Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - juupeli72

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 28
1
Nyt onlen näinkin pitkälle päässyt tässä rekka kuumeessani, että kysyn täältä. Ihan ensimmäiseksi pahoittelen etten ole lukenut vielä aivan koko keskustelua, mutta tulen sen lukemaan jos kiinnostus rekkoihin ja maan siirto koneisiin lisääntyy. Elikkä mitäs mieltä olisitte tästä?
http://www.haertle.de/rc+modellbau/rc+trucks/rc+lkw/tamiya+56323+scania+r620+6x4+highline+rc+truck+bausatz+1+14+5.html
Sen verran saksa taipuu että ymmärsin google kääntäjän avulla että tuossa tulee pelkkä auto ja moottori. Mitäs servoja tähän suosittelisitte ja montako niitä tarvitaan? Aikas mielellään jotai kohtuu hintaisia kun raha ei kasva puissa. http://www.haertle.de/rc+modellbau/rc+trucks/rc+truckzubehoer/tamiya+56511+truck+multifunktionseinheit+regler+light+sound.html?sid=ce2ad50dc23a04495e0e8a56a80ac37b
Tuleeko tuossa kaikki tarvittava ääniin ja valoihin että saisi kaikki toiminnot käyttöön? Minulla on lennokki käytössä tällainen radio.http://www.futaba-rc.com/systems/futk6900.html Kuinkas soveltuisi rekka käyttöön? Tarvitsisiko esim. enemmän kanavia tuon ääni kortin kanssa tai jotain sellaista? Kuinkas ajo akku kannattaako nimh vai lipo ja minkäköhän kokoista olisi? Olisiko jotain muuta jota tarvitsisin ajoon pääsemiseen? Rc autoja olen purkanut aikas paljon ja kasannut kolme autoa räjäytyskuvasta joten luulen jonkin verran kädentaitoa löytyvän, mutta jos saan pelti levyn eteen ja siitä pitäisi tehdä niin menee aika helposti sormi suuhun. :azn: Kiitoksia vastaajille.

Moi

No tuo 6ch Futaba riittää ja käy hyvin. 4 kanavaakin riittää jopa tuon Tamiyan trukki yksikön kanssa. Siinäkun on kätevästi yhdistelty toimintoja. Eli olikohan se 9 eri toimintoa saadaan 4 kanavalla.

Servoja tarviit 2: ohjaukseen ja vaihteisiin. Aivan perus servo käy vaihde servoksi, miksei myös ohjaukseen. Vakio servo riittää, mikäli ajelet tasaisella lattialla. Pehmeällä ajettaessa tarvii sitten voimaa hieman lisää. Lisäksi voit rakentaa tuon vetopöydän servolla toimivaksi, eli kärryn saa jätettyä pois radio ohjauksella. Siihen käy vakioservo.

Paketissa tulee Tamiyan perus moottori. Ilmeisesti sama kuin kaikissa Tamiyan malleissa, esim. minissä. Nopeutta on liikaakin tuossa vakiona. Suosittelisin vaihtamaan vakio moottorin johonkin cravler malliin, mahdollisimman suurella T-luvulla olevaan. Omassani T75 moottorilla oli mielestäni vielä liikaa vauhtia joten asensin kardaanin tilalle alennusvaihteiston sekä 2 lyhkäisempää kardaania. Tuolla nopeus putosi neljännekseen alkuperäisestä, joten kärryn kanssa peruuttaminenkin onnistuu paremmin.

Akku. Tuossa trukki yksikössä ei ole lipo cutoffia eli en suosittele sen kanssa lipo akkua. 7.2V NiMH mieluummin. Ja perus pötköakullehan on paikkakin auton alla.

Kaikki valo ja ääni kamppeet tulee tuon trukki yksikön mukana. Ledeissä sekä kaikissa johdoissa valmiit pistokkeet, eli ei muistaakseni tarvi tinailla mitään. Vaikeinta taitaa olla johtojen piilottaminen hyttiin ja runkoon.

