Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JariV

Sivuja: [1]
1
Bensa-autot / Laskettelurinneajoja tänä talvena
« : 06.12.14 - klo: 13.27 »
Terveeks vaan.

Ystäväni Matti Klaukkalan Tornikeskuksesta (pieni laskettelukeskus) kysyi taas mahdollisuuksista saada rc-auto harrastajia keskukseensa järjestämään tapahtuma ihan kuten aikaisemminkin. Lupasin kysellä kiinnostuksesta.

Kertokaa mielipiteenne aiheeseen, kiitos.

Ei privaviestejä minulle mielellään, kaikki keskustelu tähän ketjuun.

2
Bensa-autot / RR5 ilmansuodatin ja sen kotelo
« : 23.10.13 - klo: 11.10 »
Moi,
onko toi RR5-mallin osakokonaisuus vai oonko käsittänyt väärin?
http://www.kingcobra.co.uk/images/product/RR521.jpg

Saako Elfvingiltä vai ollenkaan erikseen?

Tuleeks to velocity stackin päälle klämppiliitoksella vai miltä näyttää sisäpuolelta? Halkaisija?
 

3
Bensa-autot / Tulevan talven rinnerata-ajot
« : 21.10.13 - klo: 12.17 »
Moi,

kyselen olisiko kiinnostusta josko järjestäisin tulevana talvena ajotapahtumia tampatussa laskettelurinteessä Klaukkalan Tornikeskuksessa. Mahdollisuus olisi joko iltaisin arkena tai viikonloppuisin. Radan voisi pystyttää tolpista ja muista tarvikkeista. Radassa voi olla hyppyreitä tai ei tai kalustoa varovalle vois olla kiertotie myös.

Nelivedot ja takavedot erikseen ja halutessa kimpassa. Tekniikan suhteen ei mitään rajotteita eli kaikki kelpaa.

Tällästä vois järjestää useamman kerran talvessa halutessa. Alkuun nyt kyselen bensavehkeiden osalta mutta ei kai olis mitenkään poissuljettua ottaa nitro- ja sähköpelit mukaan myös.

Sana vapaa. Ilmottakaa tähän polkuun jos kiinnostaa ja ehdotuksia saa tehdä myös niin paljon kuin huvittaa. Tylsää ajaa yksin, joukossa hauskempaa.

4
Bensa-autot / Syys-Exhibition Tornikeskus
« : 14.10.13 - klo: 15.22 »
Moi,

no niin, taas olis pienet kekkerit jonne tarvittas bensakrosseja. Paikkana sama Klaukkalan Tornikeskus missä tämän järjestin viime syksynä ja ja alkukeväästä. Nyt olis taas syyskeikan aika joten josko kiinnostusta löytyy niin ilmottautumaan mulle privaviestillä. Nyt haetaan noin 4-8 kuskia autoineen.

Ajoalue ei ole mitenkään ihmeellinen tai älyttömän suuri mutta nyt tulemalla mahdollistat itsellesi hienon paikan ajaa talvella eli tampatussa laskettelurinteessä. Etsi lisätietoa asiasta hakusanalla Tornikeskus ja katso millasta meillä oli kimpassa mm. viime keväänä. Tässä nimimerkki yazcan video:

http://rc10.fi/index.php?topic=70201.msg669917#msg669917

Aika on tämän kuun 26. päivä, noin klo 11-15.

5
Bensa-autot / FeroX FX 4WD
« : 13.10.12 - klo: 21.01 »
http://www.mcdrc.com/forum/index.php?topic=1772.0

Mielenkiintoisen näköinen kampe.

Ei vaikuta ollenkaan huonolta soittimelta. BadLuck13 mainitsi mulle tänään moisesta. En ollut koskaan kuullutkaan aiemmin.

6
Radiolaitteet / Servo signal reverse
« : 28.09.12 - klo: 12.22 »
Mo,

mulla on tekeillä iso bensa-auto jossa 2 kpl isoja digiservoja ohjauksessa. Radiot on kuitenkin Spektrumin 3-kanavaiset joten kanavamiksaus ei onnistu kun kaukosammutin vie kolmannen kanavan.

