RC10.FI

Muut => Vapaa keskustelu => Aiheen aloitti: Raven - 24.03.21 - klo: 18.58

Otsikko: Kahden moottorin ohjaus?
Kirjoitti: Raven - 24.03.21 - klo: 18.58
Hei!

Löytyisikö täältä apua otsikon ongelmaan?
Tarkemmin siis... Tarkoitus olisi rakentaa laite verkkojen uittoon talvella.

Mietinnässä on josko tekisi kahdella moottorilla toimivan, ilman peräsimiä. Koska laite menisi pääsääntöisesti suoraan (kahden avannon välin) joten kääntyminen voisi olla hyvinkin hitaasti tapahtuva. Itse mietin että se voisi tapahtua moottorien kierrosten muutoksilla? 🤔 Laatikosta löytyy joku vanha rc-auton ohjain. Saisiko ohjauksen toimimaan kuten autossa? Kahva eteen niin molemmat moottorit kiertää saman verran, ja kun kääntää, esim vasempaan, sen puolen moottorin kierrokset laskee, tai toisessa nousee?

Vai onko helpompi vain rakentaan peräsimet potkurien eteen?

Minkälaista palikkaa tähän tarvitsisi? Noparia, moottoria?

Kiitokset jo vinkeistä.  🙂
Otsikko: Vs: Kahden moottorin ohjaus?
Kirjoitti: Orkekum - 26.03.21 - klo: 05.22
Peräsin on yksi tapa, mitä etsit on ns. Tankki ohjaus(tank steering) En nyt muista et mikä mixaus oli niin saat kaksi moottoria toimimaan yhdellä 'tikulla'

Epäilen että joku vanha rc auto ohjain osais, mut ei sitä koskaan tiedä, riippuen mitä asetuksia sillä on.
Mitä tarvitsisist on VAstaanotin, 2 noparia(nopeudensäädintä) ja kaikki muut RC veneeseen menevär hommat(akselit, potkurit ym)

Löysinpä mitä etsin, V-tail mix voi olla asetus mitä etit. Taio sitten tämä härveli, saat yhdistettyä ohjauksen ja kaasun.
https://www.mtroniks.net/prod/RC-Accessories/Tankmixer.htm (https://www.mtroniks.net/prod/RC-Accessories/Tankmixer.htm)

Olettaisin et tuo ois hyvä menopeli.

HUOMIO Nopareista, jos käytät kaksi noparia ja kytket ne vastaanottimeen(yllä mainitun härvelin kautta tai ilman) YHDESTÄ noparista irroita PUNAINEN johto joka menee Nopeudensäätimeen(pienellä ruuvimeisselillä voit nostaa lukituskiellekkeen liitoksessa ja vetää johon ulos ja taipata se suojaan.) VAStaanottimet ja välillä noparist saattavat seota jos saa virtaa kahesta eri noparista.