Elikäs jos olet jotakin RC autoja rakentanut, niin ei tuo ole sen vaikeampaa. Tarkkaan vaan tutkii ohjeet, niin selviää ilman purkamista.

Kamppeille on monia eri ostopaikkoja. Haertleltä olen tilannut muutaman kerran ja homma on toiminut aina. Voima servoina olen käyttänyt metallirattaisia Savöxejä. Tyyppiä en nyt muista ulkoa (hinta oli n.30-40e suomessa) ja kalusto on n.200km päässä niin en voi tarkistaa. Mutta ei mitään järkyttäviä ohjausvoimia tarvita näissä Tamiyan kuorma-autoissa.

2
Bensa-autot / Vs: 1/4 rc-rallicross
« : 28.10.11 - klo: 09.50 »
Escortti etenee hitaasti mutta epävarmasti.. alusta ei ole ongelma mutta korista täytyy ensin saada riittävän "scale" :grin:

Näyttää komialta

3
Yleinen keskustelu / Vs: Kuvia omista Rc-autoista
« : 15.10.11 - klo: 11.08 »
Slaikkari sai uuden maalin ja snadin improvisaatiokohtauksessa värkätyn detailin  :shocked:Juu, tarkotus ois hommata uus kori ja laittaa kunnon maalaus eikä tällasta kilikilipurkkiviritystä....  :laugh:

Tuohon "karjarautaan" vielä tuota "verta" ja mummon käsilaukku roikkumaan....

4
Yleinen keskustelu / Vs: Kuvia omista Rc-autoista
« : 04.09.11 - klo: 11.02 »
 Ajomies:

 JoVain on komia Tojota Sulla. Oikein työkalun näköinen eikä mikään "karkki". Hienoa.

5
 No jopas.  :shocked:

 Muutamaan päivään en ole käynyt lukemassa viestejä täällä, ja täällä on sillä aikaa ollut täysi touhu päällä. Tervetuloa uusille kirjoittelijoille / rakentelijoille.

 Hemillä nättiä niin nättiä että. Hyvä että on muutto takana ja nyt on aikaa palata "sorvin ääreen".  :wink:

 Ja kaikille "vanhoille" rakentelijoille / kirjoittelijoille toivotan: Hyvää Syksyä.

6
Terve kaikille! Parin kuukauden sisään sain kuin sainkin luettua koko ketjun. melkoinen maraton  :shocked:

Ilo huomata että muita harrastajia löytyykin jo :)

Itse olisin aloittelemassa projektia(eli puhdas keltanokka tällä alalla :laugh: ) ja huomasin että HEMI onkin jo rakentanut lähes samantyylisen auton.
Tarkoituksena olisi rakentaa 4-akselinen HIAB-auto 2-akselisen Tamiya nupin pohjalta mutta nosturina suurempi kuin HEMIllä.

tuolta vähän osviittaa nosturille, katsotaan nyt tuleeko yhtä isoa mutta tarkoitus olisi iso rakentaa.

http://www.modelltruck.net/showthread.php?40597-MAN-TGX-mit-Palfinger-Ladekran-PK100002/page11


lähinnä tarvetta olisi nyt 2 akselille eli jos jollain on ylimääräisenä tamiyan akseleita niin ottakaa yhteyttä. Toinen akseleista vetävä taka-akseli ja toinen ohjaava.

-kvisti-

 Tervetuloa mukaan -kvisti-.

 Mulla olisi juuri nuo tarvitsemasi akselit, mutta olen ne ajatellut säilyttää itsellä. Vaikkapa seuraavaa kuorma-auto projektia varten. Tosin, en ole vielä edes ajatellut mikä se voisi olla, mutta kuitenkin. Sori en tohdi niitä vielä ainakaan myydä.

 :embarrassed:

 Projektisi kuulostaa kiinnostavalta ja haastavalta, joskin hinnakkaalta. Tarkoitukseni oli Sinulle vastata jo aiemmin, mutta liittämäsi linkki imaisi minut useaksi tunniksi tuonne modelltruck foorumille ja kun tajusin että olin "harhautunut" tuonne, olinkin jo petiin valmis. Sillä aamu aurinko alkoi jo ikkunasta väsyneille silmille vilkutella.