Onko kokemuksia hyvistä moisita suunnankääntäjistä tai hyvää paikka mistä ostaa?

7
Bensa-autot / Gasolinehead SnowBash
« : 27.09.12 - klo: 13.30 »
Mo,

tuli tänään alustavasti juteltua aiheesta maanomistajan kanssa jotta saako isoilla bensa-autoilla ajella paikallisessa laskettelukeskuksessa ja vihreä valo syttyi tälläkin kertaa. Paikan avajaiset on 13. lokakuuta ja vien omia kasoja näytille avajaisiin. Voisin kuvitella että jokunen auto lisää varmaan mahtuisi samaan syssyyn. Jos sulla on näyttävä offroad bensa-auto niin ilmota itestäs mulle. Pari näytösajokierrosta ehkä ohjelmassa, säävarauksella toki. Teltat kuulemma tulee. Muutakin nähtävää. Kyseessä siis tosiaan pieni paikallinen laskettelukeskus ja olen siellä itse ollut joskus aiemmin ajamassa itsekseni luvan kanssa. En mainostele tämän enempää julkisesti.

Myös ajohalukkaat talvikaudelle tähän paikkaan tampatulle lumelle jossa siis jyrkkää rinnettä ylös ja alas sekä tasaista; saa ilmottautua. Ajokausi on tuleva talvi. Sääntöjä on tässäkin paikassa ja enemmän aika- ja paikkarajotteita mutta paikka on erinomainen. Kimppakivakin kuulosti olevan täysin mahdollista monen auton voimin.

8
Bensa-autot / Gasolinehead OffRoadBash
« : 19.04.12 - klo: 12.03 »
No ni, oliks tarpeeks kiinnostava otsikko?  :wink:

Tässä polussa on tarkoitus keskustella bensanorsujen omistajien kesken kokontumisajoista joissa vaan pidetään hauskaa. Ei mitään vakavamielistä (jos se ees on mahdollista).

Eli täällä vaan ilmoittaen jos olet menossa ajamaan jonnekkin ja ajoseura olisi toivottavaa. Kutsu muita mukaan ja pidä hauskaa. Ilmoita ajopaikoista ja niiden kunnosta.

Sana vapaa. Paikkakunta vapaa. Nekin jotka vaan lueskelee täällä eikä ole rekisteröityneinä niin mukaan vaan.

Rekisteröimättömiä lukijoita varten tänne on hyvä ilmoittaa oma puhelinnumero.


9
Bensa-autot / Erikoispitkät vetoakselit, tekeekö joku?
« : 02.01.12 - klo: 21.19 »
Tarttisin tohon uuteen 4WD bensa-projektiin 295mm pitkän dogbonen, eli tässä tapauksessa siitä tulis etuvedon kardaani. Siis vahvalla varrella oleva perusvetoakseli. Tietääks kukaan missä bensapelissä vois olla noin pitkä kepakko?

Tai pajaa joka tekee tilaustyönä?

10
Polttisautot / Isojen bensakrossien kokoontuminen
« : 16.11.09 - klo: 13.20 »
Tullu tässä huomattua, että paria hassua poikkeusta lukuunottamatta ajamassa tulee käytyä yksin.

Olis paljon hauskempaa roiskia hiekkaa tai lunta jonkun muunkin lahkeille kuin omille. Kun nää vehkeet kerran kestää säätä niin ajattelin että kunnon bashaus/revittely kokoontuminen kiinnostaisi ainakin itseäni missä voisi pitää hauskaa, vaihtaa tietotaitoa ja kokemuksia.

Ens alkuun tähän nyt; onks moiselle kiinnostusta?


11
Polttisautot / Hyvät 2,4 GHz radiot ja vastaanottimet
« : 27.06.08 - klo: 11.23 »
Mielipiteitänne hyvistä 2,4-radioista.

Spektrum, Futaba FASST, jne.

Avasin aiheen koska olen valintojen edessä kohtapuoleen.

12
Polttisautot / Krossarien ja truggyjen spurrin pitch?
« : 06.10.07 - klo: 09.09 »
Moro,

mikä yleisesti ottaen kaikkien 1/8 krossien ja truggyjen spurrin ja kytkinkellon hammastuksen moduuli on, eli pitch?

