Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HELIUM

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 13
1
DIY / Vs: RC ja hydrauliikka
« : 14.04.21 - klo: 15.45 »
Plärää rc työkoneet ja rekat ketju läpi, sieltä löytyy. Näille löytyy googlella myls foorumi ja fb sivut. Niillä on aiheesta vankka osaaminen

2
Vapaa keskustelu / Vs: BMX polkupyörät
« : 15.05.13 - klo: 08.37 »
Ihan asiallinen fillari!

3
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 23.03.13 - klo: 20.49 »
Terve vaan lenskarihemmot! Jos haluutte iltalukemista, niin vilkaskaas mun blogia. Nyt sielä on paljon tekstiä uusimmasta liidokistani!

4
Voi kuule, voin luvata ettei se oo noin helppoo :D Se pyörän valinta on yllättävän vaikeeta, mä mietin eka Mitoo, Sit kävi Kotari mielessä mut kaatu rahan takia ja nyt oon kallistumassa projektiin, -90 luvun kawasakiin... Saa nähä, ens kesänä pitäs tienata pyörään rahat, nyt oon autokoulussa korttia hommaamassa.

5
Vapaa keskustelu / Vs: hydrokopteri projekti
« : 28.02.13 - klo: 16.35 »
Ja sitten, jos suunnittelet ajavasi suoraan, niin tee pieni peräsin. Ei käänny niin hyvin, mutta esim toi meikäläisen laitos on tosi tuuliherkkä, suoraan ajo onnistuu lähinnä vain vastatuuleen.

6
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 19.02.13 - klo: 20.10 »
Jännä toi sana ''hupi'' tossa. Kovin paljonkin käytetty, juurikin simppeleiden sähkisten yhteydessä. Eikös kaikilla ajetta siitä yhdestä syystä - koska se on hauskaa? :D Kuitenkin joo, hyvä kone on toi FunCub. Liikkuu ilmeisen hyvin. Ja kun siihen voi modata helposti kaikkea aina laipoista kellukkeisiin, niin se on hyvä.
 Ja sitten multa kysymys jonka esitän puhtaasti uteliaisuudesta. Millä radioilla ihmiset lentää? Mulla on vanha Hitec Eclipse 7, telemetriagigamoduulilla päivitettynä. Kavereilta löytyy Futabaa mm. 18MZ ja varsinkin purtsikkapiireissä tunnutaan suosivan (ilmeisesti edesmennyttä) Graupneria. Mitäs teiltä löytyy?

7
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 17.02.13 - klo: 21.27 »
Mulla oli sellanen hacker suerdecathlonin raato tosa, ni kun tuli tylsää, niin irrotin sähköt, revin ruongon irti peräsimistä ja siivistä ja nappasin foamipalikan käteeni. Kuumalankaleikkuria kun en jaksanut kaivaa niin otin rautasahan ja leikkasin nopesti tehdyn profiilin mukaan uuden rungon. Sitten tein vielä reijän runkoon minkä paikkasin kevytvanerilla kun oli sähköt sisällä. Tein siis alatason. Maiden flight suoritettu, ja kone lentää hyvin! Asetuskulmaa sama kuin alkuperäisessä, kohtauskulmasta en osaa sanoa kun en kattonu alkuperäistä. Hyvä kone lentää, ja paljon parempi kuin edellinen versio, uutenahan tää lensi tosi hyvin. Silmukka tosin menee vähän tyhmäksi tynnyriksi, ja silmukan tää pyöri melkein paikallaa täysillä liikkeillä, uskaltaisinko väittä ettei 2 metriä enempää vaatinu. Ja kärkiväliäkin on jo 1m :D Sakkausominaisuudetkin on hyvät. Kyllä huomaa että kun perusasiat on kunnossa niin lennokki lentää. Suosittelen vastaavaa projua kaikille jotka haluaa vaihtelua, jos hyvän haluaa niin sitten hommaa puukoneen. :D

8
Vähän off-topiccia mutta mihkäs hintaan toi Kawa vaihtaa omistajaa?

9
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 14.02.13 - klo: 22.51 »
Miten niin moottorilla pp siirtyy taaemmas?

10
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 14.02.13 - klo: 18.33 »
Ei oo, se on joku yli 10 vuotta vanha, muovirunkoinen. Sain sen ilmaiseksi, siinä oli hieman laittoa. klappeja pois, elektroniikan asentelu, kytkimen rakennus, kuomun teko ym. Nyt puuttuu vain huomena postiin ilmestyvä vastari. On vaan siitä huono aine toi muovi, et sen sisään ei oikeen pääse. Puukoneeseen (kuten siihen mun Arising Stariin) on helppo vaan tehdä kylkeen reikä, rempata, laittaa kiinni ja päällystää uudestaan.