 :roll: MitsuEvo:lla hyvä idea telin nostoon. Ja hieno toteutus myös. Hienoa.

 Tuo varmaan toimii rahtiautossa kun ei ole montaa "tonnia" hiekkaa painona. Sora-autossa voisi vaatia aika voimakkaan servon tuohon. Tai onko se niin että toisilla on vaan keventäjät ja Sisulla telin nosto.

 No vitsi vitsi. Ei herneitä. Eihän.

7
Sähköautot / Vs: Robbe 4x4 Man 630 rc truck
« : 01.08.11 - klo: 21.23 »
Tänään kasattu takarunko, maalattu ja pultattu kiinni. Lava aloitettu ja pohjamaalattu, kuvia lisäilty muutama.

 Komia manni tulee tuosta.

8
Tänään raahauduin pitkästä aikaa koko päiväksi pajalle. Volvon kasettikärri projekti meni melkein vuoden tauon jälkeen eteenpäin. Runko tuli tehtyä jo viime kesän lopulla, tänään vihdoin repäsin ja tein siihen lavankin.

 JoVain on hieno yhdistelmä tulossa.

9
Tuommonen Volle tuli Kanialle kaveriksi  :azn:

 Hienoa.

 Muitakin nostoteli autoja kuin minun Susi.  :grin:

 Ei tuo Volvon hytti tullutkaan sitten myyntiin?  :wink: :wink:


 Kokeilin tänään hiekan ajoa dumpperilla. Muuten kyllä toimii, mutta nuo telin ekat renkaat ottaa helposti kiinni kippisylintereihin ja eteneminen kuorma päällä pysähtyy tehokkaasti.

 Elikäs menisi rengastus ja takarunko uusiksi.  :embarrassed:

10
Sähköautot / Vs: Robbe 4x4 Man 630 rc truck
« : 22.07.11 - klo: 16.05 »
Nyt on sitten renkaat kaapissa 4+1 rengasta,  Ei puutu kuin ajoakku, auto ja pintamaalit. Väriksi tulee ilmeisesti army green ja runko mustaksi. Ajoakuksi varmaan 1s lipo. Pohjamaali harmaa, pitää kokeilla jos pysyisi rungossa kiinni.

 Mahtaako 1s (3.7V) lipolla edes nytkähtää? Ehkä jo 2s (7.4V) voisi ajatella tuon mönkivän jonkunverran. Nopariksi kannattee sitten valita lipo yhteensopiva malli. Siis jossa on se "cutoff".

edit

Nopariksi tulee ihan perustavaraa, pieni koko oli etusijalla, robitronic speed2star nopari tulee konehuoneeseen.

 Elikäs tuossa mallissa näyttäisikin moinen löytyvän. Mainota.

11
Tuohon rc harrastuksesta kertovaan http://rc10.fi/index.php?topic=56508.0  Siinä on pieni pätkä volvosta samassa yhteydessä kun käydään vähän läpi historiaa ja mitä kaikkea rc härpäkettä on tehty.

 Oho. Hienoa että oot saanut "meidänkin" osion sinne esille.

 

 Dumpperin lavan perä kulmat sain juuri valmiiksi. Koeajoa ajelin sisätiloissa. Lavetin päälle nousee omin voimin joskin etuvaunun pohjalevyn pulttien kannat estävät suoraan keula edellä lavetille ajamisen. Mutta onneksi on voimaa ohjauksessa. Hieman runko-ohjauksella kun kääntää, niin etupyörä saa otteen lavetin perästä jolloin keula nousee ja kyytiin päästään. Takaperin ajo lavetille onnistuu ilman suurempia kikkailuja.

12
 Dumpperin lavan perään muotoilin toisen puolen kulmapalan 0,6mm pellistä...

13
Sähköautot / Vs: Robbe 4x4 Man 630 rc truck
« : 17.07.11 - klo: 21.25 »
 Mielenkiintoinen projekti siispä odottelen kiinnostuneena.