48?
64?
Vai mikä?

13
Moro,

onks kukaan nähny tollasella piikkiluvulla olevia rattaita tai kytkinkelloja missään vehkeessä tai myynnissä jossain? Eli yks ratas missä olis piikkimäärä tolta väliltä, mieluiten 35.

Pitch eli hampaan nousu olis oltava sama kuin normaaleissa 1/8 krossareissa.
Muistaaks tai tietääks kukaan mitään tällasta?? Terästä olis oltava.

Ainakin Savagen vaihteistojen rattaina olis tällasii, mut olisko muita vaihtoehtoi?

14
Bensa-autot / JariV:n projekteja
« : 22.09.07 - klo: 13.03 »
No niin,

eli aloitin tällasen aiheen ,kun tuolla missä on omasta kasasta tullu höpistyä ei varmaan enää kannata aihetta jatkaa, kun aika vähän sillä on tekemistä enää vakioauton kanssa.

Eli omani tässä; Hobao Hyper ST truggy, OS FS-120 Surpass SP, mekaanisesti ahdettu nelitahtinen 20cc motti itsevalmistetulla kytkimella ja  muilla rojuilla:
Koppana tolle on vanhakoppainen Ford Escort.

Työn alla on myös Kyosho Inferno MP-6, johon olen sovittamassa Super Custom FS 70 (11,5cc) nelitahtikonetta, sekä jos vaan tila sallii niin Savagen 3-vaihteinen vaihdelaatikko.

Ja sit on pari muutakin Kössin MP-6:sta vielä lisää kakstahtareilla, toinen viilatulla ja viritetyllä Nosram .28" RS Evolla ja toinen AXIS S1 .32" Monster-motilla (kunhan se vaan tulee Robitronicilta takuusta takaisin).

Ja sit on vielä yks MP-6:nen lisää, mut siihen en oo vielä keksiny mitään sopivan yliampuvaa moottoria. Ehotuksia kellään? OS:n Wankel (tosin se on aikaslailla pieni, vaan 0.49"), Laserin V-2 160? Tai OS:n 81VR-M (marine-moottori, 4,2 hv, siihen tarttis tehä ite yli-iso ilmajäähdytteinen kansi).

Nimimerkillä jjtp on myös Hobao ST, johon se on tekemässä kahta .28" konetta.

Supercharger RC car
Mitä muita täältä löytyy?

15
Yleinen keskustelu / Outlaw-kisaluokka?
« : 16.08.07 - klo: 13.31 »
Olisko mitään ideaa moiseen?

Eli tyyliin aja minkä tuot mukanasi. Eli kaikki vapaata, paitsi vaikka rajoituksina 1/8 kokoluokka ja nitro polttoaineena. Ja krossi kyseessä siis.

Siis luokka PellePeloton. Onx mielenkiintoo? Vai järkätäänks tällasii jo?

Itellä kun ei oikeen vehkeet sovi mihinkään nykyluokkaan...

16
2 laajaa aluetta, toisessa hiekkapinta ja toisessa erittäin matala ruoho.

Hiekkapuolella myös kevyttä monttua jne. joten vauhdikasta ajoa pystyy suorittamaan. Itse olen käynyt jo monta kertaa ja jokunen muukin on paikalle eksynyt kun nähneet mun siellä pärtsäävän.

Tossa karttalinkki:
http://www.keltaisetsivut.fi/cgi-bin/gwi679/gSks/gwx/?todo=zoom&todo2=searchfields&type=inks&branch=&lan=fi&searchword=&model=map.gws&A=Fdj614Cd0c83b0gTS&t=6691047&b=6689063&l=3382508&r=3385154&address=Tikkurilantie&maparea=&spi=3393939&spp=6687793&corner1=175%2C285&corner2=374%2C118&is=&maptool=zoomin&ms=25000

Eli Kehä III:lta käännytään Nuolitielle, ajetaan päähän, käännytään vasemmalle Tikkurilantielle ja tuossa kartassa aika tarkkaan siinä "vasemmanpuoleisen" Tikkurilantien e-kirjaimen kohdalla lähtee hiekkatie oikealle ja siinä on myös kallioleikkausta, hiekkatie kääntyy välittömästi asvaltilta sen asvalttitien suuntaiseksi. Tuota hiekkatietä ajetaan noin 50 metriä ja se kaartaa sit tiukasti oikealle ja hiekka-ajopaikka avautuu välittömästi. Paikka on varsin hyvä.


