Kirjoittaja Aihe: Blitzer Beetlen kokoajat?  (Luettu 414 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Heinäsirkka

  • Tulokas
    • Profiili
Blitzer Beetlen kokoajat?
« : 03.07.24 - klo: 18.32 »
Kokosin nyt kolmannen autoni, tuon Tamiya Blitzer Beetlen. Onkohan autossa suunnitteluvirhe, kun pinioniratas koskettaa "spur gearia" vain alle 50 prosentisesti tämän kosketuspinnasta? Näinhän sen ei kuuluisi olla, tämä on selvää. Tarkasti ohjeen mukaan on tehty ja pinionin etäisyyden määrittämiseksi käytetty mukana tullutta muoviosaa. Pidemmälle yritin siirtää, mutta silloin pinioni ei kiristynyt suoraan moottorin akseliin nähden, vaan jäi vinoon. Ostin autoon myös Tamiya Sport Tuned motorin. Paketin kyljessä on merkintä 23T, Kun taas pinioni on 13T. Voisiko moottori olla sopimaton... Jos joku ko auton koonnut osaisi vastata... Ei nyt tällaisia lapsuksia pitäisi Tamiyalle tulla, vaikka hinta halpa olisikin...

Poissa Sauli Lumikko

  • Fullspeed RC
    • Profiili
Vs: Blitzer Beetlen kokoajat?
« Vastaus #1 : 07.07.24 - klo: 12.09 »
Moottorin 23T viittaa käämien kierrosmäärään. Siitä ei voi suoraan päätellä pinionin hammaslukua, vaikka yleensä ottaen vähemmät käämikierrokset koneessa vaatii pienempää pinionia.

Kuulostaa oudolta, ettei pinioni olisi täydeltä leveydeltä isorattaan kanssa kosketuksissa. Ottaisitko kuvan tilanteesta, niin ehkä joku muu huomaa jotain?

Poissa Heinäsirkka

  • Tulokas
    • Profiili
Vs: Blitzer Beetlen kokoajat?
« Vastaus #2 : 20.07.24 - klo: 02.19 »
En tietty ehtinyt ottaa kuvaa kun avasin jonka jälkeen vielä liimasin moottorin vastinkappaleen... Kaikki on kyllä oikein tehty, en voi muuta nähdä. Mutta oli ne rattaat sittenkin 65 pros kosketuksissa. Pidän sitä vaan huonona suunnitteluna... Nyt vaan sit ajoa:)
« Viimeksi muokattu: 20.07.24 - klo: 02.30 kirjoittanut Heinäsirkka »