14
 :shocked:

 Ohhoh.. Että RC4WD:ltä kaivinkone.. Hinta on edullisen oloinen kyllä, mutta jää ite tekemisen riemu pois sitten.  :grin: Olen tänään tehnyt jotakin kummallista.

 Dumpperi projektiin hydrauliikka letkun vaihdoin ja täytin systeemin. Heps. Sehän toimiikin vielä. Taitaa olla 2 vuotta sitten kun sen jätin tuonne "verstaan" nurkkaan pölyttymään. Nopari paikalleen ja ajokin toimii.

 Otin siitä sitten lavan irti, hioin nauhahiomakoneella hitsaus jälkiä ja aloin harjoittelemaan siihen koritinan käyttämistä. Sievert tohisemaan ja tina tankoa lämpimäksi. Meni kyllä aikas paljon tinaa hukkaan, mutta sain kuitenkin tasoitettua pahimmat hitsaus mokat piiloon. Saas nähdä pysyykö tuo minun tinaus.

 Lavan perään tarvii lisätä muutama pellin pala vielä, mutta sitten ois lava suurinpiirten valmis. Sitten olisikin se hytin teko, jonka takia tuo tuli pistettyä jäähylle. No otan sitten siinä ns. "taiteilijan vapauksia" jos en saa peltiä esikuvan mukaiseen muotoon. Mutta edelleen oisi CAT 740 tyyppinen kone tuosta saada aikaiseksi.

15
 Juu ja sitten muutama kuva sieltä Ruottalan "kisoista"  :roll:

 Ekassa vielä lauantain alkuvalmistelut käynnissä.

16
Ajopaikaksihan kelpaa lähes mikä vaan soramonttu ja niitä kyllä löytyy ympäri ämpäri! Ja jos haluaa virallisesti luvan kanssa ajella niin ainakaan tohon aranun rc dvd:n kuvauksiin luvan sai puhelinsoitolla ja 4 tuntia lemminkäisen maa-ainesyksiköllä ajelin kuvaajan kanssa.  :azn:

 Juu soramonttu käy kyllä.

 Siis mihin dvd:hen nyt viittaat?  :shocked:


Vielä ehtis koontumaan esim. tractor pulling EM tapahtumaan!!

Tais olla syyskuun eka viikonloppu tai jotain!!

P.S, Juupeli pääsee kyydissä jos lähet Alahärmään!!

 Kiitos tarjouksesta, täytyy sitä tosissaan sitten harkita. Oman kunnon kesto vaan mietityttää.


Joo, tulkaa vaan :-). Mä oon menossa sinne esittelemään omia koneitani. Alustava suunnitelma olisi laitta kaksi traktorin peräkärryä takapäistä vastakkain ja sitten siihen eteen kehittää jokin koroke josta pääsisi ihmettelemään. Myös ideoita otetaan vastaan ajopaikan vaatimuksista. Millaista kalustoa Juupelin ja Kemin mukana tulisi?

Katotaan jos saataisiin vähän Alahärmää etelämmäs sessio myös. Homma on työnalla siltäkin osin:-)

 Sähköä akkujen lataukseen ainakin. :wink:

 Tarvisi sitten myös useamman kuljettajan jos olisi useampi kampe ajossa.

17
Miten tuo alumiinin maalaus, käykö normi primerit ? kuorma-auton rungon maalaus kyseessä.

 Enpäs ole hoksannut tuota kysymystä. Sori.

 Olen käyttäny alumiinin maalauksen alle alu primeriä. En tiiä pysyisikö noissa alu osissa maalit ilman tuota, mutta ainakin tuota käyttäen on maalit kiinni pysyneet. Ja maalit joita oon käyttäny on olleet autotarvike liikkeen spray automaaleja.

 Vois kokeilla joskus josko nuo maalit pysyisi alu pinnoissa tavallisen pohjamaalin kanssa. Sittenpähän senkin tietäisi.