11
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 14.02.13 - klo: 18.12 »
aika magee kyllä :D Mulla taas oottaa ensilentoa tällanen laitos:

Kv jotain 3 metriä, hullusti V-kulmaa, ja peräsin ohjaus. Koelennän tälleen, jos huono lentää peräsimillä niin laitan siivekkeet, muuten ootan Arktisen Hysterian ohi. Pääsen viimeinkin mukaan igg:hen :D

12
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 30.01.13 - klo: 22.30 »
Aika magee toi on. Ja outoa... Musta Kruk on hieno. Onhan se karumpi ku muut mutta silti hieno. Tosin Wilga kyllä oli hienompi, kumpikin kivoja. Mulla on kai vääristyny kuva lennokeista, muut unelmoi hävittäjistä ni mä kuolasin arskaa :D

13
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 30.01.13 - klo: 21.58 »
Mikäs konemalli ois toi 3,3m? Ainakin Reinikan Kruk on tota luokkaa, moottori muistaakseni just nelipyttynen bensa mut runko oli vaneria ja kevytmetallia tjv. Muita sen kokosia jo lentäviä suomessa en tiedäkkään. Paitsi tietty liidokit. Mä oon miettiny että taidan ottaa ensiharppaukseni IGG:hen tällä ''Harakka III'':lla. Sopivan helppo ja mielestäni Harakka on todella hieno muutenkin, kun vertaa nykyaikaisiin.

14
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 30.01.13 - klo: 21.10 »
niin, täst hyvänä esimerkkin stuntit, jotka on yleensä yhtä pitkiä kuin leveitä. Itse tosin olen skalemiehiä (taino poika kai mä vielä oon, 16v nimittäin :D) joten tykkään aidonnäkösistä, ja varmaan enempi harrastaneet tietävät igg finlandin, ensi syksynä olisi viimeistään tarkotus alottaa eka skaala purtsikka. Arskassa onkin jo hinukytkin :) Mutta siis jollen skaalasta pitäisi niin kyllä koneet olisi kokoluokkaa 2mx2m.
 Tuosta nuolikulmasta, mulla olikin joku hävittäjä (tai raato löytyy yhä) joka sitten tuhoutui liian edessä olevan pp:n takia. Enhän mä voinu tietää, enkä malttanu kysyä kun muissakin koneissa olin onnistunut :D Tosin kun en sellaisista koneista tykkää, vaan nää ''perus'' koneet ja liidokit on lähellä sydäntä, niin en jaksanut laittaa kuntoon. Olenko muuten poikkeus nykyään, onko täälä rc10:n puolella niitä joiden mielestä koneet on parhaimmillaan kun on polttomoottori ja puurakenne? On meinaan outoa että kerhon ''vanhat'' paria lukuunottamatta on jo sähkössä ja käyttä elaporia ymv. kun minä junnuna oon polttisten ja puun perään.

15
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 30.01.13 - klo: 20.38 »
Kyllä se tippuu vaikka olisi edessäkin, teet vaan oikein sen. Ja hyvä pointti toi nuolikulma, oletin että tulee suora siipi, se kuitenkin on paljon helpompi tehdä.

16
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 30.01.13 - klo: 20.09 »
Jees, ite sanoisin että asetuskulmaa 5 astetta, siitä sitten muokkaamaan siihen mihin haluaa. Kun varmaan haluat vakavuutta, niin v-kulmaa niin että metrin päässä keskikohdasta nousisi 3cm. Profiiliksi suosittelen Clark Y:tä, mutta jollet halua alkaa tällaista tekemään niin KFm profiilit toimii myös hyvin, vaikkei uskoisi. Tässä havainnollistava kuva siitä mitn tuo tehdään. Tässä vielä kuva jossa selitetään erilaisia profiileja.
Ja meinasin että pommiluukku kannattaa sijoittaa painopisteen kohdalle (noin kolmannes siiven etureunasta) koska jos punnitset koneen tasapainoiseksi ''ruuma'' tyhjänä, ja isket sinne vaikka viides osan koneen painosta olevan ''pommin'' ja luukku on jossain takaosassa, niin kone on lentoonlähdössä takapainoinen ja lento tyssää alkuunsa. Mutta onnea projektiin, kun etenet niin pistä infoa!

17
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 30.01.13 - klo: 17.40 »
Toi peräsin näyttää aika jännältä..? Millä okemuksella tätä teet? Paljonko aattelin laittaa asetuskulmaa? Entä V-kulmaa? Mitä profiilia meinaat käyttää? Haet varmaankin vakaata ohjausta, jos 2 moottorisen teet. Muista myös tehdä pommiluukku pp:n kohille tai tulee ylläri ku avaat luukun :D

18
HPI / Vs: HPI Firestorm 10T
« : 20.01.13 - klo: 23.24 »
Nyt menee jo väärään suuntaan. Sellanen hallittu driftaushan se parhainta olis! Vitsivitsinä, kuka mistäkin tykkää. mut ei se ilmanputsarin lumiseks meno haittaa, ku toimiihan se silti. Nykyään kun lennokisti olen, niin niissä ei käytetä ilman putsaria ollenkaan, eli ei se haittaa vaikka _vähän_ lunta menis. Mitäs muuten renkaille teit? Nastoitit?