17
Polttisautot / Beadlock-vanteet truggyyn??
« : 13.08.07 - klo: 16.26 »
Onko olemassa moisia 17mm hexillä truggyyn?

Enkä tarkota sellasii missä takareuna liimataan vaan että kumpikin reuna on mekaanisesti lukittu eikä liimaläträyksiä tarvita. Moiset kiinnostais krossariin myös. Ja 1/8 kokoluokka kyseessä.

18
...niin minkä ostaisit? Ja kyseessä siis 0,28-0,30" motit. EI 0,21"

SH
Team Infinity
STS Racing
O.S.
Picco
Ninja
Mach
Werks
Nosram
HPI
Sirio
Falcon
Collari
Vega
Joku muu?

Ja tosiaankin, näistä moni on varsin erihintaisia kuin toiset. Mutta juuri sen takia pyytäisin teita kommentoimaan että minkä omalla budjetillanne valitsisitte.

19
Polttisautot / AXIS Monster .32 (5,23cc) S1
« : 06.06.07 - klo: 09.11 »
No niin,

tollanen tuli ostettua MP-6 Kössiin entisen SH 28 Pro:n tilalle.

Ensikäynnistys oli vakuuttava, moottori käynnistyi todella helposti ja sisäänajo oli helppoa. Totteli säätämistä TODELLA nöyrästi.

Kuvatus:


20
Polttisautot / HPI Bajalle ja FG Marderille haastaja
« : 21.02.07 - klo: 07.33 »
Löysin australialaisen tuotteen, 1/5 koossa oleva takavetoinen buggy.

Laite näyttää FG:n ja HPI:n sekoitukselta beadlock vanteineen. Eivätkä näyttäisi olevan pahanhintaisiakaan; RTR paketti tulisi olemaan hinnaltaan suunnilleen 540-550 Euroa. Tossa hinnassa olis tuote, rahti Suomeen ja alvit.

Zenoahin 23cc -motilla, kolme eriväristä koria, sininen, punainen ja keltainen. RTR:n mukana työkalusetti, akku ja laturi.

Tätä joutuu jo sitten miettimään oikeesti....

21
Polttisautot / Kestävä vaihteisto 1/8 krossariin?
« : 09.02.07 - klo: 16.11 »
Onko olemassa moisia vaihteistoja jotka laitettuna buggyyn nelarikoneen kanssa voisivat olla sopivia?

Moottori pyörii maksimissaan 13-14000 rpm.

Onko olemassa mitään soveltuvaa vaihteistoa?

22
Polttisautot / Thunder Tiger EK-4
« : 08.02.07 - klo: 11.09 »
Moro,

oon ymmärtäny että näitä vehkeitä on jokunen Suomessa. Mun tarttis tietää sen .70 koneen takapään starttilevyn pulttijako?

Voisko joku moisen kapineen omaavista auttaa? Eli niiden neljän pultin etäisyys toisistaan, pysty ja vaaka (ilmeisesti sama mitta).

23
Yleinen keskustelu / Rungonjäykistäjät 1/8 krossarissa
« : 08.02.07 - klo: 08.59 »
Moro,

tuli väsättyä moisia kumpaankin autooni. Kysyisinkin, että missä vaiheessa näiden vehkeiden erot huomaa sitten?
Siis että jos ei oo moisia ollenkaan tai on kummatkin päät tuettuna.

Omien autojen rungoista tuli ainakin tosi jäpäkät.

24
Mugen / Mugen Super Athlete 1/8 buggy?
« : 05.02.07 - klo: 08.25 »
Moro,

osaisittekos tietäjät kertoo mulle vähän tollasesta vempeleestä? Noin niinkuin alkuun sen laadusta ja tasosta yleisesti vaikka?