Lainaus
Onko kukaan puljannut noiden maastokuorma-autojen kanssa, yritin kovasti hakua käyttää mutta ei mitään järkevää vastaan tullut. Vai käykö niin että pääsen tekemään pioneerityötä tuon 4x4 man kuorkin kanssa :)

 On täällä muutama 4 veto ollut ainakin suunnitteilla, mutta JBear on rakennellut Tamiyan Scaniasta 6x6 mallin. Se oli meillä näytilläkin tuolla Ruottalan tapahtumassa ja on teknikaltaan ajovalmis, mutta ei vielä muovi osiltaan. Ja olen sitä kokeillut ajaakin. Etenee kivasti verrattuna minun 6x4 kanikkaan. Ja vielä kun 6x6 malliin hän on laittanut "fermiitti" lukot, siis sitä tahnaa tasauspyörästön sisään. Silloin ne lukot ovat hieman kuin kitka lukot, jotka siis sallivat hieman luistoa ja helpottavat ohjausservon työtä. Laitan tuota myös omaan sora-autooni jossakin vaiheessa. (kunhan vain saisin aikaiseksi)  :undecided:

Itse olen samoilla linjoilla. Saisi olla oma kategoria laitteille, joita ei kaupasta saa. Ja jos sinne haluaa niin alakategoriat tyyliin:
- Autot
- Kuorma-autot
- Työkoneet

Toki tuo http://www.rc-offi.net/smf/index.php on hienoja käsin tehtyjä laitteita täynnä mutta keskittynyt kuitenkin noihin crawlereihin.

 Tuon tyyppistä ratkaisua olen kai joskus ehdottanutkin. Vastaus oli tyyliin: "täällä on jo nytkin liikaa osioita" tai näin sen silloi käsitin. Eikä mitään herneitä kenellekkään tästä. Siitä on jo aikaa, eikä vanha (mie) jaksa muistaa kaikkea. Jospa nyt olisi aika kypsä tuon tyyppiselle muutokselle, niin pääsisi mestareiden rakennelmat arvoisellensa paikalle.

Kokoontumisajot olis todella hieno juttu, olen sitä täällä pariin kertaa ehdotellutkin mettei oiken ole ottanut tuulta alleen. Jos etelä-suomessa sellaiset pidetään niin täältä tulee ainakin volvo, liipperi ja catin köykkä!

 Juu, on niitä ehdoteltu ennenkin. Sekä etelään että pohjoiseen.  :wink:

 Voisi tosissaan olla niin että siellä etelässä on paremmat olosuhteetkin kuin täällä pohjoisessa. Vähemmän sääskiä ja enempi rakentelijoita. Siispä toivotaan että Hemi muuttaa jonnekkin soramontun kupeeseen tai vielä parempaa olisi jos jollakin olisi tyhjä iso kasvihuone takapihallaan, jossa voisimme kokoontua.

  :grin:

 Hmmmm. Paljonkohan joku vanha kasvihuone kustantaisi....

 :wink:

19
Laitetaas pari kuvaa Oikeasta Moottoritapahtumasta  :azn: Ei tullut paljoa otettua kuvia, mutta tässä parhaat palat

Ei rc, mutta liittyy kuitenkin aiheeseen  :tongue:

 Jeps.  :wink:

 Ei paljosti tullut ite otettua kuvia. Oli kivat "kinkerit" ja näytti oikein hienolta kun oli 2 autoa lastattavana. Ajotila vaan vieläkin loppui kesken. Nuo puolikkaat (JBearin 6x6 Scania+puoliperä ja Hellun KH+lavetti) olivat lähinnä vaan näytillä, sillä ei niillä ollut oikeastaan mitään mahdollisuutta ajaa noin pienessä tilassa.