19
Vapaa keskustelu / Vs: hydrokopteri projekti
« : 19.01.13 - klo: 23.31 »
On se magee! Videi sitten myös ensitesti!

20
Vapaa keskustelu / Vs: hydrokopteri projekti
« : 13.01.13 - klo: 00.15 »
helkkarin hienohan toi on! Vaatinee tosin auratun jään? :)

21
Vapaa keskustelu / Vs: hydrokopteri projekti
« : 11.01.13 - klo: 01.01 »
jesaria en ookkaan koittanu, lennokeissa käytettämääni pakkausteippiä lähinnä. Ainakaan se ei ole jäänyt. Olihan tosin sähköt kiinni teipillä mutta vaan joku musta sähköteippi piti tarpeeksi hyvin akkua pidelläkseen. Pitääkin jesaria koittaa.

22
Vapaa keskustelu / Vs: hydrokopteri projekti
« : 09.01.13 - klo: 23.34 »
Ei mitään liukastetta mulla oo, välillä huonolla lumela jää kiinni. Mutta kantohangella toi parempi onkin. Tolla mun laitoksella kun on tapana survasta nokka lumeen ku siinä on niin paljo alasvetoa. Mut kyllä se silti luistaa hyvin, asfaltilla jätätin joskus kevyesti piristetyn skootterin tolla. Ei meinaa oikeen tohon foamiin mitään teippiä saada kiinni.

23
Nonnii! Meikäläistä liikuttaa kesällä parkeilla (rampeilla) ja kadulla temppuilemassa tällanen:


Ja kun en temppuile niin matka sujuu tällasella:

(anteeksi jälkimmäisen huono laatu)

kaksipyöräisethän on siis (ylempi) United SU3 2012, ja (alempi) Pappa Tunturi automatic vuodelta -71. Kesällä tulee alle jokin 125cc pärrä kunhan saan kesätöitä tehtyä tarpeeksi.

24
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 08.01.13 - klo: 22.20 »
Niin, sillä lisäsinkin tuon ''lähtee kevyesti'' osuuden. Mutta on ennenkin samalla kokoonpanolla saatu kone lentoon, miksei nytkin.

25
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 08.01.13 - klo: 21.47 »
Polttomoottorilla, totta kai! Sähköstä kun en tykkää yhtään. :) Moottori on tää .46 LA, riittävästi tehoa mutta nousukulmaa ei saa ihan hirveesti olla, kun vertaa metriseen sähkis decathloneen jossa teho-paino suhde on 300w/kilo

26
Vapaa keskustelu / Vs: hydrokopteri projekti
« : 08.01.13 - klo: 21.44 »
Se voi olla. Tosin kun sain sen toimimaan niin riittää mulle (hetkeksi), kun noita lentäviä projekteja on niin helkkaristi päällä.

27
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 08.01.13 - klo: 21.42 »
Jeesjees, perusteet hallussa ja kerhokaverit auttaa. Jos se nousee pitkältä nurmelta iloisesti niin oikeaoppisilla kelluilla varmaan vedestäkin.

28
Vapaa keskustelu / Vs: rc lentokoneet
« : 08.01.13 - klo: 21.04 »
Jees, jännä kyllä että pitää ottaa se vaikein kone heti ekaksi. Mulla meni sikäli hyvin että tykkään perus ylätasoista. Välietappina onkin  kaikkien tuntema perustraineri Arising star, tosin kellukkeilla. Tosi hienon näkönen, ja mukava lentää. Enään siis puuttuu ne kelluukkeet. Muutenhan kyllä käpälissä pysyy nopeempikin kone, ja nyt on kova käden vääntö seuraavasta isosta koneesta. 2m Piper vai Suhoin tapainen. Semi scale miehiä siis olen.

29
Vapaa keskustelu / Vs: hydrokopteri projekti
« : 08.01.13 - klo: 20.48 »


Pituutta on enemmän, mutta että lennu.nettiin sain niin kokosuhdetta piti muuttaa ja siinä kusi toi. Ei mikään aerodynamiikan huippu, tuli tehtyä neljässä tunnissa koulussa. Ekat 2 h kului pääosin netissä etsimässä tietoa aiheesta. Tossa on isompi peräsin nykyään, tolla ei päässy suoraan yhtään. Että siltäosin suosittelisin isontamaan peräsintä, vaatii paljon tehoa. Tosin miinuksena helposti tarttuva tuuli.

30
Vapaa keskustelu / Vs: hydrokopteri projekti
« : 08.01.13 - klo: 20.02 »
Muistelin että siel olis kerrottu mitenpäin sitten on paras hyötysuhde ym. muttei kai sitten. Mihin sä gyroa käytät? Mikä akku? Ja kuinka sun kopterit ei oo lennelly vaikka on vetokulma suoraan? Mulla on helkkaristi alaspäin kun tuntu hyppäävän muuten. Tosin autto myös vedellä menoa kun nostaa paremmin.

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 13