Kilpailikyvystä?

Mistä varaosia? Tuoko mikä putka maahan?

Onkos miten kallis härveli yleisesti ottaen.

Tarttis siis saada jotain käsitystä omasta laitteesta, kun mulla on tollanen huippukuntoinen vehjes itselläni enkä siitä hirveesti vielä tiedä.

Auttakaa mut alkuun sen kanssa. Jos joltain löytyy manuaali tai sen kopiot niin moisia voi tarjota mulle. Ja juu, googlella on jo kateltu...

25
Yleinen keskustelu / Ahdin nelitahtikoneeseen?
« : 29.01.07 - klo: 15.23 »
Tietääkö kukaan onko muita valmistajia ollut kuin OS?

Toi pajahan teki jonkun aikaa 120-konetta Roots-ahtimella. Tekeekö mikään paja tänä päivänä? Siis pelkästään vaikka ahdinta, siis millaista tahansa tyypiltään) näihin pieniin (oletetaan vaikka 12-15cc) rc-nelitahtimoottoreihin?

26
Jeejee,

tuli löydettyä 1/8 koossa Ford Escort Mk1 -koreja uusina 2 kpl tarroineen. Eli vanhakoppanen Ekkeri.

Voi berhanan berhana, en olisi uskonut löytäväni, mutta onnistuin moiset ostamaan. Lämmittää KUMMASTI 37-vuotiaan lapsen mieltä kun teinivuosien kestosuosikilla pääsee taas uudestaan revittelemään oikeen HUOLELLA!!! ROK!   :mrgreen:

Pitääkö se hommata joku takavetopeli ihan vaan päästäkseen vetämään sitä kuulusaa näyttävää sivuluisua? Toisaalta sellasta nelivetona ei teininä ollu, joten... Jesss.

27
Terve,

käyn huomenna hakemassa SH28 Pro -moottorin vanhempaan Inferno krossariin (1:8 koko) RC Garagesta. Eli tollanen: http://rc-garage.fi/zencart/index.php?main_page=product_info&products_id=43

Putkeksi ajattelin saman putkan tarjoamaa: http://rc-garage.fi/zencart/index.php?main_page=product_info&cPath=3&products_id=40
Tai tarjoustuote: http://rc-garage.fi/zencart/index.php?main_page=product_info&cPath=3&products_id=140

Kumpi sopivampi? Vai olisiko jokin muu putki selkeästi parempi?
Ei tartte EFRA hyväksyntää.

Mitä asiantuntijat suosittelevat? Tarvitsisin mielipiteitänne kipeästi ettei tule ostettua mitään turhaa.

28
...tuli tehtyä MP-6:sen vanhoihin puolikuluneisiin nappularenkaisiin piikkarit (96 nastaa per rengas). Käytin piikkeinä karttanastoja sisäpuolelta painaen ja aina nappulan kohdalta.

Juuri äsken tuli kokeiltua tamppaantuneella loskalumella...AIVAN SSSAIIRRRRAS PITO !!!!!  Liikkuu kuin asvaltilla.

Tosin en liimannut niitä joten painuivat sisään tankillisen jälkeen joten nyhdin ne pihdeillä takasin ylös ja liimasin pikaliimalla juuresta.

Ei oo uudet krossikumit pidoltaan MITÄÄN näihin verrattuna tolla alustalla... hauska yksityiskohta on se että kun kurvaa hiekkaläntin päältä sladissa niin fillareista sinkoaa kipinää !!!

Jee jee ja hauskaa oli.

29
Hellou,

osaattekos arvon harrastajat kertoa HYVIÄ paikkoja mistä voisi katsella RC-auton koreja? Itseäni kiinnostaa umpiauton (ei truck) korit koossa 1:8 tai 1:6. Tyyliin Ford Escort tms. Ja sais olla kohtuu leveitäkin. Tarkoits on laittaa umpikori krossariin isonnetuilla pyöränaukoilla.

Mistään nettisaitilta en ole oikein mieluisaa löytänyt. Jelppikää tulokasta, please.

Sivuja: [1]