 Muutamia todella kiinnostuneita kyselijöitä oli liikkeellä. Ja toivottavasti sain heille edes jollakinlailla innostusta lisättyä, ellei jopa kuumetta nostettua. Tässä rc työkone rakentelu ja ajo harrastuksessa olin havaitsevinani kiinnostuksen lisääntymistä. 2 vuotta sitten tuntui että kommentit ja kyselyt olivat hieman sellaisia, "mites se nyt aikuinen mies tuollaisia leluja rakentelee" ja "ompas kalliita nikko autoja". Nyt kuitenkin oli enemmän kyselyitä rakennus sarjojen ja osien ostopaikoista. Se oli asia johon en ollut varautunut, oisi pitänyt olla mukana esitteitä ja tulostettuna lappusia joissa oisi ollut nettikauppojen osoitteita. Ehkä aika on tuossakin tehnyt tehtävänsä, sillä moni sanoi katsoneensa netistä (youtubesta) rc rekka ja työkone videoita sekä kertoi nähneensä nuo minun tekemät kamppeet.

 Elikäs ehdotankin että Te arvoisat rakentelijat olisitte jossakin näytillä laitteittenne kanssa. Yksistään Hemin valmistamat laitteet ovat sellaisia taideteoksia ja osaamisen näytteitä, että ei ole montaa ihmistä maailmassa joka pystyy samanlaiseen, saatikka pääsee lähellekään Arin rakentamien laitteiden tasoa.

 Eikä hän todellakaan ole ainoa.

 Tässä yhdessä "Rc työkoneet ja rekat" säikeessä on niin valtavan paljon tietoa ja osaamista että huhhuh. Itse ainakin haluaisin tavata henkilökohtaisesti ja kasvokkain Teitä arvoisat mestarit.

 ps. Nuo isot tapahtumat ovat hyviä uusien rakentelijoiden houkuttelemiseksi, mutta ainakin minulla on nyt "takki tyhjä". Pienemmät vain rakentelijoiden kesken järjestettävät tapaamiset antavat ehkä paljon enemmän meille rakentelijoille itselle.

20
Pientä päivitystä tiehöylän tiimoilta; terän sivusiirtosylinteriä ja nostosylinterien korvakkeita :grin:
Tulee kyllä komee höylä.

Tuli mieleeni, että olisikohan me saatu syksylle aikaseksi jotku ajokinkerit tänne Etelä-suomeen? Olisi mukava nähdä "kolleegoita" ja ajella kimpassa ajopeleillä.

 JoVain Hemillä työn jälki pysyy korkeatasoisena. Hiljaiseksi vetää...

 Kinkerit ois varmasti kivat pitää jossakin. Liipperiin tehty ensimmäiset rungon korjaukset! Kauhan kippauksen sylinterit oli nitkuttaneet korvakkoansa irti rungosta. Onneksi huomasin ennenkuin irtosi kokonaan. Aamusella pistin parit pisteet (läjät, en osaa enää näköjään hitsatakkaan) korvakon kiinnitykseksi.  :embarrassed:

 Paikkamaalaus saa jäädä myöhäisempään ajankohtaan. Jospa nyt kestäisi taas pari vuotta.

 Tai edes pari päivää, jottei menisi viikonlopun tapahtuma pipariksi.  :huh:

21
Mites muuten sulla ja Hemillä on noissa pyöräkuormaajissa moottorien sähköt. Onko kaikki koneet rinnan vai akselilla motit sarjassa ja sitten etu ja takapäät rinnan. Aloin vaan miettiä oman koneen osalta, että mikä järkevin ratkaisu.

Sovittelin vähän paloja paikallensa ja kyllä ne laserilla leikatut osat istuu hyvin. Kuumottaisi päästä pistään pyöräkuormaajaa kasaan..

 Nuot ajomoottorit on 12V eli rinnan on kaikki 4kpl, ja dumpperissa oli 6kpl rinnan. Jos ois sarjassa vain parikaan, niin käyttöjännite pitäis sitten olla 24V.

 Vasta noin viikko sitten muistin että ei dumpperissa ole edes noparia, kun sen "lainasin" pyöräkuormaajaan. Enkä tietenkään ole muistanut siihen uutta hommailla.

22
Harmi etten ite pääse katsomaan  :cry:

 Juu niin on.

