Rekisteröintisopimus

Yleiset säännöt:
Käyttämällä "RC10.fi" palvelua, sitoudut noudattamaan seuraavia ehtoja. Jos et hyväksy näitä ehtoja, älä rekisteröidy ja/tai käytä palvelua.

Käytä todellista sähköpostiosoitetta. Tunnukset, joissa on käytössä vain rekisteröintiä varten luotu väliaikainen sähköpostiosoite (esim. 10 Minute Mail), suljetaan.

Foorumia valvovat ylläpito ja moderaattorit. He voivat poistaa tai muokata käyttäjien viestejä ilman erillistä ilmoitusta kirjoittajalle, jos ne eivät ole sääntöjen mukaisia.

Varoitukset ja porttikiellot:
Jos rikot foorumin sääntöjä ja näin ollen joudut kieltolistalle, niin tiedossa on minimissään yhden (1) viikon rangaistus. Moderaattoreilla ja ylläpidolla on oikeus käyttää omaa harkintaa ja langettaa pidempi rangaistus tarvittaessa.

Pienemmistä rikkeistä annetaan varoitus ennen porttikieltoa.

Listan varoituksista ja porttikielloista löydät täältä: http://rc10.fi/index.php?topic=99924.0

Viestien kirjoittaminen:
  • Älä kiroile.
  • Älä kikkaile väreillä.
  • Isoilla kirjaimilla kirjoittaminen (HUUTAMINEN) on kiellettyä.
  • Yritä kirjoittaa aiheesi kielioppia noudattaen. Tässä auttaa esikatselu toiminto. Hymiöt eivät ole tarkoitettu aiheen otsikkoon.
  • Foorumilla ei saa esittää kenestäkään henkilöstä (käyttäjästä tai julkisuuden henkilöstä) vahingollista tietoa.
  • Foorumilla ei saa esittää toisen käyttäjän yksityiselämästä sellaista tietoa, vihjausta tai kuvaa, joka saattaisi aiheuttaa vahinkoa, kärsimystä tai halveksuntaa.
  • Foorumia valvovat ylläpito ja moderaattorit. He voivat poistaa tai muokata käyttäjien viestejä ilman erillistä ilmoitusta kirjoittajalle, jos ne eivät ole sääntöjen mukaisia.

Pyri noudattamaan hyvää kielioppia: tarkista isot kirjaimet, välimerkit, yhdyssanat jne. Esikatsele viestisi ja korjaa virheet tarvittaessa. Käytä hymiöitä kohtuudella. Älä laita montaa hymiötä samaan viestiin. Älä korosta tekstiäsi turhaan isoilla kirjaimilla, suurella fontilla tai väreillä kikkailemalla.

Ylimääräistä tekstin lainaamista tulee välttää. Lainatessa jätetään lainattavasta tekstistä vain ja ainoastaan tarpeellinen osa jäljelle. Aiheen viimeisimpään viestiin vastatessa edellisen viestin lainaamista tulee välttää. Eli tekstin lainaaminen tulee kyseeseen vain vastatessa aikaisemmin aiheessa olleeseen viestiin tai vain pieneen osaan aiheen viimeisintä viestiä. Lisäksi kuvien lainaaminen ei ole sallittua, jos tähän ei ole erityisen painavaa tarvetta.

Vältä turhien viestien kirjoittamista. Käytä kahdenkeskiseen keskusteluun yksityisviestejä tai sähköpostia.

Muista, että olet on Suomen lain mukaisesti rikos- ja vahingonkorvausvastuussa kirjoitusten sisällöstä!

Uuden aiheen aloittaminen:
Älä perusta uutta aihetta ennen kuin olet tarkistanut onko viime aikoina keskusteltu samasta aiheesta. Pyri pysymään otsikon aiheessa.

Kirjoita viestisi oikealla alueelle. Jokaisen keskustelualueen tarkemmat kuvaukset löydät foorumin etusivulta.

Kiinnitä huomiota aiheen otsikkoon. Älä laita otsikoksi "Apua/Tarvitaan neuvoja", vaan käytä kuvaavampaa otsikkoa, esimerkiksi "Tarvitaan neuvoja renkaiden liimaukseen".

Ennen uuden aiheen aloittamista:
Tarkasta että kirjoituksesi menee oikealle alueelle
Katso ettei aihetta ole jo ennestään olemassa (käytä tarvittaessa hakutoimintoa)
Pyri aina pysymään aiheessa
Kiinnitä huomiota aiheen otsikointiin
Mieti myös voiko tekstistäsi saada väärän käsityksen ettei kukaan loukkaannu


Mainostaminen:
Foorumin yleisillä osastoilla tuotteiden mainostaminen on kiellettyä kauppias-tunnuksilla (koskee myös kauppiaan ja liikkeen henkilökunnan henkilökohtaisia tunnuksia.) Mainostaminen on sallittua ainoastaan mainostajan omalla alueella.

Myyntiosion säännöt:
Ilmoitukset alueelle saavat laittaa osto- ja myynti-ilmoituksia vain yksityiset henkilöt. Ilmoituksessa pitää olla vähintään hintapyyntö ja sijainti. Alueelle saa jättää ilmoituksia vain RC harrastukseen liittyvistä ajoneuvoista ja tarvikkeista.

Tarkemmat säännöt ilmoitusten tekoon löytyvät täältä:
http://rc10.fi/index.php?topic=88212.0


Allekirjoitus:
Allekirjoituksessa saa olla maksimissaan 200 merkkiä ja kaksi (2) riviä tekstiä. Linkkien käyttö on sallittua, mutta kuvien käyttö ja tekstin korostus on kielletty. Myös hymiöiden käyttäminen on kielletty. Allekirjoituksen on oltava myös muilta osin foorumin sääntöjen mukainen. Ylläpidolla on oikeus muokata tai poistaa allekirjoitus mikäli se ei täytä ehtoja.

Liitteet:
Sallitut tiedostomuodot: doc, jpg, pdf, png, txt, zip, rar, xls<--huom. pienellä kirjoitettu, ei esimerkiksi .JPG tai .DOC
Rajoitukset: Yhdessä viestissä saa olla enintään 5 liitettä, joiden yhteiskoko on korkeintaan 12 Mt. Yksittäisen liitteen koko on oltava alle 8 Mt.

Täältä löytyy ohje liitteiden lisäämiseen http://rc10.fi/index.php?topic=110118.msg840459#msg840459

Ystävällisin terveisin,
Foorumin Ylläpito ja Moderaattorit.

Sääntöjä voidaan muuttaa ja muokata tarpeen mukaan. Muutoksista yritetään informoida mahdollisimman hyvin.

Jäsenhakemukset käsitellään 1-2 kertaa viikossa, joten olethan kärsivällinen!