukaan ketään, joka myisi minin koreja?

Vs: Noobikysymykset
« Vastaus #5434 : 29.03.20 - klo: 18.26 »
Nyt tulee todellisen ajoittelijan kysymys.

Hankin lapsille jonkin aikaa sitten RC-auton, johon ajattelin hommata toisen akkukennoston. Minulla on nyt kaksi kennostoa, joiden speksit ovat 400 mah 4,8 V. Liittimet puuttuvat, mutta niitä löytyy jo kolvattavaksi.

Kysymys: auton kanssa tullut akku ei suostu lataamaan noita uusia kennoja. Millaisen laturin ne vaatisivat?

Poissa mdm

 • Uusi jäsen
  • Profiili
Vs: Noobikysymykset
« Vastaus #5435 : 17.04.20 - klo: 05.59 »
Osaisiko joku neuvoa, mikä olisi hyvä ohjauskulma(steering angle?), eli paljonko eturenkaiden tullisi kääntyä, asteina. Kyseessä rata-auto, tarkemmin Alfa Romeo Alfetta 158. En nyt karantenin johdosta pääse"tallille" mittailemaan, paljonko se on noissa omissa valmiissa autoissa ja tarve päästä mallintamaan projektia eteenpäin on kova.

Poissa Japanaska

 • Jäsen
  • Profiili
Vs: Noobikysymykset
« Vastaus #5436 : 22.05.20 - klo: 12.00 »
Morjesta muistelisin jossain 4x4 slässi keskusteluissa nähneeni taulukon jossa oli traxxasin wt ja team asson cst diffi öljy vertailu taulukko oisko jollain linkkiä siihen tai vastaavaan?