 Muutakin mielenkiintoista on näytillä. Viimeksi 2 vuotta sitten oli omavalmiste tela-ajoneuvoja ym kivaa.

 Elikäs läheltä ja kaukaakin tervetuloa tapahtumaan. Ja tulkaa jutustelemaan rc-osastolle. Rc-lentokoneitakin on luvassa Kemin lennokkisetien esittelemänä.

 

23
Mihin Juupeli on menossa ajeleen viikonloppuna?

 Oikea Moottoritapahtuma Tornion Ruottalassa 2-3.7.2011...

http://www.konevoimayhdistys.fi/

24
Fendt sai painot takapyöriin

 Komia on! Hiekkaa tänään siirrellyt, harjoittelu on tarpeen ettei viikonloppuna näyttäisi aivan toivottomalta...  :huh:

25
 Juhannusta kaikille.

 Siirsin hieman aamupäivällä hiekkaa liipperillä, kunnes sääsket ja mäkäräiset löysivät minut. Sitten ei ajosta tullut enää mitään. Onneksi on siis kavereita (nuo itikat), ettei tarvi yksin harrastella....  :huh:

26
 :shocked:

 Uskomatonta työtä 604way!

 Ei voi kuin hämmästellä kuinka pieneen tilaan saat toiminnot mahtumaan. Olet kyllä ihme seppä, ja tämä siis kunniotuksella. Ja kissellä on hyvällä alulla sora-auto. Hienoa!

27
Mistä hommasit lipot?

 Hobby peoplelta tilasin. Kalliita ovat, juu tiedetään että kiinasta oisi saanut halvemmalla.

http://www.hobbypeople.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=34_43_44&products_id=23733

 Mutta kuiteskin tuolta ne tilasin. Nuo sopivat juuri ja juuri pyöräkoneen hytin kautta pystyyn runkolevyjen, hydrauliletkujen ja johtojen sekamelskan väliin. Elikäs ulkomitat olivat ratkaiseva tekijä noissa.

Fendt on nyt maalissa. Ei onnistunut jostain syystä tämäkään ihan niin hyvin kun toivioin maalauksen osalta. Mutta ei voi mitään. Etulokasuojien pidikkeet pitää vielä rakentaa mutta pitää ensin keksiä, että miten ne teksi. :undecided:

Seuraavaksi kasasaus, sähköt kiinni ja ajoon. Laitan kuvia kun saan ruuvattua läjään.

Sitten alkaa kolvi laulaa

 Hienolta näyttää Fendtti.

29
Tuota oisko semmonen mahollista että laittaa tohon tamiyan ford aeromaxii jonku toise hyti esim scania tms? Vai onko vaihe loota nii pitkällä että jää hyti ulkopuolelle? Ku sii ois valmiina 3 aksulaa.

 Helle ottaa voimille...

 Jos oisit lueskellut tätä edes alusta muutaman sivun niin tietäisit tuohon vastauksen.

 Sori. Niinkuin sanoin niin helle ottaa voimille ja verenpaineet sekaisin.


 Eli juurikin niin olen tehnyt omassa sora kanikassa.

 :embarrassed:

30
Hommasin pari uutta 3s 5500mAh lipoa pyöräkonetta varten, kun nuo koneen takapään sisään rakennetut nimh kennot on jo finaalissa. Muutin siis kytkentää niin että kaikki koneen sähköt otetaan 1 lipo akusta.

 Tänään oli tarkoitus testailla ajoaikaa tuolla 5500mAh akulla, eli kerkiääkö ladata akun sillä aikaa kun toinen on käytössä.

 Ja testejä on ajeltu nyt muutamaan kertaan. Yli 2 tuntia kestää pyöräkoneella touhuta, ennenkuin akku antaa merkkejä väsähtämisestä.  :shocked:

 Eli riittää hienosti aika akun vaihdon jälkeen latailla vajaa akku täyteen. Nyt sitten tuolta osalta on valmista kesän tapahtumaa varten.

Sivuja: [1] 2 3 4